Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πανοζάχος: «Μόνο ο ΠΑΟΚ τόσα χρήματα και εφάπαξ» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Πανοζάχος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συνολικό ποσό των χρημάτων που θα πληρωθούν για χρέη της ΠΑΕ: «Εκτός από τα 10,4 εκ. τα οποία αφορούν την συγκεκριμένα εκκρεμότητα, ο Σαββίδης αποφάσισε και όποιο άλλο χρέος είναι σε ρύθμιση και δύναται να πληρωθεί, να πληρωθεί. Έτσι θα πάμε στα 11,5 εκ. ευρώ».

Για την ημερομηνία καταβολής: «Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας υποβάλλεται η αίτηση. Έπειτα θα ισχύσει το τριήμερο, μέσα στο οποίο πρέπει να πληρωθεί το ποσό. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, επομένως, ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεμπλέξει με το παρελθόν και τα χρέη».

Για το αν υπάρχει άλλη ΑΕ που θα καταβάλλει τόσο υψηλό ποσό:  «Από όσα ξέρω άλλη ανώνυμη εταιρεία που να τα πληρώνει και εφάπαξ όχι. Για την Βόρεια Ελλάδα σίγουρα όχι. Για την Αθήνα δεν είμαι σίγουρος, αλλά και πάλι νομίζω πως όχι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Για το ομολογιακό δάνειο: «Και σε αυτήν την περίπτωση ο μεγαλομέτοχος βάζει από την τσέπη του χρήματα στην ΠΑΕ. Το δάνειο είναι μετατρέψιμο σε κεφάλαιο, αρχής γενομένης σε ένα χρόνο από σήμερα, και δεν θα επιστραφούν τα χρήματα. Από 28 Απριλίου 2016 λοιπόν τα χρήματα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε μετοχές. Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιοποίησης, το ποσοστό των μετοχών που θα έχει ο Σαββίδης θα ξεπερνά το 80%. Φοροτεχνικά και νομικά ζητήματα επέβαλλαν να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία».

Για το κόστος δανεισμού: «Είναι αμελητέο το ποσό, σχεδόν 22000 ευρώ το χρόνο που θα το επιβαρυνθεί ο Ιβάν Σαββίδης».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πανοζάχος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: