Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα όντως… έρχεται!!

Το μότο της επιστροφής της ισχύει και… κυριολεκτικά πλέον για την ΑΕΚ! Με πρωταγωνιστή τον Ανάκογλου και βάζοντας όμορφα γκολ, η «Ένωση» καθάρισε άνετα 4-1 τα Χανιά και πάει φορτσάτη στο «Καραϊσκάκη».

Τώρα όντως… έρχεται!
Το καλύτερο «ζέσταμα» για το παιχνίδι που περιμένει περισσότερο από κάθε άλλο φέτος ο κόσμος της έκανε η ΑΕΚ.

Φορτσάροντας όσο χρειάστηκε και προσφέροντας τέσσερα όμορφα γκολ, η «Ένωση» σκόρπισε τα Χανιά (4-1) κι έφτιαξε ψυχολογία για το πρώτο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Πρόσωπο του αγώνα ο εξαιρετικός Ανάκογλου, που σκόραρε δυο φορές και μαζί με τους Λαμπρόπουλο και Αραβίδη υπέγραψαν την άνετη επικράτηση των «κιτρινόμαυρων».

Ντεμπούτο για τον Κρισάντους, που πέρασε αλλαγή και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να δείξει ενδιαφέροντα στοιχεία.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές (είτε λόγω τραυματισμών και καρτών, είτε λόγω rotation) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Χωρίς τους ανέτοιμους Κορδέρο-Κολοβέτσιο και τους τιμωρημένους Μάνταλο-Πλατέλλα, ο Δέλλας κράτησε εκτός ενδεκάδας και τους Σοϊλέδη, Γιόχανσον και Αραβίδη. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Όταν είσαι ΑΕΚ κι ακολουθεί ματς με τον Ολυμπιακό -κακά τα ψέματα- είναι δύσκολο να κρατήσεις το μυαλό στα Χανιά. Κι όμως. Η «Ένωση» έμεινε συγκεντρωμένη. Αντιμετώπισε (και) το σημερινό ματς ως ντέρμπι. Κι ανταμείφθηκε γρήγορα γι’ αυτό. Αφού λοιπόν ο Μπακάκης ξόδεψε μαγική κάθετη του Ανάκογλου, ο χαφ της «Ένωσης» είπε να το βάλει μόνος του: Με στοπάρισμα και βολέ που θα ‘κανε σέντερ φορ να κοκκινήσει.

Αυτό όμως δε σταμάτησε την ΑΕΚ. Δεν την απέτρεψε απ’ το να ψάξει με την ίδια ένταση και την ίδια σοβαρότητα ένα δεύτερο γκολ. Και τελικά να το πετύχει -όταν ο Λαμπρόπουλος (από θέση οφσάιντ) λάνσαρε μια βέρσιον ανάποδης κεφαλιάς που θύμισε… Ντέμη. Εκεί όμως που το ματς φαινόταν να ‘χει σχολάσει, ο Πεταυράκης του ‘δωσε ξαφνικά σασπένς. Γιατί μια κακή εκτίμησή του στην περιοχή -κι ένα αυστηρό πέναλτι που δόθηκε στον Πάγκαλο- κράτησε ζωντανούς τους Κρητικούς.

Όχι για πολύ όμως. Διότι ο Ντακόλ τραυματίστηκε (ξανά) κι αποχώρησε. Ο Σικαλιάς απαγόρευσε δυο φορές στον Ντούνη να καθαρίσει εκείνος το ματς. Με τέτοιον Ανάκογλου όμως, η ΑΕΚ δεν είχε… ανάγκη επιθετικούς. Και τι να τους κάνει, όταν ο αρχηγός της τελείωνε φάσεις τόσο ιδανικά, όσο τον συνδυασμό Μπρέσεβιτς-Μπακάκη-Αραβίδη που έκρυψε την μπάλα και την εμφάνισε με στιλ στα δίχτυα των Χανίων.

Αυτό ήταν. Η νίκη είχε κλειδώσει. Το τρίποντο δεν κινδύνευε. Και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κερδίσει πλέον το δικαίωμα να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, το μόνο που είχε πια να περιμένει η εξέδρα ήταν το ντεμπούτο του Κρισάντους. Με τον Δέλλα να τον ρίχνει τελικά στο ματς και τον Νιγηριανό (στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε) να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα και στο άμεσο μέλλον.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Ρόβας, Ανάκογλου (78’ Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (42’ λ.τ. Αραβίδης), Ντούνης (70’ Γιόχανσον), Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Ζόριτς

ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Γκότοβος, Οικονομόπουλος, Κοντέων, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Ενγκουέμ (57’ Γκούμας), Πάγκαλος, Γκονζάλες, Ρόχας, Κρητικός

Στον πάγκο έμειναν οι: Μακρυωνίτης, Ρένια, Αλέκου, Σακελλαρίου, Ανδρέου, Γανωτής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: