Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αμούγκου: «Τα πάντα για να κερδίζω»

Στη νέα σελίδα στην καριέρα του και την επιλογή να αγωνιστεί στον Παναιτωλικό αναφέρθηκε ο Αντρέ Μπικέ Αμούγκου, μιλώντας στη SportDay.

Αμούγκου: «Τα πάντα για να κερδίζω»
Αποφασισμένος να βοηθήσει τον Παναιτωλικό να πετύχει τους στόχους του εμφανίστηκε Αντρέ Μπικέ Αμούγκου, μιλώντας στη SportDay.

Ο 28χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Ρέντινγκ, Μπέρνλι και Μίντλεσμπρο, τόνισε πως δεν του αρέσει να χάνει και στο μυαλό του έχει ως προτεραιότητα μόνο τους «κυανοκίτρινους» και όχι την επιστροφή του στην εθνική του ομάδα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Καμερουνέζος αμυντικός στη SportDay

Είδες το ματς με τον Εργοτέλη. Η πρώτη σου εντύπωση από τον Παναιτωλικό;

«Είναι μια καλή ομάδα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Είμαι χαρούμενος που έγινα μέλος της. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Γνώριζες κάποια πράγματα για τη νέα σου ομάδα;

«Δεν ήξερα πολλά. Γνώριζα πως ο Τζούνιορ και ο Καμαρά αγωνίζονταν σε αυτή. Τον τελευταίο τον ξέρω από την Αγγλία, όταν έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ».

Μίλησες με κάποιον;

«Ναι, με τον Καμαρά. Μου μετέφερε τα καλύτερα. ''Ελα στην ομάδα. Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Ελα να παλέψουμε μαζί, να κάνουμε κάτι καλό για τον Παναιτωλικό'', μου είπε μεταξύ άλλων. Ο Παναιτωλικός είναι μία πρόκληση για εμένα».

Είσαι 28 ετών. Σκέφτεσαι την επιστροφή σου στην εθνική Καμερούν;

«Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχω αγωνιστεί σε αυτή. Ισως επειδή δεν έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, όπως στην Πρέμιερ Λιγκ. Τώρα είμαι σε μία ομάδα πρώτης κατηγορίας και θέλω να κάνω τη διαφορά. Αλλά το να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, δεν είναι προτεραιότητά μου. Μακάρι να γίνει, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι ο Παναιτωλικός. Μόνο αυτόν σκέφτομαι και πώς θα τον βοηθήσω να εκπληρώσει τους στόχους του».

Σε έχουμε δει να είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στο γήπεδο. Να «αρπάζεσαι» με αντιπάλους όπως ο Τζέραρντ ή και με διαιτητές. Ζεις με πάθος το ποδόσφαιρο;

«Θέλω να νικάω και να κάνω μέσα στο γήπεδο τα πάντα σωστά. Κανένας δεν είναι χαρούμενος όταν χάνει ή όταν δεν παίζει σωστά. Ετσι νευριάζω... Παθιάζομαι. Αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια. Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Είναι η δουλειά μου... Η ζωή μου. Κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζω».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Δεν ήρθα απλά να παίξω ποδόσφαιρο. Ηρθα να αφήσω το στίγμα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: