Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Από την ομάδα του χωριού στην ηγεσία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!!

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Νο2 στην ιεραρχία της UEFA παραθέτοντας άγνωστες ιστορίες και δηλώσεις του. Η ανέλιξη του επιστήθιου φίλου του Πλατινί που ήταν παγκίτης στην ομάδα του χωριού του!
Το ξυρισμένο κεφάλι του και το αιχμηρό βλέμμα του αποπνέουν μία αίσθηση σοβαρότητας. Το πρόσωπο του Τζιάνι Ινφαντίνο φωτίζεται κάθε φορά που μιλάει για ποδόσφαιρο. Αποτελεί το πιο οικείο θέμα στην καθημερινότητα του.
Ο Ιταλοελβετός Γεννκός Γραμματέας της UEFA είναι ένας άνθρωπος με πληθώρα ιδεών. Έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών ο Ινφαντίνο εκπλήρωσε πολλούς σημαντικούς στόχους που έθεσε στη ζωή του εκτός από έναν.
Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καριέρα ποδοσφαιριστή. «Ονειρευόμουν να παίξω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι το μοναδικό άθλημα που βρίσκεται τόσο κοντά στην καρδιά μου. Είμαι ευτυχισμένος όμως που συνεργάζομαι με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τον Μισέλ Πλατινί στην UEFA.
Έπαιξα ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού μου, όμως ακόμη και εκεί καθόμουν στον πάγκο. Έπαιρνα ευκαιρίες μόνο όταν αρρώσταινε κάποιος ποδοσφαιριστής.
Η ομάδα με διατήρησε στο δυναμικό της, όσο η μητέρα μου έπλενε τiς φανέλες μας».

Ο Νο2 στην ιεραρχία της UEFA όσες φορές ρωτήθηκε για την άποψη του αναφορικά με τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη απάντησε διπλωματικά. «Είναι δύσκολο να επιλέξω τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Νομίζω πως οι Ρονάλντο και Μέσι είναι οι κορυφαίοι. Έχουν και οι δύο διαφορετικό στιλ, αλλά κάνουν την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο»
Για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών ο Ινφαντίνο δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτεί. Ούτε Πελέ, ούτε Μαραντόνα. «Αναμφισβήτητα είναι ο Πλατινί. Ο Γάλλος διεθνής που μάγευε τα πλήθη με τις ενέργειες του».
Ο 44χρονος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καταλαμβάνει το πόστο του Γενικού Γραμματέα από τον Οκτώβριο του 2009.
Εισήλθε στους κόλπους της UEFA το 2000, δραστηριοποιούμενος σε νομικά και εμπορικά ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Τέσσερα χρόνια αργότερα διορίστηκε ως διευθυντής Νομικών Θεμάτων και Αδειοδοτήσεων Συλλόγων. Υπήρετησε εν συνεχεία την UEFA ως Υπηρεσιακός Εκτελεστικός διευθυντής, αλλά και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας προτού αναβαθμιστεί σε Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ινφαντίνο προτού αναλάβει ρόλο στην UEFA χρημάτισε Γενικός Γραμματέας στο Διεθνές Κέντρο Μελετών για τον Αθλητισμό (CIES) στο πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, ενώ διετέλεσε σύμβουλος σε διάφορους ποδοσφαιρικούς φορείς συμπεριλαμβάνομένου ιταλικού, ισπανικού και ελβετικού πρωταθλήματος.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος με καταγωγή από την Ιταλία συνηθίζει να απαντάει σε όσους τον ρωτούν για την αγάπη του για τον «βασιλιά των σπορ» πως: «το ποδόσφαιρο είναι πάθος, το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα, το ποδόσφαιρο είναι ανεκτικότητα, το ποδόσφαιρο είναι σεβασμός, το ποδόσφαιρο είναι... μαγεία».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: