Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Προσπάθεια ανασυγκρότησης στην ΑΕΛ

Με... βουνό μοιάζουν τα προβλήματα που καλείται να λύσει η ΑΕΛ εν όψει της τελευταίας αναμέτρησης του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, που την φέρνει αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που οι "βυσσινί" θέλουν να είναι βαθμοφόρο για να ξεκινήσουν την προσπάθεια "απεγκλωβισμού" τους από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Προβλήματα και στον ψυχολογικό αλλά και στον αγωνιστικό τομέα, που κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ποια είναι τα περισσότερα ή ποια θα επηρεάσουν περισσότερο τη λαρισινή ομάδα στην προσπάθεια της ανάκαμψής της. Είναι ενδεικτικό ότι στο "βυσσινί" στρατόπεδο δείχνουν να περιμένουν κάτι σημαντικό ή ξαφνικό για να ταράξει τα ύδατα, να τους δώσει την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για να εμφανιστούν πιο δυνατοί κόντρα στον πρωτοπόρο, μιας και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας τέτοιο έρεισμα δεν μπορούν να βρουν ακόμη.


Το αν η έλευση του Κρις Κόουλμαν είναι ικανή να αλλάξει τα συγκεκριμένα δεδομένα παραμένει άγνωστο, σίγουρα όμως μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή κλίματος στα αποδυτήρια της ομάδας, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Χωρίς λοιπόν διάθεση για κουβέντες, ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΛ υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού, Κώστα Κατσάρα, που οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει δεχτεί την Κυριακή και τις πρώτες οδηγίες από τον Ουαλό τεχνικό για τον τρόπο προπόνησης των παικτών τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

"Πονοκέφαλος"

Αν μη τι άλλο η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ προοιμίου χαμένη για την ΑΕΛ, οι παίκτες της οποίας γνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό ότι πρέπει να καταθέσουν και την ψυχή τους στο AEL FC ARENA για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, έστω και αν θα κληθούν να ξεπεράσουν πάρα πολλά προβλήματα. Πρώτα απ' όλα δεν υπολογίζουν στη βοήθεια μίας σειράς παικτών που σήκωσαν ως τώρα το μεγάλο "φορτίο" στο πρωτάθλημα. Θα απουσιάσουν λοιπόν από την κυριακάτικη (19/12) αναμέτρηση οι τιμωρημένοι Στέλιος Βενετίδης και Φαμπιάν Κανόμπιο (με τους Παναγιώτη Κατσιαρό και Τουμέρ Μετίν να είναι οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες τους) αλλά και οι τραυματίες Νίκος Νταμπίζας (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και απουσία δύο εβδομάδων από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ, κάτι που σημαίνει ότι χάνει και το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ) και Ρομέου Περέιρα (που οριακά θα προλάβει το ματς της 18ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή). Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί ότι ούτε και στην προπόνηση της Τρίτης (14/12) έλαβαν μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα οι Χουάν Βελάσκο (κάκωση στην ποδοκνημική) και Αλεκσάνταρ Σίμιτς (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά της "βυσσινί" τεχνικής ηγεσίας. Με βάση τα συγκεκριμένα προβλήματα, οι επιστροφές του Στάθη Ταυλαρίδη και του Ντάνιελ Κουζάν μοιάζουν με "όαση" μιας και επιτρέπουν την κάλυψη κάποιων από τα κενά που αφήνουν οι απουσίες.

"Επιθεώρηση από ΕΠΟ"

Στο μεταξύ, την Τρίτη (14/12) βρέθηκε στο AEL FC ARENA, κλιμάκιο της ΕΠΟ για να επιθεωρήσει το νέο γήπεδο της λαρισινής ομάδας, μιας και όπως είναι γνωστό στις 9 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί την εθνική ομάδα στη φιλική αναμέτρηση με το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: