Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δριμύ κατηγορώ Μαρούπα κατά ΕΠΟ στη Βουλή!!

Για διαπλοκή της ΕΠΟ με επιχειρηματικά συμφέροντα κατηγόρησε η εκπρόσωπος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα, την ομοσπονδία παίρνοντας σαφή θέση υπέρ Κοντονή στην επιτροπή μορφωτικών επιθέσεων της Βουλής.

Δριμύ κατηγορώ Μαρούπα κατά ΕΠΟ στη Βουλή
Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, με τη μορφή που λειτουργεί ως σήμερα, όχι απλώς δεν έλυσε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά δημιούργησε και περισσότερα, σύμφωνα με την Ειρήνη Μαρούπα. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παρέστη στη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο και πήρε σαφή θέση υπέρ των κινήσεων του Σταύρου Κοντονή κατηγορώντας την ομοσπονδία για σχέσεις διαπλοκής.

«Το αυτοδιοίκητο δεν δούλεψε καλά γιατί τα συμφέροντα που χειραγωγούν τον αθλητισμό έχουν διαπλοκή κάθετη και οριζόντια και προς την πλευρά των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και στη δικαιοσύνη. Αυτό πρέπει να βρεθεί κάποιος με το θάρρος να το αλλάξει. Και ευτυχώς βρέθηκε αυτός ο Υπουργός», ανέφερε η κυρία Μαρούπα και πρόσθεσε:

«Η ΕΠΟ στα χρόνια από το 2011 έχει φερθεί ως εξής: η εγγυητική επιστολή δεν θεωρείται βαρεία αμέλεια και δεν μας άφησε να βάλουμε πρόστιμα. Γιατί από αυτήν την επιστολή πληρώνονται οι παίκτες και άλλοι τρίτοι. Η ΕΠΟ είπε στις ομάδες μην τις πηγαίνετε τις επιστολές στην ΕΕΑ γιατί δεν μπορούν να σας κάνουν κάτι.

Η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ θα έπρεπε για να είναι σύννομη να αποτελείται από τακτικούς δικαστές αλλά με την απόφαση της ΕΠΟ να την έχει επανδρώσει με δικηγόρους πρακτικά καθιστά ανεφάρμοστες από εμάς τις αποφάσεις της! Δηλαδή ο παίκτης προσφεύγει αλλά εμείς επειδή η σύσταση επιτροπής δεν είναι νόμιμη δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Οπότε ο αθλητής πάει στα πολιτικά δικαστήρια.

Τρίτο θέμα πολύ σοβαρό, η ΕΠΟ αδιαφορούσε απολύτως για τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Εμείς προσπαθούσαμε να τηρούνται οι προϋποθέσεις για το άρθρο 77, δηλαδή να τηρείται από όλες τις ομάδες η φορολογική ενημερότητα, η ασφαλιστική ενημερότητα και η εγγυητική επιστολή. Όμως η ΕΠΟ μας αγνοεί και έτσι οι ομάδες κάνουν του κεφαλιού τους χωρίς να τηρούν τη νομιμότητα.

Επίσης να πω ότι οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων φορέων δεν είναι μέλη των σωματείων και έτσι χειραγωγούνται και φτιάχνεται μια εκλογική βάση για να βγουν οι διοικήσεις της ΕΠΟ για τις οποίες τώρα επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.

Στις Λέσχες, επίσης, που έχουν θεσπιστεί με Νόμο καταπατείται το άρθρο δια της πλαγίας οδού, δεν έχουν λέσχες αλλά έχουν σωματεία ανεξάρτητα όπως λένε χωρίς καμία αντικειμενική ευθύνη της ομάδας.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά, όπως οι φωτοβολίδες και λοιπά είναι αποθηκευμένα μέσα στα γήπεδα. Για να πληγεί αυτό πρέπει να υπάρξει ποινικά και αστικά υπεύθυνος! Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια παραβατικότητα και μετά η ομάδα να παριστάνει την ανήξερη. Πρέπει να υπάρχει αντικειμενικά υπεύθυνος της ομάδας
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: