Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Είχε κίνητρο και… πλέι οφ!!

Με έξτρα κίνητρο το καλό πλασάρισμα εν όψει πλέι οφ, ο Ατρόμητος νίκησε τον βαθμολογικά αδιάφορο κι ελλιπή Πανθρακικό, με σκορ 3-1 μέσα στην Κομοτηνή και ξεκινά με 2 βαθμούς το μίνι-πρωτάθλημα.

Είχε κίνητρο και… πλέι οφ
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το κεφάλαιο «κανονική περίοδος» για τον Ατρόμητο που με γκολ των Ούμπιδες (19’, 78') και Παπαδόπουλου (70’) επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και σκέφτεται ήδη τα πλέι οφ. Δοκάρι είχε ο Μπρίτο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με δύο βαθμούς, όσους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ξεκινούν τα πλέι οφ οι Περιστεριώτες.

Αν και αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν, ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ζδράβο-Ρίζο στο 63’ αλλά τελικά αποχαιρέτησαν με ήττα μία πολύ καλή γι’ αυτούς σεζόν.


Το ματς

Δεν αποτελεί ελληνικό παράδοξο, ούτε είναι απαραίτητο να ψάξει κανείς να βρει θεωρίες συνομωσίας. Σε όλον τον κόσμο όταν αγωνίζεται μια ομάδα με βαθμολογικό κίνητρο απέναντι σε μια που δεν «καίγεται» για τη νίκη, η πρώτη γίνεται αυτόματα το φαβορί κι έχει με το μέρος της τις πιθανότητες.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με κάμποσες απουσίες λόγω τιμωριών και απουσιών απέναντι σε ένα Ατρόμητο που ήθελε νίκη και μόνο νίκη. Ειδικά με τα νέα από Λειβαδιά και Ξάνθη να φέρνουν γκολ για τους αντιπάλους των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, οι Περιστεριώτες έβλεπαν το ματς ως μια ευκαιρία να μπουν από όσο το δυνατό καλύτερη θέση στα πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ούμπιδες στο 19’ και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους ελέγχοντας τον έτσι κι αλλιώς χαμηλό και ακίνδυνο γι’ αυτούς ρυθμό του αγώνα. Αν μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπρίτο τελείωνε μια γρήγορη αντεπίθεση με γκολ και όχι δοκάρι, θα ήταν δυνατό να καθαρίσουν το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Το τέρμα που σημείωσε ο Ρίζος στο 63’ όχι μόνο δεν άγχωσε, αλλά αντίθετα έδωσε ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που απάντησαν με μια κεφαλιά του Καραμάνου κι ένα τρομερό σουτ του Ούμπιδες, φτάνοντας έτσι στο 3-1.

Πλέον το μυαλό όλων των ανθρώπων του Ατρομήτου στρέφεται αποκλειστικά στα πλέι οφ όπου η λογική (αλλά και η βαθμολογία) δείχνουν πως η πρωτιά κι επομένως η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας χειροπιαστός στόχος.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν μεν με ήττα τον κόσμο τους, όμως είναι βέβαιο πως η γενική εικόνα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφήνει ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας της Κομοτηνής.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ζδράβος-Ρίζος, Παπαγεωργίου, Ιγκορ, Χρήστου, Λαδάκης, Εμποου, Καθάριος, Μπαϊκαρά, Τζάνης (80’ Σεϊδαν), Τριανταφύλλου (57’ Χασομέρης).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μπεν Σαμπάτ, Μολίνα, Σαρακατσάνος, Στόγιος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Φυτανίδης, Μπρίτο (80’ Φάμπιο), Νάστος (46’ Θεολόγου), Παπαδόπουλος (85’ Γεωργίου), Μπάλλας, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κιβρακίδης, Φωτάκης.

Διαιτητής: Γ. ΚΟΜΙΝΗΣ. Βοηθοί: Κ. ΧΑΡΙΣΗΣ, Γ. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: