Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Άλλος Αρης με Αγκάνθο…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις αλλαγές Μιλίνκοβιτς σε παίκτες και συστήματα, αλλά και την απουσία του Αγκάνθο που με την επιστροφή του μπορεί να προσθέσει την λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά
Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο ΑΡΗΣ ήταν και πάλι μέτριος. Ή μάλλον για να είμαι ακριβής ήταν μέτριος, αλλά παράλληλα πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια. Έστω κι αν οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του 4-3-3, ο ΑΡΗΣ μπορεί ως εικόνα να μην ενθουσίασε, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είχε την τραγική εικόνα των τριών πρώτων αγωνιστικών.
Σε αυτό από την μία συνετέλεσε η διάθεση των παικτών, αλλά και από την άλλη το γεγονός ότι ο Μιλίνκοβιτς πέρασε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, με πλάνο που είχε αρχή, μέση και τέλος. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν χτυπητές αδυναμίες και πάλι, αλλά σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον ΑΡΗ.
Από την μία ο Στρατηλάτης και από την άλλη η ατυχία στην φάση με τον Σταυρόπουλο, αλλά να μην κρυβόμαστε για μία ακόμα φορά λάθη προσωπικά οδήγησαν στο 1-1.
Ο Σέρβος τεχνικός σε κάθε περίπτωση έδειξε στην ομάδα ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να ζητήσει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Το φανερώνουν και οι 17 τελικές προσπάθειες προς τα αντίπαλα καρέ. Ο Ψυχογιός βγήκε από την κατάψυξη που είχε μπει τελείως αδικαιολόγητα, ο Έλσνερ με τον Παπαδόπουλο συνεργάστηκαν καλύτερα, με τον Σλοβένο να αφήνει μία αχτίδα αισιοδοξίας ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ο Σταυρόπουλος εξέθεσε για μία ακόμα φορά και πάλι τον Μούτα και την παρέα του (ναι αυτόν που το έπαιζε παντογνώστης και έκοψε τον Καπό γιατί ο ΑΡΗΣ δεν θα έπαιρνε αριστερό εξτρέμ και μετά από τρεις μέρες πήρε τον Ίμπε για να παίζει στην θέση που βγάζει μάτια ο μικρός και ενώ έμειναν με τεράστια κενά οι θέσεις στα μπακ), ο Κύργιας έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στα μετόπισθεν.
Προσωπικά όμως με το συγκεκριμένο σύστημα που επιλέγει ο Μιλίνκοβιτς άλλη είναι η ουσία και χθες... ήταν στις κερκίδες. Ο λόγος για τον Νταβίντ Αγκάνθο που πέρσι έκανε την διαφορά για τον ΑΡΗ και θεωρώ ακράδαντα μετά την αποχώρηση των ανθρώπων, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ωθήσουν αυτόν στην αποχώρηση, μπορεί και φέτος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Και δεν είναι μόνο ότι θα μπει ο Αγκάνθο και θα πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες σκοραρίσματος μόνο και μόνο λόγω της εκτελεστικής δεινότητας του Ισπανού. Θα απελευθερωθεί ο Τάτος, θα δώσει τεράστια ώθηση στις άκρες ο Ουντότζι καθώς πλέον δεν θα πέφτουν όλοι μόνο πάνω του, ακόμα και ο Μανιάς ή ο Αγγελούδης με συγκεκριμένα σχήματα με δυο φορ θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να κάνουν την δουλειά τους.
Σίγουρα η εικόνα του ΑΡΗ στις πρώτες αγωνιστικές είναι αποκαρδιωτική, αλλά η επιστροφή του Ισπανού μπορεί και θα δώσει μία τελείως διαφορετική δυναμική. Βέβαια πρέπει αν σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Όσα γκολ κι αν βάλει ο Αγκάνθο με τέτοια αμυντική συμπεριφορά στα στημένα ή με τέτοια «χαζά» προσωπικά λάθη που ο ΑΡΗΣ τα έχει πληρώσει στο έπακρο και στους 4 αγώνες δεν θα πας πουθενά. Πρέπει και οι παίκτες να συγκεντρωθούν πολύ περισσότερο και να δουλέψουν ακόμα πιο πολύ για να έρθουν τα αποτελέσματα. Και πιστεύω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα από την Δευτέρα στην Ξάνθη, όπου δυστυχώς θα λείπει και πάλι ο Αγκάνθο (τελευταία αγωνιστική της ποινής), αλλά τουλάχιστον ο Σέρβος που άργησε είναι αλήθεια να έρθει θα έχει δουλέψει για μία επιπλέον ομάδα. Θα ήμουν βέβαιος για το διπλό αν στην Ξάνθη βρίσκονταν ακόμα ο χειρότερος προπονητής φέτος στην Λίγκα, αλλά ο Πανόπουλος ανάγκασε τον Καραγεωργίου να παραιτηθεί. Γκαντεμιά και σε αυτό…
ΥΓ1 Ο Ηλιάδης είναι καλό να ξεκαθαρίσει πολλά από τα σύννεφα που βρίσκονται πάνω από το Βικελίδης. Οφείλει να πάρει θέση για αγωνιστικό, 99, ΑΜΚ, χορηγίες, επενδυτή  και πολλά ακόμα. Σε σχέση πάντως με τον επενδυτή που πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για πολλούς εντός κι εκτός ΑΡΗ, η θέση του θα είναι ξεκάθαρη. Ότι δηλαδή θα παραχωρήσει την προεδρία την επόμενη μέρα της κατάθεσης των 7 εκ ευρώ  για την ΑΜΚ.
ΥΓ2 Ο Στεφανίδης μιλώντας στο AllAboutARIS διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον Κόντη για το θέμα του επενδυτή. Από την άλλη όμως δηλώνει και σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα προκύψουν, όχι μία, αλλά δυο επενδυτικές προτάσεις. Ίδωμεν…
ΥΓ3 Στην Φλώρινα αντί να συλλαμβάνεται συμπατριώτες σας επειδή άναψαν πυρσό έξω (!!!) από το γήπεδο όπως συνέβη με τον ένα από τους 4 συλληφθέντες- οπαδούς του ΑΡΗ, δεν πάτε στα σύνορα να πιάσετε τον κάθε Αλβανό που μπουκάρει ότι ώρα θέλει, κάνει ότι κάνει και ξανά πίσω; Όχι βέβαια ότι φταίνε οι απλοί αστυνομικοί. Εντολές εκτελούν και στην Φλώρινα το θέμα είναι να μην ανάψει ο… σουπεράς πυρσό γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια!
ΥΓ4 Στα τελευταία 9 χρόνια δεν υπήρχαν μόνο στραβά και ανάποδα όπως προσπαθούν ορισμένοι να περάσουν. Ο κάθε αρειανός ένιωσε πολύ περήφανος όταν σαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου ο Χαβίτο έσκιζε τα δίχτυα της κυπελλούχου Ατλέτικο για το 1-0 και η ΟΥΕΦΑ έβρισκε στις κερκίδες του Βικελίδης το τέλειο concept με τα χαρτάκια για να προβάλει το Europa League και το φίλαθλο πνεύμα σε συνδυασμό με την οπαδική στήριξη. Φυσικά κανείς δεν πρέπει να μένει στο παρελθόν και να παραβλέπει τα προβλήματα του μέλλοντος. Τέτοιες όμως ιστορικές νίκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο τον ΑΡΗ, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για να βγει η ομάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όπως την σεζόν με το έπος- πλέον όχι της Περούτζια- αλλά της Μαδρίτης…
ΥΓ5 Ψήνεται το σκάνδαλο; Ετοιμάζονται να χαρίσουν 30 εκ ευρώ στην ομάδα του δημοσίου; Έτσι χαλαρά φέρνω κι εγώ παικταράδες και κάνω και τον μάγκα, αλλά τόσο… μπούφος είναι ο ΑΡΗΣ και πληρώνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ όπως πχ με το 44 και του βγάζουν τοπ όνομα για να καλύψουν τα όργιά τους.
ΥΓ6 Δεν αποτελεί στοιχείο σοβαρής ομάδας, το γεγονός ότι χθες μεταφραστής του Έλσνερ στις δηλώσεις του Σλοβένου ήταν ο ψυχολόγος της ομάδας! Δικαίωμα της ΠΑΕ να επιλέξει αν ο κάθε... Σαριόγλου θα βρίσκεται στην ομάδα, αλλά όταν ο ψυχολόγος (που είναι και πολύ καλός στην δουλειά του) κάνει τον μεταφραστή υπάρχει πρόβλημα στις... λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: