Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αξίζει η προσπάθεια για Καρίγιο!!

Σέντερ φορ περιοχής, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και γκολ το… μενού του. O Ηρακλής Αντύπας... σκιαγραφεί το προφίλ του Γκουίντο Καρίγιο! 
Ο Γκουίντο Καρίγιο μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Πρόκειται για το πρώτο μεταγραφικό σίριαλ της σεζόν και ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό.
Η πρόταση των Πειραιωτών, για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού είναι εξαιρετική και πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της χώρας μας. Το τι ακριβώς θα συμβεί, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες και αν η Εστουντιάντες πει το «ναι» στις διαπραγματεύσεις…
ADVERTISEMENT
Ξεκάθαρη εικόνα για τον συγκεκριμένο παίκτη, φυσικά και δεν μπορεί κάποιος να έχει, εκτός αν παρακολουθούσε με… μανία το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Οπότε μπήκαμε στο YouTube, προκειμένου να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τον συγκεκριμένο παίκτη. Έστω και αν από τα βίντεο, δεν μπορείς να βάλεις τα χέρια σου στη φωτιά.
Ωστόσο, μπορεί να βγει άκρη. Υπάρχουν αρκετά στιγμιότυπα με τα… κατορθώματα του Καρίγιο. Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για επιθετικό περιοχής. Αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι ότι είναι ιδιαίτερα δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Έχει βάλει αρκετά γκολ με κεφαλιές και σε κάποιες από αυτές θυμίζει λίγο στο στιλ, τον Κοβάσεβιτς.
Είναι μαχητής. Δεν παρατά τις φάσεις, όταν αυτές φαίνεται να περνούν ανεκμετάλλευτες. Και έχει βάλει γκολ, έχει δικαιωθεί με την επιμονή του. Επίσης φαίνεται να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και μυρίζεται το γκολ. Έχει καλές κινήσεις… σεντερφορίσιες που λέει και μια ψυχή.
Αυτό που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε, είναι αν διαθέτει ταχύτητα. Μπορεί να έχει αντίληψη και γρήγορη σκέψη (χαρακτηριστικό το γκολ που πετυχαίνει κόντρα στη Ρασίνγκ. Όχι το τελείωμα, αλλά το τακουνάκι με το οποίο προσπαθεί να σκοράρει), αλλά δεν είδαμε κάποια φάση της Εστουντιάντες στη κόντρα, προκειμένου να δούμε τον τρόπο με τον οποίο κινείται.
Με αυτά που είδαμε πάντως – και πολύ περισσότερο με αυτά που έχουν δει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού – αξίζει η μεγάλη προσπάθεια για να ντυθεί ο παίκτης στα ερυθρόλευκα…
Υ.Γ. Φυσικά και έπρεπε να παραμείνει ο Φουστέρ στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την εμπειρία, την αυταπάρνηση, το πάθος και τα γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

H σφραγίδα και το βαρίδι!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ρίχνει μια πρώτη, προσεκτική ματιά στον new-look Παναθηναϊκό.
Oσο ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε διάκριση στην Ευρωλίγκα και το πλεονέκτημα έδρας για τα ελληνικά πλέι-οφ, τα πιο βαριά χαρτιά του ήταν, κατά σειρά σπουδαιότητας, οι κ.κ. Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα και Παππάς. Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του, η έδρα που συχνά έδινε φτερά στα ποδάρια των παικτών του.
Βεβαίως, κουβαλούσε τότε και ο βαρίδι που άκουγε στο όνομα Ιβάνοβιτς: ο Μαυροβούνιος πελάγωσε, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, αποδείχθηκε λίγος για τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και εν τέλει απολύθηκε, Μάιο μήνα, αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε χθες στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό της Α1 με τον ΠΑΟΚ, δεν είχε κανένα από τα πέντε ατού του Απριλίου.
Ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστα  αναρρώνουν από τραυματισμούς. Ο Παππάς έκανε εγχείρηση και μετράει τους μήνες της υπομονής. Το γήπεδο ήταν άδειο, ένεκα της πρωτομαγιάτικης "σπανουλειάδας".
Και όμως, το αποτέλεσμα ήταν θετικό πέρα από κάθε προσδοκία: καλή απόδοση και νίκη με 25 πόντους, επί του ίδιου ΠΑΟΚ που πέρυσι τέτοιες μέρες αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι.
Έλειπε, βλέπετε, και το βαρίδι. Η εικόνα του χθεσινού αγώνα ήταν μία πρώτη δικαίωση όχι μόνο της δουλειάς του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αλλά και όσων θεωρούσαν ακατάλληλο τον ήδη ξεχασμένο Ιβάνοβιτς.
Για πρώτη φορά μετά από μήνες, ο Παναθηναϊκός είχε ταυτότητα και αγωνιστικό προσανατολισμό. Επιστράτευσε ξανά τη δυναμική άμυνα που είναι γραμμένη στο dna του, αγωνίστηκε στοχευμένα στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένα πλεονέκτημα και να κρύψει συγκεκριμένες αδυναμίες, έδινε εικόνα ομάδας παρά τις απουσίες.
Στα χαρτιά, θα έπρεπε να θυμίζει ομάδα του Σεπτέμβρη, αφού είχε αρκετά καινούρια πρόσωπα σε καίρια πόστα (Κούπερ, Μόργκαν), νέο προπονητικό τιμ, πολλές σημαντικές απουσίες, αλλά και κάποιους κομπάρσους χρεωμένους με ρόλους πρωταγωνιστικούς. Δεν ήταν όμως σκορποχώρι ούτε αναλώθηκε σε άκαιρους πειραματισμούς.
Ο Κούπερ με τον Μποχωρίδη μοιράστηκαν τα ηνία, ο Νέλσον αγκυροβόλησε "χαμηλά" για να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του πόδια, ο Μαυροκεφαλίδης απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Σλότερ ξαναβρήκε τον γνώριμο ρόλο του, ο Φώτσης αξιοποίησε τα ελεύθερα σουτ, ο Χαραλαμπόπουλος πάτησε με σιγουριά, η νίκη επιτεύχθηκε χωρίς άγχος.
Οσο απογοητευτικός κι αν εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, είναι αιθεροβάμων όποιος πιστεύει ότι τέτοιοι αγώνες κερδίζονται με τη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του έναν δρόμο γεμάτο λακκούβες και χειρίστηκε την αποστολή του με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.
Με άλλα λόγια, θύμιζε ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Δεν τον έβγαλε μόνο από το δικό του μυαλό τον τυφλοσούρτη που χρησιμοποίησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος...
Δεν προσπαθώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όχι. Το πιθανότερο είναι να "σκουπιστεί" από τον Ολυμπιακό ή έστω να γνωρίσει τιμητική ήττα με 1-3 ή 2-3. Εκτός απροόπτου θα περάσει δύσκολες στιγμές και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ανεβεί για 3ο και ίσως για 4ο ημιτελικό.
Ωστόσο, δίνει την εντύπωση ότι θα εμφανιστεί στους τελικούς αξιόμαχος, ικανός (εφ'όσον εμφανιστεί πλήρης) να μετουσιώσει το ειδικό του βάρος σε λυσσαλέα αντίσταση, αντάξια της κληρονομιάς του.
Η σφραγίδα ενός "νεοσύλλεκτου" αλλά ικανότατου προπονητή θα είναι το κέρδος μίας, ενδεχομένως χαμένης, χρονιάς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπήκαμε ήδη σε διαδικασία Grexit!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος «αποκαλύπτει» στο blog του στο gazzetta το πώς η Ελλάδα έχει ήδη μπει ουσιαστικά σε διαδικασία ευρωπαϊκού αποκλεισμού!
ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ, λέει, το ποδοσφαιρικό Grexit. Έστω με τα ζόρια, έστω κι αν επειδή στην uefa έχουμε και κανένα φίλο, έστω κι αν στη fifa είχαν άλλους, πιο σοβαρούς, νταλγκάδες στο κεφάλι τους, όπως...αποδείχθηκε σήμερα, από το αν θα έχουν τα πειθαρχικά όργανα της ελληνικής Λίγκας και της ΕΠΟ ένα τακτικό δικαστή η, ένα συνταξιούχο…
ADVERTISEMENT
Όμως, φίλοι μου κατά βάθος το ποδοσφαιρικό Grexit υπάρχει! Ζει και βασιλεύει, δυστυχώς. Και το δημιουργούν οι ίδιοι οι ελληνικοί σύλλογοι, που στην συντριπτική πλιοψηφία τους κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν την Ελλάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί με τον Ολυμπιακό μόνο, και μία καλή χρονιά του Αστέρα, πόσο μπορεί να σταθεί το πράγμα; Δεν μπορεί.
Το ξέρετε-θυμάστε που η Ελλάδα το 2006 ήταν στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ; Μπροστά της ήταν μόνο οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία) κι η Πορτογαλία με την Ολλανδία! Και μετά από μία κακή διετία, είχε σταθεροποιηθεί έως και πέρσι στις θέσεις 10-12. Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.
Τώρα η Ελλάδα είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας της 5ετίας. Κι από τη νέα σεζόν χάνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Σεπτέμβριο ξεκινάει η νέα πενταετία κι η Ελλάδα θα αρχίσει από την 14η θέση, ακόμη πιο κάτω δηλαδή. Εκτός από την Τουρκία και την Ελβετία, μας πέρασε και η Τσεχία! Κι είναι έτοιμη να μας περάσει κι η 15η Ρουμανία. Δεν είμαστε καθόλου μακριά από το να γίνουμε Κύπρος. Τι νομίζετε; 18η είναι; Καθόλου μακριά μας.
Οι ηγεσίες των άλλων μεγάλων ελληνικών συλλόγων τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια, με όσα έκαναν κι όσα δεν έκαναν τις απαξίωσαν ευρωπαϊκά τις ομάδες τους.
Η ΑΕΚ τελευταία φορά πήρε βαθμό τον Αύγουστο του 2011, αποκλείοντας την Ντινάμο Τυφλίδας, στην παράταση!!! Από το Δεκέμβρη του ίδιου έτους δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη!
Ο Παναθηναϊκός από το φθινόπωρο του 2010 έχει κερδίσει μόνο τη Μάδεργουελ και τη Μίντιλαντ. Άντε και κάτι λίγες ισοπαλίες!
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για τελευταία φορά ομάδα πλην Καζακστάν, Μινσκ, Χάϊφα, Μπνέϊ Γιεχούντα κλπ, το Νοέμβριο του 2011!
Πόσους βαθμούς να μαζεύει κάθε χρόνο μόνος του ο Ολυμπιακός; Δεν φτάνουν! Εκτός κι αν περιμένουμε να μας ανασηκώσουν ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος, οπότε πάω πάσο.
Το παραμύθι ότι για όλα φταίει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί πια να έχει νόημα. Ο Ολυμπιακός όταν η Ελλάδα το 2006 ήταν στην 8η θέση της ΟΥΕΦΑ, είχε εννιά πρωταθλήματα στα δέκα!!! Τότε δεν κυριαρχούσε; Τώρα μόνο κυριαρχεί;
Ασφαλώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την ΑΕΚ όχι απλά στην Α΄ Εθνική, αλλά και δυνατή. Και τον Παναθηναϊκό πιο ανταγωνιστικό και τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό. Όμως, αυτά είναι θέματα των ομάδων τους κι όχι του Ολυμπιακού. Οι ίδιες πρέπει να τα λύσουν. Και τότε πρωταθλήματα δεν έπαιρναν. Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη τα έπαιρνε. Και τώρα ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη τα παίρνει. Αλλά τότε ήταν οι ίδιες αλλιώς…
Εάν δεν αλλάξουν τακτική οι άλλες ομάδες και δεν κάνουν πραγματικά βήματα μπροστά, το ποδοσφαιρικό Grexit, που ήδη το έχουμε ξεκινήσει μόνοι μας, θα το…πετύχουμε-ολοκληρώσουμε πανηγυρικά! Και δε θα είναι ο Ολυμπιακός ο μοναδικός χαμένος. Θα είναι όλοι. Κι οι άλλοι θα είναι και περισσότερο χαμένοι. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη μπει σε διαδικασία ευρωπαϊκού αποκλεισμού της Ελλάδας, μέσω ενός ολοένα και βαθύτερου υποβιβασμού της, που έχει ξεκινήσει για τα καλά.
Ας κάνουν, όλοι, αυτό που πρέπει για τις ομάδες τους…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βερόν στο gazzetta.gr: «Τελειώνει σύντομα του Καρίγιο!»

Ο «θρυλικός» Χουάν Ραμόν Βερόν, πατέρας του προέδρου της Εστουδιάντες και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μιλάει στο gazzetta.gr για τον Καρίγιο και εκτιμά ότι η υπόθεσή του θα κλείσει σε λίγες μέρες, είτε θετικά, είτε αρνητικά για τον Ολυμπιακό. 
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα, ενώ για μία τριετία, από το 1972 έως το 1975, πέρασε και από τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Χουάν Ραμόν Βερόν, πατέρας του μεγάλου Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, ο οποίος πλέον είναι πρόεδρος των «φοιτητών», διατηρεί έναν συμβουλευτικό ρόλο στο σύλλογο από τα προάστια του Μπουένος Άιρες, έχοντας λόγο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.  Ο ίδιος, μας είπε ότι επιβλέπει τα όσα γίνοντιαι στην ομάδα.
ADVERTISEMENT
Μιλώντας στο gazzetta.gr για την περίπτωση του Γκουίδο Καρίγιο, τον οποίο γνωρίζει από μικρό παιδί μιας και ανδρώθηκε και αναδείχθηκε στην Εστουδιάντες, τονίζει: «Γνωρίζω για την πρόταση του Ολυμπιακού, χωρίς να μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει πρόταση και από την Ίντερ, που είναι ένας πιθανός προορισμός, ενώ έχουμε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Ωστόσο δεν πρόκειται να φύγει αν δεν πάρουμε τα χρήματα που αξίζει. Ο τελικός του προορισμός θα αποφασιστεί σύντομα, εκτιμώ ότι σε λίγες μέρες θα τελειώσει το θέμα», είπε δείχνοντας πως ουσιαστικά όποιος δώσει τα περισσότερα... θα τον πάρει.
Ο Βερόν μίλησε στο gazzetta.gr και για τα χαρακτηριστικά του Καρίγιο: «Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην Αργεντινή. Είναι ένας πλήρης επιθετικός και δεν υπάρχουν πολύ τέτοιοι. Έχει την κατάλληλη σωματοδομή, είναι καλός με το κεφάλι, αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Ένας πολύ καλός επιθετικός, σε ηλικία 22 ετών, έτοιμος δηλαδή για το μεγάλο βήμα. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Τον γνωρίζω καλά και πρόκειται για ένα παιδί αποφασισμένο και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Μπορεί να προκαλέσει αίσθηση στην Ευρώπη αν τελικά υπάρξει ομάδα που θα καλύψει την Εστουδιάντες».
Όσον αφορά την προοπτική του Ολυμπιακού, ο Βερόν υποστήριξε: «Φυσικά και νομίζω πως έχει πιθανότητες. Είναι μια ομάδα που παίζει στο Champions League και πιστεύω πως ο γκουίδο θα έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να δούμε τι θα γίνει».

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Βαγγέλης Χατζηιωάννου και μίλησε για την συνάντηση που είχε ο Άλεξ Κάλας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Σταύρο Κοντονή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την άποψη του για τον Άλεξ Κάλας:
Έμεινα έκπληκτος από το συγκεκριμένο άτομο. Είχα μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο αλλά είναι πολύ διαφορετικό να τον βλέπεις από κοντά. Έμεινα έκπληκτος από την προσωπικότητα του αλλά και για το ενδιαφέρον του για τον Άρη. Ήρθε στην Ελλάδα μόνο για τον Άρη. Επί τούτου έκλεισε το ραντεβού με τον κ. Κοντονή και ήρθε ο ίδιος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να κινήσεις τις καταστάσεις».
Για τις συζητήσεις που έγιναν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού:
 «Στην ουσία της υπόθεσης έγινε μια συζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ το τυπικό και διήρκησε αρκετά. Οι παράγοντες του υπουργείου και ο κ. Κοντονής άκουσαν με προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν. Εμείς τονίσαμε πως δεν ζητάμε καμιά χάρη και αυτό το κατάλαβε ο υπουργός και από τα προφορικά που του είπαμε αλλά και από τα γραπτά. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο κανονισμός. Σαν Άρης ζητήσαμε να εποπτεύσει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του τη νομιμότητα της υπόθεσης».
Για το γεγονός πως ο Σταύρος Κοντονής θα στείλει επιστολή  στην ΕΠΟ:
«Μόνος του ο Υπουργός είπε, επειδή κατανοεί και ο ίδιος την υπόθεση, πως θα στείλει χαρτί στην ΕΠΟ και στην Σούπερ Λιγκ για να τους πει να τηρηθούν οι κανόνες».
Για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν στον Άρη:
«Το πρώτο βήμα έγινε. Θα γίνουν οι κινήσεις του Άρη προς την πλευρά της Φούτμπολ Λιγκ όπου θα τονίσουμε πως το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες και πως ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου θα παίξουν στη Γ’. Το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες και αυτό ισχύει από αποφάσεις αλλά και από την ισχύουσα προκήρυξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει με 20 ομάδες και αυτό το είπε και ο κ. Κοντονής. Το δεύτερο δεδομένο είναι πως εφόσον προκύψουν θέσεις πρέπει να καλυφθούν από την χαμηλότερη κατηγορία και εφόσον είναι λιγότερες από 4 θέσεις θα γίνουν μπαράζ. Το επαναλαμβάνω συνεχώς εμείς θέλουμε να τηρηθεί απλά η νομιμότητα».
Για τον αν θα γίνει συνάντηση και με τον κ. Καλογιάννη:
«Γνωρίζω πως στα πλαίσια των εντολών που έχω θα γίνει συνάντηση και με τον κ. Καλογιάννη και με την ΕΠΟ».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Πρέπει να παίξει μπάλα ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Δημόπουλος και μίλησε για το πλάνο που χρειάζεται ο «Δικέφαλος» ενώ σχολίασε και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Μετά από τόσα χρόνια δεν έχει πάρει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ από τότε πάσχει από έναν άνθρωπο που θα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος. Εμείς από πίσω είχαμε τον Κούδα να κάνει και την πάσα και ούτε αυτός υπάρχει σήμερα. Τώρα έχουμε μείνει μόνο με τον Κλάους. Ο ΠΑΟΚ τόσα χρόνια… φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό. Φέτος, η ομάδα… «έβγαλε» τα μάτια της μόνη της. Ήμασταν με έξι βαθμούς μπροστά και φάγαμε τέσσερα από την Ξάνθη. Δεν είχε βάθος η ομάδα και αυτό ήταν το θέμα. Υπήρχαν 11 παίκτες αλλά δεν υπήρχαν καθόλου αλλαγές».
Για τους παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια:
«Το θέμα είναι το πόσα λεφτά δαπανήθηκαν. Έχουν περάσει 64 ποδοσφαιριστές σε τρία χρόνια και έχουν χαθεί πάρα πολλά λεφτά. Από τους 64 πόσοι άξιζαν άραγε; Ο Γκαρσία άξιζε αλλά κάποιοι άλλοι απλά… πέρασαν. Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την ομάδα με τους μικρούς επειδή δεν είχε χρήματα να δαπανήσει και έχει ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Βέβαια, δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν αλλά αυτοί που τους έφεραν. Ήρθε ο Μάρτενς με 1.500.000 ευρώ και δεν έπαιξε ένα παιχνίδι. Οι καλοί ειδικά παίκτες πρέπει να έρχονται από την αρχή όμως έρχονται στο τέλος του Ιανουαρίου».
Για το πλάνο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
«Χρειάζεται ένα πλάνο από το καλοκαίρι. Ο Σαββίδης θέλει 2-3 ανθρώπους δίπλα του που να ξέρουν από μπάλα. Δεν γίνεται να βλέπουμε τους παίκτες μέσα από τα DVD. Στα DVD θα δεις μόνο τα καλύτερα στιγμιότυπα».
Για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:
«Αν παίξει μπάλα ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει αλλιώς είναι άξιος της μοίρας του. Η ομάδα δεν μπορεί να βάλει γκολ πως θα κερδίσει; Ο Παναθηναϊκός κουτσά – στραβά βάζει ένα γκολ και κερδίζει. Περίμενε κανείς πως θα έβαζε τέσσερα γκολ μέσα στην Τρίπολη; Λέγαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και τώρα στόχο έχουμε να βγούμε δεύτεροι στα πλέι – οφ. Αυτό εδώ είναι κατάντια».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θέαμα και στιγμές αθλητικής άμιλλας»

Σε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεταιρισμού προχώρησε ο Γιώργος Μποροβήλος, με αφορμή την διεξαγωγή της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Κ17 της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στις 28 και 30 Μαΐου με τη συμμετοχή των Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής εξέφρασε την επιθυμία του να δείξουν οι μκροί αστέρες των ελληνικών γηπέδων όσα διδάχθηκαν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και να προσφέρουν θέαμα σε συνδυασμό με στιγμές αθλητικής άμιλλας.
Η δήλωση του κ. Μποροβήλου:
«Οι εκκολαπτόμενοι αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δείξουν τις αρετές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα μετουσιώσουν σε πράξη όσα διδάχθηκαν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία των τμημάτων υποδομής των ομάδων τους και θα προσφέρουν θέαμα αλλά και στιγμές αθλητικής άμιλλας στους φιλάθλους.
Πάγια αρχή της Σούπερ Λίγκας είναι να στηρίζει και να ενισχύει τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Υποδομής, καλύπτοντας όλα τα έξοδα διοργάνωσης των αγώνων, μετακίνησης, διαμονής, διατροφής κ.α., έτσι ώστε τα προπονητικά επιτελεία και οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τα τμήματα υποδομής να συγκεντρώνονται στον αντικειμενικό τους σκοπό, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των αυριανών «αστεριών» των επαγγελματικών ομάδων.
Μέσα από την πορεία όλων των ομάδων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, τα κέρδη είναι ήδη πολλά: Οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν να αγωνίζονται σε επαγγελματικά πρότυπα, εκπαιδεύονται στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και διδάσκονται τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς» από εξειδικευμένα στελέχη των ΠΑΕ, οι οποίες άλλωστε επενδύουν στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών, που θα κληθούν στο μέλλον να στελεχώσουν τις επαγγελματικές ομάδες.
Μια θετική επίπτωση της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων γηγενών ποδοσφαιριστών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της χώρας μας.
Αυτά τα παιδιά που σήμερα αγωνίζονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος Novasports Σούπερ Λίγκας Κ17 της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, αλλά και πολλά άλλα που αγωνίζονται στις υπόλοιπες ομάδες, αποτελούν το «νέο κύμα» του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.
Ήδη πολλοί από τους εξελίξιμους αυτούς ποδοσφαιριστές στελεχώνουν τις Εθνικές μας Ομάδες και έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των επαγγελματικών συλλόγων με τις ικανότητές τους. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που πραγματοποιείται στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Σούπερ Λίγκας οι νέοι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν με σταθερά βήματα να προοδεύσουν και να προετοιμαστούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στα γήπεδα της Ελλάδας.»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Διαφωνώ με την ανακοίνωση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος της ΚΑΕ Άρης, ο Γιώργος Παπαδημητρίου και μίλησε για την παραίτηση του από την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η παραίτηση μου είναι στην διάθεση του Λευτέρη Αρβανίτη από την Κυριακή. Η ανακοίνωση της Τετάρτης είχε ένα απαράδεκτο ύφος και διαφωνώ με αυτήν. Ξέρω πως αυτή την ανακοίνωση δεν την έγραψε ο κ. Αρβανίτης. Το βράδυ μόλις την διάβασα στα σαιτ, είχα μια εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο, τον ξέρω και τον τιμώ αλλά στην συγκεκριμένη ανακοίνωση βρήκα πολλά αντίθετα. Η αδικία γεννάει βία. Υπήρχε μια σφαγή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ο κόσμος αντέδρασε. Αυτά που έγιναν δεν ξεπερνούσαν το πλαίσιο που έχει γίνει σε άλλους αγώνες. Ήταν μια εκτόνωση του κόσμου και μετά το 10λεπτο όταν επέστρεψαν οι διαιτητές, δεν έγινε το παραμικρό στο γήπεδο. Δεν γίνεται ο Άρης να γίνεται ο πρωτομάρτυρας μιας εξοντωτικής απόφασης. Προφανώς ο κ. Κοντονής δεν έχει δει το ματς και τον επηρέασαν κάποιοι υπουργοί που βρίσκονται κοντά σε αυτή την ομάδα. Αυτοί που έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση και δεν είναι μέσα σε αυτούς ο Λευτέρης Αρβανίτης, δεν ξέρουν από διοίκηση και κάνουν κακό στην ομάδα.
Πριν την έλευση του επενδυτή μια τέτοια ανακοίνωση δεν θα έβγαινε. Ο κ. Λάσκαρης για τον οποίον είμαστε ευγνώμονες πρέπει να σκεφτεί πως η ομάδα έχει διοίκηση. Αυτό που χρειάζεται ο Άρης δεν είναι η διοικητική ενίσχυση αλλά η οικονομική. Όλες οι αποφάσεις της διοίκησης Αρβανίτη είναι σωστές και στοχευμένες. Επίσης, δεν μπορώ να παραλείψω την προσφορά του Super 3. Για αυτά τα παιδιά λέγονται πολλά όμως πάντα βοηθάνε. Επεμβαίνουν αυτά τα παιδιά μόνο όταν τους φωνάζουν και είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Ο Άρης έχει ανάγκη τους ανθρώπους αυτούς. Έτσι όπως ασκείται η διοίκηση από τον κ. Λάσκαρη, θολώνει τα νερά. Εγώ ήμουν άμισθος στην ομάδα και θα συνέχιζα να ήμουν άμισθος. Από εκεί και πέρα τα πρόστιμα είναι πολλά και μια αριστερά της ανισονομίας δεν την θέλουμε. Γίνεται η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας να δέχεται τέτοια χτυπήματα; Ο κόσμος του Άρη πρέπει να διατηρήσει την ενότητα του και να συμπαρασταθεί στην διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Αποτελεσματικό διοικητικό μοντέλο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και μίλησε για την νέα ακαδημία που συμμετέχει μαζί με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που χρειάζεται ο «Δικέφαλος» αλλά και στο θέμα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την νέα ακαδημία στην οποία συμμετέχει:
«Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Σκαρτάδο και τον Βασιλάκο. Βρισκόμαστε κάποιοι παλιοί κάθε Κυριακή για καφέ και αυτή η ιδέα ωρίμασε. Είναι ένας καινούριος αθλητικός σύλλογος που στοχεύει να δημιουργήσει από την αρχή ακαδημίες και στην συνέχεια θα υπάρχουν και άλλα πράγματα. Αυτό που παρακίνησε εμένα στο να συμμετέχω και να στηρίξω αυτή την ιδέα ήταν δύο – τρία πράγματα που είναι καινοτομίες. Τα παιδάκια που θα συμμετέχουν δεν θα πληρώνουν χρήματα. Επίσης, ο σύλλογος θα είναι και μορφωτικός και θα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Θα υπάρχει ο στόχος του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Οι Βασιλάκος και Σκαρτάδος θα ασχολούνται με την προπονητική. Είμαστε μαζί τους τους στηρίζουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Η επιθυμία του συλλόγου είναι να γραφτούν και οι γονείς μέλη του συλλόγου. Αρκετοί χορηγοί με λίγοι χορηγία ο καθένας σε συνδυασμό με την φιλοτιμία των τεχνικών πιστεύω πως θα βγάλουν τα έξοδα».
Για το γεγονός πως ο Γιώργος Κούδας δεν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται οι βραβεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Η άποψη του Γιώργου Κούδα είναι απόλυτα σεβαστή. Εγώ διαφωνώ με την άποψη του και του το είπα. Οι βετεράνοι δεν είναι ένας και δύο και πρέπει όλοι να βραβευτούν. Γίνεται ένας πολύ καλός και αυθεντικός τρόπος βράβευσης. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι της ΠΑΕ να θεωρήσει πως κάποιος χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αν μου έκανε πρόσκληση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρώ πως θα ήταν έλλειψη σεβασμού να αρνηθώ».
Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ:
«Πρέπει να μιλάμε περισσότερο για το μέλλον και όχι για το σήμερα. Βέβαια, το σήμερα επηρεάζει το μέλλον και θα επηρεάσει τον προγραμματισμό. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι – οφ είναι δύσκολη αλλά δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι και αυτή σημαντική. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο ο σχεδιασμός για την επόμενη τριετία, το σωστό και αποτελεσματικό διοικητικό μοντέλο και να διατηρηθεί διαχωρισμός της ιδιοκτησίας από το μάνατζμεντ».
Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή:
«Θα ήταν εύλογο να έχει τελειώσει η ιστορία του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Πριν ασχοληθούμε με το θέμα του ποια στελέχη θα μπούνε, θα είναι καλό να υπάρχει ένα λειτουργικό οργανόγραμμα της εταιρείας. Όταν αυτό είναι εκπονημένο, τότε πρέπει να κοιτάξει η ΠΑΕ να πάρει τα πρόσωπα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις θέσεις. Ο Γκαρσία είναι ένα από τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα. Θα είναι καλό και για τον Γκαρσία να συζητήσει η ΠΑΕ μαζί του, σε ποια θέση μπορεί να βοηθήσει πιο λειτουργικά. Αν ο Γκαρσία μπει σε ένα πόστο που ταιριάζει στις ιδιότητες του, αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει ένας έμπειρος τεχνικός διευθυντής, κάτω από αυτόν να υπάρχει ένας προπονητής που ο τεχνικός διευθυντής θα επιλέξει και ο Γκαρσία να είναι συνεργάτης και βοηθός του τεχνικού διευθυντή και να συνδέει την ποδοσφαιρική ομάδα. Βέβαια, αυτά είναι η δική μου άποψη, το θέμα είναι να ξεκινήσει η οργάνωση από το μηδέν».
Για την περίπτωση να αποφασίσει τον προπονητή ο Πάμπλο Γκαρσία:
«Αν το πει αυτό ο Γκαρσία τότε θα είναι τεχνικός διευθυντής. Το θέμα είναι, έχει ο Γκαρσία την ικανότητα και την εμπειρία να ανταποκριθεί σε αυτή την θέση»;
Για το αν είχε τα κατάλληλα στοιχεία για τεχνικός διευθυντής ο Ζήσης Βρύζας:
«Ο Βρύζας πιστεύω πως είχε τα κατάλληλα στοιχεία, αν δεν χρειαζόταν να γίνει και πρόεδρος και να αναλάβει και άλλες θέσεις».
Για το γεγονός πως ακούστηκε το όνομα του να μπει στο νέο Δ.Σ της ΕΠΟ:
«Έγιναν πολλές προτάσεις και κρούσεις σε πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Εγώ προσωπικά με τις συνθήκες στην προσωπική μου ζωή αυτή την στιγμή δεν μπορώ να ανταποκριθώ».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν μπορείτε να βεβηλώσετε την μνήμη των παιδιών…»

Όπως σας ενημέρωσε από εχθές ο ArenaFM, ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στο μνημείο που βρίσκεται στα Τέμπτη για τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 15 χρόνια.
Λίγες ώρες μετά το γεγονός, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, παίρνει θέση μέσα από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook.
Χαρακτηριστικά, ανέφεραν: «Ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια όποιοι και να είσαστε οτι κίνητρα και να είχατε δεν μας πτοείτε και δεν μπορείτε ούτε στο ελάχιστο να βεβηλώσετε την μνήμη των παιδιών… Να ξέρετε όμως οτι ολα εδω πληρώνονται αργά η γρήγορα…»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Επιτυχία σε όλα τα επίπεδα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και μίλησε για την αδειοδότηση που πήρε η ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι μια μεγάλη επιτυχία σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει μια ηθική ικανοποίηση αλλά υπάρχει και το ουσιαστικό επίπεδο, το κομμάτι των μεταγραφών. Στέλνουμε εικόνες προς όλες τις κατευθύνσεις για την κατάσταση του Ηρακλή. Έγιναν κάποιες διευκρινίσεις στο φάκελο που υπεβλήθη αρχικά και σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου το καταφέραμε. Ο Ηρακλής είναι ένα υγιές κύτταρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχαμε τις προϋποθέσεις και το γνωρίζαμε».
Για το παιχνίδι της Κυριακής:
«Θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το Καυτατζόγλειο, να κάνουμε άλλη μια νίκη και να γίνει άλλο ένα βήμα. Στην ανακοίνωση του κ. Παπαθανασάκη καλεί τον κόσμο για να πάρουμε όλοι μαζί την νίκη. Πρέπει να είναι ο κόσμος στις κερκίδες για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».
Για τον μελλοντικό προγραμματισμό της ομάδας:
«Αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει το παιχνίδι της Κυριακής. Μετά μας ενδιαφέρουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές και μετά όλα τα υπόλοιπα. Εφόσον έχουμε το παιχνίδι δεν μπορούμε να μπούμε σε άλλα θέματα. Σίγουρα ο προγραμματισμός όπως το αθλητικό κέντρο και άλλα πολλά θέματα συζητιούνται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της βραδιάς, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να συνδυάζουν την ουσία (σ.σ. πρόκριση στους Τελικούς της Ανατολής) με το θέαμα, όπως μπορείτε να δείτε στο TOP 5!
Απολαύστε το video:












*Πηγή: superbasket.gr*

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός, υπάρχει και συνέχεια…!!

Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό έγινε σε ένα παιχνίδι που για τρία δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι, όμως στο τέταρτο τα πάντα άλλαξαν. Οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, νίκησαν ΠΑΟΚ και… απουσίες και πλέον μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους με περισσότερη ηρεμία.
Δεν είναι μόνο η νίκη που μπορεί να φέρει αισιοδοξία στο «πράσινο» στρατόπεδο. Είναι η εμφάνιση, στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και η αντίδραση, κάθε φορά που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προσπαθούσαν είτε να πλησιάσουν, είτε να ισοφαρίσουν, είτε να περάσουν μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχαν κάθε φορά λύσεις και έδειχναν πως με ένα ξέσπασμα θα «καθάριζαν» το παιχνίδι. Όπως και έγινε.
Και η νίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω των πολλών –και σημαντικών- απουσιών. Διαμαντίδης και Μπατίστα δεν αγωνίστηκαν (αναμένεται να αγωνιστούν την Πέμπτη) στερώντας ποιότητα και σιγουριά σε περιφέρεια και φροντ λάιν αντίστοιχα.
Παρ’ όλα αυτά, το κενό τους καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μέσω της ομαδικής προσπάθειας σε άμυνα και επίθεση παίκτες όπως ο Φώτσης, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Νέλσον, ο Γιάνκοβιτς και ο Χαραλαμπόπουλος δεν επέτρεψαν να φανεί η απουσία των προαναφερθέντων. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη… νίκη των «πράσινων».
Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για πρόκριση στον τελικό έγινε. Το παιχνίδι της Πέμπτης (28/05), ωστόσο θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο ΠΑΟΚ θα μπει πιο υποψιασμένος και έχοντας μελετήσει τα λάθη του. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, άλλωστε, παραμένει επικίνδυνη και –εννοείται πως- δεν πρέπει να υποτιμηθεί, παρά το κακό τέταρτο δεκάλεπτο.
Έχοντας δει, ωστόσο, τόσο σοβαρό πρόσωπο από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, μάλλον στο δεύτερο αναμένεται ακόμα καλύτερη εμφάνιση…
ΥΓ. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με τον καιρό ανεβάζει την απόδοσή του. Μόλις βρήκε ρόλο εντός του συνόλου απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Αυτό για όσους υποτιμούσαν την αξία του…
ΥΓ1. Λίγα πράγματα από Κούπερ και Μόργκαν στο πρώτο παιχνίδι. Σημαντικό να δούμε τι θα κάνουν στο παιχνίδι της Πέμπτης. Χρειάζονται μια καλή εμφάνιση, άλλωστε, για να νιώσουν ακόμα πιο άνετα.
ΥΓ2. Η ατυχία δεν λέει να σταματήσει στον Παναθηναϊκό. Περαστικά στον Αντώνη Κόνιαρη. Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι δύσκολοι και δεν θα πρέπει να το βάλει κάτω…
*Πηγή: superbasket.gr*

«Διαλύεται» η ΚΠΡ!

Έξι παίκτες αποχώρησαν από την ΚΠΡ και περίπου άλλοι τόσοι επέστρεψαν στους συλλόγους από τους οποίους ήταν δανεικοί. Ανάμεσά στους πρώτους οι Τζόι Μπάρτον και Ρίο Φέρντιναντ.
Μετά τον νέο υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, οι Ρέιντζερς πρέπει να διαχειριστούν τα συμβόλαια των παικτών τους κάτι το οποίο δεν έχουν κάνει καλά μέχρι στιγμής.
Τζόι Μπάρτον, Ρίο Φέρντιναντ, Μπόμπι Ζαμόρα, Ρίτσαρντ Νταν, Σον Ράιτ-Φίλιπς και Μπράιαν Μέρφι είναι αυτοί που έφυγαν ως ελεύθεροι ενώ Μαουρίσιοι Ίσλα, Νίκο Κράνιτσαρ, Εντουάρντο Βάργκας και Μάουρο Ζάρατε αποχώρησαν για να επιστρέψουν στους συλλόγους που ανήκουν.
Τα μοναδικά θετικά νέα είναι πως υπάρχει ακόμη χρόνος για την ανανέωση του Καρλ Χένρι, ενώ έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για παραμονή των Κλιντ Χιλ και Αλεχάντρο Φαουρλίν.
*Πηγή: England365.gr*

Εξετάζει Μπενζεμά η Γιουνάιτεντ!

Στα υπ΄ όψιν του Λουίς Φαν Χάαλ ενόψει του καλοκαιρινού «παζαριού» βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, την ώρα που και η Άρσεναλ φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα 40 εκ. λίρες κοστολογούν των Γάλλο οι «μερένχες».
Ποικίλα δημοσιεύματα του σημερινού (27/5) Τύπου συνδέουν το όνομα του Καρίμ Μπενζεμά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Λουίς Φαν Χάαλ εκτιμάται ότι έχει στις επιλογές του ενόψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, του οποίου το μέλλον ειδικά μετά την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι, κρίνεται αβέβαιο.
Το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός (ή και περισσότερων) φορ περιοχής, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να αποτελεί ήδη παρελθόν και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, οι μοναδικοί καθαρόαιμοι φορ των «κόκκινων διαβόλων» είναι οι Ρούνεϊ και Γουίλσον.
Το ποσό που εκτιμούν οι Μαδριλένοι ότι μπορούν να βάλουν στα ταμεία τους από την πώληση του 27χρονου ανέρχεται στα 40 εκ. λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

«Θα ανακριθεί και ο Μπλάτερ»

Και ο Ζεπ Μπλάτερ θα ανακριθεί από τις ελβετικές Αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.

«Θα ανακριθεί και ο Μπλάτερ»
Και ο Ζεπ Μπλάτερ πρόκειται να ανακριθεί από τις ελβετικές Αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA που ξέσπασε σήμερα.

«Θεωρητικά και ανάλογα τα αποτελέσματα των ερευνών ο Ζεπ Μπλάτερ θα μπορούσε να αναζητηθεί για ανάκριση τις επόμενες εβδομάδες. Κάτι που μπορεί να συμβεί και με κάθε ένα άτομο το οποίο έχει συμμετάσχει στις σχετικές ψηφοφορίες», ήταν το σχόλιο του Αντρέ Μάρτι εκπρόσωπος των ελβετικών Αρχών.

Αυτό που επισημαίνεται –πάντως- είναι ότι από την στιγμή που ο πρόεδρος της FIFA είναι μόνιμος κάτοικος Ζυρίχης δεν συντρέχει λόγος να κινηθούν οι διαδικασίες για να βρεθεί.

Οι ελβετικές Αρχές τονίζουν ότι υπάρχει δηλωμένη η διεύθυνση της κατοικίας του Ζεπ Μπλάτερ και οποιαδήποτε στιγμή κριθεί απαραίτητο θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί του και εκείνος να βρεθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας για να ανακριθεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σύμμαχος του Μπονσού ο… Λόγκαν!!

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν συμπαραστάθηκε στον Ποπς Μενσά-Μπονσού θεωρώντας πως είναι άδικο να ταλαιπωρείται για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ.

Σύμμαχος του Μπονσού ο… Λόγκαν
Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Ποπς Μενσά-Μπονσού που αντιμετωπίζει περιπέτειες αφότου βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, που αγωνίζεται στη Σάσαρι και είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό, δήλωσε πως είναι άδικο αυτό που περνά ο Βρετανός σέντερ.

«Είναι άσχημο αυτό που συνέβη στον Ποπς. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει κάποιους από τους κανόνες της, γιατί αν κάποιος χρειάζεται ένα φάρμακο για να λειτουργήσει, τότε δεν θα πρέπει να τιμωρείται γι’ αυτό. Είναι κρίμα», έγραψε στο Twitter ο Λόγκαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναζητείται για ανάκριση και ο Λευκαρίτης!!

Στη λίστα με τα άτομα που αναζητούνται για ανάκριση από τις ελβετικές Αρχές είναι και ο Μάριος Λευκαρίτης για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.

Αναζητείται για ανάκριση και ο Λευκαρίτης!
Η υπόθεση διαφθοράς στη FIFA που συγκλονίζει από το πρωί της Τετάρτης το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Η αρχή έγινε με τη σύλληψη 14 ανθρώπων και οι τελευταίες πληροφορίες από την Ελβετία αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα των ατόμων που αναζητούνται από τις Αρχές της χώρας για να ανακριθούν είναι και ο Μάριος Λευκαρίτης.

Εμεις να σας θυμίσουμε ότι ο ΣΠΟΡ FM 94.6, νωρίς το πρωί, επικοινώνησε με τον κύπριο αντιπρόεδρο της UEFA, που δήλωσε έκπληκτος από τις ραγδαίες εξελίξεις και τόνισε χαρακτηριστικά «Έχω πέσει από τα σύννεφα».

Στη λίστα αυτή υπάρχουν όλα τα ονόματα των ατόμων που έχουν ψηφίσει στις εκλογές του 2010. Μεταξύ αυτών είναι και εκείνα των αντιπροέδρων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου: Ίσα Χαγιάτου και Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Όπως επισημαίνεται ποτέ -μέχρι τώρα- δεν έχει αναζητηθεί κανένας εκ των Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Και οι δύο είναι κάτοικοι Ζυρίχης πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα χρονική στιγμή μπορούν να αναζητηθούν και να βρεθούν στις διευθύνσεις των κατοικιών τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πήρε όλα ο ΠΑΟΚ!!

Ολοκλήρωσε το όνειρο ο ΠΑΟΚ! Σε έναν τελικό με μεγάλη ένταση και αγωνία, νίκησε στα πέναλτι με 43-40 τον Διομήδη Άργους στην Πυλαία και με 2-0 στη σειρά έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Τα πήρε όλα ο ΠΑΟΚ!
Νταμπλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και στο χάντμπολ! Μετά το νταμπλ στο βόλεϊ, ο «δικέφαλος» πανηγύρισε ένα ακόμα τίτλο στο «παλατάκι», μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο τελικό κόντρα στον Διομήδη Άργους.

Σε ένα ματς που τα είχε όλα επικράτησε 43-40 στα πέναλτι και έφτασε στο 2-0 στη σειρά που τον ανέδειξε ως φετινό πρωταθλητή. Η κανονική διάρκεια τελείωσε 29-29 (με σερί 5-0 του «Δικεφάλου» στο τέλος), ενώ οι δύο παρατάσεις δεν ανέδειξαν νικητή (40-40).

Συγκλονιστικός ήταν και ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο και δεν σταμάτησε λεπτό να «σπρώχνει» την ομάδα του Γεωργιάδη στη νίκη. Το θέαμα, πάντως, τους αποζημίωσε, αφού παρακολούθησαν μια πραγματική διαφήμιση του χάντμπολ, όσον αφορά την εξέλιξη του ματς.

Εξαίρεση αποτελεί η ένταση που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και παραλίγο να τινάξει τον τελικό στον αέρα, όταν παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το ματς συνεχίστηκε.

Ο Διομήδης είχε τον έλεγχο στην κανονική διάρκεια, κρατώντας τα ηνία του σκορ, ενώ «δικέφαλος» βρέθηκε πίσω μέχρι και με πέντε τέρματα (24-29) πέντε λεπτά πριν το φινάλε, όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Τσίλης έστειλε το ματς στην παράταση.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να λύσουν οι δύο ομάδες τις διαφορές τους, αφού και πάλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πρώτης παράτασης ο Κεσίδης έκανε το 35-35 και έστειλε το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό! Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ξανά (40-40) και έστειλε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι, όπου κυριάρχησε ολοκληρωτικά.

Μετά τις τρεις χαμένες ευκαιρίες να πάρουν το ματς οι παίκτες του Διομήδη ήταν καταρρακωμένοι και αστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις. Οι γηπεδούχοι από την άλλη έδειξαν τρομερά ψυχικά αποθέματα και με 3/4 πέναλτι πανηγύρισαν τον θρίαμβο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όρθιοι για… Europa League!!

Ατρόμητος και Αστέρας φλέρταραν με τη νίκη (ανώτεροι οι γηπεδούχοι), αλλά έμειναν στο 0-0, διατηρώντας ζεστό το ενδιαφέρον στη δική τους μάχη, αλλά εγκαταλείπουν νωρίς αυτήν για την πρώτη θέση.

Όρθιοι για… Europa League
Θα μπορούσαν να είχαν φθάσει και οι δύο στη νίκη, με τους γηπεδούχους να την αξίζουν πιο πολύ, αλλά Ατρόμητος και Αστέρας κόλλησαν στο 0-0 στο Περιστέρι στην τρίτη αγωνιστική των play off της Super League.

Με αποτέλεσμα να είναι όλα ανοιχτά για το πιο εισιτήριο θα πάρουν για το Europa League, αλλά να ψαλιδίζονται ακόμη περισσότερο οι ελπίδες τους για Champions League. Αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος ο Φυτανίδης (με δεύτερη κίτρινη) και θα τον στερηθεί η ομάδα του στην Τρίπολη.

Χωρίς γκολ στα play off οι Αρκάδες.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν το ματς στη μνήμη του πρώην υπεύθυνου των Ακαδημιών του Ατρόμητου, Τάκη Μιχαλέτου.

inner

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

Παναθηναϊκός 8*
ΠΑΟΚ 4*
Αστέρας 3
Ατρόμητος 2

*με παιχνίδι λιγότερο

Το ματς

Οι δύο ομάδες άργησαν αρκετά να μπουν στο παιχνίδι, βγάζοντας για περίπου δεκαπέντε λεπτά πολύ νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο και καμία καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Μάλιστα, οι περισσότερες από τις στιγμές που είχαν οι δύο «μονομάχοι» στο πρώτο μέρος προήλθαν από στημένα, με τους μεν και τους δε να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους καλούς εκτελεστές που έχουν, Ούμπιντες-Πίτου Γκαρσία από τη μία και Ρόλε από την άλλη, όπως και τους παίκτες με έφεση στο γκολ σε τέτοιες φάσεις.

inner

Γενικότερα, όμως στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος από τον Αστέρα που δεν απείλησε πολύ, πατώντας σε λίγες περιπτώσεις περιοχή, καθώς έπαιρνε λίγα ρίσκα. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια άγγιξαν δύο φορές το 1-0, αλλά αυτό δεν έγινε, λόγω του Θεοδωρόπουλου που ήταν σε καλή ημέρα.

inner

Διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, με τους Αρκάδες να βγαίνουν από το καβούκι τους σιγά-σιγά και το θέαμα να είναι αρκετά καλύτερο από την αρχή του δεύτερου μέρους. Το ματς ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, με τον Αστέρα να είναι πολύ επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση, αλλά να τα χαλάει στο τέλος και τον Ατρόμητο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε, όπως και στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή τη φορά.

Με τη διαφορά όμως, ότι ένιωθε κίνδυνο στο β’ μέρος. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και έμενε να φανεί το που θα κάτσει η… μπίλια.



Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (76' Καράσκο), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κοντοές, Καραμάνος (63' Μαρσελίνιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μπάλλας (63' Αγκουαζί).

Στον πάγκο οι Μπάρκας, Κούρος, Δημούτσος και Γεωργίου.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (71' Μουνάφο), Μπαράλες, Μπαντιμπανγκά (46' Πάρα, 74' Ζησόπουλος).

Στον πάγκο οι Μπαντής, Ζησόπουλος, Πάρα, Μουνάφο.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, βοηθοί οι Γεώργιος Καλφόγλου, Νικόλαος Φαντόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα ο Βον!

Ο Τζούλιαν Βον δεν κατάφερε να προπονηθεί την Τετάρτη και μάλλον δεν προλαβαίνει το δεύτερο ματς των ημιτελικών των play offs ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δύσκολα ο Βον
Πιθανότατα χωρίς τον Τζούλιαν Βον θα αναγκαστεί να πορευτεί ο ΠΑΟΚ και στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς των play offs με τον Παναθηναϊκό, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (18:30).

Ο Αμερικανός σέντερ δοκίμασε την Τετάρτη να προπονηθεί, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και πάλι στον αστράγαλο κι έτσι εγκατέλειψε συνεχίζοντας τις θεραπείες. Θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί την Πέμπτη και πλέον θα γίνει προσπάθεια να προλάβει τον τρίτο αγώνα, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο κλειστό της Πυλαίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φορτισμένο όσο πάει και δεν πάει το «αντίο» του Τζέραρντ!!

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ στην οποία ο Στίβεν Τζέραρντ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνηση του, ο μεγάλος αρχηγός αποχαιρέτησε το «Άνφιλντ».

Φορτισμένο όσο πάει και δεν πάει το «αντίο» του Τζέραρντ
Με το δικό του τρόπο είπε το «αντίο» στη Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ. Ή –για να είμαστε πιο σωστοί- το «εις το επανιδείν», αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση η παράφορη σχέση μεταξύ αυτών των δύο να τελειώσει με εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα στο Στόουκ.

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στη «Liverpoolecho.co.uk» ο Τζέραρντ επιχειρεί μια κατάθεση ψυχής, μια προσωπική εξομολόγηση στην οποία ξεκάθαρα δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει τίποτε και αναφέρεται στις όμορφες, αλλά και στις άσχημες στιγμές που έζησε ως «ένας από αυτούς». Ένας οπαδός, δηλαδή, που είχε την τύχη να αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας που λάτρευε από παιδί και μάλιστα να είναι επί σειρά ετών ο αρχηγός της.

inner

Διαβάστε όσα έγραψε:

«Το αντίο δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Η Λίβερπουλ υπήρξε ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 8 ετών και γνωρίζω το πόσο θα μου λείψει. Για μένα και την οικογένειά μου ήταν συναισθηματικά φορτισμένες οι στιγμές τόσο στην τελευταία μου παρουσία μέσα στο Άνφιλντ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όσο και στο τελευταίο παιχνίδι μου στην έδρα της Στόουκ.

Με συνεπήρε ο αποχαιρετισμός των οπαδών και θα ήθελα να μπορούσα να ευχαριστήσω κάθε έναν ξεχωριστά. Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και κάτι που διατηρήσω στην καρδιά μου για την υπόλοιπη ζωή μου.

Υπήρξε τεράστιο προνόμιο το να εκπροσωπώ αυτόν το σύλλογο για τόσο καιρό. Φυσικά το αποκορύφωμα της καριέρας μου είχε έρθει πριν από δέκα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνη ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μου. Τη στιγμή που σήκωνα το τρόπαιο του Champions League ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Σήμανε πάρα πολλά για μένα το να φέρω αυτό τον τίτλο σε εσάς. Άλλωστε οι οπαδοί έπαιξαν μεγάλο ρόλο κι ενέπνευσαν την ομάδα να φτάσει στο ιστορικό «come back» κόντρα στη Μίλαν. Δεν πρόκειται να ξεχάσω πόσο μας βοήθησαν να σηκώσουμε τα κεφάλια μετά τον εφιάλτη του πρώτου ημιχρόνου.

Πολύ συχνά με ρωτούν για την πίεση που έπεφτε στους ώμους για επιτυχίες, όμως ποτέ δεν το αντιμετώπισα ως φορτίο. Ήταν μια τεράστια ευθύνη την οποία όμως πάντοτε αγαπούσα και αγκάλιασα. Ήταν τεράστια τιμή να είμαι για χρόνια αρχηγός. Πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και προσπαθούσα να ηγούμαι με το παράδειγμα.

inner

Υπήρξα ιδιαίτερα τυχερός και συνεργάστηκα με ορισμένους απίστευτους παίκτες και τεχνικούς που όλοι με βοήθησαν να εξελιχθώ και να βελτιωθώ.

Είμαι υπερήφανος για όσα ανταπόδωσα. Τις θυσίες, την αφοσίωση και την πίστη τόσων ετών. Περισσότερο από οτιδήποτε, αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που έπαιξα μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς για χρόνια.

Επιθυμώ να συνεχίζω να αγωνίζομαι κάθε βδομάδα τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και θα δοκιμάσω κάτι καινούριο με τους L.A Galaxy στο MLS.

Θα βρίσκομαι μακριά τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος της σχέσης μου με τη Λίβερπουλ.

Όταν ήμουν παιδί και κλωτσούσα μια μπάλα στο Ironside Road του Huyton, το μοναδικό πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να αγωνιστώ για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Ονειρευόμουν να φορέσω έστω και μια φορά στη ζωή μου τη φανέλα της. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα κατάφερνα να κοιτάξω πίσω και να δω 710 συμμετοχές σε ένα διάστημα 17 ετών. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Λάτρεψα κάθε στιγμή που αγωνίστηκα για τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου.

inner

Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι.

Υπήρξαν κάποιες ένδοξες επιτυχίες, αλλά και ορισμένες συντριπτικές αποτυχίες, αλλά πάντα μου δίνατε στήριξη και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ αυτό.

Οι επιτυχίες φυσικά ήταν ακόμη πιο γλυκειές αφού ήρθαν με την ομάδα της καρδιάς μου. Μοιραστήκαμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές μαζί.

Ελπίζω να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να επιστρέψω και να υπηρετήσω ξανά μια μέρα το σύλλογο. Αισθάνομαι πως μπορώ να συνεισφέρω από κάποιο πόστο την ομάδα.

Ήμουν όλη μου τη ζωή οπαδός της και θα συνεχίζω να είμαι.

Όμως σήμερα το θέμα είναι απλά να πω ένα ευχαριστώ σε εσάς για την απίστευτη στήριξη που μου δείξατε τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Με βοηθήσατε να εκπληρώσω τα όνειρά μου ξανά και ξανά και μου δώσατε αναμνήσεις που δεν θα αντάλλαζα με τίποτα.

Ευχαριστώ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Προσγειώθηκε» για Παναθηναϊκό ο Βέμερ!!

Στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο Γενς Βέμερ. Το sport-fm.gr ήταν εκεί. Δείτε τι δήλωσε ο 29χρονος Γερμανός δεξιός μπακ.

«Προσγειώθηκε» για Παναθηναϊκό ο Βέμερ!
Έτοιμος να ολοκληρώσει μια ακόμη μεταγραφή είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Γενς Βέμερ προσγειώθηκε το απόγευμα στην Αθήνα (18:05) με πτήση από Ντίσελντορφ μέσω Θεσσαλονίκης και αναμένεται μέχρι την Πέμπτη να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους «πράσινους».

Ο 29χρονος άσος, που συνοδευόταν από τη σύντροφό του, είναι ο εκλεκτός του «τριφυλλιού» για τη θέση του δεξιού μπακ και αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει.

Ο Διονύσης Δεσσύλας βρέθηκε για λογαριασμό του ΣΠΟΡ FM 94.6 στο «Ελ. Βενιζέλος» και υποδέχτηκε τον παίκτη στο «Ελ. Βενιζέλος».

inner

«Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ πολύ τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση που μου έκανε. Είμαι εδώ για να δω κάποια πράγματα παραπάνω. Θα δούμε», τόνισε.

Για το πώς αισθάνεται που θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων, είπε: «Είναι μια εντελώς καινούρια εμπειρία για μένα. Γι’ αυτό ήθελα να δω κάποια πράγματα παραπάνω και γι’ αυτό ήρθα».

Όσο για το τι γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό; «Είναι μια παραδοσιακή δύναμη, ένα από τα καλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα και γνωστό στην Ευρώπη. Αισθάνομαι φανταστικά που ήρθα εδώ για τον Παναθηναϊκό», απάντησε.

Τέλος, για το αν αποτελεί κίνητρο γι’ αυτόν ότι μπορεί να διεκδικήσει τίτλους στην Ελλάδα, σχολίασε απλώς «… ακριβώς γι’ αυτό είμαι εδώ».

Ο Γερμανός άσος προτιμήθηκε από τον Ρούμπεν Λιζόν, καθώς είναι παίκτης με περισσότερες παραστάσεις, αλλά και καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του μεταξύ ανασταλτικών καθηκόντων και προωθήσεων.

Φέτος είχε 22 συμμετοχές και 1 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει γεμάτες χρονιές στα πόδια του.

Αναλυτικά η καριέρα του στην Πάντερμπορν (συμμετοχές-γκολ):

2008/09 (Γ’ Κατηγορία): 18-1
2009/10 (Β’ Κατηγορία): 19-0
2010/11 (Β’ Κατηγορία): 26-2
2011/12 (Β’ Κατηγορία): 35-2
2012/13 (Β’ Κατηγορία): 26-0
2013/14 (Β’ Κατηγορία): 24-4
2014/15 (Α’ Κατηγορία: 22-1
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναβολή των εκλογών της FIFA ζητούν οι Γερμανοί!!

Την αναβολή των προγραμματισμένων για την Παρασκευή (27/5) εκλογών της FIFA ζητάει η γερμανική λίγκα, όπως δήλωσε ο προέδρός της, δρ. Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Αναβολή των εκλογών της FIFA ζητούν οι Γερμανοί
Χωρίς διαφοροποιήσεις αναμένεται να συνεχιστεί το πρόγραμμα των εκλογών για την προεδρεία της FIFA την Παρασκευή (27/5), παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφτηκε σήμερα και οδήγησε στη σύλληψη πολλών στελεχών της.

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος της γερμανικής λίγκας, δρ. Ράινχαρντ Ράουμπαλ, καθώς όπως δήλωσε αυτές οι εξελίξεις μπορούν να συνταράξουν το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Θα έστελνε το λάθος σήμα, αν συνεχίσουμε όπως έχουμε σχεδιάσει σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνεδρίασης της FIFA, έχοντας αυτές τις εξελίξεις. Δεν μπορείς απλά να επιστρέψεις στο πρόγραμμα. Αν αποδειχθούν όλες αυτές οι κατηγορίες, θα συντάρασσαν συθέμελα τη FIFA και ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ακόμα και αν δεν είναι προσωπικά συνδεδεμένος, ο Σεπ Μπλάτερ θα έπρεπε να κάνει κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε σχετικά ο 68χρονος παράγοντας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Τορίνο για να υπογράψει ο Κεντίρα!

Ιατρικές εξετάσεις αναμένεται να περάσει μέχρι αύριο ο Σάμι Κεντίρα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της απόκτησής του από την Γιουβέντους.

Στο Τορίνο για να υπογράψει ο Κεντίρα
Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Σάμι Κεντίρα στην Γιουβέντους. Όπως μεταδίδει το Skysports ο γερμανός μέσος αναμένεται σήμερα στην Ιταλία και το Τορίνο.

Εκεί μέχρι αύριο το απόγευμα αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις από τη «Μεγάλη Κυρία» για να βάλει την υπογραφή του στα σχετικά συμβόλαια.

Ο Κεντίρα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών βάσει του οποίου θα έχει απολαβές ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Μπρούιν: «Να μιλήσει στην ομάδα μου η Μπάγερν»

Με καμία ομάδα δεν έχει έρθει σε επαφή ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, ο οποίος τόνισε ότι, αν όντως η Μπάγερν ενδιαφέρεται για εκείνον, τότε θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τη Βόλφσμπουργκ

Ντε Μπρούιν: «Να μιλήσει στην ομάδα μου η Μπάγερν»
Με καμία ομάδα δεν έχει μιλήσει ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, καθώς, όπως ανέφερε, ό,τι ξέρει το έχει διαβάσει από τις εφημερίδες.

Ο 23χρονος μέσος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ και έχει "προσελκύσει" τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, μεταξύ άλλων και της Μπάγερν Μονάχου.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι την απόφαση για το μέλλον του θα την πάρει η ομάδα του και τόνισε ότι, αν το ενδιαφέρον των Βαυαρών αληθεύει, τότε θα πρέπει να απευθυνθούν στους «Λύκους».

«Αν, όντως, η Μπάγερν ενδιαφέρεται για εμένα, τότε θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τη Βόλφσμπουργκ. Η ομάδα μου θα πάρει την απόφαση, καθώς εκείνη είναι υπεύθυνη για το μέλλον μου. Πάντως, το μόνο που ξέρω σχετικά με το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, είναι ό,τι έχω διαβάσει στις εφημερίδες», ήταν τα λόγια του Βέλγου διεθνή που, αν και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει μιλήσει με καμία άλλη ομάδα, ξεκαθάρισε πως δεν ξέρει αν θα παραμείνει στο σύλλογό του μετά το καλοκαίρι.

«Δεν έχω μιλήσει με καμία άλλη ομάδα, σχετικά με το μέλλον μου. Πάντως, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα βρίσκομαι εδώ και μετά το καλοκαίρι. Προτιμώ να είμαι ειλικρινής στους οπαδούς, παρά να ορκιστώ την αιώνια αγάπη μου για τη Βόλφσμπουργκ και μετά να εξαφανιστώ», είπε ο πρώην παίκτης της Τσέλσι.

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής των «Λύκων», Κλάους Άλοφς, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Κέβιν Ντε Μπρούιν θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

«Είμαι σίγουρος ότι θα αγωνίζεται εδώ και την επόμενη σεζόν. Ίσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου να συζητήσουμε μαζί του, προκειμένου να βελτιώσουμε το συμβόλαιό του και να το επεκτείνουμε», είπε ο 56χρονος που τέλος τόνισε ότι δεν τον ανησυχεί που ο νεαρός μέσος δεν δηλώνει ότι θα μείνει στην ομάδα, καθώς υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

«Καμιά φορά, το ενδιαφέρον των άλλων ομάδων είναι τρομακτικό. Πάντως, δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι ο Κέβιν δεν δηλώνει ότι θα παραμείνει, καθώς υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μενσά-Μπονσού: «Δεν ντοπαρίστηκα ποτέ»

Αρνείται ότι έλαβε ποτέ απαγορευμένη ουσία για να ενισχύσει την απόδοσή του ο Ποπς Μενσά Μπονσού, που αποκάλυψε πως παίρνει ένα φάρμακο για να αντιμετωπίσει την ασθένεια ‘διάσπαση της προσοχής’.

Μενσά-Μπονσού: «Δεν ντοπαρίστηκα ποτέ»
Κατηγορηματικά αρνήθηκε πως πήρε απαγορευμένη ουσία για να ενισχύσει την απόδοσή του ο Ποπς Μενσά Μπονσού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ. Ο σέντερ της ΑΕΚ αποκάλυψε πως εδώ και ενάμιση χρόνο παίρνει ένα φάρμακο για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια που δεν του επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένος και η ουσία της δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα φάρμακα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αθλητές.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε όλοι εδώ σε ένα τόσο σύντομο κάλεσμα που έγινε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 1/10/2014, όσο βρισκόμουν στο καμπ των Ντένβερ Νάγκετς, επισκέφτηκα τον γιατρό τους και μου συνέστησε να πάρω ένα φάρμακο (Anderall) που είναι εγκεκριμένο από τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων», δήλωσε ο Βρετανός άσος.

«Ο γιατρός διέγνωσε ότι πάσχω από την ασθένεια ‘διάσπαση της προσοχής’ και μου συνέστησε το συγκεκριμένο φάρμακο για περιστασιακή χρήση. Αυτό το φάρμακο δεν με κάνει πιο γρήγορο ή πιο αλτικό, με κάνει πιο συγκεντρωμένο. Με βοηθά στην καθημερινή λειτουργία όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή το να προσέχω τα παιδιά μου. Καμία σχέση με το μπάσκετ, το χρησιμοποίησα μόνο για τη προσωπική μου ζωή. Το φάρμακο αυτό το έχω πάρει μόνο για τη ζωή μου, για να μπορώ να διαβάζω ένα βιβλίο, να συγκεντρώνομαι πιο εύκολα. Δεν έχω πάρει ποτέ αυτό το φάρμακο πριν από αγώνα, αν και χρειάζεται να το παίρνω κάθε 12 ώρες», πρόσθεσε ο Μενσά-Μπονσού.

«Ποτέ μου δεν έχω πάρει κανένα φάρμακο, έχοντας παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΝΒΑ και κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι ατυχές ότι αυτό το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης. Η σεζόν που πέρασε είναι μια από τις καλύτερες μου και θα ήταν άδικο να την υποβαθμίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Είναι η πίστη μου στο Θεό και η σκληρή δουλειά που μας έφερε μέχρι εδώ. Να τα... ρίξουμε όλα στα φάρμακο θα ήταν άδικο. Έχω ξοδέψει πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να κουβαλήσω, ουσιαστικά, την ομάδα στους ώμους μου και δεν θα έκανα κάτι για να καταστρέψω αυτή τη δουλειά», συνέχισε εμφανώς φορτισμένος ο 31χρονος σέντερ.

Ερωτηθείς για τη νοσηλεία του σε το νοσοκομείο και αν σχετίζεται με αυτό το φάρμακο, απάντησε πως «οι δυο φορές που πήγα στο νοσοκομείο είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την αφυδάτωση και όχι με το εν λόγω φάρμακο».

Πλέον μένει να φανεί αν η αθλητική δικαιοσύνη θα πειστεί από τις εξηγήσεις του παίκτη ή θα του επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές, αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν μπαίνει γήπεδο το… εμετικό πανό!! (pic)

Μια παραλλαγή του εξώφυλλου ενός ιστορικού δίσκου των Sex Pistols ήθελαν να κάνουν οι άνθρωποι και να το αποτυπώσουν σε πανό, αλλά κάποιοι… αλήτες δεν τους επιτρέπουν καν να πλησιάσουν στο γήπεδο.

Δεν μπαίνει γήπεδο το… εμετικό πανό (pic)
Καμιά φορά όσο και να θέλεις ν’ αποφύγεις κοινοτοπίες, έρχονται τα άτιμα τα γεγονότα και σε στριμώχνουν στα σχοινιά δίχως να σου αφήνουν περιθώρια ελιγμών.

Όχι ότι αποτελεί όψιμο φαινόμενο, αλλά το τελευταίο διάστημα παράγινε το κακό με τα πανό που σκαρφίζονται οι οργανωμένοι οπαδοί στα μέρη μας. Με περιεχόμενο από προσβλητικό έως και μηνύσιμο (ανάλογα με το βαθμό ευθιξίας του «θύματος»), ένα κομμάτι πανί απλώνεται στα κάγκελα και ενημερώνει όλο τον κόσμο για διάφορα… όμορφα.

Μετά τις κλασικές χαριτωμενιές για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των αντιπάλων, τις αγαπησιάρικες ευχές για καρκίνους και τέτοια, η μόδα των ημερών επιτάσσει πανό γιγαντιαίων διαστάσεων σχετικά με επαγγελματικές δραστηριότητες (βλέπε πρεζέμπορες) ή οικονομικές καταστάσεις (βλέπε μπατίρηδες) και ό,τι άλλο κατεβάσει ο βαμμένος νους του χ, ψ οπαδού.

Όταν αυτά ανεβαίνουν, ξεκινά το κρυφτούλι με τους… θεσμούς. Ο διαιτητής φωνάζει κοντά του τους υπεύθυνους της εν λόγω ομάδας, απειλεί πως θα διακόψει το ματς, ακούγονται συστάσεις από τα μεγάφωνα. Το πανό φεύγει και μετά από λίγο -σαν από θαύμα- επιστρέφει στη θέση του. Και ξανά-μανά η διαδικασία επαναλαμβάνεται αέναα, δίνοντας σασπένς και… νοστιμάδα σε ένα συνήθως νερόβραστο θέαμα, αν μιλάμε για ματς της Superleague.

All time classic η απορία που γεννάται αυτόματα σε όλους είναι «πώς πέρασε αυτό το πράγμα κάτω από τη μύτη της αστυνομίας;», «έλεγχος δεν γίνεται;» και άλλα τέτοια φαιδρά, λες και πέσαμε σε αλεξίπτωτο σε τούτο τον πλανήτη και δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για αυτές της αλητείες…

Αυτά, στην Ελλάδα… Στην Αγγλία, πάλι, και δίχως διάθεση να την χαρακτηρίσουμε αγγελικά πλασμένη, η κοινότητα του ποδοσφαίρου διαχειρίζεται διαφορετικά τέτοια θέματα, τα οποία μοιάζουν να έχουν λυθεί μια και καλή. Κάτι που οδηγεί τον αναγνώστη στο καθόλου με βάση τα περιστατικά αυθαίρετο συμπέρασμα πως… μάλλον το τι θα επιτρέψεις να συμβεί σε ένα γήπεδο και το πώς θα προστατεύσεις το προϊόν σου είναι απλά θέμα βούλησης. Κατά συνέπεια, το να μην δίνεις λύση σε ένα πρόβλημα (πάλι)… μάλλον σε καθιστά περίπου συνυπεύθυνο.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην Αγγλία όπου στις 30 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ της Άρσεναλ και της Άστον Βίλα. Οι φίλοι της δεύτερης θέλησαν να… παίξουν λίγο με το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» είναι οι κάτοχοι του τροπαίου και μετά από έρανο, συγκέντρωσαν ένα ποσό κοντά στις 3.000 λίρες προκειμένου να κατασκευάσουν το παρακάτω πανό.

inner

«Μην ασχολείστε με την Άρσεναλ. Ήρθε η Άστον Βίλα» είναι μια απλή μετάφραση του περιεχομένου του, ενώ οι διαστάσεις του (20μx20μ) είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς του «Γουέμπλεϊ». Δυστυχώς, όμως, για τους «χωριάτες» και ειδικά εκείνους που είχαν συνεισφέρει οικονομικά, δεν θα κρεμαστεί ποτέ στη δυτική πλευρά του γηπέδου, εκεί δηλαδή που θα κάθονται οι φίλοι της ομάδας.

Από την πλευρά τους προσπάθησαν να δικαιολογηθούν λέγοντας πως το πανό δεν έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο, οπότε θα έπρεπε να επιτραπεί η είσοδος, όμως η επιτροπή είχε διαφορετική άποψη, αφού οι συνειρμοί που δημιουργούνται εξ αιτίας της ομοιότητάς του με το ιστορικό εξώφυλλο δίσκου των Sex Pistols, αναπόφευκτοι.

inner

Όπως και να το κάνουμε, δύο αντικαταστάσεις μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Στη θέση του αγγλικού συγκροτήματος που τάραξε τα λιμνάζοντα μουσικά νερά του Νησιού και της Ευρώπης τη δεκαετία του ’70 είναι το όνομα της Άστον Βίλα και η Άρσεναλ έχει πάρει το ρόλο των… bollocks.

Στην Ελλάδα τέτοια προβλήματα δεν θα είχαν εμφανιστεί ποτέ. Κανείς δεν θα ζητούσε άδεια για το τι θα γράφει το πανό. Το περιεχόμενο θα ήταν πραγματικά εμετικό (ίσως και ανορθόγραφο). Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της αστυνομίας και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δεν θα είχαν αποτρέψει την είσοδο στο γήπεδο. Τόσο απλά…

Πάντως, οι «χωριάτες» (που έχουν να κατακτήσουν Κύπελλο Αγγλίας από το 1957) δεν το βάζουν κάτω και βρίσκονται σε διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τις αρχές. Μπορείτε να τους στηρίξετε εδώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι λίγκες στηρίζουν τη FIBA!!

Η πρώτη… νίκη της FIBA επί της Ευρωλίγκας είναι γεγονός! Οι εθνικές λίγκες υπερψήφισαν την πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ για προκριματικά στις διεθνείς διοργανώσεις από το 2017!

Οι λίγκες στηρίζουν τη FIBA!
Στο… καναβάτσο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρωλίγκα και στην κόντρα που έχει με τη FIBA!

Την Τετάρτη (27/5) στη Γενεύη διεξήχθη η συνάντηση των εθνικών λιγκών με την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, στην οποία υπερψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) η εισήγηση της πρώτης για τη διεξαγωγή προκριματικών –από το 2017- για τις διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Δηλαδή, αγώνες που θα δίνονται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Συνεπώς και μετά από αυτή την εξέλιξη καταρρίφθηκε η πρόφαση της Ευρωλίγκας και του εκτελεστικού της διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου, πως οι λίγκες ήταν αντίθετες σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μάλιστα, εφόσον η Ευρωλίγκα αντιδράσει τότε η FIBA αναμένεται να άρει την αναγνώρισή της προς αυτή και να αναλάβει από μόνη της τη διεξαγωγή των διασυλλογικών διοργανώσεων! *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μην θεωρείτε δεδομένο ότι είναι γνήσιες οι συνομιλίες»

Μέσω των δικαστηρίων θα απαντήσει ο Χριστόφορος Ζωγράφος στα όσα του καταλογίζονται μετά τις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν όπως υποστήριξε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος του, Χρυσόστομος Βελάκης.

«Μην θεωρείτε δεδομένο ότι είναι γνήσιες οι συνομιλίες»
Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά είναι ο Χριστόφορος Ζωγράφος, απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται μετά τις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτησή του.

Αυτό έκανε γνωστό ο δικηγόρος του, Χρυσόστομος Βελάκης σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» με τον Άρη Ασβεστά.

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω για κανενός είδους εικονική δίκη που γίνεται στην ΤV, αλλά αντίθετα θα συμμετάσχω σε πραγματικά δίκη», τόνισε ο κ.Βελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του πελάτη του...

«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για αυτούς που το δημιούργησαν… Τα χτυπήματα που θα δοθούν με τον νόμιμο τρόπο θα είναι βαρύτερα. Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το αν είναι γνήσιες οι συνομιλίες. Μην το θεωρείτε δεδομένο», υποστήριξε.



Αναλυτικά, ο Χρυσόστομος Βελάκης μίλησε στον Άρη Ασβεστά και την εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» για:

-τα όσα καταλογίζουν στον Χριστόφορο Ζωγράφο:

«Λίγους μήνες πριν υπήρξε δολοφονική απόπειρα σε βάρος του. Τώρα επιχειρείται και προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης. Όσον αφορά όσα ανέφερε κατά την κρίση του στην τηλεοπτική του εκπομπή ο κ. Θωμαΐδης, που αποτέλεσαν και την αιτία της παραίτησης του κ. Ζωγράφου, ο κ. Ζωγράφος στο κείμενο της παραίτησής του δεν μιλά μόνο για παραίτηση για λόγους ευθιξίας, αλλά και για επιφύλαξη άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων του, κατά αυτών που έκαναν αυτή τη σκευωρία».

-τη θέση του Χριστόφορου Ζωγράφου:

«Η θέση του κ. Ζωγράφου είναι η εξής: θα περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το κατά την κρίση του δημοσιογραφικό του έργο. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω για κανενός είδους εικονική δίκη που γίνεται στην ΤV, αλλά αντίθετα θα συμμετάσχω σε πραγματικά δίκη, όπου τα υπαίτια πρόσωπα, όποια θεωρηθούν, θα κληθούν με την τήρηση των νομίμων διαδικασιών κι όχι κατά παράβαση αυτών θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα αυτής της ιστορίας που έστησαν σε βάρος του κ. Ζωγράφου. Το υπαίτιο πρόσωπο που καλείται για κακούργημα δεν μπορεί να προτάξει το δημοσιογραφικό απόρρητο για να προστατευτεί. Θα υποχρεωθούν όσοι κριθούν ότι είναι υπαίτια πρόσωπα να αποκαλύψουν και ποιος έστησε κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία».

-τις επόμενες κινήσεις του:

«Περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το έργο του, γιατί έχω την πληροφόρηση ότι έχει άλλα στοιχεία και θα επανέλθει. Να κρατήσετε επιφύλαξη ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών και τη γνησιότητά τους, γιατί σύντομα θα υπάρξουν εκπλήξεις για τους δημιουργούς αυτής της ιστορίας. Παράνομες υποκλοπές, που έγιναν χωρίς εισαγγελική διάταξη και χωρίς νόμιμη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποτελούν κακουργηματικές πράξεις και η χρήση αυτών εν γνώσει του παρανόμου συνιστά κακούργημα. Τα χτυπήματα που θα δοθούν θα είναι βαρύτερα από τα επιχειρούμενα μέσω τηλεοράσεως. Υπήρξε ένα δημοσίευμα που λέει ότι αυτά δόθηκαν στη δικαιοσύνη και επεστρέφησαν ως παράνομα. Εγώ δεν θα πάρω θέση προς το παρόν, αλλά θα μιλήσω με έγγραφα. Αν προκύψει, βλέπετε ότι μιλώ πολύ προσεκτικά, ότι τούτο είναι αληθές, καταλαβαίνεται τι συμβαίνει και τι σημαίνει».

-το αν προκύπτουν νομικά ζητήματα σε βάρος του κ. Ζωγράφου:

«Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το αν είναι γνήσιες οι συνομιλίες. Μην το θεωρείτε δεδομένο. Έχω μια αρχή στα ποινικά δικαστήρια, δεν εξαγγέλλω από το ραδιόφωνο τις κινήσεις μου, τις κάνω πρώτα».

-το αν θα πάρει θέση ο Χριστόφορος Ζωγράφος:

«Έχει πάρει την απόφασή του, με εντολή δική μου δεν θα κάνει καμία δήλωση μέχρι να προσφύγει στη δικαιοσύνη και περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το δημοσιογραφικό του έργο και θα μιλήσω μετά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Big Deal με Άρνεσεν ο ΠΑΟΚ!!

Ένα από τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ έκλεισε και μάλιστα με δυνατό όνομα. Ο Θεσσαλονικείς συμφώνησαν με τον Φρανκ Άρνεσεν για τη θέση του τεχνικού διευθυντή για τα επόμενα 3 χρόνια. Δείτε το προφίλ του.

Big Deal με Άρνεσεν ο ΠΑΟΚ!

Ο Δανός έχει δουλέψει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους (Αϊντχόφεν, Τότεναμ, Τσέλσι, Αμβούργο, Μέταλιστ) ενώ φημίζεται στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Σαββίδη και τον πρόεδρο της ομάδας, Ιάκωβο Αγγελίδη.

inner

Πλέον, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα, κάτι που θα συμβεί αφότου ολοκληρώσει υποχρεώσεις στο εξωτερικό κι εν συνεχεία θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο νέος αθλητικός διευθυντής (Sports Director) της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Φράνκ Άρνεσεν. Ο Δανός πρώην ποδοσφαιριστής, με εμπειρία σε μερικά από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά κλαμπ συμφώνησε σήμερα και θα παρακολουθήσει τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1956 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Άγιαξ (1975-1981), Βαλένθια (1981-1983), Άντερλεχτ (1983-1985) και PSV (1985-1988), ενώ ήταν 52 φορές διεθνής με την Εθνική Δανίας έχοντας πετύχει 14 γκολ. Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν βοηθός προπονητή στην PSV (1991-93), ενώ από το 1994 και για μια δεκαετία ήταν ο αθλητικός της διευθυντής. Στη «χρυσή» δεκαετία της PSV ήταν εκείνος που έφερε στην ομάδα τους Ρονάλντο, Γιάαπ Σταμ, Ρουντ Φαν Νίστελρόι και Άριεν Ρόμπεν, ανάμεσα σε πολλούς ακόμη γνωστούς ποδοσφαιριστές.

Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Τότεναμ, πριν την επόμενη κιόλας σεζόν τον προσεγγίσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον φέρει στην Τσέλσι, στην οποία έμεινε για έξι χρόνια (2005-2011). Τη διετία 2011-2013 βρέθηκε στο Αμβούργο, ενώ πέρυσι ανέλαβε την Μέταλιστ, όμως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ο Φρανκ Άρνεσεν έχει πλούσια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ με ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι γνωστή η επιμονή του στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας θα παρουσιαστεί αφού επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση, παρουσιάζοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποδέχεται με τιμή έναν από τους κορυφαίους στην οικογένειά της!»



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK FC OFFICIAL (@paok_fc) στις