Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός, υπάρχει και συνέχεια…!!

Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό έγινε σε ένα παιχνίδι που για τρία δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι, όμως στο τέταρτο τα πάντα άλλαξαν. Οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, νίκησαν ΠΑΟΚ και… απουσίες και πλέον μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους με περισσότερη ηρεμία.
Δεν είναι μόνο η νίκη που μπορεί να φέρει αισιοδοξία στο «πράσινο» στρατόπεδο. Είναι η εμφάνιση, στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και η αντίδραση, κάθε φορά που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προσπαθούσαν είτε να πλησιάσουν, είτε να ισοφαρίσουν, είτε να περάσουν μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχαν κάθε φορά λύσεις και έδειχναν πως με ένα ξέσπασμα θα «καθάριζαν» το παιχνίδι. Όπως και έγινε.
Και η νίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω των πολλών –και σημαντικών- απουσιών. Διαμαντίδης και Μπατίστα δεν αγωνίστηκαν (αναμένεται να αγωνιστούν την Πέμπτη) στερώντας ποιότητα και σιγουριά σε περιφέρεια και φροντ λάιν αντίστοιχα.
Παρ’ όλα αυτά, το κενό τους καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μέσω της ομαδικής προσπάθειας σε άμυνα και επίθεση παίκτες όπως ο Φώτσης, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Νέλσον, ο Γιάνκοβιτς και ο Χαραλαμπόπουλος δεν επέτρεψαν να φανεί η απουσία των προαναφερθέντων. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη… νίκη των «πράσινων».
Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για πρόκριση στον τελικό έγινε. Το παιχνίδι της Πέμπτης (28/05), ωστόσο θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο ΠΑΟΚ θα μπει πιο υποψιασμένος και έχοντας μελετήσει τα λάθη του. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, άλλωστε, παραμένει επικίνδυνη και –εννοείται πως- δεν πρέπει να υποτιμηθεί, παρά το κακό τέταρτο δεκάλεπτο.
Έχοντας δει, ωστόσο, τόσο σοβαρό πρόσωπο από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, μάλλον στο δεύτερο αναμένεται ακόμα καλύτερη εμφάνιση…
ΥΓ. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με τον καιρό ανεβάζει την απόδοσή του. Μόλις βρήκε ρόλο εντός του συνόλου απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Αυτό για όσους υποτιμούσαν την αξία του…
ΥΓ1. Λίγα πράγματα από Κούπερ και Μόργκαν στο πρώτο παιχνίδι. Σημαντικό να δούμε τι θα κάνουν στο παιχνίδι της Πέμπτης. Χρειάζονται μια καλή εμφάνιση, άλλωστε, για να νιώσουν ακόμα πιο άνετα.
ΥΓ2. Η ατυχία δεν λέει να σταματήσει στον Παναθηναϊκό. Περαστικά στον Αντώνη Κόνιαρη. Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι δύσκολοι και δεν θα πρέπει να το βάλει κάτω…
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: