Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Καθαρό σημάδι τίτλου για την Λίβερπουλ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος τρίβει τα μάτια του από το θέαμα στο Ανφιλντ και υποκλίνεται σε αυτό το θαύμα θαυμάτων που παρουσιάζει ως στιγμής ο Μπρένταν Ρότζερς. Οσα συνέβησαν στο τετράλεπτο από το 75'ο μέχρι το 78' λεπτό του αγώνα στο Ανφιλντ ήταν/ είναι ένα καθαρό σημάδι τίτλου για την Λίβερπουλ, ένας οιωνός επιστροφής στην κορυφή μετά από 24 χρόνια. Διότι η Λίβερπουλ που είχε νιώσει τον κίνδυνο της ήττας, στη στιγμή της κλασσικής ευκαιρίας του Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος είχε βαλθεί στο β' ημίχρονο να γυρίσει σχεδόν μόνος του το παιχνίδι, έφτασε στο απρόσμενο νικητήριο γκολ από τον Κουτίνιο. Η Λίβερπουλ που έχασε από το τερέν τον εξαιρετικό εαυτό που έδειξε στο α' ημίχρονο, και ένιωσε άτυχη στη φάση του δεύτερου γκολ της Σίτι, που ήταν αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον, είδε την τύχη να της γυρίζει πίσω με την αδιανόητη γκέλα του leader Κομπανί, που έστρωσε το βούτυρο στο ψωμί του Κουτίνιο.
Στη στιγμή μιας ιστορικής επετείου, θλιβερής, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έζησαν μια νίκη ιστορική, η οποία είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει σημείο αναφοράς, κάτι που θα συμβεί αν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερ καταφέρει να μη σκοντάψει στα τέσσερα τελευταία της σκαλιά ώστε να πατήσει πρώτη την κορυφή της Premier League.
Καταγράφοντας τη στιγμή, ο παρατηρητής της Premier League υποκλίνεται σε αυτό το θαύμα θαυμάτων, στην απόλυτα υπερβατική πορεία που διαγράφει η Λίβερπουλ, καθοδηγούμενη από έναν ικανότατο προπονητή, ο οποίος έχει βελτιώσει παλιούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχει βελτιώσει ατομική και ομαδική τεχνική και παρουσιάζει ένα σύνολο που αποδίδει με συνέπεια επιθετικό ποδόσφαιρο εφάμιλλης ποιότητας με αυτό που παράγουν τα πανάκριβα πόδια της σημερινής αντιπάλου του.
Ο δρόμος είναι ακόμη αρκετός. Και με εμπόδια του ύψους της Τσέλσι. Το ξέσπασμα του Στίβεν Τζέραρντ, ο τρόπος της ομιλίας προς του συμπαίκτες του στην μεγάλη τους αγκαλιά στη λήξη του ντέρμπι, όλα όσα προηγήθηκαν της έναρξης του παιχνιδιού και όσα συμβαίνουν στο Ανφιλντ στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων είναι σοβαροί λόγοι για να εκτιμήσει κανείς ότι αυτή η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή δείχνει ικανή να συνεχίσει το ιστορικό σερί των 8 νικών, να ολοκληρώσει τον ορισμό της υπέρβασης και να πανηγυρίσει στη λήξη της Premier League την κατάκτηση του τίτλου.
Αυτό που είδαμε απόψε, ήταν ο ορισμός του πλήρους ποδοσφαιρικού μενού, από τις δύο πιο όμορφες επιθετικές ομάδες της Premier League. Ηταν ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι σαν πολλά που μας χάρισε η Premier League στη διάρκεια του 2014. Ενδεχομένως όμως να αποδειχθεί το πιο ιστορικό, το πιο βαρύ από αυτά, δηλαδή αυτό που έκρινε και ανέδειξε τον πρωταθλητή. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: