Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γιατί ο Ολυμπιακός χάνει κάθε χρόνο οπαδούς!!

Πώς ο μέσος όρος θεατών στο Καραϊσκάκη έπεσε από τους 25.498 θεατές τη σεζόν 2010-11 στους 17.427 φέτος και το παράδειγμα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει... Σου λέω ποιο είναι το πρώτο, το πρώτο των πρώτων μέλημα κάθε ευρωπαϊκής ΠΑΕ. Ποια είναι η πρώτη, η πρώτη από τις πρώτες αγωνίες κάθε ποδοσφαιρικής εταιρείας που παίζει δυνατά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τσάμπιονς ληγκ και σία. Να γεμίζει το γήπεδό της. Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος. Να παίζει η ομάδα μπροστά σε πήκτρα εξέδρες. Να εξασφαλίζει όσο γίνεται περισσότερο την πληρότητα κάθε φορά που η ομάδα αγωνίζεται στην έδρα της.
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Ξανά. Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο "ξανά", κι αυτό είναι ότι ξανά ο πρωταθλητής έπεσε στα εισιτήρια. Με μεγαλομέτοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πέντε σερί πρωταθλήματα. Επιτυχία. Κάθε σαιζόν, όμως, τη μία μετά την άλλη ο πρωταθλητής έχανε γάβρους στο Καραϊσκάκη. Γιατί;
Πριν μιλήσουμε με νούμερα. Επαναλαμβάνω. Επειδή πρώτα απ΄ όλα, πάνω απ΄ όλα η ΠΑΕ κάνει μπίζνες, η κάθε σοβαρή κι όχι απατεωνίστικη ΠΑΕ, στοχεύει κατ΄ αρχήν να γεμίζει το γήπεδο. Στόχος δεν είναι να παίζει καλή μπάλλα η ομάδα, ούτε και να πάρει το πρωτάθλημα, να διακριθεί στην Ευρώπη. Οι αγωνιστικές επιτυχίες απλά ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ σκοπιμότητες της εταιρείας, της ΠΑΕ.
Η μεγάλη, η συντριπτική ήττα της ΠΑΕ, της κάθε ΠΑΕ είναι να χάνει τον ΔΙΚΟ της κόσμο. Τη ΔΙΚΗ της οπαδική πελατεία. Ασφαλώς να κερδίζει και νέους οπαδούς, όμως όχι να ρετάρει κάθε χρόνο στην προσέλευση θεατών στο γήπεδό της.
Η Μπάγερν, για παράδειγμα. Κάθε χρόνο μπορεί να πουλήσει διαρκείας για όλες τις θέσεις στο γήπεδό της. Δεν το κάνει, όμως. Δεν την συμφέρει, δηλαδή. Επειδή σαν ποδοσφαιρική βιομηχανία στηρίζεται στους οπαδούς και θέλει να τους ανανεώνει, θέλει να βάζει στο γήπεδο και νέο οπαδικό αίμα, γι΄ αυτό δεν προπωλεί όλες τις θέσεις στο γήπεδό της.
Το 2010-11 στα έδρας παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε Μέσο Όρο (Μ.Ο.) 25.498 θεατές. Το νούμερο το 2011-12 έγινε 21.529, τη σαιζόν 2012-13 ο Μ.Ο. κατέβηκε στα 20.918, ακόμα πιο χαμηλά το 2013-14, στα 17.909 και τούτη τη σαιζόν στα 17.427.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ από την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Θα πάει φυλακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Όταν, μάλιστα, τον χαρακτηρίζει ως τον «διευθύνοντα» της εγκληματικής οργάνωσης. Όχι απλά, δηλαδή, είναι υπόλογος ο εφοπλιστής διότι εντάχθηκε στη συμμορία αλλά και ότι αυτός έγινε ο αρχηγός της.
Εγώ ξέρω ότι στην Ελλάδα οι πρωθυπουργοί δεν μπαίνουν φυλακή. Σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης έχει δύναμη πρωθυπουργού. Σύμφωνα μ' όλες τις ενδείξεις, κατά πάσα πιθανότητα, σε πείσμα των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο πρωταθλητής πρόεδρος την τελευταία πενταετία, θα του απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, δηλαδή με τον Ολυμπιακό.
Είναι αυτός ένας περιοριστικός όρος. Να αποκλείσει ο ανακριτής από το ποδόσφαιρο τον Μαρινάκη, γι' αυτό, άλλωστε, το πλημμέλημα μετατράπηκε σε βάρος του σε κακούργημα.
Κάνουμε προβλέψεις. Όχι μόνον τι περιμένει τον ίδιον τον Μαρινάκη που αντιμετωπίζει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σχετικά με την όποια σχέση του με την εγκληματική οργάνωση. Γιατί να μην προβλέπουμε και το σκηνικό στο πρωτάθλημα, ποιο θα είναι χωρίς την «ενεργή» συμμετοχή του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.
Τελικά. Αν ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν θα προφυλακιστεί ο Μαρινάκης, ο θεωρούμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, τότε δεν θα καταλήξει κανείς στη φυλακή. Εκτός απ ' έναν, όπως είχε σημειώσει προ ημερών ο αποδυτηριάκιας. Κάποιον της ΕΠΟ, που έχει «σχέση» με τον Κωνσταντινέα, αλλά κι αυτός μάλλον θα την σκαπουλάρει.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: