Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τσακ-μπαμ ο Ολυμπιακός!!

Στο πρώτο δυσκολεύτηκε, στο δεύτερο καθάρισε πριν πει... Ολυμπιακός! Με δύο γρήγορα γκολ των Τσόρι (μια μέρα μετά την ανανέωση) και Αφελάι, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 2-0 την Ξάνθη και είναι ξανά πρώτοι.

Τσακ-μπαμ ο Ολυμπιακός!

Τσόρι στο 57’ (ένα 24ώρο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του) και Αφελάι στο 68’ (μετά από τραγικό λάθος της άμυνας) υπέγραψαν το τρίποντο για την ομάδα του Περέιρα, με τον Ρομπέρτο να παρεμβαίνει καθοριστικά και να αποτρέπει την ισοφάριση (δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Ολλανδού).

Στους 61 βαθμούς πλέον οι πρωταθλητές (έχουν και ματς λιγότερο) που έπιασαν στην πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό (εν αναμονή και της απόφασης για την τιμωρία). Μήνυμα στήριξης στον τραυματία Μανιάτη από συμπαίκτες και Θύρα 7.

Το ματς:

Και… εμάς να βάλουν να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο –αν ήμασταν συνηθισμένοι σε θεατές- θα είχαμε προβλήματα. Πόσω μάλλον ο Ολυμπιακός που είχε απέναντί του την φορμαρισμένη και αήττητη στα τελευταία παιχνίδια Ξάνθη. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν με την τριπλέτα Τσόρι-Κασάμι-Ντοσεβί να διασπάσουν την διπλή ζώνη άμυνας των ακριτών, αλλά δεν έρχονταν τα αποτελέσματα. Και παρά τα… χλιαρά σουτ που είχαν ή τις εκτελέσεις φάουλ από καλό σημείο, η εικόνα των γηπεδούχων προβλημάτιζε.

inner

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Ρομπέρτο ήταν απλά θεατής, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου και δεν έδειχνε να καίγεται για να επιτεθεί και μάλλον δεν μπορούσε (πλην ενός σουτ του Καπετάνου απ’ το 14’). Όσο ο χρόνος κυλούσε, όλο και περισσότερο έκανε μπαμ η δυσκολία των Πειραιωτών να δημιουργήσουν σοβαρές απειλές για την εστία της Ξάνθης, με το παιχνίδι τους να είναι μονόπλευρο (απ’ τα δεξιά) και να τα περιμένουν σχεδόν όλα απ’ τον Τσόρι. Και κάπως έτσι το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε… φυσιολογικά δίχως κάποια πραγματικά μεγάλη φάση.

inner

Τα 45 λεπτά είχαν ήδη… πετάξει. Οι παίκτες του Περέιρα δεν είχαν άλλο χρόνο για χάσιμο, έπρεπε κάτι να αλλάξουν. Να γίνουν πιο κινητικοί, πιο αποφασιστικοί, πιο ουσιαστικοί. Και η πίεση που ήταν αποφασισμένοι να δείξουν οι «ερυθρόλευκοι», φάνηκε με το καλημέρα με τον Κασάμι να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κυριακίδη. Κι αφού για πρώτη φορά η άμυνα των ακριτών ένιωσε τον Χάρα (σε κοντινή κεφαλιά του), εν τέλει λύθηκε ο γόρδιος δεσμός για τον Ολυμπιακό. Πώς; Με τον Ντοσεβί να σεντράρει εξαιρετικά και τον Τσόρι –μια μέρα μετά το νέο του συμβόλαιο- να πλασάρει υποδειγματικά για το 1-0 στο 57’.

inner

Όλα έδειχναν πλέον πιο ήρεμα για τους Πειραιώτες. Το άγχος της νίκης είχε πέσει και πλέον η Ξάνθη ήταν αυτή που έπρεπε –επιτέλους- να βγει απ’ το καβούκι της. Κι όταν το έκανε λίγο έλειψε να πέσουν «εγκεφαλικά» στο λιμάνι, αν δεν ήταν ο… φύλακας-άγγελος Ρομπέρτο να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του σε τετ-α-τετ με τον Καπετάνο. Κι αφού αποτράπηκε η ισοφάριση, κλείδωσε οριστικά το τρίποντο. Με τον Καρυπίδη να κάνει ολέθριο λάθος και να… χαρίζει το γκολ στον Αφελάι για το 2-0 στο 68’. Ο Περέιρα έκανε τις αλλαγές του για να «φρεσκάρει» κιόλας την ομάδα του, αλλά ουσιαστικά παρά μια… φλύαρη κινητικότητα των φιλοξενούμενων, ουδέποτε στο τελευταίο 20λεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού αισθάνθηκε «ενόχληση», με τη νίκη να επιτυγχάνεται εύκολα στο φινάλε.


Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (83’ Εντινγκά), Κασάμι, Ντοσεβί (75’ Φορτούνης), Αφελάι, Τσόρι, Χάρα (75’ Μπενίτες)

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος (54’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος, Καρυπίδης.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φερνάντεθ, Γουάλας, Γούτας, Ράνος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: