Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πεδουλάκης: «Σπουδαία εμπειρία»

Πολύ σημαντική εμπειρία χαρακτήρισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης την περιοδεία της ομάδας στην Κίνα σε δηλώσεις κατά την άφιξή της αποστολής.

Πεδουλάκης: «Σπουδαία εμπειρία» (video)
Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε το πρωί της Τρίτης από την Κίνα για μια σειρά από φιλικά παιχνίδια που έδωσε εκεί.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επεσήμανε ότι είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία το ταξίδι αυτό…

«Ήταν μια πολύ σπουδαία και πολύ μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Ήρθαμε σε επαφή με μια διαφορετική φιλοσοφία του μπάσκετ. Επισκεφτήκαμε σχολεία πανεπιστήμια και είδαμε πως αντιμετωπίζουν το μπάσκετ στην Κίνα. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Αν και κουραστικό, ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι για την ομάδα», τόνισε ο προπονητής της ομάδας και συνέχισε:

«Ένα από τα πολλά οφέλη του Παναθηναϊκού από αυτό το ταξίδι ήταν η αναγνωσιμότητα, έκανε πιο μεγάλο και πιο γνωστό το όνομά ου, σε μια χώρα που αυτοί δεν ξέρουν εμάς, κι εμείς δεν ξέρουμε αυτούς. Οι Κινέζοι το μπάσκετ το προσεγγίζουν διαφορετικά από εμάς. Αν και η γενικότερη κουλτούρα τους λειτουργεί υπέρ του συνόλου, στο μπάσκετ είναι επηρεασμένοι από το ΝΒΑ και επικεντρώνονται μόνο σε ένα πρόσωπο. Όμως είμαι σίγουρος πως με την πάροδο του χρόνου θα το αλλάξουν. Κάνουν κι αυτοί τα ίδια λάθη που κάναμε εμείς όταν άλλαζε το μπάσκετ στη χώρα μας, στηρίζουν πολλά στους ξένους παίκτες παρά στους γηγενείς, Είναι ακριβώς τα λάθη που κάναμε κι εμείς. Αυτό διορθώνεται με την εμπειρία, που την περπατάς μέσα στον χρόνο. Νομίζω ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει η αρχή για τη συνεργασία των δύο ηπείρων. Ζούμε σε μια εποχή που τα παγκόσμια σύνορα πέφτουν», ανέφερε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πορεία της προετοιμασίας:

«Η αλήθεια είναι πως με αυτό το ταξίδι μείναμε λίγο πίσω στην προετοιμασία μας, όμως αποκομίσαμε άλλα οφέλη. Τώρα όμως αλλάζουμε σελίδα, περιμένουμε τους διεθνείς για να μπούμε σε πιο δυνατούς ρυθμούς. Τα παιδιά απόψε το βράδυ θα είναι εδώ, θα μιλήσουμε με τον καθένα ξεχωριστά, θα δούμε την κατάσταση τους, θα γίνουν οι εξετάσεις που πρέπει και θα τους εντάξουμε στην προετοιμασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: