Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ντιμιτρόφσκι: «Δείξαμε χαρακτήρα και... σωθήκαμε»

Ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι που ισοφάρισε για την Κέρκυρα τον Εργοτέλη, μιλάει στο gazzetta.gr για την ανατροπή, τη νίκη και την παραμονή των «Φαιάκων» στη Super League.
Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Παγκρήτιο την Δευτέρα η Κέρκυρα, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να ρίξει τον Εργοτέλη, παίρνοντας ταυτόχρονα και την οριστική παραμονή στη Super League Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι, ο οποίος ήταν ο σκόρερ του 1-1 των «Φαιάκων» και εκείνος που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής στην ομάδα του.
Ο Σκοπιανός αμυντικός, πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά στη Κέρκυρα, για την οποία και ανταμείφθηκε και με ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα δύο χρόνια. Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και εκείνος μας μίλησε τόσο για τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη και το πόσο δύσκολη ήταν, όσο και για την παραμονή της ομάδας στη κατηγορία, το παρθενικό του τέρμα με τους «Φαίακες», αλλά και τους επόμενους στόχους του, ένας εκ των οποίων είναι και η Εθνική ομάδα.
Πιστεύατε ότι κόντρα στον Εργοτέλη θα πάρετε τη νίκη; Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;
«Ναι εμείς πάντα πάμε στα παιχνίδια με πίστη για τη νίκη... Ακόμα και την Δευτέρα μετά το γκολ που δεχτήκαμε, δεν χάσαμε την πίστη μας και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολη, αλλά δείξαμε πολύ μεγάλο χαρακτήρα σαν ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε σε αυτή τη νίκη».
Το φοβηθήκατε μετά το 1-0;
«Έχω πάντα υπομονή και αυτό προσπάθησα να περάσω και στους συμπαίκτες μου... Τους έλεγα ότι δεν πρέπει να τους πάρει από κάτω και ότι έχει ακόμα 20 λεπτά για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτό και κάναμε, είχαμε υπομονή, όπως τους είπα, και τα καταφέραμε».
Πέτυχες το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα της Κέρκυρας και το πρώτο σου στη σεζόν. Είναι η πιο σημαντική σου στιγμή μέσα στη χρονιά;
«Φυσικά, κατάφερα να σκοράρω όταν το θέλαμε πιο πολύ από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω, αλλά πιο σημαντικοί οι 3 βαθμοί που πήραμε και καταφέραμε να παραμείνουμε στη κατηγορία».
Μήπως βιαστήκατε να πανηγυρίσετε την παραμονή στα προηγούμενα παιχνίδια τελικά;
«Νομίζαμε ότι οι 40 βαθμοί θα ήταν αρκετοί, αλλά οι άλλες ομάδες μας πλησίασαν και έτσι η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη ήταν πολύ σημαντική. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο, μέχρι να τελειώσεις σίγουρα με τον στόχο σου δεν μπορείς να χαλαρώσεις...».
Το κλίμα στην ομάδα είναι τόσο καλό όσο βγαίνει προς τα έξω;
«Είμαστε σαν μια οικογένεια όλη τη σεζόν και γι' αυτό βγαίνει αυτό το καλό αποτέλεσμα».
Πλέον η Κέρκυρα έχει ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης... Πηγαίνετε σε αυτά χωρίς άγχος και ότι καταφέρετε;
«Θα απολαύσουμε αυτά τα παιχνίδια, αλλά θα δώσουμε και τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη φυσικά, όπως σε κάθε παιχνίδι. Είναι θετικό όμως ότι μπορούμε να παίξουμε χωρίς άγχος».
Ανανέωσες με την Κέρκυρα για ακόμα δύο χρόνια... Σκέφτεσαι το μέλλον σου και για περισσότερα χρόνια στην ομάδα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για ακόμα δύο χρόνια με την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τον προπονητή μου και όλο το τεχνικό επιτελείο που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνίζομαι και να γίνομαι καλύτερος. Ελπίζω πως η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα τα επόμενα χρόνια, οπότε θα δούμε. Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη ομάδα στο μέλλον, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο την Κέρκυρα να πάμε καλά την επόμενη χρονιά και μετά βλέπουμε τι θα φέρει το μέλλον».
Επόμενος προσωπικός στόχος; Κλήση στην Εθνική ομάδα ή κάτι άλλο;
«Έχω πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά και πιστεύω ότι θα έχω κάποια κλήση στην Εθνική ομάδα... Σιγά, σιγά (σ.σ. στα ελληνικά), βήμα, βήμα και βλέπουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίζω καλά, είμαι υπομονετικός και πιστεύω θα κάνω μια καλή καριέρα. Βέβαια, πάνω απ' όλα θέλω να είμαι καλά στην υγεία μου και όλα τα άλλα έρχονται». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: