Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η πρώτη αποστολή του Γκαλέτι!!

O Διονύσης Δελλής αναλύει στο Gazzetta.gr τα δεδομένα της πρώτης μεταγραφικής αποστολής για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον Γκουίδο Καρίγιο.
Αναχώρησε για την Αργεντινή. Έχοντας στις αποσκευές του, την πρώτη του μεταγραφική «αποστολή» του Ολυμπιακού. Έστω σε επίπεδο διερευνητικό. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι γυρίζει στο σπίτι του, έπειτα από 10ήμερη παραμονή στην Ελλάδα, όπως είχατε διαβάσει και χθες στο Gazzetta.grΠαρέδωσε στους Πειραιώτες τις εισηγήσεις του από την αγορά της πατρίδας του, συζήτησε με την διοίκηση την περίπτωση του Γκουίδο Καρίγιο και πλέον καλείται τις επόμενες ημέρες να στείλει... τα μαντάτα. Για το πόσο εφικτή μπορεί να είναι για τους ερυθρόλευκους η περίπτωση του 24άχρονου σέντερ φορ.
Του Καρίγιο που φέτος κάνει σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Εστουντιάντες. Από τον Αύγουστο μετρά συνολικά 16 γκολ. Τα 9 εκ των οποίων στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Σέντερ φορ που... τιμά την καταγωγή του. Εκτελεστής, με καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα, ικανότητα στον αέρα, δύναμη στην προσωπική μονομαχία. Και βέβαια έτοιμος να πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη. Τελειώνει το συμβόλαιο του, το καλοκαίρι του 2016. Δεν το ανανεώνει. Και εκ των πραγμάτων βάζει την ομάδα του σε διαδικασία πώλησης. Άμεσα. Όχι πως δεν θα ήθελε βέβαια η Εστουντιάντες. Είναι πιθανό όμως να μην μπορέσει να ανεβάσει την τιμή στο επίπεδο που θα ήθελε, υπό αυτές οι προϋποθέσεις.
Οι Αργεντινοί μιλούν για 7-8 εκατ δολάρια. H Μπενφίκα που είναι ήδη στην υπόθεση και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει έχοντας σε ετήσια βάση «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την συγκεκριμένη αγορά ουσιαστικά τοποθετεί τον πήχη στη μέση. Στα 4 εκατ. Και υπό αυτές τις συνθήκες πάει να μπει στο κόλπο και ο Ολυμπιακός. Διότι ο Γκαλέτι έφυγε με αυτή την οδηγία. Να ξεκινήσει μια σειρά από διερευνητικές επαφές. Να δει σε τι επίπεδο μπορεί ο Ολυμπιακός να «μπει» σε αυτή την ιστορία. Ο σκάουτ των Ερυθρόλευκων είναι κομμάτι της ιστορίας της Εστουντιάντες. Από την εποχή που ο πατέρας του, μεσουρανούσε με τα χρώματα της (1973-1977, 1980-1982).
Και εκείνος από την Εστουντιάντες ξεκίνησε φυσικά. Ως ότου το 1999 να φύγει για την Πάρμα και τελικά για μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη που ουσιαστικά έκλεισε «άδοξα» τον Γενάρη του 2010 με τον Ολυμπιακό. Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του. Ξέρει πολύ καλά λοιπόν τους πάντες σε αυτή την ομάδα, ο Γκαλέτι. Είναι πραγματικά πολύ δυνατό διαπραγματευτικό ατού. Και τα όσα θα μεταφέρει στους Πειραιώτες από την Αργεντινή θα δείξουν και θα αποδείξουν αν ο Γκουίδο Καρίγιο θα γίνει και επίσημα, αυτό που φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρώτος μεταγραφικός στόχος για την κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός φέτος τον δανεισμό του Μήτρογλου τον πλήρωσε κοντά 4,5 εκατ ευρώ. Με το «νοίκι» στη Φούλαμ, το συμβόλαιο του Έλληνα φορ, την εφορία. Θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να έχει κάνει από πέρσι μια «κανονική» μεταγραφή. Ήθελε όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα να στηρίξει ένα «δικό» του παιδί. Ο Μήτρογλου για να γυρίσει στη Φούλαμ αποκλείεται. Οι Λονδρέζοι έμειναν στη δεύτερη κατηγορία και έχουν σκοπό να απομακρύνουν κάθε μεγάλο συμβόλαιο. Ο Έλληνας φορ είναι προς πώληση, αλλά το πώς πότε και με πόσο θα φανεί στο βάθος του καλοκαιριού. Καλό Αύγουστο... Μέχρι τότε λοιπόν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να μην έχει κάνει την κίνηση του.  
Έχουν σκοπό οι ερυθρόλευκοι να διαθέσουν ένα μεγάλο πόσο για απόκτηση σέντερ φορ. Και εκτιμούν ότι το καλύτερο για εκείνους είναι ένας ποδοσφαιριστής που εάν και εφόσον θα έχει μεταπωλητική αξία. Μια περίπτωση αλά... Καρίγιο σα να λέμε. Αν λοιπόν το «μήνυμα» που θα τους στείλει ο Γκαλέτι είναι ότι αυτή η ιστορία με τον 24άχρονο στράικερ της Εστουντιάντες προχωρά τότε δεν θα είναι καθόλου παράξενο να είναι ο Αργεντινός ο «εκλεκτός». Όπως πέρσι τέτοια εποχή ήταν ο Φινμπόγκασον. Για τον οποίο έγιναν τρεις διαφορετικές προτάσεις στη Χέρενφεν (ως 6 εκατ ευρώ η μεγαλύτερη), ασχέτως αν δεν μπόρεσαν να φέρουν και το deal για την απόκτηση του Σκανδιναβού που τελικά κατέληξε (και κάθε άλλο παρά... κατέπληξε σε αυτή την πρώτη σεζόν του) στην Σοσιεδάδ.    

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από την ομάδα του χωριού στην ηγεσία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!!

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Νο2 στην ιεραρχία της UEFA παραθέτοντας άγνωστες ιστορίες και δηλώσεις του. Η ανέλιξη του επιστήθιου φίλου του Πλατινί που ήταν παγκίτης στην ομάδα του χωριού του!
Το ξυρισμένο κεφάλι του και το αιχμηρό βλέμμα του αποπνέουν μία αίσθηση σοβαρότητας. Το πρόσωπο του Τζιάνι Ινφαντίνο φωτίζεται κάθε φορά που μιλάει για ποδόσφαιρο. Αποτελεί το πιο οικείο θέμα στην καθημερινότητα του.
Ο Ιταλοελβετός Γεννκός Γραμματέας της UEFA είναι ένας άνθρωπος με πληθώρα ιδεών. Έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών ο Ινφαντίνο εκπλήρωσε πολλούς σημαντικούς στόχους που έθεσε στη ζωή του εκτός από έναν.
Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καριέρα ποδοσφαιριστή. «Ονειρευόμουν να παίξω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι το μοναδικό άθλημα που βρίσκεται τόσο κοντά στην καρδιά μου. Είμαι ευτυχισμένος όμως που συνεργάζομαι με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τον Μισέλ Πλατινί στην UEFA.
Έπαιξα ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού μου, όμως ακόμη και εκεί καθόμουν στον πάγκο. Έπαιρνα ευκαιρίες μόνο όταν αρρώσταινε κάποιος ποδοσφαιριστής.
Η ομάδα με διατήρησε στο δυναμικό της, όσο η μητέρα μου έπλενε τiς φανέλες μας».

Ο Νο2 στην ιεραρχία της UEFA όσες φορές ρωτήθηκε για την άποψη του αναφορικά με τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη απάντησε διπλωματικά. «Είναι δύσκολο να επιλέξω τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Νομίζω πως οι Ρονάλντο και Μέσι είναι οι κορυφαίοι. Έχουν και οι δύο διαφορετικό στιλ, αλλά κάνουν την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο»
Για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών ο Ινφαντίνο δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτεί. Ούτε Πελέ, ούτε Μαραντόνα. «Αναμφισβήτητα είναι ο Πλατινί. Ο Γάλλος διεθνής που μάγευε τα πλήθη με τις ενέργειες του».
Ο 44χρονος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καταλαμβάνει το πόστο του Γενικού Γραμματέα από τον Οκτώβριο του 2009.
Εισήλθε στους κόλπους της UEFA το 2000, δραστηριοποιούμενος σε νομικά και εμπορικά ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Τέσσερα χρόνια αργότερα διορίστηκε ως διευθυντής Νομικών Θεμάτων και Αδειοδοτήσεων Συλλόγων. Υπήρετησε εν συνεχεία την UEFA ως Υπηρεσιακός Εκτελεστικός διευθυντής, αλλά και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας προτού αναβαθμιστεί σε Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ινφαντίνο προτού αναλάβει ρόλο στην UEFA χρημάτισε Γενικός Γραμματέας στο Διεθνές Κέντρο Μελετών για τον Αθλητισμό (CIES) στο πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, ενώ διετέλεσε σύμβουλος σε διάφορους ποδοσφαιρικούς φορείς συμπεριλαμβάνομένου ιταλικού, ισπανικού και ελβετικού πρωταθλήματος.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος με καταγωγή από την Ιταλία συνηθίζει να απαντάει σε όσους τον ρωτούν για την αγάπη του για τον «βασιλιά των σπορ» πως: «το ποδόσφαιρο είναι πάθος, το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα, το ποδόσφαιρο είναι ανεκτικότητα, το ποδόσφαιρο είναι σεβασμός, το ποδόσφαιρο είναι... μαγεία».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι να σου πουν και ποιός να πιστέψει τι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού. 
Έβλεπα τις προάλλες την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ και σκεφτόμουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν βρίσκονταν τώρα ο Ολυμπιακός στη θέση της Ντνίπρο, δηλαδή στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Ήθελε πολύ; Ήταν καλύτερη η Ντνίπρο του Ολυμπιακού, τον οποίο απέκλεισε με νίκη εντός 2-0 κι ισοπαλία εκτός 2-2; Ήταν δύο ομάδες χωρίς σημαντικές διαφορές κι η πρόκριση θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, όπως ακριβώς είχα γράψει πριν από τα μεταξύ τους παιχνίδια, όταν όλοι θεωρούσαν ως γκραν φαβορί τον Ολυμπιακό. Κι όπως πέρασαν οι Ουκρανοί στις λεπτομέρειες, έτσι θα μπορούσαν να περάσουν κι οι ερυθρόλευκοι.
Με κόντρα στο πόδι του Σαντάνα το 1-0 στο Κίεβο, με αυτογκόλ του Σιόβα το δεύτερο γκολ, με το πέναλτι που δεν σφύριξε και το κανονικό γκολ που ακύρωσε ο Αυστριακός διαιτητής στο τελευταίο λεπτό...Γιατί άλλο να πήγαινε ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με ήττα 1-2 κι άλλο που πήγε με ήττα 0-2. Απλά ας θυμηθούμε ότι στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός από το πρώτο τέταρτο θα είχε σκορ πρόκρισης (1-0)…Σε μία ρεβάνς, στην οποία έπαιξε με δέκα παίκτες σχεδόν σε όλο το β΄ ημίχρονο, λόγω της «εύκολης» αποβολής του Μιλιβόγεβιτς...
Έτσι είχε περάσει λοιπόν η Ντνίπρο, που στη συνέχεια κληρώθηκε με Άγιαξ και Κλαμπ Μπριζ, δηλαδή με αντιπάλους με τους οποίους επίσης ο Ολυμπιακός θα έπαιζε τις προκρίσεις στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να αποκλειστεί, αλλά και να προκριθεί, όπως έκαναν οι Ουκρανοί. Κοινώς, πράγματι δεν ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός τώρα να ήταν στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ. Και τότε θα είχε ισχυροποιήσει πολύ τη θέση του απέναντι σε όλους…
Πιστεύει κανείς ότι αν ο Ολυμπιακός διεκδικούσε τώρα την παρουσία του σε ένα τελικό Κυπέλλου Ευρώπης (γιατί η Ντνίπρο ένα βήμα απέχει πλέον από τον τελικό), θα διανοούνταν οποιοσδήποτε να έκανε συζήτηση για...αποκλεισμό των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Επαναλαμβάνω διεκδικώντας εισιτήριο για τελικό. Εγώ λέω «σε καμία περίπτωση»…
Αλλά και γενικά ο Ολυμπιακός θα ήταν σε πιο ισχυρή θέση απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται και τον πόλεμο που του γίνεται  σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Γιατί άλλο είναι να έχεις πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα κι άλλο είναι να έχεις φτάσει μία ανάσα από ένα τελικό Κυπέλλου Ευρώπης...Τους το βουλώνεις όλων…Τι να σου πουν και ποιός να πιστέψει τι...
Κι είναι πραγματικά κρίμα ο Ολυμπιακός να έχει κάνει τέσσερα σερί Τσάμπιονς Λιγκ με εννιά και δέκα πόντους κάθε χρόνο (!) και να μην μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου είχε την ευκαιρία και πριν τρία χρόνια να κάνει τη διαφορά και πάλι έμεινε έξω από Ουκρανούς (Μέταλιστ)…
Για να καταλήξουμε για άλλη μία φορά στο πολύ απλό συμπέρασμα, ότι όλα στο τέλος εξαρτώνται από τους παίκτες. Κι από τον προπονητή φυσικά. Εκεί λοιπόν είναι το ζητούμενο. Κι η πραγματικότητα είναι ότι φέτος οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν πήγαν στο 100%, δεν τα έδωσαν όλα. Έφταιγε ο Μίτσελ κι η προετοιμασία του, έφταιξε μετά ο Περέϊρα (που δεν πήγε να πάρει την πρόκριση από το α΄ ημίχρονο στο Κίεβο, όπου η Ντνίπρο έπαιζε πρώτο ματς μετά τρίμηνη αποχή), δεν μπορώ να είμαι ακόμη βέβαιος τι έφταιξε, αλλά πάνω απ΄ όλα η ευθύνη ήταν των ίδιων των παικτών του Ολυμπιακού. Και θα τους άξιζε να μην πάρει πίσω ο σύλλογος το πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου Ευρώ, ακόμη κι αν πάρουν και το Κύπελλο...
Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να είχε η ομάδα πιο ποιοτικό ρόστερ, αλλά κι αυτό το ρόστερ δεν ήταν καθόλου κακό. Αν ήταν κακό το ρόστερ δεν θα έπαιρνε η ομάδα εννιά πόντους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Γιουβέντους κι Ατλέτικο (κερδίζοντας και τις δύο και προηγούμενος και με 2-1 μέσα στο Τορίνο) ούτε θα έπαιρνε παραμάζωμα τη Ντνίπρο στο ξεκίνημα του αγώνα στο Καραϊσκάκη...
Ήθελε, όμως, περισσότερη δουλειά η ομάδα κι από τον Μίτσελ κι από τους παίκτες, περισσότερη προσπάθεια από τους παίκτες, αλλά και περισσότερη πίεση, εγώ θα έλεγα. Να ξέρουν ότι εδώ οι απαιτήσεις είναι πολύ ψηλές και να μην συμβιβάζονται με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και την καλή πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πολύ απλά, γιατί για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι αρκετά αυτά, από την στιγμή που είχε την πρόκληση και τη μεγάλη, όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά και στη συνέχεια, ευκαιρία για σπουδαία πράγματα στο Γιουρόπα Λιγκ, με το πρωτάθλημα μάλιστα ουσιαστικά να είχε κριθεί από τις 8 Φλεβάρη και το 0-0 στην Τούμπα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Ο «μικρός Βούδας» της μπάλας!!

Σαν σήμερα, πριν από 11 χρόνια, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την εθνική Ιταλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει με δέκα «κλικ» τη μεγαλειώδη καριέρα του Ιταλού άσου.
Το όνομά του μπορεί να μπει ανάμεσα στους «μύθους» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Άλλωστε, το 1999 ψηφίστηκε από το κοινό ως ο 4ος καλύτερος ποδοσφαιριστής αιώνα, πίσω μόνο από τους Μαραντόνα, Πελέ και Εουσέμπιο. Αν το 1994 δεν είχε αστοχήσει στο «καταραμένο» πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Βραζιλία, τότε θα βρισκόταν μέσα στους ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει... μόνοι τους ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στα 22 χρόνια της καριέρας του, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο αγωνίστηκε σε επτά ιταλικούς συλλόγους (Βιτσέντζα, Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μίλαν, Μπολόνια, Ίντερ, Μπρέσια) και δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως παντού λατρεύτηκε σαν Θεός. Ή για την ακρίβεια ως «μικρός Βούδας», καθώς είχε ασπαστεί το Βουδισμό. Τα περισσότερα από 300 γκολ στην καριέρα του και η κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» το 1993 ήταν κάποια από τα ατομικά του κατορθώματά, όμως το FourFourTwo του gazzetta.gr σας παρουσιάζει σε δέκα βίντεο τις στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του ποδοσφαιριστή που είχε ως σήμα κατατεθέν τη «θεϊκή αλογοουρά».



Όταν ο «Βούδας»... αμφισβήτησε το «Θεό»
Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο αποτέλεσε τον ηγέτη της Φιορεντίνα από το 1985 έως το 1990, εποχή που μεσουρανούσε στην Ιταλία ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Νάπολι. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1989 ο «μικρός Βούδας» έδειξε μέσα στο σπίτι του «Θεού» πως αυτός ήταν το next big thing του ιταλικού πρωταθλήματος. Με ένα γκολ αλά Ντιέγκίτο (πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του) στο Σαν Πάολο φώναξε βροντερό «παρών» σε ηλικία 22 ετών.
Το «σόλο» κόντρα στην Τσεχοσλοβακία
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 ήταν το πρώτο στην καριέρα του. Μπορεί ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι να ήταν ο πρωταγωνιστής για τη «σκουάντρα ατζούρα», όμως ο Ρομπέρτο Μπάτζιο πέτυχε το γκολ που αναδείχθηκε ως το καλύτερο της διοργάνωσης. Ήταν το πρώτο του σε Μουντιάλ και το σημείωσε κόντρα στην Τσεχοσλοβακία στις 19 Ιουνίου στο Ολίμπικο της Ρώμης.



Η επιστροφή στο Αρτέμιο Φράνκι
Το καλοκαίρι του 1990 η Φιορεντίνα των πολλών οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να πουλήσει στη Γιουβέντους τον ηγέτη της έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ (ρεκόρ για την εποχή). Ακολούθησαν επεισόδια στους δρόμους της Φλωρεντίας από τους φίλους των «βιόλα», οι οποίοι είδαν το ίνδαλμά τους στις 7 Απριλίου 1991 να αγωνίζεται ως αντίπαλος στο Αρτέμιο Φράνκι. Όχι μόνο γνώρισε την αποθέωση, όταν έγινε αλλαγή, αλλά έπιασε και ένα κασκόλ της πρώην του ομάδας κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της «Κυρίας». Νωρίτερα είχε αρνηθεί να εκτελέσει πέναλτι εναντίον της Φιορεντίνα.



Η κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ
Μόλις ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο πήρε στην καριέρα του ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και φυσικά αυτή η κατάκτηση δε θα μπορούσε να μη φέρει την υπογραφή του. Στους διπλούς τελικούς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 1993, ο «Ρόμπι» καθάρισε... την μπουγάδα από το πρώτο ματς στη Γερμανία. Δύο γκολ στο τελικό 1-3 για τη Γιουβέντους, με τον επαναληπτικό να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία και τον «μικρό Βούδα» να σηκώνει την κούπα στις 19 Μαΐου στο Τορίνο.



Η πορεία μέχρι τον τελικό του ‘94
Στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την εθνική Ιταλίας και την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο τέρματα στους «16» για το 2-1 επί της Νιγηρίας, το νικητήριο γκολ στο 2-1 επί της Ισπανίας στους «8» και δύο ακόμη τέρματα στο 2-1 επί της Βουλγαρίας στον ημιτελικό. Πέντε γκολ που οδήγησαν τη «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό.



Το «καταραμένο» πέναλτι
Πρόκειται για το παιχνίδι που «σημάδεψε» την καριέρα του Ρομπέρτο Μπάτζιο. Όσο ονειρεμένο ήταν το Μουντιάλ του 1994 για τον Ιταλό άσο, τόσο εφιαλτικό ήταν το φινάλε. Ο τελικός κόντρα στη Βραζιλία οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μπάτζιο να καλείται να εκτελέσει το τελευταίο χτύπημα για τη «σκουάντρα ατζούρα». Το σουτ του «Ρόμπι» έφυγε ψηλά άουτ, με τη σελεσάο να κατακτά το τρόπαιο.



Όταν «ξόρκισε» το κακό
Από το χαμένο πέναλτι στον τελικό του ’94, χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια προκειμένου ο Μπάτζιο να στήσει εκ νέου την μπάλα στην άσπρη βούλα, φορώντας τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα». Στο Μουντιάλ του 1998, η Ιταλία κέρδισε πέναλτι στον αγώνα κόντρα στη Χιλή και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έπεσε πάνω στον «Ρόμπι». Ήταν η στιγμή για εκείνον να «σκοτώσει το φάντασμα» του 1994. Και τα κατάφερε...



Το «κύκνειο άσμα» με την Ιταλία
Σαν σήμερα, στις 28 Απριλίου του 1994 ο Ρομπέρτο Μπάτζιο φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Ιταλίας. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνο τον κάλεσε για ένα φιλικό κόντρα στην Ισπανία στη Γένοβα. Ο «Ρόμπι» αγωνίστηκε ως βασικός και όταν αντικαταστάθηκε από τον Μίκολι, οι φίλοι της «σκουάντρα ατζούρα» σήκωσαν στο πόδι το Λουίτζι Φεράρι.



Το «αντίο» του «μικρού Βούδα»
«Γκρεμίστηκε» το Σαν Σίρο στην τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση του Ρομπέρτο Μπάτζιο σε ηλικία 37 ετών. Στις 16 Μαϊου 2004 ο Ρόμπι είπε το μεγάλο αντίο στον αγώνα της Μίλαν με την Μπρέσια. Οι φίλοι των «ροσονέρι» δεν ξέχασαν την παρουσία του Μπάτζιο στην ομάδα τους από το 1995 έως το 1997 και 80 χιλιάδες πραγματοποίησαν ένα ανεπανάληπτο standing ovation, όταν αντικαταστάθηκε στο 88’. Αξέχαστη στιγμή η αγκαλιά με τον πρώην συμπαίκτη του σε Μίλαν και εθνική Ιταλίας, Πάολο Μαλντίνι.




«Μπάτζιο, Μπάτζιο»
Ο μύθος του Ρομπέρτο Μπάτζιο δε γινόταν να περιοριστεί μόνο στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Γι’αυτό και ο Ιταλός τραγουδιστής, Λούσιο Ντάλα είπε ένα τραγούδι με το όνομά του. «Μπάτζιο, Μπάτζιο» ήταν ο τίτλος του.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Πώς βλέπει ο Κλάους το ενδιαφέρον της Σασουόλο!!

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Σασουόλο για τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο μάνατζερ του το άφησε ψιλοανοιχτό, δίχως να επιβεβαιώνει, όμως ο Κλάους… δεν το κουνάει από την Θεσσαλονίκη. Ειδικά για τέτοιο μέγεθος. Μετά και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε, πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ «δυνατό» για να σκεφτεί να φύγει.
*Πηγή: metrosport.gr*

Αυτά αλλάζει ο Κοντονής!

Τις μετατροπές που θα γίνουν στο αθλητικό νομοσχέδιο ενόψει και των επαφών με τις διεθνείς ομοσπονδίες ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής. Δείτε τις προσθήκες, που δεν αλλάζουν πάντως την ουσία του νόμου.

Αυτά αλλάζει ο Κοντονής
Τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί στο αθλητικό νομοσχέδιο, προκειμένου να βρεθεί βάση συμφωνίας με τις διεθνείς ομοσπονδίες και ν’ αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονή.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός δημοσιοποίησε τις μετατροπές που θα γίνουν, οι οποίες ωστόσο δεν επεμβαίνουν στη βάση και το πνεύμα του νόμου.

Καταρχάς, για τη ζωτικότερης σημασίας διάταξη, αυτή το αυτοδιοίκητου, ο υφυπουργός ανέφερε:

«Για το άρθρο 15, που προβλέπει την κατάργηση της εξαίρεσης της ΕΠΟ από κάποιες διατάξεις (αυτοδιοίκητο) η πολιτική βούληση είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση η δήλωσή μας αυτή που έγινε χθες προφορικά, θα περιληφθεί σε κείμενο αιτιολογικής έκθεσης για το άρθρο 15…

Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ, με τις οποίες συζητώ και θα τους θέσω ακριβώς αυτά τα όρια της συνταγματικής τάξης»
.

Ανακοίνωσε επίσης τις εξής αλλαγές

-Για απόφαση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη θα απαιτείται διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και δε θα λαμβάνεται μονομερώς. Πέραν αυτού, το πρόστιμο των 25 εκατ. ευρώ για παραβίαση της συγκεκριμένης απόφασης θα επιβάλλεται μόνο γι’ αυτή την παράβαση και όχι για κάποια άλλη.

-Για πρόστιμα σε ΠΑΕ και ομοσπονδίες, αλλά και για αποφάσεις όπως η διακοπή του πρωταθλήματος ή ο αποκλεισμός της έδρας, θα απαιτείται πρώτα γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ. Στην πρώτη περίπτωση λόγο ενδέχεται να έχει και η Αστυνομία, ενώ στη δεύτερη θα απαιτείται και διαβούλευση με την ΕΠΟ.

-Οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα λαμβάνεται σε διάστημα μέχρι και δέκα ημερών.

-Στο άρθρο 7 υπήρξε ένα αίτημα από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, η υποχρέωση της ΕΠΟ να διαβιβάζει στον αρμόδιο υπουργό να ισχύει ως υποχρέωση και για το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή αν περιέλθει εις γνώση της ΓΓΑ κάποια πληροφορία, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας να αποστέλλεται στην οικεία ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή και θα συμπεριληφθεί στο άρθρο 7 στην παράγραφο 1.

-Η απόφαση για την ημερομηνία που θα γίνει ένα ματς που μετατέθηκε ή αναβλήθηκε λόγω πληροφοριών για χειραγώγηση δε θα λαμβάνεται μονομερώς, αλλά σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες.

-Αναβολή για μια διετία του ανταποδοτικού τέλους 3% επί των εισιτηρίων για την αποζημίωση δικαστών σε ασθενέστερες οικονομικά ΠΑΕ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Κλήθηκαν τρεις σε απολογία!!

Σε απολογία κλήθηκαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος εξ αιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών τους στα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής.

Κλήθηκαν τρεις σε απολογία
Τρεις ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη για τη συμπεριφορα των οπαδών τους στα παιχνίδια με SKODA Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 30-04-2015 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 32η Αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. *Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος, Γ.Δρετάκη (ασφάλεια): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ.Γ.Δρετάκη στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός. *Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. *Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Πάει για «βόμβα» με Τεόντοσιτς η Ρεάλ!!

Έτοιμη να κάνει τη μεταγραφή του καλοκαιριού φέρεται να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, αναμένεται να καταθέσει πρόταση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Μίλος Τεόντοσιτς!

Πάει για «βόμβα» με Τεόντοσιτς η Ρεάλ!
Διατεθειμένη να… ταρακουνήσει την Ευρώπη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης! Όπως αποκάλυψε η «Opinion de Malaga», η «βασίλισσα» σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Μίλος Τεόντοσιτς!

Ο λόγος είναι πως μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, η περιφέρεια των «μερένχες» θα αποδυναμωθεί αισθητά, καθώς είναι πολύ πιθανό το σενάριο οι Σέρχιο Γιουλ και Σέρχι Ροντρίγκεθ να μετακομίσουν στο NBA.

Ωστόσο, η περίπτωση του Σέρβου γκαρντ, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφενός γιατί είναι ο «αγαπημένος» του προέδρου της «ομάδας του στρατού», Αντρέι Βατούτιν και αφετέρου γιατί έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Ρεάλ έχει έτοιμο και το «Plan B», τον Τζέισον Γκρέιντζερ της Ουνικάχα Μάλαγα, ο οποίος έχει κάνει μέχρι στιγμής εξαιρετική σεζόν. Όμως, η «βασίλισσα» δεν φέρεται να είναι η μόνη που «κοιτάει» τον Ουρουγουανό με το ιταλικό διαβατήριο, καθώς είναι στη λίστα τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταση Κοντονή με ΕΠΟ!!

Έντονος διαπληκτισμός για το θέμα των τακτικών δικαστών σημειώθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μεταξύ του Σταύρου Κοντονή και του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ. Βέλη κι από Χαϊκάλη.

Ένταση Κοντονή με ΕΠΟ
Σε «πολιορκία» της ΕΠΟ μετατράπηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου Κοντονή στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Η γενικόλογη ανάλυση της θέσης της ομοσπονδίας από τον Γιώργο Γκιρτζίκη προκάλεσε την παρέμβαση βουλευτών και η τοποθέτηση του Βασίλη Σαράκη έφερε έντονη αντιπαράθεση του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ με τον υφυπουργό αθλητισμού.

Πέρα απ’ τις κατηγορίες της εκπροσώπου της ΕΕΑ, Ειρήνης Μαρούπα, για διαπλοκή της ΕΠΟ και την προτροπή του Παύλου Χαϊκάλη να βάλει η ομοσπονδία νερό στο κρασί της, η αρχική τοποθέτηση Γκιρτζίκη σχολιάστηκε καυστικά και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, που ανέφερε:

«Η ΕΠΟ που δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με FIFA και UEFA λέει να σεβαστούμε τις διεθνείς συνομοπονδίες! Παραδείγματος χάριν, δεν έχει συγκροτήσει σώμα επιθεωρητών για τη διαφθορά. Δεύτερον: Πού είναι τα λεφτά της UEFA, κύριε Γκιρτζίκη; Τρίτον: Που είναι ο κώδικας ηθικής που έχετε εναρμονίσει, όταν το μισό Δ.Σ. και οι μισοί διαιτητές κατηγορούνται και παραμένουν στις θέσεις τους;

Προσωπική ερώτηση. Αυτή τη στιγμή ο Ειδικός Ανακριτής διερευνά καταγγελίες για στημένους πίνακες, κατόπιν καταγγελιών ιδίου μέλους σας. Σας ερωτώ κ. Γκιρτζίκη: Είστε περήφανος για το Δ.Σ. της ΕΠΟ αυτή τη στιγμή; Αν όχι, να βγείτε και να κάνετε δήλωση στον Τύπο. Σας ομιλεί ένας που ξέρετε τι έχει πάθει»
.

Παίρνοντας ξανά στη συνέχεια το λόγο, ο Γιώργος Γκιρτζίκης είπε: «Θα ήθελα αναφερθώ στη βία, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο υπουργείο. Η συνεργασία με το υπουργείο θα μπορούσε να γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας και πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της».

Στη συνέχεια, δε, τοποθετήθηκε ο κ. Σαράκης, νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, ο οποίος είχε έντονο διαπληκτισμό με τον υφυπουργό κ. Κοντονή, αλλά και τον κ. Χαϊκάλη.

«Ως προς το αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ δεν διεκδικεί κάτι ξεχωριστό. Η ΕΠΟ είναι τριτοβάθμιο πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και δεν είναι όπως οι περιφέρειες. Η ΕΠΟ δεν διεκδίκησε ποτέ να είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε μια ρήτρα με τη FIFA και την UEFA, βάση αυτής της ρήτρας νομοθέτησε από το 1996 το αυτοδιοίκητο ο νομοθέτης. Η UEFA και η FIFA έκτοτε μας στέλνει διάφορες τροποποιήσεις που αφορούν τα εκλογικά, τις πειθαρχικές επιτροπές κλπ.

Όσον αφορά στην ΕΕΑ και τη δουλειά που κάνουν με τις αδειοδοτήσεις, θα ήθελα να τονίσω ότι ο κανονισμός αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι πολύ πιο ισχυρός από αυτόν της ΕΕΑ. Στο νόμο του 1996 υπήρχε μια ειδική διάταξη στον οποίο λέει ότι οι ομοσπονδίες που παίρνουν επιχορήγηση μικρότερη του 50% του προϋπολογισμού τους δεν είναι υποχρεωμένοι να ελέγχονται από την πολιτεία. Η ΕΠΟ είναι μια από αυτές.

Όσον αφορά τους δικαστές τώρα… Στο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπονται ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εν ενεργεία. Στην ΕΠΟ αυτή τη στιγμή είναι εν ενεργεία πλην ενός και γι’ αυτό ευθύνεται το ΣτΕ καθώς δεν επέτρεψε σε δικαστές να συμμετέχουν. Η πολιτεία δεν μας επέτρεψε να έχουμε άλλους δικαστές και έχει μείνει μόνο ένας».


Εκεί πήρε το λόγο ο κ. Κοντονής λέγοντας ότι: «Κάνετε ένα νομικό άλμα. Το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν επέτρεπε στους δικαστές να συμμετέχουν σε μεικτές επιτροπές. Έπρεπε να εναρμονιστείτε και να βάλετε τακτικούς δικαστές. Το καταστατικό της UEFA σας λέει απλά να είναι νομικοί και όχι άσχετοι. Εμείς βάζουμε κάτι παραπάνω για να διασφαλίσουμε τις αποφάσεις. Εδώ έρχεται η πολιτεία και βάζει τακτικούς δικαστές και βάζει τέρμα στα τεχνάσματα».

Στη συνέχεια επενέβη και ο κ. Χαϊκάλης ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Γκιρτζίκη αλλά και στον κ. Σαράκη λέγοντας: «Περί ανέμων και υδάτων απαντάτε! Σας γίνανε τόσες ερωτήσεις για το αυτοδιοίκητο και τους δικαστές αλλά και τη βία και δεν έχετε απαντήσει σε τίποτα»!

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής συνεχίζεται, ενώ για το πρωί της Τετάρτης (11:00) είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο η συνάντηση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Άδεια γιοκ, όνειρο γιοκ!!

Ούτε φέτος θα διεκδικήσει το όνειρό του ο ΠΑΣ Γιάννινα! Η Επιτροπή Εφέσεων δεν χορήγησε άδεια στους Γιαννιώτες -όπως και στον Πανθρακικό- κι ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να παίξουν πλέι οφ (αν μπουν)

Άδεια γιοκ, όνειρο γιοκ!
Άναψε... κόκκινο οριστικά στον ΠΑΣ Γιάννινα! Η έφεση των Ηπειρωτών για χορήγηση άδειας απορρίφθηκε απ' την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης κι ως εκ τούτου ακόμα κι αν τερματίσουν στην πεντάδα του φετινού πρωταθλήματος (είναι εκεί αυτή τη στιγμή), δεν θα 'χουν την ευκαιρία να παίξουν πλέι οφ και ταυτόχρονα να βγουν Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Παράλληλα, θα 'χουν και περιορισμό απόκτησης ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που έχει μετατραπεί σε... συνήθεια τα τελευταία χρόνια για τον σύλλογο. «Μπλόκο» μπήκε και στον Πανθρακικό, ο οποίος θα 'χει παρόμοιες κυρώσεις την περίοδο 2015-16.

Απ' την άλλη, χαμόγελα σκόρπισαν σε Λεβαδειακό, Πλατανιά και Βέροια, οι οποίοι δικαιώθηκαν και πήραν την πολύτιμη άδεια, προκειμένου του χρόνου (όσες μείνουν Σούπερ Λίγκα) να φτιάξουν το ρόστερ τους δίχως... προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως χωρίς άδεια θα συμμετάσχει και του χρόνου ο Πανιώνιος, ο οποίος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να καταθέσει φάκελο, γνωρίζοντας εξ' αρχής τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ.

Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ».

Ήττα για Κοκκινάκη στην Πόλη!

Την ευκαιρία να προχωρήσει στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης έχασε ο Θανάσης Κοκκινάκης, καθώς ο Ελληνοαυστραλός τενίστας γνώρισε την ήττα από τον Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-0 σετ.

Ήττα για Κοκκινάκη στην Πόλη
Η Κωνσταντινούπολη τελικά δε στάθηκε αρκετά φιλόξενη για τον Θανάση Κοκκινάκη. Ο 19χρονος Αυστραλός με ελληνικές ρίζες δεν τα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντούσαν Λάγιοβιτς στο τουρνουά τένις ATP 250 και να προκριθεί στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο 24χρονος Σέρβος επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-5) σε ένα αγώνα που διήρκεσε 93 λεπτά.

Ο Λάγιοβιτς ήταν εξαιρετικός στο σερβίς και δεν επέτρεψε στον Ελληνοαυστραλό να κάνει το παιχνίδι του, αν και ο 19χρονος τενίστας από τη Μελβούρνη πήρε δύο breaks.

Όμως, δεν κατόρθωσε να αποκρούσει επαρκώς τις επιθέσεις του Σέρβου, ο οποίος «έσπασε» δύο φορές σε κάθε σετ το σερβίς του στις συνολικά 14 προσπάθειές του, ενώ ήταν και αποτελεσματικότερος στις επιστροφές.

Χαρακτηριστικά, ο Λάγιοβιτς είχε αθροιστικά 78 πόντους έναντι 59 του Κοκκινάκη και πήρε δίκαια τη νίκη για δεύτερη φορά φέτος απέναντι στο 19χρονο αντίπαλό του μετά το τουρνουά στο Ακαπούλκο του Μεξικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι πιο αξιόπιστοι σέντερ φορ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει στο sport-fm.gr τους τέσσερις πιο αξιόπιστους γκολτζήδες σέντερ φορ στην Ελλάδα της φετινής σεζόν.

Οι πιο αξιόπιστοι σέντερ φορ!

• Κι αυτό που δείχνουν τα νούμερα κι ισχύει είναι ότι ο Μήτρογλου παραμένει ο πιο καλός σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο πιο…σέντερ φορ. Αλλά κι ένας από τους τρεις πιο αξιόπιστους σκόρερ στην Ελλάδα.

• Έχοντας παίξει βασικός σε 18 αγώνες πρωταθλήματος (κι αλλαγή σε άλλους τέσσερις) έχει βάλει 14 γκολ. Ο Μπεργκ έχει βάλει 13 γκολ σε 17 ματς βασικός και δύο αλλαγή…

• Έχοντας παίξει κι άλλα οκτώ παιχνίδια στην Ευρώπη, βασικός σε όλα, έχει βάλει άλλα τρία γκολ ο Μήτρογλου. Ο Μπεργκ έχει βάλει πέντε γκολ σε έξι ματς στην Ευρώπη (τα τέσσερα βασικός), αλλά τα τέσσερα σε ένα ματς, με τη Μίντιλαντ Δανίας.

• Ο Μπαράλες έχει πετύχει πιο πολλά γκολ κι από τους δύο, αλλά σε περισσότερα παιχνίδια. Έχει 17 γκολ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (22 βασικός) κι άλλα τρία γκολ σε εννιά παιχνίδια (τα τέσσερα βασικός) στην Ευρώπη και δη σε ομάδες όπως οι Τότεναμ και Μπεσικτάς. Ο Αργεντινός έχει το πλεονέκτημα ότι εκτελεί πιο πολλά πέναλτι (τέσσερα εύστοχος), ενώ οι Μήτρογλου και Μπεργκ έχουν από ένα γκολ με πέναλτι.

• Συνολικά ο Μπαράλες έχει 21 γκολ (μαζί με ένα στο Κύπελλο), ο Μπεργκ 19 (μαζί με ένα στο Κύπελλο) κι ο Μήτρογλου 17. Ο Μήτρογλου έχει ακόμη τέσσερα ματς με ευκαιρία να σκοράρει, ενώ ο Μπαράλες τα έξι ματς των πλέϊ οφς (τιμωρημένος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) κι ο Μπεργκ όσα παιχνίδια προλάβει λόγω της ασθένειάς του.

• Μία θέση στην τετράδα δικαιούται κι ο Κλάους Αθανασιάδης αφού έχει σημειώσει συνολικά 18 γκολ, αλλά νομίζω ότι έχει μικρότερη δυναμική από τους άλλους, καθώς τα εφτά γκολ του (σε οκτώ ματς, όλα βασικός) στην Ευρώπη είναι επί χαμηλής δυναμικότητας ομάδων, όπως οι Ζίμπρου και Μινσκ (και το άλλο με πέναλτι επί της Γκινγκάμπ), ενώ στο πρωτάθλημα έχει 11 γκολ (ένα με πέναλτι) σε πιο πολλές συμμετοχές απ΄όλους (26, στις 24 βασικός). Και μέσα στο 2015 έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές.

• Νομίζω ότι στα...σημεία ο πιο αξιόπιστος σέντερ φορ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι ο Μήτρογλου, με Μπαράλες και Μπεργκ αρκετά κοντά του και τον Αθανασιάδη αρκετά πιο πίσω. Γιατί οι Μήτρογλου και Μπεργκ έχουν παίξει λιγότερο, ο δε Μήτρογλου στην Ευρώπη έχει σκοράρει με πιο δυνατές ομάδες, όπως οι Ατλέτικο, Ντνίπρο και Μάλμε.

• Για να δούμε και πως θα τελειώσει η σεζόν... *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικά με Μπαρτσελόνα-Παρί στις ΗΠΑ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Φιλικά παιχνίδια με τις Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και τις Κλουμπ Αμέρικα-Σαν Χοσέ, θα δώσει κατά την καλοκαιρινή της περιοδεία στις ΗΠΑ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το προσεχές καλοκαίρι.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (28/4) ο σύλλογος, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους κόντρα στην Κλουμπ Αμέρικα στο Μέξικο Σίτι στις 17 Ιουλίου και θα την ολοκληρώσουν στις 29 με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν.
Στο μεσοδιάστημα θα παίξουν με την Σαν Χοσέ (21/6), σύλλογο στον οποίο αγωνίστηκε και ο Τζορτζ Μπεστ, και την Μπαρτσελόνα στο ολοκαίνουργιο «Levi’s Stadium» της Σάντα Κλάρα στις 25/6.
«Με το ντέρμπι του Μάντσεστερ να έχει γίνει ο αγώνας που παρακολούθησαν περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο σύλλογος είναι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει εκεί σε ένα χρονικό διάστημα που η δίψα για ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερη από ποτέ» σχολίασαν από την διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων».

Πηγή: England365.gr*

«Στην Άρσεναλ το καλοκαίρι ο Κασίγιας»

Στην Άρσεναλ «στέλνει» από το ερχόμενο καλοκαίρι τον Ίκερ Κασίγιας ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός «La Sexta», αναφέροντας πως η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται να καλύψει οικονομικά τα δύο χρόνια που απομένουν στο συμβόλαιό του ώστε να τον... ξεφορτωθεί και να βάλει μπρος τις διαδικασίες για την απόκτηση του Νταβίντ ντε Χέα.
Σύμφωνα με το Μέσο που πρώτο είχε αποκαλύψει την μετακίνηση του Ραδαμέλ Φαλκάο στην Μονακό και αυτή του Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερν Μονάχου, οι «μερένχες» έχουν ως βασική προτεραιότητά τους τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για να προχωρήσει το θέμα πρέπει πρώτα να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Κασίγιας.
Η λύση φαίνεται να έχει βρεθεί, αφού πληροφορίες του σταθμού στέλνουν τον 33χρονο στους «κανονιέρηδες» μετά από 25 χρόνια παρουσίας στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα της καρδιάς του, με την διοίκηση πρόθυμη να καλύψει και ένα μεγάλο οικονομικό εμπόδιο, τον μισθό του δηλαδή για τα δύο χρόνια που δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο.
Πηγή: England365.gr*

Ήθελε... όλη την Τσέλσι στην ενδεκάδα της PFA ο Μουρίνιο!!

Η Τσέλσι μπορεί να είχε έξι εκπροσώπους στην καλύτερη ομάδα της σεζόν, όπως ψηφίστηκε από τους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της PFA, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως θα μπορούσε όλη η ενδεκάδα να απαρτίζεται από δικούς του ποδοσφαιριστές.  Αν και χαρούμενος για το βραβείο του Εντέν Αζάρ, ο Πορτογάλος προσέθεσε πως το σημαντικότερο είναι η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.
«Έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι παίκτες της Τσέλσι. Έπρεπε όλοι τους να είναι από την Τσέλσι. Σέβομαι κάθε ομάδα και ειδικά όσους διάλεξαν την ενδεκάδα, γιατί έχουν το δικαίωμα για να το κάνουν. Υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές σε αυτή, αλλά υπάρχουν και άλλοι οκτώ που δεν τα κατάφεραν.
Ένα απλό παράδειγμα είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας με την σεζόν που κάνει, τον αριθμό των ασίστ του και την ποιότητα του παιχνιδιού του. Είναι παράξενο να μην βρίσκεται μέσα.
Άλλωστε αυτήν η ομάδα ποτέ δεν θα κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ. Έχει τέσσερις αμυντικούς, τον Μάτιτς και πέντε για την επίθεση, οπότε θα ήταν αδύνατο. Πρόκειται για μια ομάδα χωρίς ισορροπία και που της λείπει ένας μέσος» ανέφερε ο «Special One» και στην συνέχεια μίλησε για το βραβείο του Αζάρ:
«Για εμάς σημαντικό είναι να στεφθούμε πρωταθλητές, αλλά το βραβείο είναι πολύ καλό. Προφανώς και είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν, όπως χαρούμενος είμαι και για κάθε παίκτη που τον βοήθησε να φτάσει στα επίπεδα της φετινής σεζόν και να κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς».Πηγή: England365.gr*

«Κέρδισε» την διοίκηση και μένει μόνιμα ο Τσιτσαρίτο!!

*Φήμες από την Ισπανία θέλουν την Ρεάλ Μαδρίτης να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του Χαβιέρ Ερνάντες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κανονική μεταγραφή, έπειτα από τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του με την φανέλα της ομάδας.
Ο Μεξικανός επιθετικός έχει καταφέρει να σκοράρει τέσσερις φορές στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια της «βασίλισσας», ένα γκολ εκ των οποίων χάρισε στους πρωταθλητές Ευρώπης την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της συμπολίτισσας Ατλέτικο και πλέον φαντάζει ως το ιδανικό back up για τα βασικά στελέχη της συνήθους ενδεκάδας του Κάρλο Αντσελότι (σε  8 παιχνίδια ως βασικός έχει 7 γκολ και 3 ασίστ).
Όπως αναφέρει η «Marca», η διοίκηση της Ρεάλ εξετάζει το ενδεχόμενο να τον κρατήσει μόνιμα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή μάλιστα να επιθυμεί την μείωση της σχετικής ρήτρας (20 εκ. ευρώ) για να επιτευχθεί η συμφωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ο δημοσιογράφος του «Sky Sports», Γκιγιέμ Μπαλάγκ, είχε δηλώσει πως ο Τσιτσαρίτο θα επέστρεφε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά όχι για λογαριασμό των «κόκκινων διαβόλων».
Πηγή: England365.gr*

Ζαμπαλέτα: «Δεν φταίει μονάχα ο Πελεγκρίνι»

Ασπίδα προστασίας στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, την κριτική που δέχεται και τα σενάρια αντικατάστασής του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, ύψωσε ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα.  
Ο Αργεντινός μπακ των «πολιτών» υπερασπίστηκε τον προπονητή του, αφού πρώτα τόνισε ότι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά και απότομα στον σύλλογο του Μάντσεστερ μετά τις τελευταίες επιτυχίες, καταλαβαίνοντας πλέον ότι μια κακή σεζόν είναι ικανή να φέρει γκρίνια και μουρμούρες.
«Στη Σίτι, η κατάσταση είναι τέτοια πλέον που αν κάνουμε μια κακή σεζόν, όλοι φέρνουν την καταστροφή. Ίσως αυτό να είναι αποτέλεσμα των επιτυχιών που έχουμε τα τελευταία χρόνια με τα δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Τώρα όλοι περιμένουν από εμάς κάθε χρόνο να κερδίζουμε κάτι» ήταν το αρχικό του σχόλιο, για να προσθέσει:
«Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της σεζόν οι άνθρωποι που πρέπει θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις και θα αναλύσουν όσα δεν πήγαν όπως θα περίμεναν όλοι. Πάντως, όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και τολμώ να πω ότι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό απ'όλους. Δεν γίνεται να κατηγορούν μονάχα εκείνον για ό,τι έχει γίνει φέτος...».
*Πηγή: England365.gr*

Το «ψάχνει» για φιλικό η ΑΕΚ!!


Σε αναζήτηση αντιπάλου για τη διεξαγωγή φιλικού πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται ο Ντράγκαν Σάκοτα. Χωρίς προβλήματα η προπόνηση της Τρίτης (28/4).

Το «ψάχνει» για φιλικό η ΑΕΚ
Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (6/5), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την προπόνηση της Τρίτης (28/4) να είχε… γιορτινό χαρακτήρα, καθώς ο Νώντας Παπαντωνίου και ο βοηθός φροντιστή, Μάριος Ντολάκου είχαν τα γενέθλιά τους, με αποτέλεσμα να κεράσουν γλυκά όλους τους παρόντες.

Από ‘κει και πέρα, επειδή δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση το προσεχές σαββατοκύριακο, το τεχνικό τιμ της «Ένωσης» βρίσκεται σε αναζήτηση αντιπάλου, προκειμένου να δώσει ένα φιλικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πληρώνει» τον πρώτο τελικό ο ΠΑΟΚ!!

Με πρόστιμο 850 ευρώ τιμωρήθηκε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ για ρίψη αντικειμένου και υβριστικά συνθήματα κατά αθλητή στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Volleyleague κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Πληρώνει» τον πρώτο τελικό ο ΠΑΟΚ
Με πρόστιμο τιμωρήθηκε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του πρώτου τελικού της Volleyleague κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο «δικέφαλος» κλήθηκε να πληρώσει 850 ευρώ κατά συγχώνευση, για υποτροπή με ρίψη αντικειμένου και ομαδικά υβριστικά συνθήματα κατά αθλητή.

Αναλυτικά:

«Δικάζοντας βάσει σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα και έκθεση κομισάριου για τον αγώνα Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 23-4-2015, 1ος τελικός Playoffs) και λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα που προσκόμισε το εγκαλούμενο ΤΑΑ δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, το ΜΠΔΟ επιβάλλει στο ΤΑΑ ΑΣ ΠΑΟΚ:

α) χρηματικό πρόστιμο 500 € προσαυξημένο κατά 20% λόγω υποτροπής για την ρίψη αντικειμένου στην ελεύθερη ζώνη και δη πρόστιμο 500 + 20% = 600 ευρώ για το ως άνω παράπτωμα (αρ. 17 § 2Α περ. β και 25 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ και

β) χρηματικό πρόστιμο 500 € λόγω ομαδικών υβριστικών συνθημάτων κατά αθλητή (αρ. 1 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ σε συνδυασμό με αρ. 16Α περ. 1 του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΟΠΕ) και συνολικά, κατά συγχώνευση των ανωτέρω ποινών, επιβάλλει στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των οχτακοσίων πενήντα (850) ευρώ
».

Φήμες για Σχορτσανίτη και ΑΕΚ!!

Την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη φέρεται να παρακολουθεί η ΑΕΚ. Ο θηριώδης σέντερ πιθανότατα θ’ αποχωρήσει από τη Μακάμπι και δημοσιεύματα τον θέλουν να ενδιαφέρει την «Ένωση».

Φήμες για Σχορτσανίτη και ΑΕΚ
Σε πολλά μέτωπα -εντός κι εκτός Ελλάδας- κινείται η ΑΕΚ για την ενίσχυση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Φήμες στο Ισραήλ θέλουν την «Ένωση» να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος αναμένεται ν’ αποχωρήσει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το επεισόδιο του Έλληνα σέντερ με τον Μάρκος Λιούις στο παιχνίδι με τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα (όταν χτύπησε με αγκωνιές τον αντίπαλό του) φέρεται να έχει βαρύνει το κλίμα εις βάρος του και πλέον θεωρείται πιθανότατο ότι θα λυθεί το συμβόλαιό του που λήγει το 2016.

Δεδομένης λοιπόν και της επιθυμίας του να γυρίσει στην Ελλάδα και της οικονομικής δυνατότητας της ΑΕΚ να καλύψει τις απαιτήσεις του, μόνο απίθανο δε μοιάζει να την απασχολήσει εφόσον μείνει ελεύθερος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η απάντηση της ΕΣΑΠ στον Ολυμπιακό!!

Με λιτή ανακοίνωση απάντησε η ΕΣΑΠ σ’ αυτήν που εξέδωσε ο Ολυμπιακός, διαμαρτυρόμενος για την απουσία αντιντόπινγκ κοντρόλ στους τελικούς της Volleyleague. «Πράττουμε τα προβλεπόμενα», τονίζεται.

Η απάντηση της ΕΣΑΠ στον Ολυμπιακό
Απάντηση στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού έδωσε η ΕΣΑΠ, τονίζοντας πως πράττει όσα προβλέπονται απ’ την προκήρυξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία αντιντόπινγκ κοντρόλ απ’ τους τελικούς της Volleyleague, με την ομοσπονδία να απαντάει μια μέρα μετά στους ισχυρισμούς.

Η ανακοίνωση:
«Η Ε.Σ.Α.Π. διαβεβαιώνει το φίλαθλο κοινό και τα μέλη της, ότι από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, έχει πράξει τα δέοντα και τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη, για την ομαλή και διαφανή διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Μανιάς: «Με υψηλούς στόχους θα μείνω στον ΠΑΣ»

Την χαρά του για την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος τόνισε πως θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα με τη φανέλα του, εάν παραμείνουν υψηλοί οι στόχοι.

Μανιάς: «Με υψηλούς στόχους θα μείνω στον ΠΑΣ»
Οι υψηλοί στόχοι θα κρατήσουν τον Μιχάλη Μανιά στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη σελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός των Γιαννιωτών απάντησε σε ερωτήσεις του κόσμου, σχετικά με τους στόχους της ομάδας του, αλλά και την γενικότερη παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η ομάδα σου βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα Playoff. Ήταν ένας από τους στόχους σας στην αρχή της περιόδου;
«Όταν ξεκίνησε η χρονιά στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας το συντομότερο δυνατό. Αυτό το καταφέραμε δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος και από τη στιγμή που βρισκόμασταν τόσο ψηλά στη βαθμολογία, αναπροσαρμόσαμε τους στόχους μας και κυνηγάμε την είσοδο μας στα play off».

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα για αρκετά χρόνια;
«Η ομάδα μου τα πάει πολύ καλά και είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι εδώ. Μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε υψηλούς στόχους και δε θα είχα κανένα πρόβλημα να μείνω για πολλά χρόνια στα Γιάννενα».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να αγωνιστείς στον ΠΑΣ Γιάννινα;
«Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που με έφεραν στον ΠΑΣ. Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι το καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν πως με ήθελαν πολύ καθώς επίσης και το γεγονός πως ο ΠΑΣ είχε ένα κορμό παικτών, οι οποίοι παίζουν πολλά χρόνια μαζί και έτσι θα προσαρμοζόμουν πολύ πιο εύκολα».

Σε ποιον αγώνα θεωρείς ότι έχεις κάνει την καλύτερή σου εμφάνιση και γιατί;
«Πιστεύω ότι το καλύτερο μου φετινό παιχνίδι το έκανα με την Κέρκυρα γιατί παρά τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, πέτυχα το γκολ στο τέλος του αγώνα και η ομάδα μου πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Πόσο σημαντικό θεωρείται το ύψος ενός επιθετικού; Μήπως πολλές φορές δημιουργεί θέμα στην γρήγορη επιτάχυνση ή με την σωστή προπόνηση θεωρείται στα υπέρ;
«Το κάθε ύψος απαιτεί και διαφορετική δουλειά στην προπόνηση. Ένας ψηλός ποδοσφαιριστής μπορεί να μην έχει την εκρηκτικότητα που έχει κάποιος πιο κοντός. Πάντα όμως με τη σωστή δουλειά και καθοδήγηση μπορεί να βελτιωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και σε αυτό το κομμάτι».

Ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός σου στόχος;
«Προσωπικά θα ήθελα να είμαι υγιής πάνω απ’ όλα, να μπορέσω να καθιερωθώ σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι, να κληθώ κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα».

Σε ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να μοιάσεις και γιατί;
«Από μικρός είχα ως ίνδαλμα τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο», γιατί ήταν ένας επιθετικός με φοβερή τεχνική και πετύχαινε εντυπωσιακά γκολ».

Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
«Όταν έχω ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να ξεκουράζομαι στο σπίτι μου. Μου αρέσει όμως πολύ να κάνω βόλτες στην πόλη και να πηγαίνω στον κινηματογράφο».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες και γιατί;
«Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής θα γινόμουν γυμναστής, ένα επάγγελμα που πάλι θα είχε να κάνει με τον αθλητισμό, μιας και αυτό μου αρέσει. Αν όχι στο χώρο του αθλητισμού, τότε θα ήθελα να ασχοληθώ με τις οικονομικές επιστήμες».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα;
«Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο του ΠΑΣ είναι ότι τους θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίζουν κι εμείς με τη σειρά μας θα δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα, έτσι ώστε να πάμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται».

Άμεσα οι αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις!!

Ακόμη και εντός της ημέρας είναι πιθανό να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν και άσκησαν έφεση.

Άμεσα οι αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις
Εκδικάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ οι εφέσεις των πέντε ΠΑΕ που δεν είχαν λάβει αρχικά άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Βέροια και Λεβαδειακός, οι οποίες και άσκησαν εφέσεις που εκδικάστηκαν από το δευτεροβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας.

Όπως διαρρέεται μάλιστα, οι αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα και από το ρεπορτάζ να προκύπτει πως αυτό ενδεχομένως να συμβεί ακόμη και εντός της ημέρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γκαζώνει» για το φινάλε!

Στο απόλυτο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας είναι ο στόχος στον Ατρόμητο, που θα «γκαζώσει», μετά το σημερινό ρεπό, για να συνέλθει απ’ την ήττα με τον Λεβαδειακό.

«Γκαζώνει» για το φινάλε
Ξεκούραση περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ατρόμητου, για τους περισσότερους απ’ τους παίκτες της ομάδας, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (29/4) την προετοιμασία τους για το ματς με τον Πανιώνιο.

Οι Περιστεριώτες θέλουν να συνέλθουν μετά την ήττα απ’ τον Λεβαδειακό για να ολοκληρώσουν με το απόλυτο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και να κρατήσουν την έκτη θέση της βαθμολογίας.

Την προετοιμασία τους πάντως, ξεκίνησαν από σήμερα τέσσερις παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Κιβρακίδης αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό και αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες, οι Νάστος και Κοντοές έκαναν ατομικό, ενώ ο Γκορμπούνοφ έκανε θεραπεία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλέγκρι: «Δεν φοβόμαστε τη Ρεάλ»


Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε με δηλώσεις του πως ο στόχος της Γιουβέντους εδώ που έφτασε είναι να παίξει στον τελικό του Champions League και δεν της αρκεί η παρουσία στα ημιτελικά.

Αλέγκρι: «Δεν φοβόμαστε τη Ρεάλ»
Η Γιουβέντους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 2003 κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League και πλέον στόχος όλων είναι να βρεθεί στον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο. Βέβαια για να φθάσουν εκεί οι πρωταθλητές Ιταλίας θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να αποκλείσουν την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι το φαβορί για πρόκριση στον τελικό. Πάντως, ο Μάσιμο Αλέγκρι τονίζει σε συνέντευξή τους πως δεν υπάρχει φόβος απέναντι στους «μερένχες».

«Θα είναι συναρπαστικά στα ματς κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, μία ομάδα γεμάτη αστέρια. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι το τέλος. Σεβόμαστε τη Ρεάλ αλλά δεν έχουμε κανένα φόβο.

Εάν φτάσουμε στον τελικό θα είναι κάτι το εκπληκτικό, το σίγουρο ωστόσο είναι πως δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με την παρουσία μας στα ημιτελικά.

Υπάρχει πάντα μία παράδοση που επιβάλλει να θέλεις τη νίκη, επειδή πρόκειται για παράδοση 117 χρόνων ενός συλλόγου που έχει κερδίσει σε Ιταλία και Ευρώπη, αν και στους τελευταίους τελικούς που συμμετείχε η ομάδα τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

Φέτος τα έχουμε πάει καλά στην Ευρώπη αλλά θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Νομίζουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τη Ρεάλ, εάν δεν το πιστεύαμε δεν θα εμφανιζόμασταν εδώ
».

Επιπλέον, ο Ιταλός τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Πολ Πογκμπά θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμος για να ενισχύσει τη Γιουβέντους στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν.

«Η ελπίδα είναι να τον έχουμε μαζί μας στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League και μετά στα επόμενα παιχνίδια, ειδικά στον τελικό του Coppa Italia από τη στιγμή που ο Κλάουντιο Μαρκίζιο είναι τιμωρημένος». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονόμου: «Σοβαρή ομάδα με βαριά φανέλα»

Το βάρος του ονόματος του Πανιωνίου σε συνδυασμό με το ταλέντο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλή εικόνα των Νεοσμυρνιωτών φέτος σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Οικονόμου.

Οικονόμου: «Σοβαρή ομάδα με βαριά φανέλα»
Ο Βαγγέλης Οικονόμου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την προσπάθεια που γίνεται στον Πανιώνιο για τη παραμονή στην κατηγορία.

Ο κεντρικός αμυντικός των «κυανέρυθρων» τόνισε πως το καλό πρόσωπο που εμφανίζει ο Πανιώνιος στον δεύτερο γύρο οφείλεται στο καλό κλίμα και τη σωστή δουλειά που γίνεται από προπονητές και παίκτες, ενώ έκανε σαφές πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν έχει ακόμη σωθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Οικονόμου στην εκπομπή «Σελιάνα - Περθώρι 2-0» με τον Γιώργο Χελάκη:

-Το ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται:
«Μπορώ να καλύψω καλά και τις δύο θέσεις. Το αριστερό στόπερ που παίζω στον Πανιώνιο είναι μία θέση που παίζω πρώτη φορά και νομίζω πως τα πάω καλά».

-Τα οικονομικά προβλήματα των «κυανέρυθρων»:
«Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όμως σε σχέση με άλλες χρονιές έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα. Είναι μια νεανική ομάδα με Έλληνες παίκτες και το κλίμα είναι εξαιρετικό».

-Το αν θεωρεί ότι ο Πανιώνιος έχει σωθεί:
«Δεν έχουμε σωθεί ακόμη. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο βαθμολογικός πήχης έχει ανέβει για την παραμονή. Πρέπει να δούμε τι θα κάνει ο Πανθρακικός καθώς αν κάνει το απόλυτο εμείς θα πρέπει να φτάσουμε τους 44 βαθμούς. Δεν μπορούμε να μένουμε ήρεμοι έχουμε δύο ματς και πρέπει να πάρουμε το μέγιστο ώστε να σωθούμε».

-Το που οφείλεται η καλή πορεία-εικόνα των «Νεοσμυρνιωτών» τη φετινή σεζόν:
«Γίνεται πολύ καλή δουλεία και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια στον Πανιώνιο ποντάρουν σε νέους παίκτες. Ξεκίνησε η χρονιά με τον κύριο Τερεζόπουλο και στη συνέχεια με τον κύριο Ουζουνίδη, που βοήθησε πολύ με την έλευση του. Είναι σοβαρή ομάδα, με βαριά φανέλα και παρά τους πολλούς νέους, έχουμε ανταπεξέλθει αρκετά καλά και ειδικά στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου ο κύριος Ουζουνίδης έχει καταφέρει να αντλεί το 100% από κάθε παίκτη».

-Το μέλλον του:
«Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά και να αναδειχθώ. Νιώθω πολύ ευγνώμων σε αυτό. Κοιτάω πρώτα από όλα να σωθεί ο Πανιώνιος. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Μακάρι να έρθει κάτι καλό τόσο για εμένα όσο και την ομάδα του Πανιωνίου».

Χαϊκάλης: «Να αποδεχτεί η ΕΠΟ τους τακτικούς δικαστές»

Να βάλει νερό στο κρασί της κάλεσε την ΕΠΟ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Χαϊκάλης: «Να αποδεχτεί η ΕΠΟ τους τακτικούς δικαστές»

«Αυτή η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά δεν δεχόμαστε το αυτόνομο. Υπάρχει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης και πρέπει να υπάρχει και από την ΕΠΟ. Πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να έρθουμε σε μια συνεννόηση. Δεν επιθυμεί κανένας το λεγόμενο Gr-Exit. Θα πρέπει η ΕΠΟ να αποδεχτεί τους τακτικούς δικαστές και να καταλάβει ότι δε γίνεται να υπάρχουν δικαστές οι οποίοι χειραγωγούνται από διάφορες πλευρές», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δύο μεγάλα παράπονα του Σαββίδη!!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να ρίξει τα χρήματά του, όμως αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να μην τα ρίξει σε πηγάδι δίχως πάτο. Η τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη αυτό έδειξε τουλάχιστον.


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, εκτός από τις συζητήσεις που έκανε για το μέλλον της ομάδας με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, έδειξε ξεκάθαρα την δυσφορία του για δύο κομμάτια της ΠΑΕ. Αυτά που φαίνεται από τα όσα μετέφερε στους συνεργάτες του στο διάστημα που έμεινε στη πόλη, είναι πως πρώτον τον πονάνε τα ελάχιστα έσοδα και δεύτερον η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Στο δεύτερο κομμάτι, είναι σαφές πως έχει ενοχληθεί από την απόδοσή τους σε ολόκληρη τη σεζόν και αυτό το κλίμα μετέφερε και πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όπως και μετά από αυτό, στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Γεωργιάδη, που τον συνάντησε δύο φορές.

Κακά τα ψέματα, ο Σαββίδης θεωρεί πως η ευθύνη των παικτών είναι μεγάλη γύρω από την εικόνα της ομάδας και παρότι οι παίκτες έχουν ελαφρυντικά δεν τα αναγνωρίζει όλα. Και σίγουρα αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι μπορεί να πληρώσουν το μάρμαρο και παίκτες που δεν περιμένει κανείς πως θα αποχωρήσουν. Ο Γεωργιάδης από την πλευρά του βέβαια εξήγησε πάλι στον μεγαλομέτοχο τι έχει συμβεί από την αρχή της σεζόν, ποια είναι τα κενά και μέχρι πιο σημείο φέρουν ευθύνη οι παίκτες.

Από εκεί και πέρα βέβαια, ο εκνευρισμός του Σαββίδη έχει να κάνει με ένα σημαντικότερο κομμάτι βέβαια, που ναι μεν αφορά το αγωνιστικό αλλά όχι μόνο αυτό. Τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, είναι ελάχιστα σε σχέση με την περυσινή, με αποτέλεσμα ο Ιβάν Σαββίδης να είναι έξαλλος με όσους έχουν επιφορτιστεί το συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι ενοχλημένος γιατί άπαντες ζητάνε αυξήσεις επένδυσης ανά τμήμα, όμως δεν βλέπει καμία πρόοδο γύρω από το κομμάτι των εσόδων της ΠΑΕ, αφού και τα στάνταρ έσοδα που προσφέρουν οι επιτυχίες της ομάδας αλλά και αυτά που προέρχονται από χορηγίες, είναι πάρα πολύ πεσμένα.

Ο Σαββίδης δικαιολογημένα είναι ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση, γιατί διακρίνει πως υπάρχει ένας οργανισμός συμβιβασμένος στην ιδέα πως ο ίδιος έχει πολύ χρήμα να διαθέσει, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να συμβαίνει εφ΄όρου ζωής. Είναι γεγονός πως στην εποχή Σαββίδη δεν έχει κλείσει μισή μεγάλη χορηγία, δεν έχει αποδώσει καμία στρατηγική γύρω από διαφημιστικά έσοδα και φαίνεται μεγάλο πρόβλημα γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα.

Από την άλλη, στην Ευρώπη φέτος δεν ήρθαν έσοδα, δεν ξεπέρασαν ούτε το ένα τρίτο από τα περυσινά, κάτι που φωτογραφίζει και έναν από τους βασικούς λόγους που τα έσοδα δεν ήρθαν. Κακά τα ψέματα, σίγουρα επηρέασαν τα έσοδα ο καλοκαιρινός προγραμματισμός αλλά και γενικότερη εικόνα της ομάδας, κάτι που βαραίνει και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Το τι θα συμβεί για να ανέβουν τα νούμερα εξαρτάται πολύ από το επίπεδο της ομάδας πρώτον, αλλά σε συνδυασμό με μία πιο αποτελεσματική πολιτική σε επίπεδο χορηγιών.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ανοίγεται μια νέα πορεία για τον ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.  Περιμένουμε να γίνει η ρύθμιση. Στις επόμενες ημέρες λήγει το θέμα αυτό και μακριά από το βραχνά των χρεών ανοίγεται μια νέα πορεία για τον ΠΑΟΚ. Θα γίνουν καλύτερες κινήσεις σίγουρα, οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι πετυχημένες και αυτό δεν έχει πάντα σχέση με το οικονομικό. Οι σπατάλες του παρελθόντος τελείωσαν. Θα αλλάξει ο τρόπος λήψης αποφάσεων. Πολλά θα αλλάξουν. Μόλις τελειώσει και τυπικά το θέμα των χρεών θα μπορούμε να πούμε πολλά για το αναπτυξιακό πλάνο της ομάδας».

Για τις πιθανές προσθήκες στο δ.σ. και τον Γιώργο Σαββίδη: «Προσθήκες μπορεί να έχουμε, ο Ιβάν αποφασίζει. Ο Γιώργος Σαββίδης έχει έρθει κοντά στην ομάδα και θα έρθει ακόμη περισσότερο. Είναι ένα αξιόλογο παιδί, μορφωμένο, ανήκει σε μια καινούργια γενιά που θα συνεχίσει την γενιά του μεγαλομετόχου. Θεωρώ ότι μπορεί να του δώσει τα ηνία ο Ιβάν αν και είναι νωρίς ακόμη, αφού ο Ιβάν είναι νέος ακόμη για να δημιουργήσει την ομάδα όπως την ονειρεύεται ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι ασκεί διοίκηση από το εξωτερικό: «Είναι ένας μεγάλος επιχειρηματίας ο Σαββίδης και έχει πολλές δουλειές στη Ρωσία. Αγαπάει παθολογικά το ΠΑΟΚ και θέλει να βρίσκεται κοντά του όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες. Στο επόμενο διάστημα θεωρώ πως θα βρίσκεται περισσότερο στη Θεσσαλονίκη για να λύνει όποια προβλήματα προκύπτουν. Άλλωστε υπάρχουν και εδώ στελέχη που ασχολούνται νυχθημερόν όπως οι Γκοντσάρεβα και Αγγελίδης. Είναι οι άνθρωποί του εδώ οι οποίοι μπορούν να λύνουν τα προβλήματα ακόμη κι αν δεν είναι εδώ ο Σαββίδης».

Για τον αυριανό αγώνα βόλεϊ με τον Ολυμπιακό: «Έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια και μέχρι το απόγευμα θα έχουν τελειώσει. Όποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να δουν τον αγώνα πρέπει να σπεύσουν να πάρουν εισιτήριο για να μην μείνουν έξω από αυτήν την μεγάλη γιορτή που ετοιμάζεται, αφού πρώτα φυσικά πάρουμε το παιχνίδι. Θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, το οποίο συνοδεύεται από νταμπλ και θα έχουμε κάποια χάπενινγκ που πιστεύω θα αφήσουν εποχή. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα απ’ όλα είναι να μην συμβεί το παραμικρό, όπως δεν συνέβη το παραμικρό και στα άλλα ματς».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαδημητρίου: «Θα προκριθεί η Ξάνθη» (audio)

Στο Metropolis95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου και αναφέρθηκε στον αυριανό επαναληπτικό ημιτελικό με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ηρακλή: «Δεν είδα το ματς με την ΑΕΚ, αλλά πληροφορήθηκα από τους ανθρώπους που είχαμε εκεί. Δεν περίμενα να δω το ματς με την ΑΕΚ, για να κρίνω τον Ηρακλή. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, ο Παπαδόπουλος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σύντομα θα είναι στην Α’ Εθνική, ενώ και στο Κύπελλο βρίσκεται στα ημιτελικά έχοντας αποκλείσει δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας αυτό λέει πολλά».

Για τον αυριανό αγώνα: «Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι με το περσινό για το Κύπελλο. Άλλο εκείνο το ματς και άλλο αυτό. Αύριο είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για εμάς. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και ελπίζω ότι θα πανηγυρίσουμε στο τέλος. Θα είναι ένα δύσκολο ματς και αυτός που είναι πιο συγκεντρωμένος και το θέλει περισσότερο θα το πάει. Πιστεύω πως θα είμαι εμείς αυτοί. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και είμαστε σίγουροι πως εμείς θα βρεθούμε στον τελικό».

Για τον κόσμο: «Θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Εκτός από τους οπαδούς του Ηρακλή που έκαναν soldout και οι δικοί μας το περιμένουν το ματς και θα έχει και πολλούς δικούς μας φιλάθλους το γήπεδο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Play off ή play Ωχ;

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μια κλωτσιά έδωσε ο ΠΑΟΚ και γκρέμισε το προβάδισμα που είχε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ειδικά μετά την νίκη του Παναθηναϊκού το Σάββατο με την Ξάνθη. Για το ποιος θα είναι ο πέμπτος θα το μάθουμε στην διάρκεια της εβδομάδας, αφού περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις αδειοδοτήσεις. Στην ουρά γίνεται χαμός, αφού θα περιμένουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να μάθουμε ποιος πέφτει.

Ποιος πέφτει ρε Κόκκινε δεν το κατάλαβες ακόμα; Ο Πανθρακικός θα πέσει. Μην την πατάς κι εσύ σαν κι εμένα το χαϊβάνι που έκατσα και πίστεψα τον «σοβαρό» άνθρωπο από την Κομοτηνή που μου έλεγε ότι θα κερδίσει στην Τρίπολη. Θα φανούν πολλά τώρα την άλλη εβδομάδα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και της Βέροιας με τον Πανθρακικό. αφού η βασίλισσα είναι πλέον ΠΑΟΚ Β.

Το άκουσα και αυτό από τα χείλη σου, εξωγήινε. Ο ΠΑΟΚ θα καθορίσει ποιος παραμένει και ποιος πέφτει κατηγορία. Καλά ρε πως γίνεται μια ομάδα να έχει τέτοιες δυνατότητες, όταν δεν μπορεί η ίδια να εξασφαλίσει το καλύτερο για τον εαυτό της; Εδώ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα που του έχει αγοράσει δυο ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι και είναι άγνωστο αν θα παίξει στα play off, θα αποφασίσει και για το ποιος θα πέσει κατηγορία;

Γιατί δεν το έκανε και στο παρελθόν με τον Απόλλων Καλαμαριάς, με την Ξάνθη και με την Λάρισα; Έτσι κι αλλιώς είτε βγει δεύτερος είτε τρίτος, δυο βαθμούς θα έχει και αυτός δυο και ο Παναθηναϊκός δεν τρέχει τίποτα. Το ζητούμενο είναι τώρα τι κάνει, γιατί ο ΠΑΟΚ σέρνεται και  όποτε βλέπει τον ΠΑΣ Γιάννινα κάτι παθαίνει και μπλοκάρει.

Να σου πω την αμαρτία μου δεν περίμενα να δω τόσο μέτριο τον ΠΑΟΚ. Περίμενα άλλα πράγματα, την ομάδα βελτιωμένη, να δείχνει ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Με τέτοια εικόνα σήμερα πόσο καλύτερος να είναι στα play off;

Kαι ποιος σου είπε ότι θα είναι βελτιωμένος; Βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο από τη μια, αλλά ούτε αμελητέες ποσότητες από την άλλη. Εδώ ρε Γρηγόρη δεν τον πιστεύει τον ΠΑΟΚ ο κόσμος του εγώ να τον πιστέψω;


Ηρακλής (1)

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Ηρακλής στην διαδικασία των play off . Νίκησε την ΑΕΚ, έκλεισε πολλά στόματα αφού πολλοί τον ήθελαν κουρασμένο να έχει κάνει κοιλιά και κυρίως έκανε τους από κάτω του να καταλάβουν ότι αυτό που πέρασε από το μυαλό τους, είναι σχεδόν αδύνατο. Το σχεδόν το γράφω γιατί μπορεί ο Ηρακλής και η ΑΕΚ να είναι οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να είσαι απόλυτος, πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Το πιο σπουδαίο είναι ότι μετά το γκολ της ΑΕΚ, έδειξαν χαρακτήρα, πήραν εκ νέου το προβάδισμα και το διαχειρίστηκαν πάρα πολύ σωστά μέχρι το τέλος του αγώνα.


Ηρακλής (2)

Οι 20000 χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή που βρέθηκαν στο γήπεδο πήραν άριστα όπως και η ομάδα. Συμπαραστάθηκαν κόσμια έκλεισαν πολλά στόματα αφού τα διάφορα παπαγαλάκια μονίμως προσπαθούν να υποβαθμίσουν την δυναμική του κόσμου της ομάδας και στο τέλος πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη. Από τα πιο σημαντικά του αγώνα ήταν ότι δεν παρασύρθηκαν από ενθουσιασμό αφού ο προπονητής της ομάδας πολύ σωστά και σοφά έδωσε χώρο στον αντίπαλο κοίταξε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν υπήρξε γκρίνια αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το ζητούμενο για την ομάδα του Ηρακλή είναι η ΑΝΟΔΟΣ.


Ουρές στα μπουκάδικα
ΚΟΚ Που κολλάνε οι Κινέζοι με αυτά που είπαμε, ρε απίθανε;
ΡΑΠ  Περιμένουν να ποντάρουν για τα Ελληνικά play off


Ραπτόπουλος

Ονειρο (1)
Είδα στον ύπνο μου ότι ανέβηκε το Αγγελοχώρι στην Γ  Εθνική στην διαδικασία των μπαράζ και έπαιζε λέει με τον Άρη παιχνίδι στου Χαριλάου. Το πιο τρελό από όλα είναι ότι είδα στα επίσημα να κάθονται δίπλα δίπλα οι δυο πρόεδροι. Ο Κάλας και ο Ραγκάτσης.

Ονειρο (2)
Και βάζει γκολ ο Άρης στο 88ο λεπτό και βγάζει το λαρύγγι του ο Γιαλαμάς στο μικρόφωνο και ο  πρόεδρος του Αγγελοχωρίου Χρήστος Ραγκάτσης κατεβάζει τα μούτρα κάτω όπως όταν ο Πλιάκος απάντησε λάθος στην τελευταία ερώτηση του Άκου τι είπαν.

Ονειρο (3)
Και μετά την νίκη στο ντέρμπι να πηγαίνει ο Κάλας στο Ριτσέλη της Μηχανιώνας να κάνει το τραπέζι στην ομάδα για την μεγάλη νίκη κόντρα στο Αγγελοχώρι. Μπορεί να είναι όνειρο αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα;
*Πηγή: metrosport.gr*

Ντόνας: «Το Αγιονέρι παίζει μόνο για τον εαυτό του» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Αγιονερίου Γιώργος Ντόνας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό: «Το Αγιονέρι έχει μάθει να παίζει μόνο για τον εαυτό του, έχει βάλει ένα λιθαράκι και θέλει να το μεγαλώσει όσο μπορεί».

Για το ποιος θέλει να ανεβεί: «Το έχουμε δηλώσει ότι είμαστε Αρειανοί, όμως, αυτήν την στιγμή είμαστε υπηρέτες του Εθνικού Αγιονερίου και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να ανεβεί ο καλύτερος. Άλλο τα συναισθηματικά και άλλο τα αγωνιστικά. Συναισθηματικά θέλουμε να ανεβεί ο Άρης, σαφέστατα».

Για τον κόσμο που θα έχει το γήπεδο: «Όπως φαίνεται θα έχει πολύ κόσμο. Ακούγεται ότι θα έρθουν και φίλοι του Άρη. Μακάρι να έρθει κόσμος και να δει και ωραίο ποδόσφαιρο. Εκτιμώ πως θα μπορούμε να έχουμε 2.500-3.000 κόσμο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ντόνας στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Πανοζάχος: «Μόνο ο ΠΑΟΚ τόσα χρήματα και εφάπαξ» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Πανοζάχος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συνολικό ποσό των χρημάτων που θα πληρωθούν για χρέη της ΠΑΕ: «Εκτός από τα 10,4 εκ. τα οποία αφορούν την συγκεκριμένα εκκρεμότητα, ο Σαββίδης αποφάσισε και όποιο άλλο χρέος είναι σε ρύθμιση και δύναται να πληρωθεί, να πληρωθεί. Έτσι θα πάμε στα 11,5 εκ. ευρώ».

Για την ημερομηνία καταβολής: «Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας υποβάλλεται η αίτηση. Έπειτα θα ισχύσει το τριήμερο, μέσα στο οποίο πρέπει να πληρωθεί το ποσό. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, επομένως, ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεμπλέξει με το παρελθόν και τα χρέη».

Για το αν υπάρχει άλλη ΑΕ που θα καταβάλλει τόσο υψηλό ποσό:  «Από όσα ξέρω άλλη ανώνυμη εταιρεία που να τα πληρώνει και εφάπαξ όχι. Για την Βόρεια Ελλάδα σίγουρα όχι. Για την Αθήνα δεν είμαι σίγουρος, αλλά και πάλι νομίζω πως όχι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Για το ομολογιακό δάνειο: «Και σε αυτήν την περίπτωση ο μεγαλομέτοχος βάζει από την τσέπη του χρήματα στην ΠΑΕ. Το δάνειο είναι μετατρέψιμο σε κεφάλαιο, αρχής γενομένης σε ένα χρόνο από σήμερα, και δεν θα επιστραφούν τα χρήματα. Από 28 Απριλίου 2016 λοιπόν τα χρήματα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε μετοχές. Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιοποίησης, το ποσοστό των μετοχών που θα έχει ο Σαββίδης θα ξεπερνά το 80%. Φοροτεχνικά και νομικά ζητήματα επέβαλλαν να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία».

Για το κόστος δανεισμού: «Είναι αμελητέο το ποσό, σχεδόν 22000 ευρώ το χρόνο που θα το επιβαρυνθεί ο Ιβάν Σαββίδης».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πανοζάχος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*