Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η... ελληνική ευρωπαϊκή εβδομάδα

του Βασίλη Μαυρόπουλου


Μεγάλη ευρωπαϊκή εβδομάδα για την Α.Ε.Κ., τον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτή που ξεκίνησε χτες. Οι τρεις ομάδες μας δίνουν αγώνες δίχως αύριο σε "ΟΑΚΑ", "Κλεάνθης Βικελίδης" και "Ζάγκρεμπ" αντίστοιχα. Κι αν για Α.Ε.Κ. και Άρη τα πράγματα μοιάζουν σχετικά εύκολα (ας μην ξεχνάμε ότι αμφότεροι αγωνίζονται με τις αδιάφορες Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ρόζενμποργκ), ο Π.Α.Ο.Κ. "κατάφερε" να περιπλέξει τα πράγματα και να γίνει αουτσάιντερ σέ εναν όμιλο που με το τέλος της 4ης αγωνιστικής φάνταζε ως φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση.




Α.Ε.Κ. - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης:

Και με Χ η Ένωση περνάει στους 32 του Europa League. Προς Θεού, δεν υποστηρίζει κανείς ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι, ούτε βέβαια πως η Α.Ε.Κ. μπορεί να κάνει τη Ζενίτ εύκολα του χεριού της. Το μόνο σίγουρο πως η συγκυρία ευνοεί τους γηπεδούχους. Ναι, υπάρχει πίεση από τον ρωσικό Τυπό και τους Ρώσους φιλάθλους ώστε η Ζενίτ να τα δώσει όλα και να κάνει το 6/6 στον όμιλο, όμως μια αδιάφορη ομάδα είναι όπως και να το κάνουμε... αδιάφορη. Από την άλλη η Α.Ε.Κ., αν είναι η Α.Ε.Κ. των ελληνικών ντέρμπι (εξαιρείται ο αγώνας στην Τούμπα με τον Π.Α.Ο.Κ.) που μπαίνει μέσα και "μασάει σίδερα", δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και απέναντι σε μία Ζενίτ που είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο, έχει ελπίδες να κατακτήσει ακόμα και τη νίκη.


Άρης - Ρόζενμποργκ:

Όταν έγιναν οι κληρώσεις για τους ομίλους του Europa League, το έργο του Άρη φάνταζε ως το πιο δύσκολο μεταξύ των τριών ελληνικών ομάδων και αυτό γιατί ποιος θα φανταζόταν τις δύο επικές νίκες των Κιτρινόμαυρων απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης; Λίγο πριν το τέλος της φάσης των ομίλων ο Άρης φαντάζει ως φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους "32" της διοργάνωσης και αυτό γιατί το μόνο που έχει να κάνει είναι να κερδίσει την αδιάφορη Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστικ΄΄η στην έδρα του. Εύκολο θα πει κανείς με μια πρώτη ματιά βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Το παιχνίδι, όμως, κρύβει παγίδες. Οι Νορβηγοί ναι μεν δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, όμως θα παίξουν για την υστεροφημία τους και, κυρίως, δε θα έχουν άγχος. Το 1,30 του ΟΠΑΠ στο άσσο; Απλά προκλητικό!! Αν ο Άρης είναι ο Άρης της Ισπανίας, αν παίξει δηλαδή με πάθος νομίζω ότι θα καταφέρει να πετύχει τη ζητούμενη νίκη.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Π.Α.Ο.Κ.:

Αν ο Π.Α.Ο.Κ. χάσει μια πρόκριση που μετά το τέλος του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα φάνταζε βέβαιη, θα είναι αυτόχειρας... Με το τέλος της 4ης αγωνιστικής των ομίλων τις περισσότερες πιθανότητες σ' ό,τι αφορούσε την πρόκριση των ελληνικών ομάδων στην επόμενη φάση συγκέντρωνε ο Π.Α.Ο.Κ. Η εκπληκτική, όμως, στην έδρα της Ντιναμό βρίσκεται μια ανάσα από το να τον διαψεύσει. Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε μια φορά τη χειρότερη ίσως ομάδα της διοργάνωσης, και αδιάφορη στην Τούμπα, Κλαμπ Μπριζ. Ο Π.Α.Ο.Κ. παίζει για δύο αποτελέσματα. Αν χάσει, θα αποκλειστεί. Το γήπεδο αναμένεται καμίνι και θα "γέρνει", καθώς οι Κροάτες θα σπρώχνουν τους γηπεδούχους προς τη νίκη. Αουτσάιντερ ο Π.Α.Ο.Κ. 

Ζωντανός ο ΠΑΟΚ 77-72 την Εστουδιάντες

Με 18 πόντους του Μάρσαλ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε, 77-72, της Εστουντιάντες στην Πυλαία για την 5η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του EuroCup. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στη Μαδρίτη, έφτασαν τις τρεις νίκες (όσες μετρά και η ισπανική ομάδα) και πρέπει να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική στο Τρεβίζο τη Μπενετόν, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην φάση των «16».
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 40-29, 57-56, 77-72

Βρήκε στόχο η Μπλάκμπερν

Συζητήσεις με έναν υποψήφιο προπονητή για την τεχνική ηγεσία της Μπλάκμπερν έχουν ξεκινήσει οι διοικούντες της ομάδας. Ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου, Βενκατές Ράο, επιβεβαίωσε τις επαφές.

«Προχωράει το θέμα. Είναι νωρίς όμως να αναφέρουμε ακόμη κάτι. Θα ενημερώσουμε όμως όσο το δυνατόν συντομότερα. Μιλάμε με τον πρόεδρο και τους ανθρώπους στην ομάδα. Έχουμε μία περίπτωση για την οποία κινούμαστε. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους οπαδούς. Για το καλό τους είναι. Αυτούς σκεφτόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράο, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πολύκροτη απόλυση του Άλαρνταϊς επέμεινε ότι όλα είναι για το καλό της ομάδας:

«Δεν έχουμε κάτι με τον Άλαρνταϊς. Θέλουμε απλά να βελτιώσουμε την ομάδα και να προχωρήσουμε μπροστά».

Αμίλητοι οι Νορβηγοί

Έφτασε το απόγευμα της Τρίτης η αποστολή της Ρόζενμποργκ στο αεροδρόμια "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης με πτήση τσάρτερ από το Σπλίτ της Κροατίας.
Με την αποστολή δεν ταξίδεψε ο Ίβερσεν ο οποίος θα φτάσει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη λόγω προσωπικού προβλήματος. Είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της Πέμπτης αφού είναι τραυματίας.
Οι παίκτες της νορβηγικής ομάδας δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η αντίπαλος του Αρη θα παραταχθεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χωρίς να υπάρχουν οπαδοί στο... πλευρό της.

Η προπόνηση της Ρόζενμποργκ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 6:30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη ο προπονητής της ομάδας, Νιλς Αρνε Έγκεν.

Την δική της απάντηση έδωσε η "Γένεσις" αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στην ΚΑΕ Άρης.

«Tις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σχόλια δυσμενή και δυσφημιστικά για την εταιρία «ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.» και τα μέλη της (όπως «οι μάσκες έπεσαν» κλπ). Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει στην παρούσα μικρή παρέμβαση, αναγκαία για την αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Η «ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.» συστάθηκε το 2003 και αποτέλεσε τον αναγκαίο φορέα για να ολοκληρωθεί η ειδική εκκαθάριση της παλαιάς ΚΑΕ ΑΡΗΣ, να καταβληθεί υπέρ του Δημοσίου το σχετικό τίμημα και να συσταθεί χωρίς οποιοδήποτε χρέος η νέα ΑΡΗΣ ΚΑΕ – 2003.

2. Μετά την επίτευξη του κύριου αυτού στόχου, η ΓΕΝΕΣΙΣ προσπάθησε πολύ για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας (που πρωταγωνίστησε), αλλά και για την ενδυνάμωση της μετοχικής σύνθεσης της ΚΑΕ και έτσι κατά τον Αύγουστο του 2005 εισήλθαν σ’ αυτήν και οι κ. Τζεβελέκης, Παπαπέτρου και Νικολαΐδης, στους οποίους, χωρίς να λάβουμε προσωπικά το παραμικρό αντάλλαγμα, μεταβιβάσαμε αντίστοιχο μέρος των μετοχών της ΚΑΕ. Και αργότερα, πιστεύοντας εύλογα ότι ο κ. Τζεβελέκης είχε όλα τα προσόντα και τα εχέγγυα να διοικήσει σωστά την ΚΑΕ και να αποτελέσει την ενδεδειγμένη διάδοχη κατάσταση, η ΓΕΝΕΣΙΣ του ανέθεσε τη διοίκηση της εταιρίας, αφού προηγουμένως έσπευσε να καλύψει τις τότε οικονομικές εκκρεμότητες της ΚΑΕ. ΄Ετσι, η ΓΕΝΕΣΙΣ είχε ανταποκριθεί στο σκοπό της και έκλεισε οριστικά τον κύκλο της.

3. Όπως δήλωσαν όλα τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, θα παρέμεναν πάντοτε ένθερμα και γνήσια μέλη της αρειανής οικογένειας, πράγμα που δείχνουν έκτοτε με ποικίλους τρόπους. Στο πλαίσιο αυτό εισήλθαν από τον Ιούνιο του 2010 στην εταιρία «ΣΑΡΙΣΑ», από τους κόλπους της οποίας μαζί με τους υπόλοιπους φίλους του ΑΡΗ μετέχουν και θα μετέχουν με τις όποιες δυνάμεις τους έκαστος στην ενίσχυση της ΚΑΕ.

4. Από το 2003 και μέχρι σήμερα χωρίς καμιά εξαίρεση ούτε η ΓΕΝΕΣΙΣ σαν ανώνυμη εταιρία ούτε τα μέλη της επιδίωξαν τη δημοσιότητα ή την προσωπική προβολή ούτε εμφανίστηκαν σαν άνθρωποι αστείρευτων οικονομικών δυνατοτήτων. Η ΓΕΝΕΣΙΣ είχε συγκεκριμένες δυνατότητες που εξάντλησε, πετυχαίνοντας το σκοπό της. Η «αρειανή οικογένεια» και η ιστορία θα κρίνουν, αν η ΓΕΝΕΣΙΣ και τα μέλη της προσέφεραν από αγάπη στην ομάδα και χωρίς οποιοδήποτε άλλο κίνητρο ή αν αντίθετα φορούσαν μάσκες που τώρα έπεσαν».

Χαλίλχοτζιτς: «Ντροπή για όλη την Κροατία»!

Συγκλονισμένος από την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ δήλωσε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς!

Ο προπονητής της Ντιναμό καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και το χαρακτήρισε ντροπή για όλη την Κροατία.

Αναφερόμενος, δε στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτα τόνισε ότι του αρέσουν κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτό της Τετάρτης και στη συνέχεια… πάσαρε στον ΠΑΟΚ το ρόλο του φαβορί

Ρονάλντο–Ζιντάν: «Σας ευχαριστούμε όλους»

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είχαν να πουν για τους Έλληνες φιλάθλους και τους παίκτες που απάντησαν θετικά στο κάλεσμά τους, είπαν οι Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αναμέτρηση των φίλων των δύο «αστέρων» με επίλεκτους παίκτες του Ολυμπιακού κατά της φτώχιας, που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ρονάλντο, τόνισε: «Είναι ο όγδοος αγώνας κατά της φτώχιας που κάνω με τους φίλους μου. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ για το γεγονός αυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες που ανταποκρίθηκαν όταν τους καλέσαμε και κυρίως τους φιλάθλους που θα έρθουν να δουν αυτό το παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει ο αγώνας. Γι’ αυτό το λόγο σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ», είπε αρχικά και στη συνέχεια αποκάλυψε πως δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα, προς απογοήτευση των Ελλήνων φιλάθλων: «Δεν θα παίξω γιατί τραυματίστηκα στο τελευταίο παιχνίδι όμως όσοι παίξουν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό»

Από την πλευρά του ο Ζινεντίν Ζιντάν, τόνισε: «Ξεκινήσαμε πριν 8 χρόνια στην Ελβετία. Έχουμε κάνει πολλά παιχνίδια για τον συγκεκριμένο σκοπό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες, ξέρουμε ότι είναι φιλάνθρωποι. Όλοι ξέρουμε ότι περνούν δύσκολες στιγμές με την οικονομική κρίση, όμως χαιρόμαστε που θα έρθουν στο γήπεδο».

Με Τσέχο στο τιμόνι;

Μετά τη δήλωση του μεγαλομετόχου, Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία με ξένο τεχνικό, όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που ακούγεται για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, είναι ο Μίροσλαβ Μπέρανεκ.

Ο Τσέχος φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Ακρίτες και να απομένουν ουσιαστικά οι υπογραφές. Ο Μπέρανεκ έχει διατελέσει προπονητής της Σλάβια Πράγας τις περιόδους 1993-95 και 2001-03, ενώ την περίοδο 2000-02 είχε αναλάβει τα ηνία της εθνικής Ελπίδων της Τσεχίας. Μάλιστα από το 2002 έως το 2006 ήταν βοηθός του Μπρούκνερ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Το 2006-2007 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας με την Ντέμπρετσεν, ενώ η επόμενη χρονιά ανέλαβε την Αλ Ουάσλ του Ντουμπάι. Το 2008 επιστρέψει στην πατρίδα του, αρχικώς στην Μπρνο, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Κλάντνο (Β' Τσεχίας.

Σε περίπτωση που ναυαγήσει η υπόθεση Μπέρανεκ, ο Χρήστος Πανόπουλος, εξετάζει άλλες δυο περιπτώσεις.

Ξεκούραση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της SKODA Ξάνθης. Οι τραυματίες Γκλέισον Στιόυαρτ και Σταθάκης βρέθηκαν στο προπονητήριο και συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους, με τον βραζιλιάνο αμυντικό να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη.

"Η μόνη ιταλική ομάδα"

Ο Βάλτερ Ματζάρι τόνισε ότι η Νάπολι πρέπει να νικήσει στη Στεάουα και να προκριθεί στους "32" του Europa League.

Οι "παρτενοπέι" έχουν μπροστά τους έναν "τελικό", την Τετάρτη κόντρα στη Στεάουα εντός έδρας και ο προπονητής τους τόνισε ότι πρέπει να νικήσουν και να πάρουν το "εισιτήριο" για τους "32" του Europa League. Η Νάπολι θέλει μόνο τη νίκη για να τερματίσει στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου και να προκριθεί και ο Βάλτερ Ματζάρι ξεκαθάρισε ότι είναι χρέος της ομάδας του και απέναντι στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό διότι Γιουβέντους, Σαμπντόρια και Παλέρμο, οι άλλες τρεις εκπρόσωποι της χώρας στη διοργάνωση έχουν ήδη αποκλειστεί.

"Δεν ξέρω αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι όσο είμαι στη Νάπολι, αλλά είναι ένα παιχνίδι στο οποίο είμαι πραγματικά αφοσιωμένος επειδή είμαστε η μόνη ιταλική ομάδα στο Europa League που έχει την ευκαιρία να προκριθεί. Η Στεάουα είναι μία εξαιρετική ομάδα και το καταλάβαμε στο Βουκουρέστι. Θα είναι πολύ κινητικοί, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να είμαστε τέλειοι", είπε ο 49χρονος τεχνικός.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ: Πρόκριση και πρωτιά στην Ουκρανία

Διπλό – πρωτιάς για τον Άρη στην Ουκρανία. Οι «κίτρινοι» επικράτησε 77-82 της Αζόβμας κι εξασφάλισαν την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ συνεχίζουν στην φάση των «16″ του EuroCup, όπου θα περιμένουν τους 3 αντιπάλους τους και τυπικά την επόμενη Τρίτη. Η επόμενη φάση θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου ως την 1 Μαρτίου, περιλαμβάνει 4 γκρουπ των 4 ομάδων και προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες. Στα αγωνιστικά κορυφαίοι της τέταρτης νίκης των «κιτρίνων» οι Άντονι Τάκερ (18π.) και Χρήστος Ταπούτος (14π.).
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 39-43, 54-65, 77-82  ΑΖΟΒΜΑΣ (Ρολάντας Γιαρούτις): Κάρι 6, Σκουτιέλνικ 6 (2), Όουενς 11, Μπάιντα 2, Ιβσίν 2, Αλεξάντερ 7 (1), Πάσαλιτς 6, Πουστόζβονοφ 11 (1), Χάουζ 11 (2), Τόμας 15 (1)
ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 5 (1), Ντάνστον 11, Ταπούτος 14 (2), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 11 (2), Χαραλαμπίδης 13 (1), Μπορόβνιακ 10, Σλούκας, Τάκερ 18 (4)

Μάκης Χάβος: «Θα πάρουμε αυτό που θέλουμε»

«Θέλουμε την πρόκριση και θα κάνουμε τα πάντα για να την πετύχουμε» είπε ο Μάκης Χάβος στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει για την εντεκάδα που θα χρησιμοποιήσει, ενώ αναφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Έλληνας τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του αυριανού(15/12) αγώνα με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα τις ομιλίας του στάθηκε στα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν το μεσημέρι εις βάρος των εκδρομέων του Δικεφάλου.


«Πριν μπω στο αγωνιστικό κομμάτι θα μιλήσω για όσα έγιναν νωρίτερα. Καταδικάζουμε όσα έγιναν. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να φανατίζονται τα παιχνίδια. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για την έκβαση του ομίλου. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει την πρόκριση. Εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα τραυματισμών, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είναι πρόκληση. Θέλουμε την πρόκριση. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε."

-Για το πως θα φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη: "Ο ΠΑΟΚ παίζει παντού για τη νίκη. Τον τρόπο θα τον δούμε αύριο."

-Για το αν θα παίξει με δύο επιθετικούς: "Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε αύριο πως θα παίξουμε."

-Για το αν ευθύνονται οι άνθρωποι της Ντιναμό και οι δηλώσεις που έκαναν μεσοβδόμαδα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίτερα: "Εγώ δε θα ρίξω ευθύνες στη Ντιναμό. Απλά λέω ότι δεν πρέπει να δυναμιτίζουμε το κλίμα. Εμείς με όλες τις ομάδες είχαμε άψογη φιλοξενία. Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο."

-Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: "Θα αποτελέσει πρόβλημα και για τις δύο ομάδες. Ίσως, λίγο λιγότερο για τη Ντιναμό, αφού ξέρει το γήπεδο της, αλλά θεωρώ ότι και για τις δύο ομάδες θα είναι δύσκολο."

-Για την κατάσταση του Πάμπλο Γκαρσία: "Τον υπολογίζω κανονικά."

-Η τελευταία ερώτηση έγινε από Κροάτη δημοσιογράφο σχετικά με το ενδεχόμενο να μη χρησιμοποίησει τον Κρέσιτς, επειδή είναι Κροάτης. Για να λάβει την εξής απάντηση:
"Δεν υπάρχει αυτό που ρωτάτε. Και που σας απαντάω χάρη σας κάνω."

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δύσκολοι καιροί για πρωτοπόρους!

Επικίνδυνες εξόδους για Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Τα «καναρίνια» αντιμετωπίζουν τον Ιωνικό στη Νίκαια, ενώ οι Ηπειρώτες τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ο τρίτος της παρέας, ΟΦΗ, υποδέχεται την Ηλιούπολη.

Η 14η αγωνιστική:

Τετάρτη 15/12

Πανθρακικός – Εθνικός (15:00)

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός μετά την ήττα του από τον Παναιτωλικό, υποδέχεται τον Εθνικό, ο οποίος ανεβαίνει στην ακριτική πόλη με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του ΟΦΗ. Ο Εμίλιο Φερέρα δύσκολα θα υπολογίσει τον Ρομπέρ, ενώ ο Σάββας Παντελίδης υπολογίζει τον Κοκκίνη και όχι τους Φαρινόλα, Μασμανίδη. Μάλιστα οι τσέπες των «κυανόλευκων» γέμισαν καθώς τους καταβλήθηκαν δόσεις συμβολαίων τους.

Καλλιθέα – Διαγόρας

Η αθηναϊκή ομάδα υποδέχεται τον Διαγόρα, ο οποίος μετά από τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας θέλει ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Από την άλλη η Καλλιθέα προέρχεται από την «λευκή» ισοπαλία με τον Ιωνίκο.Ο κ. Βλαστός δεν υπολογίζει τον Ζουμπουλάκη, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Από την άλλη πλευρά ο Πέτρος Ρουτζιέρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκούτμαν, Σαλαμαστράκη, ενώ επιστρέφει ο Ζλάτκοβιτς.

ΟΦΗ – Ηλιούπολη

Μετά το «κάζο» με τον Εθνικό, ο ΟΦΗ υποδέχεται την Ηλιούπολη και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Μετά τον Λιάπακη, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει δεν αποκλείεται να σύρουν κι άλλοι τον χορό. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν υπολογίζει τον τραυματία Μονιάκη και τον τιμωρημένο Μπούρμπο. Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Αλεξίου δεν έχει στα πλάνα του τους Δημήτρη, Σικαλιά, Ρουσάκη και Νικολόπουλο

Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας

Στην Καισαριανή ο Εθνικός Αστέρας, που προέρχεται από την ισοπαλία με την Ηλιούπολη, και θέλει το τρίποντο. Ο Νίκος Παντέλης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο παιχνίδι της Τετάρτης θα έχει μόνο επιστροφές των Παριανό, Χωριανόπουλο, Κριπιντίρη. Από την άλλη πλευρά ο Αγροτικός Αστέρας μετά το στραπάτσο με την Δόξα Δράμας θέλει μια νίκη εκτός έδρας για να… «ρεφάρει». Εκτός θα είναι οι Χασιώτης και Ν. Παπαδόπουλος.

Βέροια – Λεβαδειακός

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια γίνεται στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ο οποίος με την ψυχολογία στα ύψη από την νίκη επί του ΠΑΣ, θέλει μια ακόμη σπουδαία νίκη. Εκτός για τους γηπεδούχους θα είναι ο Καλί, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Βούζας δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, ενόψει της αναμέτρησης με την Βέροια.


Δόξα Δράμας – Πιερικός

Δύο από τις πιο καλές ομάδες της κατηγορίας συγκρούονται στην Δράμα, όπου η Δόξα υποδέχεται τον Πιερικό. Οι γηπεδούχοι μετά την σπουδαία νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα θέλουν να δώσουν συνέχεια στα καλά αποτελέσματα, έχοντας τον Μάρκο Μαρκόφσκι σε εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά ο Πιερικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μήτρου και Πέντα.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Τρίκαλα (18:00)

Το ντεμπούτο του Νίκου Κεχαγιά δεν ήταν και το καλύτερο, αφού η ομάδα του γνώρισε την ήττα από τον Διαγόρα και θέλει μία νίκη με τα Τρίκαλα για να κάνει σεφτέ. Εκτός για την ομάδα της Καρδίτσα οι Τσάγγαρης και Βέλα Τζούνιορ. Από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα μετά την ισοπαλία με την Βέροια φιλοξενούνται στην Καρδίτσα χωρίς τους Σκάγκλια, Στεπάνοβιτς και Βελέτη.

Θρασύβουλος – ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)

Επικίνδυνη έξοδος για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Φυλή κόντρα στον Θρασύβουλο. Η ήττα από τον Λεβαδειακό έριξε την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας όμως πλέον η νίκη στο παιχνίδι με τους «πράσινους» είναι μονόδρομος. Ο Βέλγος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους Μπακαγιόκο, Ντε Βινσέτι και Κώτσιο. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μανίκας δεν υπολογίζει τους Μουστόγιαννη, Βασιλείου, Λανγκλέ, Παπαζούδη, Παπαθανασίου, Ντελγκάδο και Μπενίσκο.

Ιωνικός – Παναιτωλικός (19:00)

Η τελευταία αναμέτρηση της ημέρας είναι αυτή του Ιωνικού με τον Παναιτωλικό. Τα «καναρίνια» με τον αέρα της κορυφής θέλουν ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο εκτός έδρας. Ο Γιάννης Νταλακούρας δεν υπολογίζει τους Καούνο και Θεοδωρίδη. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός έχει τα… δικά του. Παράπονα έκανε ο πρόεδρος της ομάδας. Κώστας Χαραλαμπίδης για την λιγοστή προσέλευση κόσμου. Εκτός για την ομάδα του κ. Πετράκη θα είναι ο Μελαμπιανάκης.

Λάμπαρντ: «Εστιάζουμε ξανά»

Να συγκεντρωθούν στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος ξανά από την αρχή προτρέπει ο Φρανκ Λάμπαρντ τους συμπαίκτες του. Ο Άγγλος μέσος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κόντρα στην Τότεναμ και τονίζει ότι η απόδοση της Τσέλσι κόντρα στα «σπιρούνια» ήταν ένα δείγμα ότι η ομάδα επιστρέφει δυνατή.

«Κάθε σεζόν έχεις τα πάνω και τα κάτω σου και πρέπει απλά να εστιάσουμε ξανά. Είναι πολύ εύκολο για μένα τώρα που έλειπα να πω ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά και όλα θα αλλάξουν τώρα, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να δούμε τον αγώνα με την Τότεναμ ως την αρχή της επανόδου μας. Πήγαμε πολύ καλά και δείξαμε πάθος και διάθεση», τονίζει ο μέσος των «μπλε».

Προσπάθεια ανασυγκρότησης στην ΑΕΛ

Με... βουνό μοιάζουν τα προβλήματα που καλείται να λύσει η ΑΕΛ εν όψει της τελευταίας αναμέτρησης του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, που την φέρνει αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που οι "βυσσινί" θέλουν να είναι βαθμοφόρο για να ξεκινήσουν την προσπάθεια "απεγκλωβισμού" τους από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Προβλήματα και στον ψυχολογικό αλλά και στον αγωνιστικό τομέα, που κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ποια είναι τα περισσότερα ή ποια θα επηρεάσουν περισσότερο τη λαρισινή ομάδα στην προσπάθεια της ανάκαμψής της. Είναι ενδεικτικό ότι στο "βυσσινί" στρατόπεδο δείχνουν να περιμένουν κάτι σημαντικό ή ξαφνικό για να ταράξει τα ύδατα, να τους δώσει την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για να εμφανιστούν πιο δυνατοί κόντρα στον πρωτοπόρο, μιας και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας τέτοιο έρεισμα δεν μπορούν να βρουν ακόμη.


Το αν η έλευση του Κρις Κόουλμαν είναι ικανή να αλλάξει τα συγκεκριμένα δεδομένα παραμένει άγνωστο, σίγουρα όμως μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή κλίματος στα αποδυτήρια της ομάδας, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Χωρίς λοιπόν διάθεση για κουβέντες, ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΛ υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού, Κώστα Κατσάρα, που οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει δεχτεί την Κυριακή και τις πρώτες οδηγίες από τον Ουαλό τεχνικό για τον τρόπο προπόνησης των παικτών τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

"Πονοκέφαλος"

Αν μη τι άλλο η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ προοιμίου χαμένη για την ΑΕΛ, οι παίκτες της οποίας γνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό ότι πρέπει να καταθέσουν και την ψυχή τους στο AEL FC ARENA για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, έστω και αν θα κληθούν να ξεπεράσουν πάρα πολλά προβλήματα. Πρώτα απ' όλα δεν υπολογίζουν στη βοήθεια μίας σειράς παικτών που σήκωσαν ως τώρα το μεγάλο "φορτίο" στο πρωτάθλημα. Θα απουσιάσουν λοιπόν από την κυριακάτικη (19/12) αναμέτρηση οι τιμωρημένοι Στέλιος Βενετίδης και Φαμπιάν Κανόμπιο (με τους Παναγιώτη Κατσιαρό και Τουμέρ Μετίν να είναι οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες τους) αλλά και οι τραυματίες Νίκος Νταμπίζας (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και απουσία δύο εβδομάδων από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ, κάτι που σημαίνει ότι χάνει και το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ) και Ρομέου Περέιρα (που οριακά θα προλάβει το ματς της 18ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή). Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί ότι ούτε και στην προπόνηση της Τρίτης (14/12) έλαβαν μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα οι Χουάν Βελάσκο (κάκωση στην ποδοκνημική) και Αλεκσάνταρ Σίμιτς (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά της "βυσσινί" τεχνικής ηγεσίας. Με βάση τα συγκεκριμένα προβλήματα, οι επιστροφές του Στάθη Ταυλαρίδη και του Ντάνιελ Κουζάν μοιάζουν με "όαση" μιας και επιτρέπουν την κάλυψη κάποιων από τα κενά που αφήνουν οι απουσίες.

"Επιθεώρηση από ΕΠΟ"

Στο μεταξύ, την Τρίτη (14/12) βρέθηκε στο AEL FC ARENA, κλιμάκιο της ΕΠΟ για να επιθεωρήσει το νέο γήπεδο της λαρισινής ομάδας, μιας και όπως είναι γνωστό στις 9 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί την εθνική ομάδα στη φιλική αναμέτρηση με το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ο Μιχαλήτσος "ακτινογραφεί" τη Ρόζενμποργκ

O αρχισκάουτερ του Αρη, Γιάννης Μιχαλήτσος μιλάει στο Novasports.gr και "ακτινογραφεί" τη Ρόζενμποργκ.
Ο αρχισκάουτερ του Άρη και δεξί χέρι του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην κατασκοπία των προσεχών αντιπάλων της ομάδας, Γιάννης Μιχαλήτσος, μιλά στο Novasports.gr και "ακτινογραφεί" τη Ρόζενμποργκ . Το εμπόδιο της τελευταίας καλούνται να ξεπεράσουν οι κίτρινοι, προκειμένου να καταφέρουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση της ιστορίας  τους. Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ματς της Πέμπτης έχει ήδη ξεκινήσει...
-Πως περιμένετε αγωνιστικά τους Νορβηγούς;
"Νομίζω πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη από την άποψη πως η Ρόζενμποργκ δεν έχει τίποτα να χάσει. Επειδή την παρακολούθησα και στο φιλικό με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ,θεωρώ πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό άλλωστε δείχνει και το τελικό 1-2 με το οποίο κέρδισε τους Κροάτες"
-Δεν έχει επηρεαστεί, δηλαδή, από το ότι το πρωτάθλημα της Νορβηγίας έχει τελειώσει εδώ και καιρό...
"Το πρωτάθλημα της Νορβηγίας μπορεί να τελείωσε, όμως η Ρόζενμποργκ πριν από 15 μέρες έδωσε επίσημο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν και επομένως δεν έχει μεγάλη αγωνιστική αποχή. Άρα δε νομίζω πως υφίσταται ο παράγοντας αποχή από τους αγώνες"
-Ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Άρης;
"Σίγουρα ο Πρίτσα είναι πολύ επικίνδυνος, όπως και ο Μιόλτσκρεντ, ενώ θεωρώ πολύ θετικό που όπως λέγεται δεν θα αγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη οι Ντεμίτοφ και Ίβερσεν. Η Ρόζενμποργκ είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο 4-3-3 το οποίο απεδείχθη πως της πηγαίνει περισσότερο σε σχέση με το 4-4-2 και πιστεύω πως έτσι θα παραταχθεί και την Πέμπτη. Με τους τρεις μπροστά απελευθερώθηκε και αποδίδει πολύ καλύτερα"
-Το ότι ο Έγκεν θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Ρόζενμποργκ, μπορεί να επηρεάσει;
"Αυτό δε νομίζω πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Σημασία έχει τι θα γίνεται μέσα στο γήπεδο και όχι το εάν ο προπονητής των Νορβηγών παίζει το τελευταίο του ματς"
-Περιμένετε ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης";
"Σίγουρα περιμένω μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, μια γιορτή η οποία θέλω να πιστεύω πως θα οδηγήσει τον Άρη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!" 
Κανονικά με Οριόλ
Πολύ ευχάριστα μαντάτα επεφύλασσε η σημερινή προπόνηση για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος είδε με ικανοποίηση τον Λοθάνο Οριόλ να βγάζει ξανά όλο το πρόγραμμα και να τίθεται στη διάθεσή του ενόψει Πέμπτης. Το ίδιο συνέβη, όπως αναμενόταν άλλωστε και με τους Κουλουχέρη, Βαγγέλι. Έτσι μοναδικοί απόντες από το μεγάλο ραντεβού με τη Ρόζενμποργκ θα είναι οι Ρονάλντο Γκιάρο και Χουάνμα τους οποίους ο Κούπερ περιμένει πια από το νέο έτος.
Την Τετάρτη υπάρχει μια τελευταία προπόνηση στις 10:30 στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου μετά το τέλος της οποίας ο Αργεντίνος τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας. Στη 1 το μεσημέρι εξάλλου θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Από την πλευρά τους οι Νορβηγοί που φτάνουν τελικά σήμερα, μέσω Σπλιτ, στη Θεσσαλονίκη, θα προπονηθούν στις 7 αύριο το βράδυ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ μισή ώρα νωρίτερα ο Νιλς Άρνε Έγκεν θα μιλήσει με τη σειρά του στους δημοσιογράφους. 

Κροάτες μαγαζάτορες: «Δεν σερβίρουμε σε Έλληνες»!!

Από την Αστυνομία της Κροατίας δόθηκε η… συμβουλή στους Έλληνες εκδρομείς να καθίσουν μέσα στο ξενοδοχείο και να μην επιλέξουν βόλτα στην πόλη κατά τις νυχτερινές ώρες. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση των Κροατών χούλιγκαν, αφού θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετά μαγαζιά που πήγανφίλαθλοι του ΠΑΟΚ να γευματίσουν και να πιουν μια μπίρα, πήραν απάντηση: «Σε Έλληνες δεν σερβίρουμε»!!
Αυτή η αντίδραση πέρασε χωρίς σχόλιο και φυσικά οι Έλληνες αποχώρησαν ενώ κατήγγειλαν το περιστατικό και στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον υπεύθυνο του Προξενείου, που έκανε προσπάθειες κυρίως για τους τρεις τραυματίες φιλάθλους της ομάδας.

"Θέλει παίκτες η Λίβερπουλ"

Ο Ρόμπι Φάουλερ πιστεύει ότι η Λίβερπουλ μπορεί να "αντεπιτεθεί" αν ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της.

Η σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για τους "κόκκινους" στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο πρώην επιθετικός της ομάδας πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Αρκεί, βέβαια, η Λίβερπουλ να ενισχυθεί με τρεις-τέσσερις παίκτες, που θα κάνουν τη διαφορά. Ο Φάουλερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα διοίκηση και ο Ρόι Χότζσον θα καταφέρουν να συνεργαστούν επιτυχημένα και υποστήριξε ότι η θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα δεν είναι και τόσο άσχημη. Μετά από 17 αγωνιστικές στο Νησί, η Λίβερπουλ είναι 9η με 12 βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την κορυφή.

"Η Λίβερπουλ είναι καλύτερη απ' ότι στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό μας δίνει μια ελπίδα. Νομίζω ότι τον Ιανουάριο θα πρέπει να έρθουν τρεις ή τέσσερις καλοί παίκτες και τότε θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Προφανώς, τα στάνταρ της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια είναι να μπαίνει στην κορυφαία τετράδα, έτσι αν αποκτήσει καλύτερους παίκτες μπορεί να ελπίζει σε καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα. Νομίζω ότι η καινούρια διοίκηση θα ταιριάξει με τον Ρόι Χότζσον", είπε ο 35χρονος Φάουλερ, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Μερσεϊσάιντ.

«Υπάρχει ασυλία»

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή την έφεση του Παναθηναϊκού η οποία έγινε δεκτή με αποτέλεσμα την ακύρωση της τιμωρίας της έδρας των πράσινων. Στο… λιμάνι κάποιοι κάνουν λόγο για «ασυλία» που δίνεται όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις… Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι εάν δεν υπήρχε ο αποψινός «Αγώνας Κατά της Φτώχειας», τότε, θα είχαν ανέβει πολύ οι τόνοι με σκληρή επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα…

Παρόλα αυτά, ήδη, άτομα από την ΠΑΕ εκφράζουν τον προβληματισμό τους και κάνουν λόγο για απόφαση η οποία αποτελεί «ντροπή» για την ΕΠΟ.

«Από ότι φαίνεται υπάρχει ασυλία και το γνωρίζουν καλά με αποτέλεσμα να τα «σπάνε» σε όποια πόλη πάνε», ανέφεραν κύκλοι της διοίκησης. «Τα φαινόμενα βίας πρέπει εκλείψουν, αλλά με τέτοιες αποφάσεις συμβαίνει το αντίθετο. Δίνουν κίνητρο και ασυλία, αφού δεν τιμωρούνται ούτε αυτοί, ούτε η ομάδα τους», αναφέρουν.

Εκτός από αυτό, στον Πειραιά στέκονται και στο γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Παναθηναϊκού κάτι που δεν ίσχυσε. «Η απαγόρευση δεν τηρήθηκε. Τηρήθηκε μόνο για τους οπαδούς της ομάδας μας», ανέφεραν στην ΠΑΕ και εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τον κ.Μπιτσαξή, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι –πλέον- είναι ακατάλληλος για τη θέση που βρίσκεται.

«Πολίτης» ο Ασούλιν

Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είναι και τυπικά ο Γκάι Ασούλιν, που είχε προταθεί και στην AEK! Ο 19χρονος εξτρέμ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, θα φοράει την φανέλα των «πολιτών» για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ο Ισραηλινός δεν είχε καταφέρει να βρει κάποια ομάδα και από τις αρχές του Οκτωβρίου δοκιμαζόταν στην Σίτι, παίζοντας μάλιστα και σε παιχνίδι των ακαδημιών με τον Αγιαξ, όμως δεν μπορούσε να υπογράψει καθώς υπήρχε θέμα με τα χρήματα που ζητούσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί τον είχαν αφήσει μεν ελεύθερο το καλοκαίρι, όμως δικαιούνται ένα ποσό επειδή ο παίκτης προέρχεται από τις ακαδημίες τους. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε και ο Ασούλιν ανακοινώθηκε από την Σίτι για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Είχα ακούσει πολλά για την Σίτι και μόλις είδα πώς λειτουργεί η ομάδα αποφάσισα να υπογράψω. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και ελπίζω να μείνω εδώ για πολύ καιρό. Πρέπει να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να βελτιώνομαι κάθε μέρα στην προπόνηση. Ελπίζω να αποδείξω πως μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο», τόνισε ο Ασούλιν που είναι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών του Ισραήλ.

Ρομπίνιο: «Δεν ήμουν καταστροφή για τη Σίτι»

Για τις δύο σεζόν που πέρασε στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στη Μάντσεστερ Σίτι, αναφέρθηκε ο Ρομπίνιο, τονίζοντας πως η απόδοση του δεν ήταν καταστροφή για την ομάδα.

«Είναι σημαντικό να θυμίσω ότι το 2008 σκόραρα 14 γκολ και τερμάτισα τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες στην Premier League που να σκόραραν τόσο συχνά, όσο εγώ. Για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα τα πήγα καλά και αισθανόμουν πως και ο κόσμος ήταν στο πλευρό μου», ήταν τα λόγια του Ρομπίνιο.

«Τα προβλήματα ήρθαν τη δεύτερη σεζόν, αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και ο Μαντσίνι βρήκε άλλες επιλογές για την επίθεση, δεν κατηγορώ τον Μαντσίνι για ότι συνέβη, επειδή με σεβόταν», πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευχάριστες στιγμές στους «πολίτες».

«Κάθε εμπειρία στη ζωή μας έχει καλές και κακές πλευρές. Έχω καλές αναμνήσεις από την Σίτι, γκολ, σημαντικές αναμετρήσεις και φυσικά τον ενθουσιασμό των φίλαθλων».

Ο Ρομπίνιο πλέον αγωνίζεται στη Μίλαν, όπου σε 14 αγώνες, έχει σκοράρει έξι φορές.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αύριο η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αυριανή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Ο προβληματισμός σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του Ηρακλή είναι μεγάλος και έντονος και αναζητούνται λύσεις, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στο θετικό αγωνιστικό της προφίλ και τα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να αντιμετωπίστηκε το όλο ζήτημα με έναν συγκεκριμένο τρόπο από τη διοίκηση μετά από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, με την ανακοίνωση που εξεδόθη, να απάντησαν οι ποδοσφαιριστές, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ο σωστός και ενδεδειγμένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο (και όχι σήμερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) στα γραφεία της ΠΑΕ θα υπάρχει… ευρεία «κυανόλευκη» σύσκεψη.
Σαν οικογένεια!
Η κόντρα, οι ανακοινώσεις και η «αντιπαλότητα», δεν οδηγούν πουθενά. Ούτε τελικά στο να «πληγωθεί ο εγωισμός» των ποδοσφαιριστών και να αποδώσουν καλύτερα. Οι παίκτες ήθελαν και θέλουν τις υπόλοιπες δυνάμεις δίπλα τους και όχι να είναι αποκομμένοι. Την ίδια στιγμή η διοίκηση είναι δεδομένο ότι στηρίζει την προσπάθεια είναι δίπλα τους. Αυτή τη φορά το πρόβλημα (που συνεχίζει να υφίσταται) στον Ηρακλή θα αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο. Με συζήτηση. Σαν… οικογένεια, αποτελούμενη από όλα τα επιμέρους «κομμάτια» που απαρτίζουν και χαρακτηρίζουν την έννοια της λέξης «ομάδα».
Ενημερώθηκαν… οι πάντες
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ουσιαστικά μετά την ήττα της Τούμπας. Η σύγκλιση μιας συνάντησης εφ’ όλης της ύλης και επί παντός επιστητού, με όλους, για όλους και για όλα. Σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ πέραν της διοίκησης θα βρεθούν οι αρχηγοί του ποδοσφαιρικού Ηρακλή (Τάσος Κατσαμπής, Γιώργος Κυριαζής, Μπογκτάν Μάρα και «Πίτου» Γκαρσία), το τεχνικό τιμ με την παρουσία και του Γρηγόρη Φανάρα, καθώς και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών. Άπαντες ενημερώθηκαν χθες και το ραντεβού ορίστηκε για το απόγευμα.
Θα μιλήσουν και για τις ανακοινώσεις
Είναι σαφές και προφανές πως όλες οι «πλευρές» θα αναφερθούν στο αγωνιστικό, αναζητώντας τις αιτίες για τις οποίες ο Ηρακλής έχει μια παρατεταμένα αρνητική εικόνα. Το ενδεχόμενο να γίνει αναφορά στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας είναι σίγουρα μεγάλο. Άλλωστε η εικόνα αυτή δεν άρεσε στους παίκτες (με τον τρόπο που έγιναν τα παράπονα ουσιαστικά), δεν άρεσε στη διοίκηση η αναφορά επί του οικονομικού και δεν άρεσε στον κόσμο η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος και η δημοσιοποίηση ουσιαστικά του διαλόγου. Στο θέμα αυτό πάντως επίσημα δεν είχε πάρει θέση ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν είχε γίνει αναφορά στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου ούτε οι παίκτες στην «απάντησή» τους, δεν μίλησαν για τον προπονητή τους, αλλά φυσικά ούτε κι εκείνος.
Να βγει ενωμένος
Στόχος αυτής της συζήτησης; Να λυθεί η όποια «παρεξήγηση», να συζητήσουν όλοι οι «εμπλεκόμενοι» τα… προβλήματα που υπάρχουν και να βγει ο Ηρακλής ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε, αποφασισμένος να «παλέψει» με τα προβλήματα και να τα ξεπεράσει. Η συγκεκριμένη κίνηση ασφαλώς και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο επίλυσης του ζητήματος, με ξεκάθαρα λόγια, σταράτα και πρόσωπο με πρόσωπο. Όπως ίσως θα έπρεπε να γίνει από την αρχή…
Και διοικητικό συμβούλιο
Πέραν πάντως της συγκεκριμένης συνάντησης όλων των «κυανόλευκων δυνάμεων» ουσιαστικά, θα υπάρξει και διοικητικό συμβούλιο μεταξύ των μελών του σχήματος που κατέχει τα ηνία του Ηρακλή. Σ’ αυτό αναμένεται να γίνει αναφορά και πάλι σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Από την οργάνωση του φακέλου της αδειοδότησης, τα οικονομικά (με όλα τα… παρακλάδια του θέματος) και ασφαλώς τα μεταγραφικά που είναι στην επικαιρότητα.

ΠΑΟΚ: Επίθεση σε λεωφορείο οπαδών!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στο Ζάγκρεπ, κατήγγειλαν στο «Αθλητικό Metropolis» επίθεση στο λεωφορείο από Κροάτες. «Πήγαν να μας κάψουν με πυρσούς και η αστυνομία τους κοιτούσε», έλεγε χαρακτηριστικά οπαδός του δικεφάλου που κατήγγειλε το γεγονός. Η επίθεση αυτή (λέγεται ότι έπεσαν και μολότοφ) είχε ως αποτέλεσμα κάποιες υλικές ζημιές στο λεωφορείο,αλλά όχι και τραυματισμούς φίλων του δικεφάλου που όπως τόνιζαν συνεχίζουν απτόητοι, ώστε να δώσουν βροντερό παρών αύριο στο «Μαξιμίρ»

ΑΡΗΣ: Έτοιμος ο Οριόλ

Στη διάθεση του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης του Αρη με τη Ρόζενμποργκ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τέθηκε ο Λοθάνο Οριόλ. Ο παίκτης προπονήθηκε και σήμερα κανονικά με την ομάδα και πλέον είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της Πέμπτης με τους Νορβηγούς. Δεδομένη, από την άλλη, είναι η απουσία των τραυματιών Ρονάλντο Γκιάρο και Χουάνμα.

Λίγοι τυχεροί οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Κροατία

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν έδωσε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν πήρε κιόλας για τυο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στην Τούμπα. Οι οπαδοί της ετοιμάζουν «κόλαση» για αύριο το βράδυ, αλλά λίγους τυχερούς φιλάθλους θα έχει ο ΠΑΟΚ στο πελυρό του. Αναχώρησαν μαζί με την αποστολή από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και έδωσαν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην αποστολή με πανό, σημαίες και κασκόλ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάντως, είναι αποφασισμένοι να πάνε στη «μάχη» με όλα τα «όπλα» τους.

Θέλει Ντιαό ο Ατρόμητος

Στο μετεγγραφικό στόχαστρο του Ατρόμητου φέρεται να βρίσκεται ο Σαλίφ Ντιαό. Ο 33χρονος μέσος της Στόουκ Σίτι βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της μετεγγραφικής λίστας του Γιώργου Δώνη για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας του και σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές τις προσεχείς ημέρες.

Ο Σενεγαλέζος παίκτης δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας και ήδη αναζητεί τον νέο σταθμό της καριέρα του. Ο Ατρόμητος ψάχνει για ένα χαφ, που θα δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή της ομάδας και ο έμπειρος μέσος της Στόουκ Σίτι, μοιάζει ως η πρώτη επιλογή. Ο Ντιαό έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στις Μονακό, Σεντάν, Λίβερπουλ, Μπέρμιγχαμ και Πόρτσμουθ, ενώ είναι 203 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας σκοράρει δυο φορές.

Άλβες: «Ελπίζω ο κόσμος της ΑΕΚ να μη με έχει ξεχάσει»

Ο Μπρούνο Άλβες έχει εκφράσει κατά καιρούς τα αισθήματά του για την ΑΕΚ και περιμένει ένα ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της την Πέμπτη, όταν θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ για τους «32» του Europa League.

«Είχα πει και πριν από τον πρώτο αγώνα στην Αγία Πετρούπολη πως το ματς με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερο για μένα. Πέρασα μία απίστευτη σεζόν στην Ελλάδα και ακόμη έχω φίλους με τους οποίους κρατώ επαφή στην Αθήνα. Ελπίζω ο κόσμος της ΑΕΚ να μην με έχει ξεχάσει και να με υποδεχτεί ζεστά. Όμως είναι ξεκάθαρο πως στόχος μου είναι να νικήσει η Ζενίτ. Προετοιμαζόμαστε με σοβαρότητα για αυτόν τον αγώνα», δήλωσε στη «Sport-Express».

Ενδιαφέρον της Κρουζέιρο για Αμπρέου

Για την απόκτηση του Σεμπάστιαν «Λόκο» Αμπρέου της Μποταφόγκο ενδιαφέρεται η Κρουζέιρο, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας. Το συμβόλαιο του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη λήγει τον επόμενο Δεκέμβριο και την περίπτωσή του εξετάζει σοβαρά η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση δύο επιθετικών.

Ο τεχνικός διευθυντής της Κρουζέιρο, Ντίμας Φονσέκα, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ομάδας του, ωστόσο ο οικονομικός παράγοντας αναμένεται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε μαζί του και να δούμε τις απαιτήσεις του, ειδικά τις οικονομικές».

Σενάρια για Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα προβάλει ως υποψήφιος για τον πάγκο της Μπλάκμπερν μετά την απόλυση του Σαμ Άλαρνταϊς, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.
Ένα 24ωρο μετά την απομάκρυνση του πρώην προπονητή της Μπόλτον, οι ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου έχουν τον Αργεντινό στην λίστα τους.
Ο "Ντιεγκίτο" ήταν στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της χώρας του μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Αργεντινός δεν έχει δουλέψει ως προπονητής σε ευρωπαϊκό σύλλογο και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ιδιοκτήτες της Μπλάκμπερν από την Ινδία, ετοιμάζονται να προτείνουν στον Μαραντόνα να αναλάβει ρόλο στην ομάδα, ακόμη και αν δεν πρόκειται για την τεχνική ηγεσία.

Άνθρωπος από το περιβάλλον των ιδιοκτητών της Μπλάκμπερν φέρεται να δήλωσε:"Ο Μαραντόνα έχει το σωστό προφίλ. Μπορεί να του προτείνουν τη θέση του προπονητή, του γενικού διευθυντή ή του τεχνικού διευθυντή".

Μπάλα κατά της φτώχειας

Ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία θα διεξαχθεί απόψε(21:15- ΣΚΑΪ και NOVA) στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Ο 8ος Αγώνας κατά της φτώχειας, φιλοξενείται σε ελληνικό έδαφος ανάμεσα στους φίλους του  Ζιντάν και του Ρονάλντο και τους αστέρες του Ολυμπιακού και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Όπως κάθε χρόνο, οι Πρέσβεις Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Ρονάλντο και Ζιντάν  θα κινητοποιήσουν τους φίλους τους από όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό αγώνα που ευελπιστούν ότι θα ευαισθητοποιήσει και θα συγκεντρώσει χρήματα για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας και υπέρ της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη θα λάβει τις μισές εισπράξεις του «Αγώνα κατά της Φτώχειας», οι οποίες θα διατεθούν στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τον τρομερό σεισμό, αλλά και στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.
Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα, Ο πλήρης κατάλογος επιβεβαιωμένων ποδοσφαιριστών είναι ο ακόλουθος: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, ακύρωσε την συμμετοχή του), Γιάγια Τουρέ(Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιο Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλιαμ και Σόνι Άντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαχμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σάμπρι Λαμουσί (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν.

Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των «Αστέρων του Ολυμπιακού». Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για τον Αγώνα Κατά της Φτώχειας και οι οποίοι είναι:Νικοπολίδης, Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Λεάντρο, Βάντερσον, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Νέμεθ, Ζαϊρί.Οι παραπάνω παίκτες, μαζί με τους Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκη, Αμανατίδη, Αλεξανδρή, Γεωργάτο, Νινιάδη, Γιαννακόπουλο, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ (οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν και με τις δύο ομάδες) θα αποτελέσουν την ομάδα των Αστέρων του Ολυμπιακού.

Ο «7ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας»  - που έγινε τον Ιανουάριο του 2010 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας όπου η ομάδα του Ζιντάν και του Ρονάλντο αντιμετώπισε την Μπενφίκα - προσέλκυσε πάνω από 55.000 θεατές, και συγκέντρωσε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσό που διατέθηκε για τους κατοίκους της Αϊτής. Τα έσοδα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα Μετρητά-για-Εργασία του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ με το οποίο βρήκαν  δουλειά εκατό χιλιάδες άνθρωποι που ανέλαβαν τον καθαρισμό των δρόμων από τα μπάζα και το άνοιγμα αποκλεισμένων γειτονιώ

Τσιρίλο-«Δεν φοβόμαστε τίποτα»

Ο ΠΑΟΚ «ΠΕΤΑΞΕ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΠ. ΤΣΙΡΙΛΟ: «ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ». «ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ». ΟΚΤΑΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.–
Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν φοβάται κανέναν, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο Ιταλός αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους τού Τύπου που ήταν συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγο πριν η αποστολή τού «δικέφαλου του Βορρά» αναχωρήσει για Κροατία, σχολιάζοντας ότι στη σκέψη του ίδιου και των συμπαικτών του δεν μπορεί να βρίσκεται η ισοπαλία εναντίον της Ντιναμό, αλλά η νίκη.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, όλοι είμαστε έτοιμοι, θα πάμε με πολλή δύναμη να κάνουμε κάτι καλό», είπε ο Ιταλός αμυντικός, που δεν θέλει να σκέφτεται ότι ο ΠΑΟΚ βολεύεται και με το ‘Χ’», είπε αρχικά ο πεπειραμένος σέντερ μπακ και συμπλήρωσε για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση:

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μας κάνει και η ισοπαλία, πρέπει να πάμε ήρεμοι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η Ντιναμό είναι καλή ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ αυτή την εποχή είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

«ΠΑΟΚ είμαστε… »

Τέλος, ο Τσιρίλο σχολίασε ότι η ομάδα του δεν φοβάται τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, συμπληρώνοντας ότι η Ντιναμό διαθέτει κάποιους καλούς παίκτες στο ρόστερ της: «Ο αντίπαλός μας έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να λειτουργήσουμε σαν σύνολο, να είμαστε μια ομάδα, να είμαστε προσεκτικοί. Είμαστε ΠΑΟΚ και δεν φοβόμαστε τίποτα».

Δεν μίλησε ο Χάβος

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος προτίμησε να μην μιλήσει, πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Ο τεχνικός τού «δικέφαλου του Βορρά», άλλωστε, θα τοποθετηθεί για το παιχνίδι στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, στις 18.30.

Με οκταμελή συνοδεία

Τέλος, να αναφέρουμε ότι με την αποστολή, για πρώτη φορά, ταξιδεύει μία οκταμελής ομάδα ασφαλείας. Το παιχνίδι, άλλωστε, θεωρείται υψηλού κινδύνου και οι άνθρωποι της ομάδας έλαβαν τα μέτρα τους.

Φωτο ημερας

Ιδιαίτερη... λάμψη στα βραβεία του ΠΣΑΤ

Η «καλύβα» του Μπος!

Το ότι στο Μαϊάμι το «φυσάνε» το ξέραμε… Πιο απτές άλλωστε αποδείξεις από τις πρόσφατες φωτογραφίες της έπαυλης του Λεμπρόν Τζέιμς, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Και ενώ δείχνεις πεπεισμένος πως μόλις βρήκες το… «ταβάνι» σε αυτό που κοινώς αποικαλούμε «χλίδα», έρχεται κάτι άλλο να σου υπενθυμίσει πως ακόμα δεν έχεις δει τίποτα…

Ο λόγος γίνεται για το μέγαρο του Κρις Μπος… Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ ξόδεψε 3.5 εκατ. δολάρια (2.6 εκατ. ευρώ) περισσότερα από τον «βασιλιά», (και 9.3 εκατ. ευρώ συνολικά), για να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων του.

Και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε σπίτι. Με έκταση που αγγίζει τα 12.000 τετραγωνικά μέτρα, επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και με ύψος που πλησιάζει τα 20 πόδια, το μέγαρο του 26χρονου φόργουορντ/ σέντερ αποτελεί την attraction όλων όσων επισκέπτονται το North Bay Road. Διαθέτει ακόμα γυμναστήριο, ασανσέρ, κήπο στην αυλή, θερμαινόμενη πισίνα, ψησταριά καθώς και την απιτούμενη υπέροχη θέα στον κόλπο Biscayne, ενώ μεταξύ των περιοίκων της περιοχής συγκαταλέγονται οι Ματ Ντέιμον και Μπι Γκιζ.

Τον μελλοντικό φορ της Γιουνάιτεντ ζήτησε ο Μουρίνιο

Τους διοικούντες τη Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να «ψήσει» ο Ζοσέ Μουρίνιο να του πάρουν τον Χαβιέ Ερνάντες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Record.com.mx”, ο προπονητής της «βασίλισσας» ψάχνει εναγωνίως τον αντικαταστάτη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, από τη στιγμή που ο Καρίμ Μπενζεμά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν το ρόλο.

Οι «μέρεχνες» ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να πείσουν τον Άλεξ Φέργκιουσον να τους πουλήσει τον 22χρονο φορ, τον οποίο απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι και τον θεωρεί τον μελλοντικό της βασικό επιθετικό.

Αν δεν καταφέρουν να αποκτήσουν τον «Τσικαρίτο» οι Ισπανοί θα στραφούν είτε στον Έντιν Τζέκο της Βόλφσμπουργκ, είτε στον Φερνάντο Γιορέντε της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στους πάγκους και πάλι ο Σάκοτα!

Τη χαρά του κοουτσαρίσματος θα βιώσει και πάλι ο Ντράγκαν Σάκοτα, έπειτα από ενάμισι και πλέον χρόνο προπονητικής… απραξίας. Η Τραμπζονσπόρ είναι ο επόμενος σταθμός του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της από την επόμενη σεζόν στην Τουρκία.

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» προπονητής, γνωστός μας και από τη θητεία του σε πολλούς ελληνικούς πάγκους (μεταξύ των οποίων του ΠΑΟΚ, του Περιστερίου και του Ηρακλή), είχε μείνει χωρίς δουλειά από τα τέλη του 2008, όταν και απολύθηκε από τον πάγκο της Φορτιτούντο Μπολόνια, εξαιτίας του κάκιστου ξεκινήματος της ομάδας στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο Τσινιάρης στο «ψυγείο»

Ο Μιχάλης Τσινιάρης πληρώνει το λάθος του στο πέναλτι του Νταλέ.
O παρατηρητής Γιώργος Δούρος έβαλε χαμηλό βαθμό στον Αθηναίο διαιτητή, ο οποίος στον αγώνα Πανσερραϊκός- Πανιώνιος έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Νταλέ από τον Μάχο, η οποία δεν έγινε ποτέ. Ο Τσινιάρης ξεγελάστηκε από το πέσιμο του παίκτη του επιθετικού κι έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα από τα οποία οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό τους γκολ στο κυριακάτικο 1-1. Η ΚΕΔ θα αφήσει τον Τσινιάρη εκτός αγώνων μέχρι το νέο χρόνο.
Ο Tάσος Σιδηρόπουλος παίρνει και επισήμως τη θέση του Γιώργου Δαλούκα στους πίνακες της FIFA.  H παγκόσμια ομοσπονδία ενέκρινε τη λίστα την οποία είχε στείλει η EΠO και η οποία περιλαμβάνει τους:
- Διεθνείς διαιτητές: Kουκουλάκης (Hρακλείου), Aναστάσιος (Kέρκυρας), Kαλόπουλος (Mακεδονίας), Παμπορίδης (Kιλκίς), Σπάθας (Πειραιά), Tριτσώνης (Aθήνας), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
- Διεθνείς βοηθοί: Mποζατζίδης (Mακεδονίας), Σαραϊδάρης (Mακεδονίας), Aκρίβος (Aθηνών), Bασιλειάδης (Mακεδονίας), Πάνου (Aιτωλοακαρνανίας), Tρύφωνας (Kέρκυρας), Eυθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας), Mπαλτάς (Aχαΐας), Tάτσης (Hπείρου).
- Διεθνείς διαιτητές σάλας: Zησιμόπουλος, Σταμούλης.
- Γυναίκες διεθνείς διαιτητές: Mήτση (Πειραιά), Kασκαντίρη (Δυτ. Aττικής), Mπούμπουρη (Eυρυτανίας), Λαμπαδαρίου (Πειραιά).
- Γυναίκες διεθνείς βοηθοί: Kουρομπίλια (Kαρδίτσας), Kουτσουμπού (Πειραιά), Γκόγκου (Mακεδονίας), Φώσκολου (Πειραιά).
Ο Tάσος Kάκος θα διευθύνει την Πέμπτη τον αγώνα της Aϊντχόφεν με τη Mέταλιστ στο φινάλε των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αρης-Πρώτος στόχος ο Μήτρογλου

Προσπάθειες για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου θα ξεκινήσει άμεσα ο Άρης.
Οι "κίτρινοι" ψάχνουν για έναν ικανό επιθετικό, ο οποίος θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα του σκοραρίσματος και ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής μοιάζει ως η ενδεδειγμένη λύση. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ψηλά στη μετεγγραφική του λίστα το όνομα του παίκτη του Ολυμπιακού και ήδη έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας να ξεκινήσει τις προσπάθειες για την απόκτησή του. Ο Μήτρογλου έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα των "ερυθρολεύκων" και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του από τον Ιανουάριο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει από τώρα τα δικαιώματα του παίκτη και αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, θα αφορά εξάμηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή.
Από εκεί και πέρα, στο μετεγγραφικό στόχαστρο αρκετών γερμανικών ομάδων φέρεται να βρίσκεται ο Κρίστι Βανγκέλι. Ο μπακ των "κίτρινων" θα βρεθεί στο "μικροσκόπιο" κατασκόπων των Κολωνίας, Νυρεμβέργης και Φράιμπουργκ, στην αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ. Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις εφέτος και είναι από τα βασικά στελέχη της ενδεκάδας των "κίτρινων". Τέλος, αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Άρη, σχετικά με την συμμετοχή του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις στο ματς απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Ο Λιθουανός χαφ αναμένεται να δώσει κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, προσφέροντας μια ακόμα λύση για τα άκρα της μεσαίας γραμμής στον Κούπερ.

Μουντιαλικοί για το λιμάνι

Μουντιαλικά ονόματα ακούγονται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τουλάχιστον παίκτη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Μετά τη συνάντηση Βαλβέρδε-Μαρινάκη για τα μεταγραφικά πήραν φωτιά τα φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ. Σύμφωνα με την «Εξέδρα» ο Ολυμπιακός με δεδομένο τον δίαυλο επικοινωνίας που έχει με τη Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να φέρει στο λιμάνι το Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αποτελεί «παλιά αγάπη» για τους «ερυθρόλευκους».
Μιαν άλλη περίπτωση που εξετάζει ο Ολυμπιακός είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Γαύρος» ο  Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνεται στον Ολυμπιακό ο Μεξικανός. Το ίδιο είχε συμβεί και στις προηγούμενες δυο μεταγραφικές περιόδους.

Ο Σάντος έχει όλες εκείνες τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Βαλβέρδε. Αγωνίζεται τόσο πίσω από τους επιθετικούς, όσο και στις πτέρυγες. Δεν έπιασε Γαλατάσαραϊ και αναζητεί έναν καλύτερο σταθμό στην καριέρα του. Λέγεται πως για την απόκτησή του έχουν δείξει ενδιαφέρον Λίβερπουλ και Τζένοα.

Άλλοι στόχοι του Ολυμπιακού εντοπίζονται στη Γαλλία. Ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ της Λιλ, ο Μπενουά Σεϊρού που είναι στην έξοδο της Μαρσέιγ και ο Βίλιαν Βενκέρ της Ναντ έχουν μπει στο μικροσκόπιο των «ερυθρόλευκων». Από την ελληνική αγορά ενδιαφέρον υπάρχει  για τον Μπερνάρ Κουμορτζί του Πανιωνίου.

Νέο δίδυμο στα χαφ

Όχι έναν αλλά δυο χαφ θα κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Το πρόβλημα που έχει εντοπίσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη μεσαία γραμμή δεν λύνεται με την προσθήκη ενός παίκτη. Έτσι, εκτός από τον αριστεροπόδαρο κεντρικό χαφ οι «πράσινοι» θα ψάξουν και για έναν παρτενέρ του.
Στην κορυφή της λίστας των Αντωνίου-Φρέιτας φιγουράρει ο Στέιν Σχάαρς. Ο Ολλανδός μέσος θέλει να φύγει από την Αλκμααρ και έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Το εμπόδιο είναι οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας του. 

Ο Μπερνάρντ Κουμορτζί είναι ο μέσος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από τον ελληνικό χώρο. Κι εδώ όλα όμως θα εξαρτηθούν από τα λεφτά που θα ζητήσει ο Πανιώνιος. Οι «πράσινοι» πάντως έχουν έτοιμα τα ανταλλάγματα σε παίκτες.
Ένα νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι αυτό του Ματίας Ιγκλέσιας.  Σύμφωνα με την «Sportday», άνθρωποι του Παναθηναϊκού «τσέκαραν» τον άσο της Λάρισας στο ματς με την ΑΕΚ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.  Ο ενδεχόμενος δανεισμός του Νταμιέν Πλεσί, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τον Ιγκλέσιας.
Στην Πορτογαλία αναφέρουν πως ο Κάρλος Φρέιτας ρώτησε για τον Κρίστιαν Ροντρίγκεζ, ο οποίος υπήρξε  από τα αγαπημένα παιδιά του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Πόρτο και φέτος έχει λίγες συμμετοχές. Η Πόρτο φέρεται να τον πουλάει ή να τον παραχωρεί δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Το στοίχημα του Αδαμίδη

Προσωπικό στοίχημα για τον Σταύρο Αδαμίδη είναι η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου φιλάθλων ΑΕΚ Λαμίας. Όπως γράφει η  «Ώρα των Σπορ» ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως στόχος του είναι  να συσπειρώσει όλο τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αγώνας με τη Ζενίτ για το Europa League μπορεί να μονοπωλεί αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον του προέδρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελεί τα υπόλοιπα θέματα, που απασχολούν την ΑΕΚ. Και το πιο καυτό ίσως είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ισμαέλ Μπλάνκο

Η  αποκάλυψη της «Nuernberger Nachrichten» ότι η Νυρεμβέργη είναι έτοιμη να προσφέρει στον Αργεντινό συμβόλαιο και στην «Ένωση» ένα μικρό ποσό ώστε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο έχει βάλει σε σκέψεις  την διοίκηση, η οποία μετά τον αγώνα με τη Ζενίτ θα προσπαθήσει να κλείσει αυτό το μέτωπο.

Ο 17χρονος Καμερουνέζος  Μπρούνο δοκιμάζεται με την ομάδα Νέων της ΑΕΚ. Αγωνίζεται ως δεξιός χαφ και προέρχεται από τις Ακαδημίες της Βιγιαρεάλ.

"Μπράβο, Παρκ"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επαίνεσε την απόδοση του Παρκ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ.
«Είναι σε εξαιρετική φόρμα και έχει πολύ καλή παράδοση κόντρα στην Άρσεναλ. Δυστυχώς, όμως, θα αναγκαστούμε να τον χάσουμε για επτά παιχνίδια, λόγω του Ασιατικού Κυπέλλου και αυτό είναι απογοητευτικό» δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός μετά τη νίκη 1-0 της ομάδας του.

Ο Φέργκιουσον δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη αναφορά για το πέναλτι , που εκτέλεσε άουτ ο Ρούνεϊ. «Συνήθως τα χτυπάει χαμηλά και δεν τον έχω ξαναδεί να εκτελεί πέναλτι με τέτοιο τρόπο», είπε και πρόσθεσε.  «Το χαμένο πέναλτι του Ρούνεϊ, έδωσε ώθηση στην Άρσεναλ, αλλά αμυνθήκαμε πολύ καλά και η αμυντική μας τετράδα ήταν καταπληκτική».
Από την άλλη πλευρά ο Αρσέν Βενγκέρ απέδωσε την ήττα της Άρσεναλ στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Το παιχνίδι είχε πολύ μεγάλη ένταση, οι δυο ομάδες ήταν πολύ καλά οργανωμένες, αλλά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν κακή. Η ποιότητα του παιχνιδιού «υπέφερε» από τον κακό αγωνιστικό χώρο και γι αυτό έγιναν πολλά τεχνικά λάθη από δύο ομάδες που δεν συνηθίζουν να τα κάνουν».
Αναφερόμενος, στο αποτέλεσμα ο Αλσατός τεχνικός δήλωσε : «Δεν νομίζω ότι αποτύχαμε. Απλώς χάσαμε ένα παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε αυτό το γήπεδο».

Ο Μπίλιτς δεν δίνει ελπίδες στον ΠΑΟΚ

Ο Σλάβεν Μπίλιτς «βλέπει» τον ΠΑΟΚ να λυγίζει στο Ζάγκρεμπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, ο οποίος θα είναι μεταξύ των θεατών του αυριανού αγώνα Ντιναμό- ΠΑΟΚ για το Europa League, παρουσιάστηκε αισιόδοξος στις προβλέψεις του για το αποτέλεσμα.

«Η Ντιναμό είχε βρεθεί και στο παρελθόν κοντά σε τέτοιες προκρίσεις, αλλά ποτέ τόσο κοντά. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, η ομάδα θέλει τη νίκη για να προκριθεί και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Θα είναι δύσκολο το έργο της, αλλά είμαι βέβαιος πως οι άνθρωποι του Ζάγκρεμπ θα δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στην Ευρώπη την άνοιξη, κάτι που περιμένουν εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του «Μάξιμιρ», προκειμένου να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η αναμέτρηση. Τουλάχιστον δώδεκα υπάλληλοι εργάζονται νυχθημερόν για να απομακρύνουν τον πάγο και το χιόνι από το χορτάρι του γηπέδου εν όψει της σημερινής προπόνησης του ΠΑΟΚ.

Ανάλογες εργασίες θα γίνουν και την  Τετάρτη. Η θερμοκρασία φτάνει μέχρι και έξι βαθμούς κάτω από το μηδέν στην κροατική πρωτεύουσα.

Όγιος για Μπολιβάρ

Στην ομάδα Μπολιβάρ της Βολιβίας καταλήγει ο Γκιγιέρμο Όγιος Ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος στην Ελλάδα έχει δουλέψει σε Άρη, Ατρόμητο, Γιάννενα και Πανσερραϊκό βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση της Μπολιβάρ για να αντικαταστήσει τον Χουάν Μανουέλ Λίγιο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές αναμένεται να επέλθει στη σημερινή συνάντηση, που θα έχουν στο Μαϊάμι, όπου θα αποσαφηνιστούν και οι ακριβείς όροι του συμβολαίου του Όγιος.

Συνομιλίες με Γάλλο τεχνικό

Με Μπεράνεκ και έναν Γάλλο τεχνικό συζητεί η Σκόντα Ξάνθη. Ανάμεσα στους δυο θα επιλέξει ο Χρήστος Πανόπουλος τον προπονητή της ομάδας του. Με τον Mίροσλαβ Mπεράνεκ η «δουλειά» είναι πιο προχωρημένη καθώς ο Τσέχος έχει δεχτεί όλους τους όρους της διοίκησης και περιμένει ειδοποίηση για να έρθει στην Ελλάδα.

Επειδή όμως το τελευταίο 24ωρο προέκυψε  μια εξαιρετική, όπως θεωρούν στην Ξάνθη, περίπτωση Γάλλου τεχνικού, η υπόθεση του νέου προπονητή πήρε παράταση λίγων ημερών. Αν δεν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις με το Γάλλο τεχνικό τότε ο Μπεράνεκ θα κληθεί να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας.

Απειλεί ο Φουέντες

«Αιχμές» για τον τρόπο που κατέκτησε τους τίτλους της η Εθνική Ισπανίας άφησε ο «δόκτωρ Ντόπας».
Ο Εουφεμιάνο Φουέντες, γνωστός στην Ισπανία και ως «δόκτωρ Ντόπας» επειδή το όνομά του έχει αναμιχθεί αρκετές φορές σε υποθέσεις ντόπιγκ, δήλωσε, στριμωγμένος από τον Τύπο της χώρας του. «Αν αρχίσω να μιλάω θα πρέπει να αποχαιρετήσει η Ισπανία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε».

Ο Φουέντες είχε κατηγορηθεί για ανάμιξη στη «επιχείρηση Πουέρτο» (χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές). Ελλείψει όμως αποδεικτικών στοιχείων αθωώθηκε. Τώρα φέρεται αναμεμιγμένος σε ένα νέο σκάνδαλο, το «Γκάλγκο» όπως αποκαλείται στην Ισπανία κι έχει ως πρωταγωνίστρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 3.000μ. στιπλ.

Καλύτερο γκολ του Νέτο

Το φοβερό γκολ του Ντάρσι Νέτο στο Βόλο ψηφίστηκε ως το καλύτερο της 14ης αγωνιστικής, κάτι αναμενόμενο, αφού πράγματι ξεχώριζε και χωρίς αμφισβήτηση θέτει υποψηφιότητα για καλύτερο γκολ της χρονιάς ή τουλάχιστον για να είναι μέσα στα 10 καλύτερα γκολ.
Το γκολ του Νέτο συγκέντρωσε 57,32% των ωήφων, ενώ δεύτερο ψηφίστηκε του Βιεϊρίνια με 39,15% και τρίτο του Βερπακόφσκις με 3,53% των ψήφων.
Για το γκολ είχε πει ο ίδιος ο Νέτο: «Δεν σημάδεψα εκεί που πήγε η μπάλα, αλλά σίγουρα προσπάθησα να βρω εστία και πράγματι χάρηκα πολύ όταν είδα τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Με βοήθησε και ο… αέρας, αλλά η ουσία είναι ότι η μπάλα μπήκε γκολ…»

MVP ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως αναμένονταν, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής, για την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ο Ουρουγουανός μέσος του «Δικεφάλου» συγκέντρωσε το 76,04 % των ψήφων και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που βραβεύεται. Δεύτερος ο Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 13,93%, τρίτος ο Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ, ο οποίος πήρε το 10,03% των ψήφων.

Μάρσαλ: «Μόνο νίκη ο ΠΑΟΚ σήμερα»! (8 μμ)

Βρίσκεται σε φουλ φόρμα και θα κληθεί σήμερα να αποτελέσει τον ηγέτη του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Ο Ρόουλ Μάρσαλ, αναγεννημένος το τελευταίο μήνα, περιμένει πως και πως το σημερινό παιχνίδι (8 μμ) κόντρα στην Εστουντιάντες, αφού όπως έλεγε χθες είναι πολύ σημαντικό και άπαντες στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που μπορεί να θέσει. «Αν παίξουμε δυνατά, όπως στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε πολές πιθανότητες. Αυτό θέλουμε. Να παίξουμε καλά και ότι καταφέρουμε. Θα τα δώσουμε όμως όλα. Είναι ένα μεγάλο ματς στην έδρα μας και με την συμπαράσταση του κόσμου μας, περιμένουμε κάτι καλό» σημείωσε αρχικά ο 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος συνδυάζοντας την παρουσία της ομάδας του στο Βισταλέγκρε με αυτά που πρέπει τώρα να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ, είπε: «Είδαμε το βίντεο, εκεί δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, Στην επίθεση είμασταν καλοί, σκοράραμε πάνω από 80 πόντους. Για να έρθει η επιτυχία πρέπει να κάνουμε καλή άμυνα, αυτό είναι το κλειδί» τόνισε ο Μάρσαλ, που αναφερόμενος στο θέμα της διαφοράς, είπε ότι είναι ένα γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά… «Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε την διαφορά. Πρώτος στόχος είναι η νίκη. Μας είπε ο κόουτς ότι… εντάξει η διαφορά, αλλά κάθε πόντος μετρά και δεν πρέπει αυτό να είναι πρώτος μας στόχος. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε αυτό το δεδομένο. Η Εστουντιάντες είναι πολύ καλή ομάδα και μια νίκη θα είναι σημαντική, δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις».

Αζοφμάς-Άρης (18:00), με διπλό, μένει πρώτος!

Tην ευκαιρία να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup θα έχει σήμερα ο Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Μαριούπολη την Αζοφμάς στις 18:00. Οι «κίτρινοι» με νίκη θα έχουν προκριθεί σίγουρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες και για την πρώτη θέση του ομίλου του. Όμως η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ έχει την πολυτέλεια να έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης ακόμα και σε περίπτωση ήττας, εφόσον προστατεύσει το +13 του πρώτου αγώνα όπου είχε κερδίσει στο Αλεξάνδρειο με 88-75. Ουσιαστικά οι «κίτρινοι» παίζουν για δύο αποτελέσματα, όμως στο μυαλό όλων είναι η νίκη για τους βαθμολογικούς λόγους αλλά και την ψυχολογική ανάταση της ομάδας μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Παναθηναικό.
Μετά από ένα ταξίδι 12 ωρών η ομάδα του Άρη έφτασε στην Μαριούπολη με την κούραση εμφανή στα πρόσωπα των παικτών. Η αποστολή των «κιτρίνων» αναχώρησε χθες στις 08:00 από την Θεσσαλονίκη για το Μόναχο και στην συνέχεια για το Ντόνεσκ. Από εκεί οι παίκτες του Άρη μετακινήθηκαν οδικώς για την Μαριούπολη, ένα ταξίδι παραπάνω από δύο ώρες, με αποτέλεσμα να φτάσουν λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης στο ξενοδοχείο. Αμέσως πήγαν για προπόνηση ενώ θα κάνουν και μία σήμερα το πρωί στην «Αζοφμάς Αρένα».
* Οι διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Σάσα Μάριτσιτς, Πέτρι Μάντιλα και Ιγκόρ Ντραγκόσεγιεβιτς.

ΣΤΟ +2 Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!)

ΣΤΟ +2 Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!), 1-0 ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ «ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ» ΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ.-Αήττητη παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 16ο παιχνίδι στην Αγγλία, παρότι απόψε την επισκέφθηκε στο «Θεάτρο των Ονείρων» η Άρσεναλ του Βενγκέρ που κατείχε μέχρι πριν λίγα λεπτά την πρώτη θέση στην «Πρέμιερσιπ». Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν αφού με γκολ του Παρκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στο ντέρμπι με 1-0 και επέστρεψαν στην κορυφή, έχοντας μάλιστα ματς λιγότερο από όλους τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Από τον πάγκο Μπερμπάτοφ και Φάμπρεγας

Για ένα σημαντικό διάστημα, το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» στερήθηκε ρυθμού, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Φέργκιουσον προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της Γιουνάιτεντ (Μπερμπάτοφ) και να παίξει με έναν προωθημένο (Ρούνεϊ), την ώρα που ο Βενγκέρ δεν ξεκίνησε τον ανέτοιμο Φάμπρεγας και εμπιστεύθηκε στον 20χρονο Πολωνό Βόιτσιχ Τσέζνι την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Το «χτύπημα» του Παρκ

Στα σημεία, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και το πιο σημαντικό ήταν πως κατάφεραν να προηγηθούν στο 41’. Όλα ξεκίνησαν από μια προσπάθεια του Νάνι από δεξιά, με τον Κλισί να βάζει την κόντρα και την μπάλα να κατευθύνεται στην «καρδιά» της άμυνας των Λονδρέζων. Εκεί βρισκόταν ο Παρκ, που με μια περίεργη όσο και δύσκολη κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διάβολους».

Συνολικά, οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν ελάχιστες σε αντίθεση με τα λάθη που έγιναν στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Άρσεναλ ουσιαστικά δεν είχε ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με τους Νασρί, Ροζίτσκι και Αρσάβιν να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Μια καλή στιγμή υπήρξε για την Γιουνάιτεντ στο 22’, ωστόσο το δυνατό διαγώνιο σουτ του Νάνι από δεξιά, πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Τσέζνι.

Καλύτερο το δεύτερο μέρος

Θέαμα και ρυθμός βελτιώθηκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν όντως υπήρξε… παιχνίδι αντάξιο παλαιότερων αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο. Οι «κανονιέρηδες» ήταν πιο ζωηροί στο ξεκίνημα, απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε αποφασίσει να τους περιμένει αρκετά πίσω. Ακριβώς έτσι απείλησε στο 54’ και ενώ κάποια λεπτά πριν (48’) ένα σουτ του Ροζίτσκι από καλή θέση ανησύχησε κάπως τον Φαν ντερ Σαρ. Το 2-0 όμως δεν ήρθε για την Γιουνάιτεντ παρά το έξοχο «κόψιμο» του Ρούνεϊ στον Άντερσον και το πλασέ του τελευταίου, αφού ο Τσέζνι όρθωσε ανάστημα και αποσόβησε το γκολ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει. Ο Νασρί έκανε το σουτ στο 56’ από αριστερά και ο Φαν ντερ Σαρ μπόρεσε μόνο να διώξει προσωρινά. Ο Σαμάκ ακολουθούσε αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε λόγω Βίντιτς που έκανε το τάκλιν και σταμάτησε το σουτ του Μαροκινού. Ακολούθησε μια ακόμα ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ στο 59’ με τον Νάνι, σε ένα σημείο που το ματς «ζεστάθηκε» για τα καλά και το γκολ μπορούσε να έρθει από παντού.

Όλα για όλα ο Βενγκέρ, χαμένο πέναλτι από Ρούνεϊ

Ο Βενγκέρ ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει και μέσα σε λίγα λεπτά έριξε στο ματς όλα του τα όπλα (Φάμπρεγας, Φαν Πέρσι και αργότερα Γουόλκοτ). Ωστόσο, ουσιαστική βελτίωση στο παιχνίδι της Άρσεναλ δεν υπήρξε και δεν ήταν κι εύκολο αφού οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους. Στο 72’, τα όνειρα των Λονδρέζων πήγαν να διαλυθούν πρόωρα, όταν ο Κλισί έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κρατήσει την ισορροπία του στην ντρίμπλα του Νάνι και ο Χάουαρντ Γουέμπ υπέδειξε πέναλτι.

Ο Ρούνεϊ όμως σημάδεψε… απελπιστικά ψηλά και το ενδιαφέρον για το αν θα υπάρξει νικητής στο ντέρμπι συντηρήθηκε μέχρι τέλους. Αλλά η Άρσεναλ δεν έφτασε καν κοντά, στο 86’ ο Τσέζνι απλά στέρησε από τον Ρούνεϊ το γκολ στην λόμπα που επιχείρησε ο τελευταίος και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το «τρίποντο» με το οποίο ανέβηκε ξανά στην κορυφή, δείχνοντας πως φέτος είναι πραγματικά αποφασισμένη να επιστρέψει στους τίτλους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ. Ράφαελ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Κάρικ, Φλέτσερ, Άντερσον (85’ Γκιγκς), Νάνι, Παρκ, Ρούνεϊ.

Άρσεναλ: Τσέζνι, Σανιά, Κλισί, Κοσιελνί, Σκιλασί, Σονγκ, Γουίλσιρ (Φαν Πέρσι), Ροζίτσκι (64’ Φάμπρεγας), Νασρί, Αρσάβιν (78’ Γουόλκοτ), Σαμάκ.