Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αφιέρωμα της FIFA σε Κέρκυρα - Επστάιν!

Μία ακόμα σπουδαία διάκριση για την ομάδα της Κέρκυρας, καθώς η FIFA έκανε αφιέρωμα στην ομάδα του νησιού των Φαιάκων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον Γερμανό μεσοεπιθετικό της ομάδας Ντένις Επστάιν.Η FIFA ξεκινάει το αφιέρωμα της κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Κέρκυρας στην Σούπερ Λιγκ και την προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση της ομάδας τη φετινή σεζόν.Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην βαθμολογική θέση της ομάδας, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα, αλλά και στον προπονητή της Κέρκυρας Μπάμπη Τεννέ.

Επστάιν ο αναμορφωτής
Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αφιερωμένο στον Ντένις Επστάιν, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με πέντε γκολ σε επτά αγωνιστικές, και την καριέρα του σε Γερμανία και Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά η FIFA αναφέρει πως ο Γερμανός άσος ξεκίνησε από την ομάδα της Κολωνίας, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ενώ μετά ακολούθησε η Όφενμπαχ.

Η ανοδική πορεία άρχισε με τη μεταγραφή του στον Ηρακλή, όπου για δυο σεζόν ήταν μέσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το 2010 ήρθε η δικαίωση και το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, στον οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο ρόστερ.

Η Κέρκυρα έκανε κίνηση και τον απέκτησε, με τη μορφή δανεισμού, μια επιλογή που όπως φαίνεται ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Εσπτάιν, που μέχρι στιγμής είναι ο MVP του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: