Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το πρόγραμμα των πλέι-οφ!!

Στις 30 Απριλίου η πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Στις 17 Μαϊου η τελευταία αγωνιστική. Δείτε όλο το πρόγραμμα...

Το πρόγραμμα των πλέι-οφ
Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα στις δύο αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό προέκυψε μετά την κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι-οφ της πρώτης αγωνιστικής που έγινε σήμερα στα γραφεία του συνεταιρισμού.

Στις 30 Απριλίου το πρώτο… ραντεβού των ομάδων στα πλέι-οφ με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 17 Μαϊου με τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να αναμετρώνται στην Τούμπα και τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι-οφ

1η αγωνιστική - (30 Απριλίου)
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική - (4 Μαΐου)
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική - (7 Μαΐου)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική - (11 Μαΐου)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

5η αγωνιστική -(14 Μαϊου)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

6η αγωνιστική – (17 Μαϊου)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

*Οι ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων, όπως προέκυψαν από την κλήρωση, θα οριστούν από τη διοργανώτρια αρχή τις επόμενες ημέρεςΠηγή: sport-fm.gr

Έφτασε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός!!

Μετά από πτήση τεσσάρων ωρών χωρίς κάποιο απρόοπτο η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στη Μαδρίτη για τα δύο παιχνίδια των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ.

Έφτασε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός
Μετά από πτήση τεσσάρων ωρών χωρίς κάποιο απρόοπτο η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στη Μαδρίτη για τα δύο παιχνίδια των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στην Ισπανία και με τους δεκαέξι παίκτες του ρόστερ τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τους στέλνει απευθείας στα δωμάτιά τους για να ξεκουραστούν και στις εννιά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία τους προπόνηση στο «Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες».Πηγή: sport-fm.gr

Οι διαιτητές του Κυπέλλου!!

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους επαναληπτικούς αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Μάνταλος στην Τούμπα, Σιδηρόπουλος στη Λεωφόρο.

Οι διαιτητές του Κυπέλλου
Ο Σταύρος Μάνταλος του Συνδέσμου Καβάλας θα σφυρίξει τον αγώνα «φωτιά» μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσουν θα διεθύνει τον επαναληπτικό αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ.

Οι διαιτητές των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης

Τετάρτη 16 Απριλίου

17:00 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης Λεωνίδης, Φαντόπουλος Νικόλαος
4ος: Κάκος Αναστάσιος
Επιπρόσθετοι: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας), Κύζας Γεώργιος (Δράμας)

20:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Καβάλας)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος Χρήστος (ΑΧαΐας) Καρατζίνας Αντώνιος (Αθηνών)
4ος: Στυλιάρας Δημήτριος (Αιτ/νιας)
Επιπρόσθετοι: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου), Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)Πηγή: sport-fm.gr

Αποχώρησε και επίσημα ο Βελλής!!

Την αποχώρηση του Σταμάτη Βελλή από τη διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης ανακοίνωσε ο σύλλογος της Ριζούπολης, κάτι που είχε προαναγγελθεί από τις 27 Φεβρουαρίου.

Αποχώρησε και επίσημα ο Βελλής
Μία ημέρα μετά τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Σμύρνης από τη Σούπερ Λίγκα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την προαναγγελθείσα αποχώρηση του Σταμάτη Βελλή από την προεδρία του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ανακοινώσει, παρουσία μελών του Δ.Σ., του Ερασιτέχνη και οπαδών της ομάδας, πως θα αποχωρήσει από το πόστο του, έχοντας των 90% των μετοχών.

Ο κ. Βελλής θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη, έχοντας πρώτα ρυθμίσει όλες τις οφειλές του που αφορούν στο διάστημα που ήταν εκείνος υπεύθυνος για τις οικονομικές και όχι μόνο υποθέσεις του Απόλλωνα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ο μέτοχος της ΠΑΕ «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» κ. Σταμάτης Βελλής, κάτοχος του 90% των μετοχών της ΠΑΕ, έχει ανακοινώσει από τις 27 Φεβρουαρίου την απόφαση του να σταματήσει την οικονομική ενασχόληση του με την ΠΑΕ μετά το πέρας της αγωνιστικής και οικονομικής περιόδου 2013-2014, οπότε και επιθυμεί να παραχωρήσει τις μετοχές του άνευ οικονομικού ανταλλάγματος στο ιστορικό ιδρυτικό αθλητικό σωματείο «Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης» από όπου και τις παρέλαβε το 2008, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων εκ του νόμου προϋποθέσεων.

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει αυτές τις μετοχές δύναται να έρθει σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου ώστε να διαπραγματευτεί την απόκτηση τους.

Χωρίς Μαντούρο στα πλέι-οφ!

Τις υπηρεσίες του Μαντούρο θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν καθώς θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Χωρίς Μαντούρο στα πλέι-οφ
Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μαντούρο και στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Ολλανδός άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι τέτοιο που ουσιαστικά τον θέτει νοκ-άουτ για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης που απομένουν μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Ο 28χρονος άσος θα συνεχίσει την ειδική θεραπεία για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στον τένοντα για περίπου έναν μήνα και δεν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Γεωργιάδη πια για τα παιχνίδια της ομάδας.

Το τελευταίο παιχνίδι του Μαντούρο στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν για με τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι αυτό με την Καλλονή στις 30 Μαρτίου. Πηγή: sport-fm.gr

«Ρυθμιστής» ο Σκόρδας!!

Εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου που θα παραθέσει τις επόμενες μέρες ο Λάμπρος Σκόρδας είναι όλοι στον Άρη, με τα δύο «αλλά» για τη συμμετοχή της ομάδας στην Football League να συνεχίζουν να ισχύουν.

«Ρυθμιστής» ο Σκόρδας
Σιγή ιχθύος τηρεί ο Λάμπρος Σκόρδας όσον αφορά την επόμενη μέρα στον Άρη, ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και τα οικονομικά προβλήματα να συνεχίζουν να υφίσταται για τον σύλλογο.

Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να παραθέσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα ενημερώσει τη στάση που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα τις προθέσεις του για το μέλλον της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλα «αγκάθια» που καλείται να διαχειριστεί εκείνος που θα αναλάβει την ΠΑΕ και να την οδηγήσει στη Β’ Εθνική. Πρόκειται για τις οφειλές προς τους πρώην παίκτες και προπονητές και τα χρέη στο Δημόσιο.

Συνολικά τα χρέη των Θεσσαλονικέων στο Δημόσιο ανέρχονται στα 10.671.000 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις γίνονται 15 εκατ. Από αυτά 2.560.000 τελούν σε αναστολή, λόγω υπαγωγής στον νόμο Ορφανού, και 2.216.731 σε αναστολή από το «άρθρο 44».

Τα πρώτα θα… σβηστούν αν καταβληθούν 775.000 ευρώ μέχρι το 2017 που τρέχει η ρύθμιση για τον νόμο Ορφανού και τα δεύτερα, εφόσον πληρώσει τις δυο τελευταίες δόσεις για το 44 (145.000 ευρώ). Αρα αυτό που θα πρέπει να επιδιώξει για το υπόλοιπο ποσό είναι μια νέα ρύθμιση.

Για τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League χρειάζεται να επιτευχθούν συμφωνίες και με τους παλιούς ποδοσφαιριστές, μερικοί εξ αυτών έχουν τελεσίδικες αποφάσεις και αν δεν συμφωνήσουν θα απειλούν διαρκώς με αφαιρέσεις βαθμών. Τα συνολικά χρέη για αυτή την κατηγορία έχουν «πέσει» στα 5,5 με το «κούρεμα» για το 99.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τιτανικός!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα όλων των εποχών! Όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιος έχει λανθασμένη πορεία ή ότι βουλιάζει, αναφωνούμε "Τιτανικός". Κι ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα, σήμερα θα ασχοληθούμε μ΄ αυτό. Ελλείψει, βέβαια, και κάποιου κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που να έγινε σαν σήμερα.

Ο Τιτανικός, λοιπόν, ήταν βρετανικό υπερωκεάνιο το οποίο προσέκρουσε σε παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912 στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άτομα. Μετέφερε 2.224 επιβάτες.
Στις 14 Απριλίου 1912, μετά από τέσσερις ημέρες ταξιδιού, συγκρούστηκε με παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Γης.
Ακολούθησε πανικός, οι σωστικές λέμβοι δεν επαρκούσαν, ενώ μερικά μέλη του πληρώματος έτρεξαν να επιβιβαστούν πρώτα.
Στις 2:20 το ξημέρωμα το πλοίο έσπασε και άρχισε να βυθίζεται με περισσότερα από 1.000 άτομα ακόμη πάνω του.
Ο Τιτανικός ανακαλύφθηκε στο βυθό το 1985 κι από τότε έχουν ανασυρθεί πολλά αντικείμενα που εκτίθενται σε μουσεία. Έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια, ταινίες, βιβλία.
Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.
Το συγκεκριμένο ναυάγιο θεωρείται από τα τραγικότερα "εν καιρώ ειρήνης" ναυάγια. Η περισυλλογή των διασωθέντων έγινε από το πλοίο "Καρπάθια" στις 03:30.

Πηγή: sportdog.gr

Προεδρικά «μπράβο» στον Ατρόμητο!

Τα συγχαρητήρια του Γιώργου Σπανού για τη νίκη επί του Πανθρακικού μετέφερε ο Γιάννης Αγγελόπουλος στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου.

Προεδρικά «μπράβο» στον Ατρόμητο
Ο Γιώργος Σπανός παρά την προσωπική περιπέτεια που βιώνει, δείχνει εμπράκτως ότι δεν έχει ξεχάσει και δεν έχει αφήσει στη μοίρα του τον Ατρόμητο.

Έτσι μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ είχε την καθιερωμένη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Αγγελόπουλο, στον οποίο είπε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια για τη νίκη της ομάδας στην Κομοτηνή.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου μετέφερε τα μπράβο του κ. Σπανού στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους παίκτες και τους προπονητές να μην κρύβουν τη χαρά τους.

Πλέον στόχος των Περιστεριωτών είναι να καταλάβουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ, κάνοντας έναν εξαιρετικό δώρο στον πρόεδρο της ΠΑΕ με την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για προπονητή!!

Αρκετές είναι οι πιθανότητες να κλείσει το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, αν και ενδέχεται να μην υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις από τον «Δικέφαλο».

Προχωράει για προπονητή
Άπλετο χρόνο έχουν στην ΑΕΚ για να προετοιμάσουν τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν, όπου θα συμμετάσχουν στη Football League, στα θέματα του ρόστερ και εκείνο του προπονητή.

Όπως γράφει η SportDay, στην «Ένωση» προετοιμάζονται ήδη για το θέμα του τεχνικού της επόμενης σεζόν, αφού θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συνεχίσει ο Τραϊανός Δέλλας και αυτό μαρτυρούν οι επαφές που έχουν γίνει με άλλους συναδέλφους του.

Αρχικά με τον Ρικάρντο Σα Πίντο και στη συνέχεια με τον Χουάν Κάρλος Γαρίδο. Η υπόθεση του Πορτογάλου τεχνικού του ΟΦΗ δεν έχει κλείσει οριστικά, αν και έχει παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά στο οικονομικό και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν είναι κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

Τα πράγματα, όμως, είναι διαφορετικά για την υπόθεση του Ισπανού κόουτς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην Αθήνα και συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα του «Δικεφάλου».

Ο Γαρίδο άφησε καλές εντυπώσεις στον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει άμεσα συνάντηση ανάμεσά τους.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο προπονητής για την επόμενη περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασμα με… ΟΦΗ!!

Εκνευρισμένοι στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία στο ματς με την SKODA Ξάνθη, στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και θέλουν να ξεσπάσουν κατακτώντας την πρόκριση.

Ξέσπασμα με… ΟΦΗ
Ο εκνευρισμός… ξεχειλίζει σε όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις αποφάσεις του Σπάθα στο παιχνίδι στα Πηγάδια με την SKODA Ξάνθη.

Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα από την ακριτική ομάδα έχοντας όμως πολλά παράπονα από τον διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης ο οποίος –όπως υποστηρίζουν- καθόρισε το αποτέλεσμα με τα σφυρίγματά του.

Τόσο οι άνθρωποι της ομάδας ξέσπασαν μετά το τέλος του αγώνα…

«Όλη η Ελλάδα είδε σήμερα και κατάλαβε δύο πράγματα: Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χάσει με κάθε τρόπο στην Ξάνθη, αλλά και να αποδεκατιστεί ενόψει του ημιτελικού της Τετάρτης. Για την “δουλειά” αυτή, δεν θα μπορούσε να οριστεί καλύτερο “εργαλείο” απ’ τον Ηλία Σπάθα. Ο οποίος ως συνήθως έφερε εις πέρας την “αποστολή” του», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Εκνευρισμένος και ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος όμως συγκρατήθηκε και απέφυγε με πει ό,τι αισθανόταν για τη διαιτησία φοβούμενος κάποια τιμωρία…

Πλέον όλοι στο τριφύλλι θέλουν να αφήσουν πίσω το χθεσινό ματς και να συγκεντρωθούν σε αυτό που έχουν μπροστά τους. Τον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΟΦΗ, στο οποίο ελπίζουν ο εκνευρισμός από ό,τι έγινε χθες στα Πηγάδια να μετατραπεί σε ένα… αγωνιστικό ξέσπασμα και να κατακτηθεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στην αποστολή του τον Κουτρουμπή ο οποίος αποβλήθηκε από τον Σπάθα στη φάση του πρώτου τέρματος, στην οποία ο διαιτητής είδε πέναλτι!

Ο Γιάννης Αναστασίου όμως θα έχει ξεκούραστους πολλούς παίκτες που συνήθως δίνουν το «παρών» στην 11άδα καθώς αυτοί δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς.Πηγή: sport-fm.gr

Καθησύχασε η Ατλέτικο για Ντιέγκο Κόστα!

Καθησύχασε η Ατλέτικο για Ντιέγκο ΚόσταΔεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη συμμετοχή του Ντιέγκο Κόστα στις εναπομείνασες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «ροχιμπλάνκος» ενημέρωσαν ότι –τελικά- ο πολιτογραφημένος Ισπανός επιθετικός δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά στο γόνατο από τη σύγκρουση που είχε με το δοκάρι στο παιχνίδι με τη Χετάφε.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι πρόκειται απλώς για ένα σκίσιμο στο γόνατο κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» στους επόμενους αγώνες της ομάδας της Μαδρίτης, και φυσικά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας την ερχόμενη Τετάρτη.Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε τον βαθμό, κοιτάει Ολυμπιακό!

Την ευκαιρία να μπει με προβάδισμα ενός πόντου στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας απώλεσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στον επικείμενο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Έχασε τον βαθμό, κοιτάει Ολυμπιακό
Ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξαν οι περισσότεροι από τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης, αν και η ομάδα του ηττήθηκε με σκορ 3-1 στην έδρα του Λεβαδειακού.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία να μπουν με προβάδισμα ενός πόντου στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, αλλά όπως τόνισε και ο Έλληνας τεχνικός μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα «δεν άλλαξε κάτι δραματικά» εν όψει τη διαδικασίας αγώνων κατάταξης.

Από σήμερα κιόλας στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο κοιτούν τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, όπου ο υπηρεσιακός προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» υπογράμμισε πως η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης είναι ο μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα και θα παλέψουν για να τον φέρουν εις πέρας.

Για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες στη διάθεση του Γεωργιάδη επιστρέφουν οι Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Λίνο, Λούκας, Στοχ, Σκόνδρας (ήταν τιμωρημένοι), Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης και Γλύκος (που έμειναν εκτός για να τους ξεκουράσει).

Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκάλεσε η πρόσκληση που απηύθυνε ο Ιβάν Σαββίδης στον Βαγγέλη Μαρινάκη για να παρακολουθήσουν μαζί στην Τούμπα το προσεχές ματς.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για δύο παράγοντες, που έστω και από απόσταση έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες, με αποκορύφωμα τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις του περασμένου μήνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης: «Θα παλέψουμε για τη νίκη»

Τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας ανέλυσε ο Σπανούλης. «Δεν μας ενδιαφέρει αν επέλεξαν αντίπαλο», τόνισε ο διεθνής γκαρντ.

Σπανούλης: «Θα παλέψουμε για τη νίκη»
Ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό στους δύο αγώνες που θα γίνουν στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, ώστε να φέρει τη σειρά στην Ελλάδα και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει αν οι Ισπανοί επέλεξαν να αντιμετωπίσουν εκείνους και όχι τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως στόχος τους είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής γκαρντ λίγο πριν από την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για τη Μαδρίτη

Για τα δύο παιχνίδια που καλείται να δώσει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

«Είναι δύο αγώνες για τα πλέι οφ. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πάμε να παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια για να φέρουμε τη σειρά στην Ελλάδα και διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Final Four».

Για την επιλογή των Ισπανών να χάσουν από την Ζαλγκίρις Κάουνας:

«Εμείς σε κάθε ματς πηγαίνουμε για τη νίκη. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος αντίπαλος επιλέγει να χάσει για να μας αντιμετωπίσει. Αυτό είναι δικό τους θέμα».

Για το πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες το γεγονός πως ανά δύο ημέρες έχουν παιχνίδι:

«Χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση. Ό,τι έκανες, έκανες στον τομέα των δυνάμεων. Εκείνο που θέλουμε είναι να παλέψουμε για να πάρουμε κάποια νίκη στη Μαδρίτη. Αν αφήσεις τη Ρεάλ στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχεις πρόβλημα».

Για τη σημασία που έχει η νίκη επί του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που αυτή ήρθε:

«Κάθε νίκη σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μεγάλη ομάδα έχει μεγάλη σημασία. Και στα πλέι οφ θα παλέψουμε για τη νίκη. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά τα ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ».

Κοντά στα play offs!!

Προβάδισμα έναντι των Σανς για το τελευταίο εισιτήριο της Δύσης για τα play offs πήραν οι Γκρίζλις των Καλάθη-Κουφού μετά τη νίκη επί των Λέικερς. Δεν έφταναν οι 47π. του Κάρι για τους Ουόριορς.

Κοντά στα play offs
Πολύ σημαντική νίκη στο Λος Άντζελες επί των Λέικερς πήραν οι Γκρίζλις με 102-90 και φτάνοντας τις 48 νίκες σε 80 ματς έχουν προβάδισμα έναντι των Σανς που έχουν μία λιγότερη (47-33) για την όγδοη θέση στη Δύση που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα play offs. Ο Κώστας Κουφός σε 8:15 είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 14:26 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ασίστ.

Οι Μπλέιζερς επικράτησαν 119-117 των Ουόριορς στην παράταση, παρά τους 47 πόντους του Στίβεν Κάρι και με τον Αντρέ Ιγκουοντάλα να αστοχεί σε τρίποντο στο τέλος. Ο Λαμάρκους Όλντριτζ είχε 26 πόντους και ένα κρίσιμο καλάθι στα 39,9’’ πριν τη λήξη για το Πόρτλαντ που έφτασε τις οκτώ νίκες στα εννιά τελευταία ματς.

Οι Μπουλς έχασαν με 100-89 από τους αποκλεισμένους από τα play offs Νικς και ισοβαθμούν πλέον στην τρίτη θέση της Ανατολής με τους Ράπτορς που πέρασαν με 116-107 από το Ντιτρόιτ. Οι Νετς επιβλήθηκαν 97-88 του Ορλάντο με 20 πόντους του ανεβασμένου Μίρζα Τελέτοβιτς, ενώ-τέλος-οι Κινγκς νίκησαν 106-103 τους Τίμπεργουλβς με 35 πόντους και 15 ριμπάουντ του Ντεμάρκους Κάζινς κι ενώ ο Κέβιν Λοβ είχε 43 πόντους και 11 ριμπάουντ για τη Μινεσότα.

Αναλυτικά:

Ντιτρόιτ Πίστονς-Τορόντο 107-116 Μονρό 23 (10 ριμπ.), Στάκεϊ 18, Τζένινγκς 17, Ντράμοντ 14 (17 ριμπ.), Σίνγκλερ 14-ΝτεΡόζαν 30, Λάουρι 28, Βαλαντσιούνας 18, Βάσκες 14.

Μπρούκλιν Νετς-Ορλάντο Μάτζικ 97-88 Τελέτοβιτς 20, Πλάμλι 17 (11 ριμπ.), Τζόνσον 17, Ουίλιαμς 16, Πιρς 10-Χάρις 18, Ολαντίπο 14, Νίκολσον 12, Ο’ Κουίν 10, Χάρκλες 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Σικάγο Μπουλς 100-89 Χάρνταγουεϊ 20, Σμιθ 17, Άντονι 17, Φέλτον 14, Στούντεμαϊρ 12, Σάμπερτ 10, Τσάντλερ 1 (12 ριμπ.)-Μπάτλερ 17, Νοά 13 (17 ριμπ., 9 ασίστ), Ντανλίβι 13, Γκίμπσον 13, Όγκουστιν 12, Χάινριχ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 119-117 (κ.α. 105-105) Όλντριτζ 26, Μάθιους 24, Μπατούμ 18 (12 ριμπ.), Ουίλιαμς 18, Λόπεζ 16, Λίλαρντ 13-Κάρι 47, Τόμπσον 25, Ιγκουοντάλα 15.

Σακραμέντο Κινγκς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 106-103 Κάζινς 35 (15 ριμπ.), Μάκλεμορ 19, Τόμας 14, Ουίλιαμς 13, ΜακΚόλουμ 11, Τόμπσον 6 (11 ριμπ.)-Λοβ 43 (11 ριμπ.), Ντιένγκ 21 (14 ριμπ.), Εμπά α Μουτ 12, Μπρούερ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 90-102 Μικς 20, Τζόνσον 15 (15 ριμπ.), Γιανγκ 14, Χιλ 10 (10 ριμπ.)-Κόνλεϊ 24, Γκασόλ 18 (15 ριμπ.), Μίλερ 13, Λι 10, Ράντολφ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα Ταρντέλι, «παίζουν» Μπιέλσα και Φε!

Θα συνεχιστούν οι επαφές της ΕΠΟ με τους υποψήφιους τεχνικούς της Εθνικής παρότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία στο οικονομικό με τον Μάρκο Ταρντέλι. Ακολουθούν συναντήσεις με Μαρσέλο Μπιέλσα και Άρμιν Φε.

Προβάδισμα Ταρντέλι, «παίζουν» Μπιέλσα και Φε
Οι Ιταλοί μπορεί να θεωρούν «κλεισμένη» τη δουλειά, με τον Μάρκο Ταρντέλι να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας μετά το Μουντιάλ, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Και αυτό γιατί η ομοσπονδία θέλει να ολοκληρώσει τις επαφές της με όλους τους υποψήφιους προπονητές πριν βγάλει τα τελικά της συμπεράσματα.

Βέβαια, στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο Μάρκο Ταρντέλι μίλησαν για τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και ανέλυσαν το αγωνιστικό πλάνο της «γαλανόλευκης». Στο… τέλος της ημέρας υπήρχε ταύτιση απόψεων και έτσι οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα.

Ποια είναι η πρόταση στον Ταρντέλι

Το συμβόλαιο που προτάθηκε στον 59χρονο Ιταλό είναι διετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές 450.000 ευρώ για τον ίδιο και 80.000 ευρώ για τον συνεργάτη του, ενώ το μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2016 της Γαλλίας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Ο πρώην βοηθός του Τζιοβάνι Τραπατόνι στον πάγκο της Ιρλανδίας αποδέχτηκε την πρόταση της ομοσπονδίας και πλέον έχει προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής του Φερνάντο Σάντος. Αρκετοί μάλιστα, εντός ΕΠΟ, θεωρούν τον Μάρκο Ταρντέλι φαβορί για να κάτσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ραντεβού με Μπιέλσα και Φε

Οι επαφές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα με ξένους τεχνικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Εθνική ομάδα. Από πλευράς ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί ταξίδι στη Γαλλία προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Όσο δεν απαντάει ο Αργεντινός προπονητής στην πρόταση της Μαρσέιγ τόσο θα «παίζει» το ενδεχόμενο να είναι μέσα στους πρώτους υποψήφιους για την «γαλανόλευκη» αρκεί να ρίξει το κασέ του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Άρμιν Φε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο 53χρονος Γερμανός τεχνικός έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο της Φρανκφούρτης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση με την ομοσπονδία στη διάρκεια της εβδομάδας. Οι απαιτήσεις του Άρμιν Φε δεν ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό που η ΕΠΟ έχει τη δυνατότητα να καλύψει. Το βέβαιο είναι ότι το όνομα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα γίνει γνωστό το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα το Κύπελλο!!

Αποφασισμένοι για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό, μία ημέρα μετά τη φαντασμαγορική φιέστα για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Και τώρα το Κύπελλο!
Η εντυπωσιακή φιέστα ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στρέφει το ενδιαφέρον του στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στόχος των Πειραιωτών είναι να κάνουν το νταμπλ για τρίτη συνεχόμενη φορά, ισοφαρίζοντας την επίδοση της δεκαετίας του ’50. Άλλωστε, από χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια στους «ερυθρόλευκους».

Μετά το τέλος της φιέστας προσκάλεσε τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου στο εστιατόριο του Καραϊσκάκη και τους έκανε το τραπέζι σε ένα ευχάριστο και χαλαρό κλίμα.

Εν όψει του αγώνα στη Θεσσαλονίκη οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάζονται αποφασισμένοι να παλέψουν για τη νίκη και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε στις 26 Απριλίου να πανηγυρίσουν το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ επί εποχής Μαρινάκη.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ δοκίμασε κάποιους παίκτες για να δει την ετοιμότητά τους για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο τραυματισμός του Ερνάν Πέρες κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε στην αρχή επιπόλαιος, όμως στη συνέχεια ακούστηκε ότι υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστών. Εντός της ημέρας ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να φανεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Τέλος, ο Μαρινάκης φέρεται να υποδέχθηκε θετικό τρόπο την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη να παρακολουθήσουν μαζί τον ημιτελικό του Κυπέλλου, αν και δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο από την ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη γοήτρου για τους Νικς!!

Μία ημέρα, αφότου οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά ο αποκλεισμός τους από τα πλέι-οφ, οι Νικς επικράτησαν με 100-89 των Μπουλς

Νίκη γοήτρου για τους Νικς
Το σερί των «Ταύρων» σταμάτησε στις 7 νίκες και οι Νέοϋορκέζοι πήραν μια νίκη που θα τονώσει το γόητρο τους. Ο Τιμ Χαρνταγουεϊ Τζούνιορ με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, με τους Άντονι και Τζέι Αρ Σμιθ να σημειώνουν από 17. Για τους ηττημένους ο Νόα, άγγιξε το τριπλ-ντάμπλ με 13 πόντους, 17 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 17. Με αυτή την ήττα οι Μπουλς ισοβαθμούν με τους Ράπτορς στην 3η θέση με ρεκόρ 47-33. Πηγή: sport-fm.gr

Τσόρι: «Πρόκριση και τελικός»

Μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου, έρχεται η ώρα του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ και ο Τσόρι έστειλε με τις δηλώσεις του, μήνυμα νίκης και πρόκρισης

Τσόρι: «Πρόκριση και τελικός»
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα και της φιέστας, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ τόνισε πως η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, ήταν σημαντική για τον κόσμο, ώστε να κλείσει με θετικό τρόπο η χρονιά, αλλά πλέον το μυαλό στρέφεται στον επαναληπτικό με τον Δικέφαλο του Βορρά.

«Είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε τη νίκη για τον κόσμο μας και παίξαμε με μία ομάδα που μας δυσκόλεψε», τόνισε για το ματς με τον Απόλλωνα ο Ντομίνγκες και πρόσθεσε:«Πήραμε μία δύσκολη νίκη αλλά τη θέλαμε για τον κόσμο μας. Από αύριο αρχίζει μια πολύ σημαντική προετοιμασία γιατί θέλουμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και θέλουμε τη νίκη για να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο», κατέληξε ο έμπειρος άσος.

Καυτός ο Μίρζα, νίκη το Μπρούκλιν!

Με τον Μίρζα Τελέτοβιτς να σημειώνει 20 πόντους, οι Νετς, επέστρεψαν στις νίκες 97-88 απέναντι στους Μάτζικ και κρατάνε την 5η θέση στην Ανατολική Περιφέρεια

Καυτός ο Μίρζα, νίκη το Μπρούκλιν
Οι Νετς έκαναν δύσκολη τη ζωή τους, μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο με πρωταγωνιστή τον Τελέτοβιτς έκαναν ένα σερί 15-0, πήραν τα ηνία του αγώνα κι επικράτησαν απέναντι στους «λαβωμένους» Μάτζικ. Ο Βόσνιος είχε 20 πόντους, ενώ από 17 είχαν οι Πλαμλι, Τζόνσον και Ντερόν Ουίλιαμς. Από τους ηττημένους που κατέβηκαν δίχως Νέλσον και Βούτσεβιτς, ο Χάρις είχε 18 και ο Ολαντίπο 14.

Με αυτή τη νίκη οι Νετς, κρατούν την 5η θέση στην Ανατολή. Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή με «λαϊκό δικαστήριο» για τη Μπάρτσα!

Μετά την άφιξη της ομάδας από τη Γρανάδα, όπου η Μπάρτσα γνώρισε την ήττα, οπαδοί της Μπαρτσελόνα, περίμεναν τους παίκτες και τους αποδοκίμασαν έντονα

Υποδοχή με «λαϊκό δικαστήριο» για τη Μπάρτσα
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε και η ήττα από τη Γρανάδα, για να επιδεινώσει το κλίμα στην Μπαρτσελόνα και να βιώσουν οι παίκτες της, σκηνές από...υποδοχές μεγάλων ελληνικών ομάδων, ύστερα από ήττες.

Μόλις επέστρεψε η ομάδα από το ματς με τη Γρανάδα, γύρω στις 02:30 (τοπική ώρα) ξημερώματα Κυριακής, αρκετοί οπαδοί των "μπλαουγκράνα" περίμεναν, σύμφωνα με τη Marca, τους παίκτες της Μπάρτσα, με όχι και τόσο ήπιες διαθέσεις. "Θα πρέπει να ντρέπεστε", "Άχρηστοι" και "φύγετε, έχετε γελοιοποιηθεί" ήταν κάποιες από τις βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν, αν αναλογιστεί κανείς την ποδοσφαιρική αξία, αλλά και τα επιτεύγματα των παικτών αυτών. Κάποιοι οπαδοί θέλησαν να μιλήσουν με τους αρχηγούς, δίχως να διευκρινίζεται από το σχετικό ρεπορτάζ, αν κάτι τέτοιο, συνέβη τελικά.

Μάλιστα όταν πήγαν να πάρουν τα ΙΧ τους για να φύγουν, οι Πίντο, Ντάνιελ Άλβες και Νεϊμάρ, άκουσαν ακόμα πιο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τους οπαδούς της Μπάρτσα, που είχαν σπεύσει για την...υποδοχή της αποστολής.

Πηγή: sport-fm.gr

Σαβιόλα: «Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη»

Ο Αργεντινός άσος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως θα ήθελε να είχε βοηθήσει περισσότερο τους πρωταθλητές και δήλωσε έτοιμος για το Κύπελλο

Σαβιόλα: «Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη»
Ο Σαβιόλα υπογράμμισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήθελαν να κλείσουν με νίκη την σεζόν, ενώ μίλησε και για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε:

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και ο αντίπαλος ήταν αξιοπρεπής. Είναι μια δυσάρεστη στιγμή για εκείνον αλλά εμείς στη γιορτή μας θέλαμε τη νίκη για εμάς και τον κόσμο μας. Ήμασταν καλύτεροι, λυπόμαστε για τον αντίπαλο αλλά είχαμε ανάγκη τη νίκη.
Πέρασα έναν δύσκολο τραυματισμό, αυτό μου στοίχησε γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο θα ήθελα, τώρα είμαι έτοιμος και μπορώ να βοηθήσω όταν χρειαστεί»

Κάλυψη μα και …σπόντα Μπλαν για Καβάνι!!

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά την ήττα από τη Λιόν στο «Ζερλάν» με την παραγωγικότητα της ομάδας

Κάλυψη μα και …σπόντα Μπλαν για Καβάνι
Η απουσία του Ζλάταν ήδη κόστισε πολύ στην Παρί, κάτι που φάνηκε τόσο στο Λονδίνο και τον επαναληπτικό με την Τσέλσι, αλλά και στην αναμέτρηση με τη Λιόν. Ο Λοράν Μπλαν, παρότι δεν θέλησε να κάνει ευθεία κριτική στον Καβάνι, που έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος με την απουσία του «Ίμπρα», ωστόσο έκανε μια δήλωση που αποτελεί «αιχμή» κατά κάποιον τρόπο. Ο Μπλαν είπε μετά το τέλος του ματς πως « ο Καβάνι προέρχεται από έναν τραυματισμό και θέλει να είναι παρών στο Μουντιάλ. Φοβάται την υποτροπή, οπότε είναι μοιραίο να παίζει κάπως πιο χαλαρά» και πρόσθεσε πως «θα μπορούσαμε να παίζουμε για ώρες, δίχως να βάζουμε γκολ και αυτό είναι κάτι σπάνιο για την Παρί».
Πηγή: sport-fm.gr

Τζέραρντ: «Δήλωση τίτλου»

Ο Στίβεν Τζέραρντ χαρακτήρισε τη νίκη επί της Σίτι ως την μεγαλύτερη απόδειξη πως η Λίβερπουλ είναι ικανή φέτος για τον τίτλο

Τζέραρντ: «Δήλωση τίτλου»
Ο αρχηγός των «ρεντς» υπογράμμισε πως ακόμα απομένουν 4 τελικοί και προσπάθησε να προσγειώσει όσους βρίσκονται μέσα στην ομάδα, αλλά και γύρω απ’ αυτήν.

«Νομίζω πως δείξαμε σήμερα, πως θα το πάμε μέχρι το τέλος. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε κερδίσει τίποτε, αλλά αυτή η νίκη ήταν η πλέον σημαντική απόδειξη για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα» είπε αρχικά ο Τζέραρντ και πρόσθεσε:

«Αυτά ήταν τα πιο μακριά 90 λεπτά που έχω παίξει ποτέ και σε κάποιες στιγμές του αγώνα ένιωθα πως ο χρόνος γύριζε προς τα πίσω, αντί να κυλά. Μας απομένουν τέσσερις αγώνες σαν τελικοί Κυπέλλου. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι για τον αγώνα με τη Νόριτς που παίζει για την επιβίωση της. Οι σημερινές σκηνές ήταν υπέροχες, αλλά πρέπει να πάρουμε το ρεπό μας αύριο (σ.σ τη Δευτέρα) και μετά δουλειά για τον αγώνα με τη Νόριτς». Πηγή: sport-fm.gr

Ικανοποιημένος από τους νέους ο Σα Πίντο!!

Ο Πορτογάλος στάθηκε στην κατάληψη της 6ης θέσης στην κατάταξη, τονίζοντας μάλιστα πως ο Παναιτωλικός τερμάτισε χαμηλότερα, αν και είχε μεγαλύτερο μπάτζετ

Ικανοποιημένος από τους νέους ο Σα Πίντο
Το περιορισμένο βαθμολογικό ενδιαφέρον και η ανάγκη για ροτέισον, λόγω του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, έδωσε το περιθώριο στον Πορτογάλο τεχνικό να ρίξει στο ματς με τον Παναιτωλικό πολλά νέα πρόσωπα, από τα οποία όπως είπε έμεινε ικανοποιημένος.

«Αλλάξαμε παίχτες, βάλαμε νεαρούς και γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Καταφέραμε να τερματίσουμε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πιο ψηλά από τον Παναιτωλικό, αν και έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας», τόνισε ο Σα Πίντο, ο οποίος στο β' ημίχρονο στην επανάληψη αντάλλαξε κάποια…γαλλικά με μερίδα φιλάθλων του Παναιτωλικού.

Παράσχος: «Μπορούμε πρωτιά στα πλέι-οφ»

Την πεποίθηση πως ο Ατρόμητος μπορεί να καταλάβει την 1η θέση στους αγώνες κατάταξης, εξέφρασε μετά το τέλος του νικηφόρου ματς με τον Πανθρακικό, ο Γιώργος Παράσχος

Παράσχος: «Μπορούμε πρωτιά στα πλέι-οφ»
Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως από τη στιγμή που η ομάδα του, ξεκινάει από την ίδια αφετηρία, βαθμολογικά, το κυνήγι της πρωτιάς, μπορεί να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

«Σύμφωνα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα ξεκινήσουμε με δυο βαθμούς και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Η ομάδα έχει προοπτικές και ανεβαίνει σκαλοπάτια.

Περιμένουμε τα πλέι οφ και αν είμαστε ικανοί και τυχεροί θα πάρουμε την 2η θέση. Μετά θέλει προγραμματισμό για να είμαστε έτοιμοι.

Στο ματς με τον Πανθρακικό δοκιμάσαμε το 3-5-2 γιατί ήταν ένα παιχνίδι που άντεχε σε δοκιμές».

«Πιστοποιήσαμε τη σταθερή πορεία μας»

Στη σταθερότητα της πορείας του Παναιτωλικού όλη τη χρονιά στάθηκε ο Μάκης Χάβος μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Πιστοποιήσαμε τη σταθερή πορεία μας»
Ο τεχνικός των Αγρινιωτών τόνισε πως η ομάδα δεν κινδύνευσε ποτέ φέτος και έμεινε ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ευχαριστώντας όλους όσους έχουν σχέση με τον σύλλογο για τη φετινή πορεία.

Αναλυτικά: «Με τη σημερινή νίκη, πιστοποιήσαμε τη σταθερή μας πορεία. Ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε και δεν κινδυνέψαμε, σε καμιά περίπτωση, στο πρωτάθλημα.

Ήταν δύσκολο να πείσουμε σε ένα αδιάφορο ματς τους παίκτες μας να αποδώσουν στο 100%, σε κάποια στιγμή, όμως, δείξαμε διάθεση απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα. Τερματίζουμε με 42 βαθμούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω παίκτες, διοίκηση, ιατρικό τιμ, φροντιστές, μα, πάνω από όλα τον κόσμο, για τη συμπαράσταση που είχαμε όλη τη χρονιά».

Μάντζιος: «Καταπληκτική χρονιά»

Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του Πανθρακικού, αλλά και στους συνεργάτες του, για την καταπληκτική χρονιά, έδωσε ο Άκης Μάντζιος

Μάντζιος: «Καταπληκτική χρονιά»
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής, τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να ενσωματώσει στην ομάδα, πολλά νέα παιδιά.
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, φροντιστές, ιατρικό τιμ, στους συνεργάτες μου, στη διοίκηση, το μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο και τους διοικούντες για την άψογη συνεργασία, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την καταπληκτική χρονιά για την ομάδα του Πανθρακικού», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση.

Και συνέχισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε ήταν κοντά στην ομάδα. Ηταν μια χρονιά πάρα πολύ επιτυχημένη, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο σε πάρα πάρα πολλά παιχνίδια, είτε εντός είτε εκτός Κομοτηνής, είχαμε την αναγνώριση των αντιπάλων, ενσωματώσαμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και κλείσαμε μια χρονιά πάρα πάρα πολύ καλά.

Η ομάδα μας θα πρέπει από αύριο κιόλας να γίνει καλύτερη σε όλους τους τομείς στη λειτουργία της. Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει αν γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Αργεντινή: Στο -1 η Ρίβερ!! (videos)

Έναν βαθμό μακριά από την κορυφή του Final της Αργεντινής βρίσκεται η Ρίβερ Πλέιτ, μετά το 2-0 επί της Ατλέτικο Ραφαέλα.
Στο 55ο λεπτό ο Κάρλος Καρμπονέρο άνοιξε το σκορ και στο 76’ ο Φερνάντο Καβενάγκι έστειλε στο δοκάρι πέναλτι που συνδυάστηκε με αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ, Εστεμπάν Κόντε, αλλά στο 86’ ο Τεό Γκουτιέρεζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, Κολόν και Μπόκα Τζούνιορς έμειναν στο 0-0, ενώ οι Νιούελς Ολντ Μπόις κέρδισαν με 1-0 τη Γοδόι Κρουζ χάρη σε τέρμα του Αλέξις Νικολάς Κάστρο στο 80’ και ο Μαξιμιλιάνο Μέζα πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-0 της Χιμνάσια επί της Άρσεναλ Σαραντί (11’ και 90’+3’).
Οι βαθμολογίες...
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
24
Ρίβερ Πλέιτ
13
23
Κολόν Σάντα Φε
13
22
Λανούς
13
22
Χιμνάσια Λα Πλάτα
13
21
Σαν Λορένζο
13
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
20
Ροζάριο Σεντράλ
13
19
Γοδόι Κρουζ
13
19
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
17
Μπόκα Τζούνιορς
13
16
Τίγκρε
13
16
Μπελγκράνο
13
16
Ολίμπο
13
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
15
Αρχεντίνος Τζούνιορς
13
15
Ρασίνγκ Κλουμπ
13
13
Ολ Μπόις
13
13
Κίλμες
13
12
Άρσεναλ Σαραντί
13
10
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
32
51
Χιμνάσια Λα Πλάτα
32
47
Μπελγκράνο
32
45
Μπόκα Τζούνιορς
32
45
Ροζάριο Σεντράλ
32
45
Ρίβερ Πλέιτ
32
44
Ατλέτικο Ραφαέλα
32
44
Γοδόι Κρουζ
32
43
Τίγκρε
32
41
Αρχεντίνος Τζούνιορς
32
40
Ολίμπο
32
39
Ολ Μπόις
32
35
Κίλμες
32
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
32
29
Κολόν Σάντα Φε
32
28
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.63
Λανούς
1.62
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Ρίβερ Πλέιτ
1.54
Άρσεναλ Σαραντί
1.50
Μπελγκράνο
1.47
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.47
Σαν Λορένζο
1.44
Ροζάριο Σεντράλ
1.41
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.38
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Τίγκρε
1.28
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.27
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολίμπο
1.22
Γοδόι Κρουζ
1.22
Γοδόι Κρουζ
1.20
Κίλμες
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

MLS: Όρθιοι οι Κρου στο Σαν Χοσέ!! (videos)

Με το τέταρτο φετινό γκολ του Φεντερίκο Ιγκουαΐν οι Κολόμπους Κρου απέσπασαν 1-1 στην έδρα των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.
Ο αδερφός του Γκονσάλο Ιγκουαΐν πιστοποίησε το δυνατό ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα του MLS, ανοίγοντας το σκορ στο 44ο λεπτό, αλλά στο 51’ ισοφάρισε ο Κρις Βοντολόφσκι για τους «σεισμούς». Συνολικά, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Χαρακτηριστική η φάση του 82’, όταν ο Ντομινίκ Οντούρο «σημάδεψε» το δοκάρι.
Οι βαθμολογίες…
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόμπους Κρου
5
10
Τορόντο
5
9
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
5
8
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
5
7
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
6
7
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
6
7
Χιούστον Ντάιναμο
5
6
Σικάγο Φάιρ
6
5
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
6
4
Μόντρεαλ Ίμπακτ
6
3
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
6
13
Κολοράντο Ράπιντς
5
10
Σιάτλ Σάουντερς
6
10
Ρέαλ Σολτ Λέικ
6
10
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
6
8
Λος Άντζελες Γκάλαξι
4
7
Σίβας ΗΠΑ
6
6
Πόρτλαντ Τίμπερς
6
4
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
4
2
-Οι πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.






Πηγή: onsports.gr

«Κανένα πέναλτι στην Ξάνθη» (vid)

Δεν υπήρχε καμία παράβαση στο πέναλτι-κόκκινη του Κουτρουμπή στην Ξάνθης σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας Ναούμ Μιντιούρη. Πέναλτι κι αποβολή δεν δόθηκε υπέρ του Αστέρα. 
Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται σωστά για την αποβολή του Κουτρουμπή σε χέρι που «χρεώθηκε» μέσα στην περιοχή από τον Σπάθα όπως τονίζει κι ο παλαίμαχος ρέφερι και τηλεκριτικός διαιτησίας, φάση που ουσιαστικά καθόρισε και τη ροή του αγώνα. Από εκεί και πέρα γίνεται λόγος και για πέναλτι-αποβολή που κακώς δεν δόθηκε υπέρ του Αστέρα στο 89' της αναμέτρησης με τη Βέροια η οποία νίκησε 1-0, με τον παίκτη των Αρκάδων να κόβεται λανθασμένα με οφ σάιντ.
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής:



Πηγή: gazzetta.gr

Έπιασε (Ko)Λότο η Εσπανιόλ!!

Η Βαγεκάνο είχε μεγάλη ευκαιρία να αλώσει το «Cornellà-El Prat» και να... τελειώσει με την παραμονή, στο 88' όμως ο Κολότο ισοφάρισε για την Εσπανιόλ (2-2) και την άφησε με το βαθμό. 
Η αναμέτρηση με τους αδιάφορους ουσιαστικά Καταλανούς φάνταζε ιδανική ευκαιρία για την ομάδα του Πάκο Χέμεθ ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να σκαρφαλώσει στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, όμως πλήρωσε το γεγονός πως δεν «καθάρισε» το ματς στις ευκαιρίες που είχε κι αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. 
Η Εσπανιόλ ήταν αυτή που προηγήθηκε με το καλημέρα του αγώνα, αφού ο Στουάνι άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Στο φινάλε όμως του ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση από τον Φαλκέ, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης έγινε και η ανατροπή για τους φιλοξενούμενους από τον Λαριβέι. Μπορούσε και το 1-3 ακολούθως η Βαγεκάνο που έδειχνε να θέλει το παιχνίδι περισσότερο, δεν το έκανε και... μοιραία τιμωρήθηκε, όταν ο Κολότο στο 88' ισοφάρισε σε 2-2 και γλίτωσε τους Καταλανούς από μία τρίτη διαδοχική ήττα, κρατώντας τους σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία τριάδα της Primera (+10).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Primera:
Παρασκευή 11/4
Οσασούνα-Βαγιαδολίδ 0-0
Σάββατο 12/4
Θέλτα-Σοσιεδάδ 2-2
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 1-0
Γρανάδα-Μπαρτσελόνα 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία 4-0
Κυριακή 13/4
Μπέτις-Σεβίλλη 0-2
Βαλένθια-Χετάφε 0-2
Εσπανιόλ-Βαγεκάνο 2-2
Δευτέρα 14/4
Μπιλμπάo-Μάλαγα (22:00)

Πηγή: gazzetta.gr

Ευχαριστημένος ο Μαρινάκης από κίνηση Σαββίδη!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με πληροφορίες εκτίμησε την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να τον καλέσει στην Τούμπα.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού που είχε υποχρεώσεις μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής και λόγω του γεύματος της ομάδας (σ.σ. αρκετοί παίκτες άρχισαν να φεύγουν μετά τις 00.30) ενημερώθηκε εκτενώς για την ενέργεια του Σαββίδη να τον καλέσει στην ρεβάνς της Τούμπας. Ο ίδιος θεώρησε πως είναι μία πολύ καλή ενέργεια που βοηθάει το ποδόσφαιρο και το πως να αντιμετωπίζουν η μία ομάδα την άλλη.
Ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης λογικά δεν θα βρεθεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση και ανέβουν οι... τόνοι περισσότερο απ' όσο πρέπει και χρειάζεται. Κατά τα άλλα στο Λιμάνι αντιμετώπισαν πολύ θετικά την πρόσκληση Ιβάν Σαββίδη και την λογική με την οποία έγινε.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο καμικάζι και τα... τρένα που σώθηκαν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει τη διαιτησία στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη και την απόφαση του Αναστασίου να προστατεύσει την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.   
Να γράψω για το ματς της Ξάνθης. Για ποιο ματς μιλάμε ; Πλάκα κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός με Καπίνο, Σπυρόπουλο, Μέντες, Κουτρουμπή, Λάγο, Αντζαγκούν, Καρέλη, Κλωναρίδη, βασικούς στο αρχικό σχήμα και τον Πέτριτς που θεωρείται πλέον βασικός , απέδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο, για να κερδίσει. Και όχι για να χαριστεί, όπως κάνουν άλλες ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι «πράσινοι», όμως, λογάριαζαν χωρίς τον Σπάθα. Ο οποίος μπήκε σαν καμικάζι στο γήπεδο. Στο 2' ο Γούτας έριξε μία ξεγυρισμένη κλωτσιά στον Αντζαγκούν στον αέρα και ούτε φάουλ δεν έδωσε. Κίτρινη κάρτα; Πλάκα κάνουμε;
Στο 16' ο Σπάθας έδωσε πέναλτι που είδε μόνο αυτός, όταν ο Κουτρουμπής έδιωξε με προβολή την μπάλα, που βρήκε στον ώμο του. Και όχι μόνο πέναλτι , αλλά και κόκκινη κάρτα, για να μην κάνει καμία... κουταμάρα ο Παναθηναϊκός και μείνει με 11 και αντιδράσει, αλλά και για να πάρει το μηνυματάκι του ενόψει ΟΦΗ. Βγήκε ο Κουτρουμπής, γύρισε ο Λαγός στόπερ, μέχρι να γίνει η αλλαγή του Ρισβάνη μέσα σε 6 λεπτά γίνεται το 2-0 , αφού ο Λαγός δεν πρόλαβε-και λόγω ύψους- τον Σολάρι στην κεφαλιά. Στη συνέχεια. Ο Κλωναρίδης τόλμησε να μαρκάρει; Πάρε κίτρινη και μην ξαναμαρκάρεις γιατί θα πάρεις κόκκινη. Στο 25' πατάει ο Σολάρι τον Χουχούμη στον αστράγαλο, αλλά ο καμικάζι ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη, ούτε κόκκινη. Ο Παναθηναϊκός αντιδράει μειώνει ο Κλωναρίδης σε 2-1, αμέσως μετά ο Σολτάνι κοντρόλ με το χέρι, ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη. Στο 51' ο Βασιλακάκης αγκαλιάζει τον Καρέλη, ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη. Στο 51' βουτάει παίκτης της Ξάνθης έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, φάουλ ο καμικάζι και φάση για την Ξάνθη. Πιο πριν βλέπει κίτρινη ο Δώνης (σωστή), του την πέφτουν παίκτες της Ξάνθης κανένας δεν είδε κίτρινη, ενώ την είδε ο Καπίνο , που πήγε εκεί, για να προστατεύσει τον Δώνη.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες και ο Αναστασίου φαινόταν, ότι είχαν το μυαλό τους στο ματς με τον ΟΦΗ. Και για μένα καλά έκαναν. Όταν έχεις έναν διαιτητή, που σου λέει, ότι ή θα χάσεις ή αν χρειαστεί θα σε αφήσω με οκτώ και κινδυνεύεις να πας να παίξεις μισός με τον ΟΦΗ, σαν προπονητής προστατεύεις τους παίκτες σου. Βγάζεις τον Κλωναρίδη, διότι στο επόμενο μαρκάρισμα θα τον έβγαζε με κόκκινη ο καμικάζι και δεν θα είχες ούτε αυτόν με τον ΟΦΗ. Δεν βάζεις στόπερ τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά τον Ρισβάνη, αφού ο πρώτος είναι ο βασικός σου και κινδύνευε και αυτόν να τον στείλει στα αποδυτήρια ο καμικάζι και να μην τον έχεις την Τετάρτη, όπως έγινε με τον Κουτρουμπή. Δεν βάζεις αλλαγή τον Αμπέντ, για τον ίδιο λόγο, αλλά τον νεαρό Αγγελόπουλο .
Και εγώ ήθελα να πέσει η Ξάνθη (στο μπαράζ θα κριθεί), διότι δεν ξεχνώ τι έχει κάνει τόσα χρόνια. Πως έχει ανοίξει τα πόδια και έχει κρίνει πρωταθλήματα και έχει στερήσει από τον Παναθηναϊκό πρωταθλήματα. Αλλά βλέποντας αυτόν τον Σπάθα αποφασισμένο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τον άσο (ο ίδιος Σπάθας που είχε σφάξει την Ξάνθη σε προηγούμενα ματς), κοιτάς σαν προπονητής να προστατεύσεις την ομάδα σου για το κρίσιμο ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ, που έρχεται. Δεν μπορώ να κακίσω τον Αναστασίου, που έβαλε τους πιτσιρικάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Θα με ενοχλούσε -το είχα γράψει και πριν- αν έβλεπα στην ενδεκάδα παίκτες της Νέων, που δεν είχαν ξαναπαίξει. Μπορεί να με ενόχλησε η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, που αν και με δέκα από ένα σημείο και μετά φάνηκε, ότι το μυαλό των παικτών  ήταν να τελειώσουν με δέκα και όχι με εννέα παίκτες, ήταν να μην υπάρχουν άλλες απώλειες ενόψει ημιτελικού. Αλλά δεν μπορώ να τους κακίσω όταν ο καμικάζι ήταν έτοιμος να αποδεκατίσει την ομάδα.
ΥΓ: Τα …τρένα του δευτέρου γύρου τελικά, όπως αναμενόταν σώθηκαν. Η Βέροια με νέο διαιτητικό όργιο (κόπηκε με ανύπαρκτο οφ-σάιντ και δεν δόθηκε πέναλτι στον Αστέρα) κέρδισε και με 10 βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έμεινε στην κατηγορία.
Ο Πλατανιάς –ως άλλη Μπαρτσελόνα- άρχισε το ντεμαράζ με το 7-0 επί της Καλλονής και με 13 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια... απέδειξε, ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ο Βελλής δικαιώθηκε 100% σε ό,τι είπε. Ο Απόλλων έπαιξε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο καθαρά και έπεσε, διότι τα τρένα και οι... Μπαρτσελόνες στις τελευταίες αγωνιστικές δεν παιζόντουσαν.
Πηγή: gazzetta.gr

Καθαρό σημάδι τίτλου για την Λίβερπουλ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος τρίβει τα μάτια του από το θέαμα στο Ανφιλντ και υποκλίνεται σε αυτό το θαύμα θαυμάτων που παρουσιάζει ως στιγμής ο Μπρένταν Ρότζερς. Οσα συνέβησαν στο τετράλεπτο από το 75'ο μέχρι το 78' λεπτό του αγώνα στο Ανφιλντ ήταν/ είναι ένα καθαρό σημάδι τίτλου για την Λίβερπουλ, ένας οιωνός επιστροφής στην κορυφή μετά από 24 χρόνια. Διότι η Λίβερπουλ που είχε νιώσει τον κίνδυνο της ήττας, στη στιγμή της κλασσικής ευκαιρίας του Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος είχε βαλθεί στο β' ημίχρονο να γυρίσει σχεδόν μόνος του το παιχνίδι, έφτασε στο απρόσμενο νικητήριο γκολ από τον Κουτίνιο. Η Λίβερπουλ που έχασε από το τερέν τον εξαιρετικό εαυτό που έδειξε στο α' ημίχρονο, και ένιωσε άτυχη στη φάση του δεύτερου γκολ της Σίτι, που ήταν αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον, είδε την τύχη να της γυρίζει πίσω με την αδιανόητη γκέλα του leader Κομπανί, που έστρωσε το βούτυρο στο ψωμί του Κουτίνιο.
Στη στιγμή μιας ιστορικής επετείου, θλιβερής, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έζησαν μια νίκη ιστορική, η οποία είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει σημείο αναφοράς, κάτι που θα συμβεί αν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερ καταφέρει να μη σκοντάψει στα τέσσερα τελευταία της σκαλιά ώστε να πατήσει πρώτη την κορυφή της Premier League.
Καταγράφοντας τη στιγμή, ο παρατηρητής της Premier League υποκλίνεται σε αυτό το θαύμα θαυμάτων, στην απόλυτα υπερβατική πορεία που διαγράφει η Λίβερπουλ, καθοδηγούμενη από έναν ικανότατο προπονητή, ο οποίος έχει βελτιώσει παλιούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχει βελτιώσει ατομική και ομαδική τεχνική και παρουσιάζει ένα σύνολο που αποδίδει με συνέπεια επιθετικό ποδόσφαιρο εφάμιλλης ποιότητας με αυτό που παράγουν τα πανάκριβα πόδια της σημερινής αντιπάλου του.
Ο δρόμος είναι ακόμη αρκετός. Και με εμπόδια του ύψους της Τσέλσι. Το ξέσπασμα του Στίβεν Τζέραρντ, ο τρόπος της ομιλίας προς του συμπαίκτες του στην μεγάλη τους αγκαλιά στη λήξη του ντέρμπι, όλα όσα προηγήθηκαν της έναρξης του παιχνιδιού και όσα συμβαίνουν στο Ανφιλντ στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων είναι σοβαροί λόγοι για να εκτιμήσει κανείς ότι αυτή η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή δείχνει ικανή να συνεχίσει το ιστορικό σερί των 8 νικών, να ολοκληρώσει τον ορισμό της υπέρβασης και να πανηγυρίσει στη λήξη της Premier League την κατάκτηση του τίτλου.
Αυτό που είδαμε απόψε, ήταν ο ορισμός του πλήρους ποδοσφαιρικού μενού, από τις δύο πιο όμορφες επιθετικές ομάδες της Premier League. Ηταν ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι σαν πολλά που μας χάρισε η Premier League στη διάρκεια του 2014. Ενδεχομένως όμως να αποδειχθεί το πιο ιστορικό, το πιο βαρύ από αυτά, δηλαδή αυτό που έκρινε και ανέδειξε τον πρωταθλητή. 
Πηγή: gazzetta.gr

Ο πάτος έπιασε πάτο!!

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψεως αποδέχομαι, δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά, το τέλος ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος. Παρακαλώ, μη θεωρηθεί ότι κάνω χιούμορ, δεν το παίζω αυτό στο σπορ. Ο αποδυτηριάκιας γράφει για το πρωτάθλημα που τέλειωσε! Μιλάω πολύ σοβαρά, πολύ κριτικά και βέβαια αναφέρομαι στη μεγάλη μάχη που έγινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στα ασόβαρα πρωταθλήματα συνήθως το ενδιαφέρον κλέβει ο ανταγωνισμός στην κορυφή. Εδώ το παίζουμε αλλοιώς.
Από την αρχή της σαιζόν παρακολουθήσαμε μία συνταρακτική μάχη στον πάτο του πρωταθλήματος. Εκεί παίχθηκαν όλα τα λεφτά. Και μέχρι την τελευταία αγωνιστική πραγματικά η αγωνία ήταν για το ποιες ομαδάρες θα πέσουν και ποιες άλλες ομαδάρες θα φάμε στην μάπα στο επόμενο πρωτάθλημα.
Ο κύριος Βελλής τιμωρήθηκε για τις θρασύτατες δηλώσεις του, με τρόπο βασανιστικό. Ο Ολυμπιακός έβαλε το γκολ νίκης και της σιέστας δύο λεπτά πριν τη λήξη στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Η ιστορική ομάδα της πάλαι ποτέ ελαφράς ταξιαρχίας επιστρέφει αμέσως στην Β΄εθνική με την παρηγοριά τουλάχιστον ότι κυνηγήθηκε από το κατεστημένο, το παρασκήνιο και όλες τις μυστικές και φανερές δυνάμεις που ελέγχουν τη διαιτησία.
Ο Ατρόμητος πήρε έναν ακόμα βαθμό εν όψει των play-off εκμεταλλευόμενος την ανωτερότητά του σ' ένα αδιάφορο παιχνίδι. Και έτσι θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την προνομιούχο θέση από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.
Μια στιγμή. Πέρυσι τα play-off έγιναν πριν δοθούν οι αδειοδοτήσεις. Το ανέκδοτο. Τέσσερις ομάδες κυνήγησαν θέση στην Ευρώπη, τέσσερις ομάδες, δηλαδή, κυνήγησαν την έξοδό τους στην Ευρώπη χωρίς προηγουμένως η ΕΠΟ να έχει αποφασίσει αν δικαιούνται αδειοδότησης. Υπενθυμίζω ότι η σούπερ ληγκ είχε αποφασίσει πολύ σωστά τα play-off αυτή τη σαιζόν να ξεκινήσουν αφού ξεκαθαριστεί ποια ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Αναμένομεν, και τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, το πρόβλημα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό.
ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης δεν έχουν κανένα πρόβλημα στον φάκελλο τους.
Η κυρία Ξάνθη εάν έπαιζε με την ίδια εμπιστοσύνη στον εαυτό της στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος δεν θα είχε φθάσει στο χείλος του γκρεμού. Με τον Παναθηναϊκό μπορούσε περισσότερα γκολ, αυτό τα λέει όλα. Το μεγάλο παιχνίδι για τη Σκόντα ήταν αυτό που έγινε, το 3-1 επί του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μπελάς για την έμπειρη ακριτική ομάδα η διαδικασία του μπαράζ με την τρίτη της Β' εθνικής.

Η ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια για τον Άρη, γράφει o apodytirikias.gr

Μία ομάδα πεσμένη εδώ και πολλές αγωνιστικές. Ο Άρης. Και παίζει το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του και για μία ακόμα φορά ο φόβος και ο τρόμος κρατάει τα πόδια τους βαρειά.
Άρης, σου λέει, μεγάλη ομάδα. Βαρειά φανέλλα. Έχεις πέσει, κύριε. Ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, 17 αγωνιστικές έφθασες μονάχα μία φορά στη νίκη, κόντρα στον Πανιώνιο. Γιατί; Επειδή έπαιζες με την αγωνία μη φας το γκολ.
Το είδαμε το έργο και στο φινάλε του πρωταθλήματος. Ένας Άρης να μη βγαίνει μπροστά. Για τη φανέλλα σου, ρε γαμώτο. Για τον Άρη, ρε γαμώτο. Τι θα σε πείραζε μία ακόμα ήττα.
Κι όμως. Ο Άρης έκανε την πιο απογοητευτική εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΣ δηλαδή σ' ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι δείχνοντας την αδυναμία του και τον κομπλεξισμό της... ανωτερότητας που κουβαλάει.


Πηγή: sportdog.gr

Θα τα κάνουν από κούπες!!

«Ντου από Παντού» με το φινάλε του πρωταθλήματος και γιατί τα πλέι οφ περνάνε μέσα από το κύπελλο! Τελείωσε το πρωτάθλημα, όμως από εδώ και στο εξής έχουν να γίνουν ουκ ολίγες παιχνιδάρες. Αρχής γενομένης από το κύπελλο την Τετάρτη. Κι αν θέλετε να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, θα κριθούν αρκετά στα πλέι οφ κι από τους ημιτελικούς κι από τον τελικό για το κύπελλο Ελλάδας.
Την κούπα
Άλλο, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός να πάνε τελικό και πολύ περισσότερο κιόλας να σηκώσουν την κούπα, άλλο να αποκλειστούν την Τετάρτη. Διαφορετικό το ηθικό τους. Και το λέω αυτό επειδή σύντομα θα γίνει και ο τελικός. Πριν κριθεί κάτι στα πλέι οφ.
Ο αέρας
Θέλω να πω ότι με άλλον αέρα μπαίνεις σε μια μάχη όταν νιώθεις ότι είσαι στα πάνω σου και διαφορετικά όταν π.χ. έχεις αποκλειστεί από μια διοργάνωση.
Στην πλάτη
Όπως, βέβαια, για να το δούμε κι από μια άλλη σκοπιά, από εδώ και πέρα θα παίξουν ρόλο οι τραυματισμοί, η κόπωση, οι κάρτες, τα πάντα. Μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες είναι πλέον επιβαρυμένοι με μια ολόκληρη σεζόν στην πλάτη τους.
Το εισιτήριο
Το ότι μετά και την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος ξεκινάνε με 2 β., με τον Αστέρα δίχως πόντο, μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.
Πέρυσι για παράδειγμα ο Ατρόμητος ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ και παραλίγο να αρπάξει το εισιτήριο για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ από τον ΠΑΟΚ. Ενώ ο Αστέρας που πήγαινε φυσέκι, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο στα πλέι οφ.
Με μάχες
Από εκεί και πέρα τώρα, το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε στην Λιβαδειά και δεν ξεκινάει με πλεονέκτημα μπορεί να του κοστίσει στη συνέχεια, ίσως κι όχι. Ο Γεωργιάδης, δηλαδή, προτίμησε το φρεσκάρισμα των βασικών του ενόψη κυπέλλου.
Θα δούμε, λοιπόν. Μάχες θα γίνουν στα πλέι οφ. Κι όπως είπαμε όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ακόμα και τι θα γίνει την Τετάρτη στο κύπελλο. Με λίγα λόγια ο υπόλοιπος Απρίλιος και μετά ο Μάιος θα έχουν πολύ ενδιαφέροντα ματς και στις δυο διοργανώσεις.
Πηγή: sportdog.gr

Τα λόγια, το αυτονόητο, η ουσία και οι επικίνδυνοι!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει με μια άλλη ματιά την ήττα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, γράφοντας για δήθεν επικοινωνιολόγους της συμφοράς και αυτόκλητους υπερασπιστές της Παναθηναϊκής αγνότητας και εντιμότητας... Για μια φορά ακόμα το πρόβλημα δεν είναι ούτε η εμφάνιση, ούτε η ήττα του Παναθηναϊκού -όπως κι αν ήρθε- από καθαρά ποδοσφαιρική ματιά.
Μια ήττα σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστική σημασία ήταν και αυτό το "χωρίς ουσιαστική σημασία" το σηματοδότησε από μόνος του ο Παναθηναϊκός με την ενδεκάδα που κατέβασε και τον τρόπο που αγωνίσθηκε.
Το πρόβλημα για μια ακόμα φορά ήταν το λεγόμενο... επικοινωνιακό.
Λόγια, λόγια, απέραντα λόγια, δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις, υποσχέσεις και... απειλές και όλα αυτά γιατί ακριβώς;
Ποιο ήταν το αντικείμενο;
Να... ρίξουμε την Ξάνθη;
Αυτό και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε την... Παναθηναϊκή μας καθαρότητα και εντιμότητα;
Ποιός εγκέφαλος είχε αυτή την φαεινή ιδέα;
Να ξεκινήσει δηλαδή η εβδομάδα που προηγήθηκε του συγκεκριμένου παιχνιδιού κάνοντας... ιερό σκοπό και εμβληματική υπόθεση για το τριφύλλι το... ρίξιμο της Ξάνθης.
Ποιος αλήθεια το σκέφτηκε αυτό;
Και εγώ δεν λέω.
Πες ότι πραγματικά το ήθελες όσο τίποτε κάτι τέτοιο. Για διάφορους λόγους. Γιατί κάποτε σε είχε κερδίσει, γιατί την θεωρείς παράρτημα όπως έλεγαν κάποιοι, για κάποιους λόγους τέλος πάντων.
Ε τότε, πολύ περισσότερο και όταν όλη την εβδομάδα τα διατυμπανίζεις ανεπισήμως αλλά και επισήμως με άρθρα αλλά και δηλώσεις του στιλ "δεν θα χαρισθούμε", ή δηλώσεις -υποτίθεται- απόδειξη της... Παναθηναϊκής αγνότητάς μας, ε τότε με το συμπάθιο ούτε κατεβαίνεις με τα δεύτερα και πειραματική ενδεκάδα στην Ξάνθη ούτε έχει την συμπεριφορά που είχε μέσα στο γήπεδο.
Και παρεμπιπτόντως, μια αποριούλα.
Όλοι αυτοί που μιλούσαν υποτίθεται εξ ονόματος του Παναθηναϊκού και έλεγαν παράρτημα την Ξάνθη, τον... Αλαφούζο τον ρώτησαν; Γιατί αν δεν κάνω λάθος ο πρόεδρος της ΠΑΕ σε πρόσφατη τοποθέτησή του για την δημιουργία ενός μετώπου που θα παλέψει για την εξυγίανση, είχε συμπεριλάβει και την Ξάνθη και τον πρόεδρό της κύριο Πανόπουλο στο... μέτωπο.
Δηλαδή ο πρόεδρος θα πήγαινε να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και να κοντράρει την παράγκα παρέα με ένα -τουλάχιστον- παράρτημα ή αυτοί που όλοι την εβδομάδα σήκωσαν την σημαία του... ιερού πολέμου το έκαναν... εν αγνοία του Αλαφούζου;
Για να επιστρέψουμε όμως.
Από την στιγμή που σήκωσες τόσο το κλίμα όλη την εβδομάδα, πας στην Ξάνθη, βάζεις την βασική σου ενδεκάδα, τους βάζεις να μασάνε σίδερα για την τιμή της ομάδας, ρίχνεις τρία γκολάκια και μετά ξεκουράζεσαι και αρχίζεις να σκέφτεσαι την ρεβάνς με τον ΟΦΗ.
Δεν πας έτσι όπως πήγες.
Και μην μου πείτε για τον Σπάθα, γιατί βλέπω ήδη ένα τέτοιο κλίμα να ξεκινάει σαν δικαιολογία.
Ο Σπάθας είναι αυτός που είναι και όντως την έριξε την "σπαθιά" του στην φάση του πέναλτι και την αποβολή του Κουτρουμπή.
Αλλά με το συγνώμη... αδέρφια εγώ, ειδικά για τον Σπάθα δεν πρόκειται να μιλήσω. Ακριβώς γιατί δεν θέλω να γίνω σαν κι αυτούς που κοροϊδεύω. Καθώς ο Σπάθας μπήκε στον χώρο και ξεκίνησε την "καριέρα του" σαν το... αγαπημένο παιδί του Πατέρα. Τότε που κάποιοι ανόητοι -επιεικώς ανόητοι για να μην πω τίποτε χειρότερο- και πάρα πολύ λίγοι για το μέγεθος, το ήθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού, καμάρωναν κιόλας γι' αυτό και το θεωρούσαν μάλιστα και σαν απόδειξη της... δύναμης του Νικόλα Πατέρα στο παρασκήνιο.
Ας αφήσουμε λοιπόν τον Σπάθα και τις... σπαθιές για το σημερινό παιχνίδι.
Καθώς δεν γίνεται να φορτώσουμε σ' αυτόν και να κρύψουμε πίσω απ' αυτόν τον απελπιστικά ανόητο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τα... πέριξ του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Ξάνθη, εκθέτοντας έτσι τελικά και τον Αναστασίου με τους παίκτες του αλλά και τον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό γιατί ειδικά όταν πραγματικά έχεις σκοπό -που δεν το αμφισβητώ- να πας και να κάνεις το παιχνίδι σου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει το αποτέλεσμα στον αντίπαλό σου, πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ μια βδομάδα και μετά πας με τα... δεύτερα.
Θα μπορούσε άνετα ο Παναθηναϊκός και την τιμή του να υπερασπιστεί και την ψυχολογία και ισσοροπία της ομάδας του να μην βάλει σε περιπέτειες, πολύ περισσότερο εν όψει της ρεβάνς με τον ΟΦΗ.
Πως;
Μα λέγοντας το προφανές και αυτονόητο φυσικά.
Πως εδώ παιδιά, κατανοητόν, είναι κρίσιμο το παιχνίδι, εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν μπαίνουμε χρόνια τώρα σε τέτοιου είδους λογικές, αλλά αυτή την στιγμή το βασικό για μας είναι η ρεβάνς με τον ΟΦΗ και τα παιχνίδια στα πλέι-οφ. Θα προφυλάξουμε λοιπόν βασικούς παίκτες μας αλλά από κει και πέρα όποιοι κι αν παίξουν, θα κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτά και... τέλος. Ούτε κραυγές, ούτε βαρύγδουπα λόγια, ούτε... ιερές αποστολές ούτε δήθεν... αποδείξεις Παναθηναϊκής καθαρότητας.
Επί της ουσίας, δηλαδή, θα είχες πει απλά αυτό που τελικά... πραγματικά έγινε.
Γιατί όντως, αυτό έγινε στην Ξάνθη σήμερα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Απλά κάποιοι επικίνδυνοι δήθεν επικοινωνιολόγοι της συμφοράς και αυτόκλητοι υπερασπιστές της Παναθηναϊκής αγνότητας και εντιμότητας, ένα φυσιολογικό πράγμα το τίναξαν στον αέρα χωρίς κανένα απολύτως λόγο.
Αν θέλουν λοιπόν να κάνουν κάτι μετά απ' αυτό, ας κάτσουν για λίγες μέρες στα αυγά τους και ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα, τον Αναστασίου και τους παίκτες του, να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους, τους ρυθμούς, την ένταση και την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται, μπροστά στο καθοριστικό παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ. Καθώς όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από ποδόσφαιρο, ξέρουν πως ιστορίες και αποτελέσματα σαν κι αυτό στην Ξάνθη, εύκολα μπορεί να αποσυντονίσουν μια ομάδα, να σπάσουν τον ρυθμό της και να χαλάσουν το κλίμα και τις ισορροπίες της.
Ας αφήσουν λοιπόν τις πάσης φύσεως σαχλαμάρες και ας αφήσουν προπονητή και παίκτες να ετοιμαστούν όπως πρέπει για να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη.Πηγή: sportdog.gr

Ας μην το θυμηθούν τον Μάιο…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ, αναρωτιέται ποιος από τους Μίτσελ – Γεωργιάδη θα δικαιωθεί την Τετάρτη και σχολιάζει το τραγούδι του Κλάους από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παρατάξει κατά την τελευταία αγωνιστική μία ομάδα που δεν είχε συνοχή και μέσα σε 15 λεπτά δέχθηκε τρία γκολ από τον αδιάφορο αλλά δυνατό στην έδρα του Λεβαδειακό. Αυτό το 3-2 στην Λειβαδιά στερεί από τον Δικέφαλο έναν πόντο από τα πλέι οφ, έναν πόντο που… δεν έχασε, αλλά δεν τον κέρδισε, κάτι που θα γίνονταν αν επικρατούσε στην Βοιωτία.

Γι’ αυτό λοιπόν στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να εύχονται… εκεί γύρω στα μέσα Μαϊου, μην τα φέρει έτσι η π… η μπάλα ώστε να κρίνεται η πρωτιά των πλέι οφ σε έναν πόντο. Κάτι που για παράδειγμα έγινε πέρυσι!

Ο Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τις επιλογές του (ο ΠΑΟΚ σχεδόν από επιλογή έπαιξε στην Λειβαδιά χωρίς 12 σημαντικούς του παίκτες) μια και από την μία έπρεπε να ξεχρεώσουν από κάρτες όλοι εκείνοι που ήταν στο όριο και από την άλλη, έπρεπε να προφυλαχθούν και να ξεκουραστούν όλοι εκείνοι που θα παίξουν στον αγώνα της χρονιάς με τον Ολυμπιακό.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν το αντίθετο και έπαιξαν με βασικούς κόντρα στον Απόλλωνα, σε διάστημα όπου οι φυσικές τους δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με ότι εκπληκτικό παρουσίαζαν μέχρι τις 2 Μαρτίου! Για να δούμε αν και η σημερινή επιλογή (Μίτσελ-Γεωργιάδη) μπορεί να παίξει ρόλο για τον ημιτελικό της Τετάρτης.

Αγωνιστικά στην Λειβαδιά ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» ένα κακό μεσοαμυντικά τέταρτο, εκεί όπου κάθε επίθεση των γηπεδούχων κατέληγε σε γκολ!  Από εκεί και πέρα οι παίκτες του προσπάθησαν, κυκλοφόρησαν την μπάλα, είχαν μερικές ευκαιρίες, αλλά αυτό το ματς δεν γύριζε.

Από επιλογή ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε τέσσερα νέα δημιουργήματα των ακαδημιών του (Κιόσε, Σαββίδης, Πόζογλου, Κουλούρης) παίκτες που ακόμη και από του χρόνου μπορεί να έχουν ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Και κάτι ακόμη: Τεράστια τιμή για τον Κίτσιου να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ένα ακόμη δημιούργημα των ακαδημιών, που φθάνει τόσο γρήγορα σε μία τέτοια στιγμή.
Από εκεί και πέρα έχει ένα ενδιαφέρον ο Νίνης ως αμυντικός μέσος, ο Χούσεν χάνει όλες τις ευκαιρίες που παίρνει, ενώ ο Μάρτενς... Πραγματικά τζάμπα κόπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον φέρει από τον Ιανουάριο.

Ότι… έγινε-έγινε στην Λειβαδιά, με τον Κλάους να τραγουδάει τα συνθήματα από τον πάγκο και να «ζεσταίνεται» ενόψει Ολυμπιακού. Όλοι ετοιμάζονται γι’ αυτόν τον αγώνα που θα μας «απασχολήσει» και τις επόμενες μέρες.

* Υπάρχει διαιτητής που «θέλει» να σφυρίξει τον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός; Για να μην μπούμε σε διαδικασία να αναρωτηθούμε… «υπάρχει διαιτητής που… μπορεί να σφυρίξει αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός». Η λογική πάντως λέει ότι αφού η ΚΕΔ όρισε τον ανύπαρκτο (από εμπειρίες και ντέρμπι) Καλογερόπουλο στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη και τα πήγε καλά (όπως διαβεβαίωναν παρατηρητές και γνωστές στήλες) έτσι και τώρα πρέπει να οριστεί στην «καυτή» Τούμπα ένας ανάλογος διαιτητής. Διαφωνεί κανείς; Αλλά με επιχειρήματα…
Για παράδειγμα ο Μαντάκης από την Ημαθία, είναι ανάλογη περίπτωση… Καλογερόπουλου Αθηνών…. Έτσι δεν είναι;

* Είχαμε 18 Μαρτίου όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορούσε τον Ιβάν Σαββίδη ότι… προσπαθεί μέσω ΠΑΟΚ να προωθήσει και τα πολιτικά του «οράματα» στη χώρα μας.
Ούτε μήνας πέρασε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω Μαρινάκη και Μώραλη διεκδικεί τον Δήμο Πειραιά. Συνέπεια λόγων και πράξεων…

* «Ο Σαββίδης βάζει(!) τον Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας». Πώς γίνεται κάτι τέτοιο; Πώς γράφεται; Τι είναι ο Ζαγοράκης κανένα αντικείμενο που το πηγαινοφέρνουν, ανάλογα τι θέλει ο Σαββίδης;  

 * Α! Και το άλλο που προέκυψε! Είναι λίγο αστείο ο Ολυμπιακός να έχει «κλείσει» πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και να αρχίζει να διαδίδει ότι τον παίρνει μέσα από τα χέρια του Δικεφάλου. Δηλαδή με κόλπα του… 1982 πας να κερδίσεις τις εντυπώσεις;
Πηγή: sportdog.gr

«Βομβιστής» Δώνης!

donis010
Συνέντευξη έδωσε σήμερα (13/04) στην διαδικτυακή εκπομπή “Super Βall”, ο Γιώργος Δώνης και μίλησε κυρίως για τον ΠΑΟΚ.
Οι δηλώσεις Δώνη:
Για το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ: “Θα διατυπώσω ένα παράπονο που ισχύει και για τη δική σας δουλειά. Αν για παράδειγμα ο Καίσαρης διατυπώσει μία άποψη, και διατυπώσει την ίδια άποψη κάποιος από το CNN, θα πουν όλοι ποιος Καίσαρης; Η κακή κουβέντα για τους Ελληνες είναι εύκολη. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Εγώ στον ΠΑΟΚ προσπάθησα, αγαπώ τη δουλειά μου ξέρετε. Θα ήθελα όμως περισσότερο σεβασμό.
Να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ από τα 25εκ ευρώ μπάτζετ το οποίο μείωθηκε σε 5,5 εκ. Εκανα δοκιμές για να πάρω παίκτες στην προετοιμασία. Το πρώτο εξάμηνο το ρόστερ ήταν χαμηλής δυναμικότητας. Πολλά από αυτά τα παιδιά τώρα παίζουν Football league ή σε μικρομεσαίες ομάδες Super league. Oι άλλες ομάδες είχαν καλύτερο ρόστερ και όμως τερματίσαμε 2οι και μπήκε η ομάδα με 4 βαθμούς στα πλέι οφ. Και με αυτούς τους βαθμούς βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τρίπολη είχε ομάδα καλύτερη από εμάς, γι’ αυτό και αποκλειστήκαμε.”
Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη: “Με τον κ. Σαββίδη έχουμε μιλήσει πολλές ώρες, όχι μόνο τρία λεπτά όπως έχει πει. Εχει μεγάλες φιλοδοξίες αλλά δεν είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, άρα πρέπει να εμπιστευτεί τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Αυτοί οι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ δεν εκτέλεσαν καλά τους ρόλους τους. Αν ο Σαββίδης το καταλάβει αυτό, ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ καλά γιατί είναι ομάδα με χρήμα και πάρα πολύ κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Πρέπει όμως πρώτα κανείς να φτιάχνει το δικό του περιβάλλον και μετά να ασχολείται με τα υπόλοιπα. Στα τεχνικά ο άνθρωπος δεν ανακατευόταν ποτέ. Απλώς μόλις φτάναμε σε ένα σημείο, γυρνούσαμε πίσω”.
Για την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία: “Είμαι ένας προπονητής και άνθρωπος που δεν κάνω πίσω σε αυτά που λέω. Εχω κάνει και πολλά λάθη. Αυτό που έγινε με τον Πάμπλο ήταν φυσιολογικό. Υπάρχουν παίκτες που όταν πλησιάζει το τέλος τους δεν το παραδέχονται. Ο Πάμπλο, με τα χαρακτηριστικά του μαχητή που έχει, δεν μπορούσε να το δεχθεί. Ολη η ομάδα το ήξερε. Ο παίκτης χρησιμοποίησε την επιρροή και τη δύναμή του εναντίον του προπονητή. Εγιναν πολλά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Το όλο θέμα ήταν μία καυτή πατάτα. Κανείς δεν ήθελε να την πιάσει. Την πήρα εγώ στα χέρια μου. Ολοι είχαν την ίδια άποψη για μένα. Εχει αναρωτηθεί κανείς σας τι πίστευσαν οι Γεωργιάδης, Βρύζας, Τσιτσιακόφ και Σαββίδης; Καλώς τον επανέφεραν για να κλείσει όπως τους άξιζε. Ομως ο Σαββίδης άλλα έλεγε έξω από τα μικρόφωνα. Εκανα μεγάλη προσπάθεια με τον παίκτη. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι που δεν το έχω κάνει. Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Η διοίκηση πήρε μία απόφαση και μετά έκανε πίσω γιατί φοβήθηκε τον κόσμο. Μου είπαν θα έρθουν 5000 για να καταστρέψουν το γήπεδο.
Για τη δικαστική διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει σεβασμό. Πήγαμε ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια. Κερδίσαμε όλες τις μάχες. Δεν θέλω ποτέ να πέσει ο ΠΑΟΚ. Απλώς δεν έχω άλλο ένδικο μέσο, οι αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν συνεπής. Οι συνεργάτες μου Μένταν και Γεωργίτσας ταλαιπωρούνται με συνεχείς αναβολές. Ο Δώνης, για να ξέρει ο κόσμος είχε συμβόλαιο 240.000 την πρώτη σεζόν και 440.000 τη δεύτερη. Αν βγάλουμε και τα λεφτά του ΑΠΟΕΛ ποια είναι η ζημιά του ΠΑΟΚ; Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δικηγόρο μου κ. Σουλούκου που πέρασε πολλά. Ο Δώνης κυκλοφορούσε με σεκιούριτι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν προσβλητικό”.
Για τις διαφορές του κυπριακού πρωταθλήματος: “Νομίζω ότι δεν μπορείς εύκολα να συγκρίνεις πρωταθλήματα. Οι πρώτες έξι ομάδες εδώ είναι πολύ καλές ομάδες. Αν και δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμα μεγέθη, η πρώτη πεντάδα του κυπριακού πρωταθλήματος θα ήταν σίγουρα στις πρώτες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εξαιρώ τον καλό Ολυμπιακό που είδαμε πριν το Δεκέμβριο”.
Για το αν του λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα: “Μου λείπει η χώρα μου, αν και η προσαρμογή μου εδώ ήταν πολύ εύκολη, γιατί ουσιαστικά είμαστε Ελλαδίτες. Η ζωή δεν έχει την ίδια ένταση και πίεση, όπως στην Ελλάδα, είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί και μπορώ να πω ότι το χρειαζόμουν αυτό. Είμαι πιο ήρεμος από ποτέ”.
Για το αν θεωρεί τον εαυτό αδικημένο: ”“Θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να μιλάει για το κυπριακό ποδόσφαιρο και να μην έχει την απόλυτη άποψη. Εγώ αισθάνομαι ότι δουλεύω σε μία πολύ μεγάλη ομάδα που έχει περάσει δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγ, μία φορά στους 8, φέτος η ομάδα ήταν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ομάδα με μεγάλες διακρίσεις. Θεωρώ μεγάλη πρόκληση το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αν και πηγαίνει και ο δεύτερος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί μέσω των πρωταθλητών είναι πιο εύκολος ο δρόμος για τους ομίλους. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για προπονητές μία τέτοια ευρωπαϊκή παρουσία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες αν όχι η μεγαλύτερη που έχω δουλέψει, είναι οι μεγαλύτεροι μαζί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Λάρισα και τον Ατρόμητο.
Για τον απολογισμό μέχρι τώρα: “Θα έλεγα ότι ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στην αρχή, μέχρι να προσαρμοστώ και να μάθω την ομάδα και τους παίκτες. Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από όλους, διοίκηση, παίκτες, τεχνικό επιτελείο. Πλέον είμαστε μία πολύ δεμένη και πολύ καλή ομάδα ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι είμαστε 25 αγωνιστικές αήττητοι δεν είναι τυχαίο δείχνουν την πορεία μας και ότι διεκδικούμε τους δύο τίτλους”.
Για τις διαφορές στο ελληνικό πρωτάθλημα:“Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια έσοδα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπες ομάδες. Οι άλλοι σύλλογοι έχουν τεράστια προβλήματα αν εξαιρέσει κανείς τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα έναν πιο δυνατό Παναθηναϊκό, πιο δυνατό Αρη, την ΑΕΚ βέβαια για να έχει μεγαλύτερη αξία και ο τίτλος του πρωταθλητή. Το πρωτάθλημα είναι 30% χειρότερο από πέρυσι. Παίκτης που παίζουν τώρα θα έπαιζαν κανονικά στη Γ’ Εθνική”.  
Για τον Ολυμπιακό: “Τελικά ήταν μεγάλη η απώλεια του Μήτρογλου. Ηταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Ηταν μεγάλη απώλεια. Περίμενα πάντως μετά το 2-0 ότι θα περάσει ο Ολυμπιακός τη Γιουνάιτεντ. Πήγε όμως με υπερβολικό θράσος στη ρεβάνς, πήγε να παίξει ποδόσφαιρο, δεν ήθελε να καταστρέψει. Οταν δίνεις σ’ αυτές τις ομάδες χώρους το πληρώνεις”.
Για τον Μίτσελ: ”Είδα ότι στα κρίσιμα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό πλάνο, ο κάθε ρόλος ήξερε το ρόλο του ανάλογα με το που είναι η μπάλα. Υπήρχε καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να βρίσκει συνέχεια υψηλό κίνητρο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορεί να έχει συνέχεια τους παίκτες του στην πρίζα ο Μίτσελ. Ακόμα και η Μπάγερν το έπαθε στη Γερμανία”.
Για τον ποιον προτιμά πρώτο στα πλέι οφ: “Προτιμώ τον Παναθηναϊκό γιατί εκεί παίζει ο γιος μου, ο Χρήστος. Είναι φυσικό”.
Για την εθνική ομάδα: “Στην Εθνική θέλω Ελληνα προπονητή. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά θέλω Ελληνα. Οι Ρεχάγκελ και Σάντος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμένα η θέση δεν με ενδιαφέρει. Ίσως σε 10 χρόνια. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η καθημερινή τριβή”.