Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Για θρησκευτικούς λόγους οι σφαγές»

kazakstan
Απο την πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 o πρώτος γραμματέας Αλιμπέκοφ Ρούσμπεκ και αναφέρθηκε στην Σαχτιόρ.
Στην αρχή είπε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθει μία ομάδα από το Καζακστάν . Το ποδόσφαιρο εκεί είναι δημοφιλές. Σαν χώρα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Γαλλία και παρά πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Έχει 17,000,000 πληθυσμό και είναι αραιοκατοικημένη χώρα με πρωτεύουσα την Αστάνα. Πρόσφατα 17,000 Έλληνες μετακινήθηκαν από το Καζακστάν στην Ελλάδα και ζουν εδώ με τις οικογένειες τους»
Είναι γνωστή ομάδα στο Καζακστάν η Σαχτιόρ;
«Είναι από τις πιο δημοφιλείς ομάδες και εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες περιοχές. Είναι βιομηχανική πόλη με πληθυσμό 1,000,000»
Για τις θερμοκρασίες που επικρατούν:
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμοκρασίες Σιβηρίας γιατί το φετινό καλοκαίρι ήταν θερμό. Έχουμε πολλές ανέσεις γενικώς. Και να είναι σίγουροι οι Έλληνες φίλοι μας ότι δεν θα παγώσουν»
Στην ερώτηση εάν θα γίνει, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ο αγώνας της 28ης Νοεμβρίου στην Αστάνα απάντησε:
“Ο αγώνας θα γίνει στην Αστάνα. Το σκέπαστρο κλείνει από πάνω και έτσι διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στο γήπεδο, η οποία συντηρείται και όταν ανοίξει ο ουρανός του σκεπάστρου πριν τον αγώνα»
Για το έθιμο να σφάζουν τράγους και αρνιά:
«Είναι ένα έθιμο που προέρχεται αιώνες πριν. Είναι καταγεγραμμένο και στην Βίβλο. Γίνεται για θρησκευτικούς λόγους. Ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει. Και στην Ελλάδα κάνατε το ίδιο σουβλίζοντας αρνιά το Πάσχα»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: