Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι συμμετέχουν στην 24'ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ από την 6ην π.μ. Τετάρτης 11 Μαΐου έως την 6ην π.μ. Πέμπτης 12 Μαΐου!! Το ράδιο rock n goal θα λειτουργεί κανονικά!!

Ό,τι πει ο πρόεδρος!!

Ωραία πολιτική είχε η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά την οικονομική πολιτική για τις μεταγραφές.
Ό,τι πει ο πρόεδρος!
Όπως αναφέρει η παρουσίαση της τωρινής διοίκησης της ΠΑΕ, δεν υπήρχε διαδικασία έγκρισης των οικονομικών όρων των μεταγραφών ή άλλων συμβάσεων της ΠΑΕ, αφού όλα τα ενέκρινε ο Πρόεδρος.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει. Αποφασίζωμεν και διατάζωμεν… Φανταζόμαστε επίσης ότι γνωρίζετε το όνομα του συγκεκριμένου προέδρου.
Πλέον όλες οι αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου που αφορούν επαγγελματικά συμβόλαια ή άλλες συμβάσεις της, εγκρίνονται από το Δ.Σ. Όχι μοναρχικά.
Αλλά είχε και άλλοθι ο τότε πρόεδρος να ενεργεί όπως γούσταρε, αφού οι μέτοχοι δεν ήξεραν τα του ποδοσφαίρου…
 

"Μήπως είναι τρελός, μήπως τα ΄χει χαμένα;"!

Στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι οι ετήσιες απαιτήσεις του Μανουέλ Αλμούνια για να αφήσει την Άρσεναλ και να έρθει στον Ολυμπιακό. "Μήπως τρελάθηκε;", αναρωτιούνται στον Πειραιά.
"Μήπως είναι τρελός, μήπως τα ΄χει χαμένα;"!
Ο Ισπανός πορτιέρο, ο οποίος είναι στα 34 του χρόνια, αξιώνει αυτό το υπέρογκο ποσό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να το δώσουν οι ερυθρόλευκοι.
"Τρελάθηκε ο Αλμούνια; Με αυτά που ζητάει, θα μας στοιχίσει το χρόνο πάνω από 2,1 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα δώσουμε" λένε από τον Ολυμπιακό.
Τον τερματοφύλακα τον θέλουν, αλλά με λογικές απαιτήσεις. Το πολύ που θα του δώσουν είναι 1, άντε 1,1 εκατ. ευρώ. Εκεί λένε ότι θα είναι ΟΚ...

«Ο Ηρακλής θα σωθεί»

Την πεποίθησή του ότι ο Ηρακλής θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ εξέφρασε ο Βασίλης Χατζηπαναγής μιλώντας στον κόσμο της ομάδας κατά την διάρκεια της σημερινής πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Ο Ηρακλής θα σωθεί»
Ο «Βάσια» ανέβηκε στο βήμα και τόνισε: «Ο Ηρακλής θα σωθεί και θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να παραμένει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ».

Μάλιστα, έκλεισε τον λόγο του λέγοντας: «1000 χρόνια Ηρακλής». Η φράση αυτή… τρέλανε τον κόσμο που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Για αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ Αγγλία!

Η Τσέλσι έχασε την Κυριακή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και ουσιαστικά και το πρωτάθλημα, ωστόσο ο Τζον Τέρι πήρε τηλέφωνο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να του δώσει συγχαρητήρια.
Για αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ Αγγλία!
«Τηλεφώνησα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να του δώσω συγχαρητήρια για τον τίτλο του πρωταθλητή μετά την ήττα μας»,τόνισε ο αρχηγός των «μπλε» και συνέχισε: «Απλά του ευχήθηκα τα καλύτερα. Ο άνθρωπος πρέπει να στέκεται στο ύψος του όταν χάνει και πρέπει να θυμόμαστε πως νιώθαμε εμείς όταν κερδίζαμε.

Τα τελευταία χρόνια ο Σερ Αλεξ πάντα μας έδινε συγχαρητήρια για τις επιτυχίες μας, για αυτό την ομάδα του και τον ίδιο τους σέβονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αυτό που έκανα και με πόνεσε πολύ που χάσαμε τον τίτλο αλλά έτσι είναι αυτά. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασία εν όψει της νέας σεζόν».

Τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες κινήσεις δεν θα δούμε ποτέ στο δικό μας πρωτάθλημα, όπου σχεδόν κανείς δεν αναγνωρίζει την ήττα του…

Πάλι η Κόλο Κόλο για Κοντρέρας;

Συνεχίζουν να επιμένουν οι Χιλιανοί σχετικά με το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο για τον Πάμπλο Κοντρέρας!
Πάλι η Κόλο Κόλο για Κοντρέρας;
Ο Χιλιανός παίκτης του ΠΑΟΚ είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτή την τοποθέτηση μάλλον βασίζονται οι συμπατριώτες του και εμπλέκουν συνέχεια το όνομά του!
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Puranoticia.cl» αναφέρει ότι ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που θέλουν οι άνθρωποι της Κόλο Κόλο για να ενισχύσουν την ομάδα τους.
Σίγουρα η λατινοαμερικάνικη ομάδα έχει πολλά προβλήματα (αποκλείστηκε από το Λιμπερταδόρες και είναι 9η στη βαθμολογία) και θέλει να εντάξει ξανά στο δυναμικό της παίκτες που θα την αναστήσουν. Αλλά προτεραιότητα για τον παίκτη του ΠΑΟΚ είναι τα πλέι οφ…

Ας τρέξουν τώρα που συμφέρει…

Την ευκαιρία να αποκτήσουν τον Δώνη χωρίς να δώσουν πολλά χρήματα στον Ατρόμητο έχουν για λίγες ακόμα ημέρες στον ΠΑΟ. Και τα οικονομικά της ΠΑΕ, δεν είναι για να καθυστερούν.
Ας τρέξουν τώρα που συμφέρει…
Από χθες το πρωί έχουμε γράψει για τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι ο Έλληνας προπονητής είναι μαζί με τον Σάκη Τσιώλη οι δύο περιπτώσεις που εξετάζουν οι «πράσινοι» από την Ελλάδα, για τη θέση του νέου προπονητή. Ενώ στο «κόλπο» υπάρχει και η προοπτική του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Όλα αυτά, βέβαια, αν στο τέλος της σεζόν αποχωρήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού.
Ανάμεσα σε Δώνη, Τσιώλη και Κούπερ, όμως, ο πρώτος φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να απασχολήσει, αν τελικά δεν παραμείνει ο Πορτογάλος στην Παιανία ή δεν προκύψει κάποια άλλη λύση στο μέλλον. Ο λόγος; Το γεγονός ότι συγκριτικά με τον Αργεντινό πρώην τεχνικό του Άρη έχει (κατά πολύ) χαμηλότερο κασέ, ενώ ο Τσιώλης αφενός δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε μεγάλη ομάδα (ο Δώνης, έστω και αν απέτυχε, έχει περάσει από την ΑΕΚ), αφετέρου δεν έχει ούτε τρεις μήνες στους «κίτρινους».
Ο ίδιος ο Δώνης σε δηλώσεις του, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στα χέρια του κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Προσέξτε, όχι ότι δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να ξαναβρεθεί σε πάγκο μεγάλης ομάδας. Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο. Ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012. Η συγκεκριμένη ρήτρα αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού ή σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και έχει ισχύ μέχρι και τις 20 Μαΐου. Πρέπει, δηλαδή, να δοθεί ένα συγκεκριμένο ποσό για να αποχωρήσει με προορισμό έναν από αυτούς τους συλλόγους, μέχρι τις 20 του τρέχοντος μήνα.
Όταν περάσει αυτή η ημερομηνία, μπορεί να φύγει από τον Ατρόμητο μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και, προφανώς, το ποσό αποδέσμευσης δεν έχει οριστεί από πριν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά τις 20 Μαΐου ο Σπανός μπορεί να ζητήσει όσα θέλει για να τον αφήσει ελεύθερο.

Για αυτό λέμε ότι αν τον θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, καλύτερα να βιαστούν. Γιατί αν από τα λίγα χρήματα που θα μπουν φέτος στην ομάδα, δοθεί μέρος τους για να πληρωθεί ο Ατρόμητος προκειμένου να αφήσει ελεύθερο τον Δώνη (είτε πριν τις 20 του μήνα που η ρήτρα του έχει οριστεί σε ένα ποσό «Α» είτε μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας που ο Σπανός μπορεί να ζητήσει όσα θέλει), θα μιλάμε για ακόμα ένα ανέκδοτο στο «τριφύλλι»…
Πηγή: sportdog.gr

«Βόμβα» Φέργκιουσον για Άρσεναλ!!

Σε αποκάλυψη- σοκ προέβη ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο «θρυλικός» προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έφερε στο φώς» της δημοσιότητας μια πρόταση που του είχε γίνει στο παρελθόν από την Άρσεναλ!

Συγκεκριμένα, το 1986 και πριν αναλάβει τους «κόκκινους διαβόλους» είχε δεχθεί πρόταση από τους «Λονδρέζους» και ήταν έτοιμος να την αποδεχθεί, αλλά η υπόθεση «κόλλησε», λόγω της επιθυμίας του Φέργκιουσον να πάρει μαζί του στην Άρσεναλ το Γουόλτερ Σμίθ. Ο κόουτς των Ρέιντζερς ήταν βοηθός του τότε στην Εθνική Σκωτίας και ο «Φέργκι» τον ήθελε και στους «κανονιέρηδες».

« Όταν μου έγινε η πρόταση, ήμασταν μαζί με το Γουόλτερ Σμίθ σε διεθνείς υποχρεώσεις με τη Σκωτία στο Ισραήλ και ήθελα να τον πάρω μαζί μου. Δεν ήξερα ότι είχε συμφωνήσει με τους Ρέιντζερς και έτσι του είπα : ΄΄Θα έρθεις μαζί μου στην Άρσεναλ ;΄΄. Τότε μου είπε για τη δουλειά. Το κακό με την Άρσεναλ ήταν ότι ήθελαν άμεση απάντηση και έτσι εγώ πήγα στη Γιουνάιτεντ και αυτός στους Ρέιντζερς», ήταν τα λόγια του Φέργκιουσον.

Το συμπέρασμα αυτών των δηλώσεων θα μπορούσε να είναι ότι μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει την Ιστορία και έτσι οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ θα πρέπει να ευχαριστούν … την ομάδα των Ρέιντζερς για το … έμμεσο δώρο που τους έκαναν…
Πηγή: theplayer.gr

Παρηγοριά της Ρεάλ... ο Ρονάλντο!

Με το πρωτάθλημα να έχει πλέον χαθεί, όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει δύο πράγματα να θυμάται από τη φετινή σεζόν: Την κατάκτηση του κυπέλλου και το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τα φαινόμενα θα πάρει το "χρυσό παπούτσι"! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 4-0 της Χετάφε, με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει χατ-τρικ...

Το παιχνίδι ήταν στην ουσία αδιάφορο, καθώς η Μπαρτσελόνα αναζητεί έναν βαθμό στα επόμενα τρία πάιχνίδια για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο, κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Λεβάντε.

Η "Βασίλισσα", όμως, έκανε το... χρέος της και επικράτησε της αντιπάλου της διατηρώντας τυφλές ελπίδες για... πανηγύρια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στο 24ο, στο 58ο και στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μπενζεμά να βρίσκει δίχτυα στο 77' για το τελικό 4-0. Ο Ρονάλντο αύξησε τη διαφορά του στον πίνακα των σκόρερ από τον 2ο Μέσι και παράλληλα έκανε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να πανηγυρίζει για την ήττα της Χετάφε, αυξάνοντας τις ελπίδες της για παραμονή.

Τελικός Europa League και... αντίο για Ντομίνγκος!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπράγκα μετά τον τελικό του Europa League απέναντι στην Πόρτο ανακοίνωσε ο Ντομίνγκος.

Ο προπονητής οδήγησε την ομάδα στην παρουσία - έκπληξη στον τελικό, ενώ πέρυσι την οδήγησε στον καλύτερο τερματισμό της στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τη 2η θέση.

«Πήρα την απόφασή μου για τη Μπράγκα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, θα δούμε αργότερα. Οι οπαδοί θα καταλάβουν την απόφασή μου, καθώς ήμουν πάντα ειλικρινής και ευθύς. Θα με συγχωρέσουν που δεν συνεχίζω», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ντομίνγκος.

Αν και αρνήθηκε να το σχολιάσει, ρεπορτάζ θέλει τον προπονητή να έχει ήδη υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
Πηγή: theplayer.gr

SPL: Ακάθεκτοι οι Ρέιντζερς!!

Την πορεία τους προς τον τίτλο συνεχίζουν οι Ρέιντζερς, οι οποίοι δεν δείχνουν διάθεση να ξαναδώσουν την ευκαιρία στη Σέλτικ να ελπίζει σε ανατροπή του σκηνικού. Οι «διαμαρτυρόμενοι» επικράτησαν με 2-0 της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Σκόρερ των πρωτοπόρων ήταν οι Γέλαβιτς και Λάφερτι σε 21ο και 25ο λεπτό αντίστοιχα. Σημαντική νίκη για την παραμονή πέτυχε η Σεντ Τζόνστον κόντρα στη Χάμιλτον, χάρη σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κρεγκ.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγ.:

ΠΛΕΪ ΟΦ (ΘΕΣΕΙΣ 1-6)
  
Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν.   2-0
  
Χαρτς-Σέλτικ              11/5
  
Μάδεργουελ-Κιλμάρνοκ      11/5
  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)
  
Ρέιντζερς       90 *37αγ.
  
Σέλτικ          86
  
Χαρτς           63
  
Νταντί Γιουν.   58 -37αγ.
  
Κιλμάρνοκ       48
  
Μάδεργουελ      45
  
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (ΘΕΣΕΙΣ 7-12)
  
Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν      0-1
  
Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον    1-0
  
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν       11/5

Σωτηρία για τρεις στην Πριμέρα!!

H Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η Ράσινγκ Σανταντέρ και η Μάλαγα πέτυχαν σπουδαίες νίκες και έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Στο «Ριαθόρ» οι Βάσκοι της Μπιλμπάο προηγήθηκαν μόλις στο 3′ με τον Τοκέρο, αλλά η «Ντέπορ» απάντησε στο 22′ με τον Αντριάν Λόπεθ, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 71′ με το αυτογκόλ του Τσάβι Καστίγιο.
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Αρανθουμπία, Λαουρέ, Λόπο, Κολότο, Μανουέλ Πάμπλο, Χουάν Ροντρίγκεθ (79′ Αϊτάμι), Ρουμπέν Πέρεθ, Βαλερόν, Αντριάν (86′ Λασάντ), Γκουαρδάδο, Ρίκι (92′ Χουάν Ντομίνγκεθ).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Τσάβι Καστίγιο, Γουρπέγκι (58′ Ιτουράσπε), Νταβίντ Λόπεθ (68′ Γκαμπιλόντο), Μουνιαΐν, Χάβι Μαρτίνεθ (77′ Ιμπάι Γκόμεθ), Τοκέρο, Φερνάντο Γιορέντε.
Η Σανταντέρ νίκησε με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνοντας ανατροπή μέσα σε δέκα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11′ με τον Σουάρεθ Μάτα, αλλά τα τέρματα των Κένεντι Μπακιρτζίογλου (38′) και Ρόζενμπεργκ (48′) χάρισαν το πολύτιμο τρίποντο στους γηπεδούχους.
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Τόνιο, Πινίγιος, Ενρίκε, Άλβαρο, Θίσμα, Τζιόλης, Κένεντι Μπακιρτζίογλου (83′ Φρανθίς), Μουνίτις (67′ Κριστιάν), Λασέν, Τζιοβάνι ντος Σάντος (82′ Λούκε), Ρόζενμποργκ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Βαλέρα, Ουϊφαλούσι, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ (81′ Λουΐς Φιλίπε), Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο Μέντες (85′ Μέριδα), Ελίας (57′ Φορλάν), Ρέγες, Κόκε, Αγκουέρο.
Η Μάλαγα επικράτησε με 2-0 της Χιχόν (10′ Ζούλιο Μπαπτίστα, 68′ Ελιζέου) και μαθηματικά αναμένεται να σωθεί όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική.
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Στάντσγκααρντ, Ντεμιτσέλις, Ελιζέου, Καμάτσο, Σεμπαστιάν Φερνάντες, Ντούντα (79′ Μαρέσκα), Απόνιο (69′ Απόνιο), Ζούλιο Μπαπτίστα, Ροντόν.
ΧΙΧΟΝ: Χουάν Πάμπλο, Λόρα, Γκρεγκορί, Χόρχε Γκαρθία, Κανέγια, Εγκουρέν (61′ Ντε λας Κουέβας), Αντρέ Κάστρο, Λουΐς Μοράν (70′ Μάτσο Νόβο), Αγιόθε Γκαρθία, Σανγκόι (46′ Νταβίντ Μπαράλ), Μπίλιτς.
Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 91
2. Ρεάλ Μαδρίτης 83
3. Βαλένθια 66
4. Βιγιαρεάλ 61
5. Μπιλμπάο 54
6. Σεβίλλη 52
7. Ατλέτικο 52
8. Εσπανιόλ 48
9. Σανταντέρ 46
10. Μάλαγα 45
11. Χιχόν 43
12. Λεβάντε 43
13. Μαγιόρκα 43
14. Ντεπορτίβο 42
15. Σοθιεδάδ 41
16. Οσασούνα 41
17. Χετάφε 40
18. Σαραγόσα 39
19. Έρκουλες 33
20. Αλμερία 26

«Διπλό» τίτλου για τη Λιλ!!


Lille's Belgium forward Eden Hazard (L)

H Λιλ απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα της Σεντ-Ετιέν με σκορ 1-2 και ξέφυγε επτά βαθμούς από τη 2η Μαρσέιγ, η οποία την Τετάρτη υποδέχεται την Μπρεστ, 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε του Σαμπιονά.Η Σεντ-Ετιέν άνοιξε το σκορ στο 6′ με τον Ριβιέρ, ο Ντε Μέλο ισοφάρισε στο 14′ και ο Ριό Μαβουμπά ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 66′.
Οι συνθέσεις:
ΣΕΝΤ-ΕΤΙΕΝ: Ζανό, Εμποντό, Μποκανέγκρα, Μονσορό, Ζουλάμ, Γκιλαβονγκί, Περέν, Μπατλές, Παγέτ, Σακό, Ριβιέρ.
ΛΙΛ: Λαντρό, Ντεμπουσί, Σεντζού, Ρόζεναλ, Μπεριά, Μαβουμπά, Μπαλμόν, Γιοάν Καμπάγ, Αζάρ, Μουσά Σο, Ντε Μέλο.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε στο 2-2 με την Νανσί και έχασε πολύτιμο έδαφος για την «μάχη» της 3ης θέση με την Λιόν.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Κουπέ, Ζαλέ, Ζουμανά Καμαρά, Σακό, Τιενέ, Σαντόμ, Κλεμέν, Ζιουλί, Νενέ, Μεβλιούτ Ερντίντς, Οαρό.
ΝΑΝΣΙ: Γκρεγκορινί, Μπερενγκέρ, Λοτιές, Σαμί, Λεμέτρ, Αλφρέντ Ν’Ντιάγ, Ν’Γκουεμό, Φερέ, Μπρισόν, Μπακάγ Τραορέ, Ζενό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:
Παρί Σ.Ζ. – Νανσί 2-2 (4′ Μεβλιούτ Ερντίντς, 45′+1 Ζουμανά Καμαρά / 21′ πέν. Ν’Γκουεμό, 69′ Γιουσούφ Χαντζί)
Σεντ-Ετιέν – Λιλ 1-2 (6′ Ριβιέρ / 14′ Ντε Μέλο, 66′ Μαβουμπά).
Τετάρτη
Οσέρ – Λιόν (20:00)
Λανς – Μπορντό
Μονπελιέ – Λοριάν
Νις – Αρλ-Αβινιό
Ρεν – Καέν
Σοσό – Μονακό
Τουλούζ – Βαλανσιέν
Μαρσέιγ – Μπρεστ (22:00)
Η βαθμολογία
1. Λιλ 69
2. Μαρσέιγ 62
3. Λιόν 59
4. Παρί Σ.Ζ. 58
5. Ρεν 52
6. Σοσό 49
7. Λοριάν 48
8. Σεντ-Ετιέν 48
9. Μπορντό 45
10. Μονπελιέ 44
11. Τουλούζ 43
12. Μπρεστ 42
13. Οσέρ 42
14. Βαλανσιέν 42
15. Μονακό 40
16. Καέν 40
17. Νις 40
18. Νανσί 39
19. Λανς 31
20. Αρλ-Αβινιό 14

«Όνειρο απατηλό» το νταμπλ για τη Μίλαν!!

Η Μίλαν δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ στην Ιταλία, καθώς η Παλέρμο ανέκοψε την πορεία της προς τον τελικό. Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Σίρο» έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Σικελίας να «πατήσει» πάνω σ΄ αυτό το σκορ και στη σημερινή ρεβάνς που έγινε στο «σπίτι» της να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Copa Italia, με το 2-1 επί των «ροσονέρι».
Ο Μιλιάτσιο στο 63΄ και ο Μπόβο με πέναλτι στο 73΄ έδωσαν το προβάδισμα στην Παλέρμο. Στην φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Φαν Μπόμελ της Μίλαν, ενώ δύο λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε, το δρόμο προς τα αποδυτήρια είδε και ο Μπόβο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1).
Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός στην ιστορία της Παλέρμο, μετά το 1973 και το 1979, ενώ θα αντιμετωπίσει στις 29 Μαΐου στο «Ολίμπικο» την Ίντερ ή την Ρόμα, αντίπαλο που θα μάθει την Τετάρτη.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Σίριγκου, Κασάνι, Γκοϊάν, Μπόβο, Μπαλτζαρέτι, Μιλιάτσο, Άκουα (34′ Μπατσίνοβιτς), Νοτσερίνο, Παστόρε (76′ Εσεκιέλ Μουνιός), Ίλιτσιτς, Αμπέλ Ερνάντες (83′ Πινίγια).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα (80′ Κασάνο), Αντονίνι (46′ Μπονέρα), Φαν Μπόμελ, Φλαμινί, Πίρλο, Ζέεντορφ (65′ Ιμπραχίμοβιτς), Πάτο, Ρομπίνιο.

Στο Champions League η Σίτι!!

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Τότεναμ με 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Πίτερ Κράουτς στο 30΄. Έτσι η ομάδα του Μάντσεστερ εξασφάλισε την τέταρτη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αφού έφτασε τους 65 βαθμούς και βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά από την πέμπτη Λίβερπουλ και εννέα από τη σημερινή αντίπαλό της, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Σαμπαλέτα, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Γιαγιά Τουρέ, Μίλνερ, Άνταμ, Τζόνσον, Σίλβα, Ντζέκο.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Τσόρλουκα, Ντόσον, Γκαλάς, Ρόουζ, Σάντρο, Ουΐλσον Παλάσιος, Μόντριτς, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς.

Πέντε μήνες φυλάκισης σε 19 οπαδούς του Ηρακλή!!

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε 19 οπαδούς του Ηρακλή, που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια κινητοποίησης με αφορμή την απόφαση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» από την Σούπερ Λιγκ.
Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, την ώρα, που βρισκόταν σε εξέλιξη νέα κινητοποίηση οπαδών του Ηρακλή στην πλατεία Αριστοτέλους, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 19 από τους συνολικά 20 οπαδούς που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Αντιθέτως, ένας εκ των συλληφθέντων κρίθηκε αθώος. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

To «κυανόλευκο» party στην Αριστοτέλους…

Ο κόσμος του Ηρακλή βγήκε ξανά στους δρόμους. Αποφασισμένος να «παλέψει» για την δικαίωση.
Χιλιάδες οπαδοί των κυανολεύκων έχουν συγκεντρωθεί ήδη στην Πλατεία Αριστοτέλους και με συνθήματα υπέρ του Ηρακλή στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Διαδηλώνουν για την απόφαση της μη αδειοδότησης του «Γηραιού» και είναι έτοιμοι να…ακουστούν μέχρι τα κέντρα αποφάσεων.
Στο συλλαλητήριο βρίσκονται όλοι οι αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου και επιπλέον φίλοι του Ηρακλή από την περιφέρεια που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη.
* «Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή», είναι ένα από τα κεντρικά πανό που έχουν αναρτηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.
*Ένα άλλο πανό αναφέρει: «103 χρόνια εκτός κατεστημένου».
*Ακόμη και Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΟΚ είναι δίπλα στον κόσμο του Ηρακλή και συμπαραστέκονται με την παρουσία τους τον «Γηραιό» στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για δικαίωση της ομάδας.
*Θέση στο βήμα πήρε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
*Υβριστικά συνθήματα κατά Σμαϊλη, Πιλάβιου.
*Στην εξέδρα ανέβηκε και ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ελπίζουμε στη δικαίωση. Θα τα καταφέρουμε στο τέλος»
* Αποθεώθηκε ο Βασίλης Χατζηπαναγής, την στιγμή που πήρε τον λόγο. «Ο Ηρακλής θα σωθεί και θα ξαναγίνει αυτός που ήταν», τόνισε μεταξύ άλλων.