Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρόμα επανήλθε

Με τον Βούτσινιτς σε ρόλο λυτρωτή στο 92' η Ρόμα νίκησε την Ιντερ με 1-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο Campionato! Ετσι, η Μίλαν του Ιμπραΐμοβιτς είναι στο -2.Το ξεκίνημα της Ρόμα στη φετινή Serie A ήταν το χειρότερο εδώ και τρεις δεκαετίες και ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήξερε ότι ουσιαστικά έπαιζε τη θέση του στο ντέρμπι με την Ιντερ, που πήγε στην Αιώνια Πόλη έχοντας τρεις σερί νίκες και ανεβασμένη ψυχολογία. Αυτό φαινόταν και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι «νερατζούρι» πατούσαν καλύτερα και ήλεγχαν ουσιαστικά τον ρυθμό του παιχνιδιού, παρά τις προσπάθειες των «τζιαλορόσι» να φανούν απειλητικοί.

Το ημίχρονο έληξε 0-0 και στην επανάληψη τη διαφορά έκαναν οι δύο προπονητές. Ο Ράφα Μπενίτεζ για λογαριασμό της Ιντερ απέσυρε τον Μιλίτο για να ρίξει στο ματς τον αμυντικό χαφ Μουντάρι, ενώ στη συνέχεια έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον άπειρο Κουτίνιο. Ο Ρανιέρι από την άλλη πλευρά, βλέποντας τον Τότι... να μην τραβάει, δεν είχε κανένα ενδοιασμό να αποσύρει τον αρχηγό της Ρόμα και να ρίξει στο γήπεδο τον Βούτσινιτς.

Η δικαίωση του ήρθε στο 92', όταν ο Μαυροβούνιος φορ με ωραία κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Ντε Ρόσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Ολίμπικο». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ρόμα στο φετινό πρωτάθλημα και της δίνει ώθηση για τη συνέχεια, ενώ η Ιντερ δεν κατάφερε να βγάλει από τώρα νοκ-άουτ έναν από τους διεκδικητές του Scudetto.

Μια Μίλαν... μόνος του!
Μετά την ισοπαλία στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, πριν από λίγα 24ωρα, η Μίλαν έμεινε στο -5 από την Ίντερ και η νίκη στον αγώνα με τη νΤζένοα στο «Σαν Σίρο» -με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Serie A- ήταν επιβεβλημένη. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συνέχισε τις αλλαγές στην αρχική σύνθεση, δίνοντας αυτή τη φορά θέση βασικού στον Ρομπίνιο, για να βρει το κατάλληλο σχήμα, αλλά τη λύση για τους «ροσονέρι» έδωσε και πάλι ο Ιμπραΐμοβιτς. Μετά από ένα... άσφαιρο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Μιλανέζοι απείλησαν με Ρομπίνιο, Γκατούζο και οι Γενοβέζοι με δοκάρι του Παλάσιο και μια δυνατή κεφαλιά του Τσίκο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπιάτι, ο Σουηδός άσος στο 49' απέδειξε ότι έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει, καθώς άπλωσε το πόδι του και βρήκε την μπάλα στη βαθιά μπαλιά του Πίρλο, στέλνοντας τη πάνω από τον Εντουάρντο και στα δίχτυα για το 1-0. Στο 80' η Μίλαν θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Εντουάρντο απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ζέεντορφ, ενώ στην επαναφορά ο Ρομπίνιο πλάσαρε και ο Κριτσίτο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή του τέρματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (25/9)

Μίλαν-Τζένοα 1-0 (49' Ιμπραΐμοβιτς)
Ρόμα-Ιντερ 1-0 (92' Βούτσινιτς)
Κυριακή (26/9)
Τσεζένα-Νάπολι
Μπάρι-Μπρέσια
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Λάτσιο
Φιορεντίνα-Πάρμα
Παλέρμο-Λέτσε
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Κάλιαρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: