Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η «βασίλισσα» δεν πέφτει!!

Το καθήκον της το έκανε η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης και ανανέωσε και για του χρόνου το… ραντεβού της με τα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Η «βασίλισσα» δεν πέφτει!
Νίκη και μόνο νίκη κυριαρχούσε στο μυαλό όλων στη Βέροια, πριν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η «βασίλισσα» το έκανε πράξη. Με γκολ του Βεργώνη στο 78΄ (1-0) η ομάδα της Ημαθίας έσωσε, την τελευταία (34η) αγωνιστική, την παρτίδα και… έκλεισε θέση και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες έχουν και συνέχεια. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα «μπουν» στα πλέι οφ χωρίς βαθμό και θα αντιμετωπίσουν Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο σε ένα μίνι πρωτάθλημα.

Το ματς:



Δυνατό το ξεκίνημα της αναμέτρησης και από τις δυο ομάδες. Αμφότεροι Βέροια και Αστέρας Τρίπολης ήθελαν να «χτυπήσουν» από τα πλάγια με σέντρες. Ωστόσο οι παίκτες του Ντόστανιτς ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες έδωσαν… σημεία ζωής με κάποιες αντεπιθέσεις και ατομικές ενέργειες. Στο 36΄του αγώνα ο Μπεν σκόραρε, αλλά ο βοηθός σήκωσε σωστά το σημαιάκι του και ακύρωσε το γκολ του πρώτου σκόρερ της Βέροιας.

Ο Αστέρας όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τις γραμμές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίζει και τις ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα από αυτή του Μπεν, ήρθε και η μεγαλύτερη χαμένη φάση για τους Αρκάδες, όταν ο Ναβάρο έβγαλε την πάσα από δεξιά, με τον Χουάνμα να πιάνει από κοντά την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της «βασίλισσας» να αποκρούει εντυπωσιακά και να παραχωρεί κόρνερ.

Αφεντικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα. Η Βέροια είχε την κατοχή, είχε και τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο ο Αστέρας με το… αγαπημένο του παιχνίδι (αντεπιθέσεις) χτυπούσε όταν μπορούσε. Και μάλιστα στο 64΄έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Ναβάρο έδιωξε ο Καντιμοίρης σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα -και εφόσον έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορεί- ο Μπεν το πήρε προσωπικά. Με συνεχείς δικές του ευκαιρίες έδωσε ψυχολογία και στους συμπαίκτες του για να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 78΄ήρθε αυτό που περίμεναν όλοι στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. Ο Βεργώνης με σουτ μέσα από την περιοχή έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. Τα πράγματα όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο εύκολα για τη Βέροια. Με την… αύρα της παραμονή και με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Ντόστανιτς δεν επέτρεψαν σε αυτούς του Βεργέτη να πλησιάσουν την περιοχή τους και πήραν το «τρίποντο» που τους κρατάει στη Σούπερ Λίγκα.



Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Σισοκό, Τζημόγιαννης, Ζεζίνιο (85΄ Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Κομόλοφ (61΄ Μάνος), Βεργώνης, Καλτσάς (77΄ Ντόγος), Μπεν, Γκονσάλβες

Στον πάγκο έμειναν: Αναστασόπουλος, Πλαβούκος, Παυλίδης, Τραπ

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Λούϊ, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Εντό, Κουρμπέλης (86΄Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77΄ Βάλντο), Ναβάρο (72΄ Μουνάφο)

Στον πάγκο έμειναν: Μπαντής, Μπαρτολίνι, Παπαχρήστος, Φορμίκα

Διαιτητής: Παππάς Α.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: