Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Στο χέρι του Ολυμπιακού!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το ντέρμπι της Τούμπας και τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο χέρι του Ολυμπιακού
Περιμέναμε πολλά περισσότερα από το ντέρμπι στην Τούμπα. Πολύ πάθος στην κερκίδα, πολύ λιγότερο στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά και δεν είχε τρόπο να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά δεν είχει τρόπο να σκοράρει. Είχε καλές ευκαιρίες, αλλά όχι και την τελική προσπάθεια.
Μικρή ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά κατοχή της μπάλας και καλύτερη τακτική. Βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη, αλλά στο φινάλε ο αρχικός στόχος του Περεϊρα να κρατήσει το μηδέν πίσω επιτεύχθηκε. Εσβησε ουσιαστικά τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο και διατήρησε τη μεταξύ τους απόσταση. Είδε όμως τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους έξι πόντους και να εκκρεμεί το ντέρμπι στη Λεωφόρο.
Ο Ολυμπιακός πάντως παραμένει κυρίαρχος της κατάστασης. Εχει όμως μπροστά του έναν πολύ δύσκολο μήνα. Δυο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, άλλα δυο για την Ευρώπη με την Ντνίπρο και το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟ. Κρίσιμα και καθοριστικά για την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Εχει όμως πλάνο στο παιχνίδι του. Από τη στιγμή που βρήκε ισορροπία στα μετόπίσθεν ξέρει ότι με κάποιο τρόπο θα βρει ένα γκολ μπροστά. Τώρα βέβαια δεν το κατάφερε και δεν νίκησε. Νιώθει όμως πιο σίγουρος και αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Θα χρειασθεί καλύτερη κίνηση από τα άκρα την οποία δεν έχει ως τώρα. Είναι πάντως πολύ καλύτερα μετά την αλλαγή προπονητή και δείχνει ότι όλα εξαρτώνται από αυτόν. Κρίνεται σε κάθε αγώνα και δεν έχει περιθώρια λάθους.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάθος μήτε ιδέες. Σαφώς προβληματισμένος από τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα και το μένει - φεύγει του Αναστασιάδη στο φινάλε μάλλον είναι ικανοποιημένος που δεν έχασε. Επί της ουσίας είναι εκτός στόχων. Η απόσταση των οκτώ πόντων αυτή τη στιγμή και με τέτοια ψυχολογία δεν καλύπτεται, ενω απομένουν έντεκα αγωνιστικές. Χρειάζεται ανασύνταξη και να βρει στόχους. Κυρίως χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Να ξέρει τι θέλει πλέον και πως θα μπορέσει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: