Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κάνει το σωστό μετά από τρεις μήνες…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν, την αμυντική λειτουργία και τις ευθύνες του Αναστασιάδη. 
Μέσα στην εβδομάδα εξηγήσαμε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την απόφαση που πρέπει να πάρει για τον προπονητή, σε σχέση και με τον τεχνικό διευθυντή. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Αναστασιάδης στηρίζεται (περισσότερο από πολλούς άλλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια) και με αυτό το δεδομένο, πρέπει να κρίνουμε τον ΠΑΟΚ του χθεσινού αγώνα και της συνέχειας του πρωταθλήματος. Είναι δηλαδή άσκοπο κάθε εβδομάδα να αναφερόμαστε στον προπονητή και αν μένει ή αν πρέπει να αποχωρήσει…

Με βάση λοιπόν ότι αποφασίστηκε να τελειώσει την χρονιά (αυτό θα αλλάξει μόνο σε μία ακραία περίπτωση) πρέπει να κρίνουμε την κατάσταση.

Αν λοιπόν όλοι ήταν ψύχραιμοι και καλοπροαίρετοι, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου 20ημέρου, θα μπορούσαν να διακρίνουν μία προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να ετοιμαστεί για τα πλέι οφ! Αν υπήρχε καθαρό μυαλό, οι περισσότεροι θα διέκριναν ότι τώρα γίνεται το σωστό.

Αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της αμυντικής του λειτουργίας! (Όχι της αμυντικής του γραμμής…).  Εκεί έχει αφοσιωθεί κι’ αυτό είναι σωστό. Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο (και δεν «μιλάει» απλώς για μπάλα) πρέπει να αντιληφθεί ότι κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ στα ματς με Ολυμπιακό, Βέροια, Παναθηναϊκό (για 60 λεπτά) και με τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα ΔΕΝ δέχθηκε. Σε αυτά τα ματς ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος, σε έναν τομέα όπου από αρχές Δεκεμβρίου ξεφτιλίστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του, όταν η μία τριάρα διαδέχονταν την άλλη…. τεσσάρα.

Παρά το ότι με τον Αστέρα απέτυχε να κερδίσει αφού έχασε τις 3-4-5 σημαντικές φάσεις που δημιούργησε (όταν αποφασίζεις να «κλείσεις» τα παιχνίδια, λιγοστεύουν οι φάσεις που δέχεσαι, αλλά και αυτές που φτιάχνεις) το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι ψύχραιμοι και όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο, είναι θετικό. Αυτό έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ εδώ και μήνες… Εκείνο το περιβόητο planB για το οποίο έχουμε ξαναγράψει.

Αν τα καταφέρει ο Αναστασιάδης να διορθώσει τα ποδοσφαιρικά κακώς κείμενα που με δική του (100%) ευθύνη δημιουργήθηκαν… δεν ξέρουμε. Εξάλλου μέχρι τώρα εκείνος έλεγε, ότι η τραγική μεσοαμυντική λειτουργία και το απαράδεκτο «τρανζίσιον» οφείλονταν στα λάθη που γίνονται στο κέντρο (λες και υπήρχε περίπτωση να μην γίνουν λάθη) και όχι στην ανύπαρκτη οργάνωση της ομάδας του, να αντιμετωπίσει τις αντεπιθέσεις του εκάστοτε αντιπάλου.  Αυτό δηλαδή που τώρα προσπαθεί να διορθώσει!
 
Η προσπάθεια λοιπόν… καλώς γίνεται και αυτό πρέπει να επισημανθεί από όσους δεν κρίνουν ένα-δύο παιχνίδια, ΜΟΝΟ από το αποτέλεσμα. Τι θα προκύψει τελικά και αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να παίξει σωστά μέχρι τέλους των πλέι οφ… κανείς δεν μπορεί να προβλέψει… Είναι ευθύνη του προπονητή να δει το λάθος, να το δουλέψει (όχι μόνο στα λόγια και με θεωρία) να πείσει τους παίκτες του ή να τους εμπνεύσει ότι αυτός είναι πλέον μονόδρομος και από εκεί και πέρα με υπομονή (μετά τα πρώτα  άτυχα αλλά φυσιολογικά αποτελέσματα, αφού δεν είναι εύκολο να αλλάξεις φιλοσοφία από την μια εβδομάδα στην άλλη) να προσπαθήσει για την πρωτιά στα πλέι οφ.

Τι θα γίνει… θα δούμε.

Στην Τούμπα σφύριξε ένας από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές. (Γι’ αυτό τον έβαλαν εξάλλου). Ο Τριτσώνης είναι από αυτούς τους λίγους διαιτητές που αποφάσισαν να πάρουν τον… άλλο δρόμο. Από αυτούς τους έντιμους που επέλεξαν να μην υποκύψουν. Είναι αυτός ο Αθηναίος διαιτητής που δεν «έσκυψε» στο σύστημα, που δεν «άκουσε», που δεν ξεφτιλίστηκε και μπορεί να κυκλοφοράει στο δρόμο έχοντας ψηλά το κεφάλι. Προφανώς και θα έχει κάνει μεγάλα λάθη στην καριέρα του. Για όλους όμως… Όχι μόνο γι’ αυτούς που ήθελαν, όσοι διώκονται από τη δικαιοσύνη. Αποφάσισε να προσπαθήσει για την ευρωπαϊκή καριέρα και το «παλεύει».
Όλα αυτά τα γράφουμε μετά και το χθεσινό παιχνίδι όπου ΣΑΦΩΣ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Σαλπιγγίδη στη δύσκολη φάση με τον Παντελιάδη (δεν συζητάμε τι θα έκανε αυτός που σφυρίζει σήμερα το βράδυ για παράδειγμα σε τέτοια φάση, ή αυτός που θα σφυρίξει τον Αστέρα την Τετάρτη, μια και οι συστημικοί ορισμοί συνεχίζονται, αφού  φοβούνται ακόμη και την σκιά τους… ). Τα γράφουμε όλα παρά το ότι απέβαλε τον Κάτσε (σωστά) αλλά δεν έδειξε δεύτερη στον Γκοιάν, ο οποίος έδωσε δύο αφορμές.
Ο Τριτσώνης, ο Κουκουλάκης, ο Σιδηρόπουλος κυρίως, αλλά και τέσσερις πέντε ακόμη διαιτητές (αυτούς που έχουν θάψει τώρα και δεν τους δίνουν αρκετά παιχνίδια) έχουν κερδίσει τον τίτλο του ΚΑΘΑΡΟΥ και ΤΙΜΙΟΥ και ότι και αν κάνουν, ξέρουμε ότι δεν γίνεται από πρόθεση και πρόκειται για ανθρώπινα λάθη. Για τους άλλους (τους γνωστούς) που ορίζονται μόνιμα στα «δύσκολα» παιχνίδια, γι’ αυτούς που υπέκυψαν και «άκουσαν» το σύστημα, να ξέρουν ότι το έχουν χάσει το παιχνίδι και μια ζωή από εδώ και πέρα (ότι κι’ αν κερδίζουν τώρα) θα κυκλοφορούν και θα ντρέπονται…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: