Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

O Zέκα, ο Πέτριτς, η αμυντική πρόοδος και η κορυφαία Λεωφόρος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη επί του Παναιτωλικού, την συμβολή του δεξιού μπακ Ζέκα, του σκόρερ Πέτριτς, της άμυνας που με τον Ταυλαρίδη προοδεύει και της πιο καυτής έδρας του ελληνικού πρωταθλήματος.
Το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην νοιώσει ούτε μία φορά κίνδυνο από τον Παναιτωλικό επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά, ότι ο Γιάννης Αναστασίου έχει δουλέψει πολύ στην αμυντική λειτουργία . 8 γκολ σε 16 ματς, την στιγμή, που τα ίδια γκολ ο Παναθηναϊκός τα είχε δεχθεί στα 7 πρώτα ματς δείχνει σίγουρα πρόοδο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η παρουσία του Ταυλαρίδη, που έχει δέσει απόλυτα με τον Σίλντεφελντ και με την παρουσία του δεν δίνει περιθώρια στους αντίπαλους επιθετικούς να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Άλβες με δύο γκολ στην Τούμπα και άλλα δύο γκολ με τον Εργοτέλη μεσοβδόμαδα δεν φάνηκε καθόλου και ο Στιλ πέρασε ένα από τα πιο ξεκούραστα βράδια, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Από την άλλη η ομάδα φαινόταν να μπλοκάρεται επιθετικά και με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Πέτριτς και άλλη μία ευκαιρία του Σίλντεφελντ στο 49' δεν απείλησε ιδιαίτερα . Η αποβολή του Ρουσκουγέδα -δίκαιη αφού δεν πάει στην μπάλα αλλά στον Πέτριτς και τον ανατρέπει- με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60, η μετατόπιση του Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας και η είσοδος του Αντζαγκούν βοήθησαν πολύ στη τελική νίκη.
Ο Ζέκα έκανε κτήμα του την δεξιά πλευρά και αμυντικά ήταν απροσπέλαστος, ενώ και επιθετικά βοήθησε με αποκορύφωμα την πάσα για γκολ στον Νίνη, που δεν το έβαλε στο 90.
Ο Αντζαγκούν δούλεψε πολύ και ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά με την πάσα για γκολ στον Καρέλη, που έχασε μοναδική ευκαιρία.
Για αυτούς ίσως να μην έκανα αναφορά, αν δεν υπήρχε ο Πέτριτς. Έβαλε άλλο ένα κρίσιμο γκολ(το τέταρτο που έδωσε τρίποντο), κέρδισε την κόκκινη κάρτα, που άλλαξε τις ισορροπίες και απέδειξε, ότι ειδικά στην Λεωφόρο μπορεί να κάνει την διαφορά, όταν είναι μπλοκαρισμένος ο Μπέργκ, όπως ήταν σε αυτό το ματς.
Τις χαμένες ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν τις πλήρωσε, αλλά σε κάποιο άλλο ματς αν συνεχίζει να σπαταλά ευκαιρίες θα την πατήσει.
Η Λεωφόρος είναι μακράν της δεύτερης η κορυφαία έδρα του πρωταθλήματος με επτά συνεχόμενες νίκες χωρίς η ομάδα να έχει δεχθεί γκολ και με 11 νίκες σε 12 ματς. Νίκες, που έχουν τον Παναθηναϊκό πλέον σε απόσταση 6 πόντων από τον Ολυμπιακό, μόνο δεύτερο. Η συνέχεια θα δείξει αν η ομάδα μπορέσει μέχρι τέλος να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό, η θα απομακρυνθεί…
ΥΓ: Είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός θα φτύσει αίμα, για να κερδίσει τον Παναιτωλικό και έτσι και έγινε. Το τρίποντο δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα, για τη συνέχεια.
ΥΓ2: Τι χαπάκι έδωσαν άραγε στον Τσόρι από τον πάγκο του Ολυμπιακού όταν έβγαινε για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο μετά το αντικείμενο, που δέχθηκε από την εξέδρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (απαράδεκτη ενέργεια αν τον χτύπαγε στο κεφάλι μπορεί να είχε σοβαρό τραυματισμό) και τον εκνευρισμό, που είχε; Το έδειξε καθαρά η τηλεόραση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: