Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

O Zέκα, ο Πέτριτς, η αμυντική πρόοδος και η κορυφαία Λεωφόρος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη επί του Παναιτωλικού, την συμβολή του δεξιού μπακ Ζέκα, του σκόρερ Πέτριτς, της άμυνας που με τον Ταυλαρίδη προοδεύει και της πιο καυτής έδρας του ελληνικού πρωταθλήματος.
Το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην νοιώσει ούτε μία φορά κίνδυνο από τον Παναιτωλικό επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά, ότι ο Γιάννης Αναστασίου έχει δουλέψει πολύ στην αμυντική λειτουργία . 8 γκολ σε 16 ματς, την στιγμή, που τα ίδια γκολ ο Παναθηναϊκός τα είχε δεχθεί στα 7 πρώτα ματς δείχνει σίγουρα πρόοδο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η παρουσία του Ταυλαρίδη, που έχει δέσει απόλυτα με τον Σίλντεφελντ και με την παρουσία του δεν δίνει περιθώρια στους αντίπαλους επιθετικούς να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Άλβες με δύο γκολ στην Τούμπα και άλλα δύο γκολ με τον Εργοτέλη μεσοβδόμαδα δεν φάνηκε καθόλου και ο Στιλ πέρασε ένα από τα πιο ξεκούραστα βράδια, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Από την άλλη η ομάδα φαινόταν να μπλοκάρεται επιθετικά και με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Πέτριτς και άλλη μία ευκαιρία του Σίλντεφελντ στο 49' δεν απείλησε ιδιαίτερα . Η αποβολή του Ρουσκουγέδα -δίκαιη αφού δεν πάει στην μπάλα αλλά στον Πέτριτς και τον ανατρέπει- με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60, η μετατόπιση του Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας και η είσοδος του Αντζαγκούν βοήθησαν πολύ στη τελική νίκη.
Ο Ζέκα έκανε κτήμα του την δεξιά πλευρά και αμυντικά ήταν απροσπέλαστος, ενώ και επιθετικά βοήθησε με αποκορύφωμα την πάσα για γκολ στον Νίνη, που δεν το έβαλε στο 90.
Ο Αντζαγκούν δούλεψε πολύ και ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά με την πάσα για γκολ στον Καρέλη, που έχασε μοναδική ευκαιρία.
Για αυτούς ίσως να μην έκανα αναφορά, αν δεν υπήρχε ο Πέτριτς. Έβαλε άλλο ένα κρίσιμο γκολ(το τέταρτο που έδωσε τρίποντο), κέρδισε την κόκκινη κάρτα, που άλλαξε τις ισορροπίες και απέδειξε, ότι ειδικά στην Λεωφόρο μπορεί να κάνει την διαφορά, όταν είναι μπλοκαρισμένος ο Μπέργκ, όπως ήταν σε αυτό το ματς.
Τις χαμένες ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν τις πλήρωσε, αλλά σε κάποιο άλλο ματς αν συνεχίζει να σπαταλά ευκαιρίες θα την πατήσει.
Η Λεωφόρος είναι μακράν της δεύτερης η κορυφαία έδρα του πρωταθλήματος με επτά συνεχόμενες νίκες χωρίς η ομάδα να έχει δεχθεί γκολ και με 11 νίκες σε 12 ματς. Νίκες, που έχουν τον Παναθηναϊκό πλέον σε απόσταση 6 πόντων από τον Ολυμπιακό, μόνο δεύτερο. Η συνέχεια θα δείξει αν η ομάδα μπορέσει μέχρι τέλος να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό, η θα απομακρυνθεί…
ΥΓ: Είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός θα φτύσει αίμα, για να κερδίσει τον Παναιτωλικό και έτσι και έγινε. Το τρίποντο δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα, για τη συνέχεια.
ΥΓ2: Τι χαπάκι έδωσαν άραγε στον Τσόρι από τον πάγκο του Ολυμπιακού όταν έβγαινε για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο μετά το αντικείμενο, που δέχθηκε από την εξέδρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (απαράδεκτη ενέργεια αν τον χτύπαγε στο κεφάλι μπορεί να είχε σοβαρό τραυματισμό) και τον εκνευρισμό, που είχε; Το έδειξε καθαρά η τηλεόραση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάει Μπόκα Τζούνιορς ο Οσβάλντο!!

Στην Μπόκα Τζούνιορς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του με τη μορφή δανεισμού από τη Σαουθάμπτον, ο Ντάνι Οσβάλντο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Ίντερ, η οποία τον είχε αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι εξίσου ως δανεικό, μέχρι το τέλος της σεζόν.
Το νέο σταθμό της καριέρας του φαίνεται πως βρήκε ο Ντάνι Οσβάλντο.
Όπως αναφέρει η «Mirror», ο Ιταλός στράικερ θα βρεθεί στην Αργεντινή για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, κάνοντάς τον υψηλότερα αμειβόμενο στο πρωτάθλημα.
Τα δικαιώματα του 29χρονου ανήκουν στη Σαουθάμπτον, η οποία το περασμένο καλοκαίρι, τον παραχώρησε ως δανεικό στην Ίντερ. Μία αψιμαχία του παίκτη με τον Μάουρο Ικάρντι, οδήγησε τον Οσβάλντο στο «ψυγείο», με τους «νερατζούρι» να επιθυμούν την όσο πιο άμεση απομάκρυνση του παίκτη.
*Πηγή: England365.gr*

Έγινε κουβέντα με Ντε Χέα για νέο συμβόλαιο!

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν! Ο Νταβίντ Ντε Χέα έδειξε στην πράξη τη διάθεσή του να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε την πρώτη κουβέντα με τη διοίκηση της ομάδας για την ανανέωση του συμβολαίου του.  
Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και η Ρεάλ Μαδρίτης καταστρώνει εδώ και αρκετό καιρό τα πλάνα της για να τον «αρπάξει», ειδικά αν δεν θελήσει αυτός να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τη Γιουνάιτεντ για νέο συμφωνητικό.
Ο ατζέντης του Ντε Χέα, Ζόρζε Μέντες, έδωσε λόγο στους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» για να καθησυχάσουν και να αισιοδοξούν για την παραμονή του πορτιέρο, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser»:
«Δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλήθεια το σενάριο που λέει ότι ο Νταβίντ έχει υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης ή ότι βρίσκεται κοντά στην ισπανική ομάδα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε αρχίσει και μιλάμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το συμβόλαιο του πελάτη μου». 
*Πηγή: England365.gr*

Μαρκαριάν ή Κετσπάγια!!

Ανάμεσα στον Μαρκαριάν και τον Κετσπάγια θα επιλεγεί ο νέος τεχνικός της Εθνικής, όπως προέκυψε μετά την συνάντηση που είχαν Καραγκούνης και Γκιρτζίκης. Απομακρύνεται ο Δώνης. Την Πέμπτη η απόφαση.

Μαρκαριάν ή Κετσπάγια
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της Εθνικής, Γιώργο Καραγκούνη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για μια ώρα το θέμα του αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι, με τις επιλογές των Σέρχιο Μαρκαριάν και Τιμούρ Κετσπάγια να προκρίνονται και την ίδια στιγμή εκείνη του Γιώργου Δώνη να απομακρύνεται.

Από τις πρώτες επαφές με τους υποψήφιους τεχνικούς ο «Κάρα» είχε δείξει προτίμηση στον Μαρκαριάν, ο οποίος παρουσίασε εξαιρετική δουλειά με την εθνική ομάδα του Περού και είναι πολύ καλός στην επικοινωνία με τους παίκτες. Από την άλλη ο Κετσπάγια είναι καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει εργαστεί πιο πρόσφατα στη χώρα μας.

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης θα παρθεί η τελική απόφαση κι ένας εκ των δύο θα αναλάβει το δύσκολο έργο της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του Euro 2016.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συζήτησαν τα αφεντικά του Άρη!!

Γνωρίστηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και ο Στάθης Ρούσσος με τον επικεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άλεξ Κάλας. Παρόντες και οι επιχειρηματίες, Ντίτερ Χέννες-Βάλτερ Φόιχτ.

Συζήτησαν τα αφεντικά του Άρη
Συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, το μέλος του ΔΣ, Στάθης Ρούσσος, στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε το νέο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρίνων» στους επιχειρηματίες Ντίτερ Χέννες και Βάλτερ Φόιχτ.

Στη σχετική ενημέρωση της ΚΑΕ αναφέρεται: «τετ α τετ με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Άλεξ Κάλας, είχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του δ.σ., Στάθης Ρούσσος, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο ομογενής επιχειρηματίας στους Ντίτερ Χέννες και Βάλτερ Φόιχτ.

Τα δύο στελέχη της ΚΑΕ Άρης (παρών ήταν και ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ, Χρήστος Γρόλλιος) γνωρίστηκαν με τον κ. Κάλας, με τον οποίο συζήτησαν για αρκετή ώρα αναφορικά με την ομάδα μπάσκετ. Ο κ. Κάλας είναι φανατικός φίλαθλος του μπάσκετ και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στην ομάδα, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για τα πρόσφατα επιτυχημένα αποτελέσματά της.

Τα στελέχη της ΚΑΕ Άρης από την πλευρά τους ευχήθηκαν στον ομογενή επιχειρηματία καλή επιτυχία στο έργο του και τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στο μπασκετικό τμήμα. Ο Άλεξ Κάλας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα προχωρά την εξυγίανση της εταιρίας και παράλληλα έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο
».

Σκόνταψε ο Αχαρναϊκός!

Χωρίς νικητή με 1-1 ολοκληρώθηκε το ματς του Αχαρναϊκού με το Φωστήρα στο Μενίδι. Νίκη για τον Άλιμο που επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή Ψαχνών για τη 16η αγωνιστική του Ν. Oμίλου της Football League.

Σκόνταψε ο Αχαρναϊκός
Απώλεια βαθμών είχε ο Αχαρναϊκός με το Φωστήρα, καθώς με το 1-1 που ολοκληρώθηκε ο αγώνας για τη 16η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Football League, δεν μπόρεσε να καλύψει έδαφος από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, ενώ ο Άλιμος απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού επικρατώντας του Ηρακλή Ψαχνών με 2-0.

Στο Μενίδι το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ταμπάκης στο 31’, όταν μετά τη σέντρα του Νιάρου, ο επιθετικός των γηπεδούχων σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά νίκησε τον Μπότο. Οι παίκτες του Κριστόφ Βαζέχα δεν το έβαλαν κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πιο ανοιχτά για να φτάσουν στην ισοφάριση, το οποίο κατάφεραν στο 68’ μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σμυρλή. Στο 87’ ο Σιώπης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Φωστήρα, αλλά την ευκαιρία του αγώνα έχασαν οι γηπεδούχοι στο 89’, όταν ο Γέσιτς σε εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπότου. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα να λήξει η αναμέτρηση με 1-1.

Έτσι, ο Αχαρναϊκός παρέμεινε στην 6η θέση με 21 βαθμούς, ενώ ο Φωστήρας διατηρήθηκε εντός της ζώνης του υποβιβασμού στην 11ος με 12 βαθμούς.

Στην άλλη σημερινή (9/2) αναμέτρηση ο Άλιμος δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή Ψαχνών. Στο 13’ ο Μπεριέξ με σουτ από μακρινή απόσταση έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Αργεντινός επιθετικός μέσος διπλασίασε τα τέρματα του Αλίμου στο 34’, έπειτα από ασίστ του Ιωάννου. Στη συνέχεια οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, με εξαίρεση το 75,’ όταν ο Σταυριανός απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σικαλιά. Πέντε λεπτά μετά ο Παληγεώργος των φιλοξενουμένων πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή για θέατρο, ενώ με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και ο Άλιμος μετά την κόκκινη κάρτα του Καραμέρη στο 85’.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Άλιμος έφτασε στους 17 βαθμούς και την 9η θέση στη βαθμολογία και προσπέρασε τον Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος είναι 10ος με ένα βαθμό λιγότερο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 8/2

Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης (0-3 α.α.)

Παναχαϊκή-Επισκοπή 1-0
(79’ Κυβελίδης)

Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 1-0
(61’ Μασάντο)

ΑΕΚ-Χανιά 4-1
(14’, 53’ Ανάκογλου, 29’ Λαμπρόπουλος, 82’ Αραβίδης - 36’ Πάγκαλος)

Δευτέρα, 9/2

Αχαρναϊκός-Φωστήρας 1-1
(32’ Ταμπάκης, 68’ Σμυρλής)

Άλιμος-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
(14’, 35’ Μπεριέξ)

Ρεπό: Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 6/2

Ηρακλής-Τύρναβος 3-0
(45’ Τσιλιγκίρης, 66' Κάσσος, 90’ Λουκίνας)


Κυριακή, 8/2

Λάρισα-Λαμία 0-0

Φωκικός-Εθνικός Σερρών 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Πιερικός 2-3
(30’ Καρακατσάνης, 86’ Χιντζίδης - 17’ Σταματής, 61’, 77’ Μυστακίδης)

Αιγινιακός-Ζάκυνθος 4-0
(7’, 59’, 71’ Γουέλκαμ, 49’ Πέντα)


Δευτέρα, 9/2

Απόλλων 1926-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Νότιος Όμιλος


Ερμιονίδα-Παναχαϊκή
ΑΕΚ-Αχαρναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα
Χανιά-Πανηλειακός
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Παναιγιάλειος-Άλιμος

Ρεπό: Φωστήρας

Βόρειος Όμιλος

Λαμία-Εθνικός Σερρών
Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Φωκικός
Ηρακλής-Αιγινιακός
Πιερικός-Λάρισα
Τύρναβος-Απόλλων 1926

Ρεπό: Ζάκυνθος *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα καλύτερα της εβδομάδας στο NBA!! (videos)

Καρφώματα, τάπες και ασίστ! Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε (1/2-7/2) στον… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με το θέαμα να είναι -αναμενόνα- πλούσιο!
Απολαύστα τα videos και δείτε το Γιάννη Αντετοκούνμπο στις άμυνες:











Πηγή: Superbasket.gr

Καλωσόρισε τον Νιόπλια ο Ατρόμητος!!

Την έναρξη της συνεργασία του με το Νίκο Νιόπλια ανακοίνωσε και επίσημα ο Ατρόμητος, καλωσορίζοντας τον στο Περιστέρι. «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Καλωσόρισε τον Νιόπλια ο Ατρόμητος
Προπονητής του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος ανακοινώθηκε απ’ το σύλλογο του Περιστερίου.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Γιώργο Σπανό και συμφώνησαν για την έναρξη της συνεργασίας τους, με την ΠΑΕ να τον καλωσορίζει με μια μακροσκελή ανακοίνωση.

Αναλυτικά:
«Νίκο Νιόπλια καλώς ήρθες στο αστέρι!

Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Νιόπλια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου μας.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Γιώργου Σπανού με τον Νίκο Νιόπλια, παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου και έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της περιόδου 2014-15
».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ατρόμητου ο Νίκος Νιόπλιας ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από σήμερα μέλος της ΠΑΕ Ατρόμητος και μάλιστα από ένα τόσο σημαντικό πόστο. Ξέρω που έχω έρθει, ξέρω τις υποχρεώσεις μου, ξέρω τις δυσκολίες και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

Ο Ατρόμητος είναι ένα από τα πιο οργανωμένα club στη Σούπερ Λίγκα και αυτό το επιβεβαίωσα στην επίσκεψη που έκανα στο αθλητικό κέντρο, το καλύτερο εφόδιο που μπορεί να έχει ένας προπονητής και οι παίκτες του.

Οι φίλαθλοι μας πρέπει να μας στηρίξουν και να μας δείξουν εμπιστοσύνη. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ
».

inner

Ο αντικαταστάτης του Ρικάρντο Σα Πίντο θα συνεχίσει με το ίδιο τεχνικό επιτελείο, δηλαδή τους Σωτήρη Ρούσση (γυμναστής), Σωτήρη Κακαργιά (γυμναστής αποκατάστασης) και Σλόμπονταν Σούιτσα (προπονητής τερματοφυλάκων), ενώ μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί ο άμεσος συνεργάτης του.

Η πρώτη του προπόνηση απ' τον πάγκο των Περιστεριωτών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα επιστρέψει απ’ το Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται για να τακτοποιήσει τα πράγματά του.

Το βιογραφικό που δημοσίευσε η επίσημη σελίδα του Ατρόμητου, αναφέρει:
«"Ποδοσφαιράνθρωπος" από τους λίγους ο Νίκος Νιόπλιας, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Εθνική Νέων την οποία οδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Αυστρίας το 2007 και στην συνέχεια μεταπήδησε στην Εθνική Ελπίδων.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ το 2010.

Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν προπονητής της Εθνικής Κύπρου..

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα πραγματοποίησε 504 συμμετοχές (είναι από τους κορυφαίους) στην Α’ Εθνική. Στην Εθνική Ελλάδας έπαιξε σε 44 αγώνες (1 γκολ) με κορυφαία στιγμή την παρουσία του στο Μουντιάλ της Αμερικής το 1994.
».

Δεκάδες τα θύματα της «σφαγής» στο Κάιρο!! (video+photos)

Το σοκ και ο θρήνος  για τα δραματικά γεγονότα χθες το απόγευμα στο Κάιρο παίρνει όχι απλά παναφρικανικές αλλά και παγκόσμιες διαστάσεις  με τον αριθμό των θυμάτων να παραμένει άγνωστος καθώς τα  διαρκή τοπικά και διεθνή ρεπορτάζ δεν δείχνουν να συμφωνούν σχετικά μ’ αυτόν.
Δεκάδες άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες είναι οι  τραυματίες  στη διάρκεια των συγκρούσεων οπαδών και αστυνομίας έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου στο βορειοανατολικό  τμήμα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας .
871-1
Τουλάχιστον 27 είναι ο αριθμός των νεκρών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα περισσότερα από τα θύματα ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να διαφύγουν άτακτα από την περιοχή του γηπέδου, εξ' αιτίας των δακρυγόνων που εκτόξευσε εναντίον τους η αστυνομία.
B9WReqwIYAAY3g8
Σύμφωνα με άλλη πηγή (Αλ Τζαζίρα) ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 40 νεκρούς , το BBC τους περιορίζει στουε 22 ενώ σύμφωνα με τον γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ equipe»  που βασίζεται σε ανακοίνωση του Χανί Αμπντέλ Λατίφ εκπρόσωπου του υπουργού εσωτερικών της βορειαφρικανικής χώρας τα θύματα είναι 19.
 80872293 80872292
Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την έναρξη της αναμέτρησης Ζάμαλεκ - Ενπί, και εκτός των νεκρών, δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Κάιρο. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, η συμπλοκή ξεκίνησε μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο περίγυρο του «Air Defense». Τεχνικός της Ζάμαλεκ εδώ και μερικές μέρες είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον  πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού  να  παρακολουθεί τον αγώνα από την εξέδρα.
B9WsD-xCIAAUmlg
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος των οπαδών που προσπαθούσε να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς να διαθέτει εισιτήριο.
B9W 9jqCAAANmpK
Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου για τον αγώνα αυτόν είχαν εκδοθεί μόλις 10.000 εισιτήρια τα οποία εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός φιλάθλων να μην μπορεί να εισέλθει στο γήπεδο.
8726
Η προγραμματισμένη συνάντηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζάμαλεκ με την ομάδα Ενμπί θα ήταν η πρώτη από το 2012 η οποία θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού και όχι κεκλεισμένων των θυρών όπως συμβαίνει στους περισσότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αίγυπτο μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 στο Πορτ-Σάιντ.
Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2012 στο Πορτ-Σάιντ, στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στην τοπική Αλ-Μάσρι και την δημοφιλέστερη αιγυπτιακή ομάδα ,την Αλ-Άχλι του Καΐρου, οπαδοί της  πρώτης είχαν επιτεθεί σε  εκείνους της αντιπάλου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 74 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες.
B9W 9MGCQAAs2ts
Μετά τα χθεσινά δραματικά γεγονότα η κυβέρνηση της Αιγύπτου έσπευσε να αναβάλει επ' αόριστον όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας.




*Πηγή: onsports.gr*

Απίθανο γκολ με εκτέλεση κόρνερ ο Μπράντλεϊ!!(video)

Την παράσταση με το εκπληκτικό του γκολ έκλεψε ο  Μάικλ Μπράντλεϊ στο νικηφόρο 2-0 των ΗΠΑ επί του Παναμά σε φιλικό ματς που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Λος Άντζελες.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη νίκη καθώς προηγήθηκε με τον μεγάλο της σκόρερ Κλιντ Ντέμπσεϊ  στο 27` ενώ 10 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του γιού του πρώην τεχνικού της ομάδας  Μπομπ Μπράντλεϊ ήταν αυτός που σφράγισε την επιτυχία των γηπεδούχων μ’ ένα …Olympico.
Ο έμπειρος μέσος των Αμερικανών αιφνιδίασε με την εξαιρετική του εκτέλεση κόρνερ των γκολκίπερ του Παναμά Χάιμε Πενέδο και  ενώ ο τελευταίος και άπαντες οι υπόλοιποι αντίπαλοι και συμπαίκτες  περίμεναν σέντρα έστειλε την μπάλα απευθείας  στα δίκτυα για το τελικό 2-0.




*Πηγή: onsports.gr*

Γιατί ταλαιπωρείτε τον «τυπάρα»;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την... ταχύτητα με την οποία κινείται η ΕΠΟ στο θέμα του διαδόχου του Ρανιέρι και θυμίζει τους λόγους που φόρεσαν κοστούμι στον Καραγκούνη.

Γιατί ταλαιπωρείτε τον «τυπάρα»;

Το καταλαβαίνεις από τη δυστοκία που παρατηρείται στο συγκεκριμένο θέμα: οι απόψεις του Γιώργου Καραγκούνη με εκείνες του Γιώργου Γκιρτζίκη δεν ταιριάζουν. Καταλαβαίνεις ότι ο Γιώργης θέλει (περισσότερο) τον Μαρκαριάν και ότι το Δ.Σ. ψηφίζει διαφορετικά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μέσα στη ζωή είναι οι διαφωνίες, λογικό να εμφανίζονται και εντός των τειχών της ΕΠΟ ιδιαίτερα όταν το προς απόφαση ζήτημα είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτές διαφορετικές απόψεις όχι μόνο μπαίνουν στην ίδια ευθεία αλλά εκείνη του Δ.Σ. προηγείται κιόλας.

Στο δικό μου το μυαλό ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Γιώργος Καραγκούνης δηλαδή, πρέπει να ψάξει τους υποψήφιους διαδόχους, να τους αξιολογήσει, να συζητήσει μαζί τους και - τελικά - να διαλέξει τον κόουτς που θα διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Κι όχι (μόνο) επειδή ο Γιώργης ξέρει μπάλα ενώ τα μέλη του Δ.Σ. όχι. Ο Καραγκούνης πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την απόλυτη ευθύνη για την κρίσιμη αυτή απόφαση λόγω της θέσης του κυρίως.

Να τον έχουμε τον τεχνικό διευθυντή μόνο σε ρόλο βιτρίνας είναι άδικο. Και στην περίπτωση του Καραγκούνη άδικο εις διπλούν. Κατ' αρχάς είναι λάθος ο τεχνικός διευθυντής μιας ομάδας - ο οποιοσδήποτε τεχνικός διευθυντής - να χρεώνεται αποφάσεις που δεν έχει πάρει αυτός. Στο τέλος των προκριματικών το αποτέλεσμα που θα φέρει η Εθνική θα είναι ο βαθμός στον έλεγχο προόδου και του Καραγκούνη. Καλό, λοιπόν, είναι να είναι απόλυτα η ευθύνη στα χέρια του. Ειδικά, δε, στην περίπτωση του "τυπάρα" υπάρχει και το άλλο: ο Γιώργης ξεβολεύτηκε για να υπηρετήσει τη μεγαλύτερή του αγάπη πέρυσι το Φθινόπωρο.

Αν δεν ήταν το εθνόσημο στη μέση το κοστούμι δύσκολα θα το έβγαζε. Για να το πούμε κι ανάποδα: το καλύτερο για τον Καραγκούνη σήμερα θα ήταν να φορούσε ακόμα καλαμίδες και ποδοσφαιρικά παπούτσια και να κλωτσούσε την μπάλα. Κι αν έβγαλε τις καλαμίδες το έκανε γιατί του το ζήτησε η Εθνική μέσω του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Πώς να το κάνουμε; Δεν έκοψε την μπάλα ο "τυπάρας" για να αποφασίζουν άλλοι... *Πηγή: sport-fm.gr*

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στην Τούμπα!!

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα βρεθούν οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στην Τούμπα
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη χθες (08-02-2015) στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE, στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 16 έως 44 ετών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

(5) άτομα για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών,
(1) άτομο το οποίο κατελήφθη να πυροδοτεί βεγγαλικό,
(1) άτομο, το οποίο συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων με ειδικές συσκευές εκτόξευσης, μπουκαλιών, πετρών, ξύλινων και άλλων αντικειμένων.
Σε θύρα του γηπέδου βρέθηκε σακούλα, η οποία περιείχε (16) βεγγαλικά και (6) καπνογόνα.

Προκλήθηκαν μικρής έκτασης φθορές σε (2) αστικά λεωφορεία, (12) αυτοκίνητα, (2) δίκυκλα και (2) μεταλλικούς κάδους.

Από τις ρίψεις των αντικειμένων, τραυματίστηκαν ελαφρά (5) αστυνομικοί και ένας ιδιώτης.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «περί Όπλων», «περί Φωτοβολίδων», «Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες», «Διατάραξη κοινής ειρήνης», «Έκρηξη», «Εμπρησμός», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Σωματικές βλάβες» και «Απόπειρα σωματικών βλαβών», θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Νιόπλιας στον Ατρόμητο!!

Έκπληξη στον Ατρόμητο! Ο Νίκος Νιόπλιας θα είναι ο νέος προπονητής του Ατρομήτου αντικαθιστώντας τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Νιόπλιας στον Ατρόμητο!
Ούτε Γιώργος Δώνης, ούτε Σάββας Παντελίδης. Η επιλογή-έκπληξη για τον πάγκο του Ατρομήτου είναι ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο 50χρονος προπονητής αποτελεί την επιλογή του Γιώργου Σπανού για να καλύψει το κενό του Ρικάρντο Σα Πίντο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ομάδα του Περιστερίου θα αποτελέσει τη δεύτερη στην καριέρα του Νιόπλια στη Σούπερ Λίγκα μετά τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο το 2010 κατέκτησε το νταμπλ.

Παλαιότερα είχε εργαστεί στις εθνικές U17 και U19, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 ήταν προπονητής στην εθνική Κύπρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παναγιώτη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής» (video)

Τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 17 χρόνια, τίμησε η οικογένεια του ΠΑΟΚ.

«Παναγιώτη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής» (video)
Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήνη του Παναγιώτη Κατσούρη τελέστηκε στη Θέρμη, την περιοχή του δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 1998, όταν το αυτοκίνητο του εκλιπόντα έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο στηθαίο της γέφυρας.

Το παρών από τον ΠΑΟΚ στο σημείο του δυστυχήματος έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, ο Γενικός Αρχηγός Κώστας Λαγωνίδης, ο Υπεύθυνος Λειτουργίας Ποδοσφαιρικού Τμήματος Παντελής Κωνσταντινίδης, o προπονητής τερματοφυλάκων Απόστολος Τερζής, ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Αθανασιάδης, οι Φάνης Τζανδάρης, Στέλιος Κίτσιου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ17 Κώστας Ιωσηφίδης κι άλλα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

Η απώλεια του Παναγιώτη Κατσούρη αποτελεί μια από τις πιο πικρές στιγμές της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ένα παιδί που πρόλαβε να κάνει μόνο φίλους στον 1,5 χρόνο που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» και που χάθηκε στην άσφαλτο λίγο αφού τελείωσε ένα ματς 5Χ5 με αγαπημένους του φίλους. Δυο πάθη είχε ο Παναγιώτης, το ποδόσφαιρο και τα αμάξια και το τελευταίο έμελλε να τον προδώσει πάνω στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, στα 22 του χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 1998.

Ο Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ της γενιάς του, ήταν ήδη διεθνής με την Ελπίδων κι αυτό δεν άργησε να αποδειχθεί το καλύτερο εισιτήριο για γρήγορη είσοδο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ο Σουηδός Γκίντερ Μπένγκστον δεν διστάζει να τον χρίσει βασικό στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1.

Όπως ξεκίνησε –με ματς εναντίον του ΟΦΗ – ολοκλήρωσε άδοξα και τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ, καθώς λίγες μέρες πριν το τραγικό του δυστύχημα, στις 25 Ιανουαρίου 1998, αγωνίστηκε για 12 λεπτά στην Τούμπα. Συνολικά αγωνίστηκε 29 φορές με τον Δικέφαλο στο στήθος και πέτυχε 3 γκολ.

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξέρει τι κάνει ο Κάλας»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης Στάθης Ρούσσος και μίλησε για την συνάντηση που έγινε με τον Άλεξ Κάλας αλλά και την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συνάντηση με τον Άλεξ Κάλας:
«Ήθελε ο κ. Κάλας να δει τον μπασκετικό Άρη γιατί είναι μπασκετάνθρωπος. Ξέρει τι γίνεται στην ομάδα και αγωνιστικά και μας είπε πως άκουγε και το ΠΑΟΚ  – Άρης στο ραδιόφωνο. Κάναμε μια πολύ ωραία συζήτηση και με τους φίλους του τους Γερμανούς. Ο Ούλι Χένες έπαιζε και αυτό ερασιτεχνικά μπάσκετ όταν ήταν μικρός. Και μόνο που ασχολείται ο κ. Κάλας είναι μια επιτυχία».
Για τον Άλεξ Κάλας:
« Εγώ βλέπω νούμερα και τεχνοκρατικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Ξέρει τι ρίσκα παίρνει, έχει χαμηλά την μπάλα και κάνει πιο πολλά από όσα λέει».
Για τον Ντίτερ Χένες:
«Ο Χένες είναι Γερμανός και έχει άλλη φιλοσοφία. Οι Γερμανοί πρώτα ακούν και μετά αποφασίζουν και πράττουν. Σίγουρα ξέρει τον Άρη, του εξηγήσαμε τι γίνεται στο Ελληνικό μπάσκετ και του εξηγήσαμε πολλά.  Ο ρόλος του είναι κάπως σαν συμβουλευτικός αλλά δεν ξέρω τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του».
Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία:
« Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας, έχουν σαφή προορισμό και η νίκη μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Εγώ είμαι πολύ περήφανος για το τμήμα του μπάσκετ και έχει πετύχει πάρα πολλά. Ο αγώνας είναι πολύ μακρής, έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα, το προπονητικό τιμ ξέρει τι κάνει και ότι παραπάνω γίνει είναι πολύ καλό».
Για το αν ο στόχος ήταν η τετράδα:
« Υπάρχει μακρής δρόμος όμως έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και έναν πάρα πολύ μεγάλο παίκτη, τον Βεζένκοφ. Είναι φοβερός παίκτης, προσγειωμένος και ελπίζουμε να πάει πολύ καλά στο μέλλον».
Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Ο Γκάλης είναι ενεργοποιημένος με την τωρινή διοίκηση. Ήρθε στο Άρης – ΠΑΟΚ και πιστεύει στην ομάδα. Σιγά – σιγά προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να φωτίσουμε αυτό το αστέρι που λέγεται Άρης».
*Πηγή: arenafm.gr*

Άρης: Επαφές Κάλας με ανθρώπους της ΚΑΕ!!

Στο πλαίσιο των επαφών με ανθρώπους από την κιτρινόμαυρη οικογένεια στη διάρκεια της ολιγοήμερης παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη, ο Άλεξ Κάλας είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης.
Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ, «τετ α τετ με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Άλεξ Κάλας, είχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του δ.σ., Στάθης Ρούσσος, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο ομογενής επιχειρηματίας στους Ντίτερ Χέννες και Βάλτερ Φόιχτ.
Τα στελέχη της ΚΑΕ Άρης γνωρίστηκαν με τον κ. Κάλας, με τον οποίο συζήτησαν για αρκετή ώρα αναφορικά με την ομάδα μπάσκετ. Ο κ. Κάλας είναι φανατικός φίλαθλος του μπάσκετ και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στην ομάδα, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για τα πρόσφατα επιτυχημένα αποτελέσματά της.
Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης ευχήθηκαν στον ομογενή επιχειρηματία καλή επιτυχία στο έργο του και τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στο μπασκετικό τμήμα. Ο Άλεξ Κάλας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα προχωρά την εξυγίανση της εταιρίας και παράλληλα έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παίρνει «εκδίκηση» και παραμένει στο μείον ένα!!

Τον Καμπανιακό υποδέχεται σήμερα (18:00, Metropolis 95.5 fm), στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Αρης και από τη στιγμή που οι άμεσοι συν-διεκδικητές της κορυφής της βαθμολογίας, Πανσερραϊκός και Καβάλα, συνέχισαν με νίκες η κατάκτηση των τριών βαθμών, είναι για τους κιτρινόμαυρους μονόδρομος.

Στόχος της ομάδας του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς είναι να διατηρήσει το μείον ένα από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μένοντας πάντα σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο. Η παρουσία του Αλεξ Κάλας και των δύο Γερμανών, εν δυνάμει συνεργατών του, Φόιχτ και Χένες στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης δίνει σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο και να ικανοποιήσουν τον ομογενή επιχειρηματία, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για την Αμερική. Αλλωστε, στην προχθεσινή παρουσία του στην προπόνηση, ο Κάλας έστειλε σαφές μήνυμα. «Εσεις φροντίστε να κερδίζετε και για τα υπόλοιπα εδώ είμαι εγώ», τους είπε χαρακτηριστικά. Και σήμερα περιμένει να δει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είχε… αποδέκτες.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, όπως αυτό της ομάδας του Καμπανιακού, ο Αρης θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει ωστόσο κι ένα στοιχείο πείσματος που έχει κυριεύσει στην συνείδηση των ποδοσφαιριστών, με τους περισσότερους να έχουν στην άκρη του μυαλό τους την βαριά ήττα στον πρώτο γύρο. Θέλουν να πάρουν… το αίμα τους πίσω. Και θα το κάνουν μόνο εάν εμφανιστούν σοβαροί και ακολουθώντας τις ξεκάθαρες εντολές του προπονητή τους.

Ο Ντομπρασίνοβιτς έχοντας δύο ημέρες επιπλέον να επεξεργαστεί επί χόρτου τα πλάνα νίκης κατέληξε στους έντεκα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης. Βέβαια αμφιταλαντεύτηκε για κάποιες θέσεις, αφού δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον σημερινό αγώνα. Ο Ν’ Λουντούλου για παράδειγμα ένιωσε ενοχλήσεις, το ίδιο και ο Πόι, ενώ ο Καλογέρης αφίχθη προχθές στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε ο Μαυροβούνιος, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιάννης Φυσέκης. Μπροστά του, στην άμυνα, θα έχει τον Σαμαρά με τον Γκόλια, ο οποίος θα πάρει τη θέση του απόντα (λόγω τιμωρίας) Φερνάντες. Στη δεξιά πτέρυγα ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Γεωργιάδης, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ξανά ο Λιόλιος. Στο κέντρο θα δούμε τον Σουνά με τον Καλογέρη και στις πτέρυγες θα εναλλάσσονται ο Ν’ Λουντούλου με τον Νάκα. Το βάρος της επίθεσης θα κουβαλήσουν ξανά, ο Πόι με τον ιδιαίτερα ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα, Αντώνη Καπνίδη.

«Θέλω πίεση»

Ξεκάθαρες είναι οι εντολές του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς προς τους παίκτες. Πίεση στον αντίπαλο, συνεχή ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας. Αυτά είναι τα στοιχεία που ζητάει και θέλει να βλέπει από την ομάδα του. Και αυτά επανέλαβε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, το πρόγραμμα της οποίας, πάντως, αναλώθηκε κυρίως στα στημένα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Και τώρα τι;

Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ που έμεινε εκτός στόχων νωρίς στη σεζόν. Έντονος προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας και τη χαμένη ευκαιρία του 0-0 με τον Ολυμπιακό.

Και τώρα τι;
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ μένει τόσο νωρίς εκτός όλων των στόχων του σε μια σεζόν. Μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς σε Europa League και Κύπελλο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε επί της ουσίας κάθε πιθανότητα κατάκτησης του πρωταθλήματος μένοντας στο 0-0 με τον Ολυμπιακό χθες στην Τούμπα και βλέποντας τη διαφορά που τους χωρίζει να παραμένει στους οκτώ βαθμούς.

Η απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας είναι έκδηλη. Κυρίως επειδή μετά τη νίκη στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στις 3 Δεκεμβρίου, όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν εφικτή. Όχι τόσο για το +5 από τους «ερυθρόλευκους», όσο για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα κι άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια, που-ωστόσο-αποδείχτηκε εφιάλτης. Ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις 16 από τους 33 βαθμούς που διεκδίκησε στα έντεκα ματς που ακολούθησαν το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» και πλέον είναι τρίτος! Πάνω από όλα, όμως, η απόδοσή του είναι απογοητευτική και περισσότεροι είναι αυτοί που φοβούνται για ακόμη μεγαλύτερη κατρακύλα παρά όσοι αισιοδοξούν για ανάκαμψη.

Είναι σαφές πως στον ΠΑΟΚ πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά πράγματα. Για την ώρα, πάντως, δεν φαίνεται να λαμβάνονται ριζοσπαστικές αποφάσεις. Έστω κι αν η δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη είναι δεδομένη, όπως και ο συνδυασμός οργής-απογοήτευσης των οπαδών που αισθάνονται… προδομένοι.

Έμεινε η δεύτερη θέση…

Ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν είναι πλέον η δεύτερη θέση. Αυτή θα κριθεί στα play offs, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο αρχίζοντας την Κυριακή από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Απών θα είναι και πάλι ο τιμωρημένος Τζανδάρης, ενώ μένει να φανεί πότε θα επιστρέψει ο Τζιόλης. Πρόβλημα στο μετατάρσιο έχει από το καλοκαίρι ο Σαλπιγγίδης και θα αρχίσει ειδική θεραπεία.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αναβολή» για Λαουάλ!

Για το ματς της επόμενης Δευτέρας με την ΑΕΚ μετατίθεται το ντεμπούτο το Γκάνι Λαουάλ με τον Παναθηναϊκό. Ποιος ο λόγος που ο Ιβάνοβιτς κρατά τον Νιγηριανό σέντερ εκτός του αγώνα με τον Κολοσσό.

«Αναβολή» για Λαουάλ

Αν κι όλοι περίμεναν ο Νιγηριανός σέντερ να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, όλα δείχνουν πως αυτό μετατίθεται για το ματς της επόμενης Δευτέρας απέναντι στην ΑΕΚ. Ο λόγος είναι πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κρίνει ότι ο 26χρονος άσος δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ο Μαυροβούνιος τεχνικός σε τέτοια ζητήματα δεν κάνει… παραχωρήσεις. Έτσι, με δεδομένο ότι ο Λαουάλ δεν μπορεί να παίξει ούτε στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου του Top 16, την ερχόμενη Παρασκευή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, η «πρώτη» του θα γίνει σε μια εβδομάδα.

Πιθανώς εκτός δωδεκάδας σήμερα να μείνει ο Γιάνις Μπλουμς για να πάρει ανάσες, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Νίκου Παππά, ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων μετά την επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα… νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός έδειξε στην Τούμπα πως παραμένει αφεντικό για το πρωτάθλημα και στρέφεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για να κάνει το πρώτο βήμα και για το Κύπελλο. Το ερωτηματικό για τον Περέιρα.

Και τώρα… νταμπλ

Είναι σαφές πως το πρωτάθλημα περνά αποκλειστικά από τα πόδια των Πειραιωτών, που αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί στην τελική πάσα χθες θα είχαν βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον 42ο τίτλο. Ή αν δινόταν πέναλτι στο τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Σαντάνα, για το οποίο διαμαρτύρονται οι πρωταθλητές…

Παρότι οι τρεις βαθμοί δεν ήρθαν, στις τάξεις του Ολυμπιακού υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας και το σθένος που έδειξε σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Το νικηφόρο σερί της ομάδας σταμάτησε στα 13 παιχνίδια (τελευταία «γκέλα» ήταν το 2-2 με τον ΠΑΣ στις 6 Δεκεμβρίου), ενώ επί Βίτορ Περέιρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 23-2 γκολ σε οκτώ αγώνες.

Τι θα κάνει ο Περέιρα

Από σήμερα ο Ολυμπιακός στρέφει όλη του την προσοχή στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» (19:30). Η προσμονή του κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο, μαρτυρά πώς αντιμετωπίζεται και από την ίδια ομάδα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ένα ερωτηματικό αποτελεί τι θα πράξει ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να εμπιστεύεται έναν συγκεκριμένο κορμό μέχρι τώρα, αλλά το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας ίσως τον υποχρεώσει σε μικροαλλαγές. Χθες εμπιστεύτηκε και πάλι τους Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβα, Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι, Ντοσεβί, Αφελάι και Μήτρογλου, με μοναδικές αλλαγές τον Ρομπέρτο (που επέστρεψε από τραυματισμό) και τον Σαντάνα αντί των Μέγερι και Αυλωνίτη. Πάντως πάντα έτοιμοι για να μπουν στην ενδεκάδα δείχνουν Φορτούνης και Ντουρμάζ. Εκτός πλάνων είναι ο Μποτία, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπενίτες με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς-προσαγωγούς και ο Χάρα που έμεινε εκτός αποστολής για την Τούμπα λόγω ενός προσωπικού ζητήματος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βάζουν κάτω και αποφασίζουν!!

Εντός της ημέρας (ή το αργότερο αύριο) αναμένεται να συναντηθούν ο Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Γιώργος Καραγκούνης, με βασικό θέμα συζήτησης τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Τα βάζουν κάτω και αποφασίζουν
Σήμερα είναι το καθοριστικό ραντεβού του Γιώργου Γκιρτζίκη και του Γιώργου Καραγκούνη, οι οποίοι θα συζητήσουν για το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, αν και η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη).

Εν όψει του διοικητικού συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης στην ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο διευθυντής των εθνικών ομάδων θα βάλουν κάτω όλα τα ονόματα των υποψήφιων τεχνικών.

Μάλιστα, ο «τυπάρας» θα κάνει αναλυτική παρουσίαση των βιογραφικών τους και των οικονομικών δεδομένων της κάθε περίπτωσης, καθώς αυτό του είχε ζητηθεί από τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τις μέχρι πρότινος πληροφορίες, αν και αυτό το διάστημα ακούστηκαν τέσσερα-πέντε ονόματα για τον πάγκο της «γαλανόλευκης», αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξει τελικά κούρσα για τρεις. Ο λόγος για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, τον Γιώργο Δώνη και τον Τιμούρ Κετσπάγια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι παραπάνω από… πρόκληση!!

Μεγάλη προσμονή στην ΑΕΚ για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Διαθέσιμοι και πάλι Μάνταλος και Πλατέλλας, στο χέρι του Δέλλα η επιστροφή του Κολοβέτσιου. Οι σίγουρες και οι πιθανές αλλαγές.

Κάτι παραπάνω από… πρόκληση

Για τους «κιτρινόμαυρους» και τους πολυάριθμους φίλους τους πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση για τον τελευταίο ενάμιση και πλέον χρόνο, όπου η ομάδα τους έχει βρεθεί μακριά από την κατηγορία που της αρμόζει. Είναι κι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο δυνατό crash test για να αποδείξει η «Ένωση» ότι το σύνθημα «Ερχόμαστε» γίνεται πράξη.

Αλλαγές και… Κολοβέτσιος

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο ντέρμπι. Ιατρικά είναι 100% έτοιμος, αλλά μένει να φανεί αν ο Τραϊανός Δέλλας κρίνει πως είναι και αγωνιστικά έτοιμος για να αντεπεξέλθει δεδομένου πως τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 8 Ιανουαρίου. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην αποστολή που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Από εκεί κι έπειτα, δεδομένες θεωρούνται κάποιες αλλαγές. Ο Σοϊλέδης, που χθες έμεινε εκτός αποστολής, αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Πεταυράκη αντιμετωπίζοντας την ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του. Ανέστης στο τέρμα, Μπακάκης δεξί μπακ και Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας είναι σίγουροι, με την άλλη θέση να εξαρτάται από τον… Κολοβέτσιο. Στο κέντρο ο Γιόχανσον θα πάρει τη θέση του Ρόβα δίπλα στον Ανάκογλου, ενώ επανέρχεται ο Μάνταλος σε ρόλο επιτελικού και διατηρείται ο Μπαρμπόσα σαν αριστερό εξτρέμ. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Είναι πιθανό η ΑΕΚ να παραταχθεί με επιθετικό τον Αραβίδη και δεξιά τον Πλατέλλα ή ο πρώτος να πάει σε θέση δεξιού εξτρέμ και να αγωνιστεί ως προωθημένος ένας κλασικός σέντερ φορ (Μπρέτσεβιτς ή ακόμη και Κρισάντους).

Σίγουρα εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Κορδέρο, ενώ νοκ άουτ τέθηκε ξανά ο Άλεξ Ντακόλ που αποχώρησε με σφίξιμο στο δικέφαλο χθες και σήμερα θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για υποτροπή στο παλιό του τραύμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρίνεται» του προπονητή!

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα (10/02) στον Ατρόμητο, καθώς αναμένεται να γίνει η επιλογή για τον διάδοχο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας.

«Κρίνεται» του προπονητή

Όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι αύριο, ώστε η ομάδα να πάει με έναν νέο τεχνικό στον πάγκο της για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη SportDay, πρώτη επιλογή παραμένει ο Δώνης, αλλά σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν τελικά υπάρχει περίπτωση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας.

Αν τελικά ο πρώην κόουτς του ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί από την ΕΠΟ, τότε απευθείας οι Περιστεριώτες θα του καταθέσουν πρόταση.

Αν, όμως, υπάρξει νέα καθυστέρηση ή αρνητική κατάληξη (για τον Ατρόμητο) στην παραπάνω υπόθεση, τότε ο Γιώργος Σπανός θα έρθει σε επαφή με τον κ. Παντελίδη που χθες έμεινε και τυπικά ελεύθερος από τον Λεβαδειακό για να αναλάβει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ένας παραμονή, ο άλλος πλέι οφ!!

Με την αναμέτρηση Καλλονή-Skoda Ξάνθη ολοκληρώνεται η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους νησιώτες να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τους Ακρίτες να επιθυμούν μία θέση στα πλέι οφ.

Ο ένας παραμονή, ο άλλος πλέι οφ
Διαφορετικοί είναι οι στόχοι της Καλλονής και της Skoda Ξάνθης στη σημερινή αναμέτρηση στη Μυτιλήνη, με την οποία ολοκληρώνεται η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι νησιώτες ψάχνουν τη νίκη με την οποία δεν θα μπλέξουν σε πιθανές περιπέτειες για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν 27 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα νέο σερί από επιτυχίες στην έδρα τους.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Ακρίτες θα προσπαθήσουν μέχρι τέλους να διεκδικήσουν μία θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου θα εξασφαλίσουν κατά πάσα πιθανότητα μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Το έργο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι δύσκολο, καθώς η Καλλονή στην έδρα της αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» και πουλάει ακριβά… το τομάρι της.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προερχόμενος από την «τεσσάρα» επί της Βέροιας μεσοβδόμαδα, πήρε δύσκολη νίκη (2-1) στην έδρα του Λεβαδειακού και παραμένει σε επαφή με την πεντάδα. Επιστροφή στα γκολ για Κατίδη. Διαβάστε περισσότερα.

Εργοτέλης-ΟΦΗ 3-2

Μένει ζωντανός ο Εργοτέλης που επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ, παίζοντας με 10 παίκτες απ’ το 23’ και πήρε σπουδαία βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Δύο δοκάρια για τους «ασπρόμαυρους», που πίεσαν ασφυκτικά.
Βέροια-Ατρόμητος 1-1

Αυτό «φώναξε» στην Βέροια ο Ατρόμητος! Την ώρα που η «βασίλισσα του βορρά» ήταν έτοιμη να επιστρέψει στις νίκες, ο Μπρίτο την... άφησε στον τόπο, διαμορφώνοντας το 1-1. Σωτήρας Γκορμπούνοφ στο 94'!
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-Νίκη Βόλου (…)

Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-0

Η έδρα του είναι… δύναμη, όμως αυτή η Κέρκυρα κράτησε τον Πανιώνιο στο 0-0 και κάτω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Πολύτιμος βαθμός για τους «Φαίακες» που αγωνίστηκαν για περίπου 20 λεπτά με δέκα παίκτες.


Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 1-0

Έναν-έναν τους καθαρίζει στο «κάστρο» της Λεωφόρου! Ο Παναθηναϊκός πήρε την 11η φετινή νίκη (σε 12 ματς) στο… σπίτι του, επικρατώντας 1-0 του μαχητικού Παναιτωλικού και μείωσε στους έξι απ' τον ΟΣΦΠ.

Πλατανιάς-Πανθρακικός 2-0

Απόλυτα ψύχραιμος για την κατάστασή του! Παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και καιρό χωρίς νίκη, ο Πλατανιάς με τους Κουλιμπαλί και Μιλούνοβιτς επικράτησε εύκολα 2-0 του Πανθρακικού στα Περιβόλια.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός έφυγε ατσαλάκωτος από την Τούμπα (0-0) και κράτησε το +8 από τον ΠΑΟΚ που έχασε την τελευταία ευκαιρία του να κρατηθεί στην μάχη του τίτλου.
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Καλλονή-Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) - Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 3)
Πανθρακικός-Νίκη Βόλου (-)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)
Ολυμπιακός-Εργοτέλης (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Λεβαδειακός-Βέροια (17:15, Novasports 4)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Skoda Ξάνθη-Πλατανιάς (19:30, Novasports 1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανάμεσα σε δύο ο Κομπότης!

Ο Άκης Μάντζιος και ο Γιάννης Μαντζουράκης φαντάζουν αυτή τη στιγμή οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο του Λεβαδειακού.

Ανάμεσα σε δύο ο Κομπότης
Παρελθόν αποτελεί επίσημα από χθες ο Σάββας Παντελίδης και ο Γιάννης Κομπότης βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου προπονητή του Λεβαδειακού.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο Άκης Μάντζιος και ο Γιάννης Μαντζουράκης φαίνεται πως είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο»».

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου επιχείρησε να μεταπείσει τον Παντελίδη και να παραμείνει στη θέση του, αλλά αυτό τελικά κατέστη αδύνατο. Υποψήφιος φέρεται να είναι και ο Μπάμπης Τεννές, ενώ καλή άποψη υπάρχει και για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος είχε εργαστεί στους Βοιωτούς τη διετία 2011/13.

Ωστόσο, ο 62χρονος προπονητής δεν δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Λιβαδειά. Η τελική απόφαση για τον διάδοχο του Παντελίδη αναμένεται να παρθεί σύντομα, ώστε να μπορέσει άμεσα να δουλέψει με την ομάδα εν όψει του αγώνα με τη Βέροια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι γίνεται… ντέρμπι!


Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη επί του Παναιτωλικού και στροφή στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, που θα δώσει ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση βολής τον Ολυμπιακό μετά το ντέρμπι των «αιωνίων».

Έτσι γίνεται… ντέρμπι

Πώς θα γίνει αυτό; Αρχικά με νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο την προσεχή Κυριακή κι εν συνεχεία εφόσον νικήσουν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί. Με αυτά τα αποτελέσματα η διαφορά από την κορυφή θα μειωθεί στο τρίποντο και ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει στον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται το πρωτάθλημα στις εννιά αγωνιστικές που θα απομένουν.

Αρχικά… ΟΦΗ

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του δεν πάνε τόσο μακριά. Κρατούν την ικανοποίηση για την ένατη σερί νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έχοντας μηδέν παθητικό και 17 γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια εκεί, όπως και τη φόρμα του Μλάντεν Πέτριτς, που έχει έξι γκολ τα οποία έχουν συνδυαστεί ΟΛΑ με νίκες.

Σε πρώτη φάση στον Παναθηναϊκό βλέπουν μόνο τον αγώνα με τον ΟΦΗ (Κυριακή, 15:00), που δεν θα είναι καθόλου εύκολος. Οι Ηρακλειώτες παρά τα σοβαρά οικονομικά και αγωνιστικά τους προβλήματα δείχνουν αν μη τι άλλο αξιόμαχοι, ενώ το κλίμα στο γήπεδο δεν θα είναι καθόλου… φιλόξενο, μιας και υπάρχει αντιπαλότητα μετά την αρνητική εισήγηση του Παναθηναϊκού να δοθεί παράταση στην ομάδα της Κρήτης για να τακτοποιήσει τις οφειλές της.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει φιλικό με την Καλλιθέα στο Κορωπί, όπου και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες όπως ο Μαυρίας, που χθες ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, ο Νίνης που χρειάζεται ματς για να βρει ρυθμό, αλλά και οι Κουτρουμπής-Δώνης, που έχουν απουσιάσει από τα τελευταία παιχνίδια. Οι μικροτραυματισμοί Πράνιτς (διάταση έσω πλαγίου) και Λαγού (χτύπημα στο αριστερό πόδι) δεν εμπνέουν ανησυχία και αναμένεται να είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή Βασσάρα στην ΚΕΔ!

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο Κύρος Βασσάρας ετοιμάζεται να επιστρέψει, αυτή τη φορά στο ρόλο του υπεύθυνου ανάπτυξης.

Επιστροφή Βασσάρα στην ΚΕΔ
Τον Νοέμβριο του 2012 αποχώρησε ο Κύρος Βασσάρας από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όμως – σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay – ο πρώην διεθνής διαιτητής ετοιμάζεται να επιστρέψει στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον απολυθέντα Θανάση Μπριάκο.

Ο Βασσάρας είχε αποχωρήσει με άσχημο τρόπο από την ΚΕΔ, καθώς είχε έρθει σε κόντρα με την τότε διοίκηση της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Γιώργο Σαρρή, και ο λόγος ήταν η γνωστή ιστορία με τους πίνακες διαιτησίας κ.λπ.

Ο Κύρος Βασσάρας αυτή στιγμή εργάζεται ως αρχιδιαιτητής στη ρουμάνικη ομοσπονδία και θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα στη Ρουμανία.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα δεν μπορεί να επεξεργάζεται το πρόγραμμα της ανάπτυξης για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το καλοκαίρι θα σταματήσει για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα θέματα στην Ελλάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι εξελίξεις για τη νέα ΚΕΔ δρομολογούνται άμεσα: την Πέμπτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου εκτός από το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, θα ανακοινωθούν και τα νέα πρόσωπα στη διαιτησία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο τελευταίος λόγος!

Γκρίζλις και Μπουλς είπαν την τελευταία «κουβέντα» στις νίκες επί Χοκς και Μάτζικ αντίστοιχα. Καλή εμφάνιση από Κουφό. Σούπερ ο Πέκοβιτς με Μινεσότα.

Ο τελευταίος λόγος
Πετυχαίνοντας τους οκτώ τελευταίους πόντους του αγώνα, οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν των Χοκς 94-88. Ο Μάικ Κόνλεϊ με 21 και ο Μαρκ Γκασόλ με 16 πόντους ηγήθηκαν των «αρκούδων», που είχαν μεγάλη βοήθεια από τον Κώστα Κουφό. Ο ομογενής σέντερ είχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 λάθος σε 16:59, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 10:31 είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, αλλά δεν σκόραρε (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο).

Ο Πάου Γκασόλ κάρφωσε μετά από χαμένο λέι απ του Ντέρικ Ρόουζ και οι Μπουλς πέρασαν με 98-97 από το Ορλάντο. Ο Ισπανός είχε 25 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τους «ταύρους», ενώ Βούτσεβιτς και Ολαντίπο αστόχησαν στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων.

Οι 45 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για τους Ρόκετς, που έχασαν στο Χιούστον με 109-98 από τους Μπλέιζερς, οι οποίοι είχαν περισσότερες λύσεις. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν χρησιμοποιήθηκε και πάλι καθόλου.

Οι Ράπτορς επιβλήθηκαν 87-82 των Σπερς και ανέβαλαν τη χιλιοστή νίκη στην προπονητική καριέρα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με σουτ στην εκπνοή έδωσε στους Κινγκς τη νίκη με 85-83 επί των Σανς, ενώ και ο Τζορτζ Χιλ πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 4,9’’ πριν το τέλος διαμορφώνοντας το 103-102 επί των Χόρνετς στη Σάρλοτ.

Τέλος, οι Τίμπεργουλβς παρά την απουσία του Ρίκι Ρούμπιο πήραν τρίτο σερί ματς, 112-101 στο Ντιτρόιτ, με 29 πόντους του Νίκολα Πέκοβιτς.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Ατλάντα Χοκς 94-88 Κόνλεϊ 21, Γκασόλ 16 (10 ριμπ.), Ράντολφ 11 (15 ριμπ.), Γκριν 11, Κουφός 10-Τιγκ 22, Μπέιζμορ 14, Σρέντερ 11, Σκοτ 11, Κάρολ 10, Χόρφορντ 6 (12 ριμπ.).

Σάρλοτ Χόρνετς-Ιντιάνα Πέισερς 102-103 Τζέφερσον 30 (13 ριμπ.), Ρόμπερτς 19, Χέντερσον 13, Νιλ 11, Γουίλιαμς 10-Γουότσον 22, Στάκεϊ 15, Γουέστ 15, Σκόλα 15 (14 ριμπ.), Χιλ 11.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 101-112 Όγκουστιν 20, Ντράμοντ 17 (14 ριμπ.), Μονρό 15, Κάλντγουελ-Πόουπ 15, Τόλιβερ 15, Μικς 9-Πέκοβιτς 29, Μάρτιν 24, Γουίγκινς 18, Γιανγκ 16, Γουίλιαμς 11, ΛαΒίν 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Σικάγο Μπουλς 97-98 Ολαντίπο 18, Χάρις 15, Βούτσεβιτς 14, Φουρνιέ 14, Φράι 12, Πέιτον 10-Μπάτλερ 27, Γκασόλ 25 (15 ριμπ.), Νοά 18, Ρόουζ 10 (11 ασίστ).

Χιούστον Ρόκετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 98-109 Χάρντεν 45, Σμιθ 16, Μοτιεγιούνας 10, Αρίζα 9-Όλντριτζ 24, Λίλαρντ 23, Λόπεζ 14, ΜακΚόλουμ 12, Λέοναρντ 12.

Τορόντο Ράπτορς-Σαν Αντόνιο Σπερς 87-82 Τζ. Τζόνσον 20, ΝτεΡόζαν 18, Α. Τζόνσον 15, Λάουρι 12, Βαλαντσιούνας 8 (16 ριμπ.)-Ντάνκαν 12 (12 ριμπ.), Μπελινέλι 12, Λέοναρντ 11, Πάρκερ 10, Σπλίτερ 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Φίνιξ Σανς 85-83 Κάζινς 28 (12 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 13, Σέσιονς 10, Τόμπσον 9-Τόμας 26, Ντράγκιτς 13, Πλάμλι 4 (12 ριμπ.), Γκριν 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παναγιώτη, έφυγες νωρίς…!!

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αιφνίδια θάνατο του Παναγιώτη Κατσούρη και η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά. Διοίκηση και παίκτες παρόντες στο μνημόσυνο.

Παναγιώτη, έφυγες νωρίς…

inner

Μια ελπίδα που χάθηκε άδικα το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 1998 όταν το αυτοκίνητό του έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο στηθαίο της γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Τα όνειρα που έκανε ο ίδιος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τα μεγάλα σχέδια της ομάδας γι’ αυτόν έμειναν για πάντα ανεκπλήρωτα. Κανείς όμως δεν τον ξέχασε και δεν θα τον ξεχάσει και το σύνθημα «Κατσούρη, ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής», θα δονεί κάθε χρόνο την ατμόσφαιρα στο μνημείο που έχει στηθεί στην περιοχή που «έσβησε» ο ίδιος μαζί με τις φιλοδοξίες του για μια μεγάλη καριέρα με το δικέφαλο στο στήθος. Και το βλέμμα του, μέσα από την προτομή του που στήθηκε στην Τούμπα, θα είναι πάντα «καρφωμένο» στο γήπεδο παρακολουθώντας τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.

To ετήσιο μνημόσυνο έγινε το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, από πλευράς παικτών, ο αρχηγός Στέφανος Αθανασιάδης και οι Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Τζανδάρης, ενώ εκεί βρέθηκαν ο πρώην γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κώστας Ιωσηφίδης, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Λαγωνίδης και ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Απόστολος Τερζής. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, από τον Ιάκωβο Αγγελίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

inner

Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και πήγε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97, στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον. Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1999 κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον του ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Οφσάιντ» η αστυνομία!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τους χειρισμούς της αστυνομίας στις καταστάσεις ανάγκης του Σαββατοκύριακου και για την ισορροπία που αναζητείται. 
Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η Αστυνομία μπορούσε να είχε αποτρέψει τα αιματηρά επεισόδια του 2006 στην Παιανία, που είχαν τραγικό απολογισμό το θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου. Είχε ενημέρωση για το τι σχεδιαζόταν ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, γνώριζε για την μηχανοκίνητη πορεία που έφτασε μέχρι τη Λαυρίου.
Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ηλιούπολη για την Α1 Γυναικών, όπου η σύγκρουση των οπαδών αποφεύχθηκε, ο Αστυνομικός διευθυντής της περιοχής ξεκαθάρισε στο συνεργείο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο  τελικά δεν μετέδωσε τον αγώνα, ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Έκανε επίσης λόγο για διακριτική παρουσία και παρέμβαση μόνο αν γίνουν επεισόδια.
Δεδομένα, η Αστυνομία έχει προβεί σε πολλές ασχήμιες σε γήπεδα. Οι περισσότερες από αυτές, δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς σας που έχουν μεταβεί σε εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους. Από λεκτικές προσβολές, μέχρι σπρωξίματα, προπηλακισμοί και εγκληματική κατάχρηση εξουσίας σε οπαδούς, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουν καν κοιτάξει προς το μέρος των ΜΑΤ. Ο Γιώργος Τσακίρης είχε κάνει μια σχετική αναφορά ΕΔΩ.
Είναι διαφορετικό όμως το να ελέγξεις και να χαλιναγωγήσεις την ωμή βία της Αστυνομίας, με το να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους. Στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο (7/2), οι πληροφορίες για ραντεβού μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Πανιωνίου είχαν φτάσει στα αυτιά των αρχών. Προφανώς, δεν περίμεναν την άφιξη των φιλοξενούμενων τόσο νωρίς, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το χάος που επικράτησε. Κυνηγητά στα γύρω στενά, ζημιές και ένα άτομο στο νοσοκομείο μαχαιρωμένο. Το πείραμα δεν πέτυχε.  Οι κάφροι πρόλαβαν την αντίδραση της αστυνομίας και στην άφιξη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν ήταν τα άτομα της ασφάλειας των «ερυθρολεύκων», πιθανότατα θα έπεφτε ξύλο με τους παίκτες.
Στην Τούμπα, λίγο μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του Γιάννη Πανούση στην Καθημερινή περί περιορισμού των δακρυγόνων στις πορείες, η περιοχή πνίγηκε στα χημικά. Το «ντου» των οπαδών έγινε στο άκουσμα της άφιξης της αποστολή του ΠΑΟΚ και η αντίδραση των ΜΑΤ ήταν η... γνωστή. Καταγγελία που έφτασε στο gazzetta.gr ανέφερε ότι ακόμα και σε κλειστό χώρο εκτός γηπέδου, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.  Κόσμος έμεινε εγκλωβισμένος στη μπουτίκ, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να βγουν από την αίθουσα Τύπου και οι παίκτες δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν.
Είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο το ζητούμενο για την νέα αστυνομία πρέπει είναι η ισορροπία. Να μην βγει... οφσάιντ, όπως στην Τούμπα, ούτε να αργήσει την προσπάθειά της, όπως στη Νέα Σμύρνη, ρισκάροντας νεκρούς. Αποδεδειγμένα μπορεί να υπάρξει πρόληψη, χωρίς πόλεμο χημικών. Χωρίς τρομοκρατία και κατάχρηση εξουσίας. Είναι θέμα νοοτροπίας και στρατηγικής. Την πρώτη, ο Πανούσης την έχει. Το θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρει να την περάσει στα σώματα ασφαλείας και να την συνδυάσει με τη στρατηγική. Η χρυσή τομή πάντως δεν βρέθηκε ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσάμπα ισοπαλία…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το ματς του Ολυμπιακού στην Τούμπα και για το βήμα που έκανε ο καλύτερος Ολυμπιακός προς τον τίτλο.
Το ματς της Τούμπας θα ξεχαστεί σαφώς γρήγορα, καθώς οι γηπεδούχοι, αυτοί που καιγόντουσαν για τη νίκη, έπαιξαν τόσο αμυντικά, λες και ήταν μπροστά στην βαθμολογία και τους έκανε η ισοπαλία. Θα περίμενε κανείς, ότι οι Θεσσαλονικείς με τη δύναμη της έδρας και με οκτώ βαθμούς πίσω στην βαθμολογία θα έμπαιναν δυνατά, αλλά αυτός που τους έσπασε τον τσαμπουκά, ήταν ο Ολυμπιακός. Η καλύτερη ομάδα, που από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη δύο καλά σουτ με τον Μήτρογλου (συν την εξαιρετική ευκαιρία που είχε από το κόρνερ του Τσόρι και την κεφαλιά πάσα του Σιόβα) και απέδειξαν ότι αυτοί θα ήταν αφεντικό του ματς.
Αν δε ο «Μητρογκόλ» που στα προηγούμενα ματς ήταν… φονιάς, ήταν πιο αποτελεσματικός, ο Ολυμπιακός θα είχε φύγει ξεκούραστα με το τρίποντο από την Τούμπα.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές. Μία με τον Κασάμι (απέκρουσε ο πολύ καλός Ιτάνζ) και μία με τον Μανιάτη που δεν σημάδεψε σωστά. Οι γηπεδούχοι; Δε νομίζουμε να ξεχνάμε κάποια καλή στιγμή τους.
Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και φαινόταν, ότι κάποια στιγμή θα έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Δεν τα κατάφερε, ούτε όταν ο Περέιρα αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, βλέποντας στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα του να μην δημιουργεί ευκαιρίες, όπως συνέβη στα πρώτα 45 λεπτά.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και πλέον – όπως πολλοί περίμεναν – αντίπαλός του θα είναι για κάποιες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός και όχι ο ΠΑΟΚ. Γιατί οι Θεσσαλονικείς, δεν μπόρεσαν μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη να κερδίσουν ένα σοβαρό ματς…
Υ.Γ. Αν ο Γιάχος έδινε το καθαρό πέναλτι του Αθανασιάδη στον Σαντάνα, ήθελα να ήξερα τι θα γραφόταν και τι θα είχαμε ακούσει. Καλά δεν συζητάμε, αν η φάση αυτή ήταν στην περιοχή του Ολυμπιακού…
Υ.Γ. (1). Αν εξαιρεθούν τα επεισόδια πριν το ματς και τα αντικείμενα στον Τσόρι, τα πράγματα στην Τούμπα ήταν ήρεμα.
Υ.Γ. (2). Κατά τη γνώμη μας, ο Αναστασιάδης σώθηκε από την γκίνια του Μήτρογλου. Γιατί αν ο «πιστολέρο» είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι μας λέει ότι θα υπήρχαν λαϊκά δικαστήρια…
Υ.Γ. (3). Δεν κρύβουμε ότι ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε κείμενο το πρωί, όπως κάνουμε πάντα κάθε χρόνο αυτή την ημέρα – για τα θύματα της Θύρας 7. Δεν το πράξαμε γιατί το θέμα που έφτιαξαν τα παιδιά εδώ στο Gazzetta, με το συγκλονιστικό βίντεο, ήταν εξαιρετικό. Το είδαμε δύο φορές, στο καπάκι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό που θα προσθέσουμε εμείς, είναι ότι όσο χρόνια και αν περάσουν, ένα δάκρυ θα φεύγει πάντα από μάτια των φίλων του Ολυμπιακού και ένα γιατί θα ακούγεται από το στόμα τους…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μία πόλη, μία ομάδα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το αφεντικό της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ με...υστερόγραφα ποδοσφαίρου.
Καλά το είπαν την προηγούμενη εβδομάδα Πρίφτης και Μαρκόπουλος. Είναι σα να παίζουμε πλέι-οφ. ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα και όπως φανερώνουν οι τίτλοι του καθενός (21 ο ΑΡΗΣ, 7 ο ΠΑΟΚ), νίκησε ο πραγματικός Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι είχε πλάκα αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα να ακούς ότι ο ΠΑΟΚ είναι... Αυτοκράτορας. Για όσους μας διαβάζεται στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη  πόλη πλην Θεσσαλονίκης θα αναρωτιέστε γιατί το γράφω. Μα γιατί εδώ και κανα δυο-τρεις μήνες φίλοι και συνάδελφοι οπαδοί του συμπολίτη χαρακτηρίζουν Αυτοκράτορα τον ΠΑΟΚ(χαχαχαχαχα) προκαλώντας απίστευτο γέλιο όχι μόνο στους φίλους του ΑΡΗ, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς τους.
 
Η ομάδα που ήθελε να πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι στο Παλέ μέσα σε μία εβδομάδα- για την ακρίβεια έξι μέρες- πήρε τις απαντήσεις της εκεί που πρέπει να...μιλάνε οι ομάδες. Ο ΑΡΗΣ μετά τη νίκη στο Παλέ,πήρε μία δικαιότατη νίκη και μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας.
 
Φυσικά με την λήξη άρχισε η γνωστή προπαγάνδα. Κάποιοι είδαν...σφαγή του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος, αλλά και δυο παίκτες (Σαλούστρος, Κάρτερ) δήλωναν ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε δίκαια!!!
 
Αυτή την φορά φυσικά δεν υπήρχαν και...δικαιολογίες καθώς ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με συν δυο παίκτες στο παρκέ, ενώ ο ΑΡΗΣ έπαιξε χωρίς ένα εκ των βασικών του ξένων (Τόμας).  Ο ΑΡΗΣ για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι το αφεντικό στην Θεσσαλονίκη και η μοναδική ομάδα που από την μία μπορεί να ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά, απέναντι στην παρατεταμένη προπαγάνδα, που πλέον από το ποδόσφαιρο μεταφέρεται και στο μπάσκετ. Η απάντηση  πάντως είναι πάρα πολύ απλή. Δεν χρειάζεται, ούτε να τρελαίνεστε, ούτε να νευριάζετε με όλους αυτούς γιατί δυστυχώς, “αλήθεια” είναι η... δική τους “αλήθεια”.  
 
Τόσα χρόνια ένα γήπεδο που ανήκει στην ΓΓΑ (και σκανδαλωδώς μέχρι πριν λίγο καιρό η Νομαρχία πλήρωνε την... ενέργειά του) το ονομάζουν δικό τους. Η δικαιολογία για να μην αναγνωρίζουν τους τίτλους βρέθηκε με χυδαία υπονοούμενα ότι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, Νίκος Γκάλης ήταν...ντοπέ. Έπρεπε κάτι να βρεθεί για το 21-7 διαφορετικό από την προπαίδεια.
 
Στο ποδόσφαιρο βέβαια οι τίτλοι που κατέκτησαν χωρίς αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι πεντακάθαροι. Πλέον ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τα περί... Αυτοκράτορα όπως τα 7χρονα παιδάκια που μαλώνουν με ένα 21χρονο για το ποιος είναι μεγαλύτερος!!!! Ο Βεζένκοφ και η παρέα του μέσα σε έξι μέρες τους έκοψαν το γέλιο, την γλώσσα και την έπαρσγ και τους θύμισαν ότι στο μπάσκετ υπάρχει μόνο μία ομάδα στην πόλη! Το Πότε; Ποτέ! Άλλωστε δεν ξεχνιέται. Όσα χρόνια και αν περάσουν...
 
ΥΓ1 Ο Κάλας μίλησε και είπε συγκεκριμένα πράγματα. Όσο τα τηρεί η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα και ο ΑΡΗΣ θα βαδίζει προς τα εκεί που πρέπει. Οι Γερμανοί παρά τις (στημένες) κακές γλώσσες ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Πλέον το θέμα είναι να τους πείσει όλη η οικογένεια του ΑΡΗ να επενδύσουν. Αν οι συνθήκες στο ματς με τον Καμπανιακό ήταν καλύτερες δεν θα χρειαζόταν και τόσο μεγάλη προσπάθεια. Βέβαια η αρειανή τρέλα σε ένα ματς Γ εθνικής μπορεί να δείξει πολλά στα μάτια ενός ποδοσφαιράνθρωπου όπως ο Χένες. Οπότε...
 
ΥΓ2 Μετά και το παιχνίδι της Τούμπας πιστοποιήθηκε ότι με κυβέρνηση Τσίπρα ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο!!! 3 ήττες στο μπάσκετ, δυο ήττες και ένα Χ στο ποδόσφαιρο!
 
ΥΓ3 Σκεφτείτε τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν οι γιαλαντζί μακεδονομάχοι αν το πέναλτι του Αθανασιάδη στον Σαντάνα στο 86 γινόταν ανάποδα!!! Τα ίδια και χειρότερα και με την πέτρα ή τις φωτοβολίδες, αλλά εκεί ταιριάζει το αδικία...γεννάει βία. Γιατί κανείς από όσους πετούσαν σήμερα αντικείμενα δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το σωστό, όταν για όσα έγιναν στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 7000 ευρώ πρόστιμο. Μάλλον για αυτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ευχαριστημένος και ο Περέιρα δυσαρεστημένος. Δείγματα νοοτροπίας και των δυο. Και μεγέθους...
 
ΥΓ4 Η νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή φαίνεται ξεκάθαρα σε μία φάση του αγώνα Πανιωνίου-Κέρκυρας. Ο Πανιώνιος στην επίθεση, η Κέρκυρα παίζει με δέκα και δυο παίκτες της είναι λόγω τραυματισμού στο έδαφος. Ο... άπειρος νεαρός παίκτης του Πανιωνίου Τασουλής πετάει την μπάλα εκτός για φερπλέι και δυο-τρεις συμπαίκτες του, ορμάνε προς το μέρος του ουρλιάζοντας. Ανάμεσά τους και ο εκ των αρχηγών του Πανιωνίου Μητρόπουλος. Υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πρεσβεύει ο καθένας από αυτούς στον θαυμαστό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή μήπως τι θα κάνει την επόμενη φορά ο (κάθε) Τασουλής;
 
ΥΓ5 Μια που τα πιάσαμε όλα, το πανό στην Λεωφόρο δείχνει ότι κάποιοι έχουν πάρει απόφαση ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων, αλλά άλλων ζώντων οργανισμών. Και φυσικά σήμερα το χρώμα ήταν πράσινο, αύριο κόκκινο, μεθαύριο άσπρο κτλ. Είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας...ελληνικής.
 
ΥΓ6 Αν μαζέψω τα σχόλια στο προηγούμενο blog μου και προσθέσω και την σιγουριά σας σε μηνύματα inbox και τα ανεβάσω σε ένα άλλο blog θα είμαι κακός ή μόνο όταν πέφτουμε έξω εμείς πρέπει να μας την...λέτε;

*Πηγή: gazzetta.gr*