Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τα δύο μεγάλα παράπονα του Σαββίδη!!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να ρίξει τα χρήματά του, όμως αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να μην τα ρίξει σε πηγάδι δίχως πάτο. Η τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη αυτό έδειξε τουλάχιστον.


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, εκτός από τις συζητήσεις που έκανε για το μέλλον της ομάδας με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, έδειξε ξεκάθαρα την δυσφορία του για δύο κομμάτια της ΠΑΕ. Αυτά που φαίνεται από τα όσα μετέφερε στους συνεργάτες του στο διάστημα που έμεινε στη πόλη, είναι πως πρώτον τον πονάνε τα ελάχιστα έσοδα και δεύτερον η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Στο δεύτερο κομμάτι, είναι σαφές πως έχει ενοχληθεί από την απόδοσή τους σε ολόκληρη τη σεζόν και αυτό το κλίμα μετέφερε και πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όπως και μετά από αυτό, στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Γεωργιάδη, που τον συνάντησε δύο φορές.

Κακά τα ψέματα, ο Σαββίδης θεωρεί πως η ευθύνη των παικτών είναι μεγάλη γύρω από την εικόνα της ομάδας και παρότι οι παίκτες έχουν ελαφρυντικά δεν τα αναγνωρίζει όλα. Και σίγουρα αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι μπορεί να πληρώσουν το μάρμαρο και παίκτες που δεν περιμένει κανείς πως θα αποχωρήσουν. Ο Γεωργιάδης από την πλευρά του βέβαια εξήγησε πάλι στον μεγαλομέτοχο τι έχει συμβεί από την αρχή της σεζόν, ποια είναι τα κενά και μέχρι πιο σημείο φέρουν ευθύνη οι παίκτες.

Από εκεί και πέρα βέβαια, ο εκνευρισμός του Σαββίδη έχει να κάνει με ένα σημαντικότερο κομμάτι βέβαια, που ναι μεν αφορά το αγωνιστικό αλλά όχι μόνο αυτό. Τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, είναι ελάχιστα σε σχέση με την περυσινή, με αποτέλεσμα ο Ιβάν Σαββίδης να είναι έξαλλος με όσους έχουν επιφορτιστεί το συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι ενοχλημένος γιατί άπαντες ζητάνε αυξήσεις επένδυσης ανά τμήμα, όμως δεν βλέπει καμία πρόοδο γύρω από το κομμάτι των εσόδων της ΠΑΕ, αφού και τα στάνταρ έσοδα που προσφέρουν οι επιτυχίες της ομάδας αλλά και αυτά που προέρχονται από χορηγίες, είναι πάρα πολύ πεσμένα.

Ο Σαββίδης δικαιολογημένα είναι ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση, γιατί διακρίνει πως υπάρχει ένας οργανισμός συμβιβασμένος στην ιδέα πως ο ίδιος έχει πολύ χρήμα να διαθέσει, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να συμβαίνει εφ΄όρου ζωής. Είναι γεγονός πως στην εποχή Σαββίδη δεν έχει κλείσει μισή μεγάλη χορηγία, δεν έχει αποδώσει καμία στρατηγική γύρω από διαφημιστικά έσοδα και φαίνεται μεγάλο πρόβλημα γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα.

Από την άλλη, στην Ευρώπη φέτος δεν ήρθαν έσοδα, δεν ξεπέρασαν ούτε το ένα τρίτο από τα περυσινά, κάτι που φωτογραφίζει και έναν από τους βασικούς λόγους που τα έσοδα δεν ήρθαν. Κακά τα ψέματα, σίγουρα επηρέασαν τα έσοδα ο καλοκαιρινός προγραμματισμός αλλά και γενικότερη εικόνα της ομάδας, κάτι που βαραίνει και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Το τι θα συμβεί για να ανέβουν τα νούμερα εξαρτάται πολύ από το επίπεδο της ομάδας πρώτον, αλλά σε συνδυασμό με μία πιο αποτελεσματική πολιτική σε επίπεδο χορηγιών.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: