Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οι Γουόντερερς έδειξαν το δρόμο!!

Σαν σήμερα, το 1872, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τελικός του FA Challenge Cup, του παλαιότερου θεσμού στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πρόγονο του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γουόντερερς αναμετρήθηκαν με τους Ρόγιαλ Εντζινίρς στο Κένιγκτον Όβαλ του Λονδίνου με τους «περιπλανώμενους» να σηκώνουν το τρόπαιο.
Η διοργάνωση
Στο πρώτο κύπελλο Αγγλίας συμμετείχαν 15 ομάδες. Όλες με εξαίρεση την Κουίνς Παρκ από την Σκωτία, είχαν ως βάση τους την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Οι Σκωτσέζοι συμφώνησαν να πάρουν μέρος μόνο αν έπαιζαν κατευθείαν στα ημιτελικά και εφόσον έπαιρναν την πρόκριση, να γινόταν ο τελικός την αμέσως επόμενη μέρα. Τελικά, στις 5 Μαρτίου 1872, πήγαν στο Λονδίνο όπου και αντιμετώπισαν τους Γουόντερερς, αλλά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο επαναληπτικός που προβλεπόταν από τους κανονισμούς της διοργάνωσης δεν έγινε ποτέ αφού η Κουίνς Παρκ προτίμησε να παραιτηθεί. Οι Ρόγιαλ Εντζινίρς αντιμετώπισαν στα ημιτελικά την Κρίσταλ Πάλας. Στον πρώτο αγώνα, στις 17 Φεβρουαρίου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα να παίξουν για δεύτερη φορά στις 9 Μαρτίου. Αυτή την φορά οι «μηχανικοί» νίκησαν την Πάλας με 3-0 και προκρίθηκαν στον τελικό.
Οι φιναλίστ
Η ομάδα των Γουόντερερς είχε αυτή την ονομασία επειδή δεν είχε σταθερή έδρα και αγωνιζόταν σε διαφορετικό γήπεδο κάθε φορά. Αποτελούταν κυρίως από μαθητες των δημόσιων σχολείων, αλλά και φοιτητές των αγγλικών πανεπιστημίων. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Τσάρλς Ολκοκ, ο οποίος ως γραμματέας της αγγλικής ομοσπονδίας είχε εμπνευστεί τον θεσμό του Κυπέλλου.
Από την άλλη, η ομάδα των Ρόγιαλ Εντζινίρς εκπροσωπούσε το σώμα του Βασιλικού Μηχανικού. Οι «μηχανικοί» ήταν η πρώτη ομάδα που είχε βάλει στο ρεπερτόριο της τις συνεχόμενες πάσες και τους συνδυασμούς μεταξύ των παικτών καθώς μέχρι τότε ο καθένας προσπαθούσε να σκοράρει με ατομική προσπάθεια και ως εκ τουτου ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου.
Ο τελικός
Το Σάββατο 16 Μαρτίου 1872 οι Ρόγιαλ Εντζινίρς και οι Γουόντερερς παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Κένιγκτον Όβαλ, που είναι γήπεδο κρίκετ καθώς ακόμη δεν υπήρξε γήπεδο ποδοσφαίρου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την αναμέτρηση.
Το ποδόσφαιρο δεν ήταν ακριβώς όπως το γνωρίζουμε σήμερα καθώς οι κανονισμοί είχαν πολλές ελλείψεις. Ακόμα δεν είχαν επινοηθεί τα φάουλ και τα πέναλτι, ενώ στα τέρματα δεν υπήρχαν δοκάρια και δίχτυα. Επίσης, οι ομάδες είχαν μόνο έντεκα παίκτες στην διάθεση τους και κατά συνέπεια δεν βλέπαμε αλλαγές για κανένα λόγο.
Τον τελικό παρακολούθησαν περίπου 2000 άνθρωποι. Σύμφωνα με το “Bell’s life”, τοπικό αθλητικό περιοδικό της εποχής, οι θεατές θα ήταν πολύ περισσότεροι αν οι διοργανωτές δεν αξίωναν μία λίρα για το εισιτήριο του αγώνα, ποσό εξωφρενικό για την εποχή.
Οι Εντζινίρς έμειναν με παίκτη λιγότερο από την αρχή του αγώνα όταν ο Κρέσγουελ έσπασε την κλείδα του στον πρώτο καταγεγραμμένο τραυματισμό σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο παίκτης αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά ουσιαστικά απλά στεκόταν στην γωνία του γηπέδου ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του. Στο 15΄οι Γουόντερερς πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μόρτον Μπετς πήρε την μπάλα από τον Βιντάλ και πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα από δύσκολη γωνία. Το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα καθώς το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους «περιπλανώμενους». Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος χάρη στην εξαιρετική απόδοση του τερματοφύλακα των ηττημένων Γουίλιαμ Μέριμαν.
Την επόμενη μέρα η εφημερίδα “Field” χαρακτήριζε τον συγκεκριμένο αγώνα ως τον ταχύτερο και δυνατότερο που έγινε ποτέ στο Κένινγκτον Όβαλ, ενώ για την εμφάνιση των Γουόντερερς έγραψε: «Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις, ατομικά και ομαδικά που έχουμε δει ποτέ στην Αγγλία».
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Γουόντερερς: Γουέλς, Ολκοκ, Μπετς, Μπόνσορμ Κλαρκ, Χούμαν, Λούμποκ, Τομπσον, Βιντάλ, Γουόλαστον.
Ρόγιαλ Εντζινίρς: Μέριμαν, Μέριντιν, Άντισον, Γκουντγιν, Μίτσελ, Κρέσγουελ, Ρένι Τέηλουρ, Ριτς, Μουϊρχεντ, Μπογκλ.
Διαιτητής: Άλφρεντ Στερ
*Πηγή: England365.gr*

Ακόμα 23 βαθμούς θέλει ο Ρότζερς!!

Η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ αλλά και της Άρσεναλ επί της Γουέστ Χαμ «αναγκάζουν» απόψε τη Λίβερπουλ να ψάξει μόνο την επικράτηση κόντρα στη Σουόνσι προκειμένου να μη χάσει έδαφος στη μάχη της 4άδας. Το στόχο των 23 βαθμών άλλωστε οριοθέτησε ο Μπρένταν Ρότζερς στα εναπομείναντα ματς.
Κάθε χρόνο οι 21 νίκες μέσα στη σεζόν δίνουν στατιστικά το ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ όμως φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά. Ήδη η Άρσεναλ έχει σημειώσει 17, η Γιουνάιτεντ 16 ενώ η Λίβερπουλ έχει μία λιγότερη.
Ο Ρότζερς δήλωσε πως αν η ομάδα του καταφέρει να πάρει τους 23 από τους 30 πιθανούς βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε θα είναι μία από τις τέσσερις που θα εκπροσωπήσουν την Αγγλία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Ουσιαστικά η Λίβερπουλ κυνηγά σήμερα την πρώτη από τις τουλάχιστον έξι νίκες που χρειάζεται μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον Ρότζερς να δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Μαντεύω ότι θα χρειαστούμε 23 βαθμούς. Είναι η πιο ανταγωνιστική χρονιά. Έχουμε νικήσει τα εννέα από τα 11 παιχνίδια μας τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετό. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί στο παιχνίδι μας και απόλυτα συγκεντρωμένοι στα τελευταία δέκα ματς».
*Πηγή: England365.gr*

«Έχουμε μόνο περιθώρια βελτίωσης»

Στην παραδοχή ότι πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο στη Λίβερπουλ για να «ζήσει» με την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες, τον μακροχρόνιο τραυματισμό του Ντάνιελ Στάριτζ, αλλά και τις γενικότερες αλλαγές που έγιναν, προέβη ο Τζο Άλεν, ο οποίος τόνισε πως οι «κόκκινοι» έχουν ακόμα περισσότερα περιθώρια βελτίωσης.
Μετά από κάποιους δύσκολους μήνες, η Λίβερπουλ έχει αρχίσει για τα καλά και βρίσκει τα πατήματά της, με τον Τζο Άλεν να εμφανίζεται ακόμα πιο αισιόδοξος για το μέλλον.
«Έχοντας χάσει το καλοκαίρι τον Λουίς Σουάρες και με τον Ντάνιελ Στάριτζ να είναι εκτός για τόσο πολύ καιρό, καθώς και την αλλαγή που είχαμε, ξέραμε ότι θα υπάρξει μία μικρή δυσκολία, αλλά δεν περιμέναμε να διαρκέσει τόσο», ανέφερε αρχικά.
«Ξέραμε ότι θα το γυρίσουμε, αλλά αναρωτηθήκαμε πόσο καιρό επρόκειτο να διαρκέσει. Διήρκησε νομίζω περισσότερο από ό, τι περιμέναμε. Είχαμε προσδοκίες, γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά καλοί για να κάνουμε τέτοια σερί, όπως κάνουμε τώρα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει:
«Με τους παίκτες που έχουμε και την εμπιστοσύνη που έχουμε, νομίζω ότι είναι μια περίπτωση στην οποία λες ότι μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Οι άνθρωποι ξεχνούν μερικές φορές ότι είμαστε μια νεαρή ομάδα. Η ομορφιά σε κάτι τέτοιο είναι ότι θα γίνουμε καλύτεροι. Το έχουμε δείξει όσο η σεζόν προχωράει».
*Πηγή: England365.gr*

Σουόνσι – Λίβερπουλ!! (preview)

Τα 13 παιχνίδια χωρίς ήττα μπορεί να συμπληρώσει η Λίβερπουλ με ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Λίμπερτι» κόντρα στη Σουόνσι (22:00 – ΟΤΕSport1 HD), στην αναμέτρηση που «κλείνει» το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.
Την ευκαιρία να μειώσει και πάλι στους δύο βαθμούς την απόσταση που τη χωρίζει από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν θα έχει η Λίβερπουλ σε περίπτωση που καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σουόνσι.
Οι «κόκκινοι» μετρούν ένα σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα και καλούνται να πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα που έχει χάσει μόλις μία φορά στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια.
Η ομάδα του Γκάρι Μονκ προέρχεται από την ήττα στο Λονδίνο με 3-2 από την Τότεναμ, ωστόσο τελευταίο της αποτέλεσμα στο «Λίμπερτι», είναι η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1.
Την ίδια ώρα, η «αρμάδα» του Μπρένταν Ρότζερς, μετά το 0-0 στο Κύπελλο Αγγλίας κόντρα στη Μπλάκμπερν, αναζητά την επιστροφή στις νίκες, ώστε να μην χάσει... για τα καλά το «τρένο» της 4ης θέσης και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Σουόνσι έχει καταφέρει να κερδίσει τη Λίβερπουλ μόλις μία φορά σε επτά παιχνίδια μετά την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ το 2011, την ίδια ώρα που η ομάδα του Μερσεϊσάιντ έχει πάρει το τρίποντο μόλις σε δύο από τα 13 εκτός έδρας παιχνίδια στο «Λίμπερτι».

Αγωνιστικά νέα:

Σουόνσι:
Υγιής και έτοιμος να αγωνιστεί είναι ο Μπαφετιμπί Γκομίς, μετά την κατάρρευσή του στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Τότεναμ.
Μοναδικός απών για τον Γκάρι Μονκ ο Κάιλ Μπάρτλεϊ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι.
Λίβερπουλ:
Μετά από επτά παιχνίδια, ο Στίβεν Τζέραρντ είναι και πάλι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, την ώρα που τόσο ο Μάρτιν Σκρτέλ, όσο και ο Μαμαντού Σακό είναι επίσης διαθέσιμοι.
Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Τζο Άλεν λόγω ενός τραυματισμού στον προσαγωγό.
Εκτός οι Λουίς Ενρίκε, Λούκας, Τζόουνς, Φλάναγκαν και Άιμπ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι – Τέιλορ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Νότον – Κι, Σέλβι – Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Κορκ – Έμνες
Λίβερπουλ: Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν – Στέρλινγκ, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Κουτίνιο, Στάριτζ, Λαλάνα
*Πηγή: England365.gr*

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς, με τον Άντονι Ντέιβις να ΠΕΤΑΕΙ στην κορυφή του TOP 10!
Το TOP 10 στο video:











*Πηγή: superbasket.gr*

«Θα παλέψουμε για την νίκη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και μίλησε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην οποία θα παραβρεθεί και η κυπελλούχος ομάδα του βόλεϊ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Υπομονή θέλει και κουράγιο και η επανάσταση άρχισε από το βόλεϊ. Έχουμε σήμερα ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Στο κύπελλο μας στερήσαν έναν τίτλο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί χωρίς καμιά ακρότητα. Θα είναι και η ομάδα βόλεϊ μαζί με το κύπελλο και θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τους χειροκροτήσει ο κόσμος. Πιστεύω αυτά τα παιδιά θα τα καταφέρουν και στο πρωτάθλημα. Ο κ. Ανδρέου έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια και έφερε πανάξια ένα κύπελλο».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και η ομάδα χρειάζεται πραγματική στήριξη από τον κόσμο όπως έχει κάνει φέτος σε όλα τα μεγάλα ματς. Θα μπούμε μέσα και θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την νίκη».
Για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο μπάσκετ:
«Είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κ. Σαββίδη το τι θα κάνει και πότε θα αποφασίσει. Εμείς κυνηγάμε την εξυγίανση, η προσπάθεια μας είναι πολύ μεγάλη και αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια μας κάθε χρόνο φέρνει καρπούς. Για να έρθει ένας επενδυτής πρέπει να γίνει εξυγίανση, να υπάρχει μια καλή εικόνα και νομίζω πως με λίγη υπομονή θα γίνουν όλα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παρελθόν ο Πογιέτ!!

Σε αναζήτηση προπονητή είναι από σήμερα η Σάντερλαντ. Ο Γκους Πογιέτ αποτελεί παρελθόν μετά την βαριά ήττα της ομάδας από την Άστον Βίλα.

Παρελθόν ο Πογιέτ
Τέλος στη συνεργασία της με τον Γκους Πογιέτ έβαλε σήμερα η Σάντερλαντ όπως ανακοίνωσε και επίσημα μέσω της ιστοσελίδας της.

Πρόκειται για τη… συνέπεια από τη βαριά ήττα της ομάδας το Σάββατο από την Άστον Βίλα, ενώ είχαν προηγηθεί και οι έντονες αντιδράσεις των οπαδών.

Ο Πογιέτ το πρωί έκανε κανονικά την προπόνηση της Σάντερλαντ αλλά αργότερα ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους ότι η συνεργασία τους θα διακοπεί. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν στον πάγκο της Σάντερλαντ από τον Οκτώβριο του 2013.

Οι διοικούντες την Σάντερλαντ έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν νέο προπονητή. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ προβάδισμα έχει ο Ντικ Άντβοκαατ ο οποίος παραμένει χωρίς δουλειά από τον Νοέμβριο όταν και απολύθηκε από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σερβίας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θερμή υποδοχή στους Κυπελλούχους!! (video)

Δεόντως πανηγυρίστηκε το πρώτο Κύπελλο του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, με τον κόσμο της ομάδας να επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στους θριαμβευτές κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη.

Θερμή υποδοχή στους Κυπελλούχους (video)
Σαν ήρωες υποδέχθηκαν την Κυπελλούχο ομάδα του ΠΑΟΚ κατά επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι παίκτες του αποθεώθηκαν από τον κόσμο που συνέρρευσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

inner

«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές. Στα αρ%#$#^ μας τους γράφουμε τους ποδοσφαιριστές», το σύνθημα που ακούστηκε...

inner

Τα επινίκια θα συνεχιστούν στο κλειστό της Πυλαίας, πριν από το παιχνίδι του μπασκετικού ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφυγε ο Αναστασιάδης, επιστρέφει ο Τζαβέλλας!!

Στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ επανέρχεται ο Γιώργος Τζαβέλλας, μετά την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος είχε εκτός πλάνων τον Έλληνα αμυντικό.

Έφυγε ο Αναστασιάδης, επιστρέφει ο Τζαβέλλας
Μετά την αποχώρηση του Άγγελου Αναστασιάδη βγαίνει από το «ψυγείο» ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ειδοποίησε τον Έλληνα αμυντικό να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Έτσι, λοιπόν αναμένεται να βρεθεί στη σημερινή προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το τέλος της σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγγελίδης: «Τον καλύτερό σας εαυτό σε κάθε ματς»

Προ των ευθυνών τους έθεσε ο Ιάκωβος Αγγελίδης τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς έδωσε το «παρών» στη σημερινή προπόνηση μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Αγγελίδης: «Τον καλύτερό σας εαυτό σε κάθε ματς»
Στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία βρέθηκε ο Άγγελος Αγγελίδης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ενημέρωσε τους παίκτες για τις εξελίξεις και, παράλληλα, τους έφερε προ των ευθυνών τους, ζητώντας να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμάς η αλλαγή του προπονητή. Όμως η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια για μεγάλο χρονικό διάστημα που θεωρούμε ότι έπρεπε κάτι να αλλάξουμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Αγγελίδης και πρόσθεσε: «Ο Άγγελος δούλεψε πολύ σκληρά μαζί σας και θέλω να τον ευχαριστήσω. Πολλές φορές παρότι υπάρχει ένας ικανός προπονητής και ένα ρόστερ με ποιότητα, αρκετοί λόγοι φέρνουν άσχημα αποτελέσματα και την ανάγκη μιας αλλαγής».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου υπογράμμισε: «Έχουμε μείνει μόνοι μας και ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στις ικανότητές σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε την εικόνα σας», τόνισε και καταλήγοντας, είπε: «Προπονητής σας θα είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης και θέλω σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Άλλο «λουκέτο», άλλο… ποινές!!

Οι ομάδες που «χρωστούν» τιμωρίες έδρας θα τις εκτίσουν και μετά την άρση του «λουκέτου» στα γήπεδα της Super League, όπως ενημέρωσε ο Σταύρος Κοντονής τη Super League. Πώς επηρεάζονται ΠΑΟ και ΟΦΗ.

Άλλο «λουκέτο», άλλο… ποινές
Οι ομάδες που «κουβαλούν» τιμωρία της έδρας τους δεν σημαίνει πως την εκτίουν στις αγωνιστικές που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διεξάγεται χωρίς κόσμο η αγωνιστική δράση στη Super League, όπως γνωστοποίησε ο Σταύρος Κοντονής στη διοργανώτρια αρχή. Αυτό, πρακτικά, επηρεάζει τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ που «χρωστούν» δύο και μία αγωνιστικές αντίστοιχα, τις οποίες θα κληθούν να εκτίσουν στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Πανθρακικό αντίστοιχα.

«Ανακοινώνεται ότι σχετικά με την έκτιση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες της Super League από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ γνωστοποίησαν εγγράφως στη Super League τα ακόλουθα:

Α/ Έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Super League, με το οποίο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής γνωστοποιεί στη Super League ότι «σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα»

και

Β/ Έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προς τη Super League, στο οποίο αναφέρεται ότι «η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League της 14/15/16/3/2015 χωρίς θεατές αποτελεί διοικητικό μέτρο που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4049/2012 (Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις), το οποίο ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, μπορεί για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις: α) απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή αναβολή οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης. Ως διοικητικό μέτρο η ανωτέρω απόφαση ληφθείσα για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ισχύουσα μάλιστα εν προκειμένω έναντι όλων των ομάδων της Super League ήτοι και έναντι αυτών (των περισσοτέρων) που δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές παραβάσεις, δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της Super League και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League
».

Το συγκινητικό μήνυμα του Ρομπέρτο για τον γιο του!!

Ο Ρομπέρτο έστειλε με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω Instagram τις ευχές του στον γιο του, που γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια μακριά του.

Το συγκινητικό μήνυμα του Ρομπέρτο για τον γιο του

«Ακόμη θυμάμαι τη μυρωδιά που είχες την πρώτη μέρα που σε κράτησα στα χέρια μου. Ό,τι είπαμε ο ένας στον άλλο με αυτό το πρώτο βλέμμα. Σήμερα είναι τα τρίτα σου γενέθλια και ήδη έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, όμως ακόμη το μυαλό σου δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο σε αγαπώ! Δεν μπορώ να είμαι μαζί σου σήμερα, αλλά θα είναι δίπλα σου για το υπόλοιπο της ζωής σου, για να κοιτάζω μέσα στα μάτια σου και να φωτίζεις τη ζωή μου. Χρόνια σου Πολλά, γιε μου», αναφέρει ο Ρομπέρτο.


Todavía recuerdo tu olor el primer día que te tuve en brazos. Y todo lo que nos dijimos en esa primera mirada. hoy ya cumples 3 añitos, y al mirarnos ya empiezas a comprender algunas cosas. Pero todavía tu mente no alcanza a entender todo lo que te puedo llegar a amar! Hoy no estaré en tu cumple.. Pero estaré toda la vida para seguir mirándonos a los ojos, y que la luz de tu mirada siga iluminando mi vida... Feliz cumpleaños hijo!// I still remember the smell the first day I took you in my arms. Everything we said each other in that first look. Today is your 3rd birthday, and you are starting to understand some things. But I know your mind still doesn't understand how much I love you! I can't be with you today... But I will stand by you the rest of my life, so I can look into your eyes and lighten my life. Happy birthday son! #Enzo #3 #loveuson #bday
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρίζει η καρέκλα» του Πογιέτ!

Την περίπτωση απομάκρυνσης του Γκουστάβο Πογιέτ από την τεχνική ηγεσία, σκέφτεται η διοίκηση της Σάντερλαντ μετά την ταπεινωτική εντός έδρας ήττα με 4-0 από την Άστον Βίλα.

«Τρίζει η καρέκλα» του Πογιέτ
«Τρίζει η καρέκλα» του Γκουστάβο Πογιέτ στη Σάντερλαντ. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι πολύ πιθανό να δει την πόρτα της εξόδου, μετά και τη συντριβή με 4-0 από την Άστον Βίλα. Μάλιστα, εντός της ημέρας, θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.

Οι «μαύρες γάτες» έχουν μία νίκη στα 12 τελευταία παιχνίδια και βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Οι διοικούντες την ομάδα δεν έχουν ξεχάσει την περυσινή πετυχημένη σεζόν και δεν θέλουν να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ. Όμως, οι αυξανόμενες αντιδράσεις των οπαδών, με αποκορύφωμα τις αποδοκιμασίες στο ματς του περασμένου Σαββάτου, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Σε περίπτωση «διαζυγίου» των δύο πλευρών, φαβορί για τον πάγκο είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας και νυν προπονητής της Γουέστ Χαμ, Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος δεν έχει δεχτεί πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Άγγλος τεχνικός έχει πολλούς υποστηρικτές στις τάξεις της Σάντερλαντ. Το 2013 ήταν ξανά υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Ο’ Νιλ, όμως, τότε, την θέση πήρε ο Πάολο Ντι Κάνιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: «Πολυβόλο» ο Λουκάς Μελάνο!! (videos)

Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Λουκάς Μελάνο στο επιβλητικό 5-1 της Λανούς σε βάρος της Γοδόι Κρουζ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με τρομερό σουτ του Λεάντρο Φερνάντεζ, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκαν στις… φονικές ορέξεις του 22άχρονου Μελάνο. Μπροστά στο σκορ μπήκε και η Ουρακάν, έχασε όμως με 3-1 από τη Σαν Λορένζο που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ η Τίγκρε κατέβαλε την Ατλέτικο Ραφαέλα με 2-1. Σε άλλο σημερινό (16/03) ματς του αργεντίνικου πρωταθλήματος ο Ίσραελ Νταμόντε, άλλοτε μέσος του Αστέρα Τρίπολης, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά η Εστουντιάντες πήρε 2-2 στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, που ολοκλήρωσε επίσης των αγώνα με δέκα παίκτες. Τέλος, η Βελέζ ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι, αν και τελικά έχασε με 2-1 από την Κίλμες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Κίλμες - Βελέζ Σάρσφιλντ 2-1
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Εστουντιάντες Λα Πλάτα 2-2
Σαν Λορένζο - Ουρακάν 3-1
Τίγκρε - Ατλέτικο Ραφαέλα 2-1
Γοδόι Κρουζ - Λανούς 1-5
Οι βαθμολογίες
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
5
13
Σαν Λορένζο
5
12
Ροζάριο Σεντράλ
4
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
5
10
Λανούς
5
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
5
9
Ρίβερ Πλέιτ
4
8
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
5
8
Ιντεπεντιέντε
5
8
Τίγκρε
5
8
Μπάνφιλντ
5
7
Μπελγκράνο
4
7
Ουνιόν
5
7
Γοδόι Κρουζ
5
7
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
5
6
Ντεφένσα Χουστίσια
5
6
Κίλμες
5
5
Τεμπέρλι
4
4
Ουρακάν
5
4
Σαρμιέντο
5
3
Κολόν Σάντα Φε
5
3
Άρσεναλ Σαραντί
4
2
Αλδοσίβι
4
2
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
2
Νουέβα Σικάγο
4
2
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
5
2
Ολίμπο
5
2
Ατλέτικο Ραφαέλα
5
1
-Οι πρώτοι δύο προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.

ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1,800
Ιντεπεντιέντε
1,708
Ρίβερ Πλέιτ
1,707
Λανούς
1,700
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,650
Μπόκα Τζούνιορς
1,560
Σαν Λορένζο
1,560
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,550
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,480
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,440
Ροζάριο Σεντράλ
1,426
Μπελγκράνο
1,414
Ουνιόν
1,400
Άρσεναλ Σαραντί
1,373
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,360
Γοδόι Κρουζ
1,330
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,200
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,180
Τίγκρε
1,170
Ολίμπο
1,145
Μπάνφιλντ
1,125
Κίλμες
1,120
Ντεφένσα Χουστίσια
1,083
Τεμπέρλι
1,000
Ουρακάν
0,800
Κολόν Σάντα Φε
0,600
Σαρμιέντο
0,600
Αλδοσίβι
0,500
Νουέβα Σικάγο
0,500
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,400
-Οι τελευταίες δύο ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Άνοιξε λογαριασμό ο Βίγια με Νιου Γιορκ Σίτι!! (videos)

O κεφάτος Νταβίντ Βίγια βοήθησε στο 2-0 του Νιου Γιορκ Σίτι σε βάρος των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον.
Εξάλλου, ο 33χρονος στράικερ συνδύασε το παρθενικό γκολ του στο MLS με την πρώτη νίκη των Νεοϋορκέζων στη βορειοαμερικανική λίγκα. Στο άλλο σημερινό (16/03) ματς ο Φανέντο Άντι πέτυχε δεύτερο γκολ για τους Πόρτλαντ Τίμπερς στο 90ό λεπτό, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 ο Άλαν Γκόρντον για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Νιου Γιορκ Σίτι - Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 2-0 (video)
Πόρτλαντ Τίμπερς - Λος Άντζελες Γκάλαξι 2-2 (video)
Oι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Γιορκ Σίτι
2
4
Ορλάντο Σίτι
2
4
Κολόμπους Κρου
2
3
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
1
3
Τορόντο
2
3
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
2
2
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
1
1
Μόντρεαλ Ίμπακτ
1
0
Σικάγο Φάιρ
2
0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
2
0
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
2
6
Λος Άντζελες Γκάλαξι
2
4
Σιάτλ Σάουντερς
2
3
Χιούστον Ντάιναμο
2
3
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
2
3
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
2
3
Πόρτλαντ Τίμπερς
2
2
Ρέαλ Σολτ Λέικ
2
2
Κολοράντο Ράπιντς
1
1
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
2
1
-Οι πρώτες έξι ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.



*Πηγή: onsports.gr*

Το «ερυθρόλευκο»… deja vu!

Τέσσερις φορές έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να επικρατήσει με 2-0 την 15η Μαρτίου, ενώ την περσινή σεζόν είχε νικήσει ξανά με το ίδιο σκορ σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Το «ερυθρόλευκο»… deja vu
Ημέρα… Ολυμπιακού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 15η Μαρτίου. Ο λόγος; Οι Πειραιώτες έχουν να επιδείξουν μόνο νίκες τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ μάλιστα στα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια έχουν καταφέρει να επικρατήσουν με σκορ 2-0 (όπως συνέβη χθες με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη).

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως την ίδια χρονική περίοδο και με το ίδιο ακριβώς σκορ οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν νικήσει τον Παναιτωλικό, σε αγώνα που είχε γίνει ξανά κεκλεισμένων των θυρών.

Εκτός από τον σύλλογο του Αγρινίου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νικήσει με το ίδιο σκορ τον Ατρόμητο (2008), τον Ηρακλή (1992) και την ΑΕΚ (1987), ενώ υπήρχαν το 5-0 επί του Ηρακλή το 2009 και το 1-2 στην Καβάλα το 1970.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των πρωταθλητών Ελλάδας σε κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις, έχουν 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα. Δηλαδή, το ποσοστό αγγίζει το 83,3%! *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκπτωτος… Άγγελος!!

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης.Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον 62χρονο προπονητή κάνοντας λόγο για αναγκαία αλλαγή και δίνοντας τα ηνία μέχρι το τέλος της σεζόν στον Γ. Γεωργιάδη.

Έκπτωτος… Άγγελος
Λύθηκε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον 62χρονο προπονητή, μια εξέλιξη που αναμενόταν από πολλούς εδώ και καιρό και μάλλον δεν εκπλήσσει κανέναν λόγω των κάκιστων αποτελεσμάτων της ομάδας από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, έκανε λόγο για αναγκαία αλλαγή στην ομάδα, ενώ τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνει και πάλι μέχρι το τέλος της σεζόν ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Στα 39 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στη διάρκεια της τρίτης του θητείας στην ομάδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκλείστηκε πρόωρα στο Κύπελλο και το Europa League, ενώ παρότι μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφτασε στο +5, ακολούθησε ένα εφιαλτικό διάστημα με επτά ήττες και δύο ισοπαλίες σε 16 αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόφαση να λυθεί η συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη και το επιτελείο του.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, δήλωσε επ’ αυτού: “Δυστυχώς το σερί των κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων διαρκεί ήδη για μεγάλο διάστημα και, παρότι εντωμεταξύ έγινε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η αρνητική τροχιά, πιστεύω ότι τώρα είναι αναγκαία μια αλλαγή για να επανέλθει η ομάδα στο σωστό δρόμο και να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ευχαριστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη για την αδιαμφισβήτητη σκληρή δουλειά του και την αφοσίωση στην ομάδα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει ως προπονητής ως το τέλος της χρονιάς. Αισθάνομαι ότι έχει τις ικανότητες και τη γνώση για να καθοδηγήσει την ομάδα προς τους άμεσους στόχους της.

Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου για τη θέση του αθλητικού διευθυντή που θα εκπονήσει, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, το νέο πλάνο εξέλιξης της ομάδας
».

Πάλι «καυτός»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ αυτή τη φορά δεν έβαλε ξανά… 57, αλλά μόλις 33 πόντους με 12/15 σουτ οδηγώντας τους Καβαλίερς σε νίκη στο Ορλάντο. Μεγάλη νίκη στο Τορόντο για Μπλέιζερς, ματσάρα στη Νέα Ορλεάνη.

Πάλι «καυτός»

Οι Μπλέιζερς έδειξαν τη δύναμή τους νικώντας 113-97 τους Ράπτορς στο Τορόντο, ενώ οι Σπερς έχοντας οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων σάρωσαν με 123-97 τους Τίμπεργουλβς.

Ο Άντονι Ντέιβις λίγο έλειψε να έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες, αλλά… δεν έφτανε. Οι Πέλικανς έχασαν με 118-111 από τους Νάγκετς στη Νέα Ορλεάνη με το μεγάλο τους αστέρι να έχει 14 πόντους, 9 τάπες και 7 ασίστ.

Οι Χοκς παρότι Τιγκ, Μίλσαπ και Κάρολ πήραν… ρεπό για να ξεκουραστούν, πέρασαν με 91-86 από το Λος Άντζελες κόντρα στους Λέικερς, ενώ οι Σανς με τον Έρικ Μπλέντσο να αγγίζει το τριπλ-νταμπλ επιβλήθηκαν 102-89 των Νικς.

Αναλυτικά:

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ντένβερ Νάγκετς 111-118 (κ.α. 101-101, 109-109) Ντέιβις 36 (14 ριμπ., 9 τάπες, 7 ασίστ), Έβανς 25 (10 ασίστ), Γκόρντον 16, Ασίκ 10 (13 ριμπ.)-Μπάρτον 25, Φαρίντ 20 (10 ριμπ.), Λόσον 19, Νέλσον 18, Γκαλινάρι 17.

Ορλάντο Μάτζικ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 108-123 Ολαντίπο 25, Χάρις 24, Βούτσεβιτς 22 (15 ριμπ.), Ρίντναουρ 15, Πέιτον 13 (10 ασίστ)-Ίρβινγκ 33, Σμιθ 25, Τζέιμς 21 (13 ασίστ, 8 ριμπ.), Τζόουνς 12.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 123-97 Λέοναρντ 15, Γκριν 13, Μπελινέλι 13, Σπλίτερ 12, Πάρκερ 11, Τζινόμπιλι 11, Ντάνκαν 10, Τζόζεφ 10-Μάρτιν 19, ΛαΒίν 18, Γουίγκινς 13, Πέιν 12, Ντιένγκ 10, Μπάντιντζερ 10, Χάμιλτον 9 (10 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 97-113 ΝτεΡόζαν 22, Βαλαντσιούνας 14, Γουίλιαμς 11, Λάουρι 10, Βάσκες 10, Τζόνσον 10-Όλντριτζ 24 (10 ριμπ.), Λίλαρντ 23, Αφλάλο 14, Λόπεζ 11, Μπατούμ 10 (12 ασίστ).

Φίνιξ Σανς-Νιου Γιορκ Νικς 102-89 Μπλέντσο 21 (11 ασίστ, 9 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 20, Ράιτ 18 (11 ριμπ.), Μαρκίφ Μόρις 14-Μπαρνιάνι 18, Σβεντ 18, Τόμας 14, Όλντριτς 4 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Ατλάντα Χοκς 86-91 Μπούζερ 13, Κέλι 13, Κλάρκσον 10, Ντέιβις 7 (13 ριμπ.)-Σρέντερ 24 (10 ασίστ), Χόρφορντ 21, Μακ 18, Μπέιζμορ 13.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ: «Καλύτερα χωρίς τους οπαδούς»!

Την άποψη ότι η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ θα ασκούσε πίεση στην ομάδα και καλύτερα που ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μακ!

Μακ: «Καλύτερα χωρίς τους οπαδούς»!
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι θυμωμένοι από το γεγονός ότι η ομάδα δεν κερδίζει και αυτό ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακ.

Μάλιστα, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι ήταν καλύτερο για εκείνον και τους συμπαίκτες του που ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς θα υπήρξε αντίδραση για την αδυναμία του «Δικεφάλου του Βορρά» να κερδίσει σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στην εφημερίδα «Live Sport»

Για το ματς κόντρα στον Αστέρα: «Δεν κερδίσαμε και αυτό έχει σημασία, διότι έχουμε μεγάλη ανάγκη από νίκες. Και με τον Αστέρα προσπαθήσαμε πολύ για το γκολ. Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία τα γκολ ερχόταν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και τώρα όσους τρόπους και αν έχουμε δοκιμάσει δεν έρχεται το γκολ. Κάτι κάνουμε λάθος, δεν ξέρω τι να πω. Στο παιχνίδι είχα δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρω αλλά δεν τα κατάφερα, αστόχησα. Θεωρώ ότι μερικές φορές δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας αλλά ίσως και τύχης. Ίσως να υπάρχει και στρες, όλα μετράνε, όλα παίζουν ρόλο... Θέλω να σκοράρω, όλοι το θέλουν αυτό. Τις ευκαιρίες για γκολ που είχα, αν τις είχα το πρώτο διάστημα της σεζόν, θα τις είχα κάνει γκολ... Παίξαμε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης και δεν κερδίσαμε. Αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ, δεν είναι ο ΠΑΟΚ που ήμασταν στην αρχή. Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλούς αντιπάλους. Δεν είναι μόνο η ομάδα με την οποία παίζουμε, είναι και ο ίδιος μας ο εαυτός, αλλά και κάποιοι φίλαθλοι».

Για τον κόσμο: «Ίσως να ήταν καλύτερα που έλειπαν οι φίλαθλοι μας από το παιχνίδι με τον Αστέρα. Ξέρω ότι είναι θυμωμένοι μαζί μας διότι δεν κερδίζουμε τον τελευταίο καιρό και ξέρω και τι θα γινόταν αν ήταν στο γήπεδο. Θα άρχιζαν να γκρινιάζουν και να φωνάζουν... Θέλουν να δουν κάτι καλύτερο από εμάς, θέλουν κάτι περισσότερο, θέλουν νίκες, και αυτό φέρνει πίεση. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δεν παίξαμε άσχημα, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος του αγώνα είναι ότι δεν κερδίσαμε. Ένα πρώτο βήμα είναι ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, αλλά όταν παίζεις εντός έδρας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Η κατάσταση γύρω μας δεν είναι καλή και μπορεί να αλλάξει μόνο με νίκες. Θα ήταν καλό να κερδίζαμε το ματς στο οποίο δεν είχαμε τους φιλάθλους και στο επόμενο ματς να τους είχαμε στο πλευρό μας. Η κατάσταση δεν είναι καλή γύρω μας».

Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Θα δούμε τι θα γίνει... Αν δεν κερδίσουμε τον Εργοτέλη... Δεν ξέρω τι να πω. Αυτό είναι από τα παιχνίδια που θα πρέπει να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να βάλουμε τρία και τέσσερα γκολ, αλλά τώρα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, και με μια νίκη με 1-0 θα είμαστε ευχαριστημένοι, και αυτό διότι μας λείπουν οι νίκες».

Θα κρίνει πολλά…!!

Μεγάλη… Δευτέρα η σημερινή για την Basket League. Η μάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα κρίνει πολλά για την πρώτη, αλλά και την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Στη Δράμα ο Παναθηναϊκός.

Θα κρίνει πολλά…
Με δύο σημαντικά παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική στην Basket League, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 19:00 και δύο ώρες πριν τον ΚΑΟΔ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Το ματς της Πυλαίας (19:00, Novasports 2) πιθανώς να κρίνει πολλά στη μάχη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά και για την τρίτη θέση. Σε περίπτωση νίκης κι εφόσον δεν στραβοπατήσουν σε κάποιο άλλο ματς οι ίδιοι ή ο Παναθηναϊκός, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την πολυτέλεια της ήττας με διαφορά μέχρι έξι πόντων όταν θα επισκεφτούν στα τέλη Απριλίου το ΟΑΚΑ. Αντίθετα, αν οι Πειραιώτες χάσουν τώρα και δεν υπάρξουν άλλα στραβοπατήματα για τους «αιώνιους», το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs θα πάει στο νικητή του μεταξύ τους ντέρμπι, χωρίς να παίζει ρόλο η διαφορά. Το έργο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου δυσχεραίνουν οι απουσίες, καθώς εκτός μάχης είναι οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ, Κατσίβελης και Τσαϊρέλης, ενώ θα παίξει ο Μάντζαρης.

Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά», που θα επιδιώξει να νικήσει στην έδρα του Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003/04, θέλει τη νίκη για να βρεθεί μόνος τρίτος, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Άρη. Ο Σούλης Μαρκόπουλος υπολογίζει και στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η προϊστορία είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, καθώς μετρά 17 νίκες στα 31 ματς στο πλαίσιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992 και μετά), ενώ μετά τη μετακίνηση του ΠΑΟΚ στην Πυλαία έχει 16 νίκες και μόλις 4 ήττες. Η τελευταία του τέτοια ήταν στα προημιτελικά της σεζόν 2012/13 με 76-71, ενώ σε κανονική περίοδο η πιο πρόσφατη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν τη σεζόν 2007/08 με 81-80.

Στις 17:00 (Novasports 2) ο ΚΑΟΔ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι μετά τις τρεις σερί εκτός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα θέλουν να αποφύγουν το στραβοπάτημα, παρά τις απουσίες των ΝτεΜάρκους Νέλσον και Γιάνις Μπλουμς, που έμειναν στην Αθήνα για να ξεκουραστούν. Οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν ακόμη σωθεί, θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Δημήτρη Τσαλδάρη, με στόχο την πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Δραμινοί μετρούν τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς στο «σπίτι» τους απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά οι τρεις εξ αυτών είχαν έρθει με διαφορές τεσσάρων, τριών και δύο πόντων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η μεγαλύτερη μέρα της ΑΕΚ...!!

Σαν σήμερα, πριν από 38 χρόνια, η ΑΕΚ βίωνε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ευρωπαϊκής της ιστορίας παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με επική ανατροπή απέναντι στην ΚΠΡ.

Η μεγαλύτερη μέρα της ΑΕΚ...

Σαν σήμερα, πριν από 38 χρόνια, η ΑΕΚ είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με επική ανατροπή απέναντι στην ΚΠΡ. Το 3-0 στην Αγγλία δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, ωστόσο στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας η «Ένωση» κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς με δύο γκολ του Θωμά Μαύρου κι ένα του Μίμη Παπαϊωάννου. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η επιλογή του Φράντισεκ Φάντροκ να αντικαταστήσει τον Λάκη Στεργιούδα με τον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Νίκο Χρηστίδη στο 115’ αποδείχτηκε σοφή. Ο τελευταίος απέκρουσε δύο πέναλτι και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στη ρώσικη ρουλέτα με 7-6.

Οι «κιτρινόμαυροι», που νωρίτερα είχαν αποκλείσει τη Ντιναμό Μόσχας, τη Ντέρμπι Κάουντι και τον Ερυθρό Αστέρα, δεν τα κατάφεραν στα ημιτελικά απέναντι στην πανίσχυρη Γιουβέντους, από την οποία αποκλείστηκαν με δύο ήττες (1-0 και 4-1).

Τι σημασία είχε όμως; Η ιστορία είχε γράψει ήδη το έπος απέναντι στην ΚΠΡ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στα δύο ματς:

02/03/77: ΚΠΡ-ΑΕΚ 3-0
(7’ πεν. και 10’ πεν.Φράνσις, 43’ Μπόουλς)
Αγωνίστηκαν: Στεργιούδας, Σκρέκης, Θεοδωρίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Νικολούδης, Βάγκνερ, Λ.Παπαδόπουλος (56’ Τάσος), Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ

16/03/77: ΑΕΚ-ΚΠΡ 3-0, στα πεν. 7-6
(11’ και 65’ Μαύρος, 81’ Παπαϊωάννου)
Αγωνίστηκαν: Στεργιούδας (117’ Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115’ Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το έπος του Άρη και του αείμνηστου!!

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια ο πρόωρα χαμένος Ρόι Τάρπλεϊ οδηγούσε τον Άρη στον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο.

Το έπος του Άρη και του αείμνηστου
Η 16η Μαρτίου θα είναι για πάντα σημειωμένη στο ημερολόγιο των φίλων του Άρη. Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια η αγαπημένη τους ομάδα κατακτούσε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

inner

Στον τελικό του Τορίνου, η ομάδα του Σβι Σερφ, με ηγέτη τον μεγάλο Ρόι Τάρπλεϊ που έφυγε προ λίγων μηνών από τη ζωή, νικούσε την Εφές Πίλσεν με 50-48 πανηγυρίζοντας το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο αείμνηστος Αμερικανός είχε 19 πόντους και 18 ριμπάουντ για τους «κίτρινους», που είχαν στο πλευρό τους 5.000 φίλους τους.

inner

Άρης (Σβι Σερφ): Γιαννάκης 2, Βουρτζούμης 2, Άντερσον 15, Μισούνοφ 10, Τάρπλεϊ 19, Αγγελίδης 2, Ιωάννου, Γάσπαρης.

Εφές Πίλσεν (Αϊντίν Ερς): Κορούτσου, Ναουμόσκι 7, Αϊντίν 16, Οζτούρκ 2, Ρίτσαρντ 7, Οϊγκούτς 5, Σαρίτσα 11.




*Πηγή: sport-fm.gr*

O ΠΑΟΚ της Ευρώπης!!

Στις 16 Μαρτίου του 1994 ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο κατακτώντας το Κύπελλο Κόρατς.

O ΠΑΟΚ της Ευρώπης
Το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 ήταν η χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ συμμετέχοντας σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και ένα Final Four. Μάλιστα, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο κατακτώντας το Κύπελλο Κόρατς με δύο νίκες επί της Στεφανέλ.

Στην προκριματική φάση, ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Σαμάρα. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την εκτός έδρας νίκη με 81-77, ενώ στον επαναληπτικό, στο «Αλεξάνδρειο», επικράτησε διά περιπάτου με 101-56.

27/10/1993 Σαμάρα – ΠΑΟΚ 77-81
03/11/1993 ΠΑΟΚ – Σαμάρα 101-56

Με πέντε νίκες στα έξι ματς του ομίλου, απέναντι στις Καχασόλ, Ρεκοάρο Μιλάνο και ΚΚ Ζάγκρεμπ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου και προκρίθηκε πανηγυρικά.

24/11/1993 Καχασόλ Σαν Φερνάντο – ΠΑΟΚ 82-87
30/11/1993 Ρεκοάρο Μιλάνο – ΠΑΟΚ 76-74
08/12/1993 ΠΑΟΚ - ΚΚ Ζάγκρεμπ 84-70
15/12/1993 ΠΑΟΚ – Καχασόλ Σαν Φερνάντο 92-89
05/01/1994 ΠΑΟΚ – Ρεκοάρο Μιλάνο 71-67
12/01/1994 ΚΚ Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 77-91

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ δυσκόλεψαν στα προημιτελικά. Οι Θεσσαλονικείς στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Σκαβολίνι, γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα και μάλιστα με 16 πόντους διαφορά (82-66). Ωστόσο, στον επαναληπτικό πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση, νικώντας με το ευρύ 96-58.

02/02/1994 ΠΑΟΚ – Σκαβολίνι 96-58

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί εις βάρος του Πανιωνίου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στο πρώτο ματς που έγινε στη Νέα Σμύρνη με 85-83, ενώ στη Θεσσαλονίκη πήρε εύκολα τη νίκη με 82-64.

16/02/1994 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 83-85
23/02/1994 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 82-64

Στο διπλό τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε σε ισάριθμες νίκες κόντρα στη Στεφανέλ Τριέστε. Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με εννιά πόντους διαφορά (75-66) και μαζί σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού. Στην Ιταλία, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, έχοντας έναν εξαιρετικό Μπάνε Πρέλεβιτς που σημείωσε 30 πόντους και τον Γουόλτερ Μπέρι να προσθέτει άλλους 26, φτάνει στη δεύτερη νίκη (91-100) και κατακτά το τρόπαιο.

09/03/1994 ΠΑΟΚ – Τριέστε 75-66
ΠΑΟΚ: Μαμαζιόλας, Μπουντούρης 2, Πρέλεβιτς 10, Ρεντζιάς 2, Μπαλογιάννης, Κόρφας 11, Τσέκος, Γαλακτερός 12, Σάβιτς 15, Μπέρι 23.
Στεφανέλ: Μποντιρόγκα 6, Τζεντίλε 7, Πιλούτι 7, Φούτσκα 12, Ντε Πολ 2, Λάμπλεϊ 20, Κανταρέλο 2, Καλαβίτα 10.

16/03/1994 Τριέστε – ΠΑΟΚ 91-100
Στεφανέλ: Μποντιρόγκα 24, Τζεντίλε 23, Πιλούτι 13, Φούτσκα 9, Ντε Πολ, Λάμπλεϊ 18, Μποντέτο, Κανταρέλο 4, Καλάβιτα.
ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 12 (2/2), Πρέλεβιτς 30 (3/3), Μπαλογιάννης, Κόρφας 16 (2/4), Γαλακτερός 8 (2/2), Σάβιτς 8, Μπέρι 26.a




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει… ψαχνό!

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την αντίδραση μετά την απογοήτευση του Κυπέλλου και τη νίκη επί του Φωστήρα με βοήθεια από «αναπληρωματικούς». Στροφή από σήμερα στο ματς με τον Ηρακλή στα Ψαχνά.

Έχει… ψαχνό

Παρ’ όλα αυτά αντεπεξήλθε, έκανε το καθήκον της και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι αποκομίζοντας και άλλα κέρδη. Όπως την παρουσία των Ζόριτς και Βούρα, αλλά και τη βελτιωμένη (αν και όχι ακόμη σε επίπεδο που να ικανοποιεί) εικόνα του Κρισάντους, που απέδειξαν πως υπάρχει «ψαχνό» και στον πάγκο της ομάδας.

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης με τον Ηρακλή στα Ψαχνά (18:00). Η ΑΕΚ στοχεύει σε μια ακόμη νίκη, προκειμένου να φτιάξει την «προίκα» της εν όψει των play offs κι ενώ υπάρχει πάντα η μάλλον αναπόφευκτη αφαίρεση τριών βαθμών για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα πάρει ξεκούραστα τρεις βαθμούς από το… ρεπό με τον Πανηλειακό, την ώρα που στη Ριζούπολη θα αναμετρώνται Απόλλων Σμύρνης και Παναχαϊκή.

Στο ματς στα Ψαχνά θα επανέλθει ο Μπαρμπόσα, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Ζόριτς, που αποχώρησε τραυματίας αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε χθες. Σε πρώτη φάση ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός, που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα, δεν φαίνεται να έχει κάτι πολύ σοβαρό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατρόμητος και… «Σίφο» στο προσκήνιο!


Στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο στρέφουν από σήμερα την προσοχή τους στον Παναθηναϊκό, την ώρα που αναμένονται εντός της εβδομάδας εξελίξεις στο θέμα της παραμονής του Σίλντενφελντ.

Ατρόμητος και… «Σίφο» στο προσκήνιο
Από σήμερα ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την προσεχή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας και το γεγονός ότι στην Κρήτη έφτασε τις οχτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όμως εκείνο που τονίζουν ότι πρέπει να κάνουν το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει με δύο αλλαγές το «τριφύλλι» κόντρα στους Περιστεριώτες. Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού επιστρέφει ο Πράνιτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Ωστόσο, θεωρείται απίθανο ο Κροάτης να παίξει ως βασικός στο Περιστέρι. Αντίθετα, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο Ζέκα που εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και ο Καρέλης αναμένεται να πάρει τη θέση του Κλωναρίδη.

Επίσης, εκτός είναι ο Σίλντενφελντ, ο οποίος στο συγκεκριμένο ματς θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του. Για τον Κροάτη στόπερ, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Πριν από μερικές ημέρες ο Φύσσας και ο Βόκολος συζήτησαν με τον μάνατζερ του διεθνούς κεντρικού αμυντικού και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η διοίκηση να καταθέσει επίσημη πρόταση για τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Σημεία «κλειδιά» στις διαπραγματεύσεις θεωρούνται η διάρκεια του συμβολαίου και οι οικονομικές απολαβές.

Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να προσφέρει διετές συμβόλαιο, αλλά υπάρχουν σκέψεις για τριετές που φυσικά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ο Σίλντενφελντ, ακόμα και αν οι απολαβές του είναι λιγότερες σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή. Εκείνο που προκύπτει, πάντως, είναι η καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Εν τω μεταξύ, οι «πράσινοι» έχουν προθεσμία μέχρι αύριο να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα στην επιτροπή εφέσεων και την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να βγει η απόφαση για το αν θα επιστραφούν ή όχι οι τρεις βαθμοί, οι οποίοι αφαιρέθηκαν για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» και τον Φουστέρ

Το… καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός και επικράτησε της Skoda Ξάνθης και πλέον στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση «ανανεώσεις», με τον Φουστέρ υπογράφει σύντομα το νέο του συμβόλαιο.

«Δένει» και τον Φουστέρ
Η αρχή για τις ανανεώσεις των συμβολαίων στον Ολυμπιακό έγινε με τους Γιάννη Μανιάτη (μέχρι το 2019) και τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Χθες υπήρχε ο αγώνας με τη Skoda Ξάνθη και, όπως είναι φυσικό, στο παραπάνω θέμα υπήρξε στασιμότητα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 2-0 της ομάδας του Λουτσέσκου, κάνοντας ουσιαστικά το… καθήκον τους και έδωσαν συνέχεια στην πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο, σύντομα αναμένεται να κληθεί για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ο Νταβίντ Φουστέρ. Αυτό, σύμφωνα με τη SportDay, αναμένεται να συμβεί σήμερα ή το αργότερο άυριο. Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός χαφ θα υπογράψει για άλλα δύο χρόνια και με εκείνον θα κλείσει ο πρώτος κύκλος στο κομμάτι των συμβολαίων για τους «ερυθρόλευκους».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής το παραμικρό ότι οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν άμεσα για την αγορά των δικαιωμάτων του από την Άντερλεχτ.

Πάντως, άνθρωπος του βελγικού συλλόγου βρισκόταν χθες στο «Καραϊσκάκης», ενώ η SportDay αποκαλύπτει πως ο ατζέντης του παίκτη ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να προχωρήσει τις συζητήσεις.

Εν τω μεταξύ, στο φαληρικό γήπεδο βρέθηκαν σκάουτερ από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «κατασκόπους» είχαν στείλει ο Αγιαξ και η Γκρόνιγκεν από την Ολλανδία, η Άντερλεχτ από το Βέλγιο και η Αταλάντα από την Ιταλία.

Επίσης, στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκη» βρέθηκε και ο τεχνικός του Ατρομήτου, Νίκος Νιόπλιας, με τον βοηθό του, Θανάση Κολιτσιδάκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει άμεσα και ο Φουστέρ!!

Την Δευτέρα ή την Τρίτη θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Νταβίντ Φουστέρ, παίρνοντας την...σκυτάλη από τους Γιάννη Μανιάτη και Τσόρι Ντομίνγκες.
Ο Ισπανός αρχηγός του Ολυμπιακού θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά παίκτης του που θα κλείσει με νέο συμβόλαιο αυτές τις ημέρες. Είτε την Δευτέρα είτε την Τρίτη πρόκειται να κλείσει θετικά και αυτό το... μέτωπο προκειμένου να επέλθουν μετά οι σχετικές ανακοινώσεις για τον Νταβίντ Φουστέρ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνεχίζονται οι επαφές για Μιλιβόγιεβιτς!!

Σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς είναι η ομάδα του Ολυμπιακού, χωρίς να υπάρχουν ακόμα θετικές εξελίξεις.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθεί να ασχολείται με την περίπτωση του Σέρβου άσου, τον οποίο περιμένει πιο ανεβασμένο στην συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στο πλάνο τους να κρατήσουν τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στο ρόστερ τους και οι συζητήσεις συνεχίζονται δίχως όμως να υπάρχουν ακόμα τα καλά νέα. Εντός των προσεχών ημερών μπορεί να υπάρξουν νεότερα ενώ στο Λιμάνι ρίχνουν πλέον το βάρος στο προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, όπου ο στόχος είναι ακόμα μία νίκη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θεοδωρίδης: «Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίζει χωρίς φιλάθλους»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην απουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού από το ματς με την Ξάνθη και στην αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του.
Ειδικότερα ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Μια ομάδα χωρίς να έχει κάνει κάτι να τιμωρείται είναι άδικο. Πήραμε τη νίκη αλλά στο πρώτο μέρος ήταν παγωμένη η ατμόσφαιρα λόγω της απουσίας φιλάθλων. Στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα και νικήσαμε δίκαια. Ο κύριος Κοντονής πρέπει να καταλάβει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που είναι η μισή Ελλάδα, είναι πολύ δυσαρεστημένοι για όσα υφίσταται η ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Ολυμπιακός χωρίς φιλάθλους και η ΑΕΚ στον Φωστήρα να έχει 2.000 κόσμο. Δεν πρέπει να ξαναγίνει διακοπή και θα κάνουμε την χάρη σε ορισμένους εχθρούς του ποδοσφαίρου, που θέλουν να καταστρέψουν το άθλημα. 
Άκουσα για τον προπονητή μας, όταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγε στον ΟΦΗ και η απόσταση είναι στα 100 μέτρα και εμείς το δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Λένε όλοι ψέματα. Δεν ξέρουν τους κανονισμούς. Εμείς μπορούμε να βρισκόμαστε σε όλα τα μήκη και πλάτη πριν το ματς. Οι ξένοι πανηγυρίζουν όπως θέλουν. Κανείς δεν τους μιλάει. Να βγει εάν είναι ένας νόμος για το πώς θα πανηγυρίζουμε. Ο Ολυμπιακός είναι το θύμα. Πήγαμε στον Παναθηναϊκό, έγινε ό,τι έγινε, μπήκαν μέσα κουκουλοφόροι με ρόπαλα, ασπίδες, πετούσαν με όπλα και κινδύνεψε ζωή ανθρώπων.
Μόνο ο Υπουργός Προστασίας βγήκε και είπε ότι ήταν προσχεδιασμένα. Δεν ξέρω πόσες συλλήψεις έγιναν και οι κουκουλοφόροι μας θύμισαν άλλες εποχές. Το μεγάλο θύμα είναι ο Ολυμπιακός. Όλοι τα έχουν χάσει, το πώς έκλεισαν τα γήπεδα και ότι για δύο ομάδες τιμωρήθηκαν όλοι. Εμείς είμαστε στην Σούπερ Λίγκα και η ΑΕΚ στην Football League. Γιατί να μην τιμωρηθούν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας; Να σταματήσουν όλα αυτά για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Να κάτσουν οι πρόεδροι να τα βρουν. Στο Καραϊσκάκη εδώ και μία τριετία - τετραετία δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι μοναστήρι. Να χαλιναγωγήσουν όλοι τους φιλάθλους τους όπως εμείς».

Γρηγορίου: «Τυπικό θέμα η παραμονή μου»

Τυπική διαδικασία είναι το ζήτημα της παραμονής του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της Κέρκυρας, όπως τόνισε ο ίδιος, που χαρακτήρισε «σπίτι του» την ομάδα και το νησί
«Είχαμε πει μετά τη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, ότι ουσιαστικά σήμερα μπορούμε να ''σφραγίσουμε'' την παραμονή μας, κάτι που από την αρχή της χρονιάς έλεγα ότι πέραν από στόχο, αποτελούσε και όνειρο. Έχω την εντύπωση ότι σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Τετάρτης που θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οι 40 βαθμοί μας δίνουν κατά 99% την παραμονή μας, έχοντας υπέρ μας και τις ισοβαθμίες. Πολλά συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά για όλη τη χρονιά» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού των Φαιάκων.
Στη συνέχεια πρόσθεσε «Όταν ξεκινούσε η σεζόν, μεγάλο ερωτηματικό ήταν η Κέρκυρα και αντικειμενικά θεωρούμαστε ότι αδικημένοι από την τύχη. Θα μπορούσαμε να είχαμε 7 βαθμούς παραπάνω, αν αναλογιστούμε τα παιχνίδια που χάσαμε άδικα. Δεν μπορώ να κάνω κριτική για το παιχνίδι. Δεν θυμάμαι πόσες ευκαιρίες χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήρθαν άσχημες μνήμες από το παρελθόν από ανάλογα παιχνίδια, αγχώθηκαν τα παιδιά. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω. Ήταν κομβικό το δεύτερο γκολ και ήρθε μια εύκολη νίκη, αλλά δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω για το ματς. Ο αντίπαλος από ένα σημείο και μετά έπαιζε με 9 παίκτες. Συγχαρητήρια σε όλους. Στα παιδιά, τον κόσμο. Κάθε χρόνο έρχεται και περισσότερος, μετά τη συγχώνευση και αυτή η ομάδα να βάλει τις βάσεις στο μέλλον, που είναι στόχος για όλους στο νησί».
Για την παραμονή της Κέρκυρας στην κατηγορία: «Για μένα σημαίνει πολλά. Ήταν η περσινή άνοδος. Βλέπω σαν σπίτι μου την ομάδα και το νησί. Είμαι κοντά να κλείσω δύο χρόνια το καλοκαίρι και να συνεχίσω γιατί αυτό θεωρείται δεδομένο. Επειδή η προσπάθεια ήταν τεράστια από την πρώτη μέρα που βρέθηκα εδώ, σιγά σιγά με αποδέχθηκε ο κόσμος και νιώθω την αγάπη του νησιού και βλέπω σαν παιδί μου αυτή την ομάδα».
Τέλος, ερωτηθείς για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, απάντησε: «Τυπικό είναι. Θεωρώ ότι είναι δεδομένο. Το θεωρεί ο πρόεδρος δεδομένο, το θεωρεί η διοίκηση δεδομένο…».

Δέλλας: «Νίκες για τον Πέτρο και τον Ιβάν»

Ο Τραϊανός Δέλλας έμεινε ικανοποιημένος από την νοοτροπία της ΑΕΚ, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και ζήτησε νίκες ως το τέλος για τους Πέτρο Μάνταλο και Ιβάν Μπρέσεβιτς.
Η Ένωση αιφνιδιάστηκε από τον Φωστήρα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4' αλλά στη συνέχεια αντέδρασε όπως έπρεπε, ικανοποιώντας και τον προπονητή.
«Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων, που έπαιξαν σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις σε τέτοιο γήπεδο. Οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο. Ηρθαμε εδώ να συνεχίσουμε το σερί μας. Για να πάρουμε τρεις βαθμούς. Αιφνιδιαστήκαμε αλλά κρατάω την ψυχραιμία των παικτών μου σε δύσκολο γήπεδο. Κυκλοφόρησαν την μπάλα, βάλαμε δύο γκολ και εκεί το ματς τελείωσε. Ο αντίπαλος κλείστηκε καλά στο δεύτερο, βάλαμε το τρίτο γκολ και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Για εμάς ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Δεν μένω στο αποτέλεσμα. Μας στεναχωρεί περισσότερο ο τραυματισμός του Πέτρου. Εχουμε πει ότι παίζουμε και για τον Πέτρο μέχρι τέλους. Είμαστε δίπλα του μέχρι να γυρίσει, θα είναι πιο δυνατός. Και σε αυτόν και στον Ιβάν. Ευχομαι τα καλύτερα στον Φωστήρα», τόνισε αρχικά ο Δέλλας, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς ήταν η ψυχολογία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο.
«Ηταν ζητούμενο η διαχείριση μετά το ματς με Ολυμπιακό. Τους έχω εμπιστοσύνη, έχουμε δουλέψει πολύ. Η ψυχολογία με μια νίκη φτιάχνεται. Μας πικραίνει ο τρόπος που αποκλειστήκαμε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για τα ματς Κυπέλλου και για το πρωτάθλημα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους. Η ψυχολογία είναι βασικό στο ποδόσφαιρο. Παίζουμε την Πέμπτη, μετά έχουμε τον Πανηλειακό για να ξεκουραστούμε. Το ζητούμενο είναι οι νίκες».

Ζήτησε... συγγνώμη ο Λαμπρόπουλος!!

Ο αμυντικός της ΑΕΚ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, το βράδυ της Κυριακής (15/3) με μία μακροσκελή του δήλωση μέσω του προφίλ του στο Facebook ζήτησε «συγγνώμη» για τα όσα είπε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό δείχνοντας απολογητική διάθεση... Αναλυτικά η τοποθέτηση του Λαμπρόπουλου:
“Αρχικά θα ήθελα να ζητησω μια τεράστια συγγνώμη απο τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ μας που θεώρησε οτι τον πλήγωσα με τις δηλώσεις μου. Στη συνεχεία θα ηθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα γι αυτες. Το παρελθόν μου δεν μπορώ να το διαγράψω και οτι υπήρξα πριν 5 χρονιά παίκτης αυτής της ομάδας δεν σημαίνει οτι ειμαι και οπαδός της 5 χρονιά μετα. Στη ζωή μου εχω μάθει να είμαι μαχητής, αγωνιστής και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου εντός αγωνιστικών χώρων και πιστεύω πως αυτο το δείχνω στην ομαδα μου όταν αγωνίζομαι.
Στις δηλώσεις μου δεν πήρα θεση υπέρ της αντίπαλης ομάδας ουτε μείωσα τον υπέροχο κοσμο μας που απο τη Θράκη μεχρι την Κρήτη ηταν πάντα διπλά μας! Η ΑΕΚ απο την πρώτη μερα που ειμαι μέλος της μου εχει μαθει να μην κάνω μικροπρέπειες και γραφικότητες και μου εχει μάθει να είμαι περήφανος και υπεράνω όπως η μοναδική ιστορία που κουβαλάει. Μου εχει μαθει να επαινώ κινήσεις οπως του Χρήστου.
Αυτό είναι που εκπροσωπούμε! Ετσι λοιπόν και στον πρωτο αγωνα πήγαμε εκει ως ίσο προς ίσο και αντεπεξήλθαμε επάξια χωρίς να προκαλέσουμε κανέναν χωρις χειρονομίες προς τον κοσμο και χωρίς να θέλουμε να εξαγριώσουμε κανέναν! Επισης θα ήθελα να αναφέρω στον κόσμο οτι τις απαράδεκτες χειρονομίες των αντιπάλων στο ΟΑΚΑ τις ειδα μετά το τέλος της συνέντευξης μου και γι αυτό θα ηθελα να πω οτι αν το ειχα πληροφορηθεί θα τις καταδίκαζα και θα έπαιρνα θέση!
Έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου και αυτη η δήλωση ηταν ενα λάθος απο μέρους μου. Τέλος θα ήθελα να πω πως τόσες μέρες δεν έπαιρνα θέση διότι ηθελα πρώτα να απολογηθώ απο τον πρώτο μεχρι τον τελευταίο μέσα στην ομαδα και μετα με την άδεια τους να κάνω αυτή τη δήλωση. Θα ήθελα και παλι να ζητήσω συγγνώμη απο τους ανθρώπους που στεναχώρησα και να ξέρουν πως θα συνεχίσω οπως μέχρι σήμερα για να φτάσει η ΑΕΚ ξανά εκεί που πρέπει στην κορυφή της Ελλάδας! Περαστικά πετραν!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Λαμπρόπουλος.»

Όλα δούλεψαν για το μεροκάματο του Ολυμπιακού!!

Ο φιλικός διαιτητής, το ξεγραμμένο παιχνίδι και η Μικτή ξένων. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας... Σ΄ ένα ακόμα ματσάκι ο Ολυμπιακός έδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα στην απόδοσή του. Ήταν πάλι προβληματικός. Μετριότατος. Μια ομάδα με φανερή αδυναμία να παίξει ποδόσφαιρο παρ΄ ό,τι όλα ήταν δεξιά γι΄ αυτόν. Ένας αντίπαλος αποφασισμένος να μη συμμετάσχει στον αγώνα. Ο διαιτητής φιλικός με τους γηπεδούχους. Ακόμα και οι άδειες από κόσμο κερκίδες βοηθούσαν τον Ολυμπιακό.
Δεν έκανε φάση ο πρωταθλητής ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Απέναντι στη Ξάνθη που είχε ξεγράψει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό διότι τούτη την σαιζόν επιθυμεί να κάνει υπέρβαση. Να αξιοποιήσει την πρόκρισή της στους "4" του κυπέλλου και οπωσδήποτε την ευκαιρία του πλασαρίσματος στα play off. Το ματς της Τετάρτης με Παναιτωλικό καίει τη Σκόντα και το αμέσως επόμενο με τον Ατρόμητο. Αυτά σκέφτεται η Ξάνθη και όχι τον Ολυμπιακό.
Το μεροκάματο, πάντως το έβγαλε πάλι ο Περέϊρα και η Μικτή ξένων του Ολυμπιακού, που παρουσιάστηκε με 10 αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και μοναδικό Ελληνάρα τον Σιόβα.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβηκε μία ταχύτητα και τελικά με ένα θαυμάσιο γκολ του Ντομίγκεζ έκανε το 1-0. Αντί 1-1 που δεν έγινε διότι για να σκοράρει η Ξάνθη ήθελε να αποσυρθούν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού από την περιοχή του Ρομπέρτο, ήρθε το 2-0, μετά από χοντράδα του σέντερ μπακ της Σκόντας.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Βίτορ Περέιρα, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Μπαίνω στη θέση του Μαρινάκη. Τι πρέπει να κάνω ο φουκαράς για να σταματήσει επιτέλους το μαρτύριο. Να έχω δώσει τα πάντα, να πληρώνω τους καλύτερους παίκτες και η ομάδα να μην παίζει μπάλλα. Κάτι φταίει. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ούτε ένα παιχνίδι της προκοπής δεν κάνει ο Ολυμπιακός. Από απογοήτευση σε απογοήτευση. Ευτυχώς που το ματσάκι με την Ξάνθη έγινε μπροστά σε γυμνά μπετά, και έτσι η ομάδα γλύτωσε τις αποδοκιμασίες από τους γαύρους.
Τι να κάνει ο εφοπλιστής; Να σουτάρει τον Περέϊρα. Αν, βέβαια, αυτός είναι ο υπαίτιος. Αν στον Πορτογάλο προπονητή ανήκει η ευθύνη της αδυναμίας του Ολυμπιακού να παράξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Όπως και να ‘χει αντικατάσταση προπονητή δεν γίνετε ούτε με σφαίρες στα τελειώματα της σαιζόν. Όταν, μάλιστα, ο δρόμος για το νταμπλ είναι ορθάνοιχτος. Πρώτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και στο κύπελλο έχει απέναντί του τρεις ομάδες ελαφρών βαρών.
Ο Περέϊρα θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Να συνεχίσει και την επόμενη σαιζόν, κι όπως το σκέφτεται από θέση ενισχυμένη. Να είναι αληθινό αφεντικό. Αυτός να αποφασίζει για όλα. Αυτός να έχει τον πρώτο λόγο διότι κέρδισε το νταμπλ με μία ομάδα που ανέλαβε σε περίοδο κρίσης.
Πώς, λοιπόν, ο Μαρινάκης θα διώξει τον Περέϊρα με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και κυπελλούχο; Ζόρικο.


*Πηγή: sportdog.gr*

Με άδειο ρεζερβουάρ…!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης



Συνήθως όταν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι στην ένδειξη της βενζίνης σε ένα αυτοκίνητο, ξέρεις ότι αν δεν το φουλάρεις, αργά ή γρήγορα θα σου σβήσει. Το μόνο που εύχεσαι είναι να έχει κοντά βενζινάδικο ή να έχεις φτάσει στον προορισμό σου. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, δυστυχώς τίποτε από τα δυο δεν έχει μπροστά του. Δεν τελειώνει δηλαδή το πρωτάθλημα ενώ αντίθετα υπάρχει και η διαδικασία των πλέι οφ που στην πράξη φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τρεις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από αυτόν ομάδες.

Για να το ξεκαθαρίσω. Χθες ο ΠΑΟΚ δικαιούταν το πέναλτυ από τον Τριτσώνη. Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να παίξει με παίκτη παραπάνω αφού ο Γκοϊάν έπρεπε να είχε αποβληθεί. Και ναι, αν ο Τριτσώνης αποφάσιζε ορθώς ίσως ο ΠΑΟΚ να έπαιρνε την νίκη.

Αλλά το σημερινό μου σχόλιο αφορά την γενικότερη εικόνα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ στους τελευταίους επτά αγώνες έχει κερδίσει ένα ματς, αυτό στην Βέροια. Κανένα άλλο. Αυτό από μόνο του δίνει απαντήσεις στο γιατί δεν πρέπει να σταθούμε στα όποια διαιτητικά λάθη.

Ο ΠΑΟΚ χθες πήγε να κλέψει τη νίκη. Μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν να κερδίσουν. Ή δεν προσπάθησαν. Απλά στο ποδόσφαιρο η θέληση δεν αρκεί. Όταν ειδικά έχεις απέναντι σου μια γυμνασμένη ομάδα όπως φάνηκε ότι είναι ΚΑΙ ο Αστέρας, όπως ήταν ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός και πάει λέγοντας…

Είναι ξεκάθαρο ότι από το χθεσινό ματς το μόνο που μπορείς να κρατήσεις ως θετικό σημείο είναι ότι η ομάδα δε δέχθηκε γκολ. Κατά τα άλλα τι να κρατήσω; Ότι έκανε κάποιες περισσότερες ευκαιρίες; Ότι ο Μακ και ο Σαλπιγγίδης θα μπορούσαν να χαρίσουν τη νίκη;

Μα αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. Και πλέον τον πλησίασε και ο Ατρόμητος, δεν ξέφυγε από τον Αστέρα ενώ ίσως σήμερα τον πλησιάσει ο Παναιτωλικός. Και πλέον είναι στο -10 από τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε επτά αγωνιστικές.

Με αυτή την εικόνα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει όχι μόνο την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αλλά και το καλύτερο εισιτήριο στο EuropaLeague. Και δεν ξέρω αν έχει κάπου καβάντζα έστω ένα μπετονάκι βενζίνη, για να αντέξει ως το τέλος – για να κλείσω το σχόλιο μου όπως το άρχισα.

*Πηγή: metrosport.gr*