Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Άρης αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΗ. 1-1 Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ.-
Τα Τρίκαλα έκαναν τη μεγαλύτερη έκπληξη στη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τον Άρη με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα 120 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ενώ από το 87' ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μίσελ.

Γρήγορο γκολ στο λασπωμένο τερέν


Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, απόρροια της συνεχούς βροχόπτωσης στην πόλη των Τρικάλων, ο Άρης έκανε το ιδανικό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας γρήγορο γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 7’ ο Χαβίτο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρονάλντο Γκιάρο με δυνατή προβολή στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων νίκησε τον Πουρή και άνοιξε το σκορ.

Σημαντικές ευκαιρίες για τον ΑΟΤ

Οι παίκτες των Τρικάλων δε φάνηκε, πάντως, να πτοούνται από το τέρμα του Βραζιλιάνου αμυντικού και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Στο 12’ το μακρινό σουτ του Ντόικιτς έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 14’ ο Μίνγκας βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή, την κεφαλιά του όμως εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Άρη.

Ένταση από το πουθενά!

Στο 27’ ο αγώνας διεκόπη για λίγο, καθώς σημειώθηκαν ξαφνικές συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, χωρίς να γίνει προφανής ο λόγος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και τα έκτροπα δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Επιστροφή στο ματς με ισοφάριση!

Έτσι, η αναμέτρηση ξανάρχισε στο 31’, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην ισοφάριση, χάρη σε ένα αρκετά τυχερό, είναι η αλήθεια, γκολ.

Ο Βανγκέλι γλίστρησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στην προσπάθειά του όμως να απομακρύνει σημάδεψε το πόδι του Μίνγκα, που από το πουθενά χρίστηκε σκόρερ κι έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα σημαντικά στο τέλος...

Στο δεύτερο μέρος δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, καθώς το λασπωμένο τερέν εμπόδιζε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Άρης είχε την υπεροχή, ωστόσο μόλις στο 85' πλησίασε στο γκολ πρόκρισης, με το δυνατό σουτ του Ναφτί να σταματά όμως στο οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη πιο άσχημα για την ομάδα του Κούπερ, καθώς στο 87' ο Κοντογουλίδης κέρδισε την αποβολή του Μίσελ, αντιδρώντας υπερβολικά σε σπρώξιμο του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, με τους γηπεδούχους να έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μεγάλες ευκαιρίες με Λαζαρίδη και Κάλβο

Στην παράταση, ο Άρης, αν και με παίκτη λιγότερο, είχε περισσότερες δυνάμεις και ήταν εκείνος που έφτασε πολύ κοντά στο 2-1.

Όμως, τόσο ο Λαζαρίδης στο 91' όσο και ο Κάλβο στο 108' αστόχησαν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, ενώ και ο Χαβίτο βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, δεν βρήκε όμως τον στόχο.

Μοιραία, η διαδικασία των πέναλτι ήταν αναπόφευκτη για Τρίκαλα και Άρη.

Στα πέναλτι τα Τρίκαλα

Από τα 11 μέτρα οι παίκτες των Τρικάλων ήταν πιο ψύχραιμοι.

Ναφτί και Γκιάρο αστόχησαν, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν 4 στα 4 και με 4-2 ο ΑΟΤ πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου ενάντια στον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης!

Συνθέσεις:

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Γιώτας, Μπριλάκης, Χρήστου, Μίνγκας, Ριζογιάννης, Μπακομήτρος (93' Σπασόγεβιτς), Ντόικιτς (72' Κόρμπος), Ρούσεφ (77' Μπαριέντος), Κοντογουλίδης.

Άρης: Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Ρουίς (91' Νέτο) Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (61' Τόχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: