Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Άρης αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΗ. 1-1 Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ.-
Τα Τρίκαλα έκαναν τη μεγαλύτερη έκπληξη στη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τον Άρη με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα 120 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ενώ από το 87' ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μίσελ.

Γρήγορο γκολ στο λασπωμένο τερέν


Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, απόρροια της συνεχούς βροχόπτωσης στην πόλη των Τρικάλων, ο Άρης έκανε το ιδανικό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας γρήγορο γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 7’ ο Χαβίτο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρονάλντο Γκιάρο με δυνατή προβολή στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων νίκησε τον Πουρή και άνοιξε το σκορ.

Σημαντικές ευκαιρίες για τον ΑΟΤ

Οι παίκτες των Τρικάλων δε φάνηκε, πάντως, να πτοούνται από το τέρμα του Βραζιλιάνου αμυντικού και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Στο 12’ το μακρινό σουτ του Ντόικιτς έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 14’ ο Μίνγκας βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή, την κεφαλιά του όμως εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Άρη.

Ένταση από το πουθενά!

Στο 27’ ο αγώνας διεκόπη για λίγο, καθώς σημειώθηκαν ξαφνικές συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, χωρίς να γίνει προφανής ο λόγος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και τα έκτροπα δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Επιστροφή στο ματς με ισοφάριση!

Έτσι, η αναμέτρηση ξανάρχισε στο 31’, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην ισοφάριση, χάρη σε ένα αρκετά τυχερό, είναι η αλήθεια, γκολ.

Ο Βανγκέλι γλίστρησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στην προσπάθειά του όμως να απομακρύνει σημάδεψε το πόδι του Μίνγκα, που από το πουθενά χρίστηκε σκόρερ κι έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα σημαντικά στο τέλος...

Στο δεύτερο μέρος δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, καθώς το λασπωμένο τερέν εμπόδιζε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Άρης είχε την υπεροχή, ωστόσο μόλις στο 85' πλησίασε στο γκολ πρόκρισης, με το δυνατό σουτ του Ναφτί να σταματά όμως στο οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη πιο άσχημα για την ομάδα του Κούπερ, καθώς στο 87' ο Κοντογουλίδης κέρδισε την αποβολή του Μίσελ, αντιδρώντας υπερβολικά σε σπρώξιμο του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, με τους γηπεδούχους να έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μεγάλες ευκαιρίες με Λαζαρίδη και Κάλβο

Στην παράταση, ο Άρης, αν και με παίκτη λιγότερο, είχε περισσότερες δυνάμεις και ήταν εκείνος που έφτασε πολύ κοντά στο 2-1.

Όμως, τόσο ο Λαζαρίδης στο 91' όσο και ο Κάλβο στο 108' αστόχησαν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, ενώ και ο Χαβίτο βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, δεν βρήκε όμως τον στόχο.

Μοιραία, η διαδικασία των πέναλτι ήταν αναπόφευκτη για Τρίκαλα και Άρη.

Στα πέναλτι τα Τρίκαλα

Από τα 11 μέτρα οι παίκτες των Τρικάλων ήταν πιο ψύχραιμοι.

Ναφτί και Γκιάρο αστόχησαν, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν 4 στα 4 και με 4-2 ο ΑΟΤ πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου ενάντια στον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης!

Συνθέσεις:

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Γιώτας, Μπριλάκης, Χρήστου, Μίνγκας, Ριζογιάννης, Μπακομήτρος (93' Σπασόγεβιτς), Ντόικιτς (72' Κόρμπος), Ρούσεφ (77' Μπαριέντος), Κοντογουλίδης.

Άρης: Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Ρουίς (91' Νέτο) Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (61' Τόχα).

Τη «σκόρπισε» με Ελ Χαμνταουί!

Με τον Ελ Χαμντάουι σε εξαιρετική βραδιά και να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 της Χέρενφεν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και πέρασε- έστω και προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Συγκάτοικός του η Αϊντχόφεν που κοντράρεται απόψε με τη Φίτεσε εκτός έδρας (22:00).

Το τρίτο τέρμα του «Αίαντα» το πέτυχε ο Ανίτα, ενώ για τη φιλοξενούμενη Χέρενφεν σκόραρε ο Ντοστ.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Γκρόνινγκεν που φέτος πάει… τρένο, «σκόρπισε» την Ντεν Χάαγκ με σκορ 3-1, ενώ η Ντε Γκρααφσαπ πήρε μεγάλο «τρίποντο», επικρατώντας στην έδρα της 2-1 της Άλκμααρ, με τέρμα που σημείωσε ο Βάργκας στο 87’.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Τρίτη 26/10

Ρόντα – Ναϊμέγκεν 1-1
(3’ Αρμέντερος, 8’ Φλέντερους, 28’ Όβετομ, 80’ Πλε- 85’ Λούιξ)

Χέρακλες – Μπρέντα 4-1
(50’ Τζουμ- 73’ Βλέμινξ)

Τετάρτη 27/10

Άγιαξ – Χέρενφεν 3-1
(11’, 48’ Ελ Χαμντάουι, 84΄Ανίτα- 24’ Ντοστ)

Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ 3-1
(48’ Ίβενς, 58’ Γκράνγκβιστ, 88’ Φαν Ντε Λαακ - 12’΄Ιμέρ)

Ντε Γκράαφσαπ – Άλκμααρ 2-1
(54’ Ποεπόν, 87’ Βάργκας- 50’ Πελέ)

Άνετα τη Βαλένθια η Εφές

Σεφτέ στην Ευρωλίγκα έκανε η Εφές Πίλσεν, καθώς επικράτησε άνετα στην Κωνσταντινούπολη της Βαλένθια με 79-63, σε αγώνα για τον τέταρτο όμιλο όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός. Η τριπλέτα Ρακότσεβιτς (20π.), Θόρντον (19π.) και Τουντσερί (16π.) ήταν όλα τα λεφτά για την τουρκική ομάδα, με την οποία έκανε ντεμπούτο ο Νίκολα Βούιτσιτς έχοντας 5 πόντους (3/4 βολές, 1/4 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 18 λεπτά.

Οι «νυχτερίδες», που παρατάχθηκαν με ελλείψεις (Ρίτσαρντσον, Ντε Κολό) γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους και διασώθηκε μόνο ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 15 πόντους.

Δεκάλεπτα: 14-16, 34-29, 57-45, 79-63.

Εφές Πίλσεν: Βισνιέφσκι, Ρακότσεβιτς 20, Ρόμπερτς 6, Τουντσερί 16, Θόρντον 19, Γκονλούμ 2, Αρσλάν, Βούιτσιτς 5, Νάχμπαρ 11, Γκιουλέρ.

Βαλένθια: Κουκ 4, Κλαβέρ 6, Σιμεόν 2, Λίστσουκ 12, Μαρτίνεθ 12, Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 15, Φερνάντεθ 6, Γιαβτόκας 10.

Οι Βάσκοι το βιολί τους…

Τι κι αν έφυγε ο Τιάγκο Σπλίτερ; Τι κι αν ο Μάρκους Χέισλιπ είναι τραυματίας; Η Κάχα Λαμποράλ παραμένει ισχυρή και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέρασε άνετα από την Πολωνία με 80-73 επί της Πρόκομ κάνοντας το δύο στα δύο στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο Στάνκο Μπάρατς με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των Βάσκων έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μίρζα Τελέτοβιτς που είχε 17 πόντους, ενώ ο Μπόμπι Μπράουν με 19 πόντους διασώθηκε από τους γηπεδούχους που μετρούν 0/2.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο Αμερικανός γκαρντ που έχει πολιτογραφηθεί Πολωνός και μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Πρόκομ. Σημειώνεται πως ένας από τους τρεις διαιτητές του αγώνα ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 54-62, 73-80.

Πρόκομ: Γκίντενς 16, Γιούιν 9, Βιντένοφ 7, Γουίλκς, Μπράουν 19, Γιάγκλα 6, Λάπετα, Ζότκα 2, Βάρντα 6, Μπαρέλ 2, Χρίτσανιουκ 6.

Κάχα Λαμποράλ: Ρίμπας, Χουέρτας 12, Λόγκαν 8, Τελέτοβιτς 17, Σαν Εμετέριο 7, Ράντσικ 6, Όλεσον 10, Μπάρατς 18, Μπιέλιτσα 2.

Μίλησε το «αίμα»!

Στην… οικογένεια Αγιού οφείλει η Μαρσέιγ την πρόκρισή της στους «8» του γαλλικού Λιγκ Καπ!

Η ομάδα του Ντεσάν τα είχε βρει «σκούρα» από την (γ’ κατηγορίας) Γκινγκάμπ, μέχρι που ο Τζόρνταν Αγιού βρήκε με σέντρα το… αίμα του, Αντρέ, κι εκείνος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Αντίθετα με τους Μασσαλούς, άνετα προκρίθηκε στην επόμενη φάση η Λιλ, που επικράτησε 4-1 της Καέν.

Στην… άνεση, βέβαια, ρόλο έπαιξε (εκτός των δύο γκολ του Καμπάιγ) και το ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 38’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νιβέ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των "16"

Τρίτη 26/10

Μονακό-Λοριάν 5-3 στα πέναλτι (κ.α. 0-0, παρ. 1-1)
(99’ Χάνσον - 118’ Ντιαρά)

Μονπελιέ-Αζαξιό 2-0
(32’ Καμπζέ, 89’ Κοϊτά)

Βαλενσιέν-Μπουλόν 4-0
(11’, 65’, 84’ Αμπουμπακάρ, 37’ Μπονγκ)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό 1-0
(11’ Εντό)

Τετάρτη 27/10

Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ 0-1
(42’ Αγιού)

Λιλ-Καέν 4-1
(7’, 44’ πεν. Καμπάιγ, 53’ Ζερβίνιο, 74’ Χάζαρντ - 13’ Γιαταμπαρέ)

Στην παράταση την πρόκριση ο Πανσερραϊκός

Χρειάστηκε την παράταση ο Πανσερραϊκός, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε αγώνα για τη Δ' φάση της διοργάνωσης που έγινε στη Σκύδρα, η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς επικράτησε 2-0 του τοπικού Αετού, χάρη στα τέρματα του Τάντιτς στο 108' και του Σουμπίνιο στο 114', και πήρε το "εισιτήριο" για τους "16".

Οι γηπεδούχοι είχαν στο 2ο λεπτό ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Κουλουκίδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ράντμαν, για να μείνουν με 10 παίκτες στο 72', μετά την αποβολή του Τσότσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, με τον Αετό Σκύδρας να έχει ακόμη ένα δοκάρι στο 100' με τον Γεωργίου, όμως ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που "βρήκε" δίχτυα. Με σουτ του Τάντιτς στο 108' η ομάδα των Σερρών άνοιξε το σκορ, ενώ στο 114' ο Σουμπίνιο με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Λεωνίδας Μπίλης) : Φυρινίδης, Τζαβάρας, Τσαναξίδης, Κουλουκίδης, Παπουλίδης, Βοτάρης, Λεκάκης, Ινεμπολίδης (60' Γεωργίου), Αρβανιτόπουλος (77' Σαμαρόπουλος), Τζιώρας (54' Λαφαζανίδης), Τσότσιος.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς) : Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο (90' Παπάζογλου), Γεωργιάδης (65' Μπέλιτς), Τάντιτς, Παντελιάδης, Νταλέ, Μαβενέ, Ανάκογλου (61' Λεοζίνιο), Σουμπίνιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγόρασε το μετάλιο του Στάιλς

Το μετάλλιο του Νόμπι Στάιλς, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 από την Αγγλία, αγοράστηκε την Τετάρτη σε δημοπρασία από την πρώην ομάδα του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι 297.700 δολαρίων. Η Γιουνάιτεντ επίσης πλήρωσε 49.400 δολάρια για το μετάλιο του πρώην παίκτη της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1968. Και τα δύο θα τοποθετηθούν στο μουσείο της ομάδας στο Ολντ Τράφορντ.

Ο 68χρονος Στάιλς, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό, τόνισε ότι σχεδίαζε να πουλήσει τα μετάλια και διάφορα άλλα ποδοσφαιρικά κειμήλια και να δώσει τα έσοδα στους τρεις γιους του. Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας νικητήριου μεταλλίου από τον τελικό του 1966 στο Γουέμπλεϊ κατείχε αυτό του Αλαν Μπολ, που το 2005 είχε πουληθεί προς 165.000 δολάρια.

"Ξεμούδιασμα" ενόψει ντέρμπι

Η... πρόβα πέτυχε και τώρα περιμένει ο "αιώνιος" αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην Κοζάνη οκαι επικρατώντας 5-0 της τοπικής ομάδας πήρε την πρόκριση για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Σισέ (6'), Γκοβού (42'), Σαριέγκι (70') και Χριστοδουλόπολος (73', 78'-πέναλτι) σημείωσαν τα γκολ για τον κάτοχο του τίτλου.

Το ζητούμενο για τους "πράσινους" δεν ήταν μόνο η πρόκριση. Το ίδιο σημαντικό ήταν να μην καταπονηθούν οι παίκτες ενόψει του κλασικού ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό κι αυτός ο στόχος επετεύχθη. Τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν την ευκαιρία στους πρωταθλητές να κατεβάσουν ρυθμό και να φύγουν από την Κοζάνη χωρίς προβλήματα.

Το 1-0 πραγματοποιήθηκε στο 6ο λεπτό με δυνατό σουτ του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας, Σίντνεϊ Γκοβού πέτυχε το 2ο γκολ μετά από λάθος του Μπούρο στο 42'. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ που σίγουρα θα έδινε χαρά στον κόσμο τους, όμως οι προσπάθειές τους σταμάτησαν στον Ορέστη Καρνέζη που είχε πολύ καλή παρουσία.

Στο 70' ο Γιόσου Σαριέγκι σκόραρε με... στυλ σέντερ φορ αφού βγήκε στην "πλάτη" της άμυνας των γηπεδούχων μετά από κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που σκόραρε δύο φορές, την πρώτη στο 73' με δυνατό σουτ και αδράνεια του Μπούρα και η δεύτερη στο 78' με πέναλτι που κέρδισε ο νεαρός Μαυρίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριακίδης

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Βούρας, Τραυλός, Σαββούδης, Κάλφας, Μικριτσιάν, Ζήφκας (64' Μπάκανος), Πελέκας (80' Πάλλας), Κυριακίδης, Παπαδόπουλος, Γκόβας (72' Κωνσταντάρας), Μαρκόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Πλεσί, Μαρίνος, Δημούτσος, Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Λουίς Γκαρσία (73' Μαυρίας), Σισέ (61' Χριστοδουλόπουλος)

Ο Διαγόρας "ταπείνωσε" τον Πανιώνιο

Εντυπωσιακή πρόκριση για τον Διαγόρα που επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στη Ρόδο και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Μίκαελ Στόρε στο 9' ο Σίτο Ριέρα, όμως οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και με γκολ των Ταραχούλσκι (30'), Σαλαμαστράκη (83'), Ρέγιες (90'+5) να φτάσουν στην πρόκριση.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "κυανέρυθρους", όταν στο 9ο λεπτό ο Σίτο Ριέρα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ομως, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και στο 30' ο Ταραχούλσκι με έξοχο γυριστό σουτ ισοφάρισε. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος συνειδητοποιούσαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους και να πάρουν μία ιστορική πρόκριση.

Το ματς κύλησε χωρίς αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, γεγονός που επίσης ευνοούσε τους γηπεδούχους. Ο Πανιώνιος έδειχνε να φοβάται το "κάζο" του αποκλεισμού από ομάδα Β' εθνικής, δεν ρίσκαρε να βγει μπροστά και τελικά το πλήρωσε.

Στο 83' ο Σαλαμαστράκης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή και με σουτ από κοντά νίκησε τον Μάχο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοεισελθών Ρέγιες, έβαλε το «κερασάκι», καθώς πέτυχε το 3ο γκολ για τον Διαγόρα, ο οποίος πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαλαμαστράκης, Ταραχούλσκι, Ρέγιες - Μανιάτης

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζουρούδης (+90' Γκούτμαν), Πουλόπουλος, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου (86' Ρέγιες), Καμινιώτης, Προβατίδης, Ταραχούλσκι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Μπάλαμπαν, Ριέρα (75' Σαλαλί), Λάτκα, Γουνδουλάκης, Αναστόπουλος (67' Οκπάκο), Κουμορτζί, Χίκα

Αναβλήθηκε ο αγώνας Ηλιούπολη-Ολυμπιακός

Η έντονη βροχόπτωση οδήγησε στην αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τον Ολυμπιακό, για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν την έναρξη, ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών, επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου "Στ. Μαυροθαλασσίτης", ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του είχε μετατραπεί σε λίμνη από την βροχή. Ο κ. Θάνος έριξε σε πολλά σημεία την μπάλα κι αυτή δεν αναπηδούσε, οπότε όπως προβλέπει ο κανονισμός, αποφάσισε την οριστική αναβολή του.

Ουζουνίδης: «Πολύ σημαντική πρόκριση»

Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο προπονητής του Ηρακλή Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για την προσπάθεια σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η πρόκριση ήταν πολύ σημαντική για εμάς για δύο λόγους, μιας και προχωράμε από τη μια σε έναν στόχο που μας ενδιαφέρει, ενώ από την άλλη καταφέραμε να επικρατήσουμε επί μιας πάρα πολύ καλής ομάδας που ελπίζω και εύχομαι να είναι του χρόνου μαζί μας στη Σούπερ Λίγκα. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ, καθώς προερχόμασταν από δεύτερο συνεχόμενο ταξίδι κι έτσι η πρόκριση μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η νίκη αυτή μας κρατάει την ψυχολογία ψηλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και την Κυριακή, φρεσκάροντας την ομάδα μέσω προπονήσεων και αλλαγών. Εύχομαι στο φίλο μου Γιάννη (σ.σ. Νταλακούρα) και στον Παναιτωλικό να πετύχουν την άνοδο. Δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός, την οποία είχαμε παρακολουθήσει και αναλύσει. Καταλάβαμε ότι θα έπρεπε να δώσουμε μεγάλη προσοχή και θεωρώ ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά».
Νταλακούρας: «Λέει πολλά το χειροκρότημα»
Ιδιαίτερη μνεία στην κακή αντιμετώπιση από τη διαιτησία στο πρωτάθλημα της Football League έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Νταλακούρας: «Το χειροκρότημα από τους φιλάθλους μετά το τέλος του παιχνιδιού λένε πραγματικά πάρα πολλά για μένα και για τους ποδοσφαιριστές. Θέλω όμως με την ευκαιρία που μου δίνεται να πω σε ορισμένους ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα που κάποιοι προσπαθούν να την κάνουν μεγαλύτερη. Δεν είμαστε άνθρωποι που φωνάζουμε, αλλά την Κυριακή ήρθαμε αντιμέτωποι με έναν ανεκδιήγητο άνθρωπο που μας στέρησε πάρα πολλά. Αυτό που θέλω να κάνω γνωστό είναι ότι ο Παναιτωλικός έχει αρχίσει να φοβίζει κόσμο και κάποιοι προσπαθούν να τον σταματήσουν όσο είναι νωρίς. Συγχαίρω τον Ηρακλή για την προσπάθεια που κάνει και ευχαριστώ τον Μαρίνο (σ.σ. Ουζουνίδη) για τα καλά του λόγια. Πραγματικά αξίζει κάθε επιτυχία, είναι από τους νέους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο που αξίζει πάρα πολλά και εύχομαι η τύχη να είναι μαζί του».

Ένσταση Λεβαδειακού κατά του ΟΦΗ

Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΟΦΗ κατέθεσε ο Λεβαδειακός επικαλούμενος τιμωρία του προπονητή των Κρητικών, Νίκου Αναστόπουλου, σύμφωνα με την οποία δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με σκορ 1-0 το περασμένο Σάββατο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League, όμως πλέον η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής θα είναι αυτή που θα αποφανθεί. Η ομάδα της Λιβαδειάς εξέδωσε και δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποιεί την ένσταση.

«Η Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ χθες, την 26/10/2010 κατέθεσε Ένσταση κατά του κύρους του αγώνος της 23/10/2010 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Football League, μετά την Καταγγελία – Υπεύθυνη Δήλωση που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ στις 25/10/2010 κατά του επαγγελματία προπονητή Αναστόπουλου Νικόλαου, προπονητή της ΠΑΕ ΟΦΗ, διότι κατά το χρόνο διεξαγωγής του επίδικου αγώνα την 23/10/2010 ο προπονητής Αναστόπουλος Νικόλαος δεν είχε εξοφλήσει το επιδικασθέν ποσό προς την ΠΑΕ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, με αποτέλεσμα να είναι τιμωρημένος, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 121/05-10-2010 απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και να μην έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου για λογαριασμό της ομάδας στην οποία δραστηριοποιείται ως προπονητής (ΠΑΕ ΟΦΗ), με οιαδήποτε ιδιότητα, πολύ δε περισσότερο ασκών τα καθήκοντα του προπονητή, ιδιότητα ένεκα της οποίας είχε τιμωρηθεί».

Μαραντόνα: «Χαίρομαι που πέθανε ο Πολ»

Ίχνος… συμπάθειας δεν έδειξε ο Ντιέγκο Μαραντόνα προς τον Πολ (ή κατά τους Γερμανούς Πάουλ), το χταπόδι που επέδειξε μαντικές ικανότητες στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά χθες πέθανε.

Το μαλάκιο, που φιλοξενείτο σε ενυδρείο στο Ομπερχάουζεν, προέβλεψε μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό της Αργεντινής από τη Γερμανία στα προημιτελικά του θεσμού, κάτι που δεν ξεχνά ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Χαίρομαι που πέθανες χταπόδι με τις μαντικές ικανότητες! Εσύ φταις που χάσαμε στο Μουντιάλ», έγραψε δίχως οίκτο ο Μαραντόνα στο «twitter».

ΠΑΣ… για μεγάλα πράγματα!

Με μία εμφάνιση κάτι παραπάνω από πειστική, ο ΠΑΣ «έριξε στο καναβάτσο» (1-0) τον Εργοτέλη και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Η Καβάλα δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην Παναχαϊκή (2-0), όπως και ο Ηρακλής με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (2-0.)

Σκούρα τα βρήκε ο Πανσερραϊκός, αφού χρειάστηκε ένα γκολ του Τάντιτς στην παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αετού Σκύδρας.

Νίκη – πρόκριση για Ηρακλή 2-0 τον Παναιτωλικό

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Ηρακλής, που έφυγε νικητής από το Αγρίνιο. Το αυτογκόλ του Αναστασιάδη στο 49΄ και το τέρμα του Μάρα στις καθυστερήσεις, έκριναν και την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό, με τους 200 περίπου φιλάθλους του Γηραιού να πανηγυρίζουν στο φινάλε την πρόκριση. Ο Ηρακλής θα περιμένει πλέον τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Δευτέρας (12:00) για την 5ης φάση της διοργάνωσης. Οι 16 ομάδες θα δώσουν 8 απλούς αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα γίνει επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε νέα ισοπαλία και στον επαναληπτικό ο νικητής αναδεικνύεται μέσω παράτασης και πέναλτι, αν χρειαστεί. Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε διπλά.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Γκούνκελ, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος (65΄Γκούρμα), Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης (75΄ Παππάς), Δέντσας, Καούνος (74΄Καραμαλίκης).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Χοσέμι, Κατσαμπής, Ντάνι, Καρλίνιος, Πίτου (78΄Αραμπατζής), Βουτσιάς (57΄Μάρα), Κομπαγιάσι (55΄Σζοτ), Γιάκομπ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπυρίδων Σέλιμος
Κίτρινες: Κανακούδης, Κούσας, Αναστασιάδης, Γιάκομπ
Κόκκινες:
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8΄Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ηρακλή, με το σουτ του Γιάκομπ να διώχνει ο Τζενάμο και στη συνέχεια το σουτ του Βουτσιά να φεύγει άουτ
21΄Σουτ του Καούνου μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
49΄Ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ με το αυτογκόλ του Αναστασιάδη, έπειτα από την σέντρα του Πίτου Γκαρσία
67΄Τετ α τετ του Γιάκομπ με τον Τζενάνο, διώχνει ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού
78΄Δυνατό σουτ του Γκούνκελ, διώχνει ο Μπαντής
82΄Νέο σουτ του Γκούνκελ μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
90+3΄Στις καθυστερήσεις ο Μάρα διαμορφώνει το τελικό 0-2, πλασάροντας εντυπωσιακά το Τζενάμο
ΤΕΛΙΚΟ 0-2

«Γλυκοκοιτάζει» τον Σρνα η Τσέλσι

Στο «στόχαστρο» της Τσέλσι φέρεται να βρίσκεται ο Ντάριο Σρνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπο. Συγκεκριμένα, η «Mirror» γράφει ότι οι Λονδρέζοι αναζητούν έναν δεξιό μπακ σε προσιτή τιμή για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Το συμβόλαιο του 28χρονο παίκτη με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ λήγει το καλοκαίρι του 2011 και από τον Ιανουάριο θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί. Ο διεθνής Κροάτης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει προσελκύσει, επίσης, το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, της Μπάγερν Μονάχου και της Τότεναμ.

Από την πλευρά του, ο μάνατζέρ του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει νωρίτερα από την ουκρανική ομάδα. «Δεν αποκλείεται να φύγει ως δανεικός τον Ιανουάριο πριν από το καλοκαίρι. Ωστόσο, θα δούμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Νταμίρ Στίματς.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κρόιφ-Μουρίνιο

Νέα επίθεση στον Ζοσέ Μουρίνιο εξαπέλυσε ο Γιόχαν Κρόιφ, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Πριν από μερικές ημέρες ο πρώην παίκτης και προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει για τον Πορτογάλο πως «ποτέ δεν θα ήταν τεχνικός στην ομάδα μου».

«Ο Μουρίνιο είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά νομίζω ότι του λείπει η καλή συμπεριφορά, η ηρεμία και ο σεβασμός», είναι η νέα δήλωση του Ολλανδού, ο οποίος πρόσφατα τόνισε:

«Πιστεύω ότι είναι μια αντιπαράθεση που δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Μουρίνιο ως προπονητή με όλα όσα έχει πετύχει, αλλά ποτέ δεν θα ήταν τεχνικός στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι ένας τεχνικός πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το να κάνει μια ομάδα να παίζει καλά. Οφείλει να αντιπροσωπεύει τον σύλλογο και τα στελέχη. Με αυτά τα δεδομένα πρώτα ο Ράικαρντ και τώρα ο Γκουαρντιόλα είναι καλοί εκπρόσωποι για μια ομάδα παγκοσμίως γνωστή».

Από την πλευρά του, ο «Special One» είχε απαντήσει: «Κοιτάξτε τα μάτια μου, δεν έχω κοιμηθεί όλη την εβδομάδα».

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με Λάζαρο

H ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο:
«Το βράδυ της Τρίτης (26/10) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ Μιλτιάδης Κανώτας, Νίκος Σταυρόπουλος, Σούλης Μαρκόπουλος, Τέλης Ζουρνατσίδης, Θόδωρος Φυλλιούδης και Λάζαρος Παπαδόπουλος. Μετά από πολύωρη συζήτηση και συνεκτιμώντας όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, την ένταση των στιγμών και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, την εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε τον τελευταίο ένα χρόνο και με τη σύμφωνη γνώμη διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποδεχόμενη την ειλικρινή συγνώμη που ζήτησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, συνεχίζει τη συνεργασία της με τον αρχηγό της ομάδας».

ΑΥΤΟΝΟΜΗ Θ-10 για Χορτατζήδες

Η «Αυτόνομη θύρα 10″ έβγαλε ανακοίνωση για το γήπεδο των Χορτατζήδων του Ηρακλή αλλά και αναφέρει σε υστερόγραφο κάτι για την ΠΑΕ Ηρακλής:
«Ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης του γυμναστικού συλλόγου τη Δευτέρα 1/11, με θέμα την αξιολόγηση της πρότασης της εταιρείας GM Capital για τη περιοχή των χορτατζήδων, θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τη θέση μας γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του Ηρακλή.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ακούμε για τη τεράστια και αμύθητη περιουσία του συλλόγου, χωρίς όμως να τη βλέπουμε να αξιοποιείται. Χωρίς να μπορεί στην ουσία να κερδίσει ο Ηρακλής κάτι από αυτή. Απλά υπάρχει μια ελπίδα γύρω από την οποία κτίζονται πολλά σενάρια, κάποια ρεαλιστικά, κάποια ουτοπικά.
Δυστυχώς η σημερινή συγκυρία είναι ίσως η χειρότερη δυνατή. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι οικτρή. Τα οικονομικά εγκλήματα των διοικήσεων του Γ.Σ., κάποια εκ των οποίων χρίζουν τη παρέμβαση εισαγγελέα, ορθώνουν σήμερα τεράστια εμπόδια τα οποία απειλούν το μέλλον του Ηρακλή. Μοναδική ελπίδα που απομένει είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, τόσο των Χορτατζήδων όσο και της Μίκρας. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα οι απόψεις αλλά και οι πράξεις όλων μας από τον πρώτο παράγοντα μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο θα έπρεπε να διακατέχονται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Αντ’ αυτού παρατηρούμε από πολλούς μια προχειρότητα αλλά και μια μπακαλίστικη λογική η οποία είναι άκρως επικίνδυνη. Ειδικότερα όταν αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της διοίκησης του Γ.Σ τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Για να γίνουμε πιο σαφείς, στην επερχόμενη γενική συνέλευση καλούνται τα μέλη του γυμναστικού συλλόγου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη πρόταση της εταιρείας GM Capital. Πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε γύρω από το θέμα είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Δεν αναφερόμαστε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρότασης αλλά σε αυτά τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν οδηγό για όλους μας. Εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, καμιά από τις διοικήσεις του Γ.Σ δε μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, καμιά διοίκηση δε πήρε τη πρωτοβουλία να εκπονήσει ένα πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται στην εκμετάλλευση των Χορτατζήδων, κανείς με δυο λόγια δεν όρισε το τι ακριβώς είναι αυτό που δίνουμε στους επενδυτές και το τι ζητάμε από αυτούς. Ακόμα και όταν πρόεκυψε το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας κανείς από τον γυμναστικό σύλλογο δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορούμε σήμερα να έχουμε σαφή άποψη για το αν με τη συγκεκριμένη πρόταση ικανοποιούνται τα απαιτούμενα του συλλόγου, γιατί πολύ απλά αυτά δεν είχαν οριστεί ποτέ. Για τα μάτια του κόσμου δημιουργήθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης της περιουσίας, η οποία πρώτον απαρτίζονταν από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους και δεύτερον ποτέ δε λειτούργησε όπως έπρεπε.
Έτσι όπως διαμορφώνεται, λοιπόν, η κατάσταση, δηλώνουμε πλήρως αναρμόδιοι να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Δε μπορούμε να έχουμε άποψη για το αν η συγκεκριμένη πρόταση είναι σοβαρή και ωφέλιμη για τον Ηρακλή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σοβαρή και ωφέλιμη δεν είναι η διοίκηση του γυμναστικού συλλόγου η οποία συνεχίζοντας τη στραβή πορεία των προκατόχων της, φέρνει τη Δευτέρα αντιμέτωπη τη δίψα του Ηρακληδέα να δει άμεσα γήπεδα με την αγωνία για την όσο το δυνατό πιο συμφέρουσα για το σύλλογο συμφωνία, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με το φόβο για τους χειρισμούς του παρόντος. Απαιτούμε μέχρι τη συνέλευση της Δευτέρας να έχει γίνει ξεκάθαρο τόσο σε μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο του Ηρακλή, ποιές ήταν οι απαιτήσεις του γυμναστικού συλλόγου και αν η πρόταση αυτή, τις ικανοποιεί!
Εμείς από τη μεριά μας προσπαθώντας να ξετυλίξουμε το κουβάρι, έχουμε καλέσει στα γραφεία του συνδέσμου μας τη Πέμπτη 28/10 και ώρα 20:30, τον κύριο Γιάννη Δάγκα, τοπογράφο, ο οποίος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Βουλγαρία μεταξύ του Γ.Σ. Ηρακλής και της GM Capital. Η συγκεκριμένη, όπως και κάθε συνέλευση της Αυτόνομης Θύρας 10, είναι ανοιχτή για όλους. Επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή με νέα ανακοίνωση πριν την γενική συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου.
Υγ1: Εδώ και κάποιους μήνες ο σύνδεσμος μας κρατάει μια στάση αναμονής σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη ΠΑΕ. Καλούμε αυτούς που εκλαμβάνουν αυτή τη στάση ως αδυναμία να σοβαρευτούν και να σταματήσουν τα ύπουλα σχέδια τους. Δυστυχώς για σας ο λαός του Ηρακλή διάλεξε το δρόμο του, όσους δούρειους ίππους και να επινοήσετε, όσα μικρόφωνα και να δώσετε σε μη σοβαρές και στημένες φωνές, σας δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε ο Ηρακλής να διοικηθεί από εκδοτικά συγκροτήματα (τρομάρα τους).
Υγ2: Αυτό όμως που μας λυπεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φωνές τρέφονται και δυναμώνουν από λάθη και παραλείψεις της παρούσας διοίκησης για τα οποία ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση και θα το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα σε Αγρίνιο και Καυτανζόγλειο».

Λε Γκουέν: "Είμαι σε αναμονή"

Σε δηλώσεις του ο Πολ Λε Γκεν δεν διέψευσε τις διαπραγματεύσεις του με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έδειξε και διάθεση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες φανερώνοντας ουσιαστικά πως οι συζητήσεις του με τον Δικέφαλο συνεχίζονται«Δεν έχω να πω ακόμα κάτι γι’ αυτό το θέμα και τον ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι σε αναμονή σε ό,τι αφορά το μέλλον της καριέρας μου. Θα δούμε…», είπε ο Λε Γκεν στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Και όταν πιέστηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα της πιθανής πρόσληψής του στον "ασπρόμαυρο" πάγκο είπε: «Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε παραπάνω τη δεδομένη στιγμή». Ο Γάλλος, λοιπόν, δε διέψευσε τις συζητήσεις του με τον Δικεφάλο, αλλά ούτε και αποκάλυψε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Στον ΠΑΟΚ πάντως συνεχίζουν την έρευνα τους και αναλύουν κάθε περίπτωση προπονητή που ενδιαφέρει ή έχει προταθεί από γραφεία μάνατζερ. Οι άνθρωποι του συλλόγου επιμένουν να τονίζουν πως θέλουν έναν προπονητή με τον οποίο θα συμφωνήσουν για ένα πλάνο αρκετών ετών με το οποίο θα θελήσουν να οδηγηθούν σε επιτυχίες.

Πρόταση για Κασάεφ ο Ολυμπιακός! «Δίνει 6,5 εκ. ευρώ», γράφουν οι Ρώσοι

Μυθική πρόταση για την απόκτηση του σταρ της Ρουμπίν Καζάν, Άλαν Κασάεφ, φέρεται να έχει σκοπό να καταθέσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.Συγκεκριμένα, η «Sport Express», αναφέρει ότι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του άσσου της Ρουμπίν και, μάλιστα, προτίθενται να προσφέρουν στη ρωσική ομάδα 6,5 εκ. ευρώ!
Ο νεαρός επιθετικός, που θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο στη Ρωσία, είχε αγωνιστεί στην πρόσφατη αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ρουμπίν στο ΟΑΚΑ πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση.

Δεξίωση ετοιμάζει ο Παναιτωλικός για Ηρακλή

Άριστο το κλίμα στην ομάδα του Ηρακλή εν όψει του σημερινού αγώνα κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, που θα αρχίσει στις 2 το μεσημέρι και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά μόνο ραδιοφωνικά από το «Αθλητικό Μετρόπολις». Ο Ουζουνίδης βάζει Κομπαγιάσι στην ενδεκάδα, ενώ η διοίκηση του Παναιτωλικού ετοιμάζει δεξίωση για την ομάδα του Ηρακλή μετά τη λήξη του αγώνα, σε ειδικό χώρο εντός του γηπέδου.
Όπως είπε μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωστούλας στο «Αθλητικό Μετρόπολις»: «Τιμούμε τον Ηρακλή, θα τον υποδεχθούμε όπως πρέπει και οι δικές μας φιλοδοξίες έχουν να κάνουν μόνο με το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Παρ΄ όλα αυτά θα παλέψουμε για την πρόκριση σε μια γιορτή για το ποδόσφαιρο του Αγρινίου».
Σημειώνουμε ότι ο Ηρακλής πάει στο Αγρίνιο μετά από 33 χρόνια για να παίξει αγώνα είτε πρωταθλήματος είτε κυπέλλου.

Χιμένεθ: «Μεταγραφές που θα βοηθήσουν...»

Ενίσχυση με παίκτες όχι απαραίτητα γνωστούς, αλλά που θα μπορούν να βοηθήσουν αμέσως την ΑΕΚ προανήγγειλε ο Μανόλο Χιμένεθ, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητά του αποτελεί η πλήρης αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, αλλά και η ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες.

«Έχω έρθει για να δώσω λύσεις στην ΑΕΚ. Είναι εύκολο να κάνεις μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων, όταν υπάρχουν πολλά χρήματα. Δύσκολο είναι να κάνεις καλές μεταγραφές όταν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Εκεί πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Στόχος είναι να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες και να αποκτήσουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Δεν χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουμε να είναι γνωστοί, αλλά να μπορούν άμεσα να μας βοηθήσουν. Αν δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε μια μεγάλη μεταγραφή, ίσως να την κάνουμε», δήλωσε ο 46χρονος προπονητής μετά την προπόνηση της Τετάρτης και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή η καλύτερη μεταγραφή που μπορούμε να κάνουμε είναι οι ίδιοι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ μας. Ελπίζουμε να επιστρέψουν υγιείς όσο περισσότερο γίνεται, γιατί όταν αναλάβαμε βρήκαμε πολλούς τραυματίες εδώ και κάποιους παίκτες δεν τους έχω δει ακόμη. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλο το δυναμικό μας. Θέλουμε να δώσουμε χρόνο σε όλους. Δεν ήρθαμε να ανακαλύψουμε την Αμερική. Θέλω να δίνω ευκαιρίες κι όποιος έχει την ποιότητα θα την εκμεταλλευτεί. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν χαρίζεται».

Αναφορικά με την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, στην πρώτη του παρουσία στο γήπεδο, είπε: «Ήταν κάτι μοναδικό. Το γκολ το πέτυχαν οι φίλαθλοί μας. Μας παρέσυραν να μπούμε δυνατά στο ματς. Ελπίζω να είναι δίπλα μας κι όταν έρθουν δύσκολες μέρες. Θέλουμε να δώσουμε κι άλλες χαρές στον κόσμο της ΑΕΚ κι όχι μόνο στιγμιαίες χαρές».

Όσο για τον αγώνα Κυπέλλου ΟΠΑΠ της Πέμπτης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, τόνισε: «Είναι αγώνας χωρίς αύριο, αφού δεν υπάρχει επαναληπτικός. Πρέπει να παραταχθούμε αύριο και σκεφτόμαστε μόνο την πρόκριση».

Οι Bon Jovi στην Ελλάδα

Οι Bon Jovi, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου 2011.

Το συγκρότημα από το New Jersey της Αμερικής, που ήδη διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωντανής ιστορίας του, θα εμφανισθεί στο ΟΑΚΑ για μία Greatest Hits συναυλία στα πλαίσια του “Open Air 2011 Tour”.

Είναι μία από τις μπάντες με τα μεγαλύτερα tours παγκοσμίως σε προσέλευση κοινού και εισπράξεις αντίστοιχα. Το “Lost Highway Tour” το 2008 αναδείχθηκε ως το #1 παγκόσμιο tour της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard, έχοντας πουλήσει συνολικά 2,157,675 εισιτήρια.

Ήδη το “The Circle Tour” που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, μετράει ένα σερί 35 sold out συναυλιών στην Αμερική, 12 συνεχόμενων συναυλιών στο 02 Arena του Λονδίνου, καθώς και άλλων μεγάλων stadium shows, έχοντας πουλήσει μέχρι στιγμής 1,345,859 εισιτήρια. Το circle Tour κατατάσσεται στο #1 των Top 20 συναυλιακών περιοδειών για το 2010 σύμφωνα με το Billboard.

Νέο σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια αναστατώνει τη FIFA

Ο χορός των σκανδάλων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καλά κρατεί με τη FIFA να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο.Συγκεκριμένα, μετά από μαρτυρίες ποδοσφαιριστών την εθνικής ομάδας της Ζιμπάμπουε, έγινε γνωστό πως ότι υπήρξε προσέγγιση από άτομα που εμπλέκονται με το κινεζικό στοίχημα οι οποίοι τους ανάγκασαν να χάσουν σε δύο παιχνίδια τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρόκειται για την αναμέτρηση της Ζιμπάμπουε με την Ταϋλάνδη (29/12/2009) το οποίο έληξε με ήττα των Αφρικανών με 3-0 καθώς και η ήττα από τη Συρία τρεις μέρες αργότερα με σκορ 6-0.

Μετά από απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η Ζιμπάμπουε θα τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες.

Μπλεγμένοι φέρονται να είναι μέλη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ζιμπάμπουε καθώς ακόμη δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες.

Copa Sudamericana: Συμπληρώθηκε η 8άδα

Η βραζιλιάνικη Αβαΐ και η αργεντίνικη Νιούελς Όλντ Μπόις συμπλήρωσαν την τελική 8άδα του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 3-1 την Εμελέκ από το Εκουαδόρ, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στα προημιτελικά θα τους ακολουθήσει και η Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία αν και έχασε με 2-0 από την Σαν Χοσέ, προκρίθηκε χάρη στο εμφατικό 6-0 του πρώτο ματς.
Τα αποτελέσματα στους "16":
Σαν Χοσέ - Νιούελς Ολντ Μπόις 2-0 (21' Μέντες, 82' Βιλάλμπα)  {0-6}
Λίγκα ντε Κίτο - Ουνιόν Σαν Φελίπε 6-1 (21' Τσίλα, 24' πέν., 74' Μπάρκος, 51' Γκουάγκουα, 59' Λούνα, 67' Σαλγκέιρο - 38' Βιλδόσο) {2-4}
Σάντα Φε - Ατλέτικο Μινέιρο 1-0 (60' Νογκέρα) {0-2}
Παλμέιρας - Ουνιβερσιτάριο ντε Σούκρε 3-1 (12' Κλέμπερ, 28' Λουάν, 71' Ντανίλο - 63' Σιρίγιο) {1-0}
Πενιαρόλ - Γκοιάς 3-2 (38' Κορούχο, 43' Σόσα, 85' Μαρτινούτσιο - 17' Μόουρα, 77' Αλμπέρτο) {0-1}
Αβαΐ - Εμελέκ 3-1 (48' Ρομπέρτο, 51' Ελτίνιο, 54' Έμερσον /2' Ρόχας) {1-2}
Ντεπόρτες Τολίμα- Μπάνφιλντ 3-0 (12' Μεδίνα, 41' Μαρούγο, 74' Μαρανγκόνι) {0-2}Ιντεπεντιέντε - Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ 4-2 (15' Σιλβέρα, 19' Φρέδες, 28' Καμπρέρα, 75' Μαρτίνες - 12' Μόρα, 48' Ροντρίγκες) {0-1}
* Σε αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Νιούελς Ολντ Μπόις - Λίγκα ντε Κίτο
Ατλέτικο Μινέιρο - Παλμέιρας
Γκοιάς - Αβαΐ
Ντεπόρτες Τολίμα - Ιντεπεντιέντε

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Η FIFA σταματά τις άδειες μάνατζερς

Η FIFA το πήρε απόφαση: Ξεκινώντας από την επόμενη αγωνιστική χρονιά σταματά να εκδίδει άδειες μάνατζερς, κοινώς όποιος πρόλαβε, πρόλαβε σ' αυτό το τεράστιο πάρτι που έχει στηθεί στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου! Το ποδοσφαιρικό πεδίο αλλάζει άρδην έπειτα από τις στρεβλώσεις που μαύρισαν επί της ουσίας το επάγγελμα. Κι αυτό ανακοίνωσε ο Ομάρ Ονγκάρο, ο επικεφαλής στη διοίκησης των ποδοσφαιριστών, στο επιχειρηματικό συνέδριο της FIFΑ, προσθέτοντας πως από την ερχόμενη χρονιά όλες οι αρμοδιότητες που έχουν σήμερα οι μάνατζερς θα μεταφερθούν στις ομάδες και τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Επιπροσθέτως, ο Ονγκάρο ανακοίνωσε πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η αρμόδια δηλαδή για την έκδοση αδειών μάνατζερς, κόβει το ποσοστό τους στο 3% της συμφωνίας, άλλο ένα γενναίο χτύπημα στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που αισθάνθηκαν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν πάνω σε παίκτες, ομάδες, ομοσπονδίες, επί της ουσίας, πάνω στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, υπάρχουν 5.718 ατζέντηδες, με πιστοποίηση και επίσημη άδεια από τη FIFA. Πόσες άλλες χιλιάδες άτομα λειτουργούν ως εκπρόσωποι παικτών, βέβαια, δίχως να έχουν άδεια, είναι ένα άγνωστο νούμερο. Σ' αυτούς συνολικά αποδίδεται η διόγκωση των συμβολαίων, κάτι που εντοπίζεται σε πλείστες όσες περιπτώσεις.

Αντέδρασε η Βουλή των Λόρδων στα υπέρογκα συμβόλαια

Είναι χαρακτηριστικό πως στη βρετανική Βουλή των Λόρδων, συζητήθηκε το θέμα των αμοιβών των ποδοσφαιριστών. Τις έκριναν υπέρογκες, τις κατέκριναν από τη στιγμή που στην Αγγλία γίνονται μαζικές απολύσεις, ακόμη κι εναντίον των ξένων που αγοράζουν ποδοσφαιρικά κλαμπς στράφηκαν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι, εσχάτως η Μπλάκμπερν που την πήρε μία ινδική εταιρία, όλες έχουν ξένους ιδιοκτήτες.

Στην περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να ξεφεύγει η τιμή σε άγνωστα για τους Βρετανούς επίπεδα. «Όταν ο κορυφαίος παίκτης σου φτάνει στο τέλος του συμβολαίου του, πρέπει να κάνεις κάτι για να τον κρατήσεις. Οι παίκτες, όμως, δεν είναι το πρόβλημα. Κάποιοι ατζέντηδες είναι», είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Κλωτσούν» οι μάνατζερς

Το θέμα έχει τεράστιες διαστάσεις, καθώς τα κέρδη των μάνατζερς τους καθιστούν ως το βασικό παράγοντα στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και η αντίδρασή τους είναι συγκεκριμένη. «Η FIFA έχει κουραστεί από το θέμα. Αλλά αυτό που θα συμβεί είναι χάος. Όταν υπάρχει πρόβλημα με τις κλοπές τραπεζών, δεν κλείνεις τις τράπεζες», είπε ο Ρομπ Γιάνσεν, πρόεδρος των Ευρωπαίων μάνατζερς.

Ο Κάκος στο ντέρμπι!

O KΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΡΕΦΕΡΙ ΘΑ «ΣΦΥΡΙΞΕΙ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.-
Ο Τάσος Κάκος θα «σφυρίξει» το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Βοηθοί του Kερκυραίου ρέφερι θα είναι οι Ακρίβος και Τάτσης των συνδέσμων Αθηνών και Ηπείρου, αντίστοιχα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Τάσος Κάκος ήταν o «άρχων» και στο περυσινό ντέρμπι «αιωνίων» στο «Καραϊσκάκη» που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-0.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα διευθύνει ο Τσινιάρης, ενώ το ματς του Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη θα «σφυρίξει» ο Μάνταλος.

Αναλυτικά:
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ:
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Δημήτριος Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ
Διαιτητής: Μιχαήλ Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Μπάλτας (Αχαϊας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορίνθου), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κερκύρας)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)

ΛΑΡΙΣΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Δημήτριος Γούγκος (Ηπείρου)

ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Διαιτητής: Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Βοηθοί: Δημήτριος Μπιτσίδης(Θράκης), Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Ικανοποιημένος ο Μουρίνιο από την ισοπαλία...

Η "λευκή" ισοπαλία που παραχώρησε η Μούρθια στη Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού οι "μερένχες" ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη στην αναμέτρηση που έγινε για το κύπελλο Ισπανίας. Ωστόσο, ο Ζοζέ Μουρίνιο, εμφανίσθηκε απόλυτα ...ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και τόνισε ότι η ομάδα του θα νικήσει στον επαναληπτικό της Μαδρίτης. "Παίξαμε πολύ σοβαρά και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα το ίδιο σκορ σε κάθε εκτός έδρας αγώνα του τσάμπιονς λιγκ. Με βάση όσα είδα στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα είναι δύσκολο να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα νικήσουμε στον επαναληπτικό", δήλωσε μετά τον αγώνα με την Μούρθια ο Μουρίνιο, συγκεντρώνοντας για ακόμη μία φορά τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπο του.

Διέψευσε ο Θεοδωρίδης για Κοκότοβιτς

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς συνεχίζει κανονικά στον Πανσερραϊκό, τόνισε ο Πέτρος Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Libero". Ο πρόεδρος τα ομάδας των Σερρών διέψευσε πως ο σέρβος τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του μετά την ήττα από την Κέρκυρα.

"Το θέμα προπονητή προέκυψε από τους δημοσιογράφους, δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγαίνουν αυτά. Διαβάζω ότι ο προπονητής έχει υποβάλει την παραίτησή του, ενώ είναι κανονικά στην προπόνηση και δεν έχουμε πει τίποτε τέτοιο μεταξύ μας. Δεν τίθεται θέμα προπονητή στον Πανσερραϊκό. Σίγουρα ξέραμε ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, αλλά περιμέναμε μετά την 4η αγωνιστική να πάμε καλύτερα. Ειδικά η ήττα στο παιχνίδι της Κυριακής ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς και πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα.

Εκανε πολλά ο διαιτητής, αλλά δύο φάσεις ξεχωρίζουν, το φάουλ από όπου προήλθε το πρώτο γκολ της Κέρκυρας και το πέναλτι που δεν μας έδωσε. Εκανα ήδη αίτημα στην ΚΕΔ να μη μας στείλουν πάλι αυτόν τον διαιτητή, ο οποίος επέστρεψε από τιμωρία και έκανε πάλι τα ίδια, είναι κακός διαιτητής. Πάντως, και αυτοί στην ΚΕΔ πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, εμείς είχαμε δύο σερί εντός παιχνίδια με Κέρκυρα και Καβάλα και μας βάζουν διαιτητή από την Καβάλα. Αυτό δεν είναι σωστό".

Για τις διαπραγματεύσεις της ομάδας του με τον ΟΠΑΠ: "Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, μας έστειλε αρχικά μια πρόταση, την οποία στείλαμε πίσω ως απαράδεκτη. Ο ΟΠΑΠ δυστυχώς κάνει διαχωρισμούς, ενώ δεν θα έπρεπε, δίνει περισσότερα λεφτά σε ομάδες που δεν τον έχουν καν στη φανέλα και σε εμάς στέλνει συμβάσεις ομηρίας. Ο ΟΠΑΠ έπρεπε να βοηθά περισσότερο τις μικρές ομάδες και όχι τις μεγάλες, δεν μπορεί να φέρεται με αυτόν τον τρόπο".

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνεται η συμφωνία με Λάζαρο

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η οριστική συμφωνία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, για την επιστροφή του τελευταίου στην ομάδα. Ο έμπειρος σέντερ είχε συζητήσεις με τη διοίκηση, μετά τη δήλωση μεταμέλειας που εξέδωσε για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τις δύο πλευρές να έχουν οδηγηθεί σε συμφωνία.

Έμειναν εκτός οι πιο ακριβοπληρωμένοι!

Η FIFA ανακοίνωσε τους παίκτες που διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, με την Αγγλία να μην έχει ούτε έναν μέσα για πρώτη φορά στην ιστορία. Σκληρή η κριτική του Τύπου στο "νησί" που τα βάζει με τον Φάμπιο Καπέλο.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που δεν υπάρχει ούτε ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής στους κορυφαίους της χρονιάς, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει απογοήτευση τόσο στους φίλους των "λιονταριών" όσο και στον Τύπο. Με τίτλο: "Είμαστε χάλια και το ξέρουμε", υποδέχθηκαν οι Άγγλοι την λίστα της FIFA με τους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου.

Η ομάδα με τον πιο ακριβοπληρωμένο τεχνικό στον κόσμο, Φάμπιο Καπέλο (6.84 εκ. ευρώ τον χρόνο), δεν κατάφερε να έχει ούτε έναν παίκτη μέσα στη λίστα των 23 ποδοσφαιριστών, πολλοί εκ των οποίων είναι επίσης και οι πιο καλά αμειβόμενοι στον πλανήτη.

Αναλυτικά η λίστα της FIFA:

Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία), Ντάνιελ Άλβες (Βραζιλία), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Σάμουελ Ετό (Καμερούν), Σεσκ Φάμπρεγας (Ισπανία), Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη),  Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα), Άντρες Ινιέστα (Ισπανία), Ζούλιο Σέζαρ (Βραζιλία), Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία), Φίλιπ Λαμ (Γερμανία), Μαϊκόν (Βραζιλία), Λέονελ Μέσι (Αργεντινή), Τόμας Μίλερ (Γερμανία), Μεχμέτ Εζίλ (Γερμανία), Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία), Άριαν Ρόμπεν (Ολλανδία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία), Νταβίντ Βίγια (Ισπανία), Τσάβι (Ισπανία).

Προπονητές της χρονιάς:

Κάρλο Αντσελότι (Τσέλσι), Βιθέντε Νελ Μπόσκε (Ισπανία), Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπαρτσελόνα), Γιόακιμ Λεβ (Γερμανία), Ζοζέ Μουρίνιο (Ίντερ/Ρεάλ Μαδρίτης), Όσκαρ Ταμπάρες (Ουρουγουάη), Λουίς Χαφ Χαλ (Μπάγερν Μονάχου),  Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ (Ολλανδία), Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ).

Αφιέρωμα της FIFA σε Κέρκυρα - Επστάιν!

Μία ακόμα σπουδαία διάκριση για την ομάδα της Κέρκυρας, καθώς η FIFA έκανε αφιέρωμα στην ομάδα του νησιού των Φαιάκων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον Γερμανό μεσοεπιθετικό της ομάδας Ντένις Επστάιν.Η FIFA ξεκινάει το αφιέρωμα της κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Κέρκυρας στην Σούπερ Λιγκ και την προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση της ομάδας τη φετινή σεζόν.Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην βαθμολογική θέση της ομάδας, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα, αλλά και στον προπονητή της Κέρκυρας Μπάμπη Τεννέ.

Επστάιν ο αναμορφωτής
Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αφιερωμένο στον Ντένις Επστάιν, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με πέντε γκολ σε επτά αγωνιστικές, και την καριέρα του σε Γερμανία και Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά η FIFA αναφέρει πως ο Γερμανός άσος ξεκίνησε από την ομάδα της Κολωνίας, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ενώ μετά ακολούθησε η Όφενμπαχ.

Η ανοδική πορεία άρχισε με τη μεταγραφή του στον Ηρακλή, όπου για δυο σεζόν ήταν μέσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το 2010 ήρθε η δικαίωση και το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, στον οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο ρόστερ.

Η Κέρκυρα έκανε κίνηση και τον απέκτησε, με τη μορφή δανεισμού, μια επιλογή που όπως φαίνεται ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Εσπτάιν, που μέχρι στιγμής είναι ο MVP του πρωταθλήματος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μονόδρομος η νίκη στο Αγρίνιο

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να πάρει ο Ηρακλής, στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (14:00).

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη καλούνται να παρουσιαστούν προσεκτικοί, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποχαιρετήσει νωρίς τη διοργάνωση. Ο 42χρονος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες σοβαρότητα και πειθαρχία.

Ο Εβριώτης προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μπαντή και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Χοσέμι, Κατσαμπή και Κανακούδη. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ντάνι και Καρλίνιος, έχοντας στα πλάγια τον Βουτσιά και τον Γκαρσία. Πιο μπροστά θα παίξει ο Μάρα, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ιάκομπ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέλκας, Κυριαζής, Κατσικάς, Στσοτ, Βέλλιος, Λίμα, Ρομάν, Σαρακατσάνος και Κομπαγιάσι. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Ελευθερόπουλος, Ηλιάδης, Στάμου, Παπαστεριανός, Αλεκένβου και Σίσιτς.

Προϊστορία

Ο Ηρακλής έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο. Την πρώτη που τον βρήκε στον δρόμο του κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο της ιστορίας του! Στις 21/4/1976 ο Βασίλης Χατζηπαναγής και η παρέα του πέρασαν βολίδα –υπό τις οδηγίες του Λες Σάνον– από το γήπεδο της Παναχαϊκής όπου έγινε το παιχνίδι (σκορ 7-1!) για τη φάση των «8», με τον Παναιτωλικό μάλιστα να αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Η επόμενη συνάντηση ήρθε 16 χρόνια μετά (21/8/1992), με τον Ηρακλή να επικρατεί 1-0 στο Καυτανζόγλειο.

ΠΑΟΚ-Μεγαλώνει η λίστα, αλλά…

Αρκετή υπομονή απαιτεί το θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ. Οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν δείχνουν να βιάζονται να βρουν τον αντικαταστάτη του Παύλου Δερμιτζάκη, όμως όσο περνούν οι μέρες η λίστα με τους διαθέσιμους προπονητές μεγαλώνει.

Τα δύο τελευταία ονόματα που ακούστηκαν είναι του Χενκ Τεν Κάτε και του συνεργάτη του Ότο Ρεχάγκελ όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική Ελλάδας, Γιάννη Τοπαλίδη. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να μην ασχολούνται με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει υψηλό κασέ, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε αυτό το επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ψηλά στη λίστα παραμένει το όνομα του Πολ Λε Γκουέν. Ο Γάλλος προπονητής φέρεται να έχει συζητήσει με τον ΠΑΟΚ και έχει «τσεκάρει» το υλικό της ομάδας. Από την πλευρά τους, οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ περιμένουν να μάθουν τις θέσεις του 46χρονου τεχνικού. Για όσο, όμως, χρειαστεί ο Μάκης Χάβος θα καθοδηγεί την ομάδα και τουλάχιστον τα πρώτα δύο δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλουν χρόνο, έστω κι αν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισπανόφωνοι τεχνικοί έχουν ένα επιπλέον αβαντάζ. Την παρουσία πολλών παικτών στην ομάδα που είναι επίσης ισπανόφωνοι.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο κ. Χάβος αναμένεται να κάνει ροτέισον στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με τον Εορδαίκό στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα, πέντε είναι οι αναγκαστικές απουσίες (Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια, Λίνο και Σαβίνι που είναι τραυματίες και ο τιμωρημένος Τσιρίλο), ενώ

Ν.Β.Α-Ο παλιός είναι αλλιώς...

Οι Σέλτικς επικράτησαν του Μαϊάμι με 88-80 στο σούπερ ντέρμπι της Ανατολής, με το οποίο άνοιξε η αυλαία στο νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Διασώθηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς από τους φιλοξενούμενους. Με τρίποντο του Στιβ Μπλέικ λίγο πριν το τέλος οι πρωταθλητές Λέικερς επιβλήθηκαν των Ρόκετς με 112-110. Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 106-92 οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Σανς.

Μπόστον Σέλτικς-Μαϊάμι Χιτ 88-80

Ένα πρώτο μάθημα... χημείας και ομοιογένειας έδωσαν οι Σέλτικς στο Μαϊάμι. Οι πρωταθλητές της Ανατολής με πρωταγωνιστές τους Ρέι Άλεν και Πολ Πιρς που είχαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα επικράτησαν των πολυδιαφημισμένων αντιπάλων τους με 88-80 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Οι γηπεδούχοι, με τον Ραζόν Ρόντο να μοιράζει 17 ασίστ και τους Σακίλ Ο’Νιλ, Κέβιν Γκαρνέτ και Γκλεν Ντέιβις να κάνουν καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, προηγήθηκαν ακόμη και με +19. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, μοναδικός διασωθείς από τους Χιτ, πέτυχε 15 από τους 31 πόντους του στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν η ομάδα του πλησίασε στο 63-57, αλλά η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς είχε πάντα τις «απαντήσεις». Ακόμη κι όταν 1:10 πριν το τέλος το σκορ ήταν 83-80, ένα τρίποντο του Ρέι Άλεν και δύο βολές του Πολ Πιρς αποκατέστησαν την τάξη.

Σέλτικς: Άλεν 20, Πιρς 19 (9 ριμπ.), Ντέιβις 13, Γκαρνέτ 10 (10 ριμπ.), Σ. Ο’Νιλ 9 (7 ριμπ.), Ντάνιελς 8, Ρόντο 4 (5 ριμπ., 17 ασίστ), Ρόμπινσον 4, Ζ. Ο’Νιλ 1.

Χιτ: Τζέιμς 31 (8 λάθη), Ουέιντ 13 (6 ασίστ), Μπος 8 (8 ριμπ.), Χάσλεμ 8 (11 ριμπ.), Χάουζ 8, Τζόουνς 6, Αρόγιο 3, Ιλγκάουσκας 1.Λος Άντζελες Λέικερς-Χιούστον Ρόκετς 112-110

Οι Λέικερς πήραν τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, αλλά ίδρωσαν για να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Ρόκετς. Το Χιούστον είχε το προβάδισμα από την αρχή φτάνοντας στο +15 (68-53) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Στο φινάλε του δωδεκαλέπτου εκείνου άρχισε η αντεπίθεση των πρωταθλητών, που πέρασαν μπροστά με 99-91 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με καλάθι του Σκόλα 110-109 στα 29’’ για τη λήξη, αλλά μετά το τρίποντο του Στιβ Μπλέικ (18’’) ο Αργεντινός αστόχησε από κοντά, όπως και ο Άαρον Μπρουκς που δέχτηκε τάπα από τον Λαμάρ Όντομ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι με 112-110. Γκασόλ και Μπράιαντ με 29 και 27 πόντους ήταν και πάλι οι κορυφαίοι, ενώ η τριάδα Μάρτιν, Μπρουκς και Σκόλα ξεχώρισε από τις «ρουκέτες», που πήραν 9 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον Γιάο Μινγκ σε 24 λεπτά στην επανεμφάνισή του μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού.Λέικερς: Γκασόλ 29 (11 ριμπ.), Μπράιαντ 27 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Μπράουν 16, Όντομ 14 (10 ριμπ.), Μπλέικ 10, Αρτέστ 8 (7 ριμπ.), Μπαρνς 6 (5 ριμπ.), Φίσερ 2, Ράτλιφ, Κάρακτερ.

Ρόκετς: Μάρτιν 26, Μπρουκς 24 (9 ασίστ), Σκόλα 18 (16 ριμπ.), Μπάντιντζερ 13, Γιάο 9 (11 ριμπ.), Μίλερ 9 (9 ριμπ.), Λι 8, Μπατίερ 3, Χέιζ.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Φίνιξ Σανς 106-92

Μία πρώτη ρεβάνς για τον περσινό τους αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των play-offs από τους Σανς πήραν οι Μπλέιζερς νικώντας τους πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 106-92. Ο Μπράντον Ρόι είχε 24 πόντους και ο Νικολά Μπατούμ 19 με 11 ριμπάουντ για τους νικητές, σημειώνοντας τρία τρίποντα στα τελευταία 3:14 και γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Ο Στιβ Νας και ο Τζέισον Ρίτσαρντσον είχαν 26 και 22 πόντους για τους «ήλιους» στο πρώτο τους παιχνίδι στη μετα-Στούντεμαϊρ εποχή, ενώ ο Χέντο Τούρκογλου αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της ομάδας στην οποία λίγο έλειψε να καταλήξει προτού μετακομίσει πέρυσι στο Τορόντο. Ο Τζος Τσίλντρες παρά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο αγωνίστηκε, αλλά έμεινε στους 4 πόντους (2/4 δίποντα) σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Μπλέιζερς: Ρόι 24 (6 ασίστ), Μπατούμ 19 (11 ριμπ.), Κάμπι 13 (10 ριμπ.), Μάθιους 13, Μίλερ 10 (9 ασίστ), Όλντριτζ 8 (9 ριμπ.), Κάνιγχαμ 6, Τζόνσον 6, Ομπάρτο.

Σανς: Νας 26 (6 ασίστ, 9 λάθη), Ρίτσαρντσον 22 (6 ριμπ.), Γουόρικ 10, Τούρκογλου 6, Ντάντλεϊ 6, Ντράγκιτς 6, Λόπεζ 5, Χιλ 4, Τσίλντρες 4, Φράι 3 (6 ριμπ.).

Δεν ρισκάρει ο Κούπερ

Τις… κακοτοπιές θέλει να αποφύγει ο Άρης, ο οποίος θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ κόντρα στα Τρίκαλα (20:00, conn-x TV sport2 / ).

Οι «κίτρινοι» θέλουν να καθαρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το παιχνίδι και να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Έκτορ Κούπερ δεν υποτιμά την ομάδα του Γιώργου Μπένου και σκοπεύει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας τους πιο έτοιμους παίκτες για το συγκεκριμένο ματς.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βαγγέλη (ή Νέτο), Ρονάλντο, Λαζαρίδη και Μίσελ. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Τόχα και ο Ναφτί, έχοντας στα πλάγια τον Χαβίτο και τον Κάλβο (ή Τσεσνάουσκις). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ρουίζ και Κόκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βελλίδης, Οριόλ, Πρίττας, Αγτζίδης και Κατίδης. Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν για να ξεκουραστούν οι Κουλουχέρης, Φατί, Μενδρινός, ο τραυματίας Τσέζαρεκ, καθώς και οι Πορτίγια, Φαμπιάνο, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Μπουγαίδης, Χουάνμα και Κασναφέρης.

Προϊστορία

Αρης και Τρίκαλα θα συναντηθούν απόψε για 3η φορά στον θεσμό του Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1970-71 με τα Τρίκαλα να επικρατούν 2-1 και να παίρνουν την πρόκριση. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την περίοδο 2001-02, σε διπλά παιχνίδια που εξελίχθηκαν σε περίπατο για τον Αρη. Στα Τρίκαλα οι «κίτρινοι» επικράτησαν 4-1 (Χαριστέας-φωτό, Ιβιτς, Κυζερίδης, Κούτσης). Στον επαναληπτικό ο Αρης αναδείχθηκε και πάλι νικητής, αυτή τη φορά με 3-0 (Χαριστέας, Κυζερίδης και Χριστοδούλου).

Ο Εορδαϊκός κρατάει στα εκδοτήρια 800 εισιτήρια

Με χθεσινες του δηλώσεις στο «Αθλητικό Μετρόπολις», ο πρόεδρος τηης ομάδας του Εορδαϊκού κ. Λιάμης αποκάλυψε ότι το γήπεδο της Φλώρινας έχει χωρητικότητα 5.500 θεατών και ήδη έχουν πουληθεί τα 4.700 εισιτήρια. Ο πρόεδρος είπε: «Κρατήσαμε για τα εκδοτήρια του γηπέδου 800 εισιτήρια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στο γήπεδο την τελευταία στιγμή. Εάν θέλαμε, θα τα πουλούσαμε όλα».
Οι βραβεύσεις του Ζαγοράκη, του Ιωσηφίδη και του βετεράνου Στέλιου Πουλασιχίδη θα γίνουν πριν την έναρξη του αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης.

Θα υπάρξει άλλη έκπληξη;

Με οχτώ αγώνες συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ. Στο θεσμό των εκπλήξεων μπαίνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν Κοζάνη και Ηλιούπολη αντίστοιχα. Επίσης, ο Άρης φιλοξενείται από τα Τρίκαλα και ο Διαγόρας υποδέχεται τον Πανιώνιο στη Ρόδο. Από την πλευρά τους, ο Ηρακλής, η Καβάλα, ο Πανσερραϊκός και ο Εργοτέλης δεν θέλουν να την πατήσουν.

Σημειώνεται πως οι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και (εφόσον χρειαστεί) πέναλτι. Στον επόμενο γύρο (φάση των «16») οι αγώνες είναι επίσης νοκ άουτ και διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος.

Ωστόσο, σε περίπτωση ισοπαλίας, διεξάγεται επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης (τα εκτός έδρας γκολ των μετρούν διπλά), ενώ αν και ο επαναληπτικός δεν αναδείξει νικητή στο 90λεπτο, ακολουθεί παράταση και πέναλτι. Στην προημιτελική και ημιτελική φάση του Κυπέλλου, οι αγώνες είναι διπλοί, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

27/10

Παναιτωλικός – Ηρακλής 14:00
Παναχαϊκή – Καβάλα 14:00
Αετός Σκύνδρας – Πανσερραϊκός 14:00
ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 15:00
Διαγόρας – Πανιώνιος 17:00
Ηλιούπολη – Ολυμπιακός 17:00
Κοζάνη – Παναθηναϊκός 17:00
Τρίκαλα – Άρης 20:00

28/10

Εορδαϊκός – ΠΑΟΚ 14:00
Πανθρακικός – ΑΕΚ 16:00
Βέροια – Κέρκυρα 17:00

«Η Δυτική Γερμανία ήταν ντοπέ το '54»!

Ντοπέ ήταν η Δυτική Γερμανία το 1954, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ελβετία! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Λειψίας, οι παίκτες της «νασιοναλμάνσαφτ» είχαν πάρει σε ενέσιμη μορφή βιταμίνη C, αλλά και την ουσία μεθαμφεταμίνη (βασικό συστατικό στο περίφημο «pervitine»).

Οι συγκεκριμένες ουσίες βοήθησαν τα «πάντσερ» να έχουν αυξημένη απόδοση και να ανατρέψουν το σκορ του τελικού από 0-2 σε 3-2, αν και πριν από μερικές μέρες είχαν συντριβεί από τους Ούγγρους με 8-3 στη φάση των ομίλων!

Όσον αφορά το «pervitine», πρόκειται για το σούπερ χάπι που έψαχνε και βρήκε ο Αδόλφος Χίτλερ για να δημιουργήσει υπερστρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι επιδράσεις του είναι ανάλογες με την υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης από τον οργανισμό.

Σκιές για χρήση απαγορευμένων ουσιών υπήρχαν πάντα πάνω από το «θαύμα της Βέρνης», αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι οι παίκτες της ομάδας προσβλήθηκαν από ίκτερο και είχαν προβλήματα με το συκώτι τους αμέσως μετά το τέλος εκείνου του Μουντιάλ.

Μούσλερα: "Βήμα, βήμα..."

Η φετινή πορεία της Λάτσιο έχει αφήσει όλους στο Καμπιονάτο με το στόμα ανοικτό. Ο τερματοφύλακας ωστόσο της ομάδας της Ρώμης, Φερνάντο Μούσλερα, το θεωρεί... φυσιολογική εξέλιξη. Τονίζει ωστόσο ότι τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι...

"Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Δεν υπάρχουν μυστικά στο σημερινό ποδόσφαιρο. Πηγαίνουμε πολύ καλά επειδή η ομάδα δείχνει ταπεινότητα. Δεν εκπλήσσομαι που είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν ξέρω αν αξίζει που είμαστε σε αυτή την θέση αλλά ξέρω σίγουρα ότι η Λάτσιο πρέπει πάντα να στοχεύει ψηλά", ήταν τα πρώτα λόγια του 24χρονου Ουρουγουανού γκολκίπερ, ο οποίος στη συνέχεια είπε:

"Πέρυσι υποφέραμε καθώς πολλές φορές χρειάστηκε να παίξουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται... Είδατε ότι η Ίντερ επηρεάστηκε από την κούραση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση. Η περίοδος είναι μακριά και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος".

Αργεί η επιστροφή του Μπάλακ

Να αναρρώσει γρήγορα έτσι ώστε να βρεθεί και πάλι στην ενδεκάδα της Λεβερκούζεν θέλει ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο Γερμανός άσος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στην 4η θέση της Μπουντεσλίγκα, έχοντας εννέα βαθμούς διαφορά από την πρώτη Μάιντς, θέλοντας έτσι να βοηθήσει αμέσως τους συμπαίκτες του να ξαναβάλουν στον δρόμο των επιτυχιών το σύλλογο.

Ο 34χρονος άσος στάθηκε αρκετά άτυχος στο τέλος της περασμένης σεζόν όταν, αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Τσέλσι, στο παιχνίδι με την Πόρτσμουθ για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο μετά από τάκλιν που του έκανε ο Μπόατενγκ, με αποτέλεσμα να χάσει το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον πολύπειρο παίκτη, μόλις ανάρρωσε από τον σοβαρό τραυματισμό του ήρθε και ένας δεύτερος, αυτή τη φορά φορώντας τη φανέλα της Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα αντιμετώπισε το Ανόβερο και σε αυτό το ματς ο πρώην άσος της Τσέλσι χτύπησε.

Οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή στα γήπεδα τον Οκτώβριο, αλλά μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη έως ότου να γίνει εντελώς καλά.

Ο λαός του Άρη και στα Τρίκαλα

Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά θεωρείται πλέον φυσιολογικό να βρίσκονται σημερα στο εθνικό στάδιο Τρικάλων πολλοί φίλαθλοι του Άρη όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τη Θεσσαλία.
Ο λαός του Άρη δεν αφήνει την ομάδα μόνη της και θα είναι στο πλευρό της αύριο το βράδυ για να βοηθήσει Κούπερ και παίκτες να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση σε βάρος της ομάδας των Τρικάλων, ο προπονητής της οποίας (Γιώργος Μπένος) δεν έκρυψε το σεβασμό του για τον Κούπερ.
Όσο για την ενδεκάδα, ο Αργεντίνος προπονητής των «κιτρίνων» θα κάνει δυο αλλαγές με την προσθήκη του Βανγκέλι να θεωρείται βέβαιη στο άκρο της άμυνας.

Φωτο Ημερας

Ομορφιες.....................

Στο... μηδέν η Ρεάλ

Μονόδρομο αποτελεί πλέον η νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό με τη Μούρθια (ομάδα γ' κατηγορίας), αν θέλει να συνεχίσει την πορεία της στο Copa del Rey. Παρά τις αμέτρητες (τρόπος του... λέγειν) τελικές προσπάθειες, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν βρήκε τρόπο να λύσει το "γόρδιο δεσμό" στην άμυνα των γηπεδούχων και μένοντας στο 0-0 στο "Νουέβα Κοντομίνα" έμπλεξε σε περιπέτειες. Τώρα, ποιος ακουει τον Μουρίνιο....

Οι δέκα υποψήφιοι για τον κορυφαίο προπονητή

Στις 10 Ιανουαρίου θα απονεμηθεί από την FIFA το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή του 2010. Η σχετική εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της απονομής της «χρυσής μπάλας» και υποψήφιοι για τον κορυφαίο τεχνικό της χρονιάς, είναι οι εξής:

Κάρλο Αντσελότι : 51 ετών, Ιταλός προπονητής της Τσέλσι
Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: 59 ετών, Ισπανός προπονητής της εθνικής Ισπανίας
Αλεξ Φέργκιουσον : 69 ετών, Σκωτσέζος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιόζεπ Γκουαρντιόλα: 39 ετών, Ισπανός προπονητής της Μπαρτσελόνα
Γιοακίμ Λεβ : 50 ετών, Γερμανός προπονητής της εθνικής Γερμανίας
Ζοζέ Μουρίνιο : 47 ετών, Πορτογάλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης (από την
Ιντερ)
Οσκαρ Ταμπάρες : 63 ετών, Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης
Λουϊς Φαν Γκάαλ : 59 ετών, Ολλανδός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου
Μπερτ Φαν Μάαρβικ : 58 ετών, Ολλανδός προπονητής της εθνικής Ολλανδίας
Αρσέν Βενγκέρ : 61 ετών, Γάλλος προπονητής της Αρσεναλ

Με απουσίες στο Αγρίνιο ο Ηρακλής

Δίχως τους ανέτοιμους Σίσιτς, Παπαστεριανό, Ηλιάδη, Αλετσένου, Ελευθερόπουλο, τον τιμωρημένο Σολτάνι, ο οποίος ταλαιπωρείται και από ουρολογικής φύσεως μικροπρόβλημα, ετοιμάζεται να παραταχθεί την Τετάρτη στο Αγρίνιο για το Κύπελλο απέναντι στον Παναιτωλικό ο Ηρακλής (14.00).

Στην αποστολή που γνωστοποιήθηκε την Τρίτη, με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ομάδας, συμπεριλήφθησαν οι: Μπαντής, Μέλκας, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Σζοτ, Μάρα, Καρλίνιος, Ρομάν, Γκαρσία, Βουτσιάς, Ντάνι, Κομπαγιάσι, Γιάκομπ, Βέλλιος.

Με Κόρμπο και Μπαριέντος τα Τρίκαλα

Με τους Παναγιώτη Κόρμπο και Χουάν Μπαριέντος στη διάθεση του Γιώργου Μπένου, τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν αύριο τον Αρη, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκτός αποστολής θα μείνουν οι "μόνιμοι" -τον τελευταίο καιρό- απόντες και συγκεκριμένα οι Μανουσάκης, Τελκίνσκι, Σαββίδης, Στεπάνοβιτς, Σκάγκλια και Βελέτης.

Γλίτωσε το χουνέρι η Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα καρδιοχτύπησε και έπρεπε να περιμένει 119' για να κάμψει την αντίσταση της Έμπολι (η οποία αγωνίζεται στη Β' κατηγορία της Ιταλίας), προκειμένου να "σφραγίσει" το εισιτήριο για την επόμενη φάση του "Κόπα Ιτάλια". Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο 17χρόνος Μπαμπακάρ...

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Τετάρτη (20/10)
Τζένοα - Γκροσέτο 2-1 (παρ.)

Τρίτη (26/10)
Φιορεντίνα - Εμπολι 1-0 (119' Μπαμπακάρ)

Τετάρτη (27/10)
16:00 Βιτσέντζα - Ασκολι
16:00 Ουντινέζε - Πάντοβα
16:00 Φροζινόνε - Ρετζίνα
19:00 Αταλάντα - Λιβόρνο
21:00 Τσεζένα - Νοβάρα
21:30 Κάλιαρι - Πιατσέντζα
21:30 Μπολόνια - Μοντένα
21:30 Κροτόνε - Αλμπινολέφε
21:30 Μπρέσια - Τσιταντέλα
21:45 Κατάνια - Βαρέζε
21:45 Λέτσε - Σιένα
22:00 Λάτσιο - Πορτογκρουάρο

Πέμπτη (28/10)
19:00 Κιέβο - Σασσουόλο
21:45 Μπάρι-Τορίνο

"Καθάρισε" πάλι ο Ερνάντες

Ο Χαβιέρ Ερνάντες έχει ξεκινήσει την απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Ο Μεξικανός επιθετικός λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Στόουκ στο "Μπριτάνια" και χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, "χτύπησε" ξανά...

Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γουλβς για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Ολντ Τράφορντ" στο 81' και ενώ το σκορ ήταν 2-2 και στο 90' πέτυχε το γκολ με το οποίο οι "κόκκινοι διάβολοι" προκρίθηκαν στους "8" της διοργάνωσης...

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα οι σκόρερ και το πρόγραμμα του 4ου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς 3-2
(56' Μπεμπέ, 70' Παρκ, 90' Ερνάντες-60' Ελοκόμπι, 76' Φούλεϊ)

Μπέρμιγχαμ-Μπρέντφορντ 4-3 πεν. (1-1 καν. αγ./παρ.)
(90'+3' Φίλιπς-68' Γουντ)

Ίπσουιτς-Νορθάμπτον 3-1
(26' Έντουαρντς, 44' Ντελάνι, 88' Πρίζον-16' Ντέιβις)

Λέστερ-Γουέστ Μπρομ 1-4
(53' αυτ. Σόρεϊ-21', 90' Κοξ, 62' Τσχόι, 79' Ριντ)

Γουίγκαν-Σουόνσι 1-0
(51' Μποσέλι, 90' πεν. Γουάτσον)

Την Τετάρτη (27/10 στις 21:45)
Γουέστ Χαμ - Στόουκ
Νιούκαστλ - Aρσεναλ
Aστον Βίλα - Μπέρνλι