Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Λινάρδος: «Σαν να ήταν σε λήθαργο»

Τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής από το Ευρωμπάσκετ ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Νίκος Λινάρδος.

Λινάρδος: «Σαν να ήταν σε λήθαργο»
Τα νεκρά διαστήματα, η διαχείριση των παικτών, η έλλειψη περισσότερων περιφερειακών και ενός παίκτη που θα αναλάβει τις δύσκολες αμυντικές αποστολές έπαιξαν ρόλο στην κακή παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, όπως τόνισε ο Νίκος Λινάρδος στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα είναι άδικο να κρίνουμε έναν προπονητή από τη δουλειά 1,5 μήνα.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Νίκο Λινάρδου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 στους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα:

-για την Εθνική:
Η Εθνική άρχισε το Ευρωμπάσκετ ως φαβορί Οι εμφανίσεις στα φιλικά δημιούργησαν μια θετική αύρα. Στην αρχή παίξαμε με δύο ομάδες που δεν ήταν ό,τι καλύτερο στο παρκέ.

Για να μπορέσει να φύγει νικήτρια από κάποια παιχνίδια δεν είχε ενέργεια και δύναμη. Σαν να ήταν σε λήθαργο … κοινός παράγοντας σε αυτό ήταν έλλειψη της πολύ πιεστικής άμυνας. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι μόνο 2 γκαρντ. Τους ξεζουμίσαμε…

Με τόσους λίγους περιφερειακούς είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η Εθνική μπορούσε να πετύχει πολλά.

-για τον Τρινκιέρι:
Δεν χρειάζεται να πυροβολούμε τον προπονητή. Δεν έχουμε συμβόλαιο με επιτυχίες. Το να είναι μακριά από τις 5 πρώτες θέσεις σε τέτοιες διοργανώσεις είναι αποτυχία.

Η Εθνική έφτασε με ελπίδες κα όνειρα. Και ο Τύπος την ανέβασε στη συνείδηση των φιλάθλων και τα αποτελέσματα δεν ήρθαν. Ήταν ευκαιρία το φετινό Ευρωμπάσκετ με τις απουσίες.

Υπήρχαν και απουσίες. Παίκτες που έμειναν εκτός από τους ήδη υπάρχοντες. Ο κ.Τρινκιέρι έκανε μια επιλογή. Το θέμα είναι ποια ήταν διαχείριση του ρόστερ. Είδα κάποιους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Δεν υπήρξε παίκτης που θα μπορεί να παίξει άμυνα στα όρια του φάουλ… Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες… Ο Μάντζαρης, ο οποίος ήταν τραυματίας. Γι’ αυτό και λέω ότι είχε απουσίες. Θα μπουν τα παιδιά αυτά και θα είναι καλύτερη. Θέλει ένας καλύτερος προγραμματισμός.

Ο Τρινκιέρι έχει τα ελαφρυντικά και επιχειρήματα. Εάν θα είναι αυτό ή όχι δεν το ξέρω. Είμαι πάντα της δουλειάς ενός προπονητή σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: