Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Ξέσπασμα» Ήρα

Ο Ηρακλής «ξέσπασε» για την απώλεια του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό με 3-0 ενώ οι «πράσινοι» πάλεψαν με τους εαυτούς τους στην πρεμιέρα του Λάιου στον πάγκο την 20η αγωνιστική αλλά έδειξαν τουλάχιστον αγωνιστικό πρόσωπο, προσπάθεια και σύστημα. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα έως και αγχωμένα μπορεί να πει κανείς στην αναμέτρηση αφού οι «πράσινοι» με νέο προπονητή στον πάγκο ήταν φυσιολογικό να θέλουν να αλλάξουν σελίδα με μια καλή εμφάνιση. Από την άλλη, ο «γηραιός» ήταν καλύτερος στο πρώτο σετ με λιγότερα λάθη και πιο καθαρό μυαλό. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, «κλείδωσαν» τη διαφορά ασφαλείας και με οδηγού τους Μπίλινγκς, Όουενς το σετ έληξε 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι ανέβασαν στροφές και βρήκαν σχετικό ρυθμό στο παιχνίδι τους αλλά στα κρίσιμα σημεία έκαναν λάθη. Πολλά τα χαμένα σερβίς ενώ ο Γιάννης Λάιος προσπαθούσε να ηρεμήσει τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν φανερά επηρεασμένοι. Κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ ενώ μείωσαν στον πόντο στο 22-21 αλλά οι «κυανόλευκοι» είχαν λύσεις στην επίθεση και έκαναν το 2-0 σετ με 25-22.  

Με ανακάτεμα της τράπουλας, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο τρίτο σετ και πήρε και προβάδισμα μετά από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Ο Όoυενς όμως το είχε πάρει προσωπικά και μαζί με τον Κιρόγκα στα τελειώματα των επιθέσεων ήταν απλά άπιαστοι. Το σετ 29-27  έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι φανερό ότι χρειάζεται χρόνο, που όμως δεν υπάρχει δυο στροφές πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου.

 

Τα σετ: 25-20, 25-22, 29-27

Δεν υπάρχουν σχόλια: