Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ξέσπασε με Κράσιτς η Γιουβέντους!

Στις επιτυχίες επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής η Γιουβέντους, μετά την «σκληρή» ήττα από την Παλέρμο την Πέμπτη μέσα στο Τορίνο.Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν της Κάλιαρι με 4-2 μέσα στην έδρα τους, ανέβηκαν στους 7 βαθμούς ενώ από απόψε διαθέτουν την πιο «καυτή» επίθεση της Serie A με 12 γκολ στο ενεργητικό τους αλλά και την χειρότερη άμυνα (μαζί με Ρόμα και Ουντινέζε) έχοντας δεχτεί 9 τέρματα σε πέντε ματς…

Ο Μίλος Κράσιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, στην καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της «Γιούβε». Ο Σέρβος έφτασε στο χατ τρικ, ανοίγοντας το σκορ στο 13’ με βολέ από τα όρια της περιοχής του Αγκάτσι, διπλασίασε τα τέρματα του στο 34’ με κοντινό πλασέ και ολοκληρώνοντας το προσωπικό του σερί στο 70ο λεπτό. Το άλλο γκολ της Γιουβέντους σημειώθηκε από τον Λεονάρντο Μπονούτσι ενώ για τους «ροσομπλού» και τα δύο γκολ πέτυχε ο Αλεσάντο Μάτρι στο 20’ και στο 81’.

Κούπερ: «Υποφέραμε αρκετά, κρατάμε τους βαθμούς»

Κούπερ: «Υποφέραμε αρκετά, κρατάμε τους βαθμούς»
Τους βαθμούς της νίκης κρατά από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Υποφέραμε, αρκετά, αυτό που όμως πρέπει να κοιτάξουμε είναι οι τρεις βαθμοί. Είχαμε αρκετές δυσκολίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο αντίπαλος είχε καλή λειτουργία. Εμείς δεν πατούσαμε καλά. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχα την αίσθηση ότι η ομάδα μου είχε αρκετό βάρος». Μιλώντας για την αποβολή του Ολίσε, ανέφερε: «Πάντα συμβαίνουν δύο τινά μετά από αποβολή. Καμιά φορά βοηθάει τον αντίπαλο που γίνεται πιο προληπτικός στο γήπεδο, μαζεύεται και περιμένει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Πιστεύω ότι κάναμε 6-7 ευκαιρίες». Αναφορικά με το σκεπτικό της ομάδας του, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, απάντησε: «Η κεντρική ιδέα ήταν να εκμεταλλευτούμε τον παίκτη παραπάνω και να μην πάμε σε ανάπτυξη με σέντρες γιατί είχαν δύο υψηλόσωμους αμυντικούς που νίκησαν στον αέρα. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Ο αντίπαλος δεν έκανε καμία ευκαιρία. Αυτό που έλειψε ήταν η ηρεμία στον τρόπο αντίδρασης. Παρόλα αυτά η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και αυτό σου δίνει ηρεμία για να δουλέψεις και να βελτιώσεις πράγματα. Για τον Ντάντιελ Τσέζαρε και το τέρμα που πέτυχε, ανέφερε: «Εκμεταλλεύτηκε κενούς χώρους με μία αλλαγή παιχνιδού πέτυχε το γκολ». Για την λειτουργία του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κούπερ, υποστήριξε: «Η δική μου ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν παίζαμε με παίκτη περισσότερο λειτούργησε αρκετά καλά. Αμυντικά σε πολύ καλό πλαίσιο και μας βοηθάει που κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς. Απολύτως είναι το ρόστερ μας και με αυτό θα πορευτούμε». Τέλος, για την… δυστοκία στο σκοράρισμα, σχολίασε: «Πρώτα από όλα πρέπει να διαφυλάξεις το μηδέν στην άμυνα και να υπάρχει μία συγκεκριμένη συνοχή. Δεν μου αρέσει να χάνουν οι παίκτες της θέσεις και θέλω να υπάρχει τάξη για να κάνεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πετύχεις το γκολ. Έχουμε πετύχει γκολ σε δύο αγώνες, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού».

Ψάχνει ομάδα στην Ελλάδα ο Μαρσελάο

Στην Ελλάδα προκειμένου να βρει ομάδα βρίσκεται ο Μαρσελάο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης, έλυσε το συμβόλαιό του με την Αλ Σάρζα και πλέον βρίσκεται στη χώρα μας για να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Επιθυμία του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, από την οποία έχει πολλές και καλές αναμνήσεις. Ο Μαρσελάο θα επιστρέψει στην πατρίδα του τις επόμενες ημέρες και θα εξετάσεις τις όποιες προτάσεις έχει. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να υπογράψει σε ομάδα, όμως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον ερχόμενο Ιανουάριο

«Τελείωσε» τον Δαλούκα ο Πιλάβιος; Πληροφορίες ότι διεγράφη από διεθνής!

Τέλος στη διαιτητική καριέρα του Γιώργου Δαλούκα φαίνεται ότι έβαλε η ΕΠΟ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίεςΌπως λέγεται, η Ομοσπονδία δεν συμπεριέλαβε τον Βολιώτη ρέφερι στον πίνακα των διεθνών διαιτητών που δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να ξανασφυρίξει.

Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι τη θέση του Δαλούκα πήρε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, μετά από απόφαση του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο 31χρονος Σιδηρόπουλος μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας το καλοκαίρι του 2009 και σύμφωνα με τους κανονισμούς για να προταθεί για διεθνής θα πρέπει να έχει διαιτητεύσει για δύο χρόνια στην μεγάλη κατηγορία κάτι που, ωστόσο, δεν ισχύει.

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς!

ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, Ο ΣΕΡΒΟΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.-«Για το ματς δεν θα μιλήσω. Ενημέρωσα τον κ. Αδαμίδη και τους παίκτες ότι παραιτούμαι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πούμε περισσότερα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νίκη του», τόνισε ο 62χρονος προπονητής κι αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις.

Παράσχος: «Ξεχάστε τα αυτά»!

Το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της Ξάνθης, συνδυάστηκε με το πρώτο «τρίποντο» της ακριτικής ομάδας στο εφετινό πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση αν η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο η εκδίκησή του για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του «Δικεφάλου», ο Έλληνας τεχνικός ήταν απόλυτος: «Σας παρακαλώ. Ξεχάστε τα αυτά, δεν υπάρχουν»! Αναλυτικά, τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Για εμάς ήταν δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολο πρόγραμμα, ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Είχαμε απέναντί μας έναν αποφασισμένο ΠΑΟΚ. Το ήθελε πολύ αυτό το παιχνίδι», είπε αρχικά ο κ. Παράσχος.

Για τη συνολική εικόνα της Ξάνθης και τα θετικά στοιχεία που κρατάει: «Κυρίως θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για την αμυντική τους λειτουργία, σταμάτησαν με τον καλύτερο τρόπο τους πολύ επικίνδυνους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μας δώσει ώθηση αυτή η νίκη. Ήμουν ευχαριστημένος που όλη την εβδομάδα υπήρχε ζήλος από τους ποδοσφαιριστές μου. Είδα στα πρόσωπα των παιδιών την χαρά τους που ήρθα στην ομάδα. Και ο Τζάγκι και ο Κομεσίδης έπαιξαν πολύ καλά παρόλο που είχαν να αγωνιστούν καιρό. Κινδυνεύσαμε κυρίως από στημένες φάσεις, επειδή οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν καλά χτυπήματα. Μετά από το σημείο που έμεινε με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ δεν κρατήσαμε σωστά την μπάλα, δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό που είδα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Τα έβαλαν με καθίσματα και Μπάγεβιτς

Με τα… καθίσματα και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τα έβαλαν οι οπαδοί της ΑΕΚ μετά από το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μερίδα φίλων της Ένωσης έσπασαν καθίσματα και τα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Μάλιστα, κάποια από αυτά είχαν στόχο τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά του οποίου εκσφενδονίστηκαν και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ -μάλιστα- δεν δέχθηκε τη βοήθεια από έναν άνδρα της υπηρεσίας security του γηπέδου. Όταν αυτός πήγε να τον βοηθήσει και να τον καλύψει από τα αντικείμενα αυτός αρνήθηκε…

Δερμιτζάκης: «Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο»

Πικραμένος και με απολογητική διάθεση εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, προσθέτοντας πως «το εύκολο να τα καταστρέψουμε όλα. Το δύσκολο να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, να βγούμε από το τέλμα».

Αναλυτικά:

«Η ομάδα ετοιμάστηκε να έρθει στην Ξάνθη για νίκη. Είχαμε ετοιμαστεί για το παιχνίδι, δουλέψαμε πολύ, αλλά δυστυχώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Δεχτήκαμε πάλι γρήγορα κι εύκολα ένα γκολ. Σίγουρα είναι δύσκολα μετά να είσαι σε μια πίεση να το ανατρέψεις, γιατί εδώ ήρθαμε για νίκη. Ξέραμε ότι Ξάνθη δεν ξεκίνησε καλά, άλλαξε και τεχνικό. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε το δικό μας στόχος.

Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή μπάλα. Είχαμε κυκλοφορία, προσπαθήσαμε από τον άξονα, φτάσαμε στην περιοχή,. αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό και παίκτη να το κάνουμε γκολ. Ενώ είχαμε υπεροχή, από μετάβαση από επίθεση σε άμυνα, πήρε ο αντίπαλος πέναλτι. Τα περισσότερα γκολ που δεχόμαστε είναι από ατομικά λάθη.

Είπαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, γιατί δεν τελείωσε το ματς. πιστεύαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το ματς. Δυστυχώς, αυτό δεν φάνηκε. Μείναμε στα λόγια και έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα μετά την αποβολή.

Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα, αλλά μείναμε στα λόγια. Για μας ήταν η πρώτη ήττα σε επίσημη διοργάνωση, για την Ξάνθη ήταν μεγάλη νίκη. Το εύκολο να τα καταστρέψουμε όλα. Το δύσκολο να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, να βγούμε από το τέλμα.

Υπάρχει πάντως, μεγάλος προβληματισμός. Ως προπονητής του ΠΑΟΚ ζητώ μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο. Ο κόσμος μας ήταν ο μεγάλος νικητής για μας, που έκανε πάλι χιλιόμετρα να δει μια ομάδα να αγωνίζεται με διάθεση και πάθος. Γι' αυτό το λόγο εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη.

Το τακτικό κομμάτι είχε να κάνει με το να δημιουργήσουμε και να φτάσουμε μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Μετά ήτα θέμα καθαρού μυαλού και ικανότητας. Το καθαρό μυαλό φαίνεται ότι δεν υπάρχει», ανέφερε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Για την απουσία του Μουσλίμοβιτς, σχολίασε: «Ο Μουσλίμοβιτς δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Το ξέρει κι ο ίδιος».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται κάποιο «ηλεκτροσόκ», είπε: «Ηλεκτροσόκ χρειαζόμαστε παντού. Αποφάσεις και ηρεμία. Να δουλέψουμε για να ανακάμψει η ομάδα»

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο που ήθελε μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν σταθήκαμε όπως έπρεπε. Στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε ικανότητα.

Είναι δύσκολη εβδομάδα. Γι' αυτό θέλαμε νίκη, να είμαστε καλά για τα δύο επόμενα. Δεν τα καταφέραμε. Πρέπει μέσα από συζητήσεις και δουλειά, όλοι μαζί να αναστρέψουμε κατάσταση. Δεν πρέπει να σπάσει ο κρίκος μέσα στην ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αυτοί είναι οι παίκτες είναι που με τον Άγιαξ και τη Φενέρ πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και εν μέρει πέτυχαν το στόχο της ομάδας γι' αυτή τη σεζόν. Θα ήταν εύκολο να βρω δικαιολογίες, αλλά δεν θέλω να το κάνω. Υπάρχουν ευθύνες και την μεγαλύτερη την έχω εγώ. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο σωματείο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

Τέλος, για τη διαιτησία σχολίασε: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με τη διαιτησία. Οι διαιτητές κρίνονται από άλλους, όχι από μένα. Πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα που έχουν φέρει την ομάδα εδώ, γιατί είναι κάτι που το ξέρουμε, αλλά δεν το λέμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Υπάρχουν καλές ομάδες, έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα κι εμείς παίζουμε σε διπλό ταμπλό. πρέπει να βρούμε τρόπο να διαχειριστούμε καταστάσεις».

Τρία παιδιά βολιώτικα

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ εντός έδρας με 3-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 1-0 από γκολ του Σανκαρέ. Στην επανάληψη η Ένωση βελτιώθηκε αισθητά με την είσοδο του Λεονάρντο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56’ με κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Η Ένωση προσπάθησε στα επόμενα λεπτά για το γκολ της νίκης, όμως ο Βόλος σε μία από τις επικίνδυνες επιθέσεις του κατάφερε να σκοράρει με τον Μπρέσκα στο 83’ και ουσιαστικά να πάρει τη νίκη.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία καλή φάση στα τελευταία λεπτά. Αντίθετα… κατάφεραν να δεχθούν και τρίτο γκολ. Στο 91’ ο Σολάκης μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Δέλλα, ο Ούμπιντες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Βολιότες να πνηγυρίζουν και τους φιλάθλους της ΑΕΚ να πετάνε καρέκλες στους παίκτες τους. Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης):
Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Τόμας, Ρόκας (76' Καπετάνος), Πλιάγκας (46' Μπρέσκα), Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' Σολάκης)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Μανωλάς (86' Μπλάνκο), Δέλλας, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μάκος, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, ΤζΙμπούρ

Ανίς Μπουσαΐντι-«Δεν ήρθε η καταστροφή»

Ψυχραιμία συνιστά ο Ανίς Μπουσαΐντι με αφορμή το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω των τελευταίων άσχημων αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ.

«Δεν ήρθε η καταστροφή. Βρισκόμαστε σε μια άσχημη περίοδο. Δίνουμε πολλούς αγώνες και δεν προλαβαίνουμε να καταλάβουμε καλά καλά τι έφταιξε», είπε ο Τυνήσιος αμυντικός μετά το «στραβοπάτημα» κόντρα στην Ξάνθη (0-1).

Ο «Δικέφαλος» έμεινε για τέταρτο σερί ματς μακριά από τη νίκη, δείχνοντας πάλι το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο: «Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες από την Ξάνθη και δεν κινδυνεύσαμε. Ο προπονητής μας (σ.σ.: Δερμιτζάκης), μας έδωσε εντολές να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο δημιουργικοί. Εμείς από την μεριά μας δεν τα καταφέραμε και είμαστε στεναχωρημένοι».

Την «σκότωσε» ο Τρεζε-γκόλ

Με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ να πετυχαίνει δύο γκολ η Έρκουλες επικράτησε 2-0 της Σεβίλλης και έτσι μετά την Μπαρτσελόνα και η ομάδα του Αντόνιο Αλβάρεζ πέφτει θύμα της νεοφώτιστης ομάδας. Ο Γάλλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ στο 21’ με πέναλτι, ενώ στο 38’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με νίκες συνέχισαν Εσπανιόλ, Μαγιόρκα και Σανταντέρ

Με νίκες συνέχισαν Εσπανιόλ, Μαγιόρκα και Σανταντέρ για την πέμπτη αγωνιστική της Primera Division. Ο Ούτσε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αλμερίας στο 2-0 επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο οποία αγνοεί τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νιγηριανός επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα (4’, 19’).

Δύο γκολ πέτυχε και ο Καβενάγκι και οδήγησε την Μαγιόρκα σε άνετη επικράτηση επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τέλος ένα γκολ του Αλβάρο στο 25’ ήταν αρκετό για να επικρατήσει η Εσπανιόλ 1-0 της Οσασούνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
Σάββατο 25/09/2010

Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαλένθια 0-2
(7’ Τοπάλ, 10’ Σολδάδο)

Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-3
(89' Γκαμπιλόντο-55' Κεϊτά, 74' Τσάβι, 91' Μπούσκετς)


Κυριακή, 26/09/2010

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Αλμερία 0-2
(4’, 19’ Ούτσε)

Εσπανιόλ – Οσασούνα 1-0
(25’ Αλβάρο)

Μαγιόρκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0
(7’, 62’ Καβενάγκι)

Σανταντέρ – Χετάφε 0-1
(16’ Σάντσεζ)

Έρκουλες – Σεβίλλη (20.00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σαραγόσα (22.00)

Δευτέρα, 27/09/2010

Μάλαγα – Βιγιαρεάλ (22.00)


Η επόμενη (έκτη) αγωνιστική:

Σάββατο 2/10/2010

Σαραγόσα-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (21:00)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή 3/10/2010 (18:00)

Αλμερία-Μάλαγα
Χετάφε-Χέρκουλες
Οσασούνα-Λεβάντε
Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ-Σανταντέρ
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα (20:00)

Α, ρε Ντάνιελ παλικ(άρη)

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο Άρης, λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν ξεκίνησε τον Τόνι Κάλβο στο αρχικό σχήμα και τη θέση του πήρε ο Μενδρινός. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουάνμα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Σηφάκη, έχοντας τον Βαγγέλη δεξιά και τον Μίσελ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λαζαρίδης, Γκιάρο. Ανασταλτικά καθήκοντα στα χαφ ανέλαβαν ο Πρίττας με τον Φατί και στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Μενδρινός (αριστερά) με τον Χαβίτο (δεξιά). Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Κόκε με τον Ρουίζ, συμπληρώνοντας το 4-4-2 του Αργεντινού επιθετικού.

Από τη μεριά του Εργοτέλη ο Δασκαλάκης ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας των Κρητικών, έχοντας τον Γιαλούση αριστερά και τον Ρουμπάκη δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση ο Σασιασβίλι και ο Χίμπλινγκερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπέτο με τον Ολίσε, στα άκρα ο Λεάλ με τον Ρομάνο και ο Μπούντιμιρ τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης με τον Καρέλη να παίζει από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο. Με γκολ του «λυτρωτή» Ντάνιελ Τσέζαρεκ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Άρης, πήρε το «τρίποντο» κόντρα στον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ αγωνιζόταν από το 40’ με αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβλήθηκε ο Ολίσε), αλλά το γκολ και η νίκη φαινόταν πως δεν θα ερχόταν ποτέ... Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Εργοτέλη, που «πλήρωσε» την ανοησία του Ολίσε στο πρώτο ημίχρονο και έπειτα αναγκάστηκε να κλειστεί στην άμυνά του. Άρης (Έκτορ Κούπερ): Χουάνμα, Ρονάλντο, Κόκε, Ρουίζ (Τσέζαρεκ), Φατί (Τόχα), Μίσελ, Μενδρινός (Κάλβο), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγέλη, Πρίττας

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης (Χρυσοφάκης), Ολίσε, Λεάλ (Ορφανός), Μπούντιμιρ (Βερπακόφσκις)

Κίτρινες: Ολίσε (7’, 39), Χίμπλινγκερ, Φατί, Γιαλούσης

Κόκκινη: Ολίσε

Δεν έχει τον Θεό της

Μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Τσέλσι μεσοβδόμαδα, η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα κόντρα στην Στόουκ Σίτι, από την οποία ηττήθηκε 2-1, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «καρακάξες» να προηγήθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόλαν στο 43’, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφτασαν με τον Τζόουνς στο 67’ στο 1-1 και τελικά στη νίκη με το αυτογκόλ του Περτς στο 85’.
Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των φιλοξενούμενων στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας αισίως τους επτά βαθμούς, όσους έχουν και οι σημερινοί αντίπαλοί τους.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Κρις Χιούτον): Κρουλ, Ενρίκε, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Περτς, Τιοτέ (74’ Αμεόμπι), Μπάρτον, Μπεν Αρφά (62’ Γκουτιέρες), Νόλαν, Ρούτλετζ, Κάρολ

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ (Τόνι Πούλις): Σόρενσεν, Κόλινς, Σόουκρος, Χουτ, Γουίλκινσον, Γουάιτχεντ, Γουίλαν (57’ Ντέλαπ), Ντιαό (50’ Φούλερ/67’ Γκούντγιονσεν), Εθέρινγκτον, Τζόουνς, Γούλτερς

Έσπασε και το αήττητο… 1-0 η Ξάνθη

Μακριά από τη νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι έμεινε ο ΠΑΟΚ...

Παρουσιάζοντας ξανά το κακό του πρόσωπο, ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε 1-0 από την Ξάνθη στα «Πηγάδια», με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πόι (25’) να κρίνει την αναμέτρηση.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο ΠΑΟΚ, μιας και ο Κοντρέρας (73’) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βάλλα στον Ελ Ζαρ μέσα στην περιοχή στο 56ο λεπτό.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8΄ Εκτέλεση φάουλ του Πόι, ο Γκλέισον από κοντά με προβολή δεν μπορεί να σκοράρει.
22΄ Σουτ του Λίνο άουτ.
24΄ Ο Μαρσελίνιο μπαίνει στην περιοχή, ο Κοντρέρας φαίνεται να τον ανατρέπει, ο διαιτητής δείχνει πέναλτι, το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Πόι για το 1-0.
38΄ Σε σέντρα – σουτ του Πόι η μπάλα κοντράρει και αναγκάζει τον Κρέσιτς να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
44΄ Ο Σαλπιγγίδης κάνει γυριστή κεφαλιά, με τον Γκσπούρνιγκ να αποκρούει στην επαναφορά το γκολ του ΠΑΟΚ μοιάζει σίγουρο, όμως η φάση είχε διακοπεί καθώς ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
55΄ Ο Ελ Ζαρ κάνειο κοφτή τρίπλα και ανατρέπεται από Βάλλα και Τζάγκι, με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται!
60΄ Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, πετάγεται ο Ίβιτς για την κεφαλιά, στην αγκαλιά του Γκσπούρνιγκ.
74΄ Δεύτερη κάρτα, κόκκινη στον Πάμπλο Κοντρέρας. Με δέκα ο ΠΑΟΚ.
87΄ Σουτ του Βιερϊρίνια μπλοκάρει ο Γκσπούρνιγκ.
Οι συνθέσεις:
SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (60΄Αντεφέμι), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (71΄ Σουάνης), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (69′ Στιούαρτ), Βάλλας, Στρμπα.
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Γκαρσία (66΄Κριστιάνο), Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (80΄ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Φιλομένο (52΄ Ελ Ζαρ).

Football League: Κερδισαν ΠΑΣ και ΔΟΞΑ..........

Αν χρειαστεί, τον ανεβάζει… και μόνος του!

Κρατώντας σφιχτά το χέρι του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο (πέτυχε για δεύτερη σερί αγωνιστική από δύο γκολ), ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 της Ηλιούπολης και διατήρησε απόλυτο και κορυφή.

Ακριβώς πίσω του έμεινε η Δόξα Δράμας, που «καθάρισε» τον Διαγόρα (2-0), ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε η Βέροια του Εθνικού.

Αντίθετα, κι άλλο έδαφος έχασε ο ΟΦΗ, που «κόλλησε» στο 0-0 με την Καλλιθέα στο Ηράκλειο.

«Κουλουράκια» έφτιαξαν και στην Καισαριανή οι Εθνικός Αστέρας και Ιωνικός (0-0), ενώ την πρώτη νίκη της πέτυχε η Αναγέννηση Καρδίτσας, που λύγισε με 2-1 στο τέλος τον Πανθρακικό.


ΠΑΣ Γιάννινα-Ηλιούπολη 3-0

Δεν κρατιέται ο ΠΑΣ! Με τον… φλεγόμενο Μπακαγιόκο να διώχνει από νωρίς το όποιο άγχος (στο 34’ είχε πετύχει ήδη δύο γκολ) και τον Κυριάκο να διευρύνει -όπως και την περασμένη εβδομάδα στο Ελληνικό- το σκορ, οι Ηπειρώτες έφτασαν ευκολότερα ίσως απ’ όσο περίμεναν, στο «3 στα 3».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Μπουχάν (57' Κυριάκος), Σιαλμάς (68' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο, Ντε Βινσέντι (85' Τζημόπουλος).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Μαράμας, Φούφουλας, Νικολόπουλος, Δημήτρης, Κρητικός, Ρουσάκης, Λεοντίου (52' Ουρούσεβιτς), Σικαλιάς, Κάμπας (69' Θάνος), Νατσέφσκι (79' Ηλιόπουλος), Στεφανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής), Ψυχογιός (Κορινθίας)

Δόξα Δράμας-Διαγόρας 2-0

Ότι στη Δράμα… δε σηκώνει πολλά αστεία επιβεβαίωσε η Δόξα! Οι «μαυραετοί» βρήκαν το γρήγορο γκολ από τον Χλωρό (20’), έφτιαξαν… μαξιλαράκι ασφαλείας πριν το ημίχρονο (41’) με τον Μαρκόφσκι και δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν μέχρι το τέλος τη δεύτερη εντός έδρας νίκη τους για φέτος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Χλωρός (78' Καπέλ), Γκονζάλες (55' λ.τ Μοσχάκης), Μαρκόφσκι, Λίμα, Ρούτσης (83' Τσιμπλίδης), Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ταμπάσης, Εξουζίδης (42' Ρέγες), Σαλαμαστράκης, Ζουρούδης, Γκούτμαν, Ζλάτκοβιτς, Μαρτίνεζ (46' Χατζόπουλος), Προβατίδης, Μασάρα, Ταραχούλσκι (38' Πλάτανος), Πουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπετσόγλου, Παπανικολάου (Κορινθίας)

ΟΦΗ-Καλλιθέα

Άντε πάλι απ’ την αρχή… Η νίκη της περασμένης βδομάδας επί της Καρδίτσας αντιμετωπίστηκε ως νέο ξεκίνημα για τον ΟΦΗ, αλλά η Καλλιθέα ανέβαλλε την αντεπίθεση. Οι περίπου 6.000 οπαδοί που βρέθηκαν στο «Θ. Βαρδινογιάννης» είδαν τους γηπεδούχους να πιέζουν -ειδικά στο πρώτο μέρος- αλλά και τους Αθηναίους να αντέχουν (με σύμμαχο και το δοκάρι στο 90', σε σουτ του Βλόνταρτσικ) και να φεύγουν τελικά με έναν πολύτιμο πόντο από το Ηράκλειο.

ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης, Κιάσσος, Μπερτίν, Ψωμάς, Κάλαϊτζιτς (65' Βλόνταρτσικ), Λιαπάκης, Ζορμπάς (46' Μπούρμπος), Αγρίτης (78' Μανούσος), Γιακούμπου, Γκουεί.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κουτρουμπής, Ηρακλής, Τεγούσης, Κατσαρός (40' Μαρουκάκης), Πινδώνης, Τσάνα, Καραδήμος (56' Καλτσάς), Φαμπίνιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μερκενίδης, Χαδήμογλου (Μακεδονίας)

Βέροια-Εθνικός 2-0

Ο Πανθρακικός την… προσγείωσε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Βέροια επέστρεψε δριμύτερη. Ο πάντα αξιόπιστος Σαϊτιώτης «ξεκλείδωσε» από το σημείο του πέναλτι την άμυνα του Εθνικού (43’) και ο Γεωργιάδης ήρθε λίγο πριν το τέλος να «σφραγίσει» τη νίκη -που αφήνει με έναν μόλις πόντο μέχρι τώρα τους Πειραιώτες.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Τσιάτσιος, Οικονόμου, Λαναρής (54' Σάντσες), Γεωργίαδης, Μπλαζέφσκι (62' Καλτσάς), Σαϊτιώτης (81' Καπίας).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Γκουλής): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Κοκκίνης, Γκράιμς, Καραχάλιος (52' Ουατάρα), Σιλιγαρδάκης, Σύρος, Παγώνης (73' Μασμανίδης), Τσεμπερίδης, Κορακάκης, Χανιώτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αθανασόπουλος, Δανέζης (Αθηνών)

Εθνικός Αστέρας-Ιωνικός 0-0

Μια… όχι ακριβώς διαφήμιση του αθλήματος προσέφεραν Εθνικός Αστέρας και Ιωνικός. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αποτελεσματική άμυνα των Νικαιωτών (που αποσπούν δεύτερη σερί «λευκή» ισοπαλία) και έχασαν δύο πόντους από αυτούς που δύσκολα θα έχουν την πολυτέλεια να «ξοδεύουν» μέσα στη χρονιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Κριπιντίρης, Άντονι, Διαμάντης (64' Βάσι), Λουάμο (83' Παριανός), Φραντζεσκί (79' Παυλής), Γκόγκας.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Παναγιωτόπουλος, Μελαμπιανάκης, Κωνσταντινίδης, Αρβανίτης, Πέτρου, Δελήμπασης (65' Τσιμικλής), Πασάς, Σιστόν (90' Σπυριδάκης), Άλβες (69' Βλάχος), Ντιαλό, Ντε Φαρία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιανδράκης (Ηρακλείου), Βλάσσης (Λασιθίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανθρακικός 2-1

Άργησε λίγο, αλλά… αναγεννήθηκε! Μετά από δύο σερί ήττες και 80 λεπτά που «φλέρταραν» έντονα με την ισοπαλία (την είχαν διαμορφώσει ως τότε οι Ραονέ και Ρομπέρ), οι Καρδιτσιώτες είδαν στο πρόσωπο του Χατζηρίζου τον άνθρωπο που θα τους «κερνούσε» τους πρώτους πόντους στο πρωτάθλημα!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τζο Παλατσίδης): Καρακώστας, Αγγελόπουλος (74' Ζοσουέ), Κουρτεσιώτης, Δούκας, Θεοδοσιάδης, Βούκοβιτς, Κουτρομάνος, Ραονέ, Χατζηρίζος (87' Καραμανώλης), Αθανασιάδης (65' Ροντρίγκο), Ντοριβάλ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Κουτσόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Περπερίδης, Νατσούρας, Ιασωνίδης, Ρομπέρ, Παπουλής, Λόπες (62' Αρσενίεβιτς), Μαρσέλο, Καζάκης (62' Σίμωσης), Σουλτανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ασημάκης, Ζυγούρης (Αιτ/νίας)


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 25/9

Θρασύβουλος-Τρίκαλα 2-0
(42' Παπαζούδης, 56' Ζώνας)

Κυριακή 26/9

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηλιούπολη 3-0
(12’, 34’ Μπακαγιόκο, 83’ Κυριάκος)

Δόξα Δράμας-Διαγόρας 2-0
(21’ Χλωρός, 41’ Μαρκόφσκι)

Βέροια-Εθνικός 2-0
(43’ πεν. Σαϊτιώτης, 79’ Γεωργιάδης)

Εθνικός Αστ.-Ιωνικός 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανθρακικός 2-1
(55’ Ραονέ, 82’ Χατζηρίζος - 65’ πεν. Ρομπέρ)

ΟΦΗ-Καλλιθέα 0-0

Δευτέρα 27/9

16:00 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (CONN-X)
18:00 Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Πιερικός-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-Θρασύβουλος
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Α.Ο. Τρίκαλα-Δόξα Δράμας
Ηλιούπολη-Βέροια
Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας
Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Ιωνικός-ΟΦΗ
Πανθρακικός-Καλλιθέα

Περίπατος και πρόκριση για Άρη, 77-61 το Περιστέρι

Περίπατος και πρόκριση για Άρη, 77-61 το Περιστέρι
Ο Άρης μπροστά σε 2.500 και πλέον οπαδούς του στο «Αλεξάνδρειο», επικράτησε εύκολα με 77-61 του Περιστερίου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κίτρινοι» βρήκαν αντίσταση από τον αντίπαλο τους μόνο στο πρώτο μέρος (31-32), αφού στη συνέχεια… πάτησαν γκάζι κι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στην επόμενη φάση (Κυριακή 3/10) ο Άρης θα αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενος του Ερμή Λαγκαδά
1Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 3-5, 12-8, 17-11.
2Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 21-16, 25-24, 31-32.
3Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 43-36, 55-38, 63-45.
4Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 67-49, 75-59, 77-61.
ΑΡΗΣ (Ντρούκερ): Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18(4), Τάκερ 18, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 2, Κουμπούρας 8, Μπορόβνιακ 14, Χρυσικόπουλος.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β. 7, Κινγκ 15(3), Παπανικολάου 11(1), Λούμπι 11, Σκοτ 7(1), Μοτσνικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλει.

Στην κορυφή η Λάτσιο

Το πρώτο γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν στάθηκε αρκετό να χαρίσει στην ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μπάρι, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Μπρέσια ηττήθηκε 2-1 στο "Σαντ Ελία", με τον νεαρό μέσο να είναι βασικός (αντικαστάθηκε στο 80' από τον Ταντέι) και να πετυχαίνει στο 30ο λεπτό με ατομική ενέργεια το μοναδικό γκολ της ομάδας του, η οποία έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάτι που κατάφερε η Λάτσιο, η οποία χάρη σε γκολ του Ζαράτε επικράτησε 1-0 στη Βερόνα της Κιέβο και έπιασε στην πρώτη θέση με δέκα βαθμούς την πρωταθλήτρια Ιντερ. Την πρώτη νίκη της πανηγύρισε η Φιορεντίνα (2-0 στο "Αρτέμιο Φράνκι" την Πάρμα) και τον πρώτο βαθμό της πήρε η Ουντινέζε, αποσπώντας 0-0 στη Γένοβα από τη Σαμπντόρια.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Μίλαν-Τζένοα 1-0
(49' Ιμπραϊμοβιτς)

Ρόμα-Ίντερ 1-0
(92' Βούτσινιτς)

Τσεζένα-Νάπολι 1-4
(48' Παρόλο - 72' Λαβέτσι, 81'πεν. Χάμσικ, 88', 90'+ Καβάνι)

Μπάρι-Μπρέσια 2-1
(16' Ρίβας, 55'πεν. Μπαρέτο - 30' Κονέ)

Κατάνια-Μπολόνια 1-1
(66'αυτ. Μπρίτος - 40' Ντι Βάιο)

Κιέβο-Λάτσιο 0-1
(69' Ζαράτε)

Φιορεντίνα-Πάρμα 2-0
(61' πεν. Λιάιτς, 76' Ντε Σιλβέστρι)

Παλέρμο-Λέτσε 2-2
(52' Πινίγια, 90+3' Μακαρόνε - 8' Τζιακομάτσι, 46' Κόρβια)

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 0-0

Γιουβέντους-Κάλιαρι 21:45

"Γκέλαρε" και η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σαββατιάτικο... δώρο της "αιώνιας αντιπάλου" της, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπόλτον στο γειτονικό "Ρίμποκ" και δεν μπόρεσε να πλησιάσει στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Τσέλσι, που το Σάββατο έχασε από την Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον περισσότερο πήρε τον ένα βαθμό παρά έχασε δύο, αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, στο 6' από γκολ του Νάιτ και στο 67' από τέρμα του Πετρόφ. Ο Νάνι είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα (23'), για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μάικλ Οουεν στο 74', μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Εκπληκτική ανατροπή της Ρέιντζερς

Η Αμπερντίν προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το τέλος το σημαντικό προβάδισμα που απέκτησε. Η Ρέιντζερς αντέδρασε και έφυγε από την έδρα της αντιπάλου της με τους τρεις βαθμούς της νίκης (3-2). Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαγκουάιρ (87'), ο οποίος είχε σημειώσει το 2-0 στο 30'. Το σκορ γα την Αμπεντίν είχε ανοίξει ο Βερνόν στο 10'.

Οι πρωταθλητές στο 34' με πέναλτι του Μίλερ μείωσε, ενώ στο 52' ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε για τη Ρέιντζερς. Τη νίκη στους φιλοξενούμενους χάρισε ο Γιέλαβιτς στο 67'.

Το "γύρισε" στο τέλος η Νάπολι

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Νάπολι συνέτριψε την Τσεζένα με 4-1 και έφτασε τους οκτώ βαθμούς στο πρωτάθλημα, ένα περισσότερο από τη σημερινή της αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο σκόραραν τρεις φορές και "καθάρισαν" έστω και αργά τη νίκη.

Η Τσεζένα προηγήθηκε στο 48' με τον Παρόλο, ωστόσο ο Λαβέτζι στο 72' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Χάμσικ με πέναλτι στο 81' έδωσε το προβάδισμα στη Νάπολι, ενώ ο Καβανί στο 88' και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε μία δύσκολη επικράτηση.

Πιλάβιος: "Αν χρειαστεί θα διακόψουμε το πρωτάθλημα"

Αποφασισμένος να πατάξει τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο "ισχυρός άνδρας" του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει ακόμη και να διακόψει το πρωτάθλημα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. "Ισως χρειαστεί, κάποια στιγμή και αν συνεχιστούν τα πράγματα, να διακόψουμε και το πρωτάθλημα. Εγώ το έχω σκεφτεί", είπε με νόημα σε μία αποστροφή της συνέντευξης του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Αναφερόμενος, στο θέμα της βίας, ο κ Πιλάβιος τόνισε μεταξύ άλλων: "Ενας εύκολος τρόπος είναι το γήπεδο. Ηταν κλεισμένοι εκεί, τα σπάγανε και χτύπαγαν ο ένας τον άλλον. Η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε μόνον, όταν οι "φίλαθλοι" βγήκαν στους δρόμους, άρχισαν να σπάνε τα μαγαζιά, να ρίχνουν μολότοφ, να καίνε αυτοκίνητα. Θα το πω χωρίς να κρυφτώ. Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι επιχειρηματίες, εκδότες να καλλιεργούν μέσω των οπαδικών εφημερίδων τη βία. Αν διαβάζετε κάθε μέρα τον λεγόμενο οπαδικό Τύπο, θα εκπλαγείτε. Παλιά υπήρχε μια διάθεση για καζούρα και κοροϊδία στον αντίπαλο. Τώρα τι υπάρχει; Μένος, μίσος και δίψα για αίμα. Οι εκδότες θεωρούν ότι θα έχουν καλύτερη κυκλοφορία. Και αυτό είναι το χειρότερο. Και για να το πιστεύουν και ενδεχομένως και να έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία, το συμπέρασμα είναι ότι δεν πάμε καλά".

Οσον αφορά στους συνδέσμους οπαδών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ήταν σαφής: "Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, γιατί είναι πιθανόν σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης να εκδηλωθούν και άλλα φαινόμενα. Ισως χρειαστεί, κάποια στιγμή και αν συνεχιστούν τα πράγματα, να διακόψουμε και το πρωτάθλημα. Εγώ το έχω σκεφτεί. Δεν είναι δυνατόν οι παίκτες να διακυβεύουν τη ζωή τους".

Στην συνέχεια, ο κ Πιλάβιος αναφέρθηκε και στην διαιτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εμείς, φυσικά, προσπαθούμε. Εχουμε υπογράψει τη συνθήκη διαιτησίας της UEFA και σημειώνουμε πρόοδο, αφού μας χρηματοδοτεί. Η χρηματοδότηση από την UEFA γίνεται μόνο όταν έχεις πετύχει τους στόχους που αυτή θέτει. Τα πρώτα χρήματα τα πήραμε τον Ιούλιο. Θα σας πω κάτι όμως. Οσο και να εκπαιδεύσεις έναν άνθρωπο, το θέμα της νοοτροπίας δεν μπορείς να το αλλάξεις και εκεί δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα. Θέλω επίσης να τονίσω και ότι κανένας παράγοντας δεν θέλει το 50-50. Γιατί όλη αυτή η συζήτηση είναι κατ επίφαση. Το 50-50 σημαίνει ότι θα γίνουν τα ίδια ακριβώς λάθη. Αυτό είναι αδύνατο, άρα θα υπάρξει διαμαρτυρία. Ο αντίλογος θα ήταν ότι κάποιος μπορεί να θέλει το 50-50 και απλώς να είναι καχύποπτος. Θα σας επισημάνω, όμως, ότι δεν δίνουν ούτε δύο αγωνιστικές περιθώριο. Υπάρχει μια έντονη καχυποψία στη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα την οποία να βλέπουμε και να φαίνεται ότι γίνεται αξιοκρατικά. Ο ένας είναι φίλος του τάδε πολιτικού, ο άλλος πήρε το πόστο επειδή ανήκει στο δείνα κόμμα, και ούτω καθ εξής. Από την άλλη όμως, η διαιτησία είναι ένα πολύ μεγάλο άλλοθι. Κάνω μεγάλες μεταγραφές που δεν πετυχαίνουν. Επιλέγω λάθος σχήμα. Η ομάδα δεν είναι καλή. Μήπως πρέπει να καλύψω τα νώτα μου λέγοντας ότι φταίει ο διαιτητής; Πρέπει να φταίει κάποιος. Και στην Ελλάδα φταίνε πάντα άλλοι".

Πρώτη ήττα για Ηρακλή, 1-0 από τη Καβάλα

ια αγωνιστική κατάφερε να αντέξει το «βάρος» της κορυφής ο Ηρακλής, που γνώρισε ήττα 1-0 στο Καυταντζόγλειο, από μια ψυχωμένη Καβάλα. Καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι, πήραν τη νίκη με γκολ του Ονουάτσι στο 42’. Κορυφαίος για τους «Αργοναύτες» εκτός από τον σκόρερ, ο Αμπντούν. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του ο «Γηραιός», που δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδού. Με δέκα έπαιζε η Καβάλα από το 70’ μετά από κόκκινη στον Ντουγκλαό για χτύπημα στον Γιάκομπ.

Οι παίκτες του Οκούκα συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς.

Πρώτη ήττα για τον «Γηραιό», που έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας στους επτά βαθμούς.
Οι συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Eλευθερόπουλος, Κατσαμπής (76΄Ρομάν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός (48΄Καρλίνιος), Ντάνι, Σίσιτς, Σολτάνι (46΄Βέλλιος), Μάρα, Ιάκομπ
ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς (64΄Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (72΄Θεοδωρέλης), Νταρσεβίλ (46΄Ογκμπέτσε)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Παπαστεργιαννός, Ιάκομπ, Ονουάτσι, Καρλίνιος
Κόκκινες: Ντουγκλάο

«Τσίμπησε» τον πόντο η Κέρκυρα

Μπορεί και μακριά από την… Πάτρα (την οποία χρησιμοποίησε ως έδρα τις δύο πρώτες αγωνιστικές και έκανε ισάριθμες νίκες) η Κέρκυρα. Σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το «Αλκαζάρ» οι «Φαίακες» απέσπασαν την ισοπαλία με 1-1 από τη Λάρισα, η οποία είχε ανούσια υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τουμέρ με πέναλτι και Φλαβίνιο οι σκόρερ.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι έφτασαν τους πέντε βαθμούς και παραμένουν στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι πλέον στους επτά και έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κολοβέτσιος, Ταλ (80' Μακίνουα), Γκέρεμι, Ρομέου, Μπλάζεκ (46' Αμπουχατζίρα), Μετίν, Κανόμπιο (72' Σίμιτς), Κουζέν.
Στον πάγκο έμειναν οι Αμπάρης, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Μακρής (62' Χαμπλ), Στολτίδης, Επστάιν, Φλαβίνιο (82' Μακρυδημήτρης), Καλαντζής (54' Ηλ. Ιωάννου), Τσίγκας.
Στον πάγκο έμειναν οι Αποστολίδης, Δεινόπαπας, Γιάντσης, Δ. Ιωάννου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τρύφων (Δράμας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αλκαζάρ»

Προβληματίζει Φέργκιουσον ο Ρούνεϊ

Τον προβληματισμό του για την αγωνιστική κατάσταση του Γουέιν Ρούνεϊ, εξέφρασε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που αφορούν τον νεαρό επιθετικό. Το έμπειρο... μάτι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξέρει να αναγνωρίζει και να προλαβαίνει ανησυχητικές καταστάσεις και απ' ότι φαίνεται πρέπει να κάνει κάτι, ώστε να συνέλθει και ο Γουέιν Ρούνεϊ από τα σκάνδαλα που ταλαιπωρούν την προσωπική του ζωή.

Ο πολύπειρος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις αγωνιστικές εμφανίσεις του νεαρού επιθετικού των «Διαβόλων», τονίζοντας σχετικά:

«Δεν πιστεύω ότι έχει πρόβλημα ανασφάλειας. Απλά, έχει αρχίσει επιτέλους ν’ αντιλαμβάνεται πόσο συγκεντρώνει τα βλέμματα ως προσωπικότητα. Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ, όχι όμως με ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.
Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αυτός ο άνδρες μπορεί να στρίψει σε μία γωνία χωρίς να τον ακολουθεί μία κάμερα.
Δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς έναν παπαράτσι να τρέχει από πίσω του και για έναν νέο άνθρωπο, αυτό δεν είναι κάτι που θέλει», είπε αρχικά ο Φέργκιουσον και στη συνέχεια σχολίασε την αγωνιστική κατάσταση του Ρούνεϊ:

«Θες να παίξεις ποδόσφαιρο και να το απολαύσεις χωρίς όλη αυτήν την προσοχή επάνω σου, επειδή από ένα σημείο και μετά σε εξαντλεί.
Σίγουρα, ο Γουέιν θα ήθελε να συνεχίσει να παίζει, νιώθοντας ελεύθερος και όχι με όλη αυτήν την πίεση, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο».

Παραδέχτηκε την ήττα ο Βενγκέρ

Η Αρσεναλ έχασε από την Γουέστ Μπρομ στο «Εμιρέιτς» και ο προπονητής των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως η ομάδα του άξιζε την ήττα.Ο Αλσατός τεχνικός ζήτησε ανασύνταξη καθώς τα τρία γκολ τους έριξαν ψυχολογικά: «Ήμασταν πολύ κακοί και αξίζαμε την ήττα. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι επειδή αισθάνομαι ότι η σημερινή μας εμφάνιση είναι απόρροια της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Και στο πρώτο ημίχρονο δεν παίζαμε καλά αλλά ήμασταν τυχεροί και πήγαμε στα αποδυτήρια με το 0-0. Όμως τα δύο γρήγορα γκολ που δεχτήκαμε στην επανάληψη μας έριξαν ψυχολογικά. Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε παρά μόνο στο τέλος. Κάναμε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και ήταν μετά το 0-3 τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Η ζημιά δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά δε θες η ομάδα σου να χάνει παιχνίδια σαν κι αυτό».

«Μόνο ο Ηρακλής με εμπιστεύτηκε...»

Την άποψη του για την πολύ καλή πορεία του Ηρακλή, την κλήση του στην εθνική αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Στο ένθετο «Real life» της εφημερίδας «Real news», μίλησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ηρακλή και την πολύ καλή πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε την άποψη του για την πιθανή κλήση του στην εθνική αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του «Ελέ»:
- Ο Ηρακλής έπειτα από 3 αγωνιστικές είναι πρώτος και μόνος! Ήταν αναμενόμενο για σένα;
- Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας είναι ότι κατάφερε να μείνει στην Α' εθνική το καλοκαίρι, αφού μέσα από τα προβλήματα που είχε κινδύνευε να βρεθεί στην Γ'.
Όλοι πίστευαν ότι θα πέσει γιατί άργησε η προετοιμασία, οι μεταγραφές, τα πάντα. Ο αγώνας που έδωσε ο κόσμος για την ομάδα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία.

- Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας, οφείλεται σε σένα. Πως νιώθεις;

- Η φετινή χρονιά ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και η ικανοποίηση που παίρνω είναι ότι όλη αυτή η δουλειά που έριξα όλο το καλοκαίρι, ανταμοίβεται. Πέρασα όλο το καλοκαίρι μέσα σε κλινικές αποκατάστασης για αθλητές.
Μετά τον τραυματισμό που είχα στην ήδη εγχειρισμένη άλλες δύο φορές μέση μου, προτεραιότητα μου ήταν να γίνω πάλι καλά. Τα κατάφερα! ΄Ηθελα να συνεχίσω να παίζω μπάλα. Είμαι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο!

- Φημολογείται ότι ο Σάντος θα σε καλέσει στην εθνική... Είναι αλήθεια;
- Δεν ξέρω τίποτα!

- Το έχεις ακούσει;

- Ναι το έχω ακούσει γιατί ήρθε ο Αντώνης Μήνου να με δει. Το να φοράς το εθνόσημο είναι ύψιστη τιμή. Το έχω φορέσει σε όλες τις μικρές εθνικές και φυσικά στην Ανδρών.
Αν ξανασυμβεί θα ήταν πολύ όμορφο αλλά δεν επιτρέπω αυτή την προοπτική από το να με αποσπά από αυτό που κάνω τώρα.

- Θα επέστρεφες στον Ολυμπιακό;

- Δεν μου αρέσει να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Όταν συμβεί κάτι, θα κάτσω να το δω και να το αναλύσω. Έτσι κάνω με τα πάντα στην ζωή μου. Όταν ήρθε στη ζωή μου ο Ολυμπιακός, σώθηκα γιατί κατάφερα να βοηθήσω οικονομικά την οικογένεια μου. Ωραίες οι φιλοσοφίες αλλά όταν ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις να φας, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

- Θα το πω αλλιώς... Θα ήθελες να επιστρέψεις;

- Είμαι ρεαλιστής. Αυτή την στιγμή οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν είναι αυτοί του Ηρακλή. Το καλοκαίρι εισέπραξα μεγάλη απόρριψη λόγω του τραυματισμού μου και δεν είμαι συνηθισμένος στην απόρριψη για να είμαι ειλικρινής.
Οφείλω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Από την στιγμή που υπήρχε πρόβλημα υγείας, δεν μπορούσα να είμαι 100% σε όλα τα παιχνίδια. Οπότε με δική μου προτροπή κάναμε ένα συμβόλαιο με βάση τις συμμετοχές για να μπορέσω να κοιτάω τον άλλο στα μάτια.
Στην ζωή μου δεν έχω κερδίσει ούτε ένα ευρώ χωρίς να έχω ιδρώσει. Αυτή είναι η στάση μου και θεωρώ ότι είμαστε οι πράξεις μας.

Υπόκλιση Σισέ σε Νίνη!

Ο Σωτήρης Νίνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση χθες στη νίκη επί του Πανιωνίου (2-1) γνωρίζοντας την αποθέωση όχι μόνο του κόσμου αλλά και των συμπαικτών του στα αποδυτήρια. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, άλλωστε, ήταν ένας απ’ αυτούς που έσπευσε να αποθεώσει τον μικρό άσο του «τριφυλλιού» και κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

Το ρολόι «σημαδεύει» το 44ο λεπτό και ο Σωτήρης Νίνης πραγματοποιεί μια εξαιρετική ατομική ενέργεια σκοράροντας για την ομάδα του. Ο πρώτος που τρέχει να τον συγχαρεί είναι ο Σισέ. Ο Γάλλος κατευθύνθηκε αμέσως δίπλα του, έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του (σαν τον… προσκυνά!), όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, και μετά τον έδειξε σε όλο τον κόσμο σαν λέει «αυτός είναι» (φωτό στο θέμα).

Εξάλλου, ο Σισέ το έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως ότι θαυμάζει τα προσόντα του μικρού και ότι τον θέλει στο πλευρό του στην επίθεση για να τον τροφοδοτεί με τις μπαλιές του. «Στην καρδιά μας»

Την αγάπη τους στο πρόσωπο του Τζιμπρίλ Σισέ εξέφρασαν για μια ακόμα φορά χθες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας, με αφορμή το τατουάζ που «χτύπησε» ο Γάλλος στράικερ, ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στη Θύρα των φανατικών που έγραφε στα γαλλικά «Le trefle sur ton corps. Ton nom dans notre coeur» και σημαίνει «το τριφύλλι στο σώμα σου. Το όνομά σου στην καρδιά μας».
Βεβαίως, ο Σισέ ήθελε χθες να πετύχει και ένα γκολ για να το αφιερώσει στους φιλάθλους, ωστόσο δεν το κατάφερε και ήταν «σκασμένος» μετά το ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησε και η σύζυγος του Γάλλου άσου, Τζουντ, μαζί με τον μικρό γιο τους, ο οποίος φορούσε μια φανέλα με το νούμερο «9» που έγραφε «Dads boy» («το αγόρι του μπαμπά»).

Μια πρώτη γεύση

Εξάλλου, μια πρώτη γεύση από τον Παναθηναϊκό είχαν την ευκαιρία να πάρουν χθες οι δύο υπό δοκιμή Νιγηριανοί Σάνι και Ονάζι, που βρέθηκαν στην εξέδρες του ΟΑΚΑ. Από τα επίσημα είδαν την αναμέτρηση αρκετοί επώνυμοι όπως ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης και ο Λιάνα Κανέλλη, ενώ το «παρών» έδωσε ο μάνατζερ του Γκαρσία, Βασίλης Τσιάρτας (με πατερίτσες), αλλά και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας. Στο γήπεδο βρέθηκε η μητέρα του Μπουμσόνγκ, Μαρί Ζαν, αλλά και η οικογένεια Πλεσί.

Ευχαριστήριο μήνυμα

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού απηύθυνε, πριν την έναρξη του αγώνα, για τη φετινή διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία έφτασαν τις 30.091. Παράλληλα, από τα μεγάφωνα οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» υπενθύμισαν στους οπαδούς πως είναι σε ισχύ η τιμωρία της μίας αγωνιστικής με αναστολή από την UEFA ενόψει της αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη.

Ο πρωτοποριακός κ. Στόρε

Στο μεταξύ, σε μια πρωτοποριακή κίνηση προέβη ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μίκαελ Στόρε, μετά το τέλος του αγώνα. Ο κόουτς των «κυανέρυθρων» μάζεψε όλη την ομάδα μέσα στο γήπεδο και άρχισε να εξηγεί κάποια πράγματα αναλύοντας προφανώς τα λάθη των παικτών του. Μετά το τέλος της μίνι-ομιλίας του έδωσε εντολή να πάνε όλοι προς την κερκίδα των φιλοξενούμενων και να χειροκροτήσουν τους περίπου 500 φιλάθλους της ομάδας που είχαν εντυπωσιακή παρουσία.

Μικροεπεισόδια

Πάντως, δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου βγήκαν κάποιοι φίλοι του Πανιωνίου από τη θύρα τους και πέταξαν καπνογόνα σε φίλους του «τριφυλλιού» που ήταν στη θύρα 21 με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά κάποιες καρέκλες. Το επεισόδιο ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις.

Τιμή σε Καραγκούνη

Ο σύνδεσμος φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος» αποφάσισε στο ματς με την Λετονία να τιμήσει τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θα φτάσει τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Tenorio-Στοίχημα...Αξία στο διπλό της Flu ..

                                                           Επιμέλεια-Tenorio.


                                                  Την καλησπέρα μού, σε όλη την παρέα.

Mιά μεγάλη τρύπα στο νερό κάναμε στα χθεσινά, πάρα πολύ κακή η μέρα γενικώς με πολλά μα πάρα πολλά σπασίματα σημείων .Με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερη η σημερινή ημέρα , πάμε ευθύς να δούμε τι υπάρχει.



Union Berlin - Duisburg   (2)

Άσχημο το ξεκίνημα γιά την Union, πού δεν έχει γνωρίσει ακόμη την νίκη στο πρωτάθλημα.Μετρά 2 ισοπαλίες καί 3 ήττες.Η αμυντική της γραμμή έχει πρόβλημα, καθώς έχει δεχθεί 11 γκόλ σε 5 αγώνες.Στον προηγούμενο αγώνα της, εκτός έδρας με την Osnabrück, ήταν πάρα πολύ κακή , με αποτέλεσμα να δεχθεί 4 τέρματα.

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι η Duisburg την δεδομένη στιγμή, με 4 νίκες καί 1 ήττα βρίσκεται στην 3η θέση τις βαθμολογίας. Με την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, με 4 γκόλ παθητικό.Την περασμένη αγωνιστική εντός έδρας, κέρδισε την ομάδα της Augsburg με σκόρ 1-0, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.Γενικά η εικόνα της σε όλα τα παιχνίδια είναι σταθερά καλή.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Duisburg σε απόδοση (2.50)



Excelsior - Vitesse    (1)

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Vitesse είναι η Excelsior, η οποία μέχρει στιγμής εκμεταλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της έδρα της.Με 3 σερί νίκες καί μάλιστα επί πολύ πιό δυνατών αντιπάλων από αυτήν , αλλά καί από την Vitesse.

Δεν πείθουν οι φιλοξενούμενοι της Vitesse τουλάχιστον όσο αφορά τα αποτελέσματα, πού μετά από ην νίκη της πρεμιέρας ακολούθησαν 4 σερί ήττες, καί μία ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική εντός έδρας, με την ομάδα της Brenda. H Vitesse μαζί με την Wilem, διαθέτουν την χειρότερη επίθεση καί άμυνα τού πρωταθλήματος.

Δεν μασάω από την έλειψη τού πρώτου σκόρερ της Excelsior, η Vitesse μπορεί να ψιλοπαίζει καλούτσικα τελευταία, αλλά απο πέρσι είναι ανύπαρκτη στα εκτός έδρας.

Επιλογή ο άσος της Excelsior σε απόδοση (2.40)



Stromsgodset - Rozenborg   (2)

Στον τελικό τού κυπέλλου Νορβηγίας προκρίθηκε η Stromsgodset, καθώς νίκησε στη παράταση με σκόρ 2-0 την ομάδα της Odd Grenland.Βαθμολογικά στο πρωτάθλημα είναι παντελώς αδιάφορη,αφού απέχει 13 ολόκληρους βαθμούς, από την ομάδα πού παίζει μπαράζ παραμονής.Ενώ καί πρός τα πάνω δεν φένεται να διεκδικεί κάτι.Σαφώς το μυαλό των γηπεδούχον βρίσκεται στο τελικό τού κυπέλλου.

Γιά την Rozenborg τα έχουμε πεί πολλές φορές, δεν χρειάζονται συστάσεις.Οσο καί αν δεν φένεται να είναι τόσο καλή στα τελευταία παιχνίδια σε Νορβηγία καί Ευρώπη, δεν πάυει να είναι το θηρίο καί το αφεντικό στη χώρα.Από της ορέξεις καί μόνο των φιλοξενούμενον πιστέυω θα κριθεί το παιχνίδι.


Θα επιλέξω το διπλό της Rosenborg σε απόδοση (2.00)



Hercules - Sevilla  (2)

Η Hercules, έχω την εντύπωση πως θα είναι πιό δυνατή εκτός έδρας παρά εντός, καί ειδικά με ανώτερες ομάδες απο την ίδια, τύπου Sevilla πού διαθέτουν ποιότητα καί εμπειρία ,θα έχει πρόβλημα μέσα στο σπίτη της..Σαφώς πιό ποιοτηκή καί έμπειρη η Sevilla κακά τα ψέματα δίκαια είναι το φαβορί τού αγώνα, καί έχει το πρώτο λόγω γιά την νίκη.

Επιλογή το διπλό της Sevilla σε απόδοση (2.20)



Vitoria Baya - Fluminense   (2)

Δεν δείχνει καλό πρώσοπο τελευταία η Flu , σε σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές.Μεσοβδόμαδα πάντως ξέσπασε με μία 5άρα επί της Atletico Mineiro.Αρκετά καλή καί δυνατή ομάδα η Vitória θα δυσκολέψει αρκετά την Flu.Στόχο το πρωτάθλημα έχει η Flu, δεν είναι καί σε ιδιαίτερα σούπερ φόρμα, αλλά πιστεύω πως διαθέτει ποιοτικότερο υλικό.

Η πορεία πρωταθλητισμού πού διαγράφει η Flu, καί η εκπληκτική παράδοση πού έχει με αντίπαλο την Vitoria, σε ανεξαρτήτως έδρας παιχνίδια (6 σερί νίκες), σε συνδιασμό με την ανωτερώτητα της έναντι στην Vitória, στα μάτια μου αποκτά αξία το διπλό.

Στις επιλογές μού το διπλό της  Fluminense  σε απόδοση (2.80)




Ανακεφαλαιώνοντας, σε σύστημα με ζητούμενα : Duisburg - Excelsior - Sevilla - Rozenborg - Fluminense



Καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

«Πρώτο φαβορί η Τσέλσι»

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Τσέλσι, ωστόσο ο προπονητής της πρώτης Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε ότι οι Λονδρέζοι είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ο Ιταλός τεχνικός σημείωσε για το χθεσινό παιχνίδι αλλά και τους «μπλε» στο Sky Sports:

«Για μένα η Τσέλσι παραμένει η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και θα πάρει το πρωτάθλημα. Απλά όπως διαπιστώσαμε και σήμερα δεν γίνεται να βάζουν κάθε φορά τέσσερα γκολ. Αν βρουν χώρο, σκοράρουν εύκολα. Οι παίκτες μου έπαιξαν πολύ καλά και αμύνθηκαν ιδανικά.

Δεν νομίζω όμως πως ξαφνικά είναι όλα τέλεια. Πολλοί σημαντικοί μας ποδοσφαιριστές είναι τραυματίες. Για να κερδίσουμε κάτι, πρέπει να παραμείνουμε στην κορυφή για πολύ καιρό. Αν καταλάβουμε ότι αυτό θα έρθει με σκληρή δουλειά και συγκέντρωση, τότε θα τα καταφέρουμε».

Για τονΚάρλος Τέβες, που κυμάνθηκε για άλλη μια φορά σε πολύ υψηλά στάνταρ: «Είναι ένας φοβερός επιθετικός. Όχι μόνο επειδή βάζει γκολ, αλλά επειδή παίζει μόνος του στην επίθεση και δε σταματάει να δίνει μάχες και να προσπαθεί να διεκδικήσει κάθε μπαλιά ανάμεσα από δύο αμυντικούς».

«Μπορεί τον τίτλο η Σίτι»

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι ήταν από τις «νίκες που δίνουν τίτλο» σύμφωνα με τον προπονητή της δεύτερης Κάρλο Ανσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός των Λονδρέζων στάθηκε στην εμφάνιση της αντιπάλου του και σημείωσε ότι η Σίτι μπορεί να πάρει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

«Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας και ήμασταν πολύ μπερδεμένοι. Η Σίτι έπαιξε πολύ καλά στο χώρο του κέντρου και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Άξιζε τη νίκη. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ για να διεκδικήσει τον τίτλο», υποστήριξε ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας.

Special... νίκη η Μπάρτσα

Η... Special γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν επιπλέον κίνητρο για την Μπαρτσελόνα και η αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επιβλητική εμφάνιση στο «Σαν Μαμές» και νίκη 3-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.H γκέλα της Ρεάλ μόνο... ανεκμετάλλευτη δεν πέρασε από την Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε άνετα από το «Σαν Μαμές» επικρατώντας 3-1 της Μπιλμπάο. Βέβαια, για να έρθει το εύκολο «τρίποντο» έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αποβολή του Αμορεμπιέτα στο 35'. Οι Καταλανοί πήραν τον έλεγχο και με γκολ των Κεϊτά (55'), Τσάβι (74') ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη. Ο Βίγια αποβλήθηκε στο 87' για χτύπημα στον Γκουρπέγκι, η Αθλέτικ μπήκε ξανά στο ματς με γκολ του Γκαμπιλόντο στο 90', ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Μπούσκετς έσβησε τα όνειρα των Βάσκων.

Μόνο μία αγωνιστική έμεινε στην κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν μπόρεσε να... μιμηθεί τη Βαλένθια η οποία κέρδισε 2-0 στη Χιχόν. Οι Μαδριλένοι «πέταξαν» δύο βαθμούς στην έδρα της Λεβάντε, παραχωρώντας το δεύτερο 0-0 στο πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί αυτό της πρεμιέρας με την Μαγιόρκα). Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των νεοφώτιστων, ωστόσο θα μπορούσε να είχε φύγει με το «τρίποντο» αν ο Ιγκουαΐν δεν είχε κάνει το κάτι παραπάνω στο τετ α τετ με τον Ρέινα στις καθυστερήσεις.

Το παραμικρό εμπόδιο δεν συνάντησε από τη Χιχόν η Βαλένθια, καθώς σκόραρε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε τελικά με 2-0 εκτός έδρας. Ο Τοπάλ στο 7' και ο Σολδάδο στο 10' μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία και έτσι οι «νυχτερίδες» παρέμειναν χωρίς απώλεια μακριά από το «Μεστάγια». Η Βαλένθια έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και σε συνδυασμό με την «γκέλα» της Ρεάλ ανέβηκε στην κορυφή.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο (25/09)
Χιχόν-Βαλένθια 0-2 (7' Τοπάλ, 10' Σολδάδο)
Λεβάντε-Ρεάλ 0-0
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή (26/09)
Εσπανιόλ-Οσασούνα (18:00)
Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Μαγιόρκα-Σοσιεδάδ (18:00)
Σανταντέρ-Χετάφε (18:00)
Χέρκουλες-Σεβίλλη (20:00)
Ατλέτικο-Σαραγόσα (22:00)

Δευτέρα (27/09)
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)
Βαλένθια 13 *
Ρεάλ 11 *
Μπαρτσελόνα 9
Βιγιαρεάλ 9
Σεβίλλη 8
Ατλέτικο 7
Μπιλμπάο 7
Μάλαγα 6
Εσπανιόλ 6
Χέρκουλες 4
Οσασούνα 4
Χετάφε 4
Σοσιεδάδ 4
Χιχόν 4 *
Μαγιόρκα 4
Σανταντέρ 4
Λεβάντε 4
Λα Κορούνια 3
Αλμερία 2
Σαραγόσα 2

* Με παιχνίδι περισσότερο

Πέρασε από το «Ζερλάν» η Σεντ Ετιέν

 

Η Λυών είχε τα δοκάρια (τρία), η Σεντ Ετιέν είχε την ουσία και το γκολ στο μεγάλο ντέρμπι… μίσους του Σαμπιονά.Οι «Στεφανουά» που φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, επικράτησαν με 1-0 της Ολιμπίκ μέσα στο «Ζερλάν», για πρώτη φορά μετά το 1994 και έκαναν ξεκάθαρη την επιθυμία τους, που δεν είναι άλλη από το να επιστρέψουν στους τίτλους ύστερα από 29 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Κριστόφ Γκατιέρ ήταν ο Ντμίτρι Παγιέ, ο οποίος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 75’ έστειλε στα δίχτυα και τη μπάλα αλλά και τον Λιορίς! Ο 23χρονος χαφ έσωσε και την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση στο 83’ όταν και απέκρουσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Τζίμι Μπριάν.

Σε αντίθεση με την Σεντ Ετιέν, οι «Λυωνέ» βρίσκονται στην 18η θέση της βαθμολογίας, δηλαδή κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και ο Ζαν Μισέλ Ολάς καλείται να βρει τρόπους για να επαναφέρει στην ζωή την, εφτά φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, την τελευταία δεκαετία.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/9

Οσέρ-Νανσί 2-2
(2΄, 11΄ Ολιέ - 17΄ Κουβιγιέ, 32΄ Βαχιρούα)

Καέν-Μπορντό 0-0

Λοριάν-Μονακό 2-1
(6΄ Γκαμέιρο, 89΄ Κιταμπάλα - 26΄ Μποκανί)

Μονπελιέ-Αρλέ 3-1
(42΄, 48΄πεν. Ζινούντ, 82΄ Καμαρά - 61΄ Κερμοργκραντ)

Νις-Ρεν 1-2
(26΄ Λουμπόγια - 6΄ Νταλμά, 77΄ Μοντάνο)

Μαρσέιγ-Σοσό 2-1
(19΄ Ταϊβο, 61΄ Λούτσο Γκονζάλες - 76΄ Μπελάι)

Λυών-Σεντ Ετιέν 0-1
(75' Παγιέ)

Κυριακή 26/9

Μπρεστ-Βαλανσιέν 18:00
Τουλούζ-Λιλ
Λανς-Παρί Σεν Ζερμέν 22:00

Ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι Τβέντε - Αγιαξ

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11` με τον Γιάνσεν και ο «Αίαντας» απάντησε στο 15`με τον Ελ Χαμνταουί.

Πάλι ο Γιάνσεν στο 62` έβαλε μπροστά στο σκορ τους πρωταθλητές, αλλά στο 68` ο Ενόχ ισοφάρισε για το τελικό 2-2.

Ο Άγιαξ έπειτα από αυτή την ισοπαλία παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 17 πόντους.

Η Ρόμα επανήλθε

Με τον Βούτσινιτς σε ρόλο λυτρωτή στο 92' η Ρόμα νίκησε την Ιντερ με 1-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο Campionato! Ετσι, η Μίλαν του Ιμπραΐμοβιτς είναι στο -2.Το ξεκίνημα της Ρόμα στη φετινή Serie A ήταν το χειρότερο εδώ και τρεις δεκαετίες και ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήξερε ότι ουσιαστικά έπαιζε τη θέση του στο ντέρμπι με την Ιντερ, που πήγε στην Αιώνια Πόλη έχοντας τρεις σερί νίκες και ανεβασμένη ψυχολογία. Αυτό φαινόταν και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι «νερατζούρι» πατούσαν καλύτερα και ήλεγχαν ουσιαστικά τον ρυθμό του παιχνιδιού, παρά τις προσπάθειες των «τζιαλορόσι» να φανούν απειλητικοί.

Το ημίχρονο έληξε 0-0 και στην επανάληψη τη διαφορά έκαναν οι δύο προπονητές. Ο Ράφα Μπενίτεζ για λογαριασμό της Ιντερ απέσυρε τον Μιλίτο για να ρίξει στο ματς τον αμυντικό χαφ Μουντάρι, ενώ στη συνέχεια έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον άπειρο Κουτίνιο. Ο Ρανιέρι από την άλλη πλευρά, βλέποντας τον Τότι... να μην τραβάει, δεν είχε κανένα ενδοιασμό να αποσύρει τον αρχηγό της Ρόμα και να ρίξει στο γήπεδο τον Βούτσινιτς.

Η δικαίωση του ήρθε στο 92', όταν ο Μαυροβούνιος φορ με ωραία κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Ντε Ρόσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Ολίμπικο». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ρόμα στο φετινό πρωτάθλημα και της δίνει ώθηση για τη συνέχεια, ενώ η Ιντερ δεν κατάφερε να βγάλει από τώρα νοκ-άουτ έναν από τους διεκδικητές του Scudetto.

Μια Μίλαν... μόνος του!
Μετά την ισοπαλία στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, πριν από λίγα 24ωρα, η Μίλαν έμεινε στο -5 από την Ίντερ και η νίκη στον αγώνα με τη νΤζένοα στο «Σαν Σίρο» -με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Serie A- ήταν επιβεβλημένη. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συνέχισε τις αλλαγές στην αρχική σύνθεση, δίνοντας αυτή τη φορά θέση βασικού στον Ρομπίνιο, για να βρει το κατάλληλο σχήμα, αλλά τη λύση για τους «ροσονέρι» έδωσε και πάλι ο Ιμπραΐμοβιτς. Μετά από ένα... άσφαιρο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Μιλανέζοι απείλησαν με Ρομπίνιο, Γκατούζο και οι Γενοβέζοι με δοκάρι του Παλάσιο και μια δυνατή κεφαλιά του Τσίκο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπιάτι, ο Σουηδός άσος στο 49' απέδειξε ότι έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει, καθώς άπλωσε το πόδι του και βρήκε την μπάλα στη βαθιά μπαλιά του Πίρλο, στέλνοντας τη πάνω από τον Εντουάρντο και στα δίχτυα για το 1-0. Στο 80' η Μίλαν θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Εντουάρντο απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ζέεντορφ, ενώ στην επαναφορά ο Ρομπίνιο πλάσαρε και ο Κριτσίτο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή του τέρματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (25/9)

Μίλαν-Τζένοα 1-0 (49' Ιμπραΐμοβιτς)
Ρόμα-Ιντερ 1-0 (92' Βούτσινιτς)
Κυριακή (26/9)
Τσεζένα-Νάπολι
Μπάρι-Μπρέσια
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Λάτσιο
Φιορεντίνα-Πάρμα
Παλέρμο-Λέτσε
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Κάλιαρι