Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μπάλα κατά της φτώχειας

Ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία θα διεξαχθεί απόψε(21:15- ΣΚΑΪ και NOVA) στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Ο 8ος Αγώνας κατά της φτώχειας, φιλοξενείται σε ελληνικό έδαφος ανάμεσα στους φίλους του  Ζιντάν και του Ρονάλντο και τους αστέρες του Ολυμπιακού και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Όπως κάθε χρόνο, οι Πρέσβεις Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Ρονάλντο και Ζιντάν  θα κινητοποιήσουν τους φίλους τους από όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό αγώνα που ευελπιστούν ότι θα ευαισθητοποιήσει και θα συγκεντρώσει χρήματα για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας και υπέρ της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη θα λάβει τις μισές εισπράξεις του «Αγώνα κατά της Φτώχειας», οι οποίες θα διατεθούν στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τον τρομερό σεισμό, αλλά και στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.
Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα, Ο πλήρης κατάλογος επιβεβαιωμένων ποδοσφαιριστών είναι ο ακόλουθος: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, ακύρωσε την συμμετοχή του), Γιάγια Τουρέ(Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιο Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλιαμ και Σόνι Άντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαχμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σάμπρι Λαμουσί (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν.

Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των «Αστέρων του Ολυμπιακού». Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για τον Αγώνα Κατά της Φτώχειας και οι οποίοι είναι:Νικοπολίδης, Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Λεάντρο, Βάντερσον, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Νέμεθ, Ζαϊρί.Οι παραπάνω παίκτες, μαζί με τους Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκη, Αμανατίδη, Αλεξανδρή, Γεωργάτο, Νινιάδη, Γιαννακόπουλο, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ (οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν και με τις δύο ομάδες) θα αποτελέσουν την ομάδα των Αστέρων του Ολυμπιακού.

Ο «7ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας»  - που έγινε τον Ιανουάριο του 2010 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας όπου η ομάδα του Ζιντάν και του Ρονάλντο αντιμετώπισε την Μπενφίκα - προσέλκυσε πάνω από 55.000 θεατές, και συγκέντρωσε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσό που διατέθηκε για τους κατοίκους της Αϊτής. Τα έσοδα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα Μετρητά-για-Εργασία του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ με το οποίο βρήκαν  δουλειά εκατό χιλιάδες άνθρωποι που ανέλαβαν τον καθαρισμό των δρόμων από τα μπάζα και το άνοιγμα αποκλεισμένων γειτονιώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: