Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γιατί υποβιβάστηκαν ΟΦΗ και Εργοτέλης!!

Η ανάγκη για ελπίδα, η.... επέμβαση στο DNA και η έλλειψη ρευστού, άφησαν το Ηράκλειο χωρίς εκπρόσωπο στα μεγάλα σαλόνια. Το gazzetta.gr αναλύει τον υποβιβασμό Εργοτέλη και ΟΦΗ.
Το Ηράκλειο μένει χωρίς εκπρόσωπο στα... μεγάλα σαλόνια και το gazzetta.gr αναζητά τους λόγους που οδήγησαν ΟΦΗ και Εργοτέλη στον υποβιβασμό και ίσως, αμφότερες στην Γ' Εθνική.
Τα... κοινά προβλήματα! 
Λεφτά και απουσία μίας σταθερής διοίκησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό που γεννάει όλα τα υπόλοιπα, είναι η έλλειψη ενός ανθρώπου που θα είναι το «αφεντικό». Όχι μόνο για το οικονομικό, που είναι τεράστιο κομμάτι, αλλά και για την σταθερότητα, το πλάνο την γενική οργάνωση που θα έφερνε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του ΟΦΗ. Μία ομάδα με αμέτρητα προβλήματα, τεράστια χρέη, χωρίς... σάλιο εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, μέχρι και την αρχή της σεζόν λειτουργούσε κανονικά, ενώ πέρσι κατάφερε κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να φτάσει στους «4» του Κυπέλλου και να τερματίσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος!
Φέτος, μόλις η διοίκηση οδηγήθηκε στην έξοδο, για να ακολουθήσει η υποτιθέμενη διάδοχη κατάσταση, ήρθε η κατάρρευση. Όχι γιατί ήταν ο Πουλινάκης ο... ευεργέτης, αλλά γιατί είχε κατορθώσει να βάλει μία τάξη το χάος. Μπορεί να έλειπε το χρήμα, αλλά υπήρχε διοίκηση, που ήξερε που βρίσκεται και τι κάνει.
Στην αντίπερα όχθη, ο Εργοτέλης από τον χαμό του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη έμεινε... ορφανή. Προσπάθειες έγιναν πολλές, όμως το κενό του ηγέτη δεν αναπληρώθηκε ποτέ. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα, έτσι ήρθαν δύο υποβιβασμοί μέσα σε λίγα χρόνια, έτσι τώρα οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζουν... βαλίτσες για την Γ' Εθνική και την κάθαρση.
Τα μεγάλα λάθη!
Εδώ ο Εργοτέλης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού η διαχείριση της τελευταίας χρονιάς ήταν καταστροφική, με τα λάθη να παίρνουν την μορφή ντόμινο, να παρασύρουν την ομάδα και να την βυθίζουν στο τέλμα.
Όλα ξεκινούν από το καλοκαίρι... Τα «κλειδιά» δίνονται στον Φεράντο, που αποτελεί ένα στοίχημα, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, χαμένο. Μόλις στα 34 χρόνια του, ο Καταλανός έχει τελειώσει γυμναστής και έχει ειδικευτεί σε... διατροφή, διαιτολογία και αθλητικό μασάζ, ενώ έχει υπάρξει και λέκτορας σε Πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Παρόλο που ως προπονητής δεν έχει πολλές εμπειρίες, οι Κρητικοί αποφασίζουν να τον εμπιστευτούν και κάπως έτσι ξεκινάει η χρονιά των προβλημάτων.
Παράλληλα, στο χτίσιμο της νέας ομάδας, υπάρχει μία καταστροφική... επέμβαση στο dna της, που θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις. Σε μία ομάδα που έχει μάθει να βγάζει παιδιά από τα σπλάχνα της και να στηρίζεται σε αυτά, ξαφνικά έρχονται μίας 11άδας ξένων ποδοσφαιριστών, μετατρέποντας την... οικογένεια σε πύργο της Βαβέλ. Με την έλλειψη εμπειρίας στον πάγκο, η χημεία στην νεοσύστατη ομάδα... δεν θα έρθει ποτέ, με τον Εργοτέλη να μένει πίσω από νωρίς και να χάνει την μπάλα. Η αλλαγές προπονητών μπορεί να βελτιώνουν τα πράγματα, να μαζεύουν τα πράγματα, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.
Όσο για τον ΟΦΗ, ούτε εκεί δεν έλειψαν τα λάθη. Ο ερχομός του Γκατούσο δημιούργησε τεράστιο ντόρο, όμως η ισχυρή του προσωπικότητα έφερε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τσακωμοί, παίκτες που έφυγαν, εκρήξεις σε συνεντεύξεις Τύπου, φεύγω, μένω και άλλα τέτοια πολλά. Αποκορύφωμα οι μεγάλοι επενδυτές που, με αφορμή την παρουσία του θα έρχονταν και η απουσία τους έφερε το τέλος.
Η ανάγκη για ελπίδα, η πίστη στους μεγάλους επενδυτές, στους σωτήρες, στα μεγαλεία, έφερε τον ΟΦΗ στο χείλος του γκρεμού. Ένας περίπου μήνας διοικητικής ανυπαρξίας, ήταν ικανή να βγάλει στον αφρό όλα τα προβλήματα του συλλόγου, με την κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη και να καταστρέφει τελικά τα πάντα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: