Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Αν δεν θέλει η Ευρωλίγκα, αναλαμβάνουμε εμείς…»

Τελεσίγραφο στην Ευρωλίγκα να αποδεχτεί τους όρους της FIBA,ειδάλλως η τελευταία θα αναλάβει τη διοργάνωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων,έστειλε ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιος ομοσπονδίας, Π.Μπάουμαν.

«Αν δεν θέλει η Ευρωλίγκα, αναλαμβάνουμε εμείς…»
Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ευρωλίγκα η FIBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει αποφασίσει από το 2017 τη διεξαγωγή προκριματικών των εθνικών διοργανώσεων μεσούσης της περιόδου, πράγμα που βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ευρωλίγκα, η οποία θέτει και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως για την πλήρη ασφάλιση των παικτών και την αποζημίωση των συλλόγων που τους διαθέτουν στα εθνικά συγκροτήματα.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, με συνέντευξή του στην Gazzetta Dello Sport καθιστά σαφές στην Ευρωλίγκα πως είτε θα αποδεχτεί τους όρους της και θα συνεργαστούν για την προώθηση του αθλήματος, είτε η παγκόσμια ομοσπονδία θα αναλάβει τα ηνία των διασυλλογικών διοργανώσεων.

«Μπορούμε να αρχίσουμε τη συνεργασία μας σε μια νέα βάση, με μια συμφωνία με την Ευρωλίγκα που θα λειτουργεί καλύτερα και θα ενοποιήσει όλο το μπάσκετ. Διαφορετικά η Ευρωλίγκα θα μείνει έξω από το κάδρο και η FIBA θα αναλάβει της διοργανώσεις», ξεκαθάρισε.

«Ήμασταν στο Final Four, διαπιστώσαμε την ανάπτυξη που υπάρχει, αλλά πιστεύουμε πως αυτή δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πριν από 15 χρόνια. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερα νούμερα, αλλά το χάσμα δεν μπορεί να μεγαλώνει συνέχεια», πρόσθεσε.

«Με το σύστημα που προωθεί η FIBA, οι εθνικές ομάδες θα αγωνίζονται συχνά στις χώρες τους κι έτσι θα στρέφεται περισσότερος κόσμος προς το άθλημα και παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: