Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

“Πρόσεχε τι εύχεσαι...”!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Μίτσελ, ο οποίος δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει αυτό που θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό “ποδόσφαιρο κυριαρχίας και επίθεση για τη νίκη” σε βάρος της Παρί...  
Προσωπικά είμαι 100% μαζί του, αν το κάνει ή για την ακρίβεια αν προσπαθήσει να το κάνει. Οχι γιατί συμφωνώ, προφανώς και διαφωνώ, αλλά επειδή όλοι στον Ολυμπιακό από την διοίκηση μέχρι τους οπαδούς αυτό θέλουν. Αυτοί είναι που “τέλειωσαν” τον Ζαρντίμ γιατί ναι μεν ήταν αποτελεσματικός, ναι μεν είχε πάρει το πρωτάθλημα από Γενάρη μήνα, ναι μεν είχε χάσει την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ στις λεπτομέρειες και είχε εξασφαλίσει τη συνέχεια στο Europa League, αλλά μπάλα δεν έπαιζε.

Ο Μίτσελ λοιπόν ήρθε και πήρε την ξεκάθαρη εντολή από όλους. “Δεν φτάνουν τα αποτελέσματα, χρειάζεται και θέαμα”. Αλλωστε αυτή η εντολή είναι και κοντά στην φιλοσοφία των Ισπανών προπονητών και ο Μίτσελ σκοπεύει προφανώς να την εφαρμόσει σε όλο της το μεγαλείο.

Αν ο Μίτσελ, όσα είπε μετά το ματς με την Ξάνθη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από το ματς με την Παρί, τα εννοεί, τότε ο Ολυμπιακός που θα εμφανιστεί την Τρίτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Παρί θα είναι κάπως έτσι...

Με σχήμα 4-4-2 ή 4-2-3-1, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν ο Σαβιόλα θα είναι πίσω ή δίπλα στον Μήτρογλου (διότι όπως είπε “Μήτρογλου και Σαβιόλα είναι σαν σιαμαίοι και πώς να τους χωρίσεις...”). Επίσης, με το ένα από τα δύο κεντρικά χαφ να είναι ο Σάμαρης διότι επίσης όπως είπε (“με τέτοιες εμφανίσεις πώς να βγει από την ενδεκάδα, ο Σάμαρης”) και το άλλο κεντρικό χαφ να είναι είτε ο Μασάντο είτε ο Γιαταμπαρέ, διότι ο Μανιάτης θα είναι δεξί μπακ στη θέση του τραυματία Σαλίνο.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα δεν έχουν και τόσο σημασία αφού δεν αλλάζουν κάτι στη διάταξη ή στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Ο Κάμπελ λογικά θα επιστρέψει στο ένα άκρο της επίθεσης, ο Σιόβας με τον Μανωλά θα είναι τα στόπερ και ο Μπονγκ (αν τα καταφέρει) ή ο Χολέμπας το αριστερό μπακ.

Ναι, αυτή είναι μία ενδεκάδα για φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, για να πιέσει ψηλά, για να πάρει όλα τα ρίσκα, για να κοιτάξει την Παρί στα μάτια και όλα αυτά τα ωραία που θέλει να ακούει ο “φαντασμένος οπαδός”. Αυτός που το... ευχήθηκε αυτό το “φουλ επίθεση”. Από την άλλη αυτή είναι και μία ενδεκάδα η οποία κόντρα σε μία δεδομένα πολύ καλύτερη ομάδα, υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό...

Εγώ λοιπόν γράφω από σήμερα, ότι όλα δέχομαι να τα ακούσω αύριο μετά το ματς αν κάτι πάει στραβά στον Ολυμπιακό. Ολα δέχομαι να τα ακούσω στην κριτική για τον Μίτσελ... Εκείνο που δεν δέχομαι να ακούσω είναι το “τι κάνει ο άνθρωπος και παίζει φουλ επίθεση με την Παρί και βάζει μέσα Σαβιόλα, Μήτρογλου” και άλλα διάφορα τέτοια μυθικά.
Διότι αυτό του ζήτησαν σχεδόν όλοι. Εναν Ολυμπιακό που δεν θα κερδίζει όπως αυτός του Ζαρντίμ, αλλά θα κερδίζει και θα παίζει και μπαλάρα. Σαν τώρα θυμάμαι την οργή γιατί δεν παίζουν μαζί Μήτρογλου, Τζεμπούρ, τους οποίους ο Πορτογάλος δεν χρησιμοποιούσε σχεδόν ποτέ στην ίδια ενδεκάδα. Ηρθε ο Μίτσελ και τους έβαλε μαζί με την Λεβάντε και θυμάμαι τι έγινε...

Ακόμη ακούω στα αυτιά μου στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος μετά το “φτωχό” 1-0 με την Καλλονή στην πρεμιέρα τις γιούχες και την κριτική στον Μίτσελ “γιατί δεν βάζει μαζί Σαβιόλα, Μήτρογλου που όλοι το βλέπουν ότι είναι απαραίτητο...”. Αν λοιπόν την Τρίτη τα μεσάνυχτα ακούω σε ραδιόφωνα και διαβάζω στο site, σχόλια για το “έγκλημα” του Μίτσελ να παίξει φουλ επίθεση και να βάλει μαζί Σαβιόλα, Μήτρογλου, όχι απλώς θα με πιάσουν τα γέλια, αλλά θα θυμηθώ και αυτούς που λένε συχνά. “Πρόσεχε τι εύχεσαι...”.

Οσο για το τι θα σκεφτώ αν δεν το κάνει τελικά ο Μίτσελ και παίξει πιο συντηρητικά, παρά τα όσα μας έχει πει πριν το ματς; Ακόμη κι' αν χάσει με βαρύ σκορ, θα σκεφτώ ότι “είναι ένας προπονητής που έχει λογική, ξέρει ποια ομάδα προπονεί και με ποια ομάδα παίζει;”. Τόσο απλά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: