Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Για σένα, Πέτρο…!!

Ανθεκτική στα προβλήματα και το σοκ του Κυπέλλου φάνηκε η ΑΕΚ. Με πρωταγωνιστή τον Ζόριτς, οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν το ματς με τον Φωστήρα κι αφιέρωσαν τη νίκη (3-1) στον Πέτρο Μάνταλο.

Για σένα, Πέτρο…
Χαρακτήρα στα δύσκολα έβγαλε η ΑΕΚ.

Προερχόμενη απ’ τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο, η «Ένωση» είδε να της στραβώνει και το ματς με τον Φωστήρα, ωστόσο αντέδρασε σωστά κι έφυγε με μια ακόμα νίκη (3-1) από τον Ταύρο.

Με MVP τον Ζόριτς (που είχε μια ασίστ στον Πλατέλλα κι ένα όμορφο γκολ) οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το τρίποντο και έσπευσαν να το αφιερώσουν στον τραυματία Πέτρο Μάνταλο.

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για τον Γιόχανσον, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ και (σε αντίθεση με τον εκ νέου κακό Κρισάντους) κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις.


Πώς έπαιξε

Με τις αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα (τόσο εξαιτίας τραυματισμών, όσο και λόγω rotation από τον Τραϊανό Δέλλα) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο «Κολοσσός» άλλαξε τερματοφύλακα, επανέφερε τους Κολοβέτσιο-Πεταυράκη κι εκτός του ότι έχρισε αντι-Μάνταλο τον Ζόριτς, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον Κρισάντους.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα –από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ διατηρήθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους βρέθηκαν οι Αραβίδης (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κρισάντους.

Το ματς

Όπως και να το κάνουμε, η μετάβαση απ’ το γεμάτο ΟΑΚΑ στο γηπεδάκι του Ταύρου ήταν απότομη. Η προσαρμογή -από κοινό 65.000 κόσμου στους σταθερούς «πιστούς» που την ακολουθούν σε κάθε (κυριολεκτική) κακοτοπιά την τελευταία διετία- ήταν δύσκολη. Υπό αυτή την έννοια, δικαιολογείται κάπως η αμυντική αδράνεια που έχρισε (ανενόχλητο) σκόρερ τον Μπελέρη κι έφερε από νωρίς την ΑΕΚ να κυνηγά.

Αξίζει, άλλωστε, αυτή την «επιείκεια» για την αντίδρασή της. Διότι οι παίκτες του Δέλλα πήραν άμεσα τον έλεγχο. Προσπάθησαν μεθοδικά ν’ απαντήσουν. Και δικαιώθηκαν γρήγορα, όταν ο Γιόχανσον σφράγισε με γκολ μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Παρόλο, δε, που ο Κρισάντους συνέχιζε να τροφοδοτεί τη μουρμούρα, ο Ζόριτς έδειχνε ικανότερος ν’ αρπάξει την ευκαιρία του. Γιατί ήταν από δική του ασίστ η προβολή, με την οποία ο Πλατέλλας τούμπαρε την κατάσταση.

Έστω και χωρίς να εντυπωσιάζει λοιπόν, η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της. Η προσπάθεια όμως να συνοδέψει τη νίκη της και με πολλά γκολ δεν ήταν το ίδιο εύκολη. Όχι μονάχα γιατί ο αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε και πολλά «τσαλίμια». Αλλά και γιατί ο Κρισάντους (σε ευκαιρίες σαν αυτή που του έφτιαξε ο Μπακάκης) παρέμενε άστοχος. Και ο Γκέκας -σε «πάρε-βάλε» του Αραβίδη- αρνούνταν το δεύτερο… σκέλος στον Πλατέλλα.

Είπαμε όμως. Ο Ζόριτς είχε το χαβά του. Ήθελε να δείξει ότι δε χάθηκε κι ο κόσμος με τον τραυματισμό του Μάνταλου. Στην προσπάθεια, όμως, να το καταφέρει είχε επίσης ραντεβού με την ατυχία. Διότι η «καλλιτεχνική» πιρουέτα (με την οποία έβαλε το γκολ της βραδιάς) του ‘δωσε ζεστό χειροκρότημα απ’ τον κόσμο. Τον ανάγκασε ωστόσο να… βλαστημήσει την γκαντεμιά της ομάδας του, βλέποντας και τον Μαυροβούνιο ν' αποχωρεί τραυματίας.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Βαγγέλης Γούτης): Γκέκας, Ζυγογιάννης, Γρομήτσαρης, Γκακέσα, Βλασόπουλος (72’ Υμεράι), Μουκίδης (46’ Σιώπης), Μουστόγιαννης (62’ Ράμα), Μπελέρης, Σμυρλής, Αχείμαστος, Μήτκας

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπότος, Μπότης, Βλάχος, Γενιτσαρίδης,

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Μπακάκης (65’ Ρόβας), Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς (83’ λ.τ. Φαγέ), Αραβίδης (74’ Ντακόλ), Κρισάντους

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Γροντής, Ντούνης, Σαρρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
ΓΗΠΕΔΟ: Ταύρου

Τα γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: