Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μπορούν και επιβάλλεται να «πολεμήσουν» όρθιοι!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα και τα όσα απρόσμενα συνέβησαν διαμόρφωσαν ένα κλίμα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης που δεν βοηθάει. Στο σημερινό παιχνίδι οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας τον «φορμαρισμένο» (;) Παναθηναϊκό, ομολογουμένως έχουν ντεσαβαντάζ μία περιρέουσα και θολή ατμόσφαιρα. Απέναντι τους ένας αντίπαλος που έρχεται στην Τούμπα «ψιλωμένος» και θεωρούμενος από το σύνολο των ΜΜΕ σαν ακλόνητο φαβορί. Με αυτές τις προοπτικές και τις αντίστοιχες προβλέψεις να ευνοούν τους Αθηναίους δίνεται η πρώτη από τις δύο μάχες ανάμεσα σε δύο ομάδες που πριν ξεκινήσει ο κύκλος των πλέι οφ ήταν και θεωρούντο οι βασικές διεκδικήτριες της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το κατά πόσο κατάφερε να διαχειριστεί με ψυχραιμία τις αναταράξεις που προκλήθηκαν την Κυριακή, μια και ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστος. Αφορά δηλαδή το αν υπήρξαν ταχύτατες και ουσιώδεις «κινήσεις» προ τη σωστή κατεύθυνση. Η άμεση απομάκρυνση από την εστία της ανάφλεξης των αρνητικών συναισθημάτων σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Δεν είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε, αν και με ποιον τρόπο αντέδρασε ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ και πως εκμεταλλεύτηκε το μικρό χρονικό διάστημα από την Κυριακή το βράδυ μέχρι το σημερινό παιχνίδι ο μεγαλομέτοχος μαζί με τους συνεργάτες του.

Πιστεύουμε όμως ότι θα προσπάθησαν να αλλάξουν όσα τουλάχιστον αφορούσαν άμεσα την αλλαγή ψυχολογίας του συνόλου της ασπρόμαυρης οικογένειας και ιδιαίτερα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από εκεί και πέρα η ευθύνη και το χρέος αφορούν τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι καλούνται σε αυτή την τελευταία ευκαιρία και αντιμετωπίζοντας σε δύο καθοριστικές και διαδοχικές αναμετρήσεις την ίδια ομάδα, να αποκαταστήσουν πρωτίστως τους εαυτούς τους, να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη και να ξαναβγούν μπροστά με αξιώσεις για τη διεκδίκηση του στόχου που απέμεινε. Έχουν τις δυνατότητες γιατί ο αντίπαλος τους δεν ξεπερνάει το δικό τους «ύψος», άσχετα αν μερικοί ανακάλυψαν ξαφνικά μια «μεγάλη ομάδα» που ήταν κρυμμένη, αδύναμη και αμφιλεγόμενη κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Για την οποία ομάδα δυστυχώς την ανάστησαν όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρυσι οι απαράδεκτες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μπορούν λοιπόν κι επιβάλλεται σήμερα να πολεμήσουν όλοι όρθιοι και αποφασισμένοι. Το χρωστάνε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τσακίζοντας και όχι ανασταίνοντας αυτή τη φορά τους πράσινους κερδίζονται πολλά και αλλάζουν προς το καλύτερο ακόμη περισσότερα. Για την ιστορία αναφέρουμε απλά ότι ο διορισμένος διαιτητής της αναμέτρησης Στυλιαράς δεν θεωρείται και δεν είναι ο κατάλληλος για αυτό το παιχνίδι. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.

Και μια και αναφερθήκαμε στη διαιτησία θα ήταν παράλειψη να μην σταθούμε στα όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη. Διάλογοι απίστευτοι, απερίγραπτοι, αποκρουστικοί! Αποκαλύψεις συνταρακτικές και σπαρταριστές για επιλογές, διορισμούς, παράνομες δράσεις αρχιδιαιτητών για κυνικές συναλλαγές με χρηματισμούς και δωροληψίες, αλλά και προσωπικές ιδιαιτερότητες που σε αφήνουν άφωνο. Καθηλωμένοι στη κυριολεξία όσοι ξενύχτησαν προχθές το βράδυ σταυροκοπιόντουσαν κάθε δευτερόλεπτο. Συγχρόνως και αναρωτιόντουσαν  - με το δίκιο τους – πως είναι δυνατό μερικοί να πανηγυρίζουν ακόμη για κατακτήσεις τίτλων σε πρωταθλήματα πραγματικούς βόθρους! Ναι, ήταν απίστευτα τα όσα ακούσαμε το βράδυ της Δευτέρας.

ΥΓ: Μερικοί συγχέοντας τον ειλικρινή συναισθηματισμό με τον ευτελή λαϊκισμό, αδικούν τον Ιβάν και εκτρέπονται σε δυσεξήγητες, περίεργες και αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις. Τα λάθη – λάθη, αλλά ο υπερθεματισμός κάπου εκθέτει και κάπως προβληματίζει. 


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: