Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Καλά διαβασμένος, καλύτερος –έστω και ισόπαλος- από τον ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την θετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα, που με Μήτρογλου, στα…περσινά του θα είχε φύγει εύκολα με τη νίκη.

Καλά διαβασμένος, καλύτερος –έστω και ισόπαλος- από τον ΠΑΟΚ
Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες, αλλά με τον Ολυμπιακό, να φεύγει από άποψη ουσίας, αφού η διαφορά με τον ΠΑΟΚ έμεινε αναλλοίωτη, αλλά και εντυπώσεων, σαν κερδισμένος στη βραδιά. Στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του και έχω την αίσθηση, πως με γρηγορότερες αλλαγές και με τον Μήτρογλου, σε καλή μέρα, θα είχε φύγει άνετα με τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ για ένα τέτοιο ματς, φάνηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων σε πολλά επίπεδα. Σε ένα ακόμα παιχνίδι επιβεβαιώθηκε η δυσκολία του στην Τούμπα, να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στα αντίπαλα καρέ και να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά. Όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που έπαιξαν πρόσφατα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές και πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Επίσης υπήρχαν φάσεις με προϋποθέσεις, όπου οι «ερυθρόλευκοι», αν είχαν λίγο περισσότερη προσοχή και υπομονή, θα μπορούσαν εύκολα να έχουν κάνει τη μία φάση για γκολ που θα τους έδινε τη νίκη ειδικά στο φινάλε.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, φάνηκε κάπως πιο ζωηρός, από την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, μέχρι το 65’. Από εκεί και μετά, η διακοπή από τους απερίγραπτους οπαδούς του, μάλλον έσπασε τον όποιο ρυθμό φαινόταν να έχει αποκτήσει εκείνη την ώρα ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ειδικά μετά την είσοδο τον Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνη, να φέρνει και πάλι τον Ολυμπιακό στη θέση του αφεντικού στο ματς ή αν θέλετε της ομάδας που το διαχειριζόταν καλύτερα. Αν ο Μιλιβόγιεβιτς ήταν κάπως πιο ουσιαστικός στο μοίρασμα της μπάλας, καθώς βρέθηκε πολλές φορές, με την μπάλα γύρω από την περιοχή, ο Ολυμπιακός, θα ήταν –πιθανότατα – νικητής, αφού βγήκαν αντεπιθέσεις με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερους παίκτες από τον αντίπαλο, αλλά δεν έγιναν σωστά οι συνδυασμοί.

Ο ΠΑΟΚ έναν γύρο μετά από εκείνη την εξαιρετική του βραδιά στο Φάληρο, απόψε ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Οι «πληγές» που έχουν ανοίξει, στην ομάδα, δεν της επιτρέπουν να έχει ούτε την ψυχολογία, ούτε τις δυνάμεις, να διαχειριστεί τέτοιο ματς. Το κέντρο του με τους Νομπόα και Κάτσε, έπρεπε να δουλεύει πολύ ανασταλτικά για να περιορίζει την τριάδα του Ολυμπιακού στο κέντρο και είχε μικρά περιθώρια να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και στην παραγωγή φάσεων.

Από την πλευρά του πάγκου, ο Περέιρα, ήταν καλά διαβασμένος και δεν άφησε παρά ελάχιστα περιθώρια, στον αντίπαλο του να κάνει φάσεις. Θεωρώ ωστόσο, πως αν οι αλλαγές του στη μεσαία γραμμή, είχαν γίνει κάπως νωρίτερα, ο Ολυμπιακός θα έφευγε άνετα νικητής από την Τούμπα. Από την άλλη ο Αναστασιάδης, σήμερα ήταν διστακτικός, ανακάτευε την τράπουλα, δίχως να του βγαίνει τίποτα και με τις αλλαγές του να γίνονται πολύ καθυστερημένα, ενώ το πράγμα "φώναζε".

Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ, πέρασε μπρος στη βαθμολογία είναι πως μετά από έξι μήνες, δεν έχει βρει ακόμα τρόπο να μπορεί να διασπά τις αντίπαλες άμυνες, δίχως να μένει εκείνος εκτεθειμένος. Από την στιγμή που σήμερα, δεν μπορούσε να πάρει πολλά ρίσκα, ήταν εύκολο για τον διαβασμένο Ολυμπιακό, να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

ΥΓ: Ο Κλάους, που έπρεπε να παίζει με κάρτα από το πρώτο μέρος για το τάκλιν στον Ομάρ, έχει κάνει ξεκάθαρο πέναλτι στον Σαντάνα τραβώντας του την φανέλα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: