Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο καμικάζι και τα... τρένα που σώθηκαν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει τη διαιτησία στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη και την απόφαση του Αναστασίου να προστατεύσει την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.   
Να γράψω για το ματς της Ξάνθης. Για ποιο ματς μιλάμε ; Πλάκα κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός με Καπίνο, Σπυρόπουλο, Μέντες, Κουτρουμπή, Λάγο, Αντζαγκούν, Καρέλη, Κλωναρίδη, βασικούς στο αρχικό σχήμα και τον Πέτριτς που θεωρείται πλέον βασικός , απέδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο, για να κερδίσει. Και όχι για να χαριστεί, όπως κάνουν άλλες ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι «πράσινοι», όμως, λογάριαζαν χωρίς τον Σπάθα. Ο οποίος μπήκε σαν καμικάζι στο γήπεδο. Στο 2' ο Γούτας έριξε μία ξεγυρισμένη κλωτσιά στον Αντζαγκούν στον αέρα και ούτε φάουλ δεν έδωσε. Κίτρινη κάρτα; Πλάκα κάνουμε;
Στο 16' ο Σπάθας έδωσε πέναλτι που είδε μόνο αυτός, όταν ο Κουτρουμπής έδιωξε με προβολή την μπάλα, που βρήκε στον ώμο του. Και όχι μόνο πέναλτι , αλλά και κόκκινη κάρτα, για να μην κάνει καμία... κουταμάρα ο Παναθηναϊκός και μείνει με 11 και αντιδράσει, αλλά και για να πάρει το μηνυματάκι του ενόψει ΟΦΗ. Βγήκε ο Κουτρουμπής, γύρισε ο Λαγός στόπερ, μέχρι να γίνει η αλλαγή του Ρισβάνη μέσα σε 6 λεπτά γίνεται το 2-0 , αφού ο Λαγός δεν πρόλαβε-και λόγω ύψους- τον Σολάρι στην κεφαλιά. Στη συνέχεια. Ο Κλωναρίδης τόλμησε να μαρκάρει; Πάρε κίτρινη και μην ξαναμαρκάρεις γιατί θα πάρεις κόκκινη. Στο 25' πατάει ο Σολάρι τον Χουχούμη στον αστράγαλο, αλλά ο καμικάζι ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη, ούτε κόκκινη. Ο Παναθηναϊκός αντιδράει μειώνει ο Κλωναρίδης σε 2-1, αμέσως μετά ο Σολτάνι κοντρόλ με το χέρι, ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη. Στο 51' ο Βασιλακάκης αγκαλιάζει τον Καρέλη, ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη. Στο 51' βουτάει παίκτης της Ξάνθης έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, φάουλ ο καμικάζι και φάση για την Ξάνθη. Πιο πριν βλέπει κίτρινη ο Δώνης (σωστή), του την πέφτουν παίκτες της Ξάνθης κανένας δεν είδε κίτρινη, ενώ την είδε ο Καπίνο , που πήγε εκεί, για να προστατεύσει τον Δώνη.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες και ο Αναστασίου φαινόταν, ότι είχαν το μυαλό τους στο ματς με τον ΟΦΗ. Και για μένα καλά έκαναν. Όταν έχεις έναν διαιτητή, που σου λέει, ότι ή θα χάσεις ή αν χρειαστεί θα σε αφήσω με οκτώ και κινδυνεύεις να πας να παίξεις μισός με τον ΟΦΗ, σαν προπονητής προστατεύεις τους παίκτες σου. Βγάζεις τον Κλωναρίδη, διότι στο επόμενο μαρκάρισμα θα τον έβγαζε με κόκκινη ο καμικάζι και δεν θα είχες ούτε αυτόν με τον ΟΦΗ. Δεν βάζεις στόπερ τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά τον Ρισβάνη, αφού ο πρώτος είναι ο βασικός σου και κινδύνευε και αυτόν να τον στείλει στα αποδυτήρια ο καμικάζι και να μην τον έχεις την Τετάρτη, όπως έγινε με τον Κουτρουμπή. Δεν βάζεις αλλαγή τον Αμπέντ, για τον ίδιο λόγο, αλλά τον νεαρό Αγγελόπουλο .
Και εγώ ήθελα να πέσει η Ξάνθη (στο μπαράζ θα κριθεί), διότι δεν ξεχνώ τι έχει κάνει τόσα χρόνια. Πως έχει ανοίξει τα πόδια και έχει κρίνει πρωταθλήματα και έχει στερήσει από τον Παναθηναϊκό πρωταθλήματα. Αλλά βλέποντας αυτόν τον Σπάθα αποφασισμένο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τον άσο (ο ίδιος Σπάθας που είχε σφάξει την Ξάνθη σε προηγούμενα ματς), κοιτάς σαν προπονητής να προστατεύσεις την ομάδα σου για το κρίσιμο ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ, που έρχεται. Δεν μπορώ να κακίσω τον Αναστασίου, που έβαλε τους πιτσιρικάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Θα με ενοχλούσε -το είχα γράψει και πριν- αν έβλεπα στην ενδεκάδα παίκτες της Νέων, που δεν είχαν ξαναπαίξει. Μπορεί να με ενόχλησε η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, που αν και με δέκα από ένα σημείο και μετά φάνηκε, ότι το μυαλό των παικτών  ήταν να τελειώσουν με δέκα και όχι με εννέα παίκτες, ήταν να μην υπάρχουν άλλες απώλειες ενόψει ημιτελικού. Αλλά δεν μπορώ να τους κακίσω όταν ο καμικάζι ήταν έτοιμος να αποδεκατίσει την ομάδα.
ΥΓ: Τα …τρένα του δευτέρου γύρου τελικά, όπως αναμενόταν σώθηκαν. Η Βέροια με νέο διαιτητικό όργιο (κόπηκε με ανύπαρκτο οφ-σάιντ και δεν δόθηκε πέναλτι στον Αστέρα) κέρδισε και με 10 βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έμεινε στην κατηγορία.
Ο Πλατανιάς –ως άλλη Μπαρτσελόνα- άρχισε το ντεμαράζ με το 7-0 επί της Καλλονής και με 13 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια... απέδειξε, ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ο Βελλής δικαιώθηκε 100% σε ό,τι είπε. Ο Απόλλων έπαιξε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο καθαρά και έπεσε, διότι τα τρένα και οι... Μπαρτσελόνες στις τελευταίες αγωνιστικές δεν παιζόντουσαν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: