Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΗ Θ-10 για Χορτατζήδες

Η «Αυτόνομη θύρα 10″ έβγαλε ανακοίνωση για το γήπεδο των Χορτατζήδων του Ηρακλή αλλά και αναφέρει σε υστερόγραφο κάτι για την ΠΑΕ Ηρακλής:
«Ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης του γυμναστικού συλλόγου τη Δευτέρα 1/11, με θέμα την αξιολόγηση της πρότασης της εταιρείας GM Capital για τη περιοχή των χορτατζήδων, θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τη θέση μας γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του Ηρακλή.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ακούμε για τη τεράστια και αμύθητη περιουσία του συλλόγου, χωρίς όμως να τη βλέπουμε να αξιοποιείται. Χωρίς να μπορεί στην ουσία να κερδίσει ο Ηρακλής κάτι από αυτή. Απλά υπάρχει μια ελπίδα γύρω από την οποία κτίζονται πολλά σενάρια, κάποια ρεαλιστικά, κάποια ουτοπικά.
Δυστυχώς η σημερινή συγκυρία είναι ίσως η χειρότερη δυνατή. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι οικτρή. Τα οικονομικά εγκλήματα των διοικήσεων του Γ.Σ., κάποια εκ των οποίων χρίζουν τη παρέμβαση εισαγγελέα, ορθώνουν σήμερα τεράστια εμπόδια τα οποία απειλούν το μέλλον του Ηρακλή. Μοναδική ελπίδα που απομένει είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, τόσο των Χορτατζήδων όσο και της Μίκρας. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα οι απόψεις αλλά και οι πράξεις όλων μας από τον πρώτο παράγοντα μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο θα έπρεπε να διακατέχονται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Αντ’ αυτού παρατηρούμε από πολλούς μια προχειρότητα αλλά και μια μπακαλίστικη λογική η οποία είναι άκρως επικίνδυνη. Ειδικότερα όταν αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της διοίκησης του Γ.Σ τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Για να γίνουμε πιο σαφείς, στην επερχόμενη γενική συνέλευση καλούνται τα μέλη του γυμναστικού συλλόγου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη πρόταση της εταιρείας GM Capital. Πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε γύρω από το θέμα είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Δεν αναφερόμαστε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρότασης αλλά σε αυτά τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν οδηγό για όλους μας. Εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, καμιά από τις διοικήσεις του Γ.Σ δε μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, καμιά διοίκηση δε πήρε τη πρωτοβουλία να εκπονήσει ένα πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται στην εκμετάλλευση των Χορτατζήδων, κανείς με δυο λόγια δεν όρισε το τι ακριβώς είναι αυτό που δίνουμε στους επενδυτές και το τι ζητάμε από αυτούς. Ακόμα και όταν πρόεκυψε το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας κανείς από τον γυμναστικό σύλλογο δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορούμε σήμερα να έχουμε σαφή άποψη για το αν με τη συγκεκριμένη πρόταση ικανοποιούνται τα απαιτούμενα του συλλόγου, γιατί πολύ απλά αυτά δεν είχαν οριστεί ποτέ. Για τα μάτια του κόσμου δημιουργήθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης της περιουσίας, η οποία πρώτον απαρτίζονταν από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους και δεύτερον ποτέ δε λειτούργησε όπως έπρεπε.
Έτσι όπως διαμορφώνεται, λοιπόν, η κατάσταση, δηλώνουμε πλήρως αναρμόδιοι να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Δε μπορούμε να έχουμε άποψη για το αν η συγκεκριμένη πρόταση είναι σοβαρή και ωφέλιμη για τον Ηρακλή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σοβαρή και ωφέλιμη δεν είναι η διοίκηση του γυμναστικού συλλόγου η οποία συνεχίζοντας τη στραβή πορεία των προκατόχων της, φέρνει τη Δευτέρα αντιμέτωπη τη δίψα του Ηρακληδέα να δει άμεσα γήπεδα με την αγωνία για την όσο το δυνατό πιο συμφέρουσα για το σύλλογο συμφωνία, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με το φόβο για τους χειρισμούς του παρόντος. Απαιτούμε μέχρι τη συνέλευση της Δευτέρας να έχει γίνει ξεκάθαρο τόσο σε μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο του Ηρακλή, ποιές ήταν οι απαιτήσεις του γυμναστικού συλλόγου και αν η πρόταση αυτή, τις ικανοποιεί!
Εμείς από τη μεριά μας προσπαθώντας να ξετυλίξουμε το κουβάρι, έχουμε καλέσει στα γραφεία του συνδέσμου μας τη Πέμπτη 28/10 και ώρα 20:30, τον κύριο Γιάννη Δάγκα, τοπογράφο, ο οποίος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Βουλγαρία μεταξύ του Γ.Σ. Ηρακλής και της GM Capital. Η συγκεκριμένη, όπως και κάθε συνέλευση της Αυτόνομης Θύρας 10, είναι ανοιχτή για όλους. Επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή με νέα ανακοίνωση πριν την γενική συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου.
Υγ1: Εδώ και κάποιους μήνες ο σύνδεσμος μας κρατάει μια στάση αναμονής σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη ΠΑΕ. Καλούμε αυτούς που εκλαμβάνουν αυτή τη στάση ως αδυναμία να σοβαρευτούν και να σταματήσουν τα ύπουλα σχέδια τους. Δυστυχώς για σας ο λαός του Ηρακλή διάλεξε το δρόμο του, όσους δούρειους ίππους και να επινοήσετε, όσα μικρόφωνα και να δώσετε σε μη σοβαρές και στημένες φωνές, σας δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε ο Ηρακλής να διοικηθεί από εκδοτικά συγκροτήματα (τρομάρα τους).
Υγ2: Αυτό όμως που μας λυπεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φωνές τρέφονται και δυναμώνουν από λάθη και παραλείψεις της παρούσας διοίκησης για τα οποία ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση και θα το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα σε Αγρίνιο και Καυτανζόγλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: