Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Τιτανικός!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα όλων των εποχών! Όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιος έχει λανθασμένη πορεία ή ότι βουλιάζει, αναφωνούμε "Τιτανικός". Κι ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα, σήμερα θα ασχοληθούμε μ΄ αυτό. Ελλείψει, βέβαια, και κάποιου κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που να έγινε σαν σήμερα.

Ο Τιτανικός, λοιπόν, ήταν βρετανικό υπερωκεάνιο το οποίο προσέκρουσε σε παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912 στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άτομα. Μετέφερε 2.224 επιβάτες.
Στις 14 Απριλίου 1912, μετά από τέσσερις ημέρες ταξιδιού, συγκρούστηκε με παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Γης.
Ακολούθησε πανικός, οι σωστικές λέμβοι δεν επαρκούσαν, ενώ μερικά μέλη του πληρώματος έτρεξαν να επιβιβαστούν πρώτα.
Στις 2:20 το ξημέρωμα το πλοίο έσπασε και άρχισε να βυθίζεται με περισσότερα από 1.000 άτομα ακόμη πάνω του.
Ο Τιτανικός ανακαλύφθηκε στο βυθό το 1985 κι από τότε έχουν ανασυρθεί πολλά αντικείμενα που εκτίθενται σε μουσεία. Έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια, ταινίες, βιβλία.
Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.
Το συγκεκριμένο ναυάγιο θεωρείται από τα τραγικότερα "εν καιρώ ειρήνης" ναυάγια. Η περισυλλογή των διασωθέντων έγινε από το πλοίο "Καρπάθια" στις 03:30.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: