Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η πρώτη αποστολή του Γκαλέτι!!

O Διονύσης Δελλής αναλύει στο Gazzetta.gr τα δεδομένα της πρώτης μεταγραφικής αποστολής για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον Γκουίδο Καρίγιο.
Αναχώρησε για την Αργεντινή. Έχοντας στις αποσκευές του, την πρώτη του μεταγραφική «αποστολή» του Ολυμπιακού. Έστω σε επίπεδο διερευνητικό. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι γυρίζει στο σπίτι του, έπειτα από 10ήμερη παραμονή στην Ελλάδα, όπως είχατε διαβάσει και χθες στο Gazzetta.grΠαρέδωσε στους Πειραιώτες τις εισηγήσεις του από την αγορά της πατρίδας του, συζήτησε με την διοίκηση την περίπτωση του Γκουίδο Καρίγιο και πλέον καλείται τις επόμενες ημέρες να στείλει... τα μαντάτα. Για το πόσο εφικτή μπορεί να είναι για τους ερυθρόλευκους η περίπτωση του 24άχρονου σέντερ φορ.
Του Καρίγιο που φέτος κάνει σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Εστουντιάντες. Από τον Αύγουστο μετρά συνολικά 16 γκολ. Τα 9 εκ των οποίων στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Σέντερ φορ που... τιμά την καταγωγή του. Εκτελεστής, με καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα, ικανότητα στον αέρα, δύναμη στην προσωπική μονομαχία. Και βέβαια έτοιμος να πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη. Τελειώνει το συμβόλαιο του, το καλοκαίρι του 2016. Δεν το ανανεώνει. Και εκ των πραγμάτων βάζει την ομάδα του σε διαδικασία πώλησης. Άμεσα. Όχι πως δεν θα ήθελε βέβαια η Εστουντιάντες. Είναι πιθανό όμως να μην μπορέσει να ανεβάσει την τιμή στο επίπεδο που θα ήθελε, υπό αυτές οι προϋποθέσεις.
Οι Αργεντινοί μιλούν για 7-8 εκατ δολάρια. H Μπενφίκα που είναι ήδη στην υπόθεση και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει έχοντας σε ετήσια βάση «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την συγκεκριμένη αγορά ουσιαστικά τοποθετεί τον πήχη στη μέση. Στα 4 εκατ. Και υπό αυτές τις συνθήκες πάει να μπει στο κόλπο και ο Ολυμπιακός. Διότι ο Γκαλέτι έφυγε με αυτή την οδηγία. Να ξεκινήσει μια σειρά από διερευνητικές επαφές. Να δει σε τι επίπεδο μπορεί ο Ολυμπιακός να «μπει» σε αυτή την ιστορία. Ο σκάουτ των Ερυθρόλευκων είναι κομμάτι της ιστορίας της Εστουντιάντες. Από την εποχή που ο πατέρας του, μεσουρανούσε με τα χρώματα της (1973-1977, 1980-1982).
Και εκείνος από την Εστουντιάντες ξεκίνησε φυσικά. Ως ότου το 1999 να φύγει για την Πάρμα και τελικά για μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη που ουσιαστικά έκλεισε «άδοξα» τον Γενάρη του 2010 με τον Ολυμπιακό. Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του. Ξέρει πολύ καλά λοιπόν τους πάντες σε αυτή την ομάδα, ο Γκαλέτι. Είναι πραγματικά πολύ δυνατό διαπραγματευτικό ατού. Και τα όσα θα μεταφέρει στους Πειραιώτες από την Αργεντινή θα δείξουν και θα αποδείξουν αν ο Γκουίδο Καρίγιο θα γίνει και επίσημα, αυτό που φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρώτος μεταγραφικός στόχος για την κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός φέτος τον δανεισμό του Μήτρογλου τον πλήρωσε κοντά 4,5 εκατ ευρώ. Με το «νοίκι» στη Φούλαμ, το συμβόλαιο του Έλληνα φορ, την εφορία. Θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να έχει κάνει από πέρσι μια «κανονική» μεταγραφή. Ήθελε όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα να στηρίξει ένα «δικό» του παιδί. Ο Μήτρογλου για να γυρίσει στη Φούλαμ αποκλείεται. Οι Λονδρέζοι έμειναν στη δεύτερη κατηγορία και έχουν σκοπό να απομακρύνουν κάθε μεγάλο συμβόλαιο. Ο Έλληνας φορ είναι προς πώληση, αλλά το πώς πότε και με πόσο θα φανεί στο βάθος του καλοκαιριού. Καλό Αύγουστο... Μέχρι τότε λοιπόν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να μην έχει κάνει την κίνηση του.  
Έχουν σκοπό οι ερυθρόλευκοι να διαθέσουν ένα μεγάλο πόσο για απόκτηση σέντερ φορ. Και εκτιμούν ότι το καλύτερο για εκείνους είναι ένας ποδοσφαιριστής που εάν και εφόσον θα έχει μεταπωλητική αξία. Μια περίπτωση αλά... Καρίγιο σα να λέμε. Αν λοιπόν το «μήνυμα» που θα τους στείλει ο Γκαλέτι είναι ότι αυτή η ιστορία με τον 24άχρονο στράικερ της Εστουντιάντες προχωρά τότε δεν θα είναι καθόλου παράξενο να είναι ο Αργεντινός ο «εκλεκτός». Όπως πέρσι τέτοια εποχή ήταν ο Φινμπόγκασον. Για τον οποίο έγιναν τρεις διαφορετικές προτάσεις στη Χέρενφεν (ως 6 εκατ ευρώ η μεγαλύτερη), ασχέτως αν δεν μπόρεσαν να φέρουν και το deal για την απόκτηση του Σκανδιναβού που τελικά κατέληξε (και κάθε άλλο παρά... κατέπληξε σε αυτή την πρώτη σεζόν του) στην Σοσιεδάδ.    

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: