Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους βασικός ο Κασίγιας!!

Πέρασαν μήνες, πέρασαν πολλά σενάρια, πολλές φήμες, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας επιστρέφει στην θέση του. Κάτω από την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Γαλατάσαραϊ. Πάγκο ο Μπέιλ.

Επιτέλους βασικός ο Κασίγιας!
Επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών στην Ισπανία, που έκαναν λόγο για ειλλειμένη απόφαση του Κάρλο Αντσελότι να χρησιμοποιεί ως βασικό τον Ίκερ Κασίγιας στην Ευρώπη.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει κάτω από την εστία της «βασίλισσας» στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Γαλατάσαραϊ. Και αν μη τι άλλο, ο «Σαν Ίκερ»... ξεκινά σε μια δύσκολη έδρα, με φανατικούς φιλάθλους. Τώρα, δεν ξέρουμε αν τυχόν θα έχει άγχος, αλλά έχει να αγωνιστεί βασικός εδώ και περίπου 8 μήνες! Δεν είναι και λίγο. Τελευταία φορά που βρέθηκε στην αρχική σύνθεση των Μαδριλένων ήταν στις 23 Ιανουαρίου 2013, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Βαλένθια.

Στις άλλες επιλογές του Κάρλο Αντσελότι, δεν υπάρχει ο Γκάρεθ Μπέιλ! Ο Ουαλός θα μείνει στον πάγκο και πιθανώς να χρησιμοποιηθεί στην πορεία του ματς. Ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος από φυσικής κατάστασης για να αγωνιστεί σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Η ενδεκάδα της Ρεάλ είναι η εξής: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Καρχαβάλ, Αρμπελόα, Κεντίρα, Ντι Μαρία, Ίσκο, Μόντριτς, Κριστιάνο, Μπενζεμά.

Όσο για την Γαλατά: Μουσλέρα, Νουνκό, Εμπουέ, Τσεντού, Φελίπε Μέλο, Ινάν, Σνάιντερ, Ριέρα, Μπαϊτάρ, Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ. Πηγή: sport-fm.gr

Ντομί: «Ο κόσμος ισχυροποιεί τον Ολυμπιακό»!

Φαβορί για τη νίκη θεωρεί την Παρί Σεν Ζερμέν ο Ντιντιέ Ντομί, ωστόσο, τόνισε ότι βασική παράμετρος είναι και ο κόσμος του Ολυμπιακού, που ισχυροποιεί πολύ την ομάδα.

Ντομί: «Ο κόσμος ισχυροποιεί τον Ολυμπιακό»
Μπορεί το φαβορί για τη νίκη, σύμφωνα με τον Ντιντιέ Ντομί, να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στον Ολυμπιακό στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τόνισε ότι υπάρχει και ένας παράγοντας που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στη δύναμη του κόσμου των Πειραιωτών, οι οποίοι ισχυροποιούν πολύ την ομάδα. Ωστόσο, θεωρεί ότι αν οι Παριζιάνοι παίξουν, όπως ξέρουν, τότε θα πάρουν τους τρεις βαθμούς.

«Είμαι Γάλλος, έχω προπονηθεί και παίξει στην Παρί και την έχω στην καρδιά μου. Κοιτάζοντας τις δύο ομάδες η Παρί έχει το πάνω χέρι και θεωρώ πως μπορεί να κερδίσει. Όμως υπάρχει ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας. Το καυτό και εξαιρετικό κοινό του Ολυμπιακού, μίας ομάδας όπου έπαιξα ποδόσφαιρο και βίωσα ωραίες στιγμές.

Είναι μία παράμετρος που ισχυροποιεί τον Ολυμπιακό. Εάν η Παρί είναι σοβαρή θα μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, όμως υπάρχουν παίκτες στον Ολυμπιακό, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να ανησυχήσουν την γαλλική ομάδα.

Ο Μίτσελ λατρεύει να οργανώνει πολύ καλά και επιθετικά κάθε ματς. Το αβαντάζ για μένα το έχει η Παρί λόγω ομάδας, όμως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα από τον κόσμο του. Ένας κόσμος που μπορεί να παρασύρει και να χάσεις την συγκέντρωσή σου. Εάν δεν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος θα έχεις πρόβλημα
», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ντομί. Πηγή: sport-fm.gr

Μοντέστο: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μία ομάδα»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν θεωρεί απλά μία ομάδα και για τον κόσμο του που είναι… μαγικός μίλησε ο Φρανσουά Μοντέστο.

Μοντέστο: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μία ομάδα»
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Φρανσουά Μοντέστο για την μέχρι πρότινος ομάδα του τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο δηλώσεών του ενόψει της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Κορσικανός τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι απλά μία ομάδα, ενώ μιλώντας για τον κόσμο των Πειραιωτών, τον χαρακτήρισε «μαγικό», καθώς νομίζει καταφέρνουν να κάνουν το «Γ. Καραϊσκάκης» να μοιάζει με γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θεατών, αν και είναι 30.000.

«Έχω ταξιδέψει πολύ στην ζωή μου και έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες από διάφορα γήπεδα. Όμως αυτό που γίνεται στον Πειραιά είναι μοναδικό. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Είναι μαγικός. Μεταμορφώνουν έναν αγώνα με τις φωνές τους και την ώθησή τους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μία ομάδα.

Είναι κάτι περισσότερο. Όταν είναι στο γήπεδο 30.000 έχουν δύναμη... 60.000! Μιλάμε για τέτοια δυναμική κόσμου. Θυμάμαι ορισμένα παιχνίδια που παίζαμε με πιο δυνατές ομάδες από εμάς. Διάβαζα στα μάτια των αντιπάλων στην σέντρα ότι θεωρούσαν πως θα κέρδιζαν. Όμως όταν βλέπεις τέτοιο κόσμο δεν είναι απλό
», ήταν αρχικά τα λόγια του Μοντέστο.

Όσον αφορά το αν θα επηρεαστούν οι παίκτες της Παρί, είπε: «Ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Τιάγκο Σίλβα δεν θα επηρεαστούν διότι έχουν πείρα. Όμως άλλοι παίκτες μπορεί να εκπλαγούν και να επηρεαστούν. Θα καταλάβουν πως δεν είναι διόλου εύκολο να περάσει κανείς από τον Πειραιά. Μπορεί η Παρί να έχει τον ρόλο του φαβορί αλλά θα είναι δύσκολο το έργο της».

Μίχος: «Κενό στον άξονα με Μήτρογλου και Σαβιόλα»

Δύναμη στον άξονα, γρήγορα άκρα και προσοχή στις στημένες φάσεις, χρειάζονται για να πάρει ο Ολυμπιακός αποτέλεσμα κόντρα στην Παρί, σύμφωνα με τον Πέτρο Μίχο, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.

Μίχος: «Κενό στον άξονα με Μήτρογλου και Σαβιόλα»
Τα στοιχεία που χρειάζονται στον Ολυμπιακό για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανέλυσε ο Πέτρος Μίχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων», τόνισε πως η συνύπαρξη Σαβιόλα και Μήτρογλου στην ίδια ενδεκάδα, θα αφήσει κενό στον άξονα, ενώ προέτρεψε την ομάδα του Πειραιά, να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις που θα παρουσιαστούν αλλά και τα άκρα, με γρήγορες πλαγιοκοπήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Έχουμε δει κάποια καλά στοιχεία, έχουμε δει κάποια καλά κομμάτια του αγώνα. Είναι εντελώς διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι. Χρειάζεται πολλά πράγματα για να φτάσει στην επιτυχία. Εντελώς διαφορετικές οι ομάδες που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα.

Η λογική του θέλω να νικήσω, του Μίτσελ, με βρίσκει σύμφωνο. Πρέπει να αλλάξουν οι τρόποι όμως. Πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα για να φτάσει στη νίκη. Μιλάμε για μια ομάδα με καλό πάσινγκ γκέιμ. Δεν θα σε αφήσει η Παρί να ε΄χει τη μπάλα στα πόδιατου. Πρέπει να προσανατολιστεί και να έχει τη μπάλα στα πόδια του. Να κλέψει οργανωμένα τη μπάαλς τα πόδια του.

Πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τις επιστροφές του στην άμυνα. Χρειάζονται γρήγορα φάουλ για να ανακόπτει τις αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή, δεν ξέρεις ότι μπορεί να κρατήσει έναν συνεχόμενο ρυθμό που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Ο Μίτσελ θα πρέπει να προσέξει είναι να «κλειδώσει» τους χώρους του άξονα, να μην αφήσει κάθετες πάσες και έτσι να ελέγξει τον ρυθμό και να τραβήξει το παιχνίδι με μηδέν παθητικό.

Έτσι και η Παρί θα το φοβηθεί το παιχνίδι. Αν δει πως ο Ολυμπιακός είναι γρήγορος, τότε θα αρχίσει και αυτή να κουμπώνεται. Προσοχή χρειάζεται και στις στημένες φάσεις, επιθετικά. Θέλει προσοχή και στα αμυντικά, όπου δεν είναι καλή και συγκεντρωμένη.

Ζητούμενο είναι να μπορέσει να πλαγιοκοπήσει και να δημιουργήσει ρήγματα και να πάρει φάουλ και κόρνερ για να μπουν στην περιοχή.

Εγώ θα έβαζα ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγάλουν πολλά χιλιόμετρα, στον άξονα και ασφαλώς θα προσπαθούσα να βγουν στην κόντρα οι παίκτες με ταχύτητα. Αν παίξουν Σαβιόλα και Μήτρογλου θα υπάρξει κενό στον άξονα για τον Ολυμπιακό. Αν θέλει πίεση ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια μαχητική πεντάδα στα χαφ. Αν δεν παίξει ο Μπονγκ, θα είναι μεγάλη απώλεια, γιατί μπορεί να παίξει πάνω στους παίκτες, τόσο έξω όσο και μέσα στην περιοχή.

Οι Σιόβας και Μανωλάς ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Η εμπιστοσύνη τους αρκεί. Ελπίζω να πάνε καλά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Η βάση της επιτυχίας είναι να μην φας γκολ. Ναι μεν θα ήθελε τη νίκη ο Ολυμπιακος, αλλά ακόμα και ο πόντος είναι πολύ καλός».

Δεν κρατιέται ο Μπονγκ!!

Θέλει να παίξει και φαίνεται πως μπορεί! Ο Γκαετάν Μπονγκ δεν αισθάνεται ενοχλήσεις πλέον και πιθανότατα θα είναι στο «χέρι» του Μίτσελ το αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν κρατιέται ο Μπονγκ!
Παλικάρι εμφανίζεται ο Γκαετάν Μπονγκ και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Καμερουνέζος μπακ, μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα, αλλά πλέον φαίνεται μια χαρά, αφού στο πρωινό χαλάρωμα ήταν... περδίκι!

Ούτε πόνοι, ούτε ενοχλήσεις, τίποτα. Προσηλωμένος -εφόσον του ζητηθεί- 100% στο να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» στο προσεχές παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γι' αυτό άλλωστε και λίγο πριν «τιτίβισε», λέγοντας πως «δεν περνάει η ώρα», όντας ιδιαίτερα ανυπόμονος!

Τώρα, η... μπάλα περνάει στα χέρια του Μίτσελ. Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας καλείται να αποφασίσει αν θα του δώσει φανέλα βασικού ή θα παίξει με τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Γιατί ναι μεν ο Αφρικανός νιώθει καλά, ναι μεν θέλει σαν «τρελός» να αγωνιστεί, αλλά η μίνι αποχή του δημιουργούν –ευχάριστους- «πονοκεφάλους» στον Ισπανό τεχνικό, που αναμένεται να κατασταλάξει λίγη ώρα πριν το ματς!Πηγή: sport-fm.gr

Αποτέλεσμα μόνο κόντρα στο DNA του!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρί.

Αποτέλεσμα μόνο κόντρα στο DNA του
Κάθε ματς απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά στην περίπτωση που αυτό γίνεται την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, και μάλιστα εντός έδρας. Η γαλλική Παρί μπορεί σαν όνομα και μέγεθος να μην έχει την αίγλη μιας Ρεάλ, μιας Μπαρτσελόνα, μιας Μπάγερν ή μιας Μίλαν, ενός ευρωπαϊκού μεγαθηρίου δηλαδή από πλευράς τίτλων, δεν έχει όμως τίποτα να ζηλέψει από αυτούς τους συλλόγους σε επίπεδο στελέχωσης του ρόστερ της.

Το αντίθετο θα έλεγα. Με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης στις τάξεις της βάζει τον πήχη, όπως είναι απολύτως λογικό, πολύ ψηλά. Στο Παρίσι οι Άραβες ιδιοκτήτες κάνουν ανοικτά λόγο για κατάκτηση ή έστω διεκδίκηση από την φετινή χρονιά του άγιου δισκοπότηρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σε έναν όμιλό απόλυτα στα μέτρα της φιλοδοξεί να τερματίσει πρώτη έτσι ώστε να έχει καλύτερη τύχη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Έρχεται επομένως στο Φάληρο με σκοπό να ξεκινήσει νικηφόρα το φετινό της ταξίδι.

Απέναντι σε αυτό τον γαλαξία αστέρων ο Ολυμπιακός καλείται να βρει τον τρόπο να αποκομίσει κάτι θετικό από την σημερινή μάχη. Τι μπορεί να είναι αυτό; Στα δικά μου μάτια μια ισοπαλία. Θυμηθείτε πως αποκλείστηκε τις τελευταίες δύο χρονιές ο πρωταθλητής Ελλάδας. Πόσο του στοίχισε στο τέλος ο βαθμός που δεν πήρε στην πρεμιέρα απέναντι σε Μαρσέιγ και Σάλκε αντίστοιχα. Μπορεί στα αυτιά των φιλάθλων να μην ακούγεται ωραία η ισοπαλία αλλά στην τελική κατάταξη αυτό που μετράει είναι η συγκέντρωση βαθμών. Κανείς δεν θα θυμάται πως πήρες την ισοπαλία κόντρα στους πανίσχυρους Παριζιάνους κυρίως αν χάρη σε αυτήν σου την επιτυχία οφείλεται η πρόκριση σου.

Τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι σήμερα για να πετύχουν; Βασικά να παίξουν σωστή άμυνα κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο. Αν σε βρουν ανοικτό οι μεσοεπιθετικοί δαίμονες του Μπλάν μπορούν εύκολα να σε σκοτώσουν. Σφιχτή διπλή ζώνη άμυνας με συνεχείς αλληλοκαλύψεις και ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα στα άκρα.

Η πιθανή απουσία του Μπόνγκ δημιουργεί πρόβλημα αριστερά δεδομένης της αμυντικής ανεπάρκειας του Χολέμπας. Οι βοήθειες που θα δώσουν οι υπόλοιποι σε Μανιάτη, που λογικά θα βρει απέναντι του τον Λαβέτσι και Χολέμπας, που απάνω θα πέφτει ο πολύς Καβάνι θα είναι κομβικής σημασίας. Τα τρεξίματα στο χώρο του κέντρου από τα χαφ του Ολυμπιακού και η συνεχής πίεση από την επιθετική γραμμή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από την Παρί και επομένως εκνευρισμό στους παίκτες της.

Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούν σε ένα γρήγορο τέμπο παιχνιδιού που δεδομένα βολεύει τους φιλοξενούμενους. Μπορεί το DNA του θρύλου να επιτάσσει συνεχές σφυροκόπημα του αντιπάλου, πολλές και ή δυνατόν καταιγιστικές επιθέσεις στην έδρα του, αλλά μια τέτοια τακτική ενδέχεται να αποδειχθεί καταστροφική σήμερα στο φαληρικό γήπεδο. Μαζεμένος αμυντικά, σφιχτός στο κέντρο και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων, τομέας που οι Γάλλοι παρουσιάζουν αρκετές αδυναμίες, και το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει. Αν επιχειρήσεις να αντιμετωπίσεις στα ίσια την Παρί θα εκτεθείς.

Από το σημερινό αποτέλεσμα στο Φάληρο, όσο και αν φαίνεται περίεργο, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό πως θα πάει συνολικά ο όμιλος. Αν ο Ολυμπιακός υποχρεώσει σε στραβοπάτημα την ομάδα του Λοράν Μπλάν θα την αναγκάσει να αναζητήσει τους βαθμούς που της χρειάζονται για την πρωτιά σε Λισσαβόνα και Βρυξέλλες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την άλλη με βαθμό σήμερα θα είναι καβάλα στο άλογο στην κούρσα της δεύτερης θέσης, που είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ισπανός τεχνικός έχει, πέρα από όλα τα άλλα, να αντιμετωπίσει και τον λάθος μεταγραφικό σχεδιασμό που τον οδήγησε, στο πιο κρίσιμο ματς για την φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας του, να μην έχει βασικά γρανάζια για αρκετό χρονικό διάστημα μαζί του. Γιαταμπαρέ και Ετινγκά ενσωματώθηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες αντί να είναι παρόντες από την αρχή της προετοιμασίας ενώ και η τελευταία αμυντική προσθήκη στο ρόστερ, ο Τόρες, κρίθηκε ανέτοιμος και δεν συμπεριλήφθηκε καν στη λίστα της UEFA.

Μια λίστα, που μετά την πώληση του Φέτφατζίδη στην Τζένοα και χάρη στην πολιτική με τον δανεισμό παικτών της διοίκησης του Ολυμπιακού παρουσιάζει μεγάλη λειψανδρία και αριθμεί μόλις 21 ποδοσφαιριστές. Σε μια μεταγραφική περίοδο με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και με τις τελευταίες κινήσεις να αργούν αρκετά, ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται απόψε να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Πράγμα καθόλου εύκολο για μια ομάδα με τόσες νέες προσθήκες και για μια ενδεκάδα που, πιθανότατα, δεν θα έχει ξαναπαίξει μαζί. Υπομονή, γιατί το βράδυ θα είναι μακρύ και δύσκολο. Πηγή: sport-fm.gr

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ»

viktor-kumykov-shakhtar
Στην  Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον η ομάδα  της Σαχτέρ    για τον αγωνα με τον ΠΑΟΚ  την Πέμπτη (19/9)  στην Τούμπα.
Ο προπονητής  της ομάδα του Καζακστάν Βίκτορ Κουμίκοφ  μίλησε στον Arenafm 89.4  για όσα γνωρίζει για την ομάδα του Δικεφάλου.
«Καταλαβαίνω  ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα. Ήρθαμε με προβλήματα στην Θεσσαλονίκη με ορισμένους τραυματισμούς. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε
Τι ξέρετε για τον ΠΑΟΚ;
«Έχουμε αρκετές πληροφορίες και γνωρίζουμε πως θα πρεπει να τον αντιμετωπίσουμε»
Ξεχωρίσατε κάποιους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ;
«Εχει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές . δεν θέλω να πω για τις αδυναμίες της ομάδας του ΠΑΟΚ. Σαλπιγγίδης και Στόχ είναι οι παίκτες που θα μας προβληματίσουν. Γενικά είναι μια επιθετική ομάδα
Ποια ομάδα είναι φαβορι για τον όμιλο;
«Το ίδιο με ρωτησαν και στο Καζακσταν και τους είπα ότι  φαβορι θεωρώ  τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση ΟΠΑΠ για τη χορηγία του Ολυμπιακού!

Ανακοίνωση για επιστολή που έλαβε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τη χορηγία, στην οποία προτείνεται αμοιβαία λύση της χορηγικής σύμβασης, εξέδωσε o ΟΠΑΠ.

Παράλληλα στην εν λόγω ανακοίνωση επιβεβαιώνει την επιθυμία για φιλικό διακανονισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Εκφράζει τις ολόθερμες ευχές του στην Διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για επιτυχή έκβαση της σημερινής αναμέτρησης με την Paris Saint - Germain, καθώς και καλή πορεία στην συνέχεια των αγώνων του Champions League.

2. Σχετικά με την από 12/9/2013 επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την ΟΠΑΠ ΑΕ, με την οποία προτείνεται, προς αποφυγή οποιασδήποτε δημόσιας διένεξης, η αμοιβαία λύση της από 30/8/2013 χορηγικής σύμβασης, η ΟΠΑΠ ΑΕ επιθυμεί να επισημάνει για άλλη μία φορά ότι θεωρεί αβάσιμες όλες τις αιτιάσεις που διαλαμβάνονται στην εν λόγω επιστολή και ιδιαίτερα για τον τρόπο χειρισμού των εμπορικών χορηγιών εκ μέρους της ΟΠΑΠ.

3. Παρά ταύτα, επιβεβαιώνει την επιθυμία του για φιλικό διακανονισμό και προς τούτο εξουσιοδοτεί επιτροπή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κ. Λουρόπουλο και το Μέλος Δ.Σ. κ. Ε. Λεκέα, προκειμένου να συναντηθούν με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να συζητηθούν οι επιμέρους όροι του διακανονισμού».

Αθώοι και οι έντεκα οπαδοί του ΠΑΟΚ!!

Άλλη μια δικαστική περιπέτεια για έντεκα οπαδούς του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε την Δευτέρα. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας αθώωσε τους συγκεκριμένους οπαδούς που είχαν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου με πολλές κατηγορίες. Όλα έγιναν στις 29-11-2008 όταν λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ επέστρεφαν από την Φυλή όπου ο Δικέφαλος είχε αγωνιστεί για το πρωτάθλημα με τον Θρασύβουλο. Στα διόδια της Τραγάνας είχαν δημιουργηθεί επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν φθορές. Οι κάμερες ασφαλείας όμως δεν λειτουργούσαν. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έφτασαν κλήσεις για το δικαστήριο σε έντεκα οπαδούς που ήταν υπεύθυνοι ο καθένας για κάθε λεωφορείο. Όμως κανείς απ? αυτούς δεν είχε ταξιδέψει με λεωφορείο στην Αθήνα ενώ κάποιοι δεν είχαν βρεθεί καν στην Αθήνα. Η ουσία είναι πως το δικαστήριο αθώωσε και τους έντεκα και έκλεισε και αυτός ο κύκλος όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος αρκετών απ? αυτών, ο Άρης Παναγιωτίδης. Πηγή: metrosport.gr

Ορφανός στο Metropolis: «Κανείς δεν ακουμπάει το πρόβλημα της βίας»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ: «Το να πάρεις 11 εκατομμύρια σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Η πρώτη μου προσέγγιση είναι θετική. Έχω εισηγηθεί ανάλογους νόμους στη Βουλή ως υφυπουργός και ξέρω ότι το να εισπράξει το κράτος χρήματα από ρυθμίσεις δεν είναι εύκολο. Το δεύτερο σημείο είναι ότι οι συνθήκες ευνοούν αλλά και επιβάλουν μια συμφωνία με την τρόικα. Χρειαζόμαστε και τη δική τους θετική τοποθέτηση. Η ρύθμιση θα είναι γενικού χαρακτήρα, στο κομμάτι του αθλητισμού. Μόνο έτσι μπορεί να δεχθεί η τρόικα. Από αυτούς εξαρτάται, γιατί στο εσωτερικό είναι άπαντες θετικοί».

Για το θέμα της βίας: «Η μείωση των επεισοδίων ήταν 60% όταν ήμουν στο υφυπουργείο αθλητισμού. Τότε υπήρχε αυστηρή τοποθέτηση και την πλήρωσα. Μακάρι να βελτιωνόταν η Ελλάδα και να την πλήρωναν 10 «Ορφανοί». Σήμερα με τη νέα αλλαγή του νόμου κανείς δεν ξέρει τί γίνεται και το θέμα κανείς δεν το ακουμπάει. Αν ήμουν στην ίδια θέση και σήμερα, θα έδινα τη μάχη για να τελειώσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Για την σύμπραξη Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου: Δεν ξέρω τί είναι αυτό που φτιάχνεται. Ελπίζω ό,τι γίνεται να γίνεται με στόχο την εξυγίανση και όχι απλά να... αλλάξει ο «βεζύρης». Παρ' όλα αυτά εμένα θα μου άρεσε οι ομάδες της Θεσαλονίκης να είναι ανεξάρτητες και όχι να προσκολλώνται αλλού». Πηγή: metrosport.gr

Ματθαίου στο Metropolis: «Έχει ευθύνη και ο Ηλιάδης»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Ηλιάδη:

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το κακό ξεκίνημα του Άρη: «Φέτος πιστεύαμε ότι θα εμφανιστεί ενισχυμένη η ομάδα καθώς με τα έσοδα που υπάρχουν από τον ΟΠΑΠ και τις διάφορες πωλήσεις παικτών και τις χορηγίες που έλεγε ότι θα έρθουν και δεν ήρθαν θα είχαμε καλύτερη εικόνα από πέρσι».

Για τις ευθύνες της διοίκησης: «Δεν φταίνε μόνο οι παίκτες και ο προπονητής, φταίει και η διοίκηση, δηλαδή ο πρόεδρος. Ο εκάστοτε πρόεδρος μιας οποιασδήποτε ομάδας θα έφταιγε, καθώς η διοίκηση είναι αυτή που κάνει τις επιλογές. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ήρθαν παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη. Έγινε και η αλλαγή προπονητή, για τον οποίον δεν μπορώ να εκφράσω άποψη από τώρα. Για μένα οι ελπίδες στηρίζονται πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο».

Για τον Χατζηνικολάου: Τον γνωρίζω από τότε που έπαιζε στον Άρη. Τον καλωσόρισα, ήταν δύσκολο το έργο του εξαρχής, όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μια αποτυχημένη επιλογή. Ο Άρης έπρεπε να είναι τώρα 4ος ή 5ος για να μην έχουμε πάλι το άγχος με τα κομπιουτεράκια».

Για το τί πήγε στραβά: «Κάποιοι λένε ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία. Ήρθαν κάποιοι ξένοι από χαμηλής δυναμικότητας πρωταθλήματα, νεαρά παιδιά που δεν έχουν την υποδομή από πλευράς εκγύμνασης. Απέτυχε το δίπτυχο διοίκησης-πρώην προπονητή».

Για την συνέχεια της χρονιάς: «Έλπίζω με την επιστροφή του Αγκάνθο που δεν έπαιξε καθόλου λόγω τιμωρίας, και επειδή ο προπονητής είναι ικανός, πιστεύω αυτό το φτωχό ρόστερ να το μετατρέψει σε ικανοποιητικό».

Για την άρση απαγόρευσης μεταγραφών που φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει ο Δημήτρης Ηλιάδης: «Είμαι σύμφωνος, ωστόσο, το ήξερε όταν ανέλαβε την ομάδα. Ήξερε που βαδίζει».

Για το τί πρέπει να γίνει: «Χρειάζεται σιδηρά πειθαρχία. Να καταλάβει ο Ηιάδης τα λάθη του, και από εκεί και πέρα με σκληρή δουλειά και τις ικανότητες του νέου προπονητή να βρει η ομάδα το δρόμο της. Ήδη στο ματς με το Λεβαδειακό υπήρξε κάποια βελτίωση. Μπορεί να μην πήραμε τη νίκη, η εικόνα της ομάδας, όμως, ήταν καλύτερη».

Για την πιθανότητα εξεύρεσης επενδυτή: «Αν ο Άρης υπαχθεί στο άρθρο 99 πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί ένας επενδυτής». Πηγή: metrosport.gr

Τζιτζικώστας στο Metropolis: «Δίκαιη η πρόταση Σαββίδη για τα χρέη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και στο ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την συνάντηση των θεσμικών φορέων της πόλης με τον Ιβάν Σαββίδη, στην οποία θα συμμετάσχει: «Είναι μια συνάντηση στην οποία ο Ιβάν Σαββίδης θα παρουσιάσει το σχέδιό του ΠΑΟΚ, ένα σχέδιο σωστό και με γερές βάσεις. Θα παρουσιάσει τη μέχρι τώρα πολιτική του στην ομάδα και τί στοχεύει να κάνει στο προσεχές μέλλον».

Για το ζήτημα της ρύθμιση χρεών του Δικεφάλου: «Είναι απόλυτα δίκαια η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλοί σήμερα που μπορούν να παρέχει ρευστό 11 εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος. Δεν είναι αρμοδιότητα δική μου, αλλά έχω την αίσθηση πως στο επόμενο διάστημα το ζήτημα θα έχει ευτυχή κατάληξη. Δεν γίνεται να μην έχει. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται επενδυτής με διάθεση επένδυσης, να κάνει μια δίκαιη πρόταση, η οποία εξυπηρετεί και το ελληνικό δημόσιο και να μην γίνεται αποδεκτό. Θα είναι παράλογο αν συμβεί το αντίθετο».

Για την επιχορήγηση Σγουρού για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ: «Αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να δώσει όχι 20 εκατομμύρια, αλλά 100 χιλιάδες ευρώ στην περιφέρεια για να κλείσουμε καμιά τρύπα στους δρόμους είναι ευπρόσδεκτος. Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για τις βασικές ανάγκες του κόσμου, παραξενεύομαι από πού μπορεί να βρεθούν αυτά τα χρήματα στην Αθήνα. Να δούμε αν θα γίνει κιόλας. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Δεν ξέρω που μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι ΟΤΑ».
Πηγή: metrosport.gr

Ζουράρις στο Metropolis: «Δεν έχει θέση στον ΠΑΟΚ ο Κάτσε»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο διακεκριμένος καθηγητής Κώστας Ζουράρις, ο οποίος είναι παράλληλα γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικά του αισθήματα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την υπόθεση Κάτσε: «Η εξήγηση που έδωσε στη χθεσινή απολογία του πιστεύω πως είναι ειλικρινής καθώς τα σημερινά παιδιά διακρίνονται για την αγραμματοσύνη του. Δεν έχει ιδέα τί είναι ο UCK, όπως δεν έχει ιδέα δεν έχει και το τί είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο και αυτό που έκανε ο Κάτσε είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις. Για την ηρεμία της ομάδας και για να μην ζημιωθεί, το καλύτερο θα είναι να πωληθεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν έχει θέση στον ΠΑΟΚ ο Κάτσε, αφού δημιουργεί αναστάτωση στα ενδότερα της ομάδας και ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη κυρίως από ηρεμία».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Είναι γνωστή η άποψή μου για τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Αυτές οι κινήσεις που ένα αθλητικό σωματείο γίνεται εμπόρευμα δεν μου αρέσουν, γι' αυτό το λόγο και είχα πρωτοστατήσει στο παρελθόν για να υπάρξει λαϊκή βάση. Αλλά στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι η προοπτική Σαββίδη έχει αρκετά καλά στοιχεία. Για παράδειγμα έχει δίκιο που ζητά ρύθμιση των χρεών, αλλά ο Στουρνάρας που είναι όργανο της τρόικας δεν το δέχεται, άρα είμαστε σε αδιέξοδο.

Δεύτερον, είναι το πρόβλημα της διαιτησίας το οποίο αν δεν λυθεί δεν θα λυθεί το γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί ξέρετε πως η διευκόλυνση στον Ολυμπιακό δεν θα γίνει στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Θα γίνει στα ματς του Ολυμπιακού με τις μικρότερες ομάδες. Χρειάζεται να οριστεί μια ανεξάρτητη αρχή, να διορίζονται οι διαιτητές από μια εποπτεύουσα αρχή που θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία Αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, αφού η Αθήνα δεν αφήνει να της φύγουν τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ». Πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!



Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες είχαμε 2/3 επιλογές χάνοντας τον Ατρόμητο που δεν μπόρεσε να σκοράρει (g/g), έχοντας ευκαιρίες και δοκάρι.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League (όμιλοι 1-4), με σπουδαία παιχνίδια. Ξεκινώντας με τον Ολυμπιακό που υποδέχεται την Παρί σεν Ζερμέν, λαμβάνοντας υπ’όψην 2 τινά: 70% περίπου κατοχή είχε η Παρί στα παιχνίδια της μέχρι τώρα και 90% περίπου ευστοχία στις πάσες, με οδηγούν στο καλοπληρωμένο διπλό, αργή άμυνα (μόνο ο Μανωλάς είναι ταχύς) με ακραία μπακ που έχουν αργές επιστροφές (Χολέμπας) και με χαφ που δεν μπορούν να μαρκάρουν (με εξαίρεση τον Φουστέρ) τους γρήγορους και με καλή τεχνική (Βεράτι, Ματουιντί, Τιάγκο Μότα) παίχτες της Παρί. Στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατάσαράϊ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, οι Μαδριλένοι παρουσιάζουν αρκετά αμυντικά κενά, αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ποιοτική επιθετική γραμμή των Τούρκων, περιμένω να σκοράρουν οπότε g/g. Στην Τσεχία η Βικτόρια Πλζεν υποδέχεται την Μάνσεστερ Σίτι, σκληροτράχηλοι οι Τσέχοι με πολλά τρεξίματα (6 νίκες μέχρι να φτάσουν στους ομίλους), δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση η Σίτι (η οποία έχει την Κυριακή το ντέρμπι «μίσους» με την Γιουνάϊτεντ), θα ρισκάρω ότι δεν θα χάσουν οι Τσέχοι σήμερα 1Χ. Είμαι θετικός για το 2πλο της Γιουβέντους μέσα στην Κοπεγχάγη, καθώς και τον άσο της Μπενφίκα με την Άντερλεχτ αν και μικρά έχουν πολλές πιθανότητες να βγουν. Τέλος στην Αγγλία η Γιουνάϊτεντ υποδέχεται την Λεβερκούζεν, όταν μιλάμε για Γερμανούς τα λόγια περισσεύουν, περιμένω να σκοράρουν απόψε και θα πάω με εκατέρωθεν γκολ.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  G/G(1,57)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ   2(2,10)
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ  1Χ(2,00)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ   G/G (1,66)


Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Staci Noblett)




Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά;

Το gazzetta.gr αναλύει και βαθμολογεί την ατομική απόδοση των 12 διεθνών και του Αντρέα Τρινκιέρι στο Eurobasket 2013.  
Η Εθνική ομάδα γυρίζει από το Eurobasket έξι μέρες πριν την... ώρα της. Ο απολογισμός είναι εξ ορισμού αρνητικός σε ομαδικό επίπεδο. Το οξύμωρο - αλλά και το στοιχείο που καταδεικνύει πως το πρόβλημα ήταν χημείας, ρόλων και συνολικής λειτουργίας - είναι πως σε ατομικό επίπεδο δεν ήταν πολλοί εκείνοι που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το gazzetta.gr παραδίδει τον ατομικό έλεγχο στους 12 διεθνείς και στον Αντρέα Τρινκιέρι:

Κώστας Σλούκας: Ξεκίνησε εξαιρετικά τη διοργάνωση. Ανταποκρίθηκε στο ρόλο back up των Σπανούλη, Ζήση μέχρι το αρχικό 3-0 νικών. Η απόδοσή του στη συνέχεια ήταν πτωτική. Προσπάθησε και στην άμυνα, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ποτέ δεν ήταν ειδικών αποστολών στα μετόπισθεν, αφού το ατού του είναι οι καλές εκτελέσεις και η Εθνική χρειαζόταν γκαρντ που θα μπορούσαν για ένα 10λεπτο να βγάλουν τα συκώτια ενός αντιπάλου. Βαθμός: 6,5.
Γιάννης Μπουρούσης: Επιλέχθηκε ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης στους ψηλούς από τον Τρινκιέρι και τελικά έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του στην Εθνική. Σημείο αναφοράς σε κάθε παιχνίδι στην επίθεση. Σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι επέλεξαν να "χτυπήσουν" στα πικ εν ρολ πάνω του και η παθητική τακτική της ομάδας δεν βοήθησε ούτε εκείνον, ούτε την Εθνική. Έδειξε ψυχή, ήταν παρών στα δύσκολα, είχε σωστή συμπεριφορά. Βαθμός: 8,5.
Νίκος Ζήσης: Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Σταθερός από την αρχή ως το τέλος, με αξιοθαύμαστα νούμερα (10,5 πόντους και 4 ασίστ), ήταν ο δεύτερος δημιουργός της ομάδας, αλλά με πολύ καλύτερη αναλογία ασίστ-λαθών σε σχέση με τον συγκάτοικό του, Vspan. Δεν ήταν πάντως, το ίδιο αποδοτικός στην άμυνα. Με την Ιταλία πάλευε κόντρα στα κύματα, στις νίκες είχε μεγάλη συνεισφορά, με την Σλοβενία ήταν πολύ μέτριος, με την Κροατία ηγέτης στο τέλος. Στρατιώτης και στρατηγός ανά περίσταση, μακάρι όλοι να ήταν σαν εκείνον. Βαθμός: 9.
Βασίλης Σπανούλης: Εξαιρετικά δύσκολο να κριθεί με ασφάλεια. Ο τραυματισμός του ίσως είναι ο βασικός λόγος του αποκλεισμού. Με εκείνον στο παρκέ υγιή δύσκολα θα χάνονταν τα ματς με Ιταλία-Φινλανδία. Χάζεψε τους Ισπανούς και οδήγησε την ομάδα στη νίκη. Με τους Σλοβένους ήταν... αλλού, πήρε πολλές κακές αποφάσεις και όταν ξύπνησε ξεκίνησε η ανατροπή. Απόδειξη ότι η ομάδα κρινόταν σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια του. Δυστυχώς και από τα πόδια του που τον πρόδωσαν. Έκανε μεγάλη προσπάθεια αν και τραυματίας. Στην άμυνα δεν τα έδωσε όλα. Αξίζει συγχαρητήρια για τη θέλησή του. Ο ίδιος έχει εκτοξεύσει τις απαιτήσεις που έχουμε απ' αυτόν και για αυτό υπάρχει αυστηρότητα στις κρίσεις για την απόδοσή του. Βαθμός: 7,5.
Στράτος Περπέρογλου: Ήρθε απ' την... εξωτερική και τρέλανε κόσμο με τις εμφανίσεις του στην α' φάση. Αποτελεσματικός, παίκτης οικονομίας, λίγα σουτ, μεγάλη ουσία. Πρόσφερε παιχνίδι στο ποστ. Και μετά... τον πήρε το εύρηκα. Ανεξήγητα παρκαρίστηκε στον πάγκο, με την Ισπανία έπαιξε 9 δεύτερα (!), με τη Σλοβενία λίγο. Δεν έθελξε στην άμυνα, μελανό σημείο οι τραγικές βολές (5/13, 38%). Θύμα κι αυτός του υπερβολικού traffic στα φόργουορντ. Βαθμός: 7.
Αντώνης Φώτσης: Πώς μπορείς να τον κρίνεις; Εξ αρχής ήταν εκτός πλάνων του Τρινκιέρι. Ξενέρωσε, βγήκε εκτός ομάδας, έμπαινε τελευταία ή προτελευταία αλλαγή. Τα νούμερα του δεν λένε κάτι (3/10 τρίποντα, 3/8 δίποντα), αλλά δεν έπαιξαν για εκείνον ούτε σε ένα play ώστε να δώσει λύση από μακριά και να ανοίξει διαδρόμους. Είχε το απίστευτο: 0 λάθη σε 109 λεπτά συμμετοχής, κυρίως επειδή δεν ακουμπούσε τη μπάλα! Ήταν προτιμότερο να μείνει εκτός αποστολής, εφόσον δεν υπήρχε ρόλος και περισσότερο ταλαιπωρήθηκε παρά βοήθησε την ομάδα. Βαθμός: Δεν κρίνεται λόγω του τρόπου χρησιμοποίησης του.

Κώστας Παπανικολάου: Ενέργεια, πάθος, αποφασιστικότητα και ΑΜΥΝΑ. Αυτό περίμενε ο Τρινκιέρι απ' τον 23χρονο άσο της Μπάρτσα. Πόνταρε πολλά πάνω του, πήρε λίγα. Έκανε μεγάλο ματς αμυντικά πάνω στον Τούρκογλου κι αυτό ήταν όλο. Δεν ήταν κακός στην επίθεση. Δεν βοήθησε όσο έπρεπε στα ριμπάουντ. Έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις, δεν είναι πια πιτσιρικάς, τον περιμέναμε ένα βήμα πιο μπροστά σε όλους τους τομείς. Βαθμός: 6.
Βασίλης Καββαδάς: Πήγε με ειδικό ρόλο στο Ευρωμπάσκετ για να ματσάρει μεγάλα  κορμιά, να παίξει άμυνες, να εκνευρίσει, να δώσει φάουλ. Στην α' φάση έπαιξε ελάχιστα, απέναντι στον Μαρκ Γκασόλ είχε θετική συνεισφορά, βοήθησε, αν και στο δεύτερο μέρος μίλησε η κλάση του Ισπανού. Με τη Σλοβενία ήταν παρών απών, με την Κροατία ήταν θετικός. Πήγε ως 12ος, χρησιμοποιήθηκε ως τέτοιος, δεν περίμενε ουδείς να κάνει τη διαφορά. Βαθμός: 6,5.
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Η απογοήτευση. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή του, στα 29 του, σε μεγάλη διοργάνωση και οι αυστηροί είπαν ότι από την απόδοσή του εξηγήθηκε γιατί δεν είχε λάβει μέρος σε άλλη διοργάνωση. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα φιλικά. Στο Ευρωμπάσκετ δεν πήγε, παραμονή του αγώνα με την Ισπανία τραυματίστηκε και έφυγε πρόωρα. Δεν έβαζε το κορμί του στην κόντρα, δεν έχει και αθλητικές ικανότητες και υπήρχαν ματς που εκνεύρισε με την απάθειά του. Βαθμός: 5.
Κώστας Καϊμακόγλου: Περιμέναμε περισσότερα. Αυτοί οι συνεχείς τραυματισμοί στη μύτη και η μάσκα με την οποία αγωνιζόταν πιθανότατα τον αποσυντόνισαν. Ήταν τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής και δεν δικαιολόγησε την μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Τρινκιέρι. Ήταν πάντα εκεί βέβαια για την ομάδα, δεν άφησε φάση χωρίς να παλέψει, έδωσε σκριν, μάχες, όμως σε αυτό το επίπεδο χρειαζόταν μια υπέρβαση που δεν την έκανε. Βαθμός: 6,5.
Μάικ Μπράμος: Έβαλε δύο σουτάρες που έκριναν το παιχνίδι με τους Ισπανούς, ήταν καλός με τους Κροάτες. Αλλά είχε 6/20 τρίποντα συνολικά στη διοργάνωση και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Στον Τρινκιέρι (Καντού-ΠΑΟ) είχε βάλει 7 τρίποντα κι ίσως ο Ιταλός πρέπει να αναρωτηθεί γιατί δεν βρήκε καθόλου ρυθμό. Μέσα-έξω συνέχεια, βρήκε λίγες φάσεις σε ανοιχτό γήπεδο αν και από τους λίγους αθλητικούς παίκτες που έχουμε. Μπορούσε καλύτερα. Βαθμός: 6,5.
Γιώργος Πρίντεζης: Άλλος Πρίντεζης από αυτόν του Ολυμπιακού. Δεν φταίει όμως μόνο ο ίδιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξε λιγότερο από τον Φώτση! Ξεκινούσε σε κάθε ματς στην 5άδα λες και γινόταν για να του χρυσώσουν το χάπι. Αν έχανε τρία σουτ δεν ξανάπαιζε. Στα τελευταία ματς δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο λες και είχε... πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Με 12/29 δίποντα και 1/5 τρίποντα δε μπορεί καν να χαρακτηριστεί μέτριος. Βαθμός: 5.

Αντρέα Τρινκιέρι: Απέτυχε. Πρώτα απ' όλα στη διαχείριση προσωπικού. Είχε ιδέες που δεν βγήκαν. Το πλάνο στην άμυνα πήγε περίπατο. Οι καλύτεροι παίκτες των αντιπάλων (Μπελινέλι, Κοπόνεν, Ρούντι, Ντράγκιτς, Μπογκντάνοβιτς) έκαναν το πάρτι του τουρνουά απέναντι στην Ελλάδα. Σαφέστατα ίσως μιλούσαμε διαφορετικά αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Σπανούλη που τα ανέτρεψε όλα καθώς μέχρι το 3-0 η ομάδα είχε εξαιρετική εικόνα απέναντι βέβαια σε ομάδες β' διαλογής. Πιστώνεται λόγω της καλής πολιτικής του ότι η ομάδα δεν είχε εξωαγωνιστικές αναταράξεις. Μόνο που στο τέλος δεν είχε και... αγωνιστικές ώστε να ταρακουνηθεί η ομάδα. Δε μοίρασε ξεκάθαρους αμυντικούς ρόλους, αποδείχθηκε λάθος εκ του αποτελέσματος η παρουσία τριών καθαρών γκαρντ, είναι υπό συζήτηση η μη παρουσία του Βουγιούκα, δεν του βγήκε το rotation με τους φόργουορντ αφού στο τέλος τους "έχασε" όλους. Βαθμός: 5.
Πηγή: gazzetta.gr

Κανένας Τσάκας στο νταραβέρι της Παρί!!

Και στον Παναθηναϊκό αναφέρεται ο Αποδυτηριάκιας με αφορμή τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού...
Κάποιος Τσάκας, εξαιρετικά αξιόπιστος όσο ο Παναθηναϊκός, αποφάσισε κάποια στιγμή να γελοιοποιήσει ό,τι είχε απομείνει μετά τη σωτήρια πολυμετοχικότητα. Με τη συμμετοχή και των ΜΜΕ, για να μη ξεχνιόμαστε, συνέβη πριν από δυο χρόνια το ρεσιτάλ διασυρμού του Παναθηναϊκού.
Ακριβώς εκείνες τις ίδιες ημέρες που γινόταν το νταραβέρι για την εξαγορά της πρωτευουσιάνικης ομάδας Παρί Σαι Ζερμαίν. Εδώ Τσάκας, εκεί Τσάκας, που είναι ο πρίγκηπας; Κάτι σα το νερό του Καματερού. Φοβερά πράγματα. Και μήπως ξαναπαιχτεί το έργο, στον Παναθηναϊκό πάλι. Μ’ άλλον Τσάκα. Αυτή τη φορά με κάποιο λαμόγιο καλοντυμένο και μπάνικο, όχι σαν τον αξιοπρεπή κύριο Τσάκα, με τη φάτσα σα να τον τρακάρησε τρακτέρ.
Κυριλάτη η αγοραπωλησία της Παρί Σαιν Ζερμαίν. Ποιοι είστε; Ακούσαμε καλά, είπατε από το Κατάρ;
  • Ουϊ, είμαστε από το Κατάρ, είπε ο νταραβεριτζής, μεσίτης με όνομα στα Ηλύσια Πεδία. Εκπροσωπώ την οικογένεια που κουμαντάρει το εμιράτο εδώ και 127 χρόνια και ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό. Γι’ αυτό θα κάνουν στη μικρή και τιμημένη από τα πετρέλαια πατρίδα τους και τους ολυμπιακούς αγώνες και το μουντιάλ. Και ξεκινούν από την Παρί…
«Με πόσα, παρακαλώ;…».
Ο μεσίτης ένοιωσε αμήχανα, έφτιαξε τη γραβάτα του.
  • Με ρωτήσατε πόσα; Δεν υπάρχουν νούμερα, κύριε… Υπάρχουν μόνο τα μηδενικά στο λογαριασμό.
Στήθηκε η εταιρεία Qatar Sports Investment και έγινε η ιδιοκτήτρια της Παρί Σαιν Ζερμαίν.

Το παρασκήνιο για Δώνη στον Παναθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Γόντικας είχε τους λόγους του να μη γουστάρει τον Φερέιρα. Και έδωσε εντολή στον Σιωπήλη να πάει στον Δώνη, να «μιλήσει» στον τότε προπονητή (μέχρι τον Μάιο 2012) προπονητή του Ατρομήτου.
Γιατί ο Γόντικας ήθελε να ξεφορτωθεί τον Πορτογάλο; Δεν έπαιζαν λόγοι προπονητικής ανεπάρκειας. Σιγά που θα ασχολούνταν με τέτοια πραγματάκια ο Γόντικας. Ο Φερέιρα όλο κάτι μανούριαζε για το πώς η ΠΑΕ διαχειριζόταν τη σχέση της με κάποιους παίκτες με τους οποίους είχε ανοικτούς λογαριασμούς. Ενοχλούσε τον Πορτογάλο ο τρόπος που προσπαθούσε να κλείσει τις εκκρεμότητες ο ισχυρός της ΠΑΕ.
Στα ανώτερα κλιμάκια έγινε γνωστή η κρούση σε Δώνη και υπήρξε αναταραχή. Ποιος και με ποιού πρωτοβουλία προσέγγισε τον Δώνη. Ποιος, δηλαδή, υπονομεύει τον Φερέιρα και ανακατεύει το κλίμα στα αποδυτήρια.
Ο Αλαφούζος, όπως αναμενόταν, διέψευσε τις «φήμες» για Δώνη. Με δήλωση του στηρίζει τον Αναστασίου. Μια δήλωση άνευ σημασίας.
Υπ’ όψιν ότι ο Αλαφούζος στήριζε πάντα μέχρι να σουτάρει Φερέιρα, Ρότσα, Φάμπρι.
Οι έχοντες «επαφή» με την ΠΑΕ πληροφορήθηκαν το «ψίθυρο» ότι πάλι ο Σιωπήλης ανέλαβε αποστολή για Δώνη. Στην περίπτωση που τελειώσει ο Αναστασίου, τότε η ΠΑΕ ξεκόβει απ’ όλο το σύστημα Σαραβάκου, Νταμπίζα, Καραγκούνη.



Πηγή: gazzetta.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σκάει "βόμβα" στη Σούπερ Λίγκα!!

Ποια ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και γιατί; Ο σκύλος έχει το αποκλειστικό!
Μεγάλο θέμα αναμένεται να προκύψει τις προσεχείς ημέρες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty".
Μία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών επειδή δύο ποδοσφαιριστές της κινούνται νομικά εναντίον της.
Τι ακριβώς έχει συμβεί; Οι δύο παίκτες (ο ένας είναι ακραίος χωρίς ομάδα και ο άλλος φορ σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας) δεν πληρώνονται τους διακανονισμούς που έχουν κάνει με την πρώην ομάδα τους, παρότι είναι τα παίρνουν από το συμβόλαιο με τη Nova. Μόνο που η Εφορία μπλόκαρε τα έσοδα της ομάδας...
Η υπομονή τους, λοιπόν, εξαντλήθηκε με την πρόσφατη μεταγραφή που έκανε η πρώην ομάδα τους. Οι δύο ποδοσφαιριστές σκέφθηκαν ότι από τη στιγμή που οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι... "πώς γίνεται η ομάδα να προχωράει σε μεταγραφές;".
Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν κι άδικο... Γιατί τα δικά τους χρήματα, ακόμα και αν έχουν αποχωρήσει πια από την ομάδα, είναι δεδουλευμένα. Τα δικαιούνται να τα πάρουν, ασχέτως των ...αναποδιών που έχουν προκύψει στο συγκεκριμένο σύλλογο.
Έτσι έχουν δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους τους να κινήσουν τις νομικές διαδικασίες για αφαίρεση βαθμών από την πρώην ομάδα τους για τα χρέη της! Μία εξέλιξη που, αν δικαιώσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας...Πηγή: sportdog.gr

Ο Νίνης αμυντικός χαφ με ..."χαρτάκι" Κατσουράνη;

Την ώρα που ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία αναρωτιέται γιατί δεν έπαιξε δίπλα στον Τζιόλη στον αγώνα με τη Βέροια, στα αυτιά του σκύλου έφτασε κάτι από Θεσσαλονίκη μεριά... Πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν είδαν την επιλογή του Χουμπ Στέφενς στο παιχνίδι εναντίον της Βέροιας. Όταν στο πλάι του Αλέξανδρου Τζιόλη, δηλαδή, βρέθηκε ο Σωτήρης Νίνης. Σαν δεύτερος αμυντικός μέσος, στη λογική ίσως να είναι πιο επιθετική η ομάδα. Με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, μέχρι ο Δικέφαλος να ισορροπήσει στο γήπεδο, να "φάει" εύκολα δύο-τρεις φάσεις από τη "βασίλισσα".
Οι περισσότεροι θα περίμεναν πως με τον Λάζαρ στα πιτς, λόγω τραυματισμού και τον Κάτσε στο "ψυγείο", θα αγωνιζόταν ο Πάμπλο Γκαρσία δίπλα στον Τζιόλη. Από τη στιγμή, όμως, που ο Ουρουγουανός δεν φαίνεται να βρίσκεται στα βασικά σχέδια του Στέφενς, η αμέσως επόμενη λογική σκέψη ήταν η μετατόπιση του Κώστα Κατσουράνη στη φυσική του θέση και να βρεθεί μία άλλη λύση στην άμυνα!
Κι εδώ είναι που ...αξιοποιείται η πληροφορία του σκύλου από τη Θεσσαλονίκη: Ο "Κατσούρ" δεν γουστάρει να παίζει σαν αμυντικός μέσος, αφού σαν σέντερ μπακ νιώθει πιο ...ασφαλής. Το μάτι του "κόβει" μέσα στο γήπεδο, έχει καλές τοποθετήσεις και δεν χρειάζεται να τρέξει πολλά χιλιόμετρα, για να κάνει καλό ματς. Έτσι και καλά κάνει τη δουλειά του και ο ίδιος το ευχαριστιέται περισσότερο...
Γι΄ αυτό έχει ζητήσει από τον Στέφενς να τον υπολογίζει σαν σέντερ μπακ και όχι σαν αμυντικό χαφ. Αποτέλεσμα; Αυτό που είδαμε στη Βέροια: ο Γκαρσία -που δεν υπολογίζεται- έμεινε στον πάγκο, ο "Κατσούρ" μαζί με τον Βίτορ ήταν το δίδυμο της άμυνας και αμυντικοί χαφ οι Τζιόλης και Νίνης, σε μία θέση που ο Σωτήρης δεν έχει αγωνιστεί, ίσως, ποτέ ξανά στην καριέρα του. Η τοποθέτηση-αλχημεία του Νίνη σε ρόλο αμυντικού μέσου, δηλαδή, πιθανότατα να έχει σχέση με την επιθυμία του Κατσουράνη να μην αγωνίζεται σαν αμυντικός μέσος...Πηγή: sportdog.gr

Το πλάνο του Μίτσελ για να "σβήσει" τον Ζλάταν!!

Πώς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι με την Παρί Σεντ Ζερμέν και ποιος θα είναι ο παίκτης-κλειδί στην 11άδα του ερυθρολεύκων; Το πρώτο πολύ δυνατό τεστ για τη φετινή χρονιά θα δώσει σήμερα στο "Kαραϊσκάκη" ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρί Σεντ Ζερμέν για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (21:45, Novasports 2). 
Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν μία σπουδαία ομάδα, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους αντιπάλους που αντιμετώπιζαν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Οι Γάλλοι έχουν παικταράδες στο ρόστερ τους, όπως είναι οι Ιμπραϊμόβιτς και Καβάνι που "πυροβολούν" από παντού και ο Μίτσελ πρέπει να βρει τρόπο να τους σταματήσει.
Τι σκέφτεται λοιπόν να κάνει ο Ισπανός προπονητής και τι έχει ετοιμάσει στου Ρέντη;
Το θέμα έχει μία ακόμα φορά η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", που αποκαλύπτει τι έγινε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού αυτές τις μέρες. Τι δοκίμασε ο Μίτσελ, δηλαδή, ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζει, λοιπόν, τον Φουστέρ για να πάρει τη θέση του Τσόρι στον άξονα! Ο Ισπανός έχει πολύ καλύτερα τρεξίματα από τον Τσόρι, σε ένα ματς που όλοι θα πρέπει να "καταπιούν" πολλά χιλιόμετρα.
Μάλιστα, πίσω από τον Φουστέρ αναμένεται να υπάρχουν δύο καθαρά αμυντικά χαφ, προκειμένου να "κοπεί" στα δύο η μεσαία και η επιθετική γραμμή της Παρί. Ο μοναδικός, ίσως, τρόπος, για να περιοριστούν δραστικά οι φορ-"φωτιά" που έχει η γαλλική ομάδα...Πηγή: sportdog.gr

"Γίναμε ντέντεκτιβ για να βρούμε τις συμβάσεις στην ΠΑΕ"

Ο Δημήτρης Ηλιάδης άνοιξε τα χαρτιά του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μιλώντας εφ` όλης της ύλης για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Άρη.., Αναλυτικά:
Αρχικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ηλιάδης, τόνισε: «Στον Άρη δεν μπήκαμε με τον μανδύα του σωτήρα. Εκτιμήσαμε όι μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Βρήκαμε 160 ευρώ ταμείο και 31.824.236 χρέη προς τρίτους. Από τη πρώτη μέρα, 9/10 τηλεφωνήματα ήταν για προηγούμενες υποχρεώσεις. Αντιμετωπίζαμε την καχυποψία, είχε ο Άρης τη στάμπα του αναξιόπιστου. Σε όλες τις διαπραγματεύσεις ήμασταν σε θέση άμυνας. Υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις για αφαίρεση βαθμών, γι” αυτό και ρίξαμε το βάρος στις υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές. Πετύχαμε 60% κούρεμα και αποπληρωμή σε βάθος χρόνου. Ο Σηφάκης απαιτούσε τουλάχιστον 750.000 ευρώ από τα 988.000 ευρώ από τις προηγούμενες διοικήσεις. Τελικά συμφωνήσαμε στα 400.000 ευρώ. Για πρώτη φορά στα χρονικά το δημόσιο έκανε θετική εισήγηση για μια ΠΑΕ. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Οικονομικών που βοήθησε. Χρειάστηκε πολιτική παρέμβαση που εκφράστηκε με τον κ. Μαυραγάνη και τον κ. Θεοχάρη. Με τους υπολογισμούς που κάνει η ομάδα νομικών-οικονομολόγων τα χρέη θα υποχωρήσουν στα 15 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Sportvision είχε αποφάσεις για 2,2 εκατ. ευρώ και πετύχαμε κούρεμα 90% του χρέους και την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου.
Στα χρέη που βρήκαμε ήταν 612.000 ευρώ προς την ΕΠΟ, με την οποία κάναμε συμβιβασμό και 98.000 ευρώ στη Σουπερλίγκα. Η ΚΜΑ έχει σχετική ενημέρωση στα χέρια της. Το λογιστήριο είναι ανοικτό. Η εποχή του σκοταδισμού πέρασε.
Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η σημερινή διοίκηση. Υπάρχουν και οι οφειλές από τη FIFA. Μια περίπτωση που προκαλεί ερωτηματικά αφορά λύση συμβολαίου κοινή συναινέσει στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία απαίτηση από την πλευρά του. Την λύση υπέγραψε ο κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο υπογραφής ποδοσφαιριστή. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση βρήκαμε με συμπληρωμένο ποσό 12.000 ευρώ! Υπάρχει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή την ίδια ημερομηνία που υπεγράφη η λύση κοινή συναινέσει. Το συμφωνητικό αναφέρει ότι αποζημιώνεται με 220.000 ευρώ, αν δεν βρει ομάδα, και με αυτό πήγε στη FIFA. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά υπάρχει μια ανακολουθία. Όλες αυτές οι συμβάσεις ελέγχονται μία – μία. Καταγγέλω άνθρωπο του Άρη, ότι ενώ διαπραγματευόμουν με τον κ. Ζελελίδη, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην υπογράψει συμφωνία για τους Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ και Καστίγιο, γιατί έρχεται επενδυτής! Ζήσαμε κωμικές καταστάσεις. Ο κ. Κώνστας, μέλος του ψηφοδελτίου του κ. Σκόρδα, μας καλούσε να παραιτηθούμε με αστεία επιχειρηματολογία.
Δώσαμε έμφαση στο ποσοστό συμβαλλομένων πιστωτών που φτάνει το 68%. Πιστεύουμε ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει τη συμφωνία, από τη στιγμή που αυτή υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Εξαιρετικής σημασίας είναι το υψηλό ποσοστό συναινούντων ποδοσφαιριστών. Σχεδόν όλοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία του άρθρου 99. Ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους άλλους που δεν δέχθηκαν. Με την ΕΠΟ υπάρχει κατανόηση και συνεργασία. Τα 99 χρόνια του Άρη μας βρήκαν στο άρθρο 99. Τα 100 μας βρίσκουν στην ανατολή μιας νέας εποχής. Σταθερά και συγκροτημένα χαράζουμε πορεία για έναν Άρη βιώσιμο, ανταγωνιστικό και δημιουργικό. Δεν βρήκαμε μόνο χρέη, βρήκαμε και ένα ορφανό δάνειο 400.000 ευρώ! Την ΠΑΕ την ενημέρωσε ο δανειστής από τον οποίο περιμένουμε στοιχεία. Το δάνειο πάρθηκε την άνοιξη του 2012 από τη διοίκηση Αθανασιάδη! Αυτή την ΠΑΕ παραλάβαμε. Υπάρχουν καταστροφείς που παρουσιάζονται σαν σωτήρες.
Είπα πριν αναλάβω ότι υπάρχουν φίλοι μου που θέλουν να βοηθήσουν με την μορφή χορηγίας και είχα αναφέρει το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και το διαβεβαιώνω και η δέσμευσή μου παραμένει, δεν ήταν πυροτέχνημα προεκλογικό αυτό που είχα πει».
Συνεχίζοντας είπε:
«Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι γίναμε ντέντεκτιβ για να βρούμε τις συμβάσεις στην ΠΑΕ. Υπάρχει μια υποχρέωση προς εταιρεία τηλεοράσεων για διαφήμιση στο πίσω μέρος της φανέλας. Παρακαλώ αν υπάρχει αντίγραφο να μας το φέρει ο κ. Ζαμπέτας ή κάποιος άλλος. Μας υποχρέωνε να επιστρέψουμε 42.000 ευρώ και να διαφημίσουμε και το 2013 και το 2014! Δεν ξέρουμε τι προέβλεπε η συμφωνία, δεν την έχουμε βρει! Το αντίτιμο είναι εξεφτελιστικό.
Έσοδα προέκυψαν από τον ηλεκτρονικό πίνακα που στοίχισε 300.000 ευρώ και την αντιπροσωπεία πτωζευμένη. Οι τεχνικοί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος να αποκαταστήσουν την βλάβη. Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από τις διαφημίσεις εκεί; Δεν υπάρχει καμιά εγγραφή στο λογιστήριο!
Υπάρχει και οικονομική εκκρεμότητα με τον Σέρχιο Κόκε. Δεν έχει να κάνει το θέμα με τις ανείσπρακτες επιταγές, αλλά και η οφειλή 40.000 ευρώ στον παίκτη. Ο Κόκε δίνει 650.000 επιταγές μεταχρονοληγεμένες. Η ΠΑΕ χρωστούσε 40.000 ευρώ και αντί να συμψηφίσει το ποσό, αφήνει ανοικτή την οφειλή και αναλαμβάνει υποχρέωση να καλύψει στη Ζ” ΔΟΥ από οφειλή του Κόκε στη Γαλλία! Αν δεν το θεωρήσω ύποπτο είναι παραγοντική βλακεία. Οι δύο πρώτες επιταγές σφραγίστηκαν εγκαίρως, οι άλλες όχι. Η τελευταία επιταγή έληξε τον Ιανουάριο 2012. Έχουμε δώσει εντολή σε ισπανικό νομικό γραφείο να ασχοληθεί με την υπόθεση και να εισπράξει τα 650.000 ευρώ.
Έχει δοθεί εντολή σε ανεξάρτητο φορέα μόλις τελειώσει τον έλεγχο η NEXIA να γίνει νέος έλεγχος για να διαπιστωθεί αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Ολα τα στοιχεία θα σταλούν στην δικαιοσύνη».
Για το θέμα Χατζηνικολάου είπε: «Οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν. Είναι ικανός, δεν το βγήκαν τα αποτελέσματα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Και γιατί τόσος θόρυβος για τον Χατζηνικολάου; Η πρόσκλησή του πάντως δεν είχε καμία σχέση με τον τόπο καταγωγής. Αυτό ήταν το περιτύλιγμα που έβαλαν κάποιοι προκειμένου να απαξιώσουν την πρόσληψή του. Εκεί που κάναμε άστοχη κίνηση ήταν στον κ. Μούτα για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης, αν και ήθελε πολύ. Κάποιοι παίκτες ήταν ανέτοιμοι, αλλά από τηστιγμή που είναι κεφάλαιο της ομάδας, θα πρέπει να προστετευτούν. ΙΣχυρός Άρης με δεσμεύσεις στις μεταγραφές δεν γίνεται. Ζητήσαμε να αποκτήσουμε δύο παίκτες κάτω των 24 ετών. Μόλις τελεσιδικήσει η υπαγωγή στο άρθρο 99, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άρση του εμπάργκο. Θα το παλέψουμε.
Αντιδράσαμε άμεσα για τον αντικαστάτη. Ο κ. Κούπερ που έφυγε πικραμένος από τον Άρη, τον οποίο πραγματικά θέλαμε, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να υπερβούμε κατά τόσο πολύ το μπάτζετ. Ο κ. Άντιτς ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, ρίχνοντας αισθητά τις απαιτήσεις του, ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορεί να σπάσει τοσυμβόλαιο. Ο κ. Γιάκομπς ήθελε να ξεκουραστεί.
Ο κ. Μιλίνκοβιτς είναι εξαιρετικός πρτοπονητής και το επιβεβαιώνει σε κάθε προπόνηση. Είναι μορφωμένος, δουλεύει με νεαρούς, έχει υψηλούς στόχους. Η παρουσία του Ζόραν Λόντσαρ αποτελεί πολύτιμη βοήθεια και πιστεύω θα πετύχει στα καθήκοντα που έχει αναλάβει».
Για τους Παπαστεριανό – Παπαζαχαρία είπε: «Οι δύο είχαν συμβόλαιο 190 και 160 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Ήταν υπερβολικά τα ποσά. Τους προτάθηκε το ποσό που τους οφείλεται να το αποπληρώσει ο Άρης σε πέντε χρόνια, ένα ποσό 570.000 ευρώ. Τους έγινε πρόταση για διετές συμβόλαιο 100 και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική. Ζήτησε ο εκπρόσωπός τους νέα συνάντηση, στις 8 Ιουλίου, όταν είχε παρέλθει. Ζήτησαν να εξοφληθούν σε έναν χρόνο τα οφειλόμενα και να υπογράψουν τριετή συμβόλαια 400.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα».
Επισημαίνοντας πως: «η ομάδα αντέδρασε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και έδειξε σημάδια βελτίωσης. Δηλώνουμε σιγουριά ότι ο Άρης όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσει, αλλά θα κάνει και αξιοπρεπέστατη πορεία, αν και πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος»
Σχετικά με συζητήσεις για υποψήφιο επενδυτή: «Η ΚΜΑ πρέπει να κάνει την επανεκκίνησή της. Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά για να γίνει δυνατός και ανταγωνιστικός ο Άρης χρειάζεται ισχυρό επενδυτή, όχι επιχειρηματικό λαμόγιο. Έναν τέτοιο πανίσχυρο επιχειρηματία τον έχω πείσει να επενδύσει στον Άρη, αλλά δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση αν δεν τελεσιδικήσει το άρθρο 99. Δεν θα υπάρξει εξέλιξη πριν το τέλος Δεκεμβρίου. Είναι πραγματικό πρόσωπο και δεσμεύομαι ότι ακόμα κι αν ναυαγήσουν οι συζητήσεις θα δώσω το όνομα. Τα σοβαρά deals γίνονται με μυστικότητα. Είναι άνθρωπος που επεκτείνει επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Θα συναντηθούμε ξανά στο Λος Άντζελες. Σε αυτούς που λένε ότι κερδίζω χρόνο, λέω ότι δεν θα αλλάξει η ζωή μου αν κάτσω 2-3 μήνες ακόμα στον Άρη, αλλά μπορεί να αλλάξει η ζωή του Άρη αν σε 2-3 μήνες έρθει ένας τέτοιος άνθρωπος. Όποιος δείξει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ πριν την απόφαση για το άρθρο 99, θα θέλει απλά να παίξει με τις τύχες του Άρη. Ο Άρης δεν πουλιέται στα καφενεία. Ο σοβαρός επενδυτής μπορεί μέσα σε 48 ώρες μπορεί να γίνει ο κάτοχος των μετοχών και να διοικεί μέχρι να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Και πρόσθεσε: «δεν ήρθα στην ομάδα για να κάνω διοικητική καριέρα, ούτε για να προβληθώ κάνοντας διαχείριση εσόδων. Στόχος μου είναι η οικονομική εξυγίανση και η δημιουργίας μιας αξιόπιστης αγωνιστικά ομάδας. Στο πρώτο είμαστε σε καλό δρόμο, στο δεύτερο κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Πρέπει να τα ξεχωρίσουμε όμως, γιατί διαφορετικά βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Αυτή η προσπάθεια βρήκε απέναντί της σταγονίδια του παρελθόντος! Μαζί τους πρόθυμες μαριονέτες κινούνται γύρω γύρω και μιλούν εκτελώντας τις εντολές τους. Έστησαν από την πρώτη μέρα μηχανισμούς λάσπης, αλητείας και ψευτιάς. Συνεχίζουν ακόμα μέχρι σήμερα. Τρομαγμένοι από το ότι η εταιρεία βαδίζει προς την εξυγίανση έστησαν πόλεμο φθοράς μου. Ο στόχος τους είναι γνωστός. Προσπάθησαν και προσπαθούν απαξιώνοντας τα πάντα να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση, εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευση του κόσμου. Είναι οι ίδιοι που κυκλοφόρησαν όποια κακοήθεια μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους; 
Ποιοι; Αυτοί που έκλεψαν τα όνειρα των Αρειανών; Το τελευταίο σενάριο είναι ότι θα φύγω στην Αμερική και δεν θα ξαναγυρίσω. Τους πληροφορώ όλους αυτούς ότι είμαι υποχρεωμένος να ταξιδέψω για επαγγελματικούς λόγους. Έχω υγιέστατες επιχειρήσεις που με βοηθούν να μην ξεφτιλίζεται ο Άρης για μερικές χιλιάδες ευρώ. Φεύγω την Πέμπτη και θα επιστρέψω σε 7 μέρες…
Eίμαι δημοκρατικότατος, αλλά θα τιμωρήσω την υπέρτατη αλητεία. Αν δεν σταματήσουν το παιχνίδι τους θα τους καταγγείλω στον κόσμο του Άρη. Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι αυτό που έγινε εφιάλτης.
Οι καθε λογής νταβατζήδες τέλος. Εγώ την πλήρωσα με πολλά εκατομμύρια την παραγοντική μου τρέλα, αλλά δεν άφησα μαύρη τρύπα! Ο Άρης δεν ανήκει στα πρόσωπα. Αισθάνομαι ντροπή που 43 χρόνια έχουμε να πάρουμε έναν τίτλο. αναλαμβάνω την όποια ευθύνη μπορεί να μου αναλογεί, αλλά το συναίσθημά μυο δεν αλλάζει. Αυτό δείχνει την παθογένεια του σωματείου. Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση, καθαρές λύσεις και επενδυτή. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργώ, με καθαρές κουβέντες. Οι επενδυτές θέλουν την κατάλληλη διαχείριση για να πειστούν να βάλουν έστω και ένα ευρώ. Σαφώς αυτός που θα έρθει δεν θα κυλάει κίτρινο αίμα, αλλωστε από τους αρειανάρχες ο Άρης είδατε που κατέληξε… Ο κόσμος που είναι υποψιασμένος να έχει τα μάτια του ανοικρά, γιατί τα λαμόγια κυκλοφορούν σαν τις πεινασμένες ύαινες! Ο Άρης πρέπει να έχει καθαρές λύσεις, για τις οποίες παλεύω να τις φέρω σύντομα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι Αρειανοί έχουν σιχαθεί την κοροϊδία. Είναι θυμωμένοι γιατί κάποιοι διασπάθησαν λεφτά που έβαλαν απλοί Αρειανοί. Δεν σημαίνει όμως ότι η σημερινή διοίκηση πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Δίνω υπόσχεση τιμής».
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Για το θέμα Κατίδη-Μπουγαϊδη:
«Όσον αφορά το θέμα Κατίδη και Μπουγαϊδη το χειρίζονται οι νομικοί. Δεν είμαι σίγουρος αν έχουμε δικαίωμα είσπραξης, αλλά κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Περιμένω και τη γνωμοδότηση δύο νομικών. Εισπράχθηκαν τα χρήματα από τη μεταγραφή του Γιαννιώτα. Το λογιστήριο είναι ανοικτό, όποιοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να έρθουν και να ελέγξουν».
Σχετικά με το θέμα επενδυτή είπε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω να πω είναι οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες αρκεί να ολοκλήρωσουμε την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ξέρετε αλλάζουν τα πράγματα… Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Η πλειοψηφία των Αρειανών στηρίζουν την προσπάθεια. Μιλάω απευθείας μαζί του. Είμαι διαθετειμένος να μπω και εγώ στην αύξηση, αλλά οι δυνατότητές μου είναι συγκεκριμένες. Θα βρεθεί όμως ο τρόπος και θα προχωρήσουμε σε λύση επενδυτή».
Για το θέμα των χορηγιών είπε: «Έπρεπε πρώτα να κατατεθεί ο φάκελος για το άρθρο 99. Τρεις μήνες ασχοληθήκαμε αυτό, ήρθε ο χρόνος τώρα να φέρουμε έσοδα, χορηγίες και να ασχοληθούμε και με το αγωνιστικό. Αυτό δεν επηρέασε οικονομικά την λειτουργία της ΠΑΕ. Δόθηκαν και προκαταβολές, οι οποίοι μπήκαν στην διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99. Το αν αφήναμε το άρθρο 99 και να ασχοληθούμε τις χορηγίες, ίσως και να μην κλείναμε το άρθρο 99. Τώρα ήρθε το τάιμινγκ και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε εξελίξεις” και πρόσθεσε: «Τα ονόματα όπως σας είπα και πριν τα ξέρετε όλοι. Ξέρετε από που προέρχεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Γι” αυτό ζήτησα να μπει τέλος σε αυτά σχέδια. Υπάρχουν συμφέροντα, άνθρωποι που παραμυθιάζονται εύκολα και δεν τους αρέσει η εξυγίανση. Άνθρωποι που δημιούργησαν χρέη 32 εκατ. ευρώ προσπαθούν να μπουν και πάλι στην ομάδα και βρίσκουν διαδρόμους στην Θεσσαλονίκη. Δεν μας είπαν γιατί θέλουν αυτό… Για να βοηθήσουν; Γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν εδώ;»
Σχετικά με την σχέση του με τον Άγγελο Τραυλό είπε: «Είναι γνωστός μου εδώ και 30 χρόνια. Αλλά αυτό που δηλώνω κατηγορηματικά, από ότι ξέρω έχει αποσυρθεί. Δεν έχει καμία συμμετοχή στον Άρη, δεν έχει καμία σχέση με τις εισηγήσεις μεταγραφών. Δεν έχει καμία ανάμειξη στον σχεδιασμό του φετινού Άρη. Συναντήσεις έγιναν δύο, αλλά θα πρέπει να ρωτάμε και τα λαμόγια με ποιον θα συναντιόμαστε;»

Στην Βουλή τα χρέη του ΠΑΟΚ!!

Ο βουλεύτης Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, κατέθεσε ερώτημα στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών σε ότι έχει να κάνει με τα χρέη του "Δικεφάλου".Ο κ. Δριβελέγκας επισημαίνει στον υπουργό ότι σε αντίθεση με άλλα αθλητικά σωματεία, ο ΠΑΟΚ εντάχθηκε μερικώς στην σχετική ρύθμιση οφειλών με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που καλείται σήμερα να πληρώσει να είναι δυσβάσταχτο.

Σημειώνει δε ότι η νέα διοίκηση "που ουδεμία ευθύνη φέρει για τις παραβλέψεις ή αμέλειες των προηγούμενων διοικήσεων" φέρεται πρόθυμη να καταβάλει άμεσα το σύνολο της πρωτογενούς οφειλής αρκεί να υπάρξει νέα ρύθμιση για τις βεβαιωμένες οφειλές των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, αντίστοιχη με τη ρύθμιση του ν. 3606/2007( άρθρο 86), αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "protothema.gr"

Επισημαίνει μάλιστα στον υπουργό πως "άλλες ΠΑΕ επέλεξαν την Γ εθνική" για να μηδενίσουν τα χρέη τους, πρακτική που ζημίωσε τα Δημόσια Ταμεία.

Πιο αναλυτικά, το κείμενο του αντιπροέδρου της Βουλής έχει ως εξής:
"Με το ν. 3606/2007 (άρθρο 86), έγινε ρύθμιση οφειλών των ΠΑΕ, που είχαν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), απαλλαγμένων από το ογδόντα (80) τοις εκατό των πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις.
Οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έναντι του Δημοσίου ανέρχονται στο ύψος των 10.364.668,26 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο κεφάλαιο. Mε τον υπολογισμό των πρόσθετων φόρων, των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, το συνολικό ποσό φτάνει περίπου στα 30 εκατ. Ευρώ Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν από τις διοικήσεις της ΠΑΕ ως το 2007.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε υπαχθεί, αλλά μόνο μερικώς,στην ως άνω περιγραφόμενη ρύθμιση, επειδή οι οικονομικές συνθήκες της εποχής και οι οικονομικές δυνατότητες της τότε διοίκησης της ΠΑΕ, δεν επέτρεπαν την υπαγωγή του συνόλου των υποχρεώσεων στη ρύθμιση. Αν είχαν υπαχθεί όλες οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις στη ρύθμιση, σήμερα οι συνολικές υποχρεώσεις θα είχαν περιοριστεί περίπου σε 14 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να είναι καταβλητέο σε εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ, που ουδεμία ευθύνη φέρει για τις παραβλέψεις ή αμέλειες των προηγούμενων διοικήσεων, ζήτησε με επιστολή της πρόβλεψη νέας ρύθμισης για τις βεβαιωμένες οφειλές των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, αντίστοιχη με τη ρύθμιση του ν. 3606/2007( άρθρο 86). Παράλληλα με επιστολή της προς τον αξιότιμο κ. πρωθυπουργό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε έτοιμη να ανταποκριθεί στην οριστική επίλυση του ζητήματος με άμεση καταβολή του συνόλου της πρωτογενούς οφειλής.

Δεδομένου, ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς ουσιαστική γνώση αν η πολιτεία θα προχωρήσει σε αποδοχή αυτών των προτάσεων.
Δεδομένου ότι πρέπει να αποφευχθούν πρακτικές άλλων ΠΑΕ που επέλεξαν την Γ? Εθνική “μηδενίζοντας” τα χρέη τους, με το Δημόσιο -και όχι μόνον- να χάνει πολλά έσοδα.

Σας ερωτώ: "Ποιά λύση σκοπεύετε να δώσετε στο θέμα, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ΠΑΕ πιστεύω, να είναι σε θέση να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία της στο άμεσο μέλλον, αναπτύσσοντας υποδομές και δραστηριότητες, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας ;".Πηγή: sportdog.gr

Απόλυση… εν πτήσει!!

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου 1980 όταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έγραψε ιστορία, απολύοντας μες στο αεροπλάνο της επιστροφής τον προπονητή Ρόνι Άλεν! Ναι, έγινε κι αυτό. Η συντριβή του Παναθηναϊκού από τη Γιουβέντους με 4-0, στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ήταν… βαριά κι ασήκωτη για τον νεόκοπο -τότε- πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη. Έτσι, την πλήρωσε ο προπονητής. Ο Άγγλος Ρόνι Άλεν, ο οποίος ενημερώθηκε για την απόλυσή του από τον πρόεδρο των «πρασίνων» κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Τορίνο!

Ο Άλεν θεωρήθηκε ως ο μόνος υπαίτιος για τη βαριά ήττα με 4-0, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Η απόφασή του να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους δύο ακριβοπληρωμένους Αργεντίνους, τονΛουίςΑνρεούτσι και τονΡαούλΑλφάρο (ή «Μπιστάκη», όπως τον έλεγαν τότε μια και είχε περάσει ως Έλληνας), βάζοντας μάλιστα αντί του δεύτερου τον ανέτοιμο Λάκη Κατσιάκο, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και θεωρήθηκε ως η βασική αιτία για την αλλοπρόσαλλη εικόνα της ομάδας. Οι δύο παίκτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν πια αργά.

Να ήταν άραγε τόσο τραγικό το λάθος της μη χρησιμοποίησης των δύο Αργεντίνων (όπως και του Ρότσα ή «Μπουμπλή», ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής) για να δεχθεί ο Άλεν τόσο έντονη κριτική; Προφανώς έφταιξε και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε αρχίσει καλά ούτε στο πρωτάθλημα (είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1), αλλά σίγουρα ο Άγγλος τεχνικός -ο οποίος είχε πίσω του σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, στη Γουέστ ΜπρόμιτςΆλμπιον- δεν θα είχε χάσει τόσο άδοξα τη θέση του αν οι επιλογές του στο ματς του «Κομουνάλε» ήταν πιο λογικές.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της τελευταίας λέξης. Πολλοί φίλαθλοι είχαν πιστέψει ότι ο Άλενήταν πραγματικά τρελός! Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αστικό μύθο που κυκλοφόρησε εκείνες τις μέρες, ο Άγγλος τεχνικός είχε επιλέξει για την ενδεκάδα όποιους παίκτες είχε δει πρώτους μπροστά του. Και ανάμεσά τους ήταν… και οι δύο τερματοφύλακες! Αλήθεια, ψέματα, δεν έχει σημασία. Η ιστορία δείχνει με γλαφυρό τρόπο τι άποψη είχε σχηματίσει για τον εν λόγω τεχνικόο κόσμος. Εκείνος, πάντως, επέμενε και μετά την απόλυσή του. «Αν ξαναγινόταν σήμερα το ματς, πάλι την ίδια ενδεκάδα θα κατέβαζα», είχε πει.

Όπως και να ‘χει, ο Άλεν αποτέλεσε παρελθόν για το «τριφύλλι» και ο Βαρδινογιάννης έμεινε στην ιστορία γιατη… βιασύνη που επέδειξε για να τον αντικαταστήσει (ύστερα από ένα σύντομο διάστημα με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ υπηρεσιακό τεχνικό, ανέλαβε ο Αυστριακός Χέλμουτ Σενέκοβιτς). Βέβαια, λύση στο πρόβλημα δεν βρέθηκε, παρότι στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός έπαιξε ωραία μπάλα και νίκησε με 4-2 τη Γιουβέντους. Η περίοδος 1980-81 εξελίχθηκε σε μία από τις χειρότερες στην ιστορία της αθηναϊκής ομάδας, η οποία τερμάτισε 5η και βγήκε στην Ευρώπη λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ.
Γιουβέντους - Παναθηναϊκός 4-0

(4 Σιρέα, 19’ Βέρτσα, 38’ Μπέτεγκα, 42’ πέν. Καμπρίνι)

Γιουβέντους (Τζιοβάνι Τραπατόνι):Τζοφ, Κουκουρέντου, Καμπρίνι, Φουρίνο, Τζεντίλε, Σιρέα, Κάουζιο, Βέρτσα, Μπέτεγκα, Μπρέιντι (58’ Πραντέλι), Φάνα.

Παναθηναϊκός (Ρόνι Άλεν): Κωνσταντίνου, Ζιάκος, Καρούλιας, Κόβης, Καψής, Λιβαθηνός, Τερζανίδης, Κατσιάκος (65’ Αντρεούτσι), Δεληκάρης, Αντωνιάδης (62’ Μπιστάκης), Ντορουνικολάε.
ΠΗΓΗ: sday.gr