Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σαββίδης-Τζιόλης-Παναγιώτου-Ζωγράφος και άλλοι…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την αντίδραση που πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στέκεται και στην τραγική διαιτησία στον αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. 
Τρίτο ματς πλέι οφ σήμερα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και εκτός όλων των άλλων που έκανε προχθές ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος εξέθεσε τον εαυτό του και τον σύλλογο (η φωτογραφία δίπλα στον πάγκο με τον προπονητή έγραψε ιστορία και αυτό δεν θα σβήσει ποτέ) μπαίνει και ένα καθαρά ποδοσφαιρικό ζήτημα.

Όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο και δεν «μιλάνε» απλά για μπάλα, επαγγελματίες του χώρου όπως είναι βέβαια και οι κ.κ. Νιόπλιας-Βεργέτης, αντιλαμβάνονται και παραδέχονται (το είπαν δημοσίως) την σημαντική βελτίωση του ΠΑΟΚ και την ισορροπημένη του εμφάνιση σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε. Και αντί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να επιβραβευτούν γι’ αυτό και το ότι μέσα σε δύο μήνες παίζουν πειθαρχημένα, είναι φρέσκοι, σωστά οργανωμένοι και δεν δέχονται την μία φάση (τετ α τετ ως επί το πλείστον με ότι αυτό σημαίνει) μετά την άλλη, αντί να τονωθούν για το ότι τα κάνουν σχεδόν όλα (άμυνα-κάλυψη-ανάπτυξη-κυκλοφορία-επίθεση) σωστά ΕΚΤΟΣ από το τελείωμα φάσης, έρχεται ο μεγαλομέτοχος και τους ισοπεδώνει. Με την παρουσία στον πάγκο και τις απειλές στα αποδυτήρια.

Αυτό είναι ένα ερώτημα στον σημερινό αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο (εκπληκτικός -όταν ήταν υγιής- φέτος) Τζιόλης για παράδειγμα, πώς θα αντιδράσει σε αυτό που έχει πάθει; Θα του μπει η αμφιβολία για όσα του είπε ο Σαββίδης για την απόδοσή του, θα έχει απογοητευτεί ή ξέρει καλά ότι κάνει υπερπροσπάθεια που απλώς δεν ανταμείβεται με αποτέλεσμα λόγω… αστοχίας-ατυχίας-ανικανότητας στο σκοράρισμα; Το ίδιο και άλλοι παίκτες.

Αν αυτοί αντιδράσουν σωστά και ξεχάσουν τι έχουν πάθει, έχουν μία τύχη να κερδίσουν μία ισοδύναμη ομάδα, η οποία απλώς έχει ποιοτικούς και πιο εύστοχους παίκτες στην επίθεση που κάνουν μέχρι τώρα την διαφορά στην βαθμολογία…

Αν τους πάρει από κάτω, τότε ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίζει από σήμερα…

Στο μπάσκετ και το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ καθόμασταν και μετρούσαμε τα ανάποδα σφυρίγματα και τις εφευρέσεις των Σιώμου και Παναγιώτου μέχρι το 30΄. Προφανώς δεν έχει νόημα να αναφερθούν από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε αγωνιστικά και ξεφτιλίστηκε στο φινάλε με αυτή την απαράδεκτη παρουσία απέναντι σε… μισό αντίπαλο και σε άδειο γήπεδο. Πραγματικά ήταν αδιανόητη αυτή η απείθαρχη εμφάνιση στο τέλος, για μία ομάδα του Μαρκόπουλου και ειδικά σε διαδικασία πλέι οφ.

Από την άλλη αυτοί οι δύο διαιτητές (και όχι ο Χριστοδούλου φυσικά) απέδειξαν την ενοχή τους, όταν στο +15 άρχιζαν και σφύριζαν τα πάντα υπέρ του ΠΑΟΚ!
ADVERTISEMENT
Αυτοί που ξέρουν λένε ότι η ΚΕΔ στο μπάσκετ, κάνει προσπάθεια να συναγωνιστεί αυτή του ποδοσφαίρου (χωρίς κοριούς και καταγραφές συνομιλιών βεβαίως) έστω και αν τα χρώματα που κυριαρχούν είναι διαφορετικά. Εξάλλου και ο ορισμός Ψαριανού στο δεύτερο ματς είναι άλλη μία ένδειξη.

* Τώρα που το θυμηθήκαμε και με αφορμή τον Ζωγράφο και τις τελευταίες συνομιλίες… Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι ή υστερόβουλοι υπερασπιστές του συστήματος, έχουν καταλάβει ποιους προστάτευαν; Αλήθεια όλοι εσείς που επί χρόνια «παλεύατε» να πείσετε ότι δεν… γίνεται τίποτα ύποπτο και παράνομο, τώρα δεν ντρέπεστε για το πόσο έχετε εκτεθεί; Είναι πραγματικά θέμα: Ποιοι ντρέπονται περισσότερο όταν κυκλοφορούν έξω: Οι πρωταγωνιστές του συστήματος και της οργάνωσης ή οι δημόσιοι υποστηρικτές τους;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: