Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Μουρίνιο και τα «δώρα» του!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα «κατορθώματα» των πρώην ποδοσφαιριστών της Τσέλσι, την ώρα που ο Special One έχανε το τρένο της Ευρώπης.
Απόλυτο «βατερλό» για τον Ζοσέ Μουρίνιο αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Δεν έφτανε μόνο ο αποκλεισμός-σοκ της Τσέλσι από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ταυτόχρονα είδε να... βγάζουν μάτια και να προελαύνουν όσοι παίκτες έχει αφήσει να φύγουν μέσα από τα χέρια του την τελευταία διετία. Άλλους γιατί δεν τους πίστεψε ποτέ και δεν τους έδωσε ουσιαστικά καμία ευκαιρία, άλλους γιατί δεν «καιγόταν» να τους κρατήσει και άλλους γιατί έκρινε πως τα χρήματα που προσφέρονταν ήταν υπεραρκετά ώστε να δουν την πόρτα της εξόδου.
Νταβίντ Λουίς
Αυτός που πόνεσε πιο πολύ απ’όλους τον Μουρίνιο, καθώς το έκανε από απόσταση μόλις λίγων μέτρων. Το δικό του γκολ έστειλε στην παράταση την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν και στο μετέπειτα αποκλεισμό των «μπλε» στο έξτρα 30λεπτο. Άραγε τα 50 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στα ταμεία της η Τσέλσι το καλοκαίρι από την πώλησή του στην Παρί έκαναν ήδη... φτερά με αυτά που έχασαν οι Λονδρέζοι από τον αποκλεισμό;


Κέβιν Ντε Μπρούιν
Ο «διάβολος» της Βόλφσμπουργκ δε χωρούσε στην Τσέλσι, σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2014 ο Special One συμφώνησε στην παραχώρησή του στους «λύκους», έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής ο Ντε Μπρούιν έχει αγωνιστεί σε 54 αγώνες με τη γερμανική ομάδα, μετρώντας 16 γκολ και 28 ασίστ. Μεσοβδόμαδα ήταν αυτός που «σκότωσε» την Ίντερ στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο γκολ και μια ασίστ για το τελικό 3-1. Τι άλλο να έκανε ο Βέλγος;
 
 
Ρομέλου Λουκάκου
Από το 2011 προσπαθούσε συνεχώς να καθιερωθεί στην Τσέλσι. Ο Μουρίνιο δεν πίστεψε ποτέ, αφού πέρσι τον έδωσε δανεικό στην Έβερτον, ενώ φέτος τον παραχώρησε με μεταγραφή στους «εφοπλιστές», έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Την Πέμπτη ο Λουκάκου σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πίνακα τον σκόρερ στο Γιουρόπα Λιγκ (απ’όσες ομάδες έχουν απομείνει) με το έβδομο γκολ του στη διοργάνωση να δίνει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου.
 
 
Αντρέ Σίρλε
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν... έκανε στον Ζοσέ Μουρίνιο. Έτσι, ο Special One αποφάσισε να τον «σπρώξει» στη Βόλφσμπουργκ, έναντι 32 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε με αυτά τα χρήματα να αποκτήσει τον Χουάν Κουαδράδο από τη Φιορεντίνα. Ο Σίρλε αυτή τη στιγμή συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ με τους «λύκους», ενώ ο Μουρίνιο είπε αντίο στην Ευρώπη. Ο Γερμανός ήταν βασικός στο 3-1 επί της Ίντερ, στο οποίο – όπως είπαμε – καθάρισε το άλλο «αποπαίδι» του Πορτογάλου τεχνικού, Κέβιν Ντε Μπρούιν.
 
 
Μοχάμεντ Σαλάχ
Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός. Η Φιορεντίνα, εκτός από τα 31 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε για να παραχωρήσει τον Κουαδράδο στην Τσέλσι, πήρε το έξτρα «δωράκι» που ακούει στο όνομα Μοχάμεντ Σαλάχ. Διπλά κερδισμένοι βγήκαν οι «βιόλα», αφού και γέμισαν τα ταμεία τους και βρήκαν ισάξιο αντικαταστάτη. Σε 8 ματς σε Ιταλία και Ευρώπη, ο Σαλάχ μετρά ήδη 4 γκολ και 2 ασίστ. Με τελευταία τελική πάσα αυτή στο τέρμα Ίλισιτς στο 1-1 με τη Ρόμα την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ.
 
 
Ντεμπά Μπα
Μετά την έλευση των Ντιέγκο Κόστα και Ντιντιέ Ντρογκμπά το καλοκαίρι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Σενεγαλέζος φορ δε χωρούσε στην επιθετική γραμμή του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Μπεσίκτας τον απέκτησε με 6 εκατομμύρια ευρώ και στο πρόσωπό του έχει βρει τον ηγέτη της στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ντεμπά Μπα έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 5 τέρματα και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της ομάδας του να ανατρέψει την ήττα από την Μπριζ με 2-1 στον πρώτο αγώνα.

 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: