Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Βομβιστής» Δώνης!

donis010
Συνέντευξη έδωσε σήμερα (13/04) στην διαδικτυακή εκπομπή “Super Βall”, ο Γιώργος Δώνης και μίλησε κυρίως για τον ΠΑΟΚ.
Οι δηλώσεις Δώνη:
Για το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ: “Θα διατυπώσω ένα παράπονο που ισχύει και για τη δική σας δουλειά. Αν για παράδειγμα ο Καίσαρης διατυπώσει μία άποψη, και διατυπώσει την ίδια άποψη κάποιος από το CNN, θα πουν όλοι ποιος Καίσαρης; Η κακή κουβέντα για τους Ελληνες είναι εύκολη. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Εγώ στον ΠΑΟΚ προσπάθησα, αγαπώ τη δουλειά μου ξέρετε. Θα ήθελα όμως περισσότερο σεβασμό.
Να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ από τα 25εκ ευρώ μπάτζετ το οποίο μείωθηκε σε 5,5 εκ. Εκανα δοκιμές για να πάρω παίκτες στην προετοιμασία. Το πρώτο εξάμηνο το ρόστερ ήταν χαμηλής δυναμικότητας. Πολλά από αυτά τα παιδιά τώρα παίζουν Football league ή σε μικρομεσαίες ομάδες Super league. Oι άλλες ομάδες είχαν καλύτερο ρόστερ και όμως τερματίσαμε 2οι και μπήκε η ομάδα με 4 βαθμούς στα πλέι οφ. Και με αυτούς τους βαθμούς βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τρίπολη είχε ομάδα καλύτερη από εμάς, γι’ αυτό και αποκλειστήκαμε.”
Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη: “Με τον κ. Σαββίδη έχουμε μιλήσει πολλές ώρες, όχι μόνο τρία λεπτά όπως έχει πει. Εχει μεγάλες φιλοδοξίες αλλά δεν είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, άρα πρέπει να εμπιστευτεί τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Αυτοί οι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ δεν εκτέλεσαν καλά τους ρόλους τους. Αν ο Σαββίδης το καταλάβει αυτό, ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ καλά γιατί είναι ομάδα με χρήμα και πάρα πολύ κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Πρέπει όμως πρώτα κανείς να φτιάχνει το δικό του περιβάλλον και μετά να ασχολείται με τα υπόλοιπα. Στα τεχνικά ο άνθρωπος δεν ανακατευόταν ποτέ. Απλώς μόλις φτάναμε σε ένα σημείο, γυρνούσαμε πίσω”.
Για την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία: “Είμαι ένας προπονητής και άνθρωπος που δεν κάνω πίσω σε αυτά που λέω. Εχω κάνει και πολλά λάθη. Αυτό που έγινε με τον Πάμπλο ήταν φυσιολογικό. Υπάρχουν παίκτες που όταν πλησιάζει το τέλος τους δεν το παραδέχονται. Ο Πάμπλο, με τα χαρακτηριστικά του μαχητή που έχει, δεν μπορούσε να το δεχθεί. Ολη η ομάδα το ήξερε. Ο παίκτης χρησιμοποίησε την επιρροή και τη δύναμή του εναντίον του προπονητή. Εγιναν πολλά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Το όλο θέμα ήταν μία καυτή πατάτα. Κανείς δεν ήθελε να την πιάσει. Την πήρα εγώ στα χέρια μου. Ολοι είχαν την ίδια άποψη για μένα. Εχει αναρωτηθεί κανείς σας τι πίστευσαν οι Γεωργιάδης, Βρύζας, Τσιτσιακόφ και Σαββίδης; Καλώς τον επανέφεραν για να κλείσει όπως τους άξιζε. Ομως ο Σαββίδης άλλα έλεγε έξω από τα μικρόφωνα. Εκανα μεγάλη προσπάθεια με τον παίκτη. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι που δεν το έχω κάνει. Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Η διοίκηση πήρε μία απόφαση και μετά έκανε πίσω γιατί φοβήθηκε τον κόσμο. Μου είπαν θα έρθουν 5000 για να καταστρέψουν το γήπεδο.
Για τη δικαστική διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει σεβασμό. Πήγαμε ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια. Κερδίσαμε όλες τις μάχες. Δεν θέλω ποτέ να πέσει ο ΠΑΟΚ. Απλώς δεν έχω άλλο ένδικο μέσο, οι αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν συνεπής. Οι συνεργάτες μου Μένταν και Γεωργίτσας ταλαιπωρούνται με συνεχείς αναβολές. Ο Δώνης, για να ξέρει ο κόσμος είχε συμβόλαιο 240.000 την πρώτη σεζόν και 440.000 τη δεύτερη. Αν βγάλουμε και τα λεφτά του ΑΠΟΕΛ ποια είναι η ζημιά του ΠΑΟΚ; Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δικηγόρο μου κ. Σουλούκου που πέρασε πολλά. Ο Δώνης κυκλοφορούσε με σεκιούριτι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν προσβλητικό”.
Για τις διαφορές του κυπριακού πρωταθλήματος: “Νομίζω ότι δεν μπορείς εύκολα να συγκρίνεις πρωταθλήματα. Οι πρώτες έξι ομάδες εδώ είναι πολύ καλές ομάδες. Αν και δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμα μεγέθη, η πρώτη πεντάδα του κυπριακού πρωταθλήματος θα ήταν σίγουρα στις πρώτες θέσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εξαιρώ τον καλό Ολυμπιακό που είδαμε πριν το Δεκέμβριο”.
Για το αν του λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα: “Μου λείπει η χώρα μου, αν και η προσαρμογή μου εδώ ήταν πολύ εύκολη, γιατί ουσιαστικά είμαστε Ελλαδίτες. Η ζωή δεν έχει την ίδια ένταση και πίεση, όπως στην Ελλάδα, είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί και μπορώ να πω ότι το χρειαζόμουν αυτό. Είμαι πιο ήρεμος από ποτέ”.
Για το αν θεωρεί τον εαυτό αδικημένο: ”“Θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να μιλάει για το κυπριακό ποδόσφαιρο και να μην έχει την απόλυτη άποψη. Εγώ αισθάνομαι ότι δουλεύω σε μία πολύ μεγάλη ομάδα που έχει περάσει δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγ, μία φορά στους 8, φέτος η ομάδα ήταν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ομάδα με μεγάλες διακρίσεις. Θεωρώ μεγάλη πρόκληση το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αν και πηγαίνει και ο δεύτερος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί μέσω των πρωταθλητών είναι πιο εύκολος ο δρόμος για τους ομίλους. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για προπονητές μία τέτοια ευρωπαϊκή παρουσία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες αν όχι η μεγαλύτερη που έχω δουλέψει, είναι οι μεγαλύτεροι μαζί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Λάρισα και τον Ατρόμητο.
Για τον απολογισμό μέχρι τώρα: “Θα έλεγα ότι ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στην αρχή, μέχρι να προσαρμοστώ και να μάθω την ομάδα και τους παίκτες. Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από όλους, διοίκηση, παίκτες, τεχνικό επιτελείο. Πλέον είμαστε μία πολύ δεμένη και πολύ καλή ομάδα ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι είμαστε 25 αγωνιστικές αήττητοι δεν είναι τυχαίο δείχνουν την πορεία μας και ότι διεκδικούμε τους δύο τίτλους”.
Για τις διαφορές στο ελληνικό πρωτάθλημα:“Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια έσοδα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπες ομάδες. Οι άλλοι σύλλογοι έχουν τεράστια προβλήματα αν εξαιρέσει κανείς τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα έναν πιο δυνατό Παναθηναϊκό, πιο δυνατό Αρη, την ΑΕΚ βέβαια για να έχει μεγαλύτερη αξία και ο τίτλος του πρωταθλητή. Το πρωτάθλημα είναι 30% χειρότερο από πέρυσι. Παίκτης που παίζουν τώρα θα έπαιζαν κανονικά στη Γ’ Εθνική”.  
Για τον Ολυμπιακό: “Τελικά ήταν μεγάλη η απώλεια του Μήτρογλου. Ηταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Ηταν μεγάλη απώλεια. Περίμενα πάντως μετά το 2-0 ότι θα περάσει ο Ολυμπιακός τη Γιουνάιτεντ. Πήγε όμως με υπερβολικό θράσος στη ρεβάνς, πήγε να παίξει ποδόσφαιρο, δεν ήθελε να καταστρέψει. Οταν δίνεις σ’ αυτές τις ομάδες χώρους το πληρώνεις”.
Για τον Μίτσελ: ”Είδα ότι στα κρίσιμα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό πλάνο, ο κάθε ρόλος ήξερε το ρόλο του ανάλογα με το που είναι η μπάλα. Υπήρχε καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να βρίσκει συνέχεια υψηλό κίνητρο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορεί να έχει συνέχεια τους παίκτες του στην πρίζα ο Μίτσελ. Ακόμα και η Μπάγερν το έπαθε στη Γερμανία”.
Για τον ποιον προτιμά πρώτο στα πλέι οφ: “Προτιμώ τον Παναθηναϊκό γιατί εκεί παίζει ο γιος μου, ο Χρήστος. Είναι φυσικό”.
Για την εθνική ομάδα: “Στην Εθνική θέλω Ελληνα προπονητή. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά θέλω Ελληνα. Οι Ρεχάγκελ και Σάντος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμένα η θέση δεν με ενδιαφέρει. Ίσως σε 10 χρόνια. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η καθημερινή τριβή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: