Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πιλάβιος: "Αν χρειαστεί θα διακόψουμε το πρωτάθλημα"

Αποφασισμένος να πατάξει τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο "ισχυρός άνδρας" του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει ακόμη και να διακόψει το πρωτάθλημα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. "Ισως χρειαστεί, κάποια στιγμή και αν συνεχιστούν τα πράγματα, να διακόψουμε και το πρωτάθλημα. Εγώ το έχω σκεφτεί", είπε με νόημα σε μία αποστροφή της συνέντευξης του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Αναφερόμενος, στο θέμα της βίας, ο κ Πιλάβιος τόνισε μεταξύ άλλων: "Ενας εύκολος τρόπος είναι το γήπεδο. Ηταν κλεισμένοι εκεί, τα σπάγανε και χτύπαγαν ο ένας τον άλλον. Η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε μόνον, όταν οι "φίλαθλοι" βγήκαν στους δρόμους, άρχισαν να σπάνε τα μαγαζιά, να ρίχνουν μολότοφ, να καίνε αυτοκίνητα. Θα το πω χωρίς να κρυφτώ. Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι επιχειρηματίες, εκδότες να καλλιεργούν μέσω των οπαδικών εφημερίδων τη βία. Αν διαβάζετε κάθε μέρα τον λεγόμενο οπαδικό Τύπο, θα εκπλαγείτε. Παλιά υπήρχε μια διάθεση για καζούρα και κοροϊδία στον αντίπαλο. Τώρα τι υπάρχει; Μένος, μίσος και δίψα για αίμα. Οι εκδότες θεωρούν ότι θα έχουν καλύτερη κυκλοφορία. Και αυτό είναι το χειρότερο. Και για να το πιστεύουν και ενδεχομένως και να έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία, το συμπέρασμα είναι ότι δεν πάμε καλά".

Οσον αφορά στους συνδέσμους οπαδών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ήταν σαφής: "Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, γιατί είναι πιθανόν σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης να εκδηλωθούν και άλλα φαινόμενα. Ισως χρειαστεί, κάποια στιγμή και αν συνεχιστούν τα πράγματα, να διακόψουμε και το πρωτάθλημα. Εγώ το έχω σκεφτεί. Δεν είναι δυνατόν οι παίκτες να διακυβεύουν τη ζωή τους".

Στην συνέχεια, ο κ Πιλάβιος αναφέρθηκε και στην διαιτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εμείς, φυσικά, προσπαθούμε. Εχουμε υπογράψει τη συνθήκη διαιτησίας της UEFA και σημειώνουμε πρόοδο, αφού μας χρηματοδοτεί. Η χρηματοδότηση από την UEFA γίνεται μόνο όταν έχεις πετύχει τους στόχους που αυτή θέτει. Τα πρώτα χρήματα τα πήραμε τον Ιούλιο. Θα σας πω κάτι όμως. Οσο και να εκπαιδεύσεις έναν άνθρωπο, το θέμα της νοοτροπίας δεν μπορείς να το αλλάξεις και εκεί δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα. Θέλω επίσης να τονίσω και ότι κανένας παράγοντας δεν θέλει το 50-50. Γιατί όλη αυτή η συζήτηση είναι κατ επίφαση. Το 50-50 σημαίνει ότι θα γίνουν τα ίδια ακριβώς λάθη. Αυτό είναι αδύνατο, άρα θα υπάρξει διαμαρτυρία. Ο αντίλογος θα ήταν ότι κάποιος μπορεί να θέλει το 50-50 και απλώς να είναι καχύποπτος. Θα σας επισημάνω, όμως, ότι δεν δίνουν ούτε δύο αγωνιστικές περιθώριο. Υπάρχει μια έντονη καχυποψία στη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα την οποία να βλέπουμε και να φαίνεται ότι γίνεται αξιοκρατικά. Ο ένας είναι φίλος του τάδε πολιτικού, ο άλλος πήρε το πόστο επειδή ανήκει στο δείνα κόμμα, και ούτω καθ εξής. Από την άλλη όμως, η διαιτησία είναι ένα πολύ μεγάλο άλλοθι. Κάνω μεγάλες μεταγραφές που δεν πετυχαίνουν. Επιλέγω λάθος σχήμα. Η ομάδα δεν είναι καλή. Μήπως πρέπει να καλύψω τα νώτα μου λέγοντας ότι φταίει ο διαιτητής; Πρέπει να φταίει κάποιος. Και στην Ελλάδα φταίνε πάντα άλλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: